Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[2]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
ITR vs CTR
Fórum: Pokec o autech
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5 
Zaslat odpověď

Strana 5 z 5
L-E-J-Č-I je teď offline  L-E-J-Č-I
3 háčka
PříspěvekZaslal: 21.6.2012 , 12:18   Citovat  

GoesPro napsal:
mel jsem p5g atts h22.... a moc ostra mi neprisla :o), syrovosti se s beckem proste neda srovnavat

( mel jsem i p4g ... a stejnej pocit ) ....

jsem rozhodlej pro ITR....

je to dobrý VTEC
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
GoesPro je teď offline  GoesPro
1 háčko
PříspěvekZaslal: 21.6.2012 , 12:36   Citovat  

crxmann napsal:
newere Cooo??? pifko

Mr. Green kdo to je !? Velmi šťastný

otevři si detektivní kancelář Velmi šťastný
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 21.6.2012 , 12:51   Citovat  

infinity napsal:
a myslis ze ten podvozek na ctr nebudes delat, nebo ze auto po 100tkm je podvozkove v super stavu, protoze na oko je vse ok? Podvozek na itr: coilovers 20tis, silentbloky 9tis, ulozeni stabiku 500+500 a 1500+1500...Da se samozrejme jezdit i seriovym podvozkem a s dobryma gumama to bude porad minimalne stejne rychle jako kdejake CTR. Dalsi vec brzdy...nevydrzi dlouhodobe okruh (ale to ani ty na CTR), ale na daily nadhlavu staci...kuk na esovic a pavlovou itr 100-0 tudy odkaz

Vyfuk a jine "uni" veci je jasny ze stoji +/- stejne, ale spojka, brzdy, motorove dily atd, to vse ma CTR o neco drazsi. Proste kdyz das penize o castce ABC co mas v CTR do ITR, tak ITR na tom bude minimalne stejne. Kdo neveri at zkusi, nekteri CTRkari by se mozna divili co se da postavit za tech par statisic. Zatim jsem nevidel rychle CTR s levnymi upravami...tedy aby auto bylo rychle, ne ridic. A vzhledem k tomu ze na to jenom koupit LSD a semislick vyjde na 40-45tis tak myslim, ze ani neuvidim Úsměv Za 45tis na ITR mam repas podvozku a semislick. Proste v CTR vzdy utopis vice...o tom si nemyslim, ze je se treba hadat...z toho duvodu zadny vetsi potencial v CTR (krome motoru ktery muzes dat kmakoli) nevidim. ITR ma homologacni hmotnost pod 800kg...vzdy bude o 100-150kg lehci nez CTR pri stejnem odlehceni z B i K motoru se da dostat 300ps n/a, podvozkove je podle me lepsi double wishbone, nez McPherson.

Ale porad tu tahate nejake upravy...ne kezdy si z toho musi postavit okruhovy special...vubec se nebavite o seriovych autech. Ja uz sem prispivat nebudu, jako vzdy tady pise tisic moudrych, ktery znaji CTR a ITR nazpamet... jenom DOHCVTEC ma kapacitu co pulka fora, ten by z videa na YT civic turbo vs supra dokazal precist i predpoved pocasi...tak se hezky bavte

ps. ani ITR ani CTR neni spatne auto a zadnym chybu neudelas, jde jenom o drobne osobni preference co uprednostnis.

no já mam představu o úpravách následující:

1)rád bych podvozek BC - XYZ ... :o) nevím který pravděpodobně vezmu ten levnější protože nejsem žádnej extra pilot a myslim že nepatrnej rozdíl mezi podvozky bych stejně nepoznal. Zalezi take predevsim na referencich lidi tady na klubu.

2) určitě kvuli snížení odklony ramen abych nesjížděl pneu, a když už v tom budu tak asi i PU na podvozek

3) seriove svody mi prijdou dost těžké.... nejakej rozumnej kompromis... mezi hlukem a váhou, docela se mi zamlouvají keramické např. DC sport.

4) sání, ideálně jen nějakej short ram - velocity stack / whale penis ..... kvuli zvukovému projevu, a dobrému pocitu...

5) rozpěry predni zadni, vrchni spodni , a mezi C sloupky .. a pak mozna casem 4 bodove pasy

ostatni upravy asi resit nebudu, jeste by se mi libili nejake tvrdsi uchyty motoru a budicek na teplotu oleje ale to uz je malickost :o)

samozrejme, v pripade brzd (tedy destiček a kotoučů) a dalsich komponent ktere jsou bezne spotrebni bych resil nejake rozumne dle referenci tady z fora, ale kupovat kity na brzdy atp. to je myslim na mou uroven jezdeni uplne zbytecne...

to mi hlava nebere jaky mas nazor na tyhle upravy, popr. je nejaka vyhodna, kterou jsem opomel :o)?
   Návrat  
LK7R je teď offline  LK7R
Administrátor
Členství: Žádné
PříspěvekZaslal: 21.6.2012 , 13:00   Citovat  

GoesPro napsal:
1)rád bych podvozek BC - XYZ ... :o) nevím který pravděpodobně vezmu ten levnější protože nejsem žádnej extra pilot a myslim že nepatrnej rozdíl mezi podvozky bych stejně nepoznal. Zalezi take predevsim na referencich lidi tady na klubu.

ok
GoesPro napsal:
2) určitě kvuli snížení odklony ramen abych nesjížděl pneu, a když už v tom budu tak asi i PU na podvozek

Tak chceš víkendovku nebo ne? Na nastavení podvozku nesahat! Buď OEM, nebo odklony větší!
GoesPro napsal:
3) seriove svody mi prijdou dost těžké.... nejakej rozumnej kompromis... mezi hlukem a váhou, docela se mi zamlouvají keramické např. DC sport.

To tam raději nech OEM, než DC
GoesPro napsal:
4) sání, ideálně jen nějakej short ram - velocity stack / whale penis ..... kvuli zvukovému projevu, a dobrému pocitu...

viz.3
GoesPro napsal:
5) rozpěry predni zadni, vrchni spodni , a mezi C sloupky .. a pak mozna casem 4 bodove pasy

To má smysl, pak to bude snad skoro tak pevný jak OEM CTR Mrk
GoesPro napsal:
ostatni upravy asi resit nebudu, jeste by se mi libili nejake tvrdsi uchyty motoru a budicek na teplotu oleje ale to uz je malickost :o)

Silenty motoru nejspíš budeš stejně měnit, bacha u tvrdších to dost dělá bordel/klepe se to.
GoesPro napsal:
samozrejme, v pripade brzd (tedy destiček a kotoučů) a dalsich komponent ktere jsou bezne spotrebni bych resil nejake rozumne dle referenci tady z fora, ale kupovat kity na brzdy atp. to je myslim na mou uroven jezdeni uplne zbytecne...

Pokud víkendovka na masírku, tak OEM brzdy stačí, pokud častější výlet na okruh, tak BBK vyjde levněji než častěji kupovat kotouče a desky.
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 21.6.2012 , 13:04   Citovat  

svatoušek dobre takze svody vypustim :o)))

a moc jsem neporozumel tomu bodu s tim Polyuretanem na podvozku a odklonama ?:o( to je spatne jo ?

a jake sani by jsi doporucil ?:o)))) preci jen zvuk ve vtecu pri seriovem sani neni tak ... impozantni jako s nejakou aftermarket srandičkou :o)

p.s. diky za vycerpavajici odpoved.
   Návrat  
marek.dh je teď offline  marek.dh
1 háčko
PříspěvekZaslal: 21.6.2012 , 13:13   Citovat  

GoesPro napsal:

a jake sani by jsi doporucil ?:o))))

Jestli nechceš ztrácet výkon tak mugen, nebo kopii (tegiwa), nebo něco v tomto stylu (uzavřený airbox), short ram ja jen na zvuk, cai má dlouhou odezvu na plyn.. takže série
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 21.6.2012 , 13:16   Citovat  

marek.dh napsal:
Jestli nechceš ztrácet výkon tak mugen, nebo kopii (tegiwa), nebo něco v tomto stylu (uzavřený airbox), short ram ja jen na zvuk, cai má dlouhou odezvu na plyn.. takže série

dokazal bys prosim nekde najit konkretni typ na DC2 treba od te tegiwy ?

pro predstavu OÚsměv

diky Ti.
   Návrat  
Administrátor
PříspěvekZaslal: 21.6.2012 , 13:16   Citovat  

GoesPro napsal:
svatoušek dobre takze svody vypustim :o)))

a moc jsem neporozumel tomu bodu s tim Polyuretanem na podvozku a odklonama ?:o( to je spatne jo ?

a jake sani by jsi doporucil ?:o)))) preci jen zvuk ve vtecu pri seriovem sani neni tak ... impozantni jako s nejakou aftermarket srandičkou :o)

p.s. diky za vycerpavajici odpoved.

No píšeš že chceš víkendovku a pak napíšeš, že chceš zmenšit odklony aby jsi nesjížděl pneu. To je pro mě jak červenej hard na býka HaHaaa . Když chci víkendovku, tak chci maximální zážitek, tzn ostřejší nastavení podvozku aby to drželo "jako židovská víra". Polyuretan je na podvozku ok, jen jsem reagoval na to snížení odklonu.

Pokud sání jiné, tak buď long ram (CAI),nějaký kvalitní karbonový box, nebo nechat OEM. Stejně je ten OEM nej...
   Návrat  
Ossi je teď offline  Ossi
2 háčka
PříspěvekZaslal: 21.6.2012 , 13:17   Citovat  

GoesPro napsal:

pro predstavu OÚsměv

diky Ti.

Infi prodava :
tudy odkaz
   Návrat  
Administrátor
PříspěvekZaslal: 21.6.2012 , 13:20   Citovat  

Jo a jestli svody pro ITR,tak Mugen ... ty tam měl Marfi a to byl strašnej MORDOR VTEC
   Návrat  
marek.dh je teď offline  marek.dh
1 háčko
PříspěvekZaslal: 21.6.2012 , 13:20   Citovat  

GoesPro napsal:

pro predstavu OÚsměv

diky Ti.

třeba na brekeru Velmi šťastný

tudy odkaz
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 21.6.2012 , 13:21   Citovat  

LK7R napsal:
No píšeš že chceš víkendovku a pak napíšeš, že chceš zmenšit odklony aby jsi nesjížděl pneu. To je pro mě jak červenej hard na býka HaHaaa . Když chci víkendovku, tak chci maximální zážitek, tzn ostřejší nastavení podvozku aby to drželo "jako židovská víra". Polyuretan je na podvozku ok, jen jsem reagoval na to snížení odklonu.

Pokud sání jiné, tak buď long ram (CAI),nějaký kvalitní karbonový box, nebo nechat OEM. Stejně je ten OEM nej...

jsme si nerozumeli, ja to asi hloupe napsal .... omlouvam se Úsměv

mel jsem namysli, to ze pri snizeni svetle vysky vozu, se odklony zmeni dost vyrazne do A, coz bych rad redukoval odklony kol , abych zachoval i pri snizenem aute, idealni gemoterii ... samozrejme na pneumatiky az tak ohled neberu, zatim mi kazda sada vydrzela tak na sezonu ale je fakt ze jsem to auto pouzival jako daily car..
   Návrat  
Administrátor
PříspěvekZaslal: 21.6.2012 , 13:22   Citovat  

Ha omlouvám se Se stydím , už jsem to pochopil, špatně jsem to přečetl. Odklony snížení z důvodu snížení podvozku jsou samozřejmě ok.
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 21.6.2012 , 13:25   Citovat  

LK7R napsal:
Ha omlouvám se Se stydím , už jsem to pochopil, špatně jsem to přečetl. Odklony snížení z důvodu snížení podvozku jsou samozřejmě ok.

O nic nejde. muj slovoslet obcas postrada logiku a pak dochazi k omylum :o) chyba na mé straně...
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 21.6.2012 , 13:28   Citovat  

jeste si dovolim k tomu sani...

tudy odkaz

tenhle produkt teda stoji za starou backoru a ve srovnani s tim airboxem bych ztratil na vykonu?

jsem kdesi v chytrych knizkach o upravach cetl, ze by tohle sani az tak spatne byt nemelo... mozna bych to i nekde dohledal, bylo to dokonce podlozene grafem z mereni...

ale tusim ze to bylo na B16, nikoli na B18 ...
   Návrat  
2 háčka
PříspěvekZaslal: 21.6.2012 , 13:47   Citovat  

GoesPro napsal:
jeste si dovolim k tomu sani...

tudy odkaz

tenhle produkt teda stoji za starou backoru a ve srovnani s tim airboxem bych ztratil na vykonu?

jsem kdesi v chytrych knizkach o upravach cetl, ze by tohle sani az tak spatne byt nemelo... mozna bych to i nekde dohledal, bylo to dokonce podlozene grafem z mereni...

ale tusim ze to bylo na B16, nikoli na B18 ...

viz. itr-dc2.com :
tudy odkaz

Postby TEGIWA IMPORTS » Sat Jun 12, 2010 12:46 am

Right - the results are IN!!! Cool Cool
We had a great day with Paul and Lou @ TDI-North - These are the people to go to if you need and work done on your car! Paul is a Magician
And at last - we have a manifold that we are happy to sell!!

The base car - PY 98spec ITR (OEM Airbox, 98spec manifold, Fujitsubo Catback, TEGIWA Decat)

We did 5 different combination runs

Base car 197.4bhp & 141.7ftlb
Base car + TEGIWA WhalePenis Intake +3.4bhp & +0.6ftlb
Base car + TEGIWA Airbox +5.0bhp & +3.3ftlb
Base car + TEGIWA Manifold +7.2bhp & +0.9ftlb
Base car + TEGIWA Manifold & Airbox +10.2bhp & +2.2ftlb

The above figures are peaks - see the graphs for other area's
Remember these results are literally back to back runs with zero tuning in between. In a few weeks we will do a few more runs with Cam Gears & Hondata S300

The results

tudy odkaz
tudy odkaz

The graphs

tudy odkaz
tudy odkaz

Thanks
Johnny
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 21.6.2012 , 22:59   Citovat  

takze i s verlibim pindourkem to ma narust vykonu ale jen 3,5 kone.....

hodne slusne, dik moc za info :o)
   Návrat  
Administrátor
PříspěvekZaslal: 22.6.2012 , 12:12   Citovat  

GoesPro napsal:
takze i s verlibim pindourkem to ma narust vykonu ale jen 3,5 kone.....

hodne slusne, dik moc za info :o)

Tzn v rámci odchylky měření Velmi šťastný, stačí správně nafouknout kola a mít natankovaný čerstvý benzín a jsi na tom stejně Hihi. BTW na BestMotoringu je TypeR díl, kde mluví mr.Spoon a ten výslovně říká, na VTEC motory je nutné mít airbox, protože jsou k tomu koncipovány. Cokoliv jiného přináší nějaký neduh. Proto například Spoon používá buď jen vložku do OEM boxu, nebo víceméně kopii OEM boxu z karbonu. Také zachovává origo gumovou část od klapky k boxu. To jsme (u K20A2 motoru) ověřili v praxi, že má veliký vliv na velikost a průběh krouťáku. Funguje to nejlíp.
   Návrat  
2 háčka
PříspěvekZaslal: 22.6.2012 , 12:38   Citovat  

jj , ja mam prave vyhlidlej ten airbox od tegiwy taky, nejaky penisy tam strkat nechci Mr. Green
jen na to jeste jaksi neprisla rada ...
   Návrat  
dimitar je teď offline  dimitar
Partner H-C
PříspěvekZaslal: 22.6.2012 , 17:59   Citovat  

pokud je nekdo ma vic muzeme to otestovat neni problem
   Návrat  
Dany je teď offline  Dany
Partner H-C
PříspěvekZaslal: 22.6.2012 , 18:35   Citovat  

dimitar napsal:
pokud je nekdo ma vic muzeme to otestovat neni problem

Na K20 motoru ani nemusíme, jak psal Loko, to jsme testovali na brzdě již před pěti lety nebo šesti ... Velmi šťastný
Proto máme převážně sání dělaná, tak jak to funguje nejlépe...
   Návrat  
mikevr6 je teď offline  mikevr6
PříspěvekZaslal: 23.6.2012 , 15:03   Citovat  

Ja chtel taky kdysi ITR,na tu dobu to bylo perfektni auto a po VTI to byla rozumna cesta jak jit nahoru.Jenze mi pak do cesty prislo Subaru GT jeste k tomu upravene na 300ps a bylo rozhodnuto a bylo to jedno z nejlepsich aut co sem kdy mnel.Kvuli praci v zahranici sem ho musel prodat a po navratu sem se pokukoval po nejake Honde a stale mi v hlave vezela Integra no a pri hledani pekneho kousku ve Svycarsku jsem narazil na lehce tuknuty tehdy zanovni CTR s 8tkm na tacho.Tak jsem auto koupil a po pocatecnim martiriu se shanenim nd a opravou sem sew byl konecne projet a uz tehdy jsem pocitil lehke sklamani ze sem nesel do integry.Oproti ni sem z toho auta nemel ten spravnej pocit z jizdy,vydil mi vyssi posez,necitlive rizeni,sedadla co nemeli pamet a pri posunüti si clovek musel zase upravovat sklon sedacky,zadni naprava odskakovala na nerovnostech a celkove mo prisla integra celkove lepe slazena a takova vic hardcore. Je sice pravda ze na hladkem povrchu a poradne zakroucene trati to CTR uplne ozilo a stavalo se z neho uplne jine auto kde zacla davat smysl ta kratsi prevodovka a vyssi posez ale mne proste na moje jezdeni integra sedla lip.Koupil bych si ji i dneska bohuzel za ty penize co se prodava sem si radsi koupit m3 e36 coz je uz o velky skok kupredu jak vykonem tak fun faktorem z jizdy akorat uz to chce za volantem chladnou hlavu protoze zadni nahon neni tak user-friendly jak FWD Úsměv
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu

Obsah fóra Honda-club.cz   
ITR vs CTR
Fórum: Pokec o autech
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina