Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[2]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
Plánujete cestu autem do Francie - alkoholtester sebou
Fórum: Zajímavé odkazy
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Zaslat odpověď

Strana 1 z 1
Hellborn je teď offline  Hellborn
5 háček
Členství: Žádné
PříspěvekZaslal: 13.3.2012 , 16:18   Citovat  

To je povinná výbava...

Tak a teď jen kdy budeme zase muset měnit lékárničky... A určitě někoho nahoře napadne,že by tím mohla PČR ušetřit... Velmi šťastný
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
The Joker je teď offline  The Joker
3 háčka
PříspěvekZaslal: 13.3.2012 , 16:34   Citovat  

co to je za blbost.... a to jako az pudem k doktorovi tak si budem nosit vlastni nastroje a obvazy? to mi hlava nebere co vsechno dneska nevymyslej wokurka
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 13.3.2012 , 16:38   Citovat  

The Joker napsal:
co to je za blbost.... a to jako az pudem k doktorovi tak si budem nosit vlastni nastroje a obvazy? to mi hlava nebere co vsechno dneska nevymyslej wokurka

Prosím Tě - budeš se i sám operovat, doktor bude jen koukat,jestli to je správně a za přípatek zastaví krvácení až se podřízneš... Velmi šťastný
   Návrat  
oorrbb je teď offline  oorrbb
3 háčka
PříspěvekZaslal: 13.3.2012 , 16:59   Citovat  

tak to je moc, to je asi recese ne? nemuzu tomu uverit
   Návrat  
gizmi je teď offline  gizmi
4 háčka
PříspěvekZaslal: 13.3.2012 , 17:02   Citovat  

pořádnej výtlem asi jsem jedinej, kteremu je to UPLNE jedno, protoze alkoholtester vozim v kufru u povinne vybavy uz hezkou radu let a u manzelky auta co jsme spolu taktez Mrk Jednorazovka stoji 20,- takze chapu ze to spousty rodin zruinuje Mrk
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
The Joker je teď offline  The Joker
3 háčka
PříspěvekZaslal: 13.3.2012 , 17:07   Citovat  

Hellborn napsal:
Prosím Tě - budeš se i sám operovat, doktor bude jen koukat,jestli to je správně a za přípatek zastaví krvácení až se podřízneš... Velmi šťastný
jo tak to zni fer.... a pak podriznu jeho a vezmu si penize zpet Velmi šťastný ....

gizmi: tady jde ale o princip ... pokud vidi ze sem opili a chce me skontrolovat tak at se na to vybavi sam .... taky nikomu na dalnici nedas rezervu jen proto ze pichl
   Návrat  
Newer je teď offline  Newer
Zlobivec [1]
PříspěvekZaslal: 13.3.2012 , 17:50   Citovat  

gizmi napsal:
pořádnej výtlem asi jsem jedinej, kteremu je to UPLNE jedno, protoze alkoholtester vozim v kufru u povinne vybavy uz hezkou radu let a u manzelky auta co jsme spolu taktez Mrk Jednorazovka stoji 20,- takze chapu ze to spousty rodin zruinuje Mrk

ty ses .... na entou fakt xD
   Návrat  
Bully je teď offline  Bully
Moderátor
PříspěvekZaslal: 13.3.2012 , 17:57   Citovat  

1/ tyka se to jenom majitelu francouzskych RP a ne tranzitu

2/ pokud si bude franc. policie myslet ze je ridic opily, musi stejne provest zkousku alkoholtesterem co ma atest. Povinnost vozit vlastni alkoholtester je v tomhle pripade ciste preventivni zalezitost, navic (a predevsim proto) se uplatnuje v zemi kde je rizeni povoleno az do 0,5 promile alkoholu v krvi. V zemi s nulovou toleranci jako treba v CR je samozrejme pitomost tohle chtit uz z principu, tak zase nepanikarte Velmi šťastný
   Návrat  
2bep je teď offline  2bep
4 háčka
Členství: Gold
PříspěvekZaslal: 13.3.2012 , 18:49   Citovat  

Bully napsal:
2/ pokud si bude franc. policie myslet ze je ridic opily, musi stejne provest zkousku alkoholtesterem co ma atest. Povinnost vozit vlastni alkoholtester je v tomhle pripade ciste preventivni zalezitost, navic (a predevsim proto) se uplatnuje v zemi kde je rizeni povoleno az do 0,5 promile alkoholu v krvi. V zemi s nulovou toleranci jako treba v CR je samozrejme pitomost tohle chtit uz z principu, tak zase nepanikarte Velmi šťastný

Vašku, cituju z článku:
"Kontroverzní nařízení platí nejenom pro domácí řidiče, ale i pro turisty z ostatních zemí, kteří budou řídit v zemi Galského kohouta."
Buď melou na Novinkách wc (což je u nich obvyklé) nebo si se seknul Ty Se stydím
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 13.3.2012 , 18:52  Naposledy upravil Hellborn dne 13.3.2012 , 18:54, celkově upraveno 1 krát. Citovat  

gizmi napsal:

Mně je to taky jedno, protože když řídím,tak nechlastám. Velmi šťastný
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 13.3.2012 , 18:54   Citovat  

Bully napsal:

Ano, ve Francii to chápu,ale FAKT si nejsem jistý, jestli budou v ČR stejně rozumní ti zapíííííp depííííp nahoře. Úsměv
   Návrat  
rooney je teď offline  rooney
Tajný agent
PříspěvekZaslal: 13.3.2012 , 19:52   Citovat  

gizmi napsal:

Otázka je jestli by tohle prošlo, jak se měnil obsah věci v lékarničce k roku 2011 o ten alobal a podobný nesmysly, tak taky nebylo povoleno si tyto věci dokoupit a jen přidat do "starý" lékarničky. Každej řidič si musel koupit novou lékarničku která všechny tyto věci obsahovala. Což hrozně smrdí doopravdy tím že si opět někdo chtěl jen napakovat kapsu.
   Návrat  
gear je teď offline  gear
4 háčka
PříspěvekZaslal: 13.3.2012 , 20:41   Citovat  

gizmi napsal:

ehm, jenže ty si koupíš jednorázovku, před jízdou ji pro jistotu použiješ aby jsi zjistil jestli můžeš řídit aby jsi nedostal pokutu a co se nestane ? ejhle ! už nemáš použitelný alkoholtestr v autě a nesmíš řídit ! HaHaaa Je to tam.
   Návrat  
Moderátor
PříspěvekZaslal: 13.3.2012 , 21:23   Citovat  

2bep napsal:
Vašku, cituju z článku:
"Kontroverzní nařízení platí nejenom pro domácí řidiče, ale i pro turisty z ostatních zemí, kteří budou řídit v zemi Galského kohouta."
Buď melou na Novinkách wc (což je u nich obvyklé) nebo si se seknul Ty Se stydím

U nas (hranici s Francii mame kousek za nadrazim) prave psali ze to ma byt jenom povinna vybava francouzskych ridicu a ne tech co projizdeji. Zapatram po tom, to bych si to musel jinak koupit taky Velmi šťastný
   Návrat  
crxmann je teď offline  crxmann
5 háček
PříspěvekZaslal: 14.3.2012 , 8:48   Citovat  

gear napsal:
ehm, jenže ty si koupíš jednorázovku, před jízdou ji pro jistotu použiješ aby jsi zjistil jestli můžeš řídit aby jsi nedostal pokutu a co se nestane ? ejhle ! už nemáš použitelný alkoholtestr v autě a nesmíš řídit ! HaHaaa Je to tam.

zásah potopená pořádnej výtlem
   Návrat  
Hlavator je teď offline  Hlavator
Partner H-C
PříspěvekZaslal: 19.10.2012 , 8:46   Citovat  

Bully napsal:
U nas (hranici s Francii mame kousek za nadrazim) prave psali ze to ma byt jenom povinna vybava francouzskych ridicu a ne tech co projizdeji. Zapatram po tom, to bych si to musel jinak koupit taky Velmi šťastný

podle clanku z nejakeho motor.casopisu co sem nedavno cetl obchazeji frantici nejake mezinarodni umluvy a skutecne vyzaduji po vsech !!
   Návrat  
skyline je teď offline  skyline
4 háčka
PříspěvekZaslal: 19.10.2012 , 8:58   Citovat  

Staci chvili googlit - zatim vse, co jsem nasel rika, ze je to i pro turisty (cerpam z francouzsky psanych odkazu, predevsim jsem nasel ruzne clanky na svycarskych a belgickych webech). Je tam i pokuta, 11 Euro. "Balonky" je potreba mit minimalne dva. To samozrejme neznamena, ze nemohlo dojit k chybne interpretaci, nicmene jsem nenasel nic, co by tvrdilo opak. Ja v lete ve Francii byl a sadu trubicek za asi 200 kc jsem si koupil. Par odkazu:
tudy odkaz
tudy odkaz
tudy odkaz
   Návrat  
dj-bobr je teď offline  dj-bobr
4 háčka
PříspěvekZaslal: 19.10.2012 , 15:28   Citovat  

Hlavator napsal:
podle clanku z nejakeho motor.casopisu co sem nedavno cetl obchazeji frantici nejake mezinarodni umluvy a skutecne vyzaduji po vsech !!

Přesně tak - aby se vyhli Ženevské úmluvě, která stanovuje, že řidič má mít povinnou výbavu podle země jeho registrace (takže české auto ve Francii má mít výbavu podle české legislativy), tak si ten alkotester stanovili nějakou místní vyhláškou.. typická vochcáfka, kterou by člověk čekal spíš do čechů Tak to valím bulvy
   Návrat  
M@jk je teď offline  M@jk
Moderátor
PříspěvekZaslal: 19.10.2012 , 15:51   Citovat  

dj-bobr napsal:
Přesně tak - aby se vyhli Ženevské úmluvě, která stanovuje, že řidič má mít povinnou výbavu podle země jeho registrace (takže české auto ve Francii má mít výbavu podle české legislativy), tak si ten alkotester stanovili nějakou místní vyhláškou.. typická vochcáfka, kterou by člověk čekal spíš do čechů Tak to valím bulvy

Ámen Ondřeji.

a my normální smrtelníci uděláme co?
1) prostě buď se vybavíme plynou francouzštinou a francouzskými dokumenty přeložené Ženevské úmluvy, které stanovuje povinnou výbavu podle české jurisdike a budeme slušní a s pání od francouzské POLICE se budete zkoušet domluvit
2) nebo se budeme chovat typicky česky Velmi šťastný
3) nebo se budeme chovat, že ničem takovém jsme před cestou informováni nebyli, neb to není naší povinností mít takovéto vybavení, neboť nejsme francouzi a v Ženevské konvenci to není
4) nebo si ten bazmek koupíme a nemusíme nic řešit.

pořádnej výtlem přátele
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 19.10.2012 , 16:59   Citovat  

...
5) takové zemi se pokusíme vyhnout.
   Návrat  
Moderátor
PříspěvekZaslal: 19.10.2012 , 17:07   Citovat  

skyline napsal:
Staci chvili googlit - zatim vse, co jsem nasel rika, ze je to i pro turisty (cerpam z francouzsky psanych odkazu, predevsim jsem nasel ruzne clanky na svycarskych a belgickych webech). Je tam i pokuta, 11 Euro. "Balonky" je potreba mit minimalne dva. To samozrejme neznamena, ze nemohlo dojit k chybne interpretaci, nicmene jsem nenasel nic, co by tvrdilo opak. Ja v lete ve Francii byl a sadu trubicek za asi 200 kc jsem si koupil. Par odkazu:
tudy odkaz
tudy odkaz
tudy odkaz

Je to tak, alkoholtester (ne 2, staci 1) musi mit i ten kdo Francii jenom projizdi. Zacatek tehle voloviny byl v cervenci, ale nikdo to striktne nevyzadoval a pokuty bude policie vybirat az od listopadu. Zena mi rika ze snad nekde cetla ze tohle prechodne obdobi bez vymahani financnich sankci prodluzuji az do brezna pristiho roku. Kazdopadne uz vozim v kazdem aute 1 sadu, stejne bych si to musel koupit. Nejblizsi hranici s Francii mam tak cca 2 km daleko Tak to valím bulvy
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 19.10.2012 , 17:11   Citovat  

Chtělo by to vozit radši víc kousků. Očekávám, že by se mohly dít podobné prasárny, jako v CZ, když se kámoš ošetřoval po lehké nehodě a používal při tom věci ze své lékárničky, a poté, co policajti vyšetřili nehodu, tak mu zkontrolovali lékárničku, ve které logicky něco málo chybělo (poněvadž dotyčné léčivo použil) a dali mu pokutu za nekompletní lékárničku..

Kdo tvrdí, že tohle není trapný, tak to fakt nepochopím..
   Návrat  
Moderátor
PříspěvekZaslal: 19.10.2012 , 17:16   Citovat  

dj-bobr napsal:
Chtělo by to vozit radši víc kousků. Očekávám, že by se mohly dít podobné prasárny, jako v CZ, když se kámoš ošetřoval po lehké nehodě a používal při tom věci ze své lékárničky, a poté, co policajti vyšetřili nehodu, tak mu zkontrolovali lékárničku, ve které logicky něco málo chybělo (poněvadž dotyčné léčivo použil) a dali mu pokutu za nekompletní lékárničku..

Kdo tvrdí, že tohle není trapný, tak to fakt nepochopím..

Tak si mel stezovat na postup policie. S takovouhle logikou bys musel vozit i 2 rezervy atd. Velmi šťastný
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 19.10.2012 , 17:41   Citovat  

No, já pro jistotu vozím dvě lékárničky - jednu na používání a jednu zatavenou nerozbalenou ve fólii pro policajty.. (a z "čistě praktických důvodů" i dvě sady žárovek, dvě sady pojistek, dva hevery, dva klíče na kola, dvě reflexní vesty, dva trojúhelníky, jen té druhé rezervě zatím odolávám)
   Návrat  
Moderátor
PříspěvekZaslal: 19.10.2012 , 17:54   Citovat  

dj-bobr napsal:
No, já pro jistotu vozím dvě lékárničky - jednu na používání a jednu zatavenou nerozbalenou ve fólii pro policajty.. (a z "čistě praktických důvodů" i dvě sady žárovek, dvě sady pojistek, dva hevery, dva klíče na kola, dvě reflexní vesty, dva trojúhelníky, jen té druhé rezervě zatím odolávám)

Nevim jak v CR, ale ve vetsine zemi EU musi treba pocet reflexnich vest odpovidat poctu cestujicich ve vozidle. Jinak slusna paranoia OK Velmi šťastný
   Návrat  
skyline je teď offline  skyline
4 háčka
PříspěvekZaslal: 19.10.2012 , 18:37   Citovat  

dj bobr: u toho jsi byl, nebo jsi to jen slysel? Protoze logicky je to naprosta hloupost, stejne jako ti nemuzou dat flastr za "chybejici rezervu", kdyz ji mas na aute nebo za "chybejici lano", kdyz na nem neco tahnes, pripadne "chybejici trojuhelnik", kdyz stoji 50 m pred odstavenym autem. Nemuzes dostat flastr ani za nesvitici svetlo, pokud pred jizdou svitilo (kdo rekne, ze s tim tak jezdi uz mesic si flastr za demenci a neschopnost zaslouzi).
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 19.10.2012 , 18:50   Citovat  

Policajti nefungujou na základě logiky, ostatně zákony taky moc ne.. (i když je to zadělávka na flejm.. :/ )

- je to třeba taky kvůli těm "náhodám", mě osobně se stalo, že mě stavěli policajti, že mi nesvítí světlo (před jízdou ještě svítilo), ale když si ho vyměním na místě, tak OK, bez pokuty. Tak teda jo, vyměnil jsem ho na místě, a o pár minut později (podotýkám, že po cestě nebyla možnost žárovku zakoupit) mě stavěli městští strážníci, a shodou okolností kontrolovali povinnou výbavu do nejmenších detailů (měřili i vzorek na rezervě a když jsem kvůli tomu musel vyndavat celej narvanej kufr, tak se viditelně smáli). Náhradní H4 jsem samozřejmě neměl, neboť jsem ji dal místo původní spálené..

(vyřešila to ohraná větička, že to rád vyřeším ve správním řízení, ale že na místě ne - toho se měšťáci zničehonic zalekli, vrátili mi papíry a popřáli příjemnou cestu)

btw - jsou i další "zábavné" situace zapadající do šedé zóny pseudologiky - např. povinná výbava u vozidla, které je taženo; nebo třeba ležení přiožralej na sklopených sedačkách do polohy lehu v zamčeném autě s nastartovaným motorem za účelem topení, přičemž jsem s sebou neměl papíry a rozhodně jsem neměl v úmyslu odjet, neboť bylo sundané kolo a auto bylo na podpěře.. - tuhle situaci jsem řešil i na úrovni ofiko dotazu na Ministerstvo Dopravy

EDIT: omlouvám se za generalizaci paušálního stanovení, že policajti nefungujou na základě logiky - vím že jsou tu mezi námi na HC i policajti - ale na základě mých dosavadních zkušeností tomu tak (zejména u měšťáků) většinou je..
   Návrat  
M@jk je teď offline  M@jk
Moderátor
PříspěvekZaslal: 19.10.2012 , 23:52   Citovat  

Bully napsal:
Nevim jak v CR, ale ve vetsine zemi EU musi treba pocet reflexnich vest odpovidat poctu cestujicich ve vozidle. Jinak slusna paranoia OK Velmi šťastný

Václave,
ač mám dj-bobra (Ondřeje) moc rád (pozn. autora - nejsem teplý) Velmi šťastný, ale on je v téhle oblasti dost protřelý a stejně jako je protřelý tak je i paranoidní.

Já rídím od 19ti a je mi 33cet a jezdím dost. Ve městě moc ne. Ale když, tak jezdím. Pokud on jezdí denně, min. 2-3 či 4x ve stavu auta (prostě jako já, když jsem ESinu v 2006 koupil), kamaráde neuraž se, ale je to tak - x barevným, nespasovaným starým pekáčem (i já jej mám, letos ESině je 20let), jaké má a ještě s kšiltovkou, kterou by měl při řízení odložit, protože to není nejen bezpečné, ale i nepraktické a on ne, že to mu to nikdo nezakazuje, tak se pak nediv, že ho buzerují, kontrolují. Já osobně proti tomu vůbec nic nemám. Ale policajti to nemají rádi a on to ví a ještě je provokuje. A bude, protože ho to baví.
Velmi šťastný pořádnej výtlem

Ondra má nadrnčenej zákon o silničním provozu, jak nikdo z nás. Ale má více problémů než já, který dělal řidičák v roce 1999, který jezdí už 13let a mám za sebou cca 250.000km, 100.000km 1999-2006 a cca 150.000km 2006-2012 ze Civicem. Najezdím možná méně, možná více, 20-30tkm ročně. Ale on se brání buzeraci, na kterou jsem já prostě ještě nenarazil. Asi jsem měl štěstí.

Trochu mne to udivuje, že najednou není dj tak ostřílený a všechno toto neřeší tak bravurně slovně, ale činem, kterým je doubleovaná výbava, kamaráde, to bych od Tebe nečekal, nebo si přešel do defenzivy???

přátele je to dobrý pořádnej výtlem

Dj-bobře:
add 5) do tý země pojedu a jeden či 2 testery si koupím. Detail. Který řešit fakt nehodlám. Jsou důležitější věci.
Jen si zjistím, co mají za ptákořitní podmínky a vyrazím.

přátele je to dobrý
   Návrat  
Stepa je teď offline  Stepa
4 háčka
PříspěvekZaslal: 20.10.2012 , 9:51   Citovat  

Bully napsal:
...Zena mi rika ze snad nekde cetla ze tohle prechodne obdobi bez vymahani financnich sankci prodluzuji az do brezna pristiho roku...

V aktuálním čísle SM to psali také.
   Návrat  
Moderátor
PříspěvekZaslal: 20.1.2013 , 13:00   Citovat  

Kdyz uz jsem pri hledani jineho tematu nasel i tohle, tak mala aktualizace- francouzsti pravnici zjistili protipravnost tohoto narizeni, takze alkoholtester ve Francii povinny neni a hned tak nebude.
Mozna ze uz bylo splneno co bylo od zakona ocekavano pořádnej výtlem (patricni lide si uz namastily kapsu).
   Návrat  

Obsah fóra Honda-club.cz   
Plánujete cestu autem do Francie - alkoholtester sebou
Fórum: Zajímavé odkazy
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina