Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[2]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
C9G i-VTEC cukající řadící páka
Fórum: Motor, ECU, spojka a převodovka
0
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Zaslat odpověď

Strana 1 z 1
gembler je teď offline  gembler
-1
PříspěvekZaslal: 11.10.2012 , 9:26   Citovat  

Nazdar lidi, mám problém se svým novým civicem. Auto má najeto teprve 1300km a občas při trošku razantnějším rozjezdu na jedničku jakoby škube v řadící páce. Nejezdím jako prase, "nedávám" tomu za studena, ještě jsem ani nesešlápl plyn až na podlahu a auto šetřím a zajíždim opatrně, takže mě tohle překvapuje. Za studena se rozjíždim zlehka, takže nevim, ale když pak musim opustit křižovatku někde v centru prahy, tak se mi zdá jakoby šajtra chtěla sama skočit zpátky na neutrál a to s tim nehrabu ani za mokra a netočim jedničku přes 3tisíce otáček - nejsem blázen. Ostatní kvalty to nedělají. Další věc, která sem už ale moc nepatří je asistent rozjezdu do kopce(nepřišel jsem na to, kde se to vypíná), někdy mě to podrží, jak má a rozjedu se hned a někdy mě nesmyslně drží 3 vteřiny na místě se spojkou v záběru - neni na to nějakej fígl, aby mě to pustilo buď hned, nebo aby se to vyplo úplně? Na pár fíglů jsem přišel sám, a to je, že tam dám jedničku těsně před rozjezdem a asistent se nestihne aktivovat, nebo v mírnějšim kopečku stojim jen lehounce na brzdě a brzdy povolí rychleji, ale radši bych to vypl úplně KO , protože tyhle fígle nefungují na 100%, nebo se nedají aplikovat v provozu naštvanej teď mě napadá, že při vypnutym VSA jsem to nezkoušel...
   Pomohl ti příspěvěk? Návrat  

Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
crxmann je teď offline  crxmann
5 háček
Členství: Žádné
0
PříspěvekZaslal: 11.10.2012 , 10:00   Citovat  

Jestli ti škubne řadící páka při rychlém rozjezdu viděl bych to na to, že se prostě hne celý motor i s převodovkou. Co jsem to zkoušel ted na služební koktě, tak to dělá taky. Má najeto 35tis. Takže bych to na problém neviděl. Možná, ale že by tam mohlo být něco volnýho v uchycení. Zajel bych do H servisu, máš to v záruce a nechal si to překontorlolvat.

master88 je teď offline  master88
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 11.10.2012 , 10:03   Citovat  

Odkuď jsi (resp jaká část phy)? Chtělo by to vidět, já totiž nic takového na autě nepozoruji. Můžeme porovnat.

Jinak pokud v autě tohle dělá řadička tak bejvá na vině špatnej silentblok jestli se nepletu... (???)

Asistent je hodně o zvyku... ale vyplatí se podle mě ho nechat pro pohodu cestování...

Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
osiris je teď offline  osiris
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 11.10.2012 , 10:21   Citovat  

kdyz je to spatnej silent tak to dela u vsech rychlosti a ne jen u jednicky... tak to bylo u c6g

MattiK je teď offline  MattiK
4 háčka
1
PříspěvekZaslal: 11.10.2012 , 10:23   Citovat  

gembler napsal:
Nazdar lidi, mám problém se svým novým civicem. Auto má najeto teprve 1300km a občas při trošku razantnějším rozjezdu na jedničku jakoby škube v řadící páce. Nejezdím jako prase, "nedávám" tomu za studena, ještě jsem ani nesešlápl plyn až na podlahu a auto šetřím a zajíždim opatrně, takže mě tohle překvapuje. Za studena se rozjíždim zlehka, takže nevim, ale když pak musim opustit křižovatku někde v centru prahy, tak se mi zdá jakoby šajtra chtěla sama skočit zpátky na neutrál a to s tim nehrabu ani za mokra a netočim jedničku přes 3tisíce otáček - nejsem blázen. Ostatní kvalty to nedělají. Další věc, která sem už ale moc nepatří je asistent rozjezdu do kopce(nepřišel jsem na to, kde se to vypíná), někdy mě to podrží, jak má a rozjedu se hned a někdy mě nesmyslně drží 3 vteřiny na místě se spojkou v záběru - neni na to nějakej fígl, aby mě to pustilo buď hned, nebo aby se to vyplo úplně? Na pár fíglů jsem přišel sám, a to je, že tam dám jedničku těsně před rozjezdem a asistent se nestihne aktivovat, nebo v mírnějšim kopečku stojim jen lehounce na brzdě a brzdy povolí rychleji, ale radši bych to vypl úplně KO , protože tyhle fígle nefungují na 100%, nebo se nedají aplikovat v provozu naštvanej teď mě napadá, že při vypnutym VSA jsem to nezkoušel...

