Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[1]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
Chcete radar v Brdech?
Fórum: Volná diskuze
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3 
Zaslat odpověď

Strana 3 z 3

Chcete, aby stál v ČR radar USA?
Ano
32%
 32%  [ 22 ]
Ne
47%
 47%  [ 32 ]
Je mi to fuk
20%
 20%  [ 14 ]
Hlasovalo : 68
Celkem hlasů : 68

vir je teď offline  vir
PříspěvekZaslal: 3.4.2008 , 11:51   Citovat  

A plánovaná životnost naší roty v případě války byla 3 minuty, to byl oficiální udaj naší armády
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
Frik je teď offline  Frik
1 háčko
PříspěvekZaslal: 3.4.2008 , 15:12   Citovat  

Staci selsky rozum aby si kazdy udelal obrazek o vyznamu radaru pro CR... Mr. Green

Hlavni je ze podle pruzkumu bylo 2/3 obyvatel proti vystavbe radaru, ale nastesti mame ten slavny demokraticky system, ktery umozni totez co komunistum.... schvalit si co chce vlada... no a vlada chtela radar takze dneska se dohodli ze za mesic smlouvu podepisou...
Radar - Dohoda

Takze klemu to jakozto vojaka z povolani jiste potesi...
BTW klemo, vim co je genocida apod., ale ja sem netvrdil ze nic takoveho ve svete neni, ale narazel sem na neco uplne jineho... mrkni treba na dokument Fahrenheit 9/11 - jsou to opravdu vsechno nesmysly a konspiracni teorie?
Takze my sme byli vzdycky pod neci nadvladou diky lidem co tvrdi na co je armada? To si delas srandu? Ja sem na vojne slouzil a vetsi kasparkov sem teda nikde jinde nezazil - tolik zbytecne vynalozenych penez, nic ucelneho se tam nedelalo akorat se clovek naucil sborku/rozborku SA58 a parkart si vystrelil na terc s tim ze se slavna SA58 co chvili zasekla...
No nastesti vlada neumi moc hospodarit s penezi danovych poplatniku, takze branna povinnost zkoncila a tisice lampasaku co na utvaru jen valely sunky propustila, nebo z nich docasne udelala OZ a ted uz tu mame jen "par profi zoldaku", kterym nejde o ty slusne penize ktere maji za kzdou misi venku, ale jde jim ciste o obranu nasi vlasti a pomoc ve svete....
A nakonec klemo, kdybych ja cely zivot jezdil na kole a ani jednou nepouzil auto, tak ve srovnani s nekolika cvicnymi lety vojenske stihacky to je jako si uprdnout...
No kazdopadne jsem rad ze obrana nasi vlasti je v rukou tak vyrovnanych a nazorove vytribenych profesionalu....
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
 Anonymní
PříspěvekZaslal: 8.7.2008 , 23:20   Citovat  

Co na to říkáte??? Tak to valím bulvy

Zajímá mě váš názor na toto téma, já osobně jsem strávil asi hodinu a půl čtení příspěvku pod článkem, a musím říct že některé příspěvky mě pobavily,znechutily ale i pěkně vyděsily. Já jen doufám že lidé co mají tu moc vyvolat na tomto světě nějaký další globální konflikt jsou už natolik poučení z minulého století, že už nikdy víc k něčemu takovému nedojde. Sice nevím jak na danou věc koukají Rusové,ale já osobně za sebe musím říct, že mě jako ta nebezpečná postavička přijde Bush,který si moc nedělá starosti s nějakou Evropou,sedí si na zadku ve svým kulatým pokojíčku v Bílém domě za oceánem a odtamsaď to všechno vede. Však ono na území Ameriky se snad vůbec žádný vojenský konflikt od dob Americké občanské války za nezávislost taky nekonal,ale za to Evropa byla průběhem první poloviny 19.století z decimována pěkně ...

tudy To co jsem právě napsal neberte nijak vážně,pouze jako laický názor člověka který do dané situace vůbec nevidí..
   Návrat  

WotanMitUns je teď offline  WotanMitUns
3 háčka
PříspěvekZaslal: 8.7.2008 , 23:52   Citovat  

Jsem proti.. Nesnáším Americkou politiku, je to odpad. Tohle je jen nástedek jejich stihomamu, že chce jejich zemi někdo zničit. Tohle jejich optření bude jen poutat pozornost na naší malou zemi. Proč nebylo vybráno Slovensko?? Je to jen párset kilomertů dál, v celosvětovém měřítku to je zanedbatelná vzdálenost. Pokud někdo protestuje proti radaru, tak je to hloupost, měl by být 100%proti lidem, kteří ho schválili.... Demostrace už asi nepomůžou, v tomhle případě jsou asi jediným možným východiskem předčasné volby, nebo násilné odkorytování zas... vládnoucí gardy, která z vysoka kašle na petice a demostrace.. Oni už mají svoje prachy jistý.
   Návrat  
jagy je teď offline  jagy
3 háčka
PříspěvekZaslal: 9.7.2008 , 0:10   Citovat  

smazat
   Návrat  
marek1987delsol je teď offline  marek1987delsol
PříspěvekZaslal: 9.7.2008 , 0:29   Citovat  

reakce na článek od rooney Co na to říkáte??? Každopádně těžko ale já osobně sem byl hodně naštvaný že v dnešní době si muže Rusko dovolit reakci jako je tato.Podle mě je věci ČR radar reakce by byla úměrná kdyby to byly rakety namířeny na Moskvu.O to víc strachu má člověk po tom co se dělo nedávno Iraq War.
   Návrat  
neyo je teď offline  neyo
Moderátor
PříspěvekZaslal: 9.7.2008 , 7:28   Citovat  

Bohužel ten radar je už hotová věc a co si myslí lidi tu nikoho nezajímá a budou se ohánět zájmy bezpečnosti státu. Podle mě je to nesmysl, to už tu bylo napsáno mnohokrát... Radar tu nechci, ale spíš než on sám mi vadí ta bezmoc lidu a arogance těch nahoře. Neříkám, že se mi reakce Ruska líbí, ale částečně ho chápu.
   Návrat  
Hellborn je teď offline  Hellborn
5 háček
Členství: Žádné
PříspěvekZaslal: 9.7.2008 , 7:30   Citovat  

Rusko odpoví vojensky - to jako,že na naši zem budou mířit (konečně oficiálně - tipuju,že na nás míří minimálně od r.89...) jejich rakety?

A když nám radar v Brdech rozstřílí,tak my jim rozstřílíme Karlovy Vary...

No ještě tu smlouvu schválí parlament a hotovo... Dopadlo dle mého očekávání.
   Návrat  
Moderátor
PříspěvekZaslal: 9.7.2008 , 7:51   Citovat  

Ale proč se s tím serou k nám? Nedovedu si představit, že by naše země přišla třeba někam do Ameriky s tím, že si tam chce postavit radar. A my to tady odkejvem a ten pitomec nahoře se ještě přitom bije do prsou, jaký vyjednal skvělý podmínky. Vždyť je to směšný, pro Ameriku neznamenáme VŮBEC NIC, většina američanů ani nemá ponětí, kde leží ČR. Ta arogance, arogance... fuj. Před pár lety jsem byl žádat o vízum a zamítli mi ho, připadal jsem si tam jako největší póvl. Fandím aspoň Polsku, který není tak hloupý a klade si tvrdý podmínky OK
   Návrat  
mireczek je teď offline  mireczek
2 háčka
Členství:
PříspěvekZaslal: 9.7.2008 , 8:07   Citovat  

..bez Smutný komentáře..

PM498721754.JPG

Zobrazení obrázku v plné velikosti.
PM498721754.JPG, 96.82 kB
   Návrat  
Dejf je teď offline  Dejf
4 háčka
PříspěvekZaslal: 9.7.2008 , 8:21   Citovat  

no my si ten radar možná rozstřílíme sami Velmi šťastný jelikož pár metrů od něj je hranice dopadové plochy ''vojenského újezdu brdy'' Úsměv

až se nějakej nalitej dělostřelec v Jincích splete, tak bude hotovo

jinak jakož to člověk co ho bude mít za kopcem ( vzdušnou čarou asi 25km od bydliště ) tak řikám NE

hlavně pro to, že nás neochrání. je totiž technicky nemožné aby byla atomovka zničena antiraketou dřív než nás zasáhne

vysvětlení: bude vypálena třeba z Íránu ( nám je celkem fuk kdo zmačkne tlačítko ) radar to zjistí, vyhodnotí a vyšle antiraketu z Polska. Ale to znamená, že se střetnou až po tom co bude mít atomovka víc jak půl cesty za sebou. ale atomovka je vynesena a pak jsou hlavice odhozeny od nosné rakety (cca v půli cesty) a to znamená, že máme beztak smůlu
   Návrat  
665+1 je teď offline  665+1
Administrátor
PříspěvekZaslal: 9.7.2008 , 8:24   Citovat  

Dejf napsal:
no my si ten radar možná rozstřílíme sami Velmi šťastný jelikož pár metrů od něj je hranice dopadové plochy ''vojenského újezdu brdy'' Úsměv

až se nějakej nalitej dělostřelec v Jincích splete, tak bude hotovo

jinak jakož to člověk co ho bude mít za kopcem ( vzdušnou čarou asi 25km od bydliště ) tak řikám NE

hlavně pro to, že nás neochrání. je totiž technicky nemožné aby byla atomovka zničena antiraketou dřív než nás zasáhne

vysvětlení: bude vypálena třeba z Íránu ( nám je celkem fuk kdo zmačkne tlačítko ) radar to zjistí, vyhodnotí a vyšle antiraketu z Polska. Ale to znamená, že se střetnou až po tom co bude mít atomovka víc jak půl cesty za sebou. ale atomovka je vynesena a pak jsou hlavice odhozeny od nosné rakety (cca v půli cesty) a to znamená, že máme beztak smůlu

Velmi šťastný írán jo ?
   Návrat  
kamol je teď offline  kamol
5 háček
PříspěvekZaslal: 9.7.2008 , 8:27   Citovat  

co kdyz ji vystreli nemci Velmi šťastný
   Návrat  
Moderátor
PříspěvekZaslal: 9.7.2008 , 8:35   Citovat  

Nás to chránit nebude, to je jasný... jsme živej štít Cool
   Návrat  
Dejf je teď offline  Dejf
4 háčka
PříspěvekZaslal: 9.7.2008 , 8:37   Citovat  

665+1 napsal:
Velmi šťastný írán jo ?

ber to obrazně Hihi

proto ta závorka za tim, je celkem fuk od kud bude
   Návrat  
Moderátor
PříspěvekZaslal: 9.7.2008 , 8:39   Citovat  

Hele a nemaj to Íránci blíž hodit tu atomovku na ameriku druhou stranou? Směrem na východ? Velmi šťastný
   Návrat  
Hellborn je teď offline  Hellborn
5 háček
PříspěvekZaslal: 9.7.2008 , 8:45   Citovat  

neyo napsal:
Hele a nemaj to Íránci blíž hodit tu atomovku na ameriku druhou stranou? Směrem na východ? Velmi šťastný

a nemají Amíci podobnou kouli jako bude tady někde v tichomoří - Ti naši pitomci... Eee... poslanci se někam tam jeli podívat,ne?
   Návrat  
665+1 je teď offline  665+1
Administrátor
PříspěvekZaslal: 9.7.2008 , 9:20   Citovat  

O autorovi: Jiří Holík
Studuji magisterský program politologie a zajímám se o vše, co se děje.

Odpor k osobě presidenta Bushe a jeho politice je, vzhledem k jejím tristním výsledkům, zcela logický, ale mezinárodní smlouvy se přece uzavírají mezi vládami a ne mezi osobami v jejich čele a dny presidenta Bushe jsou již velmi sečteny. Ve většině naší národní historie jsme nebyli v situaci, kdy bychom si svou geopolitickou situaci mohli svobodně zvolit. Dnes jsme. Pokud porovnáme Spojené státy a Rusko a jejich historický vztah k nám, je, myslím, zcela evidentní, který z těchto dvou států nám pomohl (Spojené státy nás osvobodily de facto třikrát a nic za to nechtěly) a který nám uškodil (SSSR - tedy Rusko nás prý osvobodilo jednou, ve skutečnosti nás jeho pomoc stála Podkarpatskou Rus a samostatnost). Nedělejme prosím znovu tu stejnou chybu roků 1943 (spojenecká smlouva se SSSR), 1945 (Košický vládní program), 1946 (vítězství komunistů ve svobodných volbách), 1948 (ustoupení komunistickému nátlaku) a nevolme si svobodně ruské "spojenectví."

Pan Paroubek má zcela pravdu v tom, že nemůžeme na svět hledět optikou minulosti, nicméně musíme vzít v potaz, a pan Paroubek toto bere zcela trestuhodně na lehkou váhu, že ruská strana na svět optikou minulosti hledí. Rusko se na všechna území ztracená po rozpadu SSSR dívá jako na svá, snad jen dočasně nedostupná; považuje je za svou zájmovou sféru a snaží se do nich neustále zasahovat. Takovýto pohled je ale pro středoevropana a občana malé země zcela nepřijatelný! Nesmíme zapomenout, že tato území carské a posléze bolševické Rusko připojilo v bezuzdném, imperialistickém (nevnímejme tento termín leninsky, ale prostě jako snahu po získání impéria) zápalu a těchto území se nikdy dobrovolně nevzdalo. Přisvojilo si je bez souhlasu a proti vůli místních obyvatel a přišlo o ně proti vůli vlastní. Tato skutečnost zcela zřetelně vystoupila na povrch během Putinovy vlády a nic se na ní nezměnilo, ani když Putin sám vyměnil Kreml za Bílý dům.

Jaké jsou důvody Ruska, pro odmítání projektu protiraketové obrany? Prý je to hrozba jeho bezpečnosti. Prý deset protiraket ohrozí jadernou rovnováhu a odstartují nové závody ve zbrojení. Ruská federace disponuje celkem 5 500 jaderných hlavic osazených na balistických raketách, jaderných ponorkách a strategických bombardérech. Jedna protiraketa dokáže sestřetit jenom jednu hlavici. Jedna moderní balistická raketa může být osazena třeba osmi jadernými hlavicemi, které se potom od nosiče oddělí a jsou samostatně navedeny na cíl. Celá protiraketová baterie, která má být ve střední Evropě nainstalována tady stačí maximálně na zlikvidování jedné či dvou ruských raket. Navíc, nejmodernější ruské rakety Topol-M, které jsou zaváděny do výroby, jsou konstruovány tak, aby protiraketový deštník podletěly. Kde je tedy ona proklamovaná hrozba pro ruskou bezpečnost?

Vysvětlení musíme hledat pouze a čistě v ruské národní psychologii, kterou pan Paroubek ať už úmyslně či zcela trestuhodně a nedbale nedoceňuje. Ve faktu, že Moskva na všechna ztracená území hledí jako na svá a každý zásah do nich vnímá velmi negativně. Chceme ale být v takovéto pozici ruského vazala?
   Návrat  
Ivoss je teď offline  Ivoss
2 háčka
PříspěvekZaslal: 9.7.2008 , 10:19   Citovat  

665+1 napsal:
O autorovi: Jiří Holík
Studuji magisterský program politologie a zajímám se o vše, co se děje.

Odpor k osobě presidenta Bushe a jeho politice je, vzhledem k jejím tristním výsledkům, zcela logický, ale mezinárodní smlouvy se přece uzavírají mezi vládami a ne mezi osobami v jejich čele a dny presidenta Bushe jsou již velmi sečteny. Ve většině naší národní historie jsme nebyli v situaci, kdy bychom si svou geopolitickou situaci mohli svobodně zvolit. Dnes jsme. Pokud porovnáme Spojené státy a Rusko a jejich historický vztah k nám, je, myslím, zcela evidentní, který z těchto dvou států nám pomohl (Spojené státy nás osvobodily de facto třikrát a nic za to nechtěly) a který nám uškodil (SSSR - tedy Rusko nás prý osvobodilo jednou, ve skutečnosti nás jeho pomoc stála Podkarpatskou Rus a samostatnost). Nedělejme prosím znovu tu stejnou chybu roků 1943 (spojenecká smlouva se SSSR), 1945 (Košický vládní program), 1946 (vítězství komunistů ve svobodných volbách), 1948 (ustoupení komunistickému nátlaku) a nevolme si svobodně ruské "spojenectví."

Pan Paroubek má zcela pravdu v tom, že nemůžeme na svět hledět optikou minulosti, nicméně musíme vzít v potaz, a pan Paroubek toto bere zcela trestuhodně na lehkou váhu, že ruská strana na svět optikou minulosti hledí. Rusko se na všechna území ztracená po rozpadu SSSR dívá jako na svá, snad jen dočasně nedostupná; považuje je za svou zájmovou sféru a snaží se do nich neustále zasahovat. Takovýto pohled je ale pro středoevropana a občana malé země zcela nepřijatelný! Nesmíme zapomenout, že tato území carské a posléze bolševické Rusko připojilo v bezuzdném, imperialistickém (nevnímejme tento termín leninsky, ale prostě jako snahu po získání impéria) zápalu a těchto území se nikdy dobrovolně nevzdalo. Přisvojilo si je bez souhlasu a proti vůli místních obyvatel a přišlo o ně proti vůli vlastní. Tato skutečnost zcela zřetelně vystoupila na povrch během Putinovy vlády a nic se na ní nezměnilo, ani když Putin sám vyměnil Kreml za Bílý dům.

Jaké jsou důvody Ruska, pro odmítání projektu protiraketové obrany? Prý je to hrozba jeho bezpečnosti. Prý deset protiraket ohrozí jadernou rovnováhu a odstartují nové závody ve zbrojení. Ruská federace disponuje celkem 5 500 jaderných hlavic osazených na balistických raketách, jaderných ponorkách a strategických bombardérech. Jedna protiraketa dokáže sestřetit jenom jednu hlavici. Jedna moderní balistická raketa může být osazena třeba osmi jadernými hlavicemi, které se potom od nosiče oddělí a jsou samostatně navedeny na cíl. Celá protiraketová baterie, která má být ve střední Evropě nainstalována tady stačí maximálně na zlikvidování jedné či dvou ruských raket. Navíc, nejmodernější ruské rakety Topol-M, které jsou zaváděny do výroby, jsou konstruovány tak, aby protiraketový deštník podletěly. Kde je tedy ona proklamovaná hrozba pro ruskou bezpečnost?

Vysvětlení musíme hledat pouze a čistě v ruské národní psychologii, kterou pan Paroubek ať už úmyslně či zcela trestuhodně a nedbale nedoceňuje. Ve faktu, že Moskva na všechna ztracená území hledí jako na svá a každý zásah do nich vnímá velmi negativně. Chceme ale být v takovéto pozici ruského vazala?

No nevím, ale připadá mi že si dotyčný trochu protiřečí. Na jednu stranu tvrdí, že pokud by naše vláda nepodepsala smlouvu s USA, znamenalo by to jakési spojenectví s Ruskem. To je podle mě dost přehnané tvrzení. Na druhou stranu dotyčný tvrdí, že americký protiraketový deštník nemá proti ruskému raketovému systému šanci a tudíš není pro Rusko hrozbou. Tím pádem teorie o "spojenectví s Ruskem" v případě nepodepsání smlouvy s USA nedává smysl. Já osobně věřím, že dnešní Rusko už nemá s rozpadlým SSSR nic společného (kromě historie) a nemám ten pocit, že by se snažilo nějak ovlivňovat ostatní bývalé státy SSSR. Osobně jsem si tedy nevšiml žádných Ruskem pořádaných např. vojenských akcí na těchto územích. Za to vojáky US army budeme zanedlouho potkávat i u nás v ČR. Je teda pravda, že výhružky ruského ministra obrany mě taky překvapily a nepochopil jsem, zda jsou namířeny proti vládě ČR nebo proti vládě USA. Je jasné že vláda USA bude tvrdit, že výhružky jsou namířené proti "Evropě", což je podle mě naprostý nesmysl. Nezapomínejme, že Rusko je také součástí Evropy.
   Návrat  
Roverman je teď offline  Roverman
3 háčka
PříspěvekZaslal: 9.7.2008 , 11:33   Citovat  

stačilo by kdyby se nějak domluvili a použili ruské radary, nebo postavili nový někde v Rusku, bohatě by pokryl to co USA "potřebuje"
Jenže to asi nepůjde. A přitom to Putin sám nabídl! Celej radar je prostě provokace! V poslední době se to už i s teroristama uklidnilo, a čína začíná spolupracovat vcelku taky, takže všechny tyhle strany to samo budou brát jako zbrojení aktivní, místo pasivní ochrany, a těžko jim to někdo vysvětlí.
Prostě BUSH je pičmund! A vůbec nevím, jak ho mohli zvolit znovu!
To je přeně ten jejich stihomam a roztahování se všude! meetallll USA
   Návrat  

Obsah fóra Honda-club.cz   
Chcete radar v Brdech?
Fórum: Volná diskuze
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina