Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[1]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
Životnost sportovních podvozků
Fórum: Řízení, podvozek a brzdy
0
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku 1, 2  Další 
Zaslat odpověď

Strana 1 z 2
FastCivic je teď offline  FastCivic
5 háček
Členství: Žádné
1
PříspěvekZaslal: 25.4.2013 , 20:31   Citovat  

Zdarec,
chtěl bych se zeptat jakou máte zkušenost se životností sportovních podvozků.
Myšleno set pružin s tlumičema, ať už pevné nebo stavitelné, jak výškově tak tuhostně. Číny, značkové, prostě cokoliv.

Ale nechcu vidět odpovědi typu "já měl vajtek, jezdil sem s nim rok na sprinty a byl uplně f poho, pak sem ho střelil bo sem rozebral cero na dily"

Ale něco jako:
Kompletní podvozek V-MAXX, pevný, snižení 40/40. Civic 4g hatch. Daily car. Ježděn v zimě v létě, město, okresky, sprinty, slalomy, dálnice, polňačky, nákupy, výlety...
Instalován 17.4.2008, najeto zhruba 70000km (sedmdesát tisíc).
Vady: povrchová koroze tlumičů, odpadávající nátěr. Únava zadních pružin (zhruba o centimetr až dva). Slabá účinnost levého zadního tlumiče - neboli "odešel" Úsměv
Toť má zkušenost.
Jinak jsem byl nadmíru spokojen. Sice je dost tvrdý na běžné ježdění, ale když ho bylo potřeba využít, tak podržel a sportovní jízdu jsem si nemohl, vynachválit je to dobrý

A jak vám podvozky fungují? Přežil už někdo na svém autě svůj podvozek? Nebo jste ho stihly dřív prodat/sešrotovat/rozbít dřív než pošel? HaHaaa
   Pomohl ti příspěvěk? Návrat  

Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
94EJ★1 je teď offline  94EJ★1
3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 25.4.2013 , 20:45   Citovat  

máte tu někdo nalítanou pořádnou kilometráž na BCracingu?

5 háček
0
PříspěvekZaslal: 26.4.2013 , 18:57   Citovat  

pořádnej výtlem to všichni jezdí autobusem nebo mění auta jak trenky? to mi hlava nebere

Idaho je teď offline  Idaho
Partner H-C
0
PříspěvekZaslal: 26.4.2013 , 20:01   Citovat  

Kompletní kit HR ( pružiny, tlumiče, coilovery ) snížení -75 / -65 koupeno když to melo najeto cca 12tis km ( dle dokladu z montáže - byl tam datum a stav km ), ja najel dalších 8tis, vše drží jak má, tlumiče netečou, pružiny nejsou zrezlé ( najeto za 3,5roku ) ja s tím jezdím druhou sezonu po vsech možných cestách..

Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
Job!k je teď offline  Job!k
2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 26.4.2013 , 20:48   Citovat  

mám na crxu HR (nějaká okruhová verze) výškově stavitelný montováno podle servisky cca 70tis. teď má auto najeto přes 270tis. nic neteče pružiny jsou zašlé a zatím vypadá vše v pohodě jen je dost tvrdý až to má občas na nerovnostech tendenci odskakovat. Mám v plánu podvozek shodit očistit a pořádně prohlédnout a malinko zvednout je to dobrý

Dutch je teď offline  Dutch
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 26.4.2013 , 21:03   Citovat  

Mám tento FK Automotive podvozek na DelSol Vti ježděn cca 4 roky montován nový, najeto cca 25-30tis km, neteče, fuguje skvěle, barva drží, matky nastavení nezatuhují, ježděno, pouze 1 v zimě a na tlumičích na chromu lehké tečky rzi, ale OK. Jinak musím se klanit tomu podvozku, zajedu jak sprinty, tak okruh, tak okresky, tak cestu do práce, na nákup i na dovolenou a vše splní na výbornou, není tvrdý ani uskákaný... je to dobrý

Hondik je teď offline  Hondik
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 26.4.2013 , 21:04  Naposledy upravil Hondik dne 26.4.2013 , 21:31, celkově upraveno 1 krát. Citovat  

FastCivic napsal:
Zdarec,
chtěl bych se zeptat jakou máte zkušenost se životností sportovních podvozků.
Myšleno set pružin s tlumičema, ať už pevné nebo stavitelné, jak výškově tak tuhostně. Číny, značkové, prostě cokoliv.

a uz mas neco vybrano misto toho puvodniho nebo to jenom opravis

Bullseye je teď offline  Bullseye
2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 26.4.2013 , 21:17   Citovat  

Dutch napsal:
Mám tento FK Automotive podvozek na DelSol Vti ježděn cca 4 roky montován nový, najeto cca 25-30tis km, neteče, fuguje skvěle, barva drží, matky nastavení nezatuhují, ježděno, pouze 1 v zimě a na tlumičích na chromu lehké tečky rzi, ale OK. Jinak musím se klanit tomu podvozku, zajedu jak sprinty, tak okruh, tak okresky, tak cestu do práce, na nákup i na dovolenou a vše splní na výbornou, není tvrdý ani uskákaný... je to dobrý

mohu potvrdit, svezení v kufru bylo navýsost skvělé, komfortní je to dobrý

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 26.4.2013 , 21:30   Citovat  

Bullseye napsal:
mohu potvrdit, svezení v kufru bylo navýsost skvělé, komfortní je to dobrý

pořádnej výtlem pořádnej výtlem dobře ty pořádnej výtlem přátele

rumy je teď offline  rumy
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 26.4.2013 , 21:36   Citovat  

ak by som mohol povedat nieco o XYZ podvozku tak asi len tolko ze mam najazdene okolo 7000km a na zadnych tlmicoch su uz silenbloky v nanic plus zadne pruziny zacali neskutocne hrdzaviet.. a to som ich precistil natrel hemeraidom a ani tak nepomohlo.. neviem mozno mam len tak hlupe stastie na tento podvozok

Zdendad je teď offline  Zdendad
Partner H-C
0
PříspěvekZaslal: 26.4.2013 , 21:39  Naposledy upravil Zdendad dne 26.4.2013 , 21:43, celkově upraveno 1 krát. Citovat  

rumy napsal:
ak by som mohol povedat nieco o XYZ podvozku tak asi len tolko ze mam najazdene okolo 7000km a na zadnych tlmicoch su uz silenbloky v nanic plus zadne pruziny zacali neskutocne hrdzaviet.. a to som ich precistil natrel hemeraidom a ani tak nepomohlo.. neviem mozno mam len tak hlupe stastie na tento podvozok

tak to jsi mě nepotěšil kolego Smutný začínám se bát... KO

edit: byl bych rád, kdyby se k tomu vyjádřil Dany Úsměv

5 háček
0
PříspěvekZaslal: 26.4.2013 , 21:39   Citovat  

rumy napsal:
cože cože ? cože cože ? cože cože ? tak to vážně čumím

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 26.4.2013 , 21:40   Citovat  

ja sem taky kdysi koupil jety FK s pevnym snizenim myslim 40/40 na C4G a na me to bylo az moc tvrde a ted mam Weitec stelovaci a nestezuju si chova se to prijemneji Úsměv

5 háček
0
PříspěvekZaslal: 26.4.2013 , 21:45   Citovat  

Hondik napsal:
ja sem taky kdysi koupil jety FK s pevnym snizenim myslim 40/40 na C4G a na me to bylo az moc tvrde a ted mam Weitec stelovaci a nestezuju si chova se to prijemneji Úsměv
bylo to tvrdší než ten můj vmaxx?

mám vybráno, budu kupovat pružiny AP sportfahrwerke (40/30) a tlumiče Kayaba Excel G
jen doufám že to nebude měkké jak série

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 26.4.2013 , 21:47   Citovat  

Hondik napsal:
tak vidíš ja měl na jiným autu HR a pocity stejné jak Job!k a na crx II.g jsem měl Weitec sic dobrej podvezek ale tvrdej a nepohodlnej. Velmi šťastný

Partner H-C
0
PříspěvekZaslal: 26.4.2013 , 21:47   Citovat  

FastCivic napsal:

mám vybráno, budu kupovat pružiny AP sportfahrwerke (40/30) a tlumiče Kayaba Excel G

Já měl AP snížené pružiny 40/30 cca jednu sezonu, sice na jazzu, ale byly roozhodně tvrdší jak série Mrk

5 háček
0
PříspěvekZaslal: 26.4.2013 , 21:50   Citovat  

Zdendad napsal:
Já měl AP snížené pružiny 40/30 cca jednu sezonu, sice na jazzu, ale byly roozhodně tvrdší jak série Mrk

supr Je to tam.
a jinak? neunavovaly se (neklesaly)? barva drží? koroze?

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 26.4.2013 , 21:53   Citovat  

FastCivic napsal:

no to uz ti tak nereknu navic nebyl novy ale starsi a nic moc ale oproti tomu co mam ted je to nebe a dudy a auto v obou pripadech jenom s prednima sedackama ted to tak na tech nasich cestach neskace
AP mel myslim brasin na okte jak byla na tech 18" mrknu zitra na pudu
ja bych mozna na ty Kayaby dal ty Weitec pruziny pamatujes jak sem je mel kdysi na aute ne?
na seriovych tlumicich to fungovalo dobre

Partner H-C
0
PříspěvekZaslal: 26.4.2013 , 21:55   Citovat  

FastCivic napsal:
supr Je to tam.
a jinak? neunavovaly se (neklesaly)? barva drží? koroze?

koroze nulová, ale to bude i tím, že jsem je měl od března do října... za tu dobu jsem najel asi 8tis km a pohoda.. první to bylo pro mě docela peklo (kupoval jsem je nové) oproti sérii, ale pak trošku (pořád o dost tvrdší od série) změkly..

kleslo si to po několika km, protože byly nové... ale fakt minimálně... ani jsem si nějak nevšiml...

teď je mám na prodej, protože už od podzimu jezdím na XYZ výškově stavitelném podvozku a to je oproti tomu peklíčko HaHaaa HaHaaa :twisted:
ale pružiny AP mám v garáži a jsou pořád jak nové Úsměv i barva Úsměv

5 háček
0
PříspěvekZaslal: 26.4.2013 , 22:01   Citovat  

Hondik napsal:
no to uz ti tak nereknu navic nebyl novy ale starsi a nic moc ale oproti tomu co mam ted je to nebe a dudy a auto v obou pripadech jenom s prednima sedackama ted to tak na tech nasich cestach neskace
AP mel myslim brasin na okte jak byla na tech 18" mrknu zitra na pudu
ja bych mozna na ty Kayaby dal ty Weitec pruziny pamatujes jak sem je mel kdysi na aute ne?
na seriovych tlumicich to fungovalo dobre
ty AP jsem zvolil proto, že jsou to 40mm/30mm (přesně tohle snížení potřebuju) a stojí 2925,-
všechno ostatní byly bud jinaci snizeni nebo byly drazsi

Partner H-C
0
PříspěvekZaslal: 26.4.2013 , 22:03   Citovat  

FastCivic napsal:
ty AP jsem zvolil proto, že jsou to 40mm/30mm (přesně tohle snížení potřebuju) a stojí 2925,-

tak ono i jiné značky co mají psané snížení 30/30 ve skutečnosti udělají třeba 35/30 Mrk

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 26.4.2013 , 22:06   Citovat  

FastCivic napsal:

hele zkus se poptat Joshe jestli je treba neumi o nejakou tu stovku levneji pokud na to vylozene nespechas bo jim to obcas trva dele

rumy je teď offline  rumy
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 26.4.2013 , 22:14   Citovat  

este som zabudol dodat na predne tlmice som si spravil take ponozky. aby kryli pruziny od kamienkov vody atd.. ked som to dal dole tak to bolo ako nove.. ale aj tak silblok by som nezachranil niako.. musim zistit ci sa bude dat vymenit a ak hej skusim dat daky origo hondacky.. ak to voobec bude mozne

ShallowBay je teď offline  ShallowBay
0
PříspěvekZaslal: 27.4.2013 , 22:26   Citovat  

možná to bude trochu off-topic ale co, chtěl bych se zeptat která značka tlumičů je nejlepší,co se týče kvality a ceny, chtěl bych stavitelný podvozek(komplet) na Preludu tak do 20-25 tisíc, pár tipů bych měl ale kdyby se našli levnější byl bych jen rád Velmi šťastný

Majlou je teď offline  Majlou
3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 28.4.2013 , 16:17   Citovat  

Za me co mam zjisteno tak TEIN Street Flex se ma delat prvni servisni kontrola po 50 000km

5 háček
0
PříspěvekZaslal: 28.4.2013 , 18:30   Citovat  

Majlou napsal:
Za me co mam zjisteno tak TEIN Street Flex se ma delat prvni servisni kontrola po 50 000km
jakože test tlumičů atd. jo cože cože ?

Majlou je teď offline  Majlou
3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 29.4.2013 , 1:15   Citovat  

FastCivic napsal:
jakože test tlumičů atd. jo cože cože ?

Proste jsem se sebral a napsal na FB na TEIN USA zpravu.
Zde je jejich odpoved...

We normally recommend a damper inspection after 50,000km. We have seen some dampers go much longer than that. However, it is good measure to send it in and only repair/replace parts or service the dampers to increase the longevity of the dampers.
20,000km still seems very low. But also keep in mind how the dampers are being used and what climates it sees. Exposure to harsher elements like snow, or where roads are salted during winter, will mean that inspection and outer surface maintenance should be done often (approx. 4 times/year).

DanTe je teď offline  DanTe
5 háček
0
PříspěvekZaslal: 29.4.2013 , 6:49   Citovat  

Tak to já musím říct, že máme podvozek AP Sportfahrwerke pouze výškově stavitelný, už je na druhým autě, má najeto cca 60 tisíc na cestách po Praze a když nepočítám nutnost trochu upravit štelovací matici a opravdu mírnou povrchovou korozi, kterou vždycky odrbu kartáčem a wapkou, tak je jak novej, za těch srandovních 12 tisíc co tenkrát stál, je to kupodivu hodně dobrý podvozek a jsem s ním dodnes spokojenej. Jinak ho máme od roku 2010 a jezdí se na něm nostop na daily civicu Mrk

bigy je teď offline  bigy
2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 29.4.2013 , 7:27   Citovat  

rumy napsal:

mám stejnou zkušenost.. ale nadruhou stranu už má něco najeto..a lítam stim v zimě,létě..atd.. Úsměv

Dany je teď offline  Dany
Partner H-C
1
PříspěvekZaslal: 29.4.2013 , 7:28   Citovat  

rumy napsal:

Co se týká všech sportovních podvozků, je třeba se jim věnovat více než sérii, má to prostě závity pro nastavení výšky a další věci dělané jinak, takže je dobré to občas očistit a ošetřit... Konstrukce je spíše závodní a to prostě dovoluje nastavení, která Vám obyč konstrukce nemůže nabídnout, ale vyžaduje zase trošku jiné zacházení.

Co se týká nájezdu, zase záleží, jak se podvozek používá... Pokud trefíte kolem velkou díru, může se stát, že dokonce tlumič poškodíte a začne téct. Je to dáno hlavně tím, že se snažíme dodávat podvozky komfortní, tedy takové spíš měkčí a velké rány jsou prostě až na doraz a pokud to je extrém, může se to stát. Ale to asi u všech podvozků..

To samé je u pružin. Pokud jsou spíše měkčí a jsou častěji na doraz, dojde v místě, kde se o sebe opírají jednotlivé závity, k postupnému poškození barvy až se odloupne a začne rezivět. Nemá to žádný vliv na funkci, jen to hůře vypadá, proto se sériové pružiny dělají většinou černé, na nich to pak není tak vidět, ale většinou to tam také najdete... Někdy má odloupnutí barvy na svědomí třeba i kámen, který se k pružině (nebo i dovnitř) dostane, dokonce se právě může dostat i dolů k uložení tlumiče a to poškodit... Prostě možností je hodně...

Mám zákazníka, který na tlumičích XYZ najel na ACCO 2.4 z roku 2004 již 200tis km a teď jsem mu dělal první servis - měnil zadní pístnice, neboť začaly téct...
Mám podvozek na několika tajpárech s nájezdem již přes 50tis včetně ostřejších km, asi dva již se 70tis a jeden se blíži ke stovce tis. km

Většinou poškození XYZ tlumičů co řeším, ale mám podobné zkušenosti i s Tein a daleko horší s KW a HR, má na svědomí nějaká shoda náhod, ať je to velká díra, nebo třeba i jen něco dalšího volného na autě co zapříčiní nadměrné opotřebení podvozku, no a samostatnou kapitolou jsou chyby při montáži...

Občas se prostě příčina nenajde vůbec. Nicméně k počtu prodaných kitů jsou problémy spíše ojedinělé...

Když vidím, co ty podvozky vydrží na tajpárech, kde je mám procentuálně nejvíce zastoupené z prodejů, někdy mě to spíš překvapuje.

Abych se mohl k něčemu vyjádřit konkrétně, musel bych dané auto vidět, pak se dá přesně mudrovat...

Obsah fóra Honda-club.cz   
Životnost sportovních podvozků
Fórum: Řízení, podvozek a brzdy
0
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku 1, 2  Další 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina