Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[2]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
LED žárovky v předních světlech - názory, zkušenosti
Fórum: Exteriér
0
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3  Další 
Zaslat odpověď

Strana 2 z 3
Daver je teď offline  Daver
Administrátor
Členství: Gold
0
PříspěvekZaslal: 21.10.2009 , 12:55   Citovat  

A co to přední sklo nějakým způsobem vyhřívat ? Třeba teplým vzduchem od motoru přivedeným trubkou ... nicméně tam by musely bejt filtry proti prachu bla bla ... elektricky to bude žrát ... leda kdyby to mělo síťku, jako má ford na předních oknech. Zapeklitá situace to mi hlava nebere
   Pomohl ti příspěvěk? Návrat  

Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
Henges je teď offline  Henges
5 háček
0
PříspěvekZaslal: 21.10.2009 , 13:03   Citovat  

Daver napsal:
A co to přední sklo nějakým způsobem vyhřívat ? Třeba teplým vzduchem od motoru přivedeným trubkou ... nicméně tam by musely bejt filtry proti prachu bla bla ... elektricky to bude žrát ... leda kdyby to mělo síťku, jako má ford na předních oknech. Zapeklitá situace to mi hlava nebere
nj a nemlžilo by se to? Úsměv

coudu je teď offline  coudu
3 háčka
Členství: Žádné
0
PříspěvekZaslal: 21.10.2009 , 22:38   Citovat  

Nejdřív řvu a pak sedívám pořádnej výtlem ....našel sem topic LED by Ajsik ..supr je to dobrý ...sry za OT

Daver je teď offline  Daver
Administrátor
Členství: Gold
0
PříspěvekZaslal: 21.10.2009 , 23:03   Citovat  

Henges napsal:
nj a nemlžilo by se to? Úsměv

No teoreticky by nemělo ... ale stejně je to utopie to snad ne

Kmóďa je teď offline  Kmóďa
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 10.2.2010 , 22:50   Citovat  

tudy odkaz

Austin je teď offline  Austin
2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 10.2.2010 , 22:59   Citovat  

Kmóďa napsal:
http://www.youtube.com/watch?v=xv-X3ruaKJE&feature=player_embedded
hezký důkaz... asi mluví za vše KO

bordel je teď offline  bordel
Partner H-C
0
PříspěvekZaslal: 10.2.2010 , 23:05   Citovat  

Vsak Audiny tyhle LED zarovky maji uz davno, ale pouzivaji jen pro denni sviceni...

Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
Oncek je teď offline  Oncek
3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 10.2.2010 , 23:39   Citovat  

viděl jsem tyhle LED žárovky a řekl bych že se hodí spíš na denní svícení, intenzita toho světla je mizivá

silenec je teď offline  silenec
Partner H-C
0
PříspěvekZaslal: 11.2.2010 , 0:00   Citovat  

Tak od led zarovky za 60kč nemuzete cekat zazraky, led co ma aspon trochu normalne svitit se pohybuje trochu v jine cenove relaci... ze chcou u nas prodejci za ty smejdy za par korun co skoro nesviti nesmyslne castky je jina vec.

Frantik047 je teď offline  Frantik047
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 12.10.2012 , 11:42   Citovat  

JARIK napsal:
ja sem si koupil H4 a jsem sklamanej Bueee kdyz sem je namontoval do svetel a nasledne v noci zapl tak sem byl rad ze jsem videl pred auto
a jeste ktemu mi na pristrojovce prosvecovala kontrolka dakovich
kdybych si chtel pred autem precist noviny tak nemam sanci

zde sem je zakoupil

tudy odkaz

Nesmis si taky koupit 8 LED ale 68 LED to by melo byt uplne neco jineho.. Jinak ja ty ledky prodavam do vseho co sviti auta baraky poulicni osvetleni atd proste vse co sviti.... Bohuzel nejsem moc velky fanda LED zarovek a pokud chces do auta bozi svetlo tak leda ty 68 LED...

OsekSpider je teď offline  OsekSpider
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 12.10.2012 , 12:06   Citovat  

MSX napsal:
Na srazech jsem potkával černý C4G myslím a ten měl z diod v zadních světlech znak Honda. Ale ani za prd si nevzpomenu jak si říká Se stydím Jinak by ti mohl poradit nějaký slaboproudař OK

auto bylo a je stále v klubu, co se týče světel tak půvocní majitel je růčo vyráběl, nynější majitel je vozí stále

gembler je teď offline  gembler
0
PříspěvekZaslal: 12.10.2012 , 13:56   Citovat  

kvalitní LED čipy topěj jako... wc proto maj taky origo zadní LED světla hliníkový chladiče a jsou taky pěkně těžký. Kvalitní LED žárovky dokážou svítit líp než halogeny, ale za 300,- nebudou Ble místo H4 se to asi nevyplatí, snad jen kvůli tomu mechanickýmu poškození. Na auto jsem si místo žárovek dával různý zvěrstva (ty LED H4 jsem, pravda, nezkoušel) a nejlépe jsem viděl s klasickým NightBraker-em. Značení na silnicích je stavěný tak, aby odráželo bílé světlo, které jde trochu do žluta, jakmile se použije jinej odstín, třeba modrej, tak značka v dálce sice svítí modře, ale co je na ní, poznat není (taky rým) a kde končí silnice vidět neni už vůbec. Dle mého skromného názoru bude LED žárovka, natolik kvalitní, aby se s ní dalo ject na okresce v noci, stát něco kolem 1000,- a bude asi pěkně oslňovat Smutný

sopta je teď offline  sopta
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 12.10.2012 , 15:01   Citovat  

gembler napsal:
Dle mého skromného názoru bude LED žárovka, natolik kvalitní, aby se s ní dalo ject na okresce v noci, stát něco kolem 1000,- a bude asi pěkně oslňovat Smutný

Tak to tě vyvedu z omylu, protože LED přední světla dnes používá třeba Porsche nebo Lexus a teď vlastně i nová Acura TL a ani jeden z nich nejen že nesvítí špatně, ale osobně mám zkušenosti s Porsche i Lexem, že neoslňují o nic víc než klasický žárovky nebo xenony.

Jirka.H je teď offline  Jirka.H
3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 12.10.2012 , 15:18   Citovat  

sopta napsal:
Tak to tě vyvedu z omylu, protože LED přední světla dnes používá třeba Porsche nebo Lexus a teď vlastně i nová Acura TL a ani jeden z nich nejen že nesvítí špatně, ale osobně mám zkušenosti s Porsche i Lexem, že neoslňují o nic víc než klasický žárovky nebo xenony.

Jo to maš asi pravdu ale tam nejspíš nebudou LEDky za 300kč/1ks

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 12.10.2012 , 15:20   Citovat  

Jirka.H napsal:
Jo to maš asi pravdu ale tam nejspíš nebudou LEDky za 300kč/1ks

to můžeme jen hádat, ale s největší pravděpodobností ne. Ono kdyby to bylo tak jednoduchý nahradit žárovky LEDkama, tak už to tyhle automobilky dělají u všech svých modelů, né jen u top-modelů...

Jirka.H je teď offline  Jirka.H
3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 12.10.2012 , 15:27   Citovat  

sopta napsal:
to můžeme jen hádat, ale s největší pravděpodobností ne. Ono kdyby to bylo tak jednoduchý nahradit žárovky LEDkama, tak už to tyhle automobilky dělají u všech svých modelů, né jen u top-modelů...

to bude asi tím Úsměv jen nevím proč davat do potkávaček ledky když vetšina znich stoji za prd . neni lepší koupit kvalitnější žárovku, nebo xenon. ?

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 12.10.2012 , 16:00   Citovat  

Jirka.H napsal:
to bude asi tím Úsměv jen nevím proč davat do potkávaček ledky když vetšina znich stoji za prd . neni lepší koupit kvalitnější žárovku, nebo xenon. ?

Osobně jsem s autem kde svítěj LED nejel, takže nemůžu porovnat na vlastní bulvy, ale spíš si myslím že to má co dočinění s tím, že je LED prostě cool, dají se z nich stavět svatla v různým tvaru, má to nižší příkon a výrobní náklady po zavedení větších sérií asi šmahem sejmou xenony a co já vím, třeba se tím dá nakonec dosáhnout i vyššího světelnýho toku... Teď ale jen polemizuju a nemám nic podloženo, snad jedině to, že je LED u aut teď cool, o tom snad nikdo pochybovat nemusí Úsměv
Momentálně to je asi drahá sranda, ale někdo s tím začít musí a kdo jiný, než nejluxusnější třída, ne? Do pěti let je tady máme v běžné sérii. Stejně tak jako přišlo ABS, airbagy, xenony, adaptivní tempomaty atd. atd...
LED je prostě světlo budoucnosti...
Teď jen okoukat jak to ony automobilky dělají...
Jestli si dobře vybavuju, tak ty světla nemají žádnou optiku, tedy ne tak jak jí chápeme dnes, tj. jedna optika pro celý zdroj světla - žárovku/výbojku - optiku má asi každá LEDka samostatně. Takže koupit jimi používaný zdroj světla a narvat ho do klasickýho světla asi stejně nebude řešení... Ale to by chtělo si ověřit

n3uro je teď offline  n3uro
2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 25.10.2012 , 10:54   Citovat  

Trošku o jiným typu žárovek ale nechci zakládat novej topic.
Přemejšlel jsem o lepších H4 žárovkách (hlavně aby byly homologovaný pro CZ), v kellyně např.: OSRAM H4 12V 60/55W P43t CB INTENSE nebo jsem si našel i PHILIPS H4 BlueVision Ultra, nebo OSRAM H4 12V 60/55W P43t NIGHT B.PLUS ty prej pěkně svítí ve tmě (což bych uvítal, když pak jede člověk z práce 30km v noci, za mlhy a podobných neřádů) ale všude čtu že mají životnost tak 2-3 měsíce a to se mi moc do krámu nehodí. to mi hlava nebere
Jsou nějaké vysoce svítivé (nejlíp do modra) co vydrží alespoň půl roku?

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 25.10.2012 , 12:05   Citovat  

n3uro napsal:
Přemejšlel jsem o lepších H4 žárovkách (hlavně aby byly homologovaný pro CZ), v kellyně např.: OSRAM H4 12V 60/55W P43t CB INTENSE nebo jsem si našel i PHILIPS H4 BlueVision Ultra, nebo OSRAM H4 12V 60/55W P43t NIGHT B.PLUS ty prej pěkně svítí ve tmě (což bych uvítal, když pak jede člověk z práce 30km v noci, za mlhy a podobných neřádů) ale všude čtu že mají životnost tak 2-3 měsíce a to se mi moc do krámu nehodí. to mi hlava nebere

S tou životností to tak špatné není, já měl v origo světlech (H4) Philips X-treme Vision víc jak rok a teď už taky téměř rok jezdím na zkoušku pro změnu konkurenční Osram Night Braker Plus a taky stále drží. Když to někomu praská častěji, tak je to spíš problém někde jinde, typicky přepětí nebo kolísání napětí...
Každopádně obě tyhle žárovky svítí výrazně lépe než cokoliv standardního a mohu doporučit OK

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 25.10.2012 , 12:07   Citovat  

Mimochodem, k tématu LED světel...nedávo vyšel ve Světě motorů na toto téma krátkej článek, kde bylo i pár informací z českého vývoje Hella...a tam potvrdili, že největší problém LED světel je momentálně cena, protože třeba LED světla do Audi A8 stojí 90 tis.! Tak to koukám!
Zkusím to naskenovat a hodit sem jako zajímavé čtení. Nicméně to dává jasně tušit, že sranda LED tuzing žárovky za pár stovek opravdu fungovat nebudou Úsměv papa

Hellborn je teď offline  Hellborn
5 háček
0
PříspěvekZaslal: 25.10.2012 , 12:12   Citovat  

n3uro napsal:

Tady je něco o žárovkách...

s.c.a.r.a.b.e.u.s. je teď offline  s.c.a.r.a.b.e.u.s.
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 25.10.2012 , 12:13   Citovat  

Co vím já, a co nám tvrdili na přednáškách z automobilové elektroniky, tak současným problémem LED světel je přehřívání. Pokud máte LED světlo (nemyslím denní svícení ale kompletně celý reflektor z LED), pak si všimněte, že je doplněn chlazením. Úsměv

EDIT: Samozřejmě ta vysoká cena taky dělá svoje Úsměv

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 25.10.2012 , 13:24   Citovat  

s.c.a.r.a.b.e.u.s. napsal:
Co vím já, a co nám tvrdili na přednáškách z automobilové elektroniky, tak současným problémem LED světel je přehřívání. Pokud máte LED světlo (nemyslím denní svícení ale kompletně celý reflektor z LED), pak si všimněte, že je doplněn chlazením. Úsměv

Jj to tam taky zmiňují, že je třeba ty LED světla uchladit.
Na druhou se s těma LED světlama dají dělat neskutečný kouzla, defakto tím že je to složený z mnoho drobnějších LED, dá se dokonale řídit tok světla, takže třeba příští rok bude mít v nabídce Mercedes-Benz E nový LED, který řídí počítač dle režimu kde se pohybují a dokonce prý není problém mít neustále zaplý dálkovky, protože kamera jen rozpozná protijedoucí auto a pouze v jeho směru utlumí světelnej tok, zatímco všude kolem dál šajní naplno dálkama, ve městě zase svítí víc do šířky a za roh...prostě se to dá dynamicky řídit. Ftipný ale musí pak být to opravovat, respektive platit opravu takovýho nabořenýho předku, majitelé M-B E budou asi jezdit s pořádnejma rozestupama od aut před nima Velmi šťastný

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 25.10.2012 , 13:59   Citovat  

Jo jo, to jsme také probírali. Jenže je tak tak, jak píšeš. Někde v zimě načechrá pražákovi sloupek a může jít prodat ledvinu, aby měl na opravu. A taky pochybuju, že by mu to někdo pojistil třeba pro případ střetu se zvěří, resp. za nějakou rozumnou částku. Úsměv HaHaaa

DanTe je teď offline  DanTe
5 háček
0
PříspěvekZaslal: 25.10.2012 , 14:01   Citovat  

Jo jo, to jsme také probírali. Jenže je tak tak, jak píšeš. Někde v zimě načechrá pražákovi sloupek a může jít prodat ledvinu, aby měl na opravu. A taky pochybuju, že by mu to někdo pojistil třeba pro případ střetu se zvěří, resp. za nějakou rozumnou částku. Úsměv HaHaaa

Střety se zvěří bych jako pojistný riziko zrušil! Beztak je to samej pojistnej podvod Tak to valím bulvy Jinak co se týká prodávání ledvin, tak pochybuju že si takový auto koupí socka co nemá na havarijní pojištění HaHaaa

Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 25.10.2012 , 14:04   Citovat  

No dobře, to je asi fakt. Ale stejně to bude petelice a pojišťovna se bude pěkně kroutit Velmi šťastný

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 25.10.2012 , 14:17   Citovat  

No dobře, to je asi fakt. Ale stejně to bude petelice a pojišťovna se bude pěkně kroutit Velmi šťastný

Vzhledem k tomu, že se tyhle vozy povětšinou prodávají jako fleetový do firem, tak tam to zas tolik neřešej Mrk
A vzhledem k tomu, že o světlech u AUDI za 90 tis. to z toho jak to psali vyznělo, že to je spíš extrém a že by tyhle u Mercedesu už měly být levnější, tak to asi nebude tak hrozný.
Jinak dle Helly, kde ten vývoj světel dělají (je ftipný že světl BMW vymýšlí stejný tým jako světla na Mercedes a Audi - vše česká Hella Velmi šťastný ) mají být už za nějakých 5-7 let vcelku standardní tyhle LED světla, začnou nabýhat do běžnýho provozu podobně rychle jako Xenony a právě za těch 5-7 let má být 40-60% procent aut s denníma LED, takže ty ceny poletěj teď hodně rychle dolů Úsměv

gear je teď offline  gear
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 25.10.2012 , 14:59   Citovat  

Ad LED světla, jel jsem asi před půl rokem v nové generaci MB CLS, konkrétně 350CDI s kompletním předním svícením z LED diod (ty vzadu už jsou samozřejmost)... a řeknu vám, kam se na to hrabou H4 red non plus ultras extreme vision +- */ 440000milionů a půl Velmi šťastný nádherný bílý světlo, nikde tmavší nebo světlejší body, natáčení do zatáček, takže vidíte i za roh... absolutní špička a radost jezdit po tmě. Jo a hned druhá radost bylo těch 600Nm pod zadnicí :twisted:

Problém je samo cena jak tu bylo psáno(proto to mají jen top modely, kde s cenovkou začínajících na 2m kč se to snese) a teplota, kterou tyhle extrémní led moduly produkují přátele

Ale dejme tomu tak 10 let a třeba se to dostane i do nižší střední pořádnej výtlem

n3uro je teď offline  n3uro
2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 25.10.2012 , 15:53   Citovat  

Hellborn napsal:
Tady je něco o žárovkách...

Díky, co jsem početl tak vyzkouším OSRAM H4 12V 60/55W P43t SILVERSTAR2 Úsměv

FastCivic je teď offline  FastCivic
5 háček
0
PříspěvekZaslal: 22.2.2013 , 18:38   Citovat  

tak doba zase o něco pokročila, jsou tady nové technologie...
co říkáte na tuhle žárovku? Kolik luminů má standartni vláknovka H4?
Dálkáče používám tak v 5ti% takže když o ně příjdu, žíly mi to nepotrhá.
tudy odkaz
Až doteď ledky stály co se týče v hlavních světlech za prt i když tam byly narvané 100kusu led 5050
Ale tahle mi je sympatická, škoda že na youtube zatím není test té čočkové led H4ky

Obsah fóra Honda-club.cz   
LED žárovky v předních světlech - názory, zkušenosti
Fórum: Exteriér
0
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3  Další 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina