Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[1]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
Neoblíbené mlhovky?
Fórum: Pokec o autech
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3  Další 
Toto téma je zamknuto, nemůžete zde přidávat odpovědi ani upravovat své příspěvky!

Strana 2 z 3
Petr 78 je teď offline  Petr 78
5 háček
Členství: Žádné
PříspěvekZaslal: 12.2.2013 , 18:29   Citovat  

Já zadní mlhovku zapínám jenom, když hustě prší nebo sněží anebo je hustá mlha - je vidět na míň než 50 M (od patníku k patníku).
A to jenom do té doby, než mě někdo dojede. Pak zadní mlhovku okamžitě vypínám.
A proč?
Z ohleduplnosti a protože nedělám ostatním to co sám nemám rád.

Kolega n3uro asi ještě nikdy nejel za někým, kdo má rozsvícenou zadní mlhovku nebo je těžce neohleduplný.
Anebo i za mlhy a deště řídí ve slunečních brýlích Velmi šťastný

Zadní mlhovka dostatečně oslňuje i při dodržení bezpečné vzdálenosti 50 M takže rady o větším odstupu nebo dokone předjetí (při snížené viditelnosti) jsou opravdu "k nezaplacení" Tak to valím bulvy

O předních mlhovkách se raději rozepisovat nebudu. Hlupáků, co je používají bez přemýšlení, denně potkávám spousty Smutný
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
Bully je teď offline  Bully
Moderátor
PříspěvekZaslal: 12.2.2013 , 18:30   Citovat  

Napada me rada podana opravdu po lopate, pro toho kdo nevi kdy pouzit:

zadni mlhovky- kdyz dojedete auto co je nema zapnute a neni kvuli tomu videt, tak si je zapnete. Jak se ale nekdo drzi v konstantni vzdalenosti za vami- vypnout, protoze uz splnily svuj ucel kdyz si vas dotycny vsiml, dal by ho to jenom oslnovalo. Vyjimkou muze byt snad extremni dest se stojici vodou na silnici, tam neni nekdy videt malem ani ta mlhovka, i kdyz jste nekomu uplne za kufrem.

predni mlhovky- v mlze Velmi šťastný (protoze opravdu neznam jinou situaci kdy by k necemu byly, krome toho kdyz mi treba nahodou odejde jedna zarovka v potkavackach).
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 12.2.2013 , 18:35   Citovat  

Kmóďa napsal:
Hele mě přední mlhovky nevadí když nesvítí nahoru do očí a to moc nevídám. Když u mého auta rozsvítím mlhovky,koukám na ně a vzdaluju se od něj tak prostě nic neoslňuje a to samé u protijedoucích aut. Prostě čtyři světla svítící stejnou intenzitou,jen dvě větší a dvě menší. Komu vadí normálně seřízené mlhovky nebo nějaké odrazy,možná by si měl dojít k očnímu,třeba trpí nějakou světloplachostí nebo něčím...

Jenže mlhovky jsou blíž u silnice, takže na mokru je jejich odraz opravdu silnější.
Zkus auto za tmy postavit na mokrý asfalt, rozsviť přední mlhovky a pak si 20 M před ním dřepni na bobek.
Pak budeš mít představu, co vidí řidič, který jede proti tobě Mrk
Jo a ještě by bylo ideální se při tom pokusu koukat přes sklo na kterém jsou kapky vody. je to dobrý
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 12.2.2013 , 18:37   Citovat  

Bully napsal:

zadni mlhovky- kdyz dojedete auto co je nema zapnute a neni kvuli tomu videt, tak si je zapnete. Jak se ale nekdo drzi v konstantni vzdalenosti za vami- vypnout, protoze uz splnily svuj ucel kdyz si vas dotycny vsiml, dal by ho to jenom oslnovalo. Vyjimkou muze byt snad extremni dest se stojici vodou na silnici, tam neni nekdy videt malem ani ta mlhovka, i kdyz jste nekomu uplne za kufrem.

predni mlhovky- v mlze Velmi šťastný (protoze opravdu neznam jinou situaci kdy by k necemu byly, krome toho kdyz mi treba nahodou odejde jedna zarovka v potkavackach).

Přesně je to dobrý
Dal bych to do FAQ Úsměv
   Návrat  
skritek je teď offline  skritek
2 háčka
PříspěvekZaslal: 12.2.2013 , 18:41   Citovat  

Kmóďa napsal:
Hele mě přední mlhovky nevadí když nesvítí nahoru do očí a to moc nevídám. Když u mého auta rozsvítím mlhovky,koukám na ně a vzdaluju se od něj tak prostě nic neoslňuje a to samé u protijedoucích aut. Prostě čtyři světla svítící stejnou intenzitou,jen dvě větší a dvě menší. Komu vadí normálně seřízené mlhovky nebo nějaké odrazy,možná by si měl dojít k očnímu,třeba trpí nějakou světloplachostí nebo něčím...
no a takovym jako ty rozsvitim dalkovy svetla aby taky trpel svetloplachosti Velmi šťastný a kdyz dostane chut zavodit kdo koho oslni vic a pusti mi tam taky dalky tak pohotove pridam stresni rampu a vzdycky zhasne. kdyz je nekdo neohleduplnej tak jsem taky.
   Návrat  
gear je teď offline  gear
4 háčka
PříspěvekZaslal: 12.2.2013 , 18:48   Citovat  

Neuro: 1.) poposedni si prosímtě
2.) procvič si metrické jednotky

Kmóďa: čoveče přední za mokra jsou taky humus, zkus se na to kouknout jak psali kluci

tudy U toho řízení to chce občas používat hlavu papa
   Návrat  
n3uro je teď offline  n3uro
2 háčka
PříspěvekZaslal: 12.2.2013 , 18:59   Citovat  

Hah, to se tu zase sešlo chytrolínů Úsměv
V jedný ruce kokos co se na mě lepí a nechá se oslepit něčím, co bylo vytvořeno pro důvod proč jsem to použil, v druhé ruce risk že mě spozoruje nějakej estébák co ještě nemá splněny normy. Co si asi vyberu?
Holt se někteří budou muset naučit dodržovat bezpečnou vzdálenost, s mlhovkama svítit budu a tečka Úsměv
Už jen díky těm arogantním kecům a téhle nesmyslné diskuzi.
   Návrat  
2 háčka
PříspěvekZaslal: 12.2.2013 , 19:03   Citovat  

n3uro napsal:
Hah, to se tu zase sešlo chytrolínů Úsměv
V jedný ruce kokos co se na mě lepí a nechá se oslepit něčím, co bylo vytvořeno pro důvod proč jsem to použil, v druhé ruce risk že mě spozoruje nějakej estébák co ještě nemá splněny normy. Co si asi vyberu?
Holt se někteří budou muset naučit dodržovat bezpečnou vzdálenost, s mlhovkama svítit budu a tečka Úsměv
Už jen díky těm arogantním kecům a téhle nesmyslné diskuzi.
a tobe tam ty dalky klidne pustim taky Velmi šťastný nez abych jel za tebou a protoze je mam v te super vysce tedy akorat svitim do zadniho okna tak ji vypnes Velmi šťastný jinak kdy za mnou prijedes?
   Návrat  
2 háčka
PříspěvekZaslal: 12.2.2013 , 19:06   Citovat  

skritek napsal:
a tobe tam ty dalky klidne pustim taky Velmi šťastný nez abych jel za tebou a protoze je mam v te super vysce tedy akorat svitim do zadniho okna tak ji vypnes Velmi šťastný jinak kdy za mnou prijedes?

Pusť, sklonim trochu hlavu a už mi to do očí nesvítí Velmi šťastný Mám to odzkoušený u debilů kteří za mnou jedou s dálkovejma třeba i půl hodiny 3 metry za mnou (a to jsem mlhovky neměl) Velmi šťastný
Hondu jsem teď odstavil, víc v PM.
Ani jsem si nevšiml že tu spamuješ ty Velmi šťastný

P.S.: Abych to uvedl na pravou míru, chápu že můžou mlhovky někoho oslepovat když je za mnou, to je klidně vypnu, ale pokuď se nějakej koksa za mnou cpe jako homofogo a na prázdný dvouproudovce mě nepředjede, tak mu jí rozsvítím a možná že rozsvítím i tu prostřední velkou Velmi šťastný
   Návrat  
Kmóďa je teď offline  Kmóďa
4 háčka
PříspěvekZaslal: 12.2.2013 , 19:43   Citovat  

Petr 78 napsal:
Jenže mlhovky jsou blíž u silnice, takže na mokru je jejich odraz opravdu silnější.
Zkus auto za tmy postavit na mokrý asfalt, rozsviť přední mlhovky a pak si 20 M před ním dřepni na bobek.
Jo a ještě by bylo ideální se při tom pokusu koukat přes sklo na kterém jsou kapky vody. je to dobrý

Tak přesně tohle je třeba situace,co vidím já a ostatní řidiči starých Hond. Všichni kdo jezdí v dnešních vysokých "dodávkách" můžou být v klidu. Já vím moc dobře co ostatní vidí. Jsem rád že nepotkávám nikoho z klubu,protože s ostatními řidiči si neuvádíme a jsme v klidu Velmi šťastný
   Návrat  
crxpd je teď offline  crxpd
PříspěvekZaslal: 12.2.2013 , 19:43   Citovat  

Řidič je povinen použít zadního mlhového světla v případě mlhy, HUSTÉHO deště, nebo sněžení. To je pro ty chytráky, co to chtějí podle zákona. Jinak když tě někdo dojede, tak vypínat, asi už o tobě ví, a také tehdy, když už sám vidíš ty před se sebou. S předníma je to taky tak, pro ty co je používají v noci místo potkávacích světel. Pokud je máš vysvícené, tak si kup nové paraboly. Jinak se přidávám k těm, co na takové "mistry"svítí dálkovýma světlama a jako bonbónek pro ně, už jsem viděl policajty, co rozdávají pokuty za rozsvícené přední mlhovky, pokud nebyl snížená viditelnost.
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
4 háčka
PříspěvekZaslal: 12.2.2013 , 19:59   Citovat  

skritek napsal:
no a takovym jako ty rozsvitim dalkovy svetla aby taky trpel svetloplachosti Velmi šťastný a kdyz dostane chut zavodit kdo koho oslni vic a pusti mi tam taky dalky tak pohotove pridam stresni rampu a vzdycky zhasne. kdyz je nekdo neohleduplnej tak jsem taky.

Hele nejsem žádnej blb co by s někým soutěžil komu to víc svítí! Určitě bych nikomu nepouštěl rampu. Upozorňuju tě,že kdyby mě jen jedinkrát někdo probliknul a nelíbilo se mu to,tak je zhasnu a už nikdy nerozsvítím. Jenže ejhle,ono to nikomu kdo jezdí proti mě nevadí. A ani mě absolutně nevadí zapnuté přední mlhovky. Neříkám že s nima jezdím pořád,určitě nikdy ve městě,prostě v úsecích kde je špatně vidět,nejsou nakreslené bílé čáry atd. a kde to nikomu nevadí...
   Návrat  
Badunclesam je teď offline  Badunclesam
2 háčka
PříspěvekZaslal: 12.2.2013 , 20:01  Naposledy upravil Badunclesam dne 13.2.2013 , 0:30, celkově upraveno 2 krát. Citovat  

Když takového mlhovkáře potkám mimo město, tak jak jen to jde, tak předjiždím.
Ale bohužel vetšinu času v autě strávím v Brně a řeknu Vám, že tady takových bezmozků je plný Brno to mi hlava nebere Tak to valím bulvy zmatenej to snad ne a je to opravdový žůžo za takovým bezmozkem stát na křižovatce! A nejlepší je, když danného člověka předjedu a na další křižovatce potkám dalšího takovýho pacienta pořádnej výtlem Bueee
   Návrat  
Bubaak je teď offline  Bubaak
4 háčka
PříspěvekZaslal: 12.2.2013 , 20:05   Citovat  

Já jednoho dnes potkal na Jížní spojce na cestě domu, chtěl jsem ho vyfotit, ale pak jsem málem přejel sjezd a přes hromadu sněhu jsem se nějak vešel, ale teda, už nehledám foťák za jízdy pořádnej výtlem Jo, nevyfotil jsem ho Se stydím

Jo viditelnost byla cca. 1km to mi hlava nebere Fakt nevím co je snížená viditelnost HaHaaa
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 12.2.2013 , 20:08   Citovat  

Petr 78 napsal:

Mlhovky se smí použít za mlhy,sněžení,nebo hustého deště,ve všech situacích bude mokrá vozovka,to mi věř. O nějaký mírný odraz od silnice nejde,to by ti muselo vadit i světlo z tvých vlastních světel,kterými si nasvítíš silnici před sebou při jízdě v dešti...
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 12.2.2013 , 20:10   Citovat  

Badunclesam napsal:
Když takového mlhovkáře potkám mimo město, tak jak jen to jde, tak předjiždím.
Ale bohužel vetšinu času v autě strávím v Brně a řeknu Vám, že tady takových bezmozků je plný Brno to mi hlava nebere Tak to valím bulvy zmatenej to snad ne a je to opravdový žůžo za takovým bezmozkem stát na křižovatce! A nejlepší je, když danného člověka předjedu a na další křižovatce potkám dalšího takovýho pacienta pořádnej výtlem Bueee

Předjíždíš protijedoucí auta?
   Návrat  
2 háčka
PříspěvekZaslal: 12.2.2013 , 20:12   Citovat  

Kmóďa napsal:
Hele nejsem žádnej blb co by s někým soutěžil komu to víc svítí! Určitě bych nikomu nepouštěl rampu. Upozorňuju tě,že kdyby mě jen jedinkrát někdo probliknul a nelíbilo se mu to,tak je zhasnu a už nikdy nerozsvítím. Jenže ejhle,ono to nikomu kdo jezdí proti mě nevadí. A ani mě absolutně nevadí zapnuté přední mlhovky. Neříkám že s nima jezdím pořád,určitě nikdy ve městě,prostě v úsecích kde je špatně vidět,nejsou nakreslené bílé čáry atd. a kde to nikomu nevadí...
jak muzes vedet ze to nikomu nevadi ono s protijedoucim jsi jen na okamzik takze kazdej akorat rekne jezis dalsi ču.... a uz jsi takze ze na tebe nikdo neblika neznamena ze mu to nevadi
   Návrat  
2 háčka
PříspěvekZaslal: 12.2.2013 , 20:13   Citovat  

Kmóďa napsal:
Předjíždíš protijedoucí auta?

Psal jsem o zadní mlhovce Tak to valím bulvy
   Návrat  
optimas je teď offline  optimas
4 háčka
PříspěvekZaslal: 12.2.2013 , 20:36   Citovat  

Chlapi, že se na něho (n3uro) nevyprdnete. On ma papíry teprve druhý rok bodů ma už nasbíráno celkem dost jak už tady minule psal ,že si nemůže dovolit ztratit další body. On to časem pochopí a to co napsal
" možná, že rozsvítím i tu prostřední velkou Velmi šťastný" už jenom to, že o tom uvažuje je zvrácenost. to snad ne
   Návrat  
2 háčka
PříspěvekZaslal: 12.2.2013 , 21:07   Citovat  

optimas napsal:
Chlapi, že se na něho (n3uro) nevyprdnete. On ma papíry teprve druhý rok bodů ma už nasbíráno celkem dost jak už tady minule psal ,že si nemůže dovolit ztratit další body. On to časem pochopí a to co napsal
" možná, že rozsvítím i tu prostřední velkou Velmi šťastný" už jenom to, že o tom uvažuje je zvrácenost. to snad ne

Na tebe jsem tu čekal celej den Velmi šťastný Už ti zase v blázinci povolili počítač?
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 12.2.2013 , 21:13   Citovat  

skritek napsal:
jak muzes vedet ze to nikomu nevadi ono s protijedoucim jsi jen na okamzik takze kazdej akorat rekne jezis dalsi ču.... a uz jsi takze ze na tebe nikdo neblika neznamena ze mu to nevadi

Jak to můžu vědět? Párkrát už jsem stál před svým rozsvíceným autem,když jsem to zkoušel. Ono na rovinách si protijedoucím docela dlouho na to aby se někdo "ozval" probliknutím,stejně jako při zapomenutých dálkových. Jenže mlhovky nesvítí moc daleko před auto,ale spíš do příkopů,takže prostě neoslňují. Pokud se ti zdá,že jsi protijedoucím jen na okamžik,tak to nemá asi ani cenu to tady řešit. Upozorňuju,že píšu o předních mlhovkách,za zadní bych vraždil,a taky je skoro nezapínám,to už musí být krutá mlha...
   Návrat  
Hellborn je teď offline  Hellborn
5 háček
PříspěvekZaslal: 12.2.2013 , 21:16   Citovat  

skritek napsal:

Amén, Skřítku! Já se problikáváním nenamáhám. A jestli si někdo myslí, že odraz mlhovek od mokré silnice + potkávací je stejný jako jen potkávací,tak si o něm myslím své...
   Návrat  
2 háčka
PříspěvekZaslal: 12.2.2013 , 21:21   Citovat  

Tyhle hádky mi připomínaj hádky mezi věřícíma a nevěřícíma.
Tolerance už snad vůbec neexistuje...
   Návrat  
Bubaak je teď offline  Bubaak
4 háčka
PříspěvekZaslal: 12.2.2013 , 21:26  Naposledy upravil Bubaak dne 12.2.2013 , 21:26, celkově upraveno 1 krát. Citovat  

n3uro napsal:

S timhle tvým přístupem ani nebude je to dobrý
Jinak všichni se hadaj s tebou, to je docela divný pořádnej výtlem
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 12.2.2013 , 21:26   Citovat  

Hellborn napsal:
Amén, Skřítku! Já se problikáváním nenamáhám. A jestli si někdo myslí, že odraz mlhovek od mokré silnice + potkávací je stejný jako jen potkávací,tak si o něm myslím své...

Ty když jedeš za deště,tak si nenasvicuješ silnici před sebou? Neleskne se ti za deště? Mě teda jo a to C5g svítí naprd...
   Návrat  
2 háčka
PříspěvekZaslal: 12.2.2013 , 21:29   Citovat  

n3uro napsal:

Jakou toleranci myslíš ? Toleranci těch, kteří si musí nechat svítít do obličeje nebo "toleranci" to mi hlava nebere těch kteří svítí do obličeje ostatním řidičům ? pořádnej výtlem
   Návrat  
Hellborn je teď offline  Hellborn
5 háček
PříspěvekZaslal: 12.2.2013 , 21:33   Citovat  

Kmóďa napsal:
Ty když jedeš za deště,tak si nenasvicuješ silnici před sebou? Neleskne se ti za deště? Mě teda jo a to C5g svítí naprd...

Leskne (a proto se na ní světlo mířící z mlhovek dolů skvěle odráží), ale potkávací mi vždy stačily - i C4g a Shuttla (r.8Cool a i u 323 (r.83).
   Návrat  
2 háčka
PříspěvekZaslal: 12.2.2013 , 21:54   Citovat  

Badunclesam napsal:
Jakou toleranci myslíš ? Toleranci těch, kteří si musí nechat svítít do obličeje nebo "toleranci" to mi hlava nebere těch kteří svítí do obličeje ostatním řidičům ? pořádnej výtlem

Asi tu kdy máš bejt přilepenej na zadku mího auta a pak si stěžovat že tě oslepuje jas z mobilu co mám v bundě na sedadle. Citlivky...
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 12.2.2013 , 22:10   Citovat  

Bully napsal:

Znám situaci,když nejsou nikde středové ani okrajové čáry a za deště ti mokrá vozovka splývá s příkopem. To si zapnu mlhovky,které sice nesvítí moc dopředu,ale příkopy pěkně nasvítí a já vidím kam jedu Úsměv
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 12.2.2013 , 22:12   Citovat  

Hellborn napsal:
Leskne (a proto se na ní světlo mířící z mlhovek dolů skvěle odráží), ale potkávací mi vždy stačily - i C4g a Shuttla (r.8Cool a i u 323 (r.83).

Nevim co myslíš tím "dolů",ale mlhovky mají stejný sklon jako hlavní světla. Extra dolu pod auto nesvítí...
   Návrat  

Obsah fóra Honda-club.cz   
Neoblíbené mlhovky?
Fórum: Pokec o autech
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3  Další 
Toto téma je zamknuto, nemůžete zde přidávat odpovědi ani upravovat své příspěvky!

Časy uváděny v GMT + 1 hodina