Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[1]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
SpaceMan: Honda CR-X del Sol VTi - Project Red Dwarf 2.0
Fórum: Showroom
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5, 6  Další 
Zaslat odpověď

Strana 5 z 6
bigy je teď offline  bigy
2 háčka
PříspěvekZaslal: 15.12.2011 , 11:27   Citovat  

1 muhehe
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
SpaceMan je teď offline  SpaceMan
4 háčka
Členství: Žádné
PříspěvekZaslal: 13.3.2013 , 20:39  Naposledy upravil SpaceMan dne 13.3.2013 , 21:22, celkově upraveno 1 krát. Citovat  

Tak to tady trochu oživíme. Loňskou sezonu se mi podařilo Red Dwarfa dát do nějaké podvozkové podoby, kdy jsem využil možnosti přehodit BC Racing z Civica na del Sol a na Civica natlačit Koni. Svezení parádní, letos ještě postavím trochu předek výš a zkusím nepatrně přitvrdit. Taky se mi povedlo vloni sehnat konečně rozměr kol, který je pro del Sol z mého úsudku naprosto super. Replika Advan s pneu 195/50 R15, zatím první sezonu odjeto a nemůžu říct ani půl blbého slova. Letos přezuju na zánovní šlupky. Vloni se mi ztrácela voda z okruhu (prázdná expanzka), tak jsme se vloni s Aldou podívali na topení, které nebylo OK. Bohužel oprava nevyšla podle představ (na což mě Alda ale upozornil), takže jsem letos udělal opravu důkladnější a snad to bude v cajku. No a díky tomu, že jsem měl celý interiér venku jsem se dostal k tomu, že jsem víc jak 1/2 interiéru pokarbonoval... Ještě mi chybí pokarbonovat trochu stropní panel a mělo by to být komplet tak, jak jsem si to představoval od začátku.
No a abych jen planě nežvanil, tak tady dávám jednu dělnickou, za kterou děkuju Georginovi a taky samozřejmě GrillMastrovi z delSolTeamu.

Kluci, jste fakt kabrňáci... Bez vás to tam montuju ještě dneska... zmatenej zmatenej zmatenej
   Návrat  
M@jk je teď offline  M@jk
Moderátor
Členství: Gold
PříspěvekZaslal: 13.3.2013 , 21:06   Citovat  

Kemo,
no tywe to mi ho Tomio Okamura vyndej ... Velmi šťastný Ten je hustej ... jéééé hele Georgino a ... ehm muž od Jolči? přátele Je to tam.
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 13.3.2013 , 21:30   Citovat  

M@jk napsal:
Kemo,
no tywe to mi ho Tomio Okamura vyndej ... Velmi šťastný Ten je hustej ... jéééé hele Georgino a ... ehm muž od Jolči? přátele Je to tam.

Jj, Georgino s Honzou jsou prostě bourácí... Úsměv
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 16.3.2013 , 22:32   Citovat  

Tak po dnešku máme zkompletovaný interiér. Ještě přezout, zkouknout přední brzdy, přezout na nové gumy a trošku to taky umít z venku a zevnitř... přátele Květen se blíííží a s ním Open season meeting...
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 16.3.2013 , 22:55   Citovat  

Hopla... jedna interiérovka...

DSC_0042.jpg

Zobrazení obrázku v plné velikosti.
DSC_0042.jpg, 1.44 MB
   Návrat  
Robbie je teď offline  Robbie
3 háčka
PříspěvekZaslal: 16.3.2013 , 22:58   Citovat  

Cau co to mas za sedacky?
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 17.3.2013 , 12:31   Citovat  

Robbie napsal:
Cau co to mas za sedacky?

Čau čau, jsou to Raceland GTB II.
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 31.3.2014 , 8:03   Citovat  

Ela pupík, je to tu mrtvé jak je rok dlouhý... Úsměv

Vloni se nic zásadního nedělo a auto odjelo v pohodě celou sezonu. Byl jsem spokojený s gumami i podvozkem. Brzdy už by zasloužili repas, ale po té co jsem se vysypal z peněz, budu muset ještě chvilku počkat.

Každopádně včera jsem poprvé vyjel a zjistil, že budeme muset pohnout s drobnostmi okolo motoru.

- LMA - už mám nakoupené nové, tyhle už jsou v loji
- svody - vyměníme svody z Integry a teď mám dvě možnosti, postavit si své na míru a nebo mám doma SRS - uvidím dle času
- koncový díl výfuku - pokud neseženu tady, tak koupím koncovku a dovaříme z nerezi příruby
- vyměnit CAI - koupit asi BigTube, protože tohle sání není již přijatelné

Tak to je vše, co bych letos chtěl stihnout. Snad do 11. delSolDaye budeme ready... Úsměv je to dobrý

IMG-20140330-WA0000.jpg

IMG-20140330-WA0000.jpg, 1.46 MB
   Návrat  
rumy je teď offline  rumy
1 háčko
PříspěvekZaslal: 2.4.2014 , 7:01   Citovat  

pozrel som si tvoje vlakno a musim povedat a pochvalit ze krasny vyber farby paradne vyzera auticko.. palec hore Úsměv
   Návrat  
Moderátor
PříspěvekZaslal: 2.4.2014 , 7:07   Citovat  

SpaceMan napsal:
Ela pupík, je to tu mrtvé jak je rok dlouhý... Úsměv

Vloni se nic zásadního nedělo a auto odjelo v pohodě celou sezonu. Byl jsem spokojený s gumami i podvozkem. Brzdy už by zasloužili repas, ale po té co jsem se vysypal z peněz, budu muset ještě chvilku počkat.

Každopádně včera jsem poprvé vyjel a zjistil, že budeme muset pohnout s drobnostmi okolo motoru.

- LMA - už mám nakoupené nové, tyhle už jsou v loji
- svody - vyměníme svody z Integry a teď mám dvě možnosti, postavit si své na míru a nebo mám doma SRS - uvidím dle času
- koncový díl výfuku - pokud neseženu tady, tak koupím koncovku a dovaříme z nerezi příruby

Tak to je vše, co bych letos chtěl stihnout. Snad do 11. delSolDaye budeme ready... Úsměv je to dobrý

Ola příteli,
kde je problém?

Ve skladu se mi válí kompletní airbox a rezonátor a trubky, asi půjdu do toho ... přátele

Jsem zvědavý na rozdíl, to že nasávaný vzduch má nejlepší teplotu s originálním sání je bez diskuze. Anebo prodám a koupím taktéž, uvidíme.
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 2.4.2014 , 8:59   Citovat  

rumy napsal:
pozrel som si tvoje vlakno a musim povedat a pochvalit ze krasny vyber farby paradne vyzera auticko.. palec hore Úsměv

Jaj, díky. Jsem rád že se líbí. Byl jsem opět mile překvapen, jak to auto funguje. Daily car má 180k a 400Nm oproti del Solce se 160k a 150Nm a přesto mi del Solka vykouzlilal úsměv na tváři... Ono těch 600kg váhy navíc u dailiny je prostě znát.
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 2.4.2014 , 9:03   Citovat  

M@jk napsal:
Ola příteli,
kde je problém?

Ve skladu se mi válí kompletní airbox a rezonátor a trubky, asi půjdu do toho ... přátele

Jsem zvědavý na rozdíl, to že nasávaný vzduch má nejlepší teplotu s originálním sání je bez diskuze. Anebo prodám a koupím taktéž, uvidíme.

Úplně to asi nechápu. Original airbox jsem ani na VTi neměl. Jen to sání dělá hroznej rambajs. Zůstanu u CAI, jen chci jiný typ. Do budoucna uvažuju na ITB a nebo na vlastní konstrukcí airboxu... ale to musím nastudovat a vypočítat stejně jako jsem to udělal se svody...
   Návrat  
Moderátor
PříspěvekZaslal: 2.4.2014 , 11:04   Citovat  

SpaceMan napsal:
Úplně to asi nechápu. Original airbox jsem ani na VTi neměl. Jen to sání dělá hroznej rambajs. Zůstanu u CAI, jen chci jiný typ. Do budoucna uvažuju na ITB a nebo na vlastní konstrukcí airboxu... ale to musím nastudovat a vypočítat stejně jako jsem to udělal se svody...

Ehm,
pardon jsem v práci a dělal jsem dvě věci najednou.

No že zvažuji instalaci OEM sání HONDA, nikdy tam nebylo, ale ted se mi válí ve skladu už všechny součásti - teplota vzduchu je totiž s OEM sáním nejlepší.

Nebo jej možná prodám a pořídím to samé, co si psal Ty: Big Tube ... uvidíme.
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 2.4.2014 , 15:07   Citovat  

M@jk napsal:
Ehm,
pardon jsem v práci a dělal jsem dvě věci najednou.

No že zvažuji instalaci OEM sání HONDA, nikdy tam nebylo, ale ted se mi válí ve skladu už všechny součásti - teplota vzduchu je totiž s OEM sáním nejlepší.

Nebo jej možná prodám a pořídím to samé, co si psal Ty: Big Tube ... uvidíme.

Aha... No myslím, že BigTube je celkem zajímavá volba... jen musí být dobře zpracováno... OK
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 19.8.2014 , 14:05   Citovat  

Tak to zase trošku rozpohybujeme. Letos se toho opět moc neudělalo, ale něco málo přece jenom. Vyměnil jsem ITR svody za svody SRS 4-2-1. Musím říct, že to jede moooc dobře. Vyměnil se CAI za BigTube, tam už si takovým efektem nejsem jist, oproti krátkému sání, co jsem měl, je to výrazně lepší, ale i tak si myslím, že to lze udělat ještě lépe. Asi přijde změna pro další rok a to hned, co spočítám výpočty. Nejspíš vlastní konstrukce.

Co mě tedy čeká na další sezonu?

1) Kola
- letos mi pár lidí řeklo, že ty 15" kola jsou na auto malé. 16" by slušeli určitě lépe, ale já se úplně nechci vzdát komfortu a nastavení podvozku na 15"... Leda že by se objevila výrazně zajímavá nabídka na výměnu za moje repliky Advanů. Mám zálusk na jedny 15", které by mi slušeli, jen bych si je musel zrenovovat. na tom mě láká možnost zvolit si vlastní barvu... Uvidíme.

2) Podvozek
- bohužel po 20 letech začínají dosluhovat originální silentbloky a čepy. Konzultovat to budu s lidmi ze Silponixu. Vím, že mohou postavit celé auto na PU, ale je to zase za ztrátu nějakého komfortu. Takže to bude asi nějaká kombinace guma / PU. Taky přemýšlím o stavitelných ramenech a odklonech, abych dohnal geometrii. Teď to není nic hrozného, ale proč to neudělat, když do toho budu hrabat. Dále bych měl mít v nejbližší době připravené nové rozpěry, které jsem zadal do výroby. Navíc by měli být i stavitelné, čímž bych poskočil dopředu i po designu a "nové technologie" (do teď byly jen tuhé na míru). Další novinka, která se mi honí hlavou je přejít s podvozkem k české firmě Protlum. Zamlouvají se mi jejich výrobky, hodnocení i individuální přístup. A taky fakt, že je používají nejen K1-Attacky, ale třeba i formule ČVUT...

3) Motor
- konečně se musím dostat k té výměně LMA. Mám je přes rok doma a furt mi tam jen trčí. S tím se asi spojí i výměna těsnění nejen na ventilovém víku, ale i na dalších částech jako VTEC ventil, svíčky atd. A propo svíčky jsou další část, která bude na výměnu. Samozřejmě pak takové ty věci jako olej (Shell Helix HX7 5W-40 -> 10W jsem dával do Suba a to auto jelo neskutečně hladce) a drobnosti kolem.

4) Výfuk
- na HRMA jsme změřili hlasitost výfuku 107,5 dB v omezovači. To je pro mě celkem tak akorát. Svody od SRS jsou OK, fungují obstojně, decat pipe taky pomohla k lepšímu průběhu, takže omezení je právě koncový díl. Jak už jsem psal, buď se podaří sehnat SRS G50 a bude kompletní výfuk od SRS a nebo se nas.... a postavím si svůj. Průměry známe, délky známe.

5) Řízení
- chtěl bych sehnat bezservové a k tomu větší volant Raid. Bueee Bude mě mrzet, že půjde můj Raid do světa, protože je komplet přečalouněný a doslova krásný, ale takové jsou požadavky. Bezservové řízení chci z jistých důvodů už delší dobu. Pěkně vše zrepasovat, nové manžety, nová vazelína a pak vyměnit kus za kus...

6) Brzdy
- tak ty už jsou akutní již pár posledních sezon (jen s mým nájezdem si troufnu na nich jezdit). Při posledním srazu na Slovensku jsem vyzkoušel, že pořád dokáží slušně brzdit, nicméně asi repase a nové kotouče s destičkami je neminou. Navíc bych je chtěl asi opískovat a nabarvit. Buď černá s bílým textem (vytažené Nissin) a nebo komplet asi zlatá. Uvidím, co se bude víc hodit. Každopádně bych rád nějaké lepší kotouče. Kamarád si koubil komplet od EBC a je spokojený... Tak popřemýšlím a uvidíme.

7) Interiér
- tam poopravím jen nutnosti. Defakto mi vyhovuje tak jak je, jen je potřeba pošlechtit, aby i na příští rok dělal radost.

Teď asi to nejzásadnější. Letos se to asi nepovede, ale příští rok bych měl mít hotovou dílnu i se zvedákem, takže co se nepovede letos, bude určitě provedeno příští rok. Navíc bych měl jít zpět do školy. Chci se naučit svářet nejen nerez, ale i další materiály. Pak si budu dělat vše sám... OK
   Návrat  
83427 je teď offline  83427
4 háčka
PříspěvekZaslal: 23.8.2014 , 10:55   Citovat  

trocha inspirace: tudy odkaz Úsměv
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
4 háčka
PříspěvekZaslal: 5.11.2014 , 23:04   Citovat  

Radku, fantastický projekt. Myslím, že ten člověk měl dokonalý koncept, který dotáhl do cíle. Takhle bych si představoval taky. A kompresor by nebyl úplně špatný.

Ad 1) Kola

Tady zasílám jeden návrh. Líbí se mi to... co vy?

000.JPG

000.JPG, 76.26 kB
   Návrat  
capino je teď offline  capino
3 háčka
PříspěvekZaslal: 6.11.2014 , 12:20   Citovat  

SpaceMan napsal:
Radku, fantastický projekt. Myslím, že ten člověk měl dokonalý koncept, který dotáhl do cíle. Takhle bych si představoval taky. A kompresor by nebyl úplně špatný.

Ad 1) Kola

Tady zasílám jeden návrh. Líbí se mi to... co vy?

já Ti nevim, tý gumy už tam fakt moc není a bude to velká změna v pohodlí... ale zase s tím nejezdíš denně tak by to asi šlo, ovšem je třeba vzít v potaz i ty plánovaný PU silenty, s nima a nižší gumou to ztvrdne hodně. Nicméně mě osobně se to líbí víc na těch 15" to mi hlava nebere Mr. Green
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 6.11.2014 , 12:39   Citovat  

capino napsal:
já Ti nevim, tý gumy už tam fakt moc není a bude to velká změna v pohodlí... ale zase s tím nejezdíš denně tak by to asi šlo, ovšem je třeba vzít v potaz i ty plánovaný PU silenty, s nima a nižší gumou to ztvrdne hodně. Nicméně mě osobně se to líbí víc na těch 15" to mi hlava nebere Mr. Green

Ahoj,
nyní mám 195/50 R15 > výška gumy je cca 97,5mm, poloměr kola je 287mm
chtěl bych 205/45 R16 > výška gumy by byla cca 92,25mm, poloměr kola je 294mm

Nevím zda těch 5mm, potažmo 7mm, bude hrát takový zásadní rozdíl, když je to 3% změna.

PU bych chtěl, ale určitě ne na celé auto. Svezl jsem se v tarze s pevným sníženým podvozkem a PU úplně na všech místech a musím říct, že to není nic, co by mě zaujalo. Na hladké silnici to je bomba. Sedí to jak přibité, ale na mé ježdění je to zbytečné. Líbila by se mi ale jejich kombinace. Nová guma a PU. Jak jsem psal, budu to nejspíš konzultovat s lidmi ze Silponixu... přátele

Edit: Tady je to jen VT a ještě takový rychlý. Kola jsou asi neúměrně zvětšené a guma je stále 15"
   Návrat  
capino je teď offline  capino
3 háčka
PříspěvekZaslal: 6.11.2014 , 12:52   Citovat  

jo tak takhle už to nezní tak tvrdě a ty šestnáctky nevypadají zle když je to v reálu...

Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 6.11.2014 , 12:58   Citovat  

15" je taková normální guma, ale díky tomu jak to mám snížene a ještě s bodykitem od MS designu se obávám, že je to fakt málo. 16" s trošku menším ET tomu bude slušet asi o něco víc... Velmi šťastný Hlavní je vybrat ten správný design a ladit vše dohromady. Při vývoji jsem měl jasný koncept a toho se chci držet i při nynějších úpravách. Nechci postavit nové auto, chci doladit současné k mé spokojenosti. Úsměv
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 10.11.2014 , 21:52  Naposledy upravil SpaceMan dne 19.3.2015 , 7:41, celkově upraveno 11 krát. Citovat  

Je rok 2015 a po 4 letech se spouští projekt Red Dwarf 2.0.

Interiér:

OK HOTOVO - opravit drobnosti okolo poškrábaného laku a carbon fólie
    nový větší volant
    OK U ČALOUNÍKA - nové sedačky Mugen (původní Raceland S-GTB 2)
    OK HOTOVO - vyprat pásy JOM (špinavé a zašlé)
    OK KOUPENO - nová hlavice řadící páky Mugen (původní Replica Integra TypeR by Dejw)
    budíky na teplotu oleje, tlak oleje a shiftlight
    těsnění A- a B- sloupku
    repas uložení střechy a trnů
    opravit podsvícení budíků a panelu topení

Exteriér:

OK KOUPENO - nová kola Rays (původní Advan RG2 15×6,5 ET38)
    OK KOUPENO - nové gumy Nankang (původní Silvestone FTZ Sport8 195/50 R15)
    nová koncovka výfuku
    nová eloxace matek kol

Technika:

oprava LMA tlumítek
    OK OBJEDNÁNO - výměna oleje za Shell Ultra Helix 5W-40
    výměna převodovkového oleje za Honda MTF-III
    OK OBJEDNÁNO - výměna spojkové kapaliny
    OK OBJEDNÁNO - výměna brzdové kapaliny
    výměna chladící kapaliny
    výměna předních desek a kotoučů
    postupný nákup dílů a stavba motoru
    renovace podvozku (silenty, čepy, řízení)
    renovace brzdy (pískování, repase, barva)

Tak to bychom měli seznam, občas z něj, jak doufám, něco ubyde. Něco stihnu ještě před touhle sezonou. To asi takové ty zásadní věci, jako kola, výfuk, gumy, přední brzdy, náplně, ale zbytek se bude dodělávat nějak postupně.
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 18.2.2015 , 12:15   Citovat  

Project Red Dwarf 2.0 zahájen... OK
   Návrat  
Parker je teď offline  Parker
1 háčko
PříspěvekZaslal: 18.2.2015 , 12:18   Citovat  

SpaceMan napsal:
Project Red Dwarf 2.0 zahájen... OK

Držím palce a už se těším na výsledek je to dobrý Plánuješ stihnout Del sol v novém?
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 18.2.2015 , 12:53   Citovat  

Parker napsal:
Držím palce a už se těším na výsledek je to dobrý Plánuješ stihnout Del sol v novém?

Hele už na OSM 2015 u Příbrami musím mít většinu hotovou. Kola i sedačky jsou pryč, takže mě nečeká jednoduchá situace. Musím dokoupit i nové gumy. Už na to auto nechci dávat žádné použité věci (vyjímkou jsou sedačky, protože nové se již nedají sehnat - nevyrábí se). je to dobrý
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 18.2.2015 , 19:42  Naposledy upravil SpaceMan dne 10.3.2015 , 15:38, celkově upraveno 1 krát. Citovat  

OK KOUPENO - nová kola Rays (původní Advan RG2 15×6,5 ET38)

RAYS_001.jpg

RAYS_001.jpg, 410.73 kB
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 23.2.2015 , 8:23  Naposledy upravil SpaceMan dne 10.3.2015 , 15:39, celkově upraveno 1 krát. Citovat  

OK U ČALOUNÍKA - nové sedačky Mugen (původní Raceland S-GTB 2)
   Návrat  
mattheo je teď offline  mattheo
1 háčko
PříspěvekZaslal: 23.2.2015 , 12:16   Citovat  

Kola vypadaj moc dobre je to dobrý
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 23.2.2015 , 12:22   Citovat  

S vínovými maticemi Rays by to nemuselo vypadat špatně. Ještě k tomu vínové čepičky ventilků a bude to komplet. Na sezonu 2016 ještě vymyslím něco s brzdičemi - a obecně s brzdami... OK
   Návrat  

Obsah fóra Honda-club.cz   
SpaceMan: Honda CR-X del Sol VTi - Project Red Dwarf 2.0
Fórum: Showroom
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5, 6  Další 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina