Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[1]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
jaké semi-slicky homologované?
Fórum: Řízení, podvozek a brzdy
0
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku 1, 2, 3, 4, 5  Další 
Zaslat odpověď

Strana 1 z 5
GrygarMartin2 je teď offline  GrygarMartin2
3 háčka
Členství: Žádné
0
PříspěvekZaslal: 24.5.2012 , 17:11  Naposledy upravil GrygarMartin2 dne 3.8.2012 , 13:39, celkově upraveno 1 krát. Citovat  

Ahoj, potřebuju poradit v pneumatikách. Sháním homolog. semislicky r15 195/50 r15. Máte někdo typ jakou značku, apd zkušenosti se slickama na normálních okrskách + sem tam Brno? Hlavně mě zajímá jak sedí pneu když nejsou ohřáté a jak moc při ohřátí apd...
   Pomohl ti příspěvěk? Návrat  

Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
misan je teď offline  misan
3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 24.5.2012 , 17:21   Citovat  

za 5s jsem našel několik odkazů, stačí nebejt línej a dát hledat,zase zbytečně nové téma
odkaz

Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
Sakul je teď offline  Sakul
Zlobivec [1]
0
PříspěvekZaslal: 24.5.2012 , 17:36   Citovat  

tudy odkaz

3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 3.8.2012 , 13:39   Citovat  

nějaké tipy?

OsekSpider je teď offline  OsekSpider
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 3.8.2012 , 13:51   Citovat  

pokud dobrý semislick tak toyo R888, ale pochybuju že budeš chtít každý rok či dva kupovat sadu na jednu nápravu za nějakých 6K a pokud s tím chceš jezdit do práce nebo pro rohlíky tak se budeš bát jezdit na mokru a při přávalovym dešti kdy je na silnici potok tak s natom rozbiješ hubu, semislick se vylatí když jedeš pěkně v neděli při hezkym počasí na projížďku a dáš auto trochu napít že tě ta guma podrží na suchu, co jsem se bavil asi před třemi lety na honday s lojzíkem který je měl říkal že za sucha pecka, za mokra musí jezdit opravdu ohleduplně nebo se veze

skyline je teď offline  skyline
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 3.8.2012 , 14:30   Citovat  

GrygarMartin2 napsal:
nějaké tipy?

Jezdim ted na MX-5 Kumha Ecsta XS KU36 205/45/15, takze ne uplne presne tvuj rozmer. Vpredu byly Toya R1R 195/50/15, ale uz byly hodne sjety, takze ted jsou Ecsty na vsech 4. Poznatky po 1200 km vc. Brna:
- Zahrate/nezahrate je v beznem provozu uplne jedno, kola sedi nesrovnatelne s jakymkoliv UHP modelem
- Docela mizi vzorek (prekvapive Velmi šťastný ), Toya vic a pritom sedi stejne
- Na okruhu sedi a vydrzi docela dost - MX-5 je ale lehka, takze tezsi auto to muze prehrat, ja je za tech 25 minut v Brne neutavil (ale nejel jsem uplne naplno, auto je v zabehu)
- Za deste sedi prekvapive dobre, jel jsem z okoli Prahy do Brna po okreskach a nebyl problem, i kdyz jsem jel pomaleji s ohledem na ta sjeta Toya vpredu (pomaleji znamena do 100 km/h, ne, ze bych se nejak loudal padesatkou u kraje, akorat za sucha cestou "tam" jsem jel klasicky 110-120).

Zitra budu na Czechringu, tak muzu poreferovat vic o okruhovem nasazeni (uvidime, jake bude pocasi). Zatim bych to videl pozitivne a semislicky doporucil, protoze Kumha jsou na beznou jizdu v pohode, za deste neni problem a za sucha je to bomba. Akorat to vyssi opotrebeni a tedy castejsi vymeny budou nutne, zalezi, jak moc ostre s tim budes jezdit (na mazde je mam na normalni jezdeni, na okruhu se prezouva na slicky, akorat minuly tyden v Brne a zitra v Hradci neni moznost ty slicky privezt, tak brousim SS a zkousim, co to vydrzi).

Dany je teď offline  Dany
Partner H-C
0
PříspěvekZaslal: 3.8.2012 , 21:45   Citovat  

Co k tomu dodat, snad jen to, že Kumho KU36 není semislick, ale UHP (jak koneckonců na svém webu uvádí i výrobce)...

Nicméně si myslím, že to na běžné ježdění není špatná volba (cena / výkon), semislick na dálnici třeba vůbec nevydrží, takže pokud to je jen na občasné ježdění na okruhu, pak bych volil rozhodně spíš nějaké UHP...

3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 3.8.2012 , 23:52   Citovat  

Ok ok.. Co jsem tak ale koukal, dost se jezdi s toyo R1R ,

jinak jezdim kudlu casto, co jizda, i treba pro rohliky, tak vtec sepina nonstop:-D a uz me stve, kdyz se mi zuje predek v zatacce, nebo vcera mi ustrelil v zatacce zadecek:-( no chce to sliky kura!

Lukas28 je teď offline  Lukas28
4 háčka
Členství: Gold
0
PříspěvekZaslal: 5.8.2012 , 22:13   Citovat  

GrygarMartin2 napsal:

jinak jezdim kudlu casto, co jizda, i treba pro rohliky, tak vtec sepina nonstop:-D a uz me stve, kdyz se mi zuje predek v zatacce, nebo vcera mi ustrelil v zatacce zadecek:-( no chce to sliky kura!

chce to mít silenty na autě ve 100% stavu, když jsem viděl co jsi vymýšlel za bejkárny s výrobou silentů nedivím se, že ti auto ustřeluje KO

3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 6.8.2012 , 8:32   Citovat  

Hihi tiško... HaHaaa už objednávám PU, na domácí výrobu prdím... A co ty Toyo R1R, +-dobrá volba?

RASTA je teď offline  RASTA
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 6.8.2012 , 8:47   Citovat  

GrygarMartin2 napsal:

já pro rohlíky chodim pěšky..chudák auto Tak to valím bulvy ani se neohřeje a hned mu dá VTEC to snad ne
sry offtopic ale stejně je to zbytečný téma

Partner H-C
0
PříspěvekZaslal: 6.8.2012 , 8:54   Citovat  

GrygarMartin2 napsal:
Hihi tiško... HaHaaa už objednávám PU, na domácí výrobu prdím... A co ty Toyo R1R, +-dobrá volba?

Toyo R1R je taky jen UHP,...
Dokud bude guma rozrezana jako emental, nemuze v zatacce dobre drzet, za to na vode bude super... Pokud je vzorek kompaktni tak je lepsi na suchu a horsi na vode no a nemusi to byt ani semislick...

Ale jinak nic moc vyzivne tema Smutný

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 6.8.2012 , 9:06   Citovat  

Dany napsal:
Toyo R1R je taky jen UHP,...
Dokud bude guma rozrezana jako emental, nemuze v zatacce dobre drzet, za to na vode bude super... Pokud je vzorek kompaktni tak je lepsi na suchu a horsi na vode no a nemusi to byt ani semislick...

Ale jinak nic moc vyzivne tema Smutný
a co by jsi doporucil na civica o hmotnosti 900kg? Jezdim tedka hankook ventus evo 12. Podvozek : kw spec1, hardrace front camber kit, D2racing rear camber kit, Hardrace sbihavost camber kit. Zbytek silentu ES. Vpredu stabik z Vti. Na dalnici nejezdim takze pneu neprehreji Úsměv

Partner H-C
0
PříspěvekZaslal: 6.8.2012 , 9:24   Citovat  

Lukas28 napsal:
a co by jsi doporucil na civica o hmotnosti 900kg? Jezdim tedka hankook ventus evo 12. Podvozek : kw spec1, hardrace front camber kit, D2racing rear camber kit, Hardrace sbihavost camber kit. Zbytek silentu ES. Vpredu stabik z Vti. Na dalnici nejezdim takze pneu neprehreji Úsměv

Docela taky zalezi kde a kdy to jezdi... Daily car nebo jen vikendovka? jezdit to pouze po okreskach nebo obcas na okruhu? a pod...

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 6.8.2012 , 9:26   Citovat  

Dany: no jo, je to tak, holt zdroj byl duveryhodny, auto "je na semislickach" a nebyl duvod si to overovat, zvlast pri pohledu na vzorek, ktery ma ke klasickym UHP od kohokoliv uz docela daleko. Kazdopadne pri pohledu na hloubku vzorku to semislick v kazdem pripade je a pomalu to bude slick Velmi šťastný

grygarmartin2: tak pridavam dojmy z okruhu - mozna i proto, ze jsou ty XS nakonec jen UHP a ne SS to zas takova slava neni. Resp. v Brne bylo 20 stupnu a zatazeno, v Hradci 30+ a slunko prazilo jak zbesile. Zatimco prvnich cca 5 kol jsem byl naprosto nadseny, zbytek dne gumy pistely jak prase pred zabijackou a docela se prehrivaly, nepomohlo ani odpusteni vzduchu (zahrata guma mela misto "studenych" 2.1 vzadu peknych 2.6, vpredu z 2.2 na 2.5). Nicmene na okreskach se ti tohle nestane, podle me je to asi nejbliz SS spolecne s R1R a pritom sedi i na vode. Nicmene jak uz jsem psal, podle me R1R mizi az moc a zadnou vyhodu oproti XS nenabizi.

PS: naprosto katastrofalni jsou ty XS na trave. pořádnej výtlem

Partner H-C
0
PříspěvekZaslal: 6.8.2012 , 9:38   Citovat  

skyline napsal:
Dany: no jo, je to tak, holt zdroj byl duveryhodny, auto "je na semislickach" a nebyl duvod si to overovat, zvlast pri pohledu na vzorek, ktery ma ke klasickym UHP od kohokoliv uz docela daleko. Kazdopadne pri pohledu na hloubku vzorku to semislick v kazdem pripade je a pomalu to bude slick Velmi šťastný

Já vím, ale musel jsem si rejpnout Velmi šťastný . Ani ty Falkeny RT-615K nejsou klasický semislick a jak fungujou. Jde o to, že vlastně pneu s UTQG nad 100 nemůže být vlastně semislick, ale jak moje oblíbené Falkeny, tak i ty KU-36 rozhodně vzorkem, hloubkou dezénu a tvrdostí bočnice jsou semislicku hodně blízko, řekl bych semislick s tvrdší směsí...

skyline napsal:

Člověče to snad každá pneu pořádnej výtlem

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 6.8.2012 , 9:48   Citovat  

Dany: ja to nebral jako rejpnuti, ale jako upresneni - jsem tu nevedomky podaval zavadejici informace a to ja nerad Úsměv

BTW to mi jeste pripomina, ze ty XS na mazde jsou 205/50/15, ne 205/45/15, jak jsem puvodne psal (205/45 je povoleny alternativni rozmer v 16" (!!)), tunera, co to tam nechal zapsat bych pretahl heverem (pri pohledu na auto je jasne, ze se tam o palec vyssi guma vubec nevejde). Skoda, ze 15" sice v technicaku jako alt. rozmer mam, ale s poznamkou "zimni obuti", dalsi ulet. Holt si to dovezl tusim ze svajcu nejakej mistr tuner co mu slo o vzhled a jizdni vlastnosti nezajem...

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 6.8.2012 , 9:55   Citovat  

Dany napsal:
Docela taky zalezi kde a kdy to jezdi... Daily car nebo jen vikendovka? jezdit to pouze po okreskach nebo obcas na okruhu? a pod...
obcas ji vytahnu z garaze a z 90% velmi svizne do zatacek. Na daily mam jine priblizovadlo. Radeji si priplatim za gumy nez pak prerazit civica o strom nebo trefit svodidla...

Partner H-C
0
PříspěvekZaslal: 6.8.2012 , 10:35   Citovat  

Lukas28 napsal:
obcas ji vytahnu z garaze a z 90% velmi svizne do zatacek. Na daily mam jine priblizovadlo. Radeji si priplatim za gumy nez pak prerazit civica o strom nebo trefit svodidla...

Pak bych asi volil klidne ty KU36

infinity je teď offline  infinity
Partner H-C
0
PříspěvekZaslal: 6.8.2012 , 12:04  Naposledy upravil infinity dne 6.8.2012 , 12:08, celkově upraveno 2 krát. Citovat  

skyline napsal:

grygarmartin2: tak pridavam dojmy z okruhu - mozna i proto, ze jsou ty XS nakonec jen UHP a ne SS to zas takova slava neni. Resp. v Brne bylo 20 stupnu a zatazeno, v Hradci 30+ a slunko prazilo jak zbesile. Zatimco prvnich cca 5 kol jsem byl naprosto nadseny, zbytek dne gumy pistely jak prase pred zabijackou a docela se prehrivaly, nepomohlo ani odpusteni vzduchu (zahrata guma mela misto "studenych" 2.1 vzadu peknych 2.6, vpredu z 2.2 na 2.5). Nicmene na okreskach se ti tohle nestane, podle me je to asi nejbliz SS spolecne s R1R a pritom sedi i na vode. Nicmene jak uz jsem psal, podle me R1R mizi az moc a zadnou vyhodu oproti XS nenabizi.

no vidis, dle meho nazoru se ku36 oproti R1R podstatne mene prehrivaji a mene se droli...(ale trochu dele se zahrivaji) maji proste takovy stabilni vykon, jakmile se zahrejou, ale foukam 1.8/1.9

S piskanim jsem ani v brne problem nemel (u zadne z pneu) ale je to asi i geometrii nebo autem, kamradovi na sunnym piskali r1r jak na okruhu tak i na okreskach...

Co se tyce opotrebeni tak +/- stejny...pokud najedes 10tis muzes byt rad Úsměv

VencaOva je teď offline  VencaOva
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 6.8.2012 , 12:07   Citovat  

Já mám REGAL RACER, jsou měkký, docela drží, ale měkké božnice jde doclea cítit. Ale mám to pro normální provoz, žádný závodění.

Partner H-C
0
PříspěvekZaslal: 6.8.2012 , 13:42   Citovat  

infinity napsal:
no vidis, dle meho nazoru se ku36 oproti R1R podstatne mene prehrivaji a mene se droli...(ale trochu dele se zahrivaji) maji proste takovy stabilni vykon, jakmile se zahrejou, ale foukam 1.8/1.9

S piskanim jsem ani v brne problem nemel (u zadne z pneu) ale je to asi i geometrii nebo autem, kamradovi na sunnym piskali r1r jak na okruhu tak i na okreskach...

Co se tyce opotrebeni tak +/- stejny...pokud najedes 10tis muzes byt rad Úsměv

S tím souhlasím a přesně to odpovídá tomu, co jsem napsal... Čím je vzorek více rozřezaný tím se sice rychleji zahřívá ale současně je i více náchylný na přehřátí, a platí to i obráceně....

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 6.8.2012 , 13:52   Citovat  

infinity: myslim, ze sis to spatne precetl, protoze pises vice-mene to, co ja - podle me jsou kumha minimalne stejne dobry jako R1R, ale vic vydrzi. Jinymi slovy pokud dalsi kola nebudou neco "street legal" (tedy bohuzel nejake 14" v originalnim rozmeru), budou nejspis zase Kumha. R1R jsou drazsi, obecne Toyo me jako znacka zklamala (na tarze s T1R bylo auto na suchu v podstate stejne rychle, jako na Turanzach ER300 (!!) a na vode vyrazne horsi - pritom ER300 docela vydrzi, zatimco T1R mizi pred ocima sotva se na ne clovek krive podiva). U techto "ultra UHP" mi to prijde stejne - Kumho je stejne dobre, ale min se sjizdi. R1R (ale ani T1R) bych nikomu nedoporucil.

Ad Brno - tam mi nepiskaly vubec. Takze je to nejspis o zahrati, resp. prehrati. I v sobotu bylo prvnich par kol naprosto bez problemu, az pak se to zacalo hrat a kvicet.

Nicmene aby me nekdo nechytal za slovo - na jinych autech muzou fungovat lip. Casto i v testech je poradi hodne divoke - guma, ktera vyhraje srovnani 225/45/17 je nekde hluboko dole mezi 195/50/15 a naopak.

Partner H-C
0
PříspěvekZaslal: 6.8.2012 , 14:20   Citovat  

skyline napsal:
infinity: myslim, ze sis to spatne precetl, protoze pises vice-mene to, co ja - podle me jsou kumha minimalne stejne dobry jako R1R, ale vic vydrzi. Jinymi slovy pokud dalsi kola nebudou neco "street legal" (tedy bohuzel nejake 14" v originalnim rozmeru), budou nejspis zase Kumha. R1R jsou drazsi, obecne Toyo me jako znacka zklamala (na tarze s T1R bylo auto na suchu v podstate stejne rychle, jako na Turanzach ER300 (!!) a na vode vyrazne horsi - pritom ER300 docela vydrzi, zatimco T1R mizi pred ocima sotva se na ne clovek krive podiva). U techto "ultra UHP" mi to prijde stejne - Kumho je stejne dobre, ale min se sjizdi. R1R (ale ani T1R) bych nikomu nedoporucil.

Ad Brno - tam mi nepiskaly vubec. Takze je to nejspis o zahrati, resp. prehrati. I v sobotu bylo prvnich par kol naprosto bez problemu, az pak se to zacalo hrat a kvicet.

Nicmene aby me nekdo nechytal za slovo - na jinych autech muzou fungovat lip. Casto i v testech je poradi hodne divoke - guma, ktera vyhraje srovnani 225/45/17 je nekde hluboko dole mezi 195/50/15 a naopak.

ale ja si to precetl dobre, jen jsem reagoval na tvuj problem s prehrivanim Úsměv chtel jsem rict, ze ku36 na tom nejsou zase tak spatne...

Dle me ty gumy maji stabilni vykon a ja se muzu venovat jezdeni a nemusim se starat tak moc o jejich teplotu...

Jinak souhlas s Tebou i Danem, ze hodne zalezi na rozmerech, hmotnosti auta atd...

T1R je masova guma, tu nemuzes brat vazne
R1R bych videl jako gumu do "semi-wet", nebo jenom na okresky...suchy okruh ji podle me moc nesedi...

U me vitezi ku36 kvuli stabilnimu vykonu a cene...precejenom je rozdil koupit sadu za 9 a za 16...ale vlastne v mem rozmeru 215/45/16 se stejne nic podobneho za takovou cenu snad ani nedovazi... Mr. Green

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 6.8.2012 , 15:04   Citovat  

infinity: zajimave, pritom mazda je lehci nez ITR. Nemuze to souviset s pocasim? Jak jsem psal, v Brne pri 20 stupnich za pul hodky no problem, v Hradci ve vedru nic moc. Ze je na tom R1R hur verim, T1R jsem zminil jen jako doplneni, proc me celkove Toyo zklamalo (jednu dobu snad nebylo tuningove auto bez T1R a superlativy kam se podivas, realita uplne jina).

Partner H-C
0
PříspěvekZaslal: 6.8.2012 , 15:10   Citovat  

to nevim, je pravda ze za poradneho tepla jsem s tim nikde extra nejel... snad pristi rok testnu Úsměv

Hodne podle me zalezi na stylu jizdu...i na R1R jsem se presvedcil ze pokud jedes ciste tak je to relativne ok, ale jak prezenes najezdovou rychlost atd, tak je to znat.- jak jsem psal, nestabilni vykon...

T1R neni ani premiova guma, je to spise nizsi stred a jedna z nejlevnejsich gum od "klasickych" vyrobcu...nevim proc si kazdy mysli ze to je buhvico... Mr. Green

Partner H-C
0
PříspěvekZaslal: 6.8.2012 , 20:25   Citovat  

infinity napsal:
...R1R bych videl jako gumu do "semi-wet", nebo jenom na okresky...suchy okruh ji podle me moc nesedi...

S tím souhlasím také, koneckonců jsem si je koupil HaHaaa jako mokré gumy na okruhové závodění... Pokud bude pršet, tak je vyzkouším, pokud bude sucho jako doposud, tak je netestnu sice, ale zase bude na podzim jedna nová sada na prodej Velmi šťastný

tom406 je teď offline  tom406
0
PříspěvekZaslal: 19.8.2012 , 18:12   Citovat  

tudy odkaz
je to čistý slick a mají na výběr tři tvrdosti dle teploty. Měl jsem je na sti. Mají schválení do provozu (E).
cena za 225/40/18 je 9000kč za sadu 4pneu včetně pošty.
tudy odkaz

Podryx je teď offline  Podryx
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 19.8.2012 , 21:46   Citovat  

Poreferuj trošku... kouř

tom406 je teď offline  tom406
0
PříspěvekZaslal: 19.8.2012 , 22:00   Citovat  

Podryx napsal:
Poreferuj trošku... kouř

Já na nich najezdil dost málo jelikož jsem imprezu prodával.Ale na PL forech jsou reference. Ale zy ty peníze jsou dost dobré na amaterské závody. Velmi dobrá přilnavost jen je dobré brát tu nejtvrdší směs. Ta je srovnatelná s R888.

Obsah fóra Honda-club.cz   
jaké semi-slicky homologované?
Fórum: Řízení, podvozek a brzdy
0
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku 1, 2, 3, 4, 5  Další 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina