Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[1]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
LJay: Honda CRX 2G ED9 - R.I.P.
Fórum: Showroom
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3 ... 50, 51, 52 ... 95, 96, 97  Další 
Toto téma je zamknuto, nemůžete zde přidávat odpovědi ani upravovat své příspěvky!

Strana 51 z 97
666potky je teď offline  666potky
3 háčka
PříspěvekZaslal: 16.7.2012 , 23:05   Citovat  

ono vec sa ma asi tak ze 90percent ludi na fore su teoretici, ja rovnako niesom mechanik, rovnako som si sam skladal motor, ale pod odbornym dohladom

sam som potreboval rady a zistoval kopec veci vcelku ta rozumiem, radsej sa poucis z chyb inych ako svojich hlavne ked vieme kazdy omyl ide na 10tisice korun

ono sice riesis nejake banalne veci, potrebijes poradit, ja mam zase moznost dostat hotove informacie kedze mame schopny tim
sam som zvedavy ako to cele dopadne

ono zese pre chlapcov co sa vyjadrili jak pista tak bazzi je to banalna vec kedze sa s tym stretavaju kazdy den
OK přátele
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
coudu je teď offline  coudu
3 háčka
Členství: Žádné
PříspěvekZaslal: 17.7.2012 , 9:13   Citovat  

walda91 napsal:
LJayi neblázni, tvůj topic je nejen pro mě docela dobrou inspirací, mám ho pročtený a průběžně sleduji je to dobrý Přece se takhle neurazíš, když ti někdo napíše, že to moc rozpitváváš. přiznám se, že kupa věcem co postuješ až tak úplně nerozumím, ale tím, že je postneš se jím snažím porozumět a aspoň vím, že něco takového existuje. Stavět motor si vyžaduje nějaký čas a jsou tací, kteří to dělali častěji a mají to najeté, tudíž jim to nedělá problém, pak jsou tací, kteří jsou rádi za každé informace, jako třeba já. To jak si se svým majetkem "hraješ" a je čistě tvá věc. Pokud někomu vadí, že to moc natahuješ a děláš svoji práci důkladně, ať jednoduše topic nesleduje. meetallll Jesli jsi opravdu rozhodnutý skončit s uveřejnováním tvých příspěvků a poznatků, budu rád když se někdy osobně potkáme a pochlubíš se mi svým projektem, který jak doufám úspěsně dotáhneš do cíle a pokud to bude v tvých možnostech, budu si moc napsat o radu wokurka Úsměv

je to dobrý
   Návrat  
zam3k je teď offline  zam3k
2 háčka
PříspěvekZaslal: 17.7.2012 , 9:18   Citovat  

Jeden z mála Topic,co jsou aktualizovaný.
Pro někoho zbytečně,ale jak je vidět tady,tak hodně lidí tvůj Topic sledují je to dobrý
   Návrat  
crxmann je teď offline  crxmann
5 háček
PříspěvekZaslal: 17.7.2012 , 9:25   Citovat  

Někdo si 10x radši přečte, že nad plamenem si ruku spálí a ruku tam strkat nebude, někdo si to číst nemusí, protože si tu ruku spálil několikrát....

Kdy bude další aktualizace? Cool .... je to dobrý
   Návrat  
vti [906team] je teď offline  vti [906team]
4 háčka
PříspěvekZaslal: 17.7.2012 , 9:46   Citovat  

pozeram, ze pekne demagogicke vyhlasenia sa tu najdu...
   Návrat  
666potky je teď offline  666potky
3 háčka
PříspěvekZaslal: 17.7.2012 , 9:55   Citovat  

pista ale neda ti to zvedavy si ake reakcie tu su
sorry za OT
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 17.7.2012 , 10:03   Citovat  

iste ze si precitam, mojim cielom ale urcite nebolo rozputat flamewar a ani nikoho urazit.
ja som v tom prispevku napisal okrem tej prvej a poslednej vety nieco k teme, ale k tomu sa uz nikto nevyjadruje.
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 17.7.2012 , 12:07   Citovat  

LJay napsal:
Včera sem změřil vzdálenosti mezi písty, ventily, svíčkou a vrchem spalovacího prostoru. Původně sem se trochu bál výsledku, kvuli tomu že používám písty s vyšší kompresí, ale teď mně docela překvapilo kolik tam je jestě místa.

Když půjde všechno dobře tak by mohl být motor do konce měsíce hotový a do konce srpna by mohl být v autě.

btw: ako si meral vzdialenost medzi piestami a ventilmi ?
mal si normalne na bloku nalozenu hlavu, ventily vacky, nastavene rozvody a pretoceny motor ?
lebo len tak uvidis kolko ti tam realne ostane miesta a urcite to nebude tolko ako je na tej druhej fotke.
   Návrat  
drone je teď offline  drone
4 háčka
PříspěvekZaslal: 17.7.2012 , 12:18   Citovat  

Streetkid napsal:
Pišto, nahoď nějaké info k tvému jing-jang vozidlu ať víme jak to dělá profík Úsměv

OK

LJay: S3r na to co rikaji ostatni a delej si veci podle sebe. tzn pokracuj v aktualizaci tematu OK
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
4 háčka
PříspěvekZaslal: 17.7.2012 , 12:56   Citovat  

Streetkid napsal:

Pišto, nahoď nějaké info k tvému jing-jang vozidlu ať víme jak to dělá profík Úsměv

ja zo seba nerobim profika na vsetko coho sa chytim, i ked zrovna motory (okrem ineho) som si skladal sam.
inak uz som pisal kdejake info k autam co som robil, mozno este ozivim temu o B&W krabici kedze to idem cele rozobrat, ale popravde v tom nevidim nejaky zmysel. keby to niekoho zaujimalo, vysiel o tom (a aj o modrom sipe) clanok v slovenskom Powermagazine.
   Návrat  
LJay je teď offline  LJay
Partner H-C
PříspěvekZaslal: 18.7.2012 , 9:41   Citovat  

Chápu že zkušenějším lidem s větší praxí můžou některý moje postupy připadat zbytečný a nebo i směšný, ale jelikož je tohle můj první motor který stavím a prakticky celý to realizuju sám bez předchozí praxe a toho aby mně někdo vedl a radil mi, tak si myslím že opatrnost je na místě. Určitě by nebylo od věci kdyby se lidé s letitou praxí zamysleli nad tím jak vypadali jejich začátky a jejich první motor a řekl bych, že si v tomhle porovnání nestojím zase až tak špatně. Navíc stavba motorů/aut není jedinou oblastí mých zájmů, takže se na ní nemůžu úplně vyhranit a věnovat tomu většinu dostupnýho času.

Vím že ten projekt popisuju dost důkladně, ale nedělám to samoúčelně. Beru to jako další stádium kontroly, protože lidi který si to téma prohlíži si můžou všimnout chyby kterou sem přehlídnul, nebo si jí neuvědomil a díky tomu mám pak šanci to napravit ještě před tím něž se něco pos... Navíc velkou čast týdne nejsem doma a díky postování celýho toho projektu na net mám k dispozici podklady co potřebuju i když sem mimo domov.

Co se týká aktualizací tohohle projektu, tak mně docela překvapilo kolik lidí ho sleduje. Osobně sem čekal tak jednu dvě reakce a šlus. Takže jak tu někdo psal, nebudu dělat "Zagorku" a nechám ho běžet Úsměv Na určitý despekt vůči mým postům ze strany VTIho sem si už zvyknul. Koneckonců je to jeho názor stejně tak jako i mínění jiných lidí. Každopádně pokud by adminům přišlo, že to tu přeháním tak dejte vědět a když tak to nějak promažem, aby to nebylo tak veliký.

VTI: vzdálenosti mezi ventily a písty sem na poprvé měřil tak jak píšeš (sesazená hlava, rozvody, atd.). Zapomněl sem sice před tím seřídit ventilový vůle, ale jelikož sem vahadla dával zpátky na stejný pořadí jako při demontáži motoru, tak by to nemělo mít nějaký extra vliv. Hlavu sem před utažením podložil a tak aby vzdálenost odpovídal použitýmu těsnění a motor sem protočil dvakrát dokola. Jelikož sem si dal na píst jen 5mm vrstvu modelíny, tak se mi ale ventily do ní prakticky neorazily. To by ale vadit taky nemělo, protože 5mm mezi ventilem a pístem je až až. Pro kontrolu sem pak ještě přidal modelínu a při druhým pokusu sem už jen nasadil hlavu na blok s pístem v TDC, abych viděl jaká je reálná vzdálenost mezi pístem a zavřenými ventily. Z toho je pak ta fotka přiložená v tématu. Měřil sem i vzdálenost svíčka píst a tam to vycházelo na nějaký 3-4mm.
   Návrat  
Podryx je teď offline  Podryx
1 háčko
PříspěvekZaslal: 18.7.2012 , 13:29   Citovat  

a já si furt říkal k čemu tam byla ta modelína kouř
   Návrat  
Streetkid je teď offline  Streetkid
Partner H-C
PříspěvekZaslal: 18.7.2012 , 14:04   Citovat  

vti [906team] napsal:
ja zo seba nerobim profika na vsetko coho sa chytim, i ked zrovna motory (okrem ineho) som si skladal sam.
inak uz som pisal kdejake info k autam co som robil, mozno este ozivim temu o B&W krabici kedze to idem cele rozobrat, ale popravde v tom nevidim nejaky zmysel. keby to niekoho zaujimalo, vysiel o tom (a aj o modrom sipe) clanok v slovenskom Powermagazine.

ano, to myslím, oživit tvoje téma - má to smysl..vím že pár lidí turbo projekty chystá a pracuje na nich, ale fórum jde poslední dobou technicky úrovní nějak do kopru, ti lidi co něco umí sem nepíšou. Těžko ti někdo tady z klubu bude dělat se svojí první stavbou konkurenci na sprintech, Wheelman teď má jiné starosti takže jakékoliv narážky na tebe ber jen jako kamarádskou hecovačku je to dobrý
   Návrat  
Partner H-C
PříspěvekZaslal: 18.7.2012 , 14:11   Citovat  

Podryx: jj kontrolují se takhle vzdálenosti píst ventil, píst svíčka, ... Tahle kontrola se dělá když používaš jiný písty (jinak tvarovaný deflektor atd.), nebo když používáš jiný vačky (změna časování a zdvihu ventilu). Motor musíš sestavit do takovýho stavu v jakým bude až půjde do auta (ventily, vahadla, atd. stačí jen na testovaném válci) a otočit s ním alespoň o jednu otáčku. Potom to rozebereš modelínu rozřízneš tak aby si mohl změřit vzdálenosti a pokud je všechno v limitech, tak je spokojenost.
   Návrat  
Streetkid je teď offline  Streetkid
Partner H-C
PříspěvekZaslal: 18.7.2012 , 14:14   Citovat  

LJay napsal:
Podryx: jj kontrolují se takhle vzdálenosti píst ventil, píst svíčka, ... Tahle kontrola se dělá když používaš jiný písty (jinak tvarovaný deflektor atd.), nebo když používáš jiný vačky (změna časování a zdvihu ventilu). Motor musíš sestavit do takovýho stavu v jakým bude až půjde do auta (ventily, vahadla, atd. stačí jen na testovaném válci) a otočit s ním alespoň o jednu otáčku. Potom to rozebereš modelínu rozřízneš tak aby si mohl změřit vzdálenosti a pokud je všechno v limitech, tak je spokojenost.

toto má sakramentský smysl když se zvyšuje komprese na D16Z6 motoru přes písty z D16A6. Maj menší vykrojení pro ventily v pístech. Neni dobré na to hodit ostrou vačku, stavitelné vačkové kolo a točit s tím od oka jak řidič trambusu..výsledek je pak vidět u mě v profilu Velmi šťastný
   Návrat  
walda91 je teď offline  walda91
2 háčka
PříspěvekZaslal: 18.7.2012 , 15:59   Citovat  

LJay napsal:

OK , to jsou právě ty příspěvky o kterých jsem mluvil, takové věci tu čtu moc rád a učím se z nich, je to věc co mě zajímá
   Návrat  
WickiMan je teď offline  WickiMan
2 háčka
PříspěvekZaslal: 18.7.2012 , 16:42   Citovat  

Ja taky sleduju a sem rad ze bude pokracovani je to dobrý
   Návrat  
RASTA je teď offline  RASTA
4 háčka
PříspěvekZaslal: 18.7.2012 , 17:21   Citovat  

také sleduji je to dobrý

až to doděláš, tak si krok po kroku postavim motor Velmi šťastný
jen pokračuju
   Návrat  
Mourl je teď offline  Mourl
2 háčka
PříspěvekZaslal: 18.7.2012 , 18:07   Citovat  

Také to sleduju a vždy kontroluju jestli náhodou jsi na TF nedal třeba o jednu fotku víc je to dobrý
Škoda že to tam zabalila největší kapacita "Taboo" Bueee
Nejvíc si samozřejmně jenom čtu a pak machruju v práci na kolegy Velmi šťastný
   Návrat  
Shorty je teď offline  Shorty
1 háčko
PříspěvekZaslal: 18.7.2012 , 18:15   Citovat  

walda91 napsal:
OK , to jsou právě ty příspěvky o kterých jsem mluvil, takové věci tu čtu moc rád a učím se z nich, je to věc co mě zajímá

Svatá pravda OK
   Návrat  
Jarin je teď offline  Jarin
1 háčko
PříspěvekZaslal: 18.7.2012 , 18:16   Citovat  

ja tvuj topic taky sleduju a mám ho cely pročtený (možná i 2x) protože se mi líbí jak na to jdeš pečlivě .... nenech se otrávit ,každý ma svůj názor a pokud ti to jeden dva lidi sepsujou a dalších 20 ti řekne že se jim líbí tvoje práce,vůbec bych to neřešil...jen ták dál a ať ti to všechno šlape jak má....budu dál sledovat je to dobrý je to dobrý
   Návrat  
Repi je teď offline  Repi
3 háčka
PříspěvekZaslal: 18.7.2012 , 18:58   Citovat  

taky to tu často rád sleduju, jen tak dál je to dobrý
   Návrat  
Partner H-C
PříspěvekZaslal: 18.7.2012 , 21:38   Citovat  

Moc rád slyším že se vám tohle téma líbí. Člověka vždycky potěší, když někdo ocení jeho práci.

jinak aktuální stav motoru je takový, že sem dneska nahodil vanu, sání a pár dalších drobností. O vikendu ještě seřídím ventilový vůle a motor budu moc zavřít, pak už jen naházet čidla a nějakou tu drobotinu okolo a po dovolený ho můžu šoupnout do auta.

motor 26.jpg

Zobrazení obrázku v plné velikosti.
motor 26.jpg, 85.8 kB
   Návrat  
spyda je teď offline  spyda
3 háčka
PříspěvekZaslal: 18.7.2012 , 22:14   Citovat  

Za kazdej tvuj prispevek sem rad, takze pokracuj prosim je to dobrý
   Návrat  
Sakul je teď offline  Sakul
Zlobivec [1]
PříspěvekZaslal: 18.7.2012 , 22:33   Citovat  

me se libi jak s tim nespechas a delas vse peclive, takze za me OK
   Návrat  
cr4sh3r je teď offline  cr4sh3r
1 háčko
PříspěvekZaslal: 18.7.2012 , 22:43   Citovat  

Jako kluci nademnou... Jen pokračuj je to dobrý
   Návrat  
Patys je teď offline  Patys
1 háčko
PříspěvekZaslal: 19.7.2012 , 1:25   Citovat  

Já to taky sleduju, takže pěkně pokračuj Velmi šťastný
   Návrat  
Partner H-C
PříspěvekZaslal: 19.7.2012 , 9:50   Citovat  

monty napsal:
složit v na , zajíždět ,pak to zas rozhodit a předělávat na turbínu , složil bych to prostě dokupy a pome žilina.

Taky se mi nechce to až takhle komplikovat, ale celej tenhle postup není ani tak danej opatrností jako spíš penězma. Chybí mi totiž ještě koupit palivovou pumpu a FPR, když k tomu pak přičtu ještě peníze na naladění, tak sem na nějakých 12-15t. Takhle budu moc alespoň motor zajet a otestovat jestli je všechno OK a mezitím i našetřit i potřebný peníze.

Pokud to klapne, tak bych příští týden mohl mít doma GT28Rko. V tomhle případě bych to pak udělal tak, že bych motor přichystal už i s turbem, výstup z kompresoru bych nechal volně přes nějaký filtr do vzduchu a motor zajel s namontovaným turbem, ale v atmo režimu. Nebo pokud by to bylo možný, tak bych to složil komplet včetně IC, trubek, atd., ale nechal při zajíždění plně otevřený wastegate. Tady ale nevím jestli by turbo stejně nedávalo nějaký přetlak do sání (musím ještě pozjistit, zatím sem se o to nezajímal).

Když bych turbo do tý doby nesehnal, tak bych motor namontoval bez něj, ale s tím že bych si připravil všechno potřebný pro jeho namontování (mazání, chlazení) a pak už bych ho tam jen dohodil. To už není zas až taková práce.
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 19.7.2012 , 13:00   Citovat  

nechat namontovane turbo na zvodoch ale vystup z kompresora pustat do atmosfery nie je dobre, lebo mozes pretocit turbo (presiahnes pracovne otacky). behat s otvorenym wastegate sa da, ale tiez to nie je idealne. neviem coho sa bojis pri zabehavani motora s turbom ?

GT28R je inak 'len' GT2560R, co tym chces ziskat ?
lebo ak viac koni, tak by som pouzil ine ojnice a piesty a siel uz potom do GT2871R ako som mal ja, alebo aspon GT2860RS.

btw: naco potrebujes FPR ?
   Návrat  
Partner H-C
PříspěvekZaslal: 19.7.2012 , 14:31   Citovat  

vti [906team]: Při zajíždění motoru s turbem se bojím toho, že v tu dobu budu mít v jednotce ještě původní NA mapy, tak aby to nebylo chudý a nebyl špatný předstih. Nebo je možný to zajet s NA mapama když se budu držet mimo boost?

JJ vím že GT28R je starší označení GT2560R. Garrett to kvuli něčemu měnil, někde sem o tom viděl článek, ale nečetl sem ho. Prodej tý TB2525ky co sem měl předtím byl možná trochu neuvážený, ale stalo se. Tu GT2560R bych vzal kvuli tomu, že z těch turb co sem si vybral je asi nejdostupnější. Pokud to klapne tak jí budu mít za nějakých 7t. Sice bude mít asi o něco pozdější nástup někde kolem 3000 ot (možná trochu dřív kvuli vyšší kompresi), ale nebude mít takový problémy ve vysokých otáčkách. Co sem viděl grafy z brzd, tak ta TB2525 měla strop někde kolem 5000-5500 ot a pak většinou začal výrazně padat kroutící moment. Co se týká výkonu, tak můj cíl je 200whp s pokud možno co nejkratším spooltimem a nejlineárnějším průběhem výkonu a kroutícího momentu. Na to by asi bylo výhodnější nějaký menší turbo, ale bohužel sem zatím na žádný vhodnější nenarazil. Kdyby si věděl o nějaký jiný variantě, tak si rád nechám poradit.

Ohledně toho FPR si zatím nejsem jistý jestli je ho potřeba měnit (zatím sem neměl čas si kolem toho něco přečíst), ale jelikož seriový FPR zavírá vratku do nádrže v závislosti na podtlaku v sání (čím vetší zatížení, tím vyšší podtlak), tak na FI motoru to nebude fungovat protože s rostoucím zatížením roste i přetlak v komoře, takže se vratka nebude zavírat, ale jak sem psal předtím, zatím sem kolem toho nic nezjišťoval, takže je to spíš taková laická úvaha.

Jinak nedávno sem narazil na tenhle projekt tudy odkaz ve kterým využívá GT2560 (kluznou verzi) na SOHC motoru s kompresí podobnou jako budu mít já a záznam z brzdy vypadá celkem pěkně.

Návrat  

Obsah fóra Honda-club.cz   
LJay: Honda CRX 2G ED9 - R.I.P.
Fórum: Showroom
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3 ... 50, 51, 52 ... 95, 96, 97  Další 
Toto téma je zamknuto, nemůžete zde přidávat odpovědi ani upravovat své příspěvky!

Časy uváděny v GMT + 1 hodina