ahoj,
byl sem to na salonu vyzkouset a mirne cukani je v radici pace citit, ale nic co bych nejak moc resil, samozrejme nevim jak moc to dela tobe... to by ses musel stavil kdyztak.
asistence rozjezdu se vypnout neda...

cocks je teď offline  cocks
4 háčka
Členství: Gold
0
PříspěvekZaslal: 11.10.2012 , 10:47   Citovat  

Co znamrna "novym" ? To ze je to funglovka nebo je to tvy novy auto ? V nadpisu totiz stoji C6G a ten takovy vychytavky nema..a pak zase pises ze ma najeto jen 1300km tak nevim Úsměv Kazdopadne se hodne nabizi silentblok, popripade jsem u Acco 7G mel nejakej prapodovnej protiprokluz, ze z mista neslo s autem efektne "zahrabat" cely auto se jakoby klepalo a od predni napravy se ozyvaly strasny zvuky, a o tom, co delala radicka ani nemluve, takze to muze bejt i nejakym timhle systemem. Pokud to mas novy tak zajed do autorizaku a tam ti to reknou prece Úsměv

Edit - pardon jsem slepej Úsměv takze ta druha moznost Úsměv

DanTe je teď offline  DanTe
5 háček
0
PříspěvekZaslal: 11.10.2012 , 11:10   Citovat  

cocks napsal:
Co znamrna "novym" ? To ze je to funglovka nebo je to tvy novy auto ? V nadpisu totiz stoji C6G a ten takovy vychytavky nema..a pak zase pises ze ma najeto jen 1300km tak nevim Úsměv Kazdopadne se hodne nabizi silentblok, popripade jsem u Acco 7G mel nejakej prapodovnej protiprokluz, ze z mista neslo s autem efektne "zahrabat" cely auto se jakoby klepalo a od predni napravy se ozyvaly strasny zvuky, a o tom, co delala radicka ani nemluve, takze to muze bejt i nejakym timhle systemem. Pokud to mas novy tak zajed do autorizaku a tam ti to reknou prece Úsměv

Edit - pardon jsem slepej Úsměv takze ta druha moznost Úsměv

A ty jsi asi slepej ne? V nadpisu má C9G Tak to valím bulvy

Hondza je teď offline  Hondza
2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 11.10.2012 , 11:16   Citovat  

DanTe napsal:
A ty jsi asi slepej ne? V nadpisu má C9G Tak to valím bulvy

A ty si asi taky slepej, v poslední řádce to píše Velmi šťastný

DanTe je teď offline  DanTe
5 háček
0
PříspěvekZaslal: 11.10.2012 , 11:26   Citovat  

Hondza napsal:
A ty si asi taky slepej, v poslední řádce to píše Velmi šťastný

Nj stejnej národ, stejná vada pořádnej výtlem Hluboká omluva a služebníček cocksíku Velmi šťastný

0
PříspěvekZaslal: 11.10.2012 , 11:28   Citovat  

no určitě se hýbe opravdu celý motor i s převodovkou, ale řikám - děje se to občas, jednou mám pocit, že se mi tam dvojka po tý cukající jedničce řadí sama a podruhý je to zas úplně normální - záleží na tom, jak tam ta jednička "zapadne", což je divný to mi hlava nebere jinak jsem z prahy 5, někomu v bílym c9g jsem nedávno mával někde u Zlíchova. Do servisu s tim samozřejmě pojedu. Dával jsem to za vinu nějakým otřepům v dráze převodovky, dokonce jsem si chvíli myslel, že to to auto dělá schválně, aby se zkrátila doba řazení HaHaaa včera ve špičce v centru jsem přišel na to že to dělá jen občas a že se to asi zhoršuje. C6g mám taky a tam mi to řadička nedělá a to s tim občas i prasim, že tam "cpu" jedničku s meziplynem, abych nemusel tahat dvojku odspodu.
btw v manuálu jsem se dočetl, že bez zařazené rychlosti se nemá hrabat na plyn, jinak se může poškodit motor/převodovka takže ani "nemeziplynuju" (ale upřímně si myslim, že je to hloupost ztracená v překladu)
asistent do kopce dokáže občas pozlobit - ještě jsem se s tim nenaučil žít. Jenom se vždy modlím, aby to do mě nenapral ten za mnou, ale na druhou stranu musim uznat, že když se to dobře načasuje, tak je k užitku (při couvání s čumákem z kopce funguje taky), ale někdy to naštve, když musí člověk reagovat hned - spojka pak jde wc

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 11.10.2012 , 12:49   Citovat  

gembler napsal:
no určitě se hýbe opravdu celý motor i s převodovkou, ale řikám - děje se to občas, jednou mám pocit, že se mi tam dvojka po tý cukající jedničce řadí sama a podruhý je to zas úplně normální - záleží na tom, jak tam ta jednička "zapadne", což je divný to mi hlava nebere jinak jsem z prahy 5, někomu v bílym c9g jsem nedávno mával někde u Zlíchova. Do servisu s tim samozřejmě pojedu. Dával jsem to za vinu nějakým otřepům v dráze převodovky, dokonce jsem si chvíli myslel, že to to auto dělá schválně, aby se zkrátila doba řazení HaHaaa včera ve špičce v centru jsem přišel na to že to dělá jen občas a že se to asi zhoršuje. C6g mám taky a tam mi to řadička nedělá a to s tim občas i prasim, že tam "cpu" jedničku s meziplynem, abych nemusel tahat dvojku odspodu.
btw v manuálu jsem se dočetl, že bez zařazené rychlosti se nemá hrabat na plyn, jinak se může poškodit motor/převodovka takže ani "nemeziplynuju" (ale upřímně si myslim, že je to hloupost ztracená v překladu)
asistent do kopce dokáže občas pozlobit - ještě jsem se s tim nenaučil žít. Jenom se vždy modlím, aby to do mě nenapral ten za mnou, ale na druhou stranu musim uznat, že když se to dobře načasuje, tak je k užitku (při couvání s čumákem z kopce funguje taky), ale někdy to naštve, když musí člověk reagovat hned - spojka pak jde wc

mě hodně ještě dělá problémy rozdíl fungování plynu v eco a ne-eco módu ve spojení s asistentem, pže na eco ten plyn musí člověk víc zmáčknout, aby se auto rozjelo a občas stojím a řeším pár sekund jestli jsem nenechal zatáhlou ručku, že auto nechce vlastně jet Velmi šťastný

0
PříspěvekZaslal: 11.10.2012 , 14:42   Citovat  

master88 napsal:
mě hodně ještě dělá problémy rozdíl fungování plynu v eco a ne-eco módu ve spojení s asistentem, pže na eco ten plyn musí člověk víc zmáčknout, aby se auto rozjelo a občas stojím a řeším pár sekund jestli jsem nenechal zatáhlou ručku, že auto nechce vlastně jet Velmi šťastný
pořádnej výtlem vysíš v kopci na spojce, že jo? To se mi taky stává. Eco jsem už měsíc nezapl, místo toho aby mi Eco režim přemapoval ECU, tak jsem podle celýho eco režimu přemapoval nohu. Po městě jezdim zatim za 7,5l, což je o desetinku lepší, než řiká příručka Honda všem teda děkuji za radu, jsem rád že jsme se shodli na návštěvě servisu a napíšu, až budu vědět co s tim je přátele

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 11.10.2012 , 15:11   Citovat  

gembler napsal:
pořádnej výtlem vysíš v kopci na spojce, že jo? To se mi taky stává. Eco jsem už měsíc nezapl, místo toho aby mi Eco režim přemapoval ECU, tak jsem podle celýho eco režimu přemapoval nohu. Po městě jezdim zatim za 7,5l, což je o desetinku lepší, než řiká příručka Honda všem teda děkuji za radu, jsem rád že jsme se shodli na návštěvě servisu a napíšu, až budu vědět co s tim je přátele

Já většinou dálky jedu s eco... a když mám fakt nějakou popojížděčku po městě kde musím furt akcelerovat, tak eco vypnu, jinak město taky s eco... a na blbinky a okresky to vypnu ... dlouhodobá 6,8 i s Prahou Úsměv

nicméně když jsem měl půjčený C9G na celý den od dýlera tak jsem jezdil po Praze za 9... to bylo však čistě ve špičce po centru, kde to fakt ekonomicky nejde Velmi šťastný celkem mě to ale vyděsilo...

MattiK je teď offline  MattiK
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 11.10.2012 , 15:12   Citovat  

gembler napsal:

podle me tomu nic neni, ale uvidis...

hopit je teď offline  hopit
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 11.10.2012 , 16:18   Citovat  

master88 napsal:

Eco režim bude asi povedený , když ho chválí i zde.

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 11.10.2012 , 16:19   Citovat  

podle mě velmi

-1
PříspěvekZaslal: 12.10.2012 , 7:29   Citovat  

sranda je, rozjet se s eco režimem 0-70, aby to nezačlo ani trochu modrat, prostě pořád zelená. jednička do 15km/h dvojka do 22km/h trojka snad při 27 nebo kolika, to už si nepamatuju atd., prostě strašný podtáčení protože řídící jednotka chce abych zařadil už při 1400-1500 otáčkách a přidávat, tak aby to lezlo kilometřík za vteřinu je to dobrý bohužel moc mimo město nejezdim, takže tu dlouhodobou spotřebu asi jentak nesrazím. Těšim se na Type-R a jsem zvědav, jestli natrhne aspoň Foka RS, nebo rovnou Megana RS šuk
Jinak dneska cestou do práce (zamrzlý celý auto) to nedělalo ani jednou a další věc - proč jsem si toho všim tak pozdě je, že nenechávám ruku na řadící páce, ale v zácpě se ji dotýkám, takže tam to škubání cítím. Třeba se jen uvolnil někde nějakej otřep a trvá to dýl, než se odplaví k tomu magnetu. Když to zase začne, tak se určo stavim v motor holdingu, nebo na jarově

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 12.10.2012 , 9:19   Citovat  

gembler napsal:
sranda je, rozjet se s eco režimem 0-70, aby to nezačlo ani trochu modrat, prostě pořád zelená. jednička do 15km/h dvojka do 22km/h trojka snad při 27 nebo kolika, to už si nepamatuju atd., prostě strašný podtáčení protože řídící jednotka chce abych zařadil už při 1400-1500 otáčkách a přidávat, tak aby to lezlo kilometřík za vteřinu je to dobrý bohužel moc mimo město nejezdim, takže tu dlouhodobou spotřebu asi jentak nesrazím. Těšim se na Type-R a jsem zvědav, jestli natrhne aspoň Foka RS, nebo rovnou Megana RS šuk
Jinak dneska cestou do práce (zamrzlý celý auto) to nedělalo ani jednou a další věc - proč jsem si toho všim tak pozdě je, že nenechávám ruku na řadící páce, ale v zácpě se ji dotýkám, takže tam to škubání cítím. Třeba se jen uvolnil někde nějakej otřep a trvá to dýl, než se odplaví k tomu magnetu. Když to zase začne, tak se určo stavim v motor holdingu, nebo na jarově

to než ten motol tak už radši jeď na jarov prosímtě Úsměv

0
PříspěvekZaslal: 12.10.2012 , 9:32   Citovat  

a pročpak holding ne? teda jestli to neni tajný to mi hlava nebere i když je fakt, že na jarově nám všechno vysvětlili tak, že to pochopila i moje mladá (neni technickej typ) a celkově ten přístup byl takovej lepší, než v motole

2bep je teď offline  2bep
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 12.10.2012 , 10:17   Citovat  

No osobně bych Vám spíš radil využit H servisy v Kolíně, Příbrami nebo Roudnici. Ale v Motole nebo na Jarově bych se snad bál si i nechat přezout auto Smutný

Motol u mě svými službami totálně propadl a Jarov je dobrý na koupi nového auta, ale servisování vážně ne.

p.s. to gembler: Nekupoval si to na Jarově taky od Pichla, takovej menší cca 35let? Úsměv

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 12.10.2012 , 10:21   Citovat  

2bep napsal:
No osobně bych Vám spíš radil využit H servisy v Kolíně, Příbrami nebo Roudnici. Ale v Motole nebo na Jarově bych se snad bál si i nechat přezout auto Smutný

Motol u mě svými službami totálně propadl a Jarov je dobrý na koupi nového auto, ale servisování vážně ne.

jj souhlasím, ale J. je furt lepší jak motol o několik tříd Úsměv

gembler: jelikož jestli to takhle půjde dál a bude se dál dít ve firmě to co se děje tak tam dlouho nebude... což se odvíjí i do práce a nálady zaměstnanců... a to nemluvím o jejich odbornosti... Osiris tam chvilku dělal tak by ti řekl víc... ale je to zbytečný se o tom nějak víc vyjadřovat... prostě Motol fakt ne...

jj pan Pichl je super přátele

osiris je teď offline  osiris
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 12.10.2012 , 10:43   Citovat  

motor holdingu se vyhnete obloukem Velmi šťastný ... ted uz dokonce zavedli i to, ze kdyz si objednavatele jakejkoliv dil, nebo opravu, tak se tam musej dat penize nebo aspon zaloha predem, protoze neplatej faktury uz ani primo honde, takze jim honda odmita poslat jakejkoliv dil bez zaplaceni predem pořádnej výtlem

cocks je teď offline  cocks
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 28.10.2012 , 12:11   Citovat  

DanTe napsal:
Nj stejnej národ, stejná vada pořádnej výtlem Hluboká omluva a služebníček cocksíku Velmi šťastný

Hehe, v pohode, no flame Úsměv

Zajima me, co s tim nakonec bude, co jsem mel novejsi Hondy tak byly vzdy naprosto bez problemu, krome klasickyho servisu jsem nikdy do zadny mladsi 10ti let nemusel dat ani korunu..

Obsah fóra Honda-club.cz   
C9G i-VTEC cukající řadící páka
Fórum: Motor, ECU, spojka a převodovka
0
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina