Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[1]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
protektory Vraník TS780 Green Diamond- zkušenosti máte?
Fórum: Řízení, podvozek a brzdy
0
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4  Další 
Zaslat odpověď

Strana 3 z 4
RASTA je teď offline  RASTA
4 háčka
Členství: Žádné
0
PříspěvekZaslal: 29.10.2012 , 21:44   Citovat  

Destak napsal:
jop, kámoš sjezdil dvě sady na feldě a říkal, že od klasických vraníků se neliší ... jen cenou Úsměv

a klasický vraníky jsou jaký? Velmi šťastný
dostal sem na zimu feldu
   Pomohl ti příspěvěk? Návrat  

Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
Sakul je teď offline  Sakul
Zlobivec [1]
0
PříspěvekZaslal: 29.10.2012 , 22:09   Citovat  

Kdyz uz se tu bavite o tech protektorech, co rikate na tyhle a tu cenu ? to mi hlava nebere tudy odkaz

Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
petrp je teď offline  petrp
2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 29.10.2012 , 22:42   Citovat  

Kdyby někdo chtěl Vraníky, tak kámoš je ve velkým nakoupil. Má dobrý ceny. Rovnou i nazuje...
Je kousek od Plzně. Kontakt napíšu do SZ.

Lukas28 je teď offline  Lukas28
4 háčka
Členství: Gold
0
PříspěvekZaslal: 29.10.2012 , 23:37   Citovat  

Destak napsal:
jop, kámoš sjezdil dvě sady na feldě a říkal, že od klasických vraníků se neliší ... jen cenou Úsměv

a zkoušel je na ledu? tam jsem ten rozdíl poznal oproti obyčejným zimákům Úsměv

tedka je jezdí otec na pikouši, mají vysoký vzorek takže zvlánou i zablácenou lesní cestu OK

Destak je teď offline  Destak
3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 30.10.2012 , 0:22   Citovat  

měl jsem na mysli rozdíl porovnání vraníků, tzn protektor vzor HPL např vs Green diamond ... tam že prostě nejsou znát, jezdil to na feldě obojí ...

Antony je teď offline  Antony
0
PříspěvekZaslal: 30.10.2012 , 8:20   Citovat  

Mé zkušenosti po třech sezónách na Vraníkách jsou tato: excelentní záběr na sněhu a o poznání jistější na náledí, na služebním mám GD HPL 4 a na Hondě GD TS 790. Rozdíl mezi nimi je celkem značný, HPL mají lepší záběr na sněhu, vyhrabou se skoro odevšad, ale jsou hlučnější a takové pocitově trochu plavací, spotřeba je tak asi o litr větší než na letních, je to diesel a na předchozích pneumatikách takový rozdíl nebyl(Dunlop). Ty druhé na Hondě jsou o dost tišší, záběr dostačující, na suchu i na mokru bez problémů, pro normální ježdění asi vhodnější. Ten první vzorek bych volil jen pro extrémnější ježdění, GD TS 790 jsou vhodnější pro normální provoz. Tož tak.

0
PříspěvekZaslal: 30.10.2012 , 8:28   Citovat  

jo a ještě jeden poznatek, loňskou zimu jsem se byl podívat na nějakém Hobby Rally Cupu, bylo celkem dost sněhu a asi 80% aut mělo obuto Vraníky. Nebudeme si lhát, že jsou tak excelentní, ale poměr cena/výkon je hodně příznivá.

Mapone je teď offline  Mapone
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 30.10.2012 , 8:41   Citovat  

Já jezdil asi 3zimy na těchto pneu od vraníka jelikož u nás v kopcích je hodně sněhu a pluh jezdí dost nepravidelně. Měl jsem je na Shuttle 4x4 a to auto bylo nezastavitelné. Poslední zimu jsem je měl na předokolce a pokud člověk nechtěl zrovna vyjet na everest, tak se taky dostal všude. Nejsou to sice přímo pneu na zimu, ale se sněhem nebyl žádný problém. Jen do zatáček na mokré silnici se muselo opatrně. Jinak Vraníky doporučuji.

s.c.a.r.a.b.e.u.s. je teď offline  s.c.a.r.a.b.e.u.s.
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 30.10.2012 , 9:47   Citovat  

Mapone napsal:
Já jezdil asi 3zimy na těchto pneu od vraníka jelikož u nás v kopcích je hodně sněhu a pluh jezdí dost nepravidelně. Měl jsem je na Shuttle 4x4 a to auto bylo nezastavitelné. Poslední zimu jsem je měl na předokolce a pokud člověk nechtěl zrovna vyjet na everest, tak se taky dostal všude. Nejsou to sice přímo pneu na zimu, ale se sněhem nebyl žádný problém. Jen do zatáček na mokré silnici se muselo opatrně. Jinak Vraníky doporučuji.

"Pneumatika určená zejména pro rallyecrossové závody. Dezén je určen výhradně pro závodní použití s typem povrchu bahno."

... a s tím jsi jezdil i po asfaltu a v teplotách pod nulou? No nic, každý svého štěstí strůjcem. Úsměv

crxmann je teď offline  crxmann
5 háček
0
PříspěvekZaslal: 30.10.2012 , 10:16   Citovat  

Přeju hodně štěstí Všem, kteří tyto šmejdy jezdí.

Před 3,5lety jsem je kupoval nové před zimou a v listopadu je nazul. V prosinci při cestě do porodnice cca ve 160km/h na dálnici kdy jsem vezl partnerku v bolestech na sál, došlo k roztržení této ,,gumy,,. Oddělil se běhoun od kordové kostry na pravém předním kole. Dodnes jsem rád, že jsem to uřídil a krom zdemolovaného podběhu, blatníku, nárazníku se nic vážného nestalo. Fotky jsem sem tenkrát dával.
Takže asi toliko k těmto super gumám. pifko

Hellborn je teď offline  Hellborn
5 háček
0
PříspěvekZaslal: 30.10.2012 , 10:23   Citovat  

crxmann napsal:

Před 3,5lety jsem je kupoval nové před zimou a v listopadu je nazul. V prosinci při cestě do porodnice cca ve 160km/h na dálnici kdy jsem vezl partnerku v bolestech na sál, došlo k roztržení této ,,gumy,,. Oddělil se běhoun od kordové kostry na pravém předním kole. Dodnes jsem rád, že jsem to uřídil a krom zdemolovaného podběhu, blatníku, nárazníku se nic vážného nestalo. Fotky jsem sem tenkrát dával.

Vraník asi nepředpokládá, že si je koupí někdo,komu to jede 160... Velmi šťastný

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 30.10.2012 , 10:24   Citovat  

crxmann napsal:

... takže jste rodili na silnici?

master88 je teď offline  master88
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 30.10.2012 , 10:36   Citovat  

Hellborn napsal:
Vraník asi nepředpokládá, že si je koupí někdo,komu to jede 160... Velmi šťastný

počkat počkat... já myslel že tyhle pneu jsou na to aby si člověk neobouchal kola když je má nemá obutý... on na tomhle fakt někdo i jezdí?

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 30.10.2012 , 10:44   Citovat  

Hellborn napsal:

je to dobrý už jen rychlostní index Q hovoří za své
kdo neví - do 160 km/h

tak ono když si vemu cenu barumek a vraníků, tak mě to na feldu vyjde cenově stejně
ve 165/70 R13 a víc jak 100 tachometrových se s ní nedá jet HaHaaa
dále je tu jakási zvědavost, která mě láme Velmi šťastný každý je chválí pozitivně, pár lidí negativně
tak mě to zajímá

crxmann je teď offline  crxmann
5 háček
0
PříspěvekZaslal: 30.10.2012 , 11:23   Citovat  

s.c.a.r.a.b.e.u.s. napsal:
... takže jste rodili na silnici?

Záchranku jsem sice volal, ale než dorazila, tak jsem měl přehozeno na rezervu a pokračoval v cestě. Naštěstí chybělo asi jen 20km.

RASTA napsal:
je to dobrý už jen rychlostní index Q hovoří za své
kdo neví - do 160 km/h

já měl do 210

Nutno podotknout, že prodejce mi navalil prachy zpátky bez řečí a dal slevu na nové barumky.

Meethos je teď offline  Meethos
2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 30.10.2012 , 12:52   Citovat  

Sebevrazi. Je opravdu fajn, že vám Vraník vrátí peníze, když guma na kterou nalepí nový vzorek selže. Ale zajímá mne, jestli také vyplatí pozůstalé.

Navíc Vraník za 1000 Kč/ks ? To jste se asi zbláznili ne ? Já koupil GY Ultra Grip 8 175/65 R14 za 1120 Kč/ks. Pokud podstupujete riziko s Vraníky jen pro 500 Korun, tak jste vážně ....... (jsem hodně sprostý a nazvat tento výraz hanlivým je značné zjemnění jeho skutečného významu).

Zdendad je teď offline  Zdendad
Partner H-C
0
PříspěvekZaslal: 30.10.2012 , 12:56   Citovat  

Meethos napsal:
Sebevrazi. Je opravdu fajn, že vám Vraník vrátí peníze, když guma na kterou nalepí nový vzorek selže. Ale zajímá mne, jestli také vyplatí pozůstalé.

Navíc Vraník za 1000 Kč/ks ? To jste se asi zbláznili ne ? Já koupil GY Ultra Grip 8 175/65 R14 za 1120 Kč/ks. Pokud podstupujete riziko s Vraníky jen pro 500 Korun, tak jste vážně ....... (jsem hodně sprostý a nazvat tento výraz hanlivým je značné zjemnění jeho skutečného významu).

souhlasím OK avšak najdou se i lidi, co je neberou jen kvůli ceně... známý je má na oktávce a jiný zimáky nechce.. prej vyjede každý kopec když je kupa sněhu, naopak jsou prej hrozně hlučné a na mokru a suchu si s autem dělají co chtějí pořádnej výtlem

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 30.10.2012 , 13:03   Citovat  

crxmann napsal:
já měl do 210

Nutno podotknout, že prodejce mi navalil prachy zpátky bez řečí a dal slevu na nové barumky.

Tak to koukám! do 210??
tak to koukám..buhví jak v tom figuroval ten prodejce

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 30.10.2012 , 13:10   Citovat  

Meethos napsal:

na barumkách na civicu i dodávce jsem měl problémy vyjet pár kopců z Úštěka-Ústí když byla kalamita, co jsem nasadil Vraníky problém zmizel, to byl ten důvod. O peníze nešlo...

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 30.10.2012 , 13:16   Citovat  

nejhorší na všem je, že se všechno vyrábí různě po světě a to mi vadí
taiwan, čína, rumunsko apod.
málo kdy se člověk dozví předem původ a navíc stáří gumy

2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 30.10.2012 , 13:21   Citovat  

RASTA napsal:
nejhorší na všem je, že se všechno vyrábí různě po světě a to mi vadí
taiwan, čína, rumunsko apod.
málo kdy se člověk dozví předem původ a navíc stáří gumy

U Vraníků máš ale jistotu, že guma je x let stará a nikdy nebudeš mít jistotu že je kord v pořádku. Ale to není problém Vraníků, ale všech protektorů. Věřím že můžou být dobré na sněhu, ale z pohledu bezpečnosti si raději koupím nově pneu a max po 4 letech je vyměním.

Hellborn je teď offline  Hellborn
5 háček
0
PříspěvekZaslal: 30.10.2012 , 13:39   Citovat  

Lukas28 napsal:
na barumkách na civicu i dodávce jsem měl problémy vyjet pár kopců z Úštěka-Ústí když byla kalamita, co jsem nasadil Vraníky problém zmizel, to byl ten důvod. O peníze nešlo...

A byly stejně jeté a staré?

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 30.10.2012 , 13:42   Citovat  

Meethos napsal:
U Vraníků máš ale jistotu, že guma je x let stará a nikdy nebudeš mít jistotu že je kord v pořádku. Ale to není problém Vraníků, ale všech protektorů. Věřím že můžou být dobré na sněhu, ale z pohledu bezpečnosti si raději koupím nově pneu a max po 4 letech je vyměním.

však jo, já kupuji vždy jen nové pneu
zimáky mi vydrží max dvě zimy, letní sezonu
a starší jak půl roku neberu, problém je, ale s původem

zpátky k vraníkům Velmi šťastný
je i možnost si nechat vyrobit protektory na zakázku na vlastní kostru

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 30.10.2012 , 13:47   Citovat  

Hellborn napsal:
A byly stejně jeté a staré?

Srovnání dodávka na barumkách nové, civic nové protektory, vyjel jsem to lépe na vraníkách. Rok předtím jsem měl na civicu skoro rok staré barumky, lehce jeté, bylo to poznat v extremních případech (čerstvý sníh na kopci, led) že vraníky jsou lepší.

U nás napadne sníh, a cestáři než odklidí 2.-3.třídy silnic to trvá, a potom co jsem vyplesknul civica do svodidel jsem si řekl, koupím si nové zimáky (Vraníky) do podhorských oblastí.

pro někoho kdo jezdí po městě, po R a Dálnicích jsou lepší barumky atd............... přátele
pro mě, jako pro řidiče, co jezdí skoro po horách, pahorkatinách, protektory Vraník..přátele

EDIT: tedka to je Pikouš: Vraníky (ze civica), Uno: Matador Nordica (koupeno s autem), Dodávka :Matador Nordica, Doblo: letní pneumatiky-garáž

0
PříspěvekZaslal: 30.10.2012 , 13:54   Citovat  

Já řešil problém, jestli koupit zimní gumy od jakéhokoliv výrobce a při každé cestě domů nasazovat řetězy(když je sníh) nebo zkusit Vraníky. Zatím jsem vyjel pokaždé a to i tehdy, když ostatní to bez řetězů nedali. Po dálnici v zimě nejezdím, max 110km/h a opakuji, že nelituji. Ještě jedna poznámka, daleko lepší jsou při brzdění, tam je ten rozdíl o poznání větší. Je to jen otázka volby a priorit, peníze nejsou tím hlavním argumentem.

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 30.10.2012 , 14:48   Citovat  

Na Akouše bych to teda nedal. Ale pokud bych měl dejme tomu Felici, Samurajku nebo něco podobného na likvidaci a tahání dřeva z lesa k baráku a pojížďky okolo chalupy do 80km/h, pak by se o tom dalo uvažovat. Ale rozhodně bych neudělal to, abych si na zimu obul gumu která je určená na letní rallyecross Úsměv.

Ble

2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 30.10.2012 , 15:00   Citovat  

Antony napsal:
Já řešil problém, jestli koupit zimní gumy od jakéhokoliv výrobce a při každé cestě domů nasazovat řetězy(když je sníh) nebo zkusit Vraníky. Zatím jsem vyjel pokaždé a to i tehdy, když ostatní to bez řetězů nedali. Po dálnici v zimě nejezdím, max 110km/h a opakuji, že nelituji. Ještě jedna poznámka, daleko lepší jsou při brzdění, tam je ten rozdíl o poznání větší. Je to jen otázka volby a priorit, peníze nejsou tím hlavním argumentem.

Jsou lepší ve srovnání s čím ? Mám faj nápad, co to porovnat ? Mám teď nasazené Savy Eskymo S3 175/65 R14. Jsou tři roky staré a za měsíc je vyměním za Goodyear Ultra grip 8 ve stejném rozměru. Můžeme porovnat schopnosti, pokud jsi ze Severu Čech. Věřím, že Vraníky budou mít lepší vlastnosti než Savy, ale nevěřím, že mají šanci proti novým GY UG8 a je jedno jestli sníh, led, štěrk, nebo suchá silnice.

Petura je teď offline  Petura
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 30.10.2012 , 15:12   Citovat  

jednou jsem manželce koupil vraníky na P106 a byl problém gumy vyvážit, letos jsem kvůli financím opět zvažoval protektory, ale rozdíl v ceně 950,- za protektor a novou Kleber 1150,- je poměrně směšný, takže opět zvítězila nová guma...
kdyby byl protektor za 500,- tak je koupím, ale za tyto ceny fakt ne...
nikdy nevíš kdy se ti to odlepí, nebo jak moc "rám" gumy byl namáhaný Mrk

Sakul je teď offline  Sakul
Zlobivec [1]
0
PříspěvekZaslal: 30.10.2012 , 15:35   Citovat  

Hele snad mi poradite Velmi šťastný...
Schanim nejaky 195/50/15 za nejakou dobrou cenu (Vicemene je potrebuji jen na dojizdeni po 2proudovce do prace, ale kdykoliv mute byt nejaka kalamita a nechci zrovna nekde zustat vyset Velmi šťastný ) + nejaky dobry eshop s kladnymi referencemi ? je to dobrý přátele (Znamymu vcera dorazili 4 roky stare pneu z eshopu naštvanej !!!!!!!!)

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 30.10.2012 , 15:41   Citovat  

Sakul napsal:
Hele snad mi poradite Velmi šťastný...
Schanim nejaky 195/50/15 za nejakou dobrou cenu (Vicemene je potrebuji jen na dojizdeni po 2proudovce do prace, ale kdykoliv mute byt nejaka kalamita a nechci zrovna nekde zustat vyset Velmi šťastný ) + nejaky dobry eshop s kladnymi referencemi ? je to dobrý přátele (Znamymu vcera dorazili 4 roky stare pneu z eshopu naštvanej !!!!!!!!)

Doporučuju PneuNet.cz a někdo tu zveřejňoval výsledky testu letošních gum z DTestu, podle nich bych vybral gumy. V tomhle rozměru začínají ceny někde lehce pod tisícovkou. Úsměv

EDIT: Když jsme kupovali letní gumy na Fabii (už jsem to tu psal) tak nebylo problém zvednout telefon a ověřit kdy byly vyrobeny.

Obsah fóra Honda-club.cz   
protektory Vraník TS780 Green Diamond- zkušenosti máte?
Fórum: Řízení, podvozek a brzdy
0
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4  Další 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina