Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[1]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
filtr pevných částic DPF
Fórum: Motor, ECU, spojka a převodovka
0
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku 1, 2, 3, 4, 5  Další 
Zaslat odpověď

Strana 1 z 5
Havlicec je teď offline  Havlicec
0
PříspěvekZaslal: 22.6.2012 , 12:33   Citovat  

Dobrý den,

vlastním auto HONDA CR-V, 2,2 CTDI, 134000 tis. km, a bohužel před pár dny se mi rozsvítila kontrolka filtru pevných částic. Byl jsem v servisu Honda a nepovedlo se jim s tím nic udělat!. Potřeboval bych radu od někoho, kdo se s tímto problémem setkal. Nový DPF filtr stojí cca. 130000,- Kč, což je totální blbost koupě nového. Je nějaká jiná možnost vyřešit tento problém.
Děkuji předem za příspěvky.

Zdraví,

Alin
   Pomohl ti příspěvěk? Návrat  

Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
MattiK je teď offline  MattiK
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 22.6.2012 , 12:51   Citovat  

moznost odstraneni DPF zatim neni, co sem tak slysel tak nejdal sou borci kteri to dokazali vyblokovat, ale zavada filtru se jim nacita kazdych 1000km coz neni ideal reseni...
vzhledem k tomu ze tento problem maji pouze auta z dovozu, pac do klasickych 2,2i-cTDi se filtr pevnych castic nemontoval (ne pro prodej v ČR) tak to u nas asi moc lidi neresi - aut z dovozu zase az tak moc neni... a jeste min lidi kteri s tim maji jak na potvoru problem...

Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
665+1 je teď offline  665+1
Administrátor
Členství: Žádné
0
PříspěvekZaslal: 22.6.2012 , 12:55   Citovat  

Havlicec napsal:
Dobrý den,

vlastním auto HONDA CR-V, 2,2 CTDI, 134000 tis. km, a bohužel před pár dny se mi rozsvítila kontrolka filtru pevných částic. Byl jsem v servisu Honda a nepovedlo se jim s tím nic udělat!. Potřeboval bych radu od někoho, kdo se s tímto problémem setkal. Nový DPF filtr stojí cca. 130000,- Kč, což je totální blbost koupě nového. Je nějaká jiná možnost vyřešit tento problém.

Zdraví,

Alin

tak mistři s dieslama, poradte.

my co máme benziny a přišly jsme i o katík Úsměv, aby to jelo, těžko něco vymyslíme

silenec je teď offline  silenec
Partner H-C
0
PříspěvekZaslal: 22.6.2012 , 13:35   Citovat  

Udajne se DPF da uplne vypnout upravou mapy, ktera by se mela z auta dat nacist Galletto 1260 kabelem, poslat ji cloveku ktery ji upravi a posle zpatky (nechavaji si za to dobre zaplatit) a nahrat zase zpatky do auta, nevim co je na tom pravdy a asi to nejde uplne se vsema jednotkama, chce to projit zahranicni diskuse...
Pripadne me napada zkusit vymenit elektriku treba z nejake bouracky modelu bez DPF, ale tezko rict jestli to jde a co vsechno by se muselo vymenit...

Jonaasek je teď offline  Jonaasek
2 háčka
-1
PříspěvekZaslal: 22.6.2012 , 13:38   Citovat  

no já jen tak kapku mimo, jestli to budete brát jako off tak to smáznu, kamoš koupil A6 3,0 TDI a aby předešel možným budoucím problémům s tímto filtrem to pořešil po svém HaHaaa v brně mu v jednotce zrušili detekci a normálně sme ho odvrtali, i když teda zatím nebyl důvod protože fungoval bezchybně a musím říct že jsem hleděl, auto má najeto něco kolem 150 na vstupu do filtru černo a saze a na druhé straně trubka jak kdybych koupil nový výfuk...ale tak mě napadlo jestli by to nějak nešlo smáznout i u hondy...

SNC00152.jpg

Zobrazení obrázku v plné velikosti.
SNC00152.jpg, 1.38 MB

Boracco je teď offline  Boracco
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 22.6.2012 , 13:42   Citovat  

Havlicec napsal:
Dobrý den,

Zdraví,

Alin

Hele a vypalovali ti ho v Hondě přes diagnostiku?

skyline je teď offline  skyline
4 háčka
-5
PříspěvekZaslal: 22.6.2012 , 14:12   Citovat  

Kdo setri, ma za tri. Na nafte jsi predpokladam usetrtil statistice, takze nevim, proc by mel byt problem koupit novy filtr. Hovadska reseni a la Jonaasek doufam majitel odskace nejakym pekne odejitym vstrikem, snad to bude stat hodne.

MattiK je teď offline  MattiK
4 háčka
1
PříspěvekZaslal: 22.6.2012 , 14:20   Citovat  

u hondy to nejde vyblokovat... udajne

millhauz je teď offline  millhauz
2 háčka
-1
PříspěvekZaslal: 22.6.2012 , 14:40   Citovat  

sem si zavolej : tudy odkaz reknou ti o odstraneni filtru pevnych castic na tvoje auto vic.

jinak pro pana mistra Skyline: ocividne o tom vis kulovy, tak se priste radsi nevyjadruj. Filtr pevnych castic za 130K kc je naprosta blbost a i kdyby nekdo usetril statisice na nafte (haha) jak ty pises tak to rozhodne neda za nejakej filtr. To co napsal Jonaaasek je uplne normlani praxe. HaHaaa

4 háčka
-1
PříspěvekZaslal: 22.6.2012 , 14:53   Citovat  

millhauz: on nekdo ty lidi nuti smradit tady s chrochtaky? A kdyz uz tak uzasne "setri" zatimco ja to cucham, proc bych pak mel cuchat jeste neco horsiho jen proto, ze je to setreni prislo moc draho? Vim o tom smradu dost, jezdim denne po nasich silnicich targou a tedy se vyjadrovat budu. kiss me

millhauz je teď offline  millhauz
2 háčka
-1
PříspěvekZaslal: 22.6.2012 , 15:18   Citovat  

skyline napsal:
millhauz: on nekdo ty lidi nuti smradit tady s chrochtaky? A kdyz uz tak uzasne "setri" zatimco ja to cucham, proc bych pak mel cuchat jeste neco horsiho jen proto, ze je to setreni prislo moc draho? Vim o tom smradu dost, jezdim denne po nasich silnicich targou a tedy se vyjadrovat budu. kiss me

co to je za blbost? Ta tvoje Targa ma urcite lepsi emise jak CR-V v nafte ze Velmi šťastný Jezdis snad na ethanol abys mel nizsi emise? Budes snad nutit lidi jezdit na ethanol, aby meli nizsi emise? Kdyby stal filtr pevnych castic na CRV 13 tisic tak budiz, ale 130 tisic to je trochu moc. A jak pise mattik, tyhle filtry se montovaly do Hond mimo cr na zapad, tudiz CRV co jezdi po CR ho stejne nemaji. Budes tedy tyto majitele nutit, aby si ten filtr nainstalovali taky? Priste se radsi zamysli, nez vyplodis nejakou blbost

Ctverak je teď offline  Ctverak
0
PříspěvekZaslal: 22.6.2012 , 15:55   Citovat  

pokud to auto ještě jezdí normálně, tak bych zkusil pomoct vypálení filtru plynulou jízdou po dálnici ve vyšších otáčkách motoru asi tak 20min. Samozřejmě je důležitá kvalitní nafta, ale to je snad jasné Úsměv
Pokud to nepomůže, tak exitují specializované diesel servisy kde by podle diagnostiky mělo být poznat jestli je filtr už KO a nebo zlobí některé čidlo.
Samozřejmě že vykuchání filtru je taky možnost, ale když pominu ekologii tak je tu reálný problém s dalším prodejem a pak s STK, kde se na DPF v budoucnu chtějí zaměřovat.

4 háčka
-4
PříspěvekZaslal: 22.6.2012 , 16:32   Citovat  

millhauz: moje targa ma predevsim katalyzator a emisemi prochazi bez uplatku. Projde emisemi i CR-V s vykuchanym DPF nebo ta A6 Jonaaskova kamarada? A ano, moje targa ma emise vyrazne lepsi, pokud jde o pevne castice, ktere jsou ta nejlepsi poukazka na rakovinu. Nevim, proc bych mel nekoho nutit, aby si filtr nainstaloval, nicmene ani nebudu nikoho s lokalne koupenym chrochtakem litovat, az mu na tom neco odejde, stejne, jako nelituju autora topiku kvuli DPF.

PS: targa je jen vikendovka, vetsinu km v roce najezdim s A8G 2.4. Ver mi, ze ty emise jsou uplne nekde jinde, nez jakekoliv dieselove CR-V, at uz s DPF nebo bez nej.

Jinak souhlasim, mel by ses priste zamyslet, nez budes plodit dalsi blbosti. HaHaaa

area07 je teď offline  area07
3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 22.6.2012 , 16:47   Citovat  

Havlicec napsal:
Dobrý den,

Zdraví,

Alin

V pondělí zjistím detaily, a pošlu SZ, mám v tomto slíbenou pomoc od majitele chiplýho Acca 2.2 idtec s DPF.

Rom. je teď offline  Rom.
Partner H-C
Členství: Gold
1
PříspěvekZaslal: 22.6.2012 , 17:08   Citovat  

v Německu u Honda mi říkali, že umí DPF vyčistit

mad_zed je teď offline  mad_zed
3 háčka
-2
PříspěvekZaslal: 22.6.2012 , 18:44   Citovat  

Naprostý souhlas se Skylinem.
Kde to žijem,co je to za stát,že je tu možné řešit tyhle problémy?
Nejvíc mě na Hondě štve,že do evropy tyhle rakoviňáky dováží.
A teď do mě.Minule mě přišlo od majitelů TDIček pár "pěkných" SZ.Což jen svědčí o jejich inteligenci.

gizmi je teď offline  gizmi
4 háčka
1
PříspěvekZaslal: 22.6.2012 , 18:55   Citovat  

upozorneni moderatori - tohle v technicke casti fora uz fakt neni mozny Tak to valím bulvy

Petk@ je teď offline  Petk@
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 22.6.2012 , 19:02   Citovat  

Zdravim filtr pefnejch částic se dá regenerovat i sám při běžné jízdě když se dodržují parametry otaček motoru tak se to samo pustí až když je opravdu zle tak se musí spustit přes HDS :-)ale je tu ještě jedna metoda co když jsem řekli na školení tak málem zpadli ze židle Velmi šťastný but ho rozříznout a vyčistit a nechat zavařit a nebo prostě nalejt benzin a zapalálit aby se to vypalilo Úsměv každopádně u týdle verze opravy je ten problém že ne každej mám prostor to s auta vyndat a udělat Úsměv přátele

crxmann je teď offline  crxmann
5 háček
0
PříspěvekZaslal: 22.6.2012 , 19:07   Citovat  

millhauz napsal:
sem si zavolej : tudy odkaz reknou ti o odstraneni filtru pevnych castic na tvoje auto vic.

No to bude panečku firmička když se podívám na ty hrubky muhehe

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 22.6.2012 , 20:23   Citovat  

Kamarad mel ten samej problem (jen s Lexusem) a v CR vyzkousel snad vse. Nakonec to vyresili v DE nejak.

2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 23.6.2012 , 0:03   Citovat  

skyline napsal:
millhauz: moje targa ma predevsim katalyzator a emisemi prochazi bez uplatku. Projde emisemi i CR-V s vykuchanym DPF nebo ta A6 Jonaaskova kamarada? A ano, moje targa ma emise vyrazne lepsi, pokud jde o pevne castice, ktere jsou ta nejlepsi poukazka na rakovinu. Nevim, proc bych mel nekoho nutit, aby si filtr nainstaloval, nicmene ani nebudu nikoho s lokalne koupenym chrochtakem litovat, az mu na tom neco odejde, stejne, jako nelituju autora topiku kvuli DPF.

PS: targa je jen vikendovka, vetsinu km v roce najezdim s A8G 2.4. Ver mi, ze ty emise jsou uplne nekde jinde, nez jakekoliv dieselove CR-V, at uz s DPF nebo bez nej.

Jinak souhlasim, mel by ses priste zamyslet, nez budes plodit dalsi blbosti. HaHaaa

samozřejmě že projde emisemi bez problémů protože u nás se neměří kouřivost, proto se taky u nás nemusí prodávat hondy s PDF, další věc je že s tvojí rakovinou u techto aut jsi trošku mimo, protože kterákoliv stará oktávka dýmí jak kamna narvané igelitem a to nemluvim o aviích a tatrách a akmionech, které PDF nemají a ještě dlouho bez něj budou jezdit, samozřejmě souhlasím že je to dobrá věc a měla by ji mít většina aut, ale dokud budou stát takové peníze tak se to bude řešit tak, jak se to nyní řeší...navíc neviděl jsem A6 nebo novější auto bez filtru nějak dýmit...další věc je že nějak nechápu proč by kvuli absenci filtru měly odejít vstřiky...takže taky souhlasím se zamyšlením před plozením blbostí HaHaaa

R3S je teď offline  R3S
Moderátor
2
PříspěvekZaslal: 23.6.2012 , 1:28   Citovat  

Ahoj, no byla by tu možnost, pokud má ten filtr zanesení do 85% tak by se dalo ten filt vymontovat , vyprat vapkou , jednou nebo dvakrát a udělat statickou regeneraci, potom nastavit manuálně uzavřenej EGR a pořádně projet , ideálně plnej tlak turba .. a podržet , táhlé kopce a tak , poto se dá dostat eventuelně k zasenení 40% .. vycházím z předpokladu , že máš hadice k diferčnímu snímači OK..!!

Kendik je teď offline  Kendik
4 háčka
-1
PříspěvekZaslal: 23.6.2012 , 5:52  Naposledy upravil Kendik dne 23.6.2012 , 6:48, celkově upraveno 1 krát. Citovat  

Jonaasek napsal:
samozřejmě že projde emisemi bez problémů protože u nás se neměří kouřivost, proto se taky u nás nemusí prodávat hondy s PDF, další věc je že s tvojí rakovinou u techto aut jsi trošku mimo, protože kterákoliv stará oktávka dýmí jak kamna narvané igelitem a to nemluvim o aviích a tatrách a akmionech, které PDF nemají a ještě dlouho bez něj budou jezdit, samozřejmě souhlasím že je to dobrá věc a měla by ji mít většina aut, ale dokud budou stát takové peníze tak se to bude řešit tak, jak se to nyní řeší...navíc neviděl jsem A6 nebo novější auto bez filtru nějak dýmit...další věc je že nějak nechápu proč by kvuli absenci filtru měly odejít vstřiky...takže taky souhlasím se zamyšlením před plozením blbostí HaHaaa

A proto se clovek dusi a skoro nevidi na cestu kdyz jede za takovym smradakem..A co na tom filtru stoji tolik penez?Ono i kdyby nestal moc a byl povinny lidi ho stejne menit nebudou kdyz u nas projdou STK i isolepama slepeny vraky. to snad ne Sorry za offtopic

2 háčka
-1
PříspěvekZaslal: 23.6.2012 , 6:31   Citovat  

noa vo tom to je...vymýšlejí krávoviny ale aby vymysleli neco pořádné to ne-e

4 háčka
-1
PříspěvekZaslal: 23.6.2012 , 7:13   Citovat  

Jonaasek napsal:
...další věc je že s tvojí rakovinou u techto aut jsi trošku mimo, protože kterákoliv stará oktávka dýmí jak kamna narvané igelitem a to nemluvim o aviích a tatrách a akmionech, které PDF nemají a ještě dlouho bez něj budou jezdit, samozřejmě souhlasím že je to dobrá věc a měla by ji mít většina aut, ale dokud budou stát takové peníze tak se to bude řešit tak, jak se to nyní řeší...navíc neviděl jsem A6 nebo novější auto bez filtru nějak dýmit...další věc je že nějak nechápu proč by kvuli absenci filtru měly odejít vstřiky...takže taky souhlasím se zamyšlením před plozením blbostí HaHaaa

Vidim, ze chapani textu je pro tebe problem, takze specialne pro Jonaaska:
- Ze je jedno auto humus neomlouva humus jineho auta (maminka ti jiste rikala, jestli taky skocis z okna, kdyz to udela kamarad - to je podobna situace, snad uz je to jasne)
- Dnesni chrochtak bude za par let coudit stejne jako ta stara ochtla
- Zes neco nevidel neznamena, ze to neexistuje, navic si myslim, ze lzes, nebo bydlis/jezdis v opravdu hodne divnych koncinach - tady v Brne a okoli jezdi coudicich aut do 5 let veku hromada a predstava, jak ta vase vykotlana A6 nebude dymit (hlavne, kdyz pises, ze vstup do DPF byl humus, kam se ted asi podeje?) je ponekud usmevna (teda kdyby to vubec bylo k smichu)
- Kvuli absenci filtru vstriky neodejdou, kdes na tom byl? Tohle je tak hloupe, ze to fakt nebudu vysvetlovat, precti si to jeste jednou a zkus pouzit to, cos nepouzil, kdyzs rezal filtr u A6

2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 23.6.2012 , 11:13   Citovat  

skyline napsal:
Kdo setri, ma za tri. Na nafte jsi predpokladam usetrtil statistice, takze nevim, proc by mel byt problem koupit novy filtr. Hovadska reseni a la Jonaasek doufam majitel odskace nejakym pekne odejitym vstrikem, snad to bude stat hodne.

tady jsi to napsal ne? Velmi šťastný papa

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 23.6.2012 , 11:22   Citovat  

bavi vas to? Tak to valím bulvy Hlavne ze tu na foru "pan ekolog" pise neco o inteligenci majitelu naftaku.. to ze je to topic o filtru a zakladatele tohle nezajima neresite.. Tak to valím bulvy

bordel je teď offline  bordel
Partner H-C
0
PříspěvekZaslal: 23.6.2012 , 11:41   Citovat  

Honda ma ty filtry enorme drahe. Ostatni znacky jsou s cenamy o stovky procent jinde. Nechapu tuhle politiku.

johnny87 je teď offline  johnny87
0
PříspěvekZaslal: 23.6.2012 , 12:11   Citovat  

ahoj...mam civic 2,2 diesel a tiez mi uz paru krat svietila kontrolka dpf...v manuale pisu ze ustalenou jazdou vyssou ako 60 km/h by sa v priebehu 15-20 minut mal regenerovat sam...filter pokial viem tak je v honde bezudrzbovy cize vzdy ked sa tam nahromadi vela sadze tak zasvieti kontrolka a vypali sa sam...pokial to budes ignorovat a vypnes motor bez toho aby sa vypalil paru krat tak elektronika odpoji turbo a potom uz musis zajst do servisu a vycistit to manualne...mne sa vypaluje aj bez toho aby zasvietila a zistim to hlavne podla zvysenej spotreby a vyssieho hluku...pisem len to co mi povedal predchadzajuci majitel a co som sa docital na forach resp v manuali

2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 23.6.2012 , 12:41   Citovat  

skyline napsal:
Vidim, ze chapani textu je pro tebe problem, takze specialne pro Jonaaska:
- Ze je jedno auto humus neomlouva humus jineho auta (maminka ti jiste rikala, jestli taky skocis z okna, kdyz to udela kamarad - to je podobna situace, snad uz je to jasne)
- Dnesni chrochtak bude za par let coudit stejne jako ta stara ochtla
- Zes neco nevidel neznamena, ze to neexistuje, navic si myslim, ze lzes, nebo bydlis/jezdis v opravdu hodne divnych koncinach - tady v Brne a okoli jezdi coudicich aut do 5 let veku hromada a predstava, jak ta vase vykotlana A6 nebude dymit (hlavne, kdyz pises, ze vstup do DPF byl humus, kam se ted asi podeje?) je ponekud usmevna (teda kdyby to vubec bylo k smichu)
- Kvuli absenci filtru vstriky neodejdou, kdes na tom byl? Tohle je tak hloupe, ze to fakt nebudu vysvetlovat, precti si to jeste jednou a zkus pouzit to, cos nepouzil, kdyzs rezal filtr u A6

chápání textu pro mě není vůbec problém, ale vidím že ty máš problémy přečíst si textů víc a dát si je do souvislostí, takž speciálně pro skylina vysvětlení: HaHaaa
add 1 to vím a taky jsem napsal že je jedno jestli trochu kouří jedna honda když nám tady jezdí tatry a avie a jiné náklaďáky které dýmí mnohonásobně víc a dlouho budou
add 2 nesouhlasím, máme vectru 2,0 DTi, která má najeto momentálně kolem 350 tis a trošku sazí z ní vyletí jen při nastartování, a to je skoro nic, když přidám kdykoliv tak nevyletí ani čmoud, a to tam byly měněné jen žhaviče a palivové vedení, takže to jestli bude nebo nebude čoudit záleží na tom jak se k autu majitel chová a jak se o něj stará...
add 3 nelžu, bydlím na jižní moravě, a nepamatuju si že bych viděl nějaké novější 6 a víceválcové auto dýmit, to ale automaticky neznamená že takové nejezdí, ta naše vykotlaná A6 nedýmí, a to co udělal kamoš bych já osobně neudělal, dal jsem to sem jen jako jednu z možností, vím o tom že pokud se rozsvítí má se jet na dálnici vypálit, vstup byl humus, ale po ujetí uvedených 150 tis....takže za tu dobu nic extra ale i tak
no a add 4 to jsem napsal výš a tady ses asi trošku sám nachytal, protože jsi sám sebe okomentoval že to je tak hloupé že to nebudeš vysvětlovat pořádnej výtlem

nechci zakládat nějaký flame, já jsem jen přihodil něco málo do mlýna, že to na tebe bude moc hrubé zrno nikoho nemohlo napadnout Úsměv

Obsah fóra Honda-club.cz   
filtr pevných částic DPF
Fórum: Motor, ECU, spojka a převodovka
0
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku 1, 2, 3, 4, 5  Další 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina