Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[1]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
jaky olej do ITR?
Fórum: Motor, ECU, spojka a převodovka
0
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku 1, 2  Další 
Zaslat odpověď

Strana 1 z 2
Newer je teď offline  Newer
Zlobivec [1]
0
PříspěvekZaslal: 31.5.2013 , 15:46   Citovat  

Zdravím, poradí mi prosím někdo jaký olej do ITR?

má nalítáno cca 180, ted tam byl 10w-60 castrol edge fst....
dle manualu tam ma bejt 5w-30 co jsem koukal.....
porcital jsem topic kde lidi pisou ze tam lejou 5w50....
spousta lidi tvrdi ze 10w-40 jde v poho do ITR i S2k ..

ke stylu jizdy: jakmile ohreju tak jedu dost casto kudlu, v zime to jezdit nebude - tzn asi muzu mit nizky to cislo pred w? mam wintercar......

jo a nekde jsem cetl ze jsou pro itr dobre oleje s vysokym hths Úsměv
procital jsem co je tady na foru, za topici ve faq a uprime mi z toho prijde ze je celkem fuk co tam naleju zalezi na vykonostni tride, coz splnujou temer vsechny oleje ale protoze jsem H+ uchyl, chtel bych neco co moji integre bude chutnat, na cenne nezalezi Úsměv

pokud máte někdo čas a něco o tom víte, prosím dejte typ na olej, ideálně rovnou odkaz, nebo nazev, typ ... já si to dohledám . Díky Vám!
   Pomohl ti příspěvěk? Návrat  

Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
Dejf je teď offline  Dejf
4 háčka
Členství: Žádné
0
PříspěvekZaslal: 31.5.2013 , 16:01   Citovat  

Newer napsal:

ke stylu jizdy: jakmile ohreju tak jedu dost casto kudlu, v zime to jezdit nebude - tzn asi muzu mit nizky to cislo pred w? mam wintercar......

procital jsem co je tady na foru, za topici ve faq a uprime mi z toho prijde ze je celkem fuk co tam naleju zalezi na vykonostni tride, coz splnujou temer vsechny oleje ale protoze jsem H+ uchyl, chtel bych neco co moji integre bude chutnat, na cenne nezalezi Úsměv

pokud máte někdo čas a něco o tom víte, prosím dejte typ na olej, ideálně rovnou odkaz, nebo nazev, typ ... já si to dohledám . Díky Vám!

naopak...

jinak při tomhle nájezdu už je to ´´téměř jedno´´ stejně tě relativně brzo bude čekat GO

co se tam lilo doteď?

Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
rattray je teď offline  rattray
3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 31.5.2013 , 16:04   Citovat  

před GO jsem daval 10w40,po GO a po radě Motorart liju 5w40 konkrétně tenhle odkaz

Zlobivec [1]
0
PříspěvekZaslal: 31.5.2013 , 16:05   Citovat  

Dejf napsal:
naopak...

jinak při tomhle nájezdu už je to ´´téměř jedno´´ stejně tě relativně brzo bude čekat GO

co se tam lilo doteď?

má nalítáno cca 180, ted tam byl 10w-60 castrol edge fst.... Úsměv psal jsem to v uvodu.... Go? proc? zatim vypada celkem O.K.

Dejf je teď offline  Dejf
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 31.5.2013 , 16:13   Citovat  

Newer napsal:
má nalítáno cca 180, ted tam byl 10w-60 castrol edge fst.... Úsměv psal jsem to v uvodu.... Go? proc? zatim vypada celkem O.K.

protože nejdýl kolem dvou set to přijde... Velmi šťastný

když tam byl 10w60 tak byla asi i solidně používaná, protože to tam těžko někdo dal jen tak

jinak origo servis v DE dává 10w40

klidně bych se řídil tim, co psal Rattray... jen bych počítal se spotřebou oleje

3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 31.5.2013 , 16:20   Citovat  

taky jsem počítal že si to něco veme ,ale po 10 sprintech a 50 min ¨na okruhu jsem překvapenej,ještě jsem nedolíval Mrk Navíc když se spaluje motul,je radost ho čuchat,jedinej voňavej olej Velmi šťastný
ale když nepočítáš s GO,určitě bych lil 10w40,tím nic nezkazíš...

Zlobivec [1]
0
PříspěvekZaslal: 31.5.2013 , 16:28   Citovat  

dik kluci Velmi šťastný tak ted nevim vubec uz

a kterej olej to bude zrat vic? cim mensi cislo, tim vic ho to zere? Velmi šťastný

toho 10w-60 to moc nezere, ccaa pul litru na 3000 km, jsem tak nak spocital.
edit: ale je fakt ze tomu dávam dost Velmi šťastný

3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 31.5.2013 , 16:42   Citovat  

tak 5ka je už dost řídká proto větší spotřeba,ale zase lepší mazání ve větších otáčkách Úsměv

Zlobivec [1]
0
PříspěvekZaslal: 31.5.2013 , 16:44   Citovat  

rattray napsal:
tak 5ka je už dost řídká proto větší spotřeba,ale zase lepší mazání ve větších otáčkách Úsměv

okej vemu ten co mas ty....
4 litry se vejdou do motoru ze? +2 rezerva, to by melo bejt ok mezi vymenama.

3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 31.5.2013 , 17:02   Citovat  

asi si mě blbě pochopil, bejt tebou určitě tam 5ku neleju,to bude žrát opravdu hodně,protože ve 180ti už tam netěsnotí bude až až a buh ví co by to udělalo s motorem když je tam ted polosyntetika a naleješ tam full.Já mam motor po GO,takže kroužky a gufera těsní dobře tudíš řídkej olej se tolik neztrácí... zustan u 10w60,nebo lij 10w40... je to dobrý

Tina je teď offline  Tina
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 31.5.2013 , 17:05   Citovat  

Sice B18C1 není B18C6 a GSR není ITR, ale když jsem auto kupoval, mělo najeto cca 175.000. Do tý doby 10W40, žádná ultra spotřeba, pak jsem jezdil cca 20.000 Mobil 1 5W50 a ten už to žralo fakt hodně. 198.000 => GO.

Zlobivec [1]
0
PříspěvekZaslal: 31.5.2013 , 17:05   Citovat  

okej:D zustanu tedy u 10w60 castrol. Mr. Green

Ossi je teď offline  Ossi
2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 31.5.2013 , 17:11   Citovat  

rattray napsal:
před GO jsem daval 10w40,po GO a po radě Motorart liju 5w40 konkrétně tenhle odkaz

Taky ho leju uz 3. sezonu je to dobrý

rotker je teď offline  rotker
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 31.5.2013 , 19:22   Citovat  

rattray napsal:

a na tohle jsi přišel jak? naopak 10w60 má stálejší mazací film ve vysokých otáčkách a je odolnější vůči vyšším teplotám oleje, tedy nespaluje se, což už tu bylo psáno 100x a ještě pro doplnění 10W60 je plná syntetika (tedy jestli se dnes ještě rozlišuje polo a plná, řekl bych že ne). Osobně bych rozhodně zůstal u 10W60 podle newerova popisu stylu používání a dále už i kvůli nájezdu. 5W40 lejou v Honda otcovi do i-CTDI a tento motor pracuje v 1/3 otáčkách oproti B18C6

3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 31.5.2013 , 21:44   Citovat  

nevyvracim že 10w60 se nehodí,naopak jsem mu ho doporučoval,tak nevim co se ti nezdá je to dobrý stejně tak je vhodný ale 5w40,ale to mjusí být motor v dobré kondici aby se zbytečně moc neztrácel.
Nejsem žádnej odborník přes motory či oleje, vím o dost lidech co lijou 10w60(ITR,CTR) stejně tak 10W40 sám jsem ho do Generálky lil,ale stejně tak je spousty lidí co jsou spokojený(viz Ossi) a leta používají 5w40...
V zásadě si myslim že nic neni špatně...Hlavně měnit,měnit a měnit.. přátele

Bully je teď offline  Bully
Moderátor
0
PříspěvekZaslal: 31.5.2013 , 21:58   Citovat  

rattray:
rotker ti chtel spis vyvratit, ze nizsi cislo SAE viskozity (zimni cislo) neznamena lepsi mazani ve vyssich otackach. Cim nizsi je tenhle udaj, tim by mel obecne olej zajistovat mazani pri nizsich teplotach, tj. v zime, caste studene starty apod. .
To jak bude olej "mazat" ve vyssich otackach (spis jde o zjednodusene receno o zachovani jeho vlastnosti pri vysokych teplotach) rozhoduje spis to druhe, letni cislo SAE viskozity. Ale i to plati jenom obecne, je dulezite se podivat predevsim na udaj o HTHS viskozite (udava hodnotu sily olejoveho filmu pri teplote 150°C). Tohle jedine ma vypovidajici hodnotu o tom, jakym zpusobem bude olej mazat pri vysokych teplotach- ktere vznikaji napr. u tech ultravysokych otacek.
Cim je letni cislo SAE viskozity nizsi, tim je nizsi pravdepodobnost vysoke HTHS viskozity. Takze "tvuj" olej 5W 40 bude pro vysoke otacky naopak spis jednim z tech min vhodnych.

3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 31.5.2013 , 22:09   Citovat  

bully díky za odborné vysvětlení,určitě je v tom spousty pravd je to dobrý ale já dal jsem na rady závodního týmu a dílny která se podílela na stavbě mého auta a troufnu si říct že by mi ptákovinu neporadili přátele

Petr 78 je teď offline  Petr 78
5 háček
0
PříspěvekZaslal: 31.5.2013 , 22:27   Citovat  

rattray napsal:
nevyvracim že 10w60 se nehodí,naopak jsem mu ho doporučoval,tak nevim co se ti nezdá je to dobrý stejně tak je vhodný ale 5w40,ale to mjusí být motor v dobré kondici aby se zbytečně moc neztrácel.
Nejsem žádnej odborník přes motory či oleje, vím o dost lidech co lijou 10w60(ITR,CTR) stejně tak 10W40 sám jsem ho do Generálky lil,ale stejně tak je spousty lidí co jsou spokojený(viz Ossi) a leta používají 5w40...

Přesně tak. Honda opravdu není náročná tolik na kvalitu oleje jako na jeho včasnou (nebo raději předčasnou) výměnu.
Důkazem nenáročnosti je fakt, že Honda nemá žádnou svoji konkrétní normu pro motorové oleje. Zatímco třeba VW motory mají svoje konkrétní normy oleje a jak se v nich použije olej s jinou normou, tak jde motor do kytek (odírají se vačky atd.).

Moderátor
0
PříspěvekZaslal: 31.5.2013 , 22:27   Citovat  

rattray napsal:
bully díky za odborné vysvětlení,určitě je v tom spousty pravd je to dobrý ale já dal jsem na rady závodního týmu a dílny která se podílela na stavbě mého auta a troufnu si říct že by mi ptákovinu neporadili přátele

Vsak si taky vsimni ze ti netvrdim, ze by tvuj olej mel byt pro tvuj motor nevhodny. Zalezi predevsim na HTHS viskozite, tu muze mit lecktery olej- treba i 10W 60 klidne podobnou jako ten tvuj. Neni olej jako olej a samotna SAE viskozita proste nic neznamena. Rozporoval jsem neplatna tvrzeni ve tvem prispevku, ne vhodnost oleje ktery pouzivas.
Dalsi zalezitost je i ta, ze jakykoli olej co splnuje vykonostni specifikace konkretne pro tvuj motor nemuze tvemu motoru nikdy skodit. Muze se ti ale stat, ze ho pri svem zpusobu jezdeni budes muset casteji dolivat a casteji menit, jiny olej olej s vyssi HTHS viskozitou muze byt prave z techhle duvodu vhodnejsi přátele

3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 31.5.2013 , 22:33   Citovat  

ted si rozumíme, omlouvam se za milnou informaci teda OK

rotker je teď offline  rotker
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 1.6.2013 , 12:53   Citovat  

rattray napsal:

nemyslel jsem to nijak útočně...vesměs to bully všechno napsal na 1 je to dobrý

feroF je teď offline  feroF
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 1.6.2013 , 14:18   Citovat  

Bully to napisal jasne a presne, tam nie je co dodavat.

Okrem HTHS by som ale pozeral aj na viskozitu oleja pri 100°C, co je udaj, ktory by sa mal vyskytovat v TL ( a aj ovela castejsie, ako HTHS). A tam su rozdiely fakt velmi velke aj medzi olejmi s rovnakym letnym cislom.

V pripade uvadzaneho pouzivania vozidla by som vyberal olej, ktory obsahuje PAO zlozku, ktora by mala zaistit pevnejsi mazaci film a celkovo lepsiu stabilitu oleja. Oleje s obsahom PAO su mensinovy produkt a tomu zodpoveda reklama a dostupnost. (Donedavna bol medzi taketo oleje zaradovany aj Motul - napr. 5w40, ale najnovsie TL neuvadzaju PAO. To len na okraj toho, aky olej s PAO). Asi by som volil REDLINE, alebo Yacco, Eneos, Millers, ale aj 77lubricants, Sunoco ... Zamerne neuvadzam viskozitnu triedu ....
Najpodstatnejsie ale bude, ako dlho ten olej v motore zostane. Podla mna aj 4-5000km je strasne vela. Skor by som to pocital na (2-3) hodiny vo vysokej zatazi a olej by som menil.
A len na okraj: dufam, ze pouzivatel 10w60 si je vedomy toho, ze Castrol vyraba dva druhy olejov v spomenutej viskozitnej triede. Ten "lepsi" z nich by mal byt s napisom TWS - splna aj normu BMW M, a EDGE .... - asi by som to tam nedaval.

Zlobivec [1]
0
PříspěvekZaslal: 1.6.2013 , 14:24   Citovat  

feroF napsal:
Bully to napisal jasne a presne, tam nie je co dodavat.

Okrem HTHS by som ale pozeral aj na viskozitu oleja pri 100°C, co je udaj, ktory by sa mal vyskytovat v TL ( a aj ovela castejsie, ako HTHS). A tam su rozdiely fakt velmi velke aj medzi olejmi s rovnakym letnym cislom.

V pripade uvadzaneho pouzivania vozidla by som vyberal olej, ktory obsahuje PAO zlozku, ktora by mala zaistit pevnejsi mazaci film a celkovo lepsiu stabilitu oleja. Oleje s obsahom PAO su mensinovy produkt a tomu zodpoveda reklama a dostupnost. (Donedavna bol medzi taketo oleje zaradovany aj Motul - napr. 5w40, ale najnovsie TL neuvadzaju PAO. To len na okraj toho, aky olej s PAO). Asi by som volil REDLINE, alebo Yacco, Eneos, Millers, ale aj 77lubricants, Sunoco ... Zamerne neuvadzam viskozitnu triedu ....
Najpodstatnejsie ale bude, ako dlho ten olej v motore zostane. Podla mna aj 4-5000km je strasne vela. Skor by som to pocital na (2-3) hodiny vo vysokej zatazi a olej by som menil.
A len na okraj: dufam, ze pouzivatel 10w60 si je vedomy toho, ze Castrol vyraba dva druhy olejov v spomenutej viskozitnej triede. Ten "lepsi" z nich by mal byt s napisom TWS - splna aj normu BMW M, a EDGE .... - asi by som to tam nedaval.

takze ten castrol ne e?

hmm a byl by jsi prosim tak hodnej, a napsal presne, co tam mam nalejt? Mr. Green Diky

idealne nejaky ktery je k dostani na ceskem trhu :twisted:

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 1.6.2013 , 14:35   Citovat  

Pozrel som sa na Tvoje vozidlo: Ty si najazdil 5000km a daval si mu pod kotol? A na "starom" oleji? -(((((

Doplnam:

Yacco - tudy odkaz

Millers - tudy odkaz
- tudy odkaz

Sunoco hladaj tu - tudy odkaz

Eneos - tudy odkaz

ale aj mnohe ine oleje. Ako som spominal, ak je tam PAO, je to len dobre (ale nie je to zazracna vodicka, nesmierne dolezite je mnozstvo(!) PAO v oleji), ale pozeral by som aj viskozitu pri 100°C (okolo 20)a HTHS (4,0 a vyssie).

Ale vratim sa este k pouzivaniu vozidla. Ak to jazdis suvisle v rychlom tempe na hranici obmedzovaca - teda okruh, tam su taketo oleje opodstatnene. Ak to sem-tam vytocis v beznej premavke, auto casto startujes (teda studene starty), tak taketo oleje su tam zbytocne, ba az kontraproduktivne.

A pri oleji velmi podstatna vec - olejovy filter. Bud toto - tudy odkaz
alebo Purflux, resp. Micro.

5 háček
0
PříspěvekZaslal: 1.6.2013 , 17:08   Citovat  

feroF: dobře jsi to napsal. Plně s tebou souhlasím. Máš podle mně rozumné názory v problematice olejů. je to dobrý

Jenom mě zajímá co řekneš na olejové filtry MANN?
Já s nimi mám vynikající zkušenosti už více než 10 let na více autech. Mají perfektní poměr cena/výkon a nebojím se je každému doporučit.

Moderátor
0
PříspěvekZaslal: 1.6.2013 , 18:44   Citovat  

feroF:
zase bych to s intervalem vymeny motoroveho oleje nevidel tak pesimisticky. Zkusenost meho znameho (co ma zavodni tym, specialni autoservis a full-service s pujcovanim vlastnich zavodnich vozu ruznych trid) je takova, ze olej meni po 3-5 tis. km podle potreby, ale u silne upravenych vozu co jezdi vyhradne v extremnich zavodnich podminkach. Pro civilni auta doporucuje v klidu 15 tkm, i s tim, ze se obcas vyjede na okruh a jezdi se proste sportovne. Mou vymenu po 10 tkm oznacil proste za velky sichr, co neni az tak nutny. Pouzivam Castrol Edge TWS 10W 60.

5 háček
-1
PříspěvekZaslal: 1.6.2013 , 20:24   Citovat  

Bully napsal:
feroF:
zase bych to s intervalem vymeny motoroveho oleje nevidel tak pesimisticky. Zkusenost meho znameho (co ma zavodni tym, specialni autoservis a full-service s pujcovanim vlastnich zavodnich vozu ruznych trid) je takova, ze olej meni po 3-5 tis. km podle potreby, ale u silne upravenych vozu co jezdi vyhradne v extremnich zavodnich podminkach. Pro civilni auta doporucuje v klidu 15 tkm, i s tim, ze se obcas vyjede na okruh a jezdi se proste sportovne. Mou vymenu po 10 tkm oznacil proste za velky sichr, co neni az tak nutny. Pouzivam Castrol Edge TWS 10W 60.

A podle čeho Dany určil ty intervaly výměny? Nechával si dělat rozbor oleje po nějakém nájezdu km?
Já kdybych se svým civilním autem jezdil často sportovně a občas si vyjel na okruh, tak bych určitě neměnil po 15 000 km. To už je fakt moc a i těch 10 000 km bych při takovém stylu bral jako maximální hranici.
Možná je to zbytečně málo, ale pro pocit jistoty je to lepší.
Informace o tom jaký používáš olej s výměnným intervalem nesouvisí. Lepší olej v motoru déle nevydrží.

infinity je teď offline  infinity
Partner H-C
Členství: Gold
0
PříspěvekZaslal: 1.6.2013 , 20:26   Citovat  

Newer napsal:

5w40

Moderátor
2
PříspěvekZaslal: 1.6.2013 , 20:45   Citovat  

Petr 78 napsal:
A podle čeho Dany určil ty intervaly výměny? Nechával si dělat rozbor oleje po nějakém nájezdu km?
Já kdybych se svým civilním autem jezdil často sportovně a občas si vyjel na okruh, tak bych určitě neměnil po 15 000 km. To už je fakt moc a i těch 10 000 km bych při takovém stylu bral jako maximální hranici.
Možná je to zbytečně málo, ale pro pocit jistoty je to lepší.
Informace o tom jaký používáš olej s výměnným intervalem nesouvisí. Lepší olej v motoru déle nevydrží.

Nejde o Danyho, ale o Steva, tady v Lucembursku. Dany jinak doporucuje na podobne jezdeni 10 tkm, Steve jinak rozbory oleje dela. Pro pocit jistoty prave menim v tech 10 tkm.
Pouzity olej s intervalem jeho vymeny naopak souvisi. Zjednodusene receno- jezdenim v aute, kde dosahujes napr. kvuli castemu jezdeni v pasmu hodne vysokych otacek vysokych teplot oleje se ti znehodnoti mnohem driv prave olej, co neni vuci temhle teplotam tak odolny. Nektere zavodni tymy pouzivaji treba vylozene lehkobezne oleje (mozna kvuli nizsimu treni a vyhody nejakych tech par promile vykonu navic; taky nemusi resit pro ne nepodstatne veci jako vydrz motoru apod.), zase je ale meni snad po kazdem zavode. Protoze to ma olej proste za sebou.

1 háčko
1
PříspěvekZaslal: 3.6.2013 , 14:12   Citovat  

Petr 78 napsal:

Jenom mě zajímá co řekneš na olejové filtry MANN?

Ale v podstate nic zle. Akurat idu cestou "downsize", co sice nemusi byt smerodajne, ale akosi mam radsej vacsie objemy-))). Tie, co som pouzival, mali povod-ciarovy kod JAR a Izr. a vonkajsie prevedenie, balenie - OK.
(Sok som zazil pri Nipp. - spony na zavite -))).
Takze v poslednom case velkoobjemove Micro - Japan.

Bully:
ked ten olej je velka alchymia a radsej skor - ved je to v podstate len par korun, ako plakat nad motorom, co je aj moj problem pri D15Z6 - predchadzajuci majitel zrejme veselo tahal vymeny cez 10000km a odniesli to kruzky - "vysoka" spotreba oleja.
A prakticka informacia z navodu na pouzivanie vozidla (teraz nenapisem typ, ale je to Honda). Stazene podmienky - 5000km s vykricnikom. A to hovorime vlastne o normalnych podmienkach s mierne horsimi parametrami. Ak to budeme hasit na obmedzovaci, tak to su velmi tazke podmienky a tam je aj 5000km asi uz na hranici rizika.
Stale ale hovorime o beznom uzivatelovi, ktory nema v zalohe nahradne motory a moznost GO kazdy mesiac-))).

Pozrite sa, vymena oleja a olejoveho filtra je relativne nizka polozka (1000+150,-) v porovnani s nakladmi na benzin. A ak to auto budem drzat dlhsie ako 20-30000km, tak by som to neriesil a olej menil radsej s dostatocnou rezervou. Alebo je jednoduchsie menit kruzky, brusit kluku, rovnat hlavu?

A ak budem ten olej menit cca 5000km alebo skor, tak tam nemusi ist extra-special, ale slusny olej od vyrobcu(!). A kedze vyrobcov oleja - rafinerok je len par, tak ten vyber uz nebude tazky.
A viskozita? Ale ved ani 5W40 nemusi znamenat problem, ak budem sledovat teplotu oleja a jazdit s rozumom. Ale na okruh by som vyberal jednoznacne podla viskozity pri 100°C a ak by to obsahovalo aj PAO, tak by som bol pokojnejsi a spokojne pocuval zvuk motora pri obmedzovaci.
A este na okraj lahkobeznych olejov pri zavodnom pouzivani. Podstatne je poznat, ako je zostrojeny konkretny motor, tj. jeho celkovu konstrukciu. Ak je tam predimenzovane chladenie (aj oleja), minimalne konstrukcne vole, kvalitny filter a ostatne pomocne konstrukcne systemy (kontrolne a regulacne), tak aj takyto olej ma svoje opodstatnenie v tom zmysle, ze umoznuje dosiahnut lepsi cas. Ale za aku cenu? Servis, servis, servis .....
Ale my hovorime o "beznej" B18, ktora bude pouzivana na hranici svojich prevadzkovych moznosti - teda pri normalnej servisnej udrzbe. A v takomto pripade by som na oleji - ale aj na ostatnych prevadzkovych kvapalinach, najmä prevodovom oleji nesetril a prihodil nejaku 1000,- na prevadzku.
Alebo jestvuje aj ina moznost. A to je analyza oleja po najazdeni isteho poctu km. V takomto pripade je to uz preukazatelne istejsie, akym sposobom konkretny olej zvlada prevadzkovu zataz, ale aj to v akom stave je motor.

Obsah fóra Honda-club.cz   
jaky olej do ITR?
Fórum: Motor, ECU, spojka a převodovka
0
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku 1, 2  Další 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina