Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[2]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
Honda a LPG
Fórum: Motor, ECU, spojka a převodovka
25
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3 ... 63, 64, 65 ... 156, 157, 158  Další 
Zaslat odpověď

Strana 64 z 158
angel.CZ je teď offline  angel.CZ
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 11.10.2012 , 19:13   Citovat  

[quote="optimas"]A dělá to při zahřátém motoru nebo za studena[/quote]

byl zařatý a zrovna jsem daval plnou LPG, zkusím ještě večer jak pojedu do práce, jen se modlím ať mi to nechcípne na dálnici, jinak tu píšu na delší dobu naposled VTEC VTEC
   Pomohl ti příspěvěk? Návrat  

Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
hopit je teď offline  hopit
4 háčka
1
PříspěvekZaslal: 11.10.2012 , 20:30   Citovat  

angel.CZ napsal:
Ahoj, chci se zeptat, mám od ledna LPG a teďka mi to začalo při zařazení neutrálu chcípat (zatím 3x během 10minut). Když auto stojí, a sešlapnu plynový pedál, tak mi to hodí cca na 50ot/min poté to spadne skoro na nulu a začne se motor chvět, po čase kolisaní to zase hodí na cca 500-70ot/min a drží.

Něco jsem tu přečetl že by to mohlo být seřizením ventilu, je to možné nebo je zrada jinde ??

(Něco podobného jsem měl minulou zimu na felicii a bylo to chladným vzduchem co se dostaval do motoru, ale to bylo při mínusových teplotách a ne při +12°C)

Díky moc za info to mi hlava nebere

Ventily , svíčky , kabely Úsměv Pokud to nepomůže hledej problém v nastavení LPG. Nedávno jsem řešil podobný problém na C7G , stačilo posunout minimální otáčky na LPG dolů . Minimum bylo nastaveno na 600ot. a při krátkodobém poklesu otáček se motor začal přepínat na benzín a chcípal .

Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 11.10.2012 , 20:49   Citovat  

[quote="hopit"]Ventily , svíčky , kabely Úsměv Pokud to nepomůže hledej problém v nastavení LPG. Nedávno jsem řešil podobný problém na C7G , stačilo posunout minimální otáčky na LPG dolů . Minimum bylo nastaveno na 600ot. a při krátkodobém poklesu otáček se motor začal přepínat na benzín a chcípal .[/quote]

já to mám na 700ot (dle poslední STK) a zatím se mi to nepřepíná automaticky, stalo se to až dneska odpoledne poprvé, ráno nic, no jedu do práce dám vědět kolem 10té zda to dělá pořád. Snad už to dělat nebude, nechtěl bych aby chcipnul motor při 130 na dálnici Smutný

silenec je teď offline  silenec
Partner H-C
Členství: Žádné
0
PříspěvekZaslal: 11.10.2012 , 21:03   Citovat  

angel.CZ napsal:
nechtěl bych aby chcipnul motor při 130 na dálnici Smutný
Prinejhorsim bys prepnul na benzin, ne? A 130 na dalnici stejne asi vetsinou nejezdis na neutral? Kdyz to chcipne pri zarazene rychlosti, tak se celkem nic moc nedeje, posilovace funguji dal...

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 11.10.2012 , 22:12   Citovat  

[quote="silenec"]Prinejhorsim bys prepnul na benzin, ne? A 130 na dalnici stejne asi vetsinou nejezdis na neutral? Kdyz to chcipne pri zarazene rychlosti, tak se celkem nic moc nedeje, posilovace funguji dal...[/quote]

no mame pekny kousek dalnice (asi 5km) z kopce a hladove oko ceka na vyplatu,ale to je jedno.
Po nastartovani mi motor za studena tici kolem 1300... zkousel jsem to seste pres mesto azet na neutral a vs v pohode. nevim kde byla zrada, ale uz to jede ok Úsměv
necham to tak a budu pozorovat. Diky za ochotu Mrk

boratko je teď offline  boratko
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 12.10.2012 , 20:00   Citovat  

Bruntál Nová čerpací stanice v areálu kasáren za 16.90, od pátku do neděle za 16.50. Do doby otevření této ČS byl jen Slovnaft a TOMEGAS a stál 17,50. Dnes při tankování mi řekla paní, že jí byli od tomegasu vyhrožovat, aby cenu posunula na jejich úroveň. Nestalo se tak a Tomegasslevnil na 16.90, ale už z principu jsem tam přestal tankovat, protžoe mi sami přiznávali, když není konkurence, proč by snižovali cenu....

sablos je teď offline  sablos
5 háček
0
PříspěvekZaslal: 12.10.2012 , 20:24   Citovat  

u nás mame LPG za 14.70.

hummy je teď offline  hummy
0
PříspěvekZaslal: 12.10.2012 , 20:41   Citovat  

co poviete na tuto s lpg? tudy odkaz
zhanam normalne 3dv ale zacinam uvazovat nad plynom
isli by ste do takejto jazdenky s namontovanym plynom alebo by ste si ho radsej dali namontovat sami? a ked sami tak legalne alebo bez zapisu do tp?

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 12.10.2012 , 22:49   Citovat  

[quote="hummy"]co poviete na tuto s lpg? tudy odkaz
zhanam normalne 3dv ale zacinam uvazovat nad plynom
isli by ste do takejto jazdenky s namontovanym plynom alebo by ste si ho radsej dali namontovat sami? a ked sami tak legalne alebo bez zapisu do tp?[/quote]t

tohle je mysleno jako vtip ? Nebo jsi jen neuvazoval co pises za nesmysli ? nelegalne se to delalo u 105 a stim technicakem, nevim kam jezdis na technickou ale stimhle fakt ne...

A pokud to myslis vazne, nechci te potkat na silnici a ani mimo ni .. Chápeš! Chápeš! meetallll

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 15.10.2012 , 23:46   Citovat  

ahoj, přemýšlím že i s seřízením ventilů nechám rovnou vyměnit i svíčky, jaké doporučujete ? Daváte normalní jednobodové BOSH nebo speciální na LPG pohon ? díky za radu a třeba i odkaz Úsměv

vespula.mortifer je teď offline  vespula.mortifer
3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 16.10.2012 , 0:20   Citovat  

angel.CZ napsal:
ahoj, přemýšlím že i s seřízením ventilů nechám rovnou vyměnit i svíčky, jaké doporučujete ? Daváte normalní jednobodové BOSH nebo speciální na LPG pohon ? díky za radu a třeba i odkaz Úsměv

NGK .... já mám teda Brisky LPG , ale velmi brzy tam nejspíš půjdou NGK ... jen jakmile přestanou Brisky dělat dobrotu...

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 16.10.2012 , 11:52   Citovat  

angel.CZ napsal:

Používám již několik let Denso Iridium bez nejmenšího problému OK

denso_iridium_power-features-specifications.gif

Zobrazení obrázku v plné velikosti.
denso_iridium_power-features-specifications.gif, 213.38 kB

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 16.10.2012 , 13:54   Citovat  

no a to jsou jedno triskove neb vice? a vedeli jste ze po 20 000km na LPG se meni nejaky filtr v systemu...

optimas je teď offline  optimas
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 16.10.2012 , 17:11   Citovat  

Ano věděli stačí si přečíst návod a tam je vše popsáno kdy se co mění. Jinak taky mám svíčky NGK

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 16.10.2012 , 18:24   Citovat  

[quote="optimas"]Ano věděli stačí si přečíst návod a tam je vše popsáno kdy se co mění. Jinak taky mám svíčky NGK[/quote]

no ja to nevedel Velmi šťastný jinak jakou presne, je jich docela dost. aspon pribpizne. dekuji

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 17.10.2012 , 15:40   Citovat  

Tady máš vyhledávač, zadej svoje auto a najde ti to co potřebuješ. A ty svíčky jsou buď teplé nebo studené a to znamená že jedny jsou pro ty co rádi točí do vysokých otáček, protože jsou tam vyšší teploty a ty studené jsou pro nízké točky, protože tam nejsou ty teploty tak vysoké. Doufám, že jsem to řekl správně když tak mě opravte. Já bral ty pro vyšší teploty jelikož LPG má vyšší výhřevnost a jsem naprosto spokojenej

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 17.10.2012 , 18:26   Citovat  

[quote="optimas"]Tady máš vyhledávač, zadej svoje auto a najde ti to co potřebuješ. A ty svíčky jsou buď teplé nebo studené a to znamená že jedny jsou pro ty co rádi točí do vysokých otáček, protože jsou tam vyšší teploty a ty studené jsou pro nízké točky, protože tam nejsou ty teploty tak vysoké. Doufám, že jsem to řekl správně když tak mě opravte. Já bral ty pro vyšší teploty jelikož LPG má vyšší výhřevnost a jsem naprosto spokojenej[/quote]

aha, nejak se mi to neukazuje... zkusim doma, a kdyz vemu ty teple a budu jezdit kolem 3000/ot tak se nic nestane ?

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 17.10.2012 , 20:44   Citovat  

Ne já bral ty teple proto že LPG má větší výhřevnost než benzín chápeš? To vůbec nevadí že jezdíš kolem 3000 rpm

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 17.10.2012 , 22:58   Citovat  

[quote="optimas"]Ne já bral ty teple proto že LPG má větší výhřevnost než benzín chápeš? To vůbec nevadí že jezdíš kolem 3000 rpm[/quote]

Jasně super, a jak se tedy jmenuji a nejlepe i odkaz. díky moc Mrk je to dobrý

vespula.mortifer je teď offline  vespula.mortifer
3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 17.10.2012 , 23:44   Citovat  

angel.CZ napsal:
Jasně super, a jak se tedy jmenuji a nejlepe i odkaz. díky moc Mrk je to dobrý

Přečti si aspoň příspěvky na předchozí stránce,prosím tě. Tam je všechno uvedený. zbytečně tady offtopic a ztrácíš čas.

karnas je teď offline  karnas
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 22.10.2012 , 14:48   Citovat  

Tak sem dneska nechal zkontrolovat u Alese ventily po cca 27000 km na lpg. No a svete div se zadny zaklepani neprobehlo naopak byly tam mirne vetsi vule. Jezdim bez FL.

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 22.10.2012 , 15:40   Citovat  

karnas napsal:
Tak sem dneska nechal zkontrolovat u Alese ventily po cca 27000 km na lpg. No a svete div se zadny zaklepani neprobehlo naopak byly tam mirne vetsi vule. Jezdim bez FL.

je to dobrý tady tomu stejně nikdo nebude věřit Velmi šťastný

pajo je teď offline  pajo
2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 22.10.2012 , 16:00   Citovat  

hopit napsal:
je to dobrý tady tomu stejně nikdo nebude věřit Velmi šťastný

proc by ne? je to motor od motora inak, accord 3.0 pocas 60000 absolutne nezmenene vole a funguje vsetko ako ma, crv pocas 60000 zaklepane tak ze uz sa nedaju stelovat...montovane v tej istej firme, pouzite rovnake vstrekovace aj RJ, bohatost lpg na obidvoch mierne vyssia, FL na crv davkovane 1 kvapku za 4s, na acco 1kv. za 8-10 sek, par tisic km dokonca bez neho... mal som v garazi 2ks accordov F20 ktore su po 40000 na lpg neopravitelne, naopak jazdi nespocetne vela aut ktore s lpg nemaju ziaden problem...rozhodne sa neda pausalizovat Mrk

Lucaslegend je teď offline  Lucaslegend
0
PříspěvekZaslal: 23.10.2012 , 11:18   Citovat  

pajo napsal:
proc by ne? je to motor od motora inak, accord 3.0 pocas 60000 absolutne nezmenene vole a funguje vsetko ako ma, crv pocas 60000 zaklepane tak ze uz sa nedaju stelovat...montovane v tej istej firme, pouzite rovnake vstrekovace aj RJ, bohatost lpg na obidvoch mierne vyssia, FL na crv davkovane 1 kvapku za 4s, na acco 1kv. za 8-10 sek, par tisic km dokonca bez neho... mal som v garazi 2ks accordov F20 ktore su po 40000 na lpg neopravitelne, naopak jazdi nespocetne vela aut ktore s lpg nemaju ziaden Bueee problem...rozhodne sa neda pausalizovat Mrk

Cau. Ja uz pol roka zvazujem prerobit moju hondu legend na LPG ale koli tomu ze som si neni isty ze mi to neposerie ventily a katalizator , tak vaham.... Smutný
zvazujem firmu mpgas hlohovec kde by mi montovali system elpigas cena 1980e vsetko komplet s poplatkami a sekvencnym domazavanim alebo firmu vo zvolene firma PST s.r.o kde by montovali brc s podtlakovym domazavanim JLM za 2000e alebo system esgi za 1800e. Mate niekto skusenosti s tymi firmami?
Ale co som cital tak vecsina hond ma system brc, tak asi je vhodnejsi?
KDE tebe montovali???
mimochodom mechanik zo servisu honda mi vravel ze po prerobeni na LPGtreba kontrolovat ventili kazdych 15000km. Normalne kontrolujem ventili kazdych 40000km. Boli na tej crv castejsie kontrolovane ventili??

2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 23.10.2012 , 12:32   Citovat  

Lucaslegend napsal:
Cau. Ja uz pol roka zvazujem prerobit moju hondu legend na LPG ale koli tomu ze som si neni isty ze mi to neposerie ventily a katalizator , tak vaham.... Smutný
zvazujem firmu mpgas hlohovec kde by mi montovali system elpigas cena 1980e vsetko komplet s poplatkami a sekvencnym domazavanim alebo firmu vo zvolene firma PST s.r.o kde by montovali brc s podtlakovym domazavanim JLM za 2000e alebo system esgi za 1800e. Mate niekto skusenosti s tymi firmami?
Ale co som cital tak vecsina hond ma system brc, tak asi je vhodnejsi?
KDE tebe montovali???
mimochodom mechanik zo servisu honda mi vravel ze po prerobeni na LPGtreba kontrolovat ventili kazdych 15000km. Normalne kontrolujem ventili kazdych 40000km. Boli na tej crv castejsie kontrolovane ventili??

hlohovec je uplne ok, aj systemy elpigaz... vedia co robia, robia to poctivo a dost dlho... obe auta mam robene u nich
legend by nemal mat s plynom problem, videl som legenda co s plynom nabehal cez 300 tis. km... navyse, na legende mas hydrostely ak sa nemylim, takze ziadne kontrolovanie
katalyzatoru nehrozi vobec nic

Lucaslegend je teď offline  Lucaslegend
0
PříspěvekZaslal: 23.10.2012 , 14:41   Citovat  

pajo napsal:
hlohovec je uplne ok, aj systemy elpigaz... vedia co robia, robia to poctivo a dost dlho... obe auta mam robene u nich
legend by nemal mat s plynom problem, videl som legenda co s plynom nabehal cez 300 tis. km... navyse, na legende mas hydrostely ak sa nemylim, takze ziadne kontrolovanie
katalyzatoru nehrozi vobec nic
Se stydím

No tiez som si myslel ze firma z hlohovca je fajn ale nepaci sa mi ze jednemu montovali plyn do mazdy6 2.0 a po asi po roku mu odisiel katalizator....zrejme to malo suvislost stym ze bol zly jeden plynovy vstrekovac a ze mu svietila kontrolka ohladom katalizatora....katalizator mal keramicky a tie su citlivejsie na plyn...aky katalizator mam ja to my nevedeli povedat ani v honde...

Moj legend nema hydrostely to ten starsi model.....inac by som nemal predpisane v manualy pravidelne prehliadky a stelovanie ventilov kazdych 40000km.

Dalsia vec je ze pri castom vytacani motora nad 4000ot je vhodnejsie mat pristrek 20% benzinu k plynu any tam neboli take vysoke teploty dlhodobo....takze musim zistit ci to tak vedia nastavit aj v hlohovci...

2 háčka
1
PříspěvekZaslal: 23.10.2012 , 15:39   Citovat  

Lucaslegend napsal:
Se stydím

No tiez som si myslel ze firma z hlohovca je fajn ale nepaci sa mi ze jednemu montovali plyn do mazdy6 2.0 a po asi po roku mu odisiel katalizator....zrejme to malo suvislost stym ze bol zly jeden plynovy vstrekovac a ze mu svietila kontrolka ohladom katalizatora....katalizator mal keramicky a tie su citlivejsie na plyn...aky katalizator mam ja to my nevedeli povedat ani v honde...

Moj legend nema hydrostely to ten starsi model.....inac by som nemal predpisane v manualy pravidelne prehliadky a stelovanie ventilov kazdych 40000km.

Dalsia vec je ze pri castom vytacani motora nad 4000ot je vhodnejsie mat pristrek 20% benzinu k plynu any tam neboli take vysoke teploty dlhodobo....takze musim zistit ci to tak vedia nastavit aj v hlohovci...

neviem no ... za prve, vstrekovac moze odist kedykolvek, mne uz sa to stalo na obidvoch autach, vzdy 1ks... to ze nejde, normalny sofer pozna aj na V8, na 4valci to je o to markatnejsie.. ak si clovek nevsimne ze mu ide motor na 3 valce, nema podla mna co za volantom robit Úsměv v kazdom pripade, ak nefunguje vstrekovac, nemal by kvoli tomu odist kat... proste len do jedneho valca nejde palivo. okrem toho, keramicke su myslim vsetky, kat je vlastne keramicka mriezka "obalena" vzacnymi kovmi, vacsinou platinou (preto su tak drahe)...
problem je, ak svieti kontrolka...je ale opat chybou vodica ze s tou kontrolkou jazdi... v kazdej knizke k hocijakemu autu je napisane, ze s kontrolkou sa jazdit nema a treba ist do servisu... urobil niekto diagnostiku? je iste ze kontrolka svietila kvoli lpg? aku chybu hadzala? pokial exaktne nevieme povedat preco svietila, varime z vody a su to vsetko reci jedna babka povedala...
ano, pristrek vedia nastavit aj tam, je to dnes uz v kazdej plynovej ecu.. a vedia nastavit nielen to Mrk mne sa napriklad prepina na plyn aj na volnobehu, nad 5000 rpm mi plynule prepina na benzin, mam doladenu plynovu mapu manualne a rozdiel medzi LPG a benz. nie je poznat...
velkym zdrojov problemov je prilis velka setrnost ludi, nejeden plynar mi povedal ze ich zakaznici doslova nutia nastavovat chudobnu zmes, aby im to co najmenej zralo..v tom osobne ja vidim velky problem, plyn hori vyssou teplotou sam o sebe, chudobna zmes zohrieva spalovaci priestor este viac...bohata naopak ochladzuje... preto mam svoje nastavene na bohatsiu zmes, sice mi to zere viac ale mam istotu ze bude vsetko ok...

Dopis je teď offline  Dopis
3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 23.10.2012 , 22:25   Citovat  

Po dvou týdnech a cca 1100 km co jsem dal na zkoušku Brisk LPG je dojem zatím neutrální. Nižší spotřeba ani vyšší výkon se nekonal. Klasické NGK co tam byly předtím 30tkm, jsou krásně cihlové, jen "V" zářez na elektrodě není tak ostrý, podle mě by dalších 30tkm zvládly úplně v pohodě.

David.306 je teď offline  David.306
3 háčka
Členství: Gold
0
PříspěvekZaslal: 26.10.2012 , 11:21   Citovat  

nemá tu někdo zkušenosti s výměnou filtru kapalne fáze?Jedná se o LOVTEC

David.306 je teď offline  David.306
3 háčka
Členství: Gold
0
PříspěvekZaslal: 1.11.2012 , 13:46   Citovat  

David.306 napsal:
ahoj,je tu nejaky odbornik pres lpg?potreboval bych radu.mam system stag 300 plus,vstriky valtek t30.mam problem s tim,ze mi auto nekdy cuka,jako kdyz jde na 3 valce,stava se mi to hlavne kdyz je venku chladneji.v zime to nekdy dela i kdyz je motor ohratej.na benzin bez problemu.muze to byt vstrikama t30?nemely by tam bejt t34?nebo je to reduktor?mam najeto na lpg cca20000km a delalo to uz vloni,ale to sem nejezdil tak casto,jako letos.dost me to vadi.
dekuji za kazdou radu Chápeš!

tak zatim problem vyresen.vymenil sem filtry a seridil vstriky a auto jezdi jak ma je to dobrý

Obsah fóra Honda-club.cz   
Honda a LPG
Fórum: Motor, ECU, spojka a převodovka
25
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3 ... 63, 64, 65 ... 156, 157, 158  Další 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina