Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[1]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
Jezdíte někdo na Etanol E85?
Fórum: Volná diskuze
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3 ... 10, 11, 12 ... 31, 32, 33  Další 
Zaslat odpověď

Strana 11 z 33
FastCivic je teď offline  FastCivic
5 háček
Členství: Žádné
PříspěvekZaslal: 3.5.2012 , 17:38   Citovat  

kdyby nekdo, kdo ma 1,5ku, jezdil na mapy z 1,6 (serie motor), mohl by jezdit na cisty ethanol, nebo by to bylo porad malo?
pro lepsi predstavu placnu 1,5ka se ctyrbodem a ecu treba d16a6
nebo jinymi slovy, o kolik se to tak obohacuje? narazim na vetu "posunout celou mapu paliva abys mohl jezdit na čistej e85 určitě jde". Nemuselo by se to resit upravou ecu, ale jeji jednoduchou vymenou...
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
Aliin je teď offline  Aliin
3 háčka
PříspěvekZaslal: 3.5.2012 , 17:43   Citovat  

A co šoupnout předstich aby to stihalo spalovat ? přivřit zapalovani na svičkach ? Si myslim že by taky pomohlo.
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 3.5.2012 , 17:52   Citovat  

Aliin napsal:
A co šoupnout předstich aby to stihalo spalovat ? přivřit zapalovani na svičkach ? Si myslim že by taky pomohlo.
predstih?? tam nejde o rychlost horeni, to neni naftak Úsměv
   Návrat  
Xfantasy je teď offline  Xfantasy
PříspěvekZaslal: 3.5.2012 , 18:02   Citovat  

FastCivic napsal:
kdyby nekdo, kdo ma 1,5ku, jezdil na mapy z 1,6 (serie motor), mohl by jezdit na cisty ethanol, nebo by to bylo porad malo?
pro lepsi predstavu placnu 1,5ka se ctyrbodem a ecu treba d16a6
nebo jinymi slovy, o kolik se to tak obohacuje? narazim na vetu "posunout celou mapu paliva abys mohl jezdit na čistej e85 určitě jde". Nemuselo by se to resit upravou ecu, ale jeji jednoduchou vymenou...

Asi o 35%
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
monty je teď offline  monty
Moderátor
PříspěvekZaslal: 3.5.2012 , 19:33   Citovat  

Xfantasy napsal:
Asi o 35%
asi tak , tzn teoreticky 1500x1,3=1950 takže tak zkusit ecu z dvoulitru
   Návrat  
PříspěvekZaslal: 11.5.2012 , 22:38   Citovat  

Jojo, fotky pak určitě udělám..
No, taky tápu nad tím jak to rozezná.. Jedinou informací kterou dostane je čas otevření vstřiků, takže leda tak by byla schopna rozeznat ethanol. Lambda zaznamená chudou směs, Ecu prodlouží vstřik a Kit podle prodloužení pozná palivo. Jiná možnost tam není. Proto taky píšou že se dá použít i u nefunkční Lambda sondy, že se nebude brát v potaz délka vstřiku a na tvrdo se nastaví 35% prodloužení.

Čili Ecu prodlouží vstřik, jednotka to vyhodnotí jako ethanol a sama se pokusí vstřik prodloužit dokud Ecu nevrátí hodnoty zpět....
   Návrat  
Bolfa je teď offline  Bolfa
1 háčko
PříspěvekZaslal: 14.5.2012 , 20:30  Naposledy upravil Bolfa dne 14.5.2012 , 20:35, celkově upraveno 1 krát. Citovat  

Tak dnes sem auto upravil pro jezdeni na ethanol.
Koupil jsem od roma regulátor tlaku paliva, nainstaloval a seřídil.
Muj postup seřizováni: V aute sem mel multimetr a prvně jsem meřil hodnoty lambdy na benzín,v seriovém stavu při plnem plynu(bez korekci jednotky) i v nízkých a vysokých otáčkach napeti bylo 0,85V( ve vtecu cca 0,75V) tedy stechiometricka smes az mirne bohatsi tak sem natankoval ethanol do plna a po ujeti asi 5ti kilometru a chvilky stani na volnobech se pri dalším rozjeti auto spadlo do nouzového režimu a lambda měla hodnoty kolem 0,0 - 0,1 tedy extrem chudou smes a auto bylo bez vykonu pote sem podelsim zkousen zvíšil tlak na 4,1bar a hodnoty lambdy pri plnem plynu byl 0,85V jak u benzinu i ve VTEcu..
Najel sem asi 20km a auto jede pocitove svižnji podle multimetru byla stechiometricka smes.
Jediné čeho se trochu bojím je jestli ten tlak vydrzi seriove cerpadlo a vstřiky. Úsměv
Doufám že mé laborování někomu pomuže VTEC Honda
Jo a motor D16Y8 s elektrikou,rozďelovačem a jednotkou z D16Z6
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 14.5.2012 , 20:34   Citovat  

Bolfa napsal:
Tak dnes sem auto upravil pro jezdeni na ethanol.
Koupil jsem od roma regulátor tlaku paliva, nainstaloval a seřídil.
Muj postup seřizováni: V aute sem mel multimetr a prvně jsem meřil hodnoty lambdy na benzín,v seriovém stavu při plnem plynu(bez korekci jednotky) i v nízkých a vysokých otáčkach napeti bylo 0,85V( ve vtecu cca 0,75V) tedy stechiometricka smes az mirne bohatsi tak sem natankoval ethanol do plna a po ujeti asi 5ti kilometru a chvilky stani na volnobech se pri dalším rozjeti auto spadlo do nouzového režimu a lambda měla hodnoty kolem 0,0 - 0,1 tedy extrem chudou smes a auto bylo bez vykonu pote sem podelsim zkousen zvíšil tlak na 4,1bar a hodnoty lambdy pri plnem plynu byl 0,85V jak u benzinu...
Najel sem asi 20km a auto jede pocitove svižnji podle multimetru byla stechiometricka smes.
Jediné čeho se trochu bojím je jestli ten tlak vydrzi seriove cerpadlo a vstřiky. Úsměv
Doufám že mé laborování někomu pomuže VTEC Honda
Jo a motor D16Y8 s elektrikou,rozďelovačem a jednotkou z D16Z6

to vis jak? to mi hlava nebere
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 14.5.2012 , 20:43   Citovat  

FastCivic napsal:

Podle této křivky chování napětí lambda sondy oproti směsi

Napatova-lambda.png

Zobrazení obrázku v plné velikosti.
Napatova-lambda.png, 21.72 kB
   Návrat  
Moderátor
PříspěvekZaslal: 15.5.2012 , 6:03   Citovat  

FastCivic napsal:

Bolfa napsal:
Podle této křivky chování napětí lambda sondy oproti směsi

chování při stechiosměsi cyklování viz video dole na straně 15 , hodnota o2 senzor.
čas 2:22 a dál
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 15.5.2012 , 7:41   Citovat  

monty napsal:
chování při stechiosměsi cyklování viz video dole na straně 15 , hodnota o2 senzor.
čas 2:22 a dál

Ano při stechiosměsi lambda cikluje ale podle mě je to z toho duvodu že jednotka dělá korekce a při plném sešlápnutí plynu je přestane dělat a tim pádem lambdasonda začne dávat stabilní hodnotu s rozdilem +- 0,1V v zavislosti na otáčkách.
Proto jsem seřizoval takhle aby jednotka nemusela dělat zbytečně velké korekce.
Jinak na volnoběh a při normální jízdě mi lambda normálně cikluje:)
Kdyžtak mě někdo opravte rád si nechám poradit ale myslím si že jsem to pochopil dobře jak to funguje...
   Návrat  
Moderátor
PříspěvekZaslal: 15.5.2012 , 8:00   Citovat  

Bolfa napsal:
Ano při stechiosměsi lambda cikluje ale podle mě je to z toho duvodu že jednotka dělá korekce a při plném sešlápnutí plynu je přestane dělat a tim pádem lambdasonda začne dávat stabilní hodnotu s rozdilem +- 0,1V v zavislosti na otáčkách.
Proto jsem seřizoval takhle aby jednotka nemusela dělat zbytečně velké korekce.
Jinak na volnoběh a při normální jízdě mi lambda normálně cikluje:)
Kdyžtak mě někdo opravte rád si nechám poradit ale myslím si že jsem to pochopil dobře jak to funguje...

ne ecu a korekce na to nemá vliv , to je prostě vlastnost NB lambdy , při stechiu to tahle kolísá.přesněji bys to zjistil studiem proč to vubec funguje ,což je chemie .a to už jde mimo mě papa.pokud se to sekne na spodní nebo horní hranici napětí je buď chudo nebo bohato ,ale nerozeznáš kolik .možná to kolísání souvisí s pulsacemi spalin aspon i wb lambda má co dělat s jednoválcem aby zobrazila jakžtakž hodnotu .
tudy odkaz
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 15.5.2012 , 9:06   Citovat  

monty napsal:
ne ecu a korekce na to nemá vliv , to je prostě vlastnost NB lambdy , při stechiu to tahle kolísá.přesněji bys to zjistil studiem proč to vubec funguje ,což je chemie .a to už jde mimo mě papa.pokud se to sekne na spodní nebo horní hranici napětí je buď chudo nebo bohato ,ale nerozeznáš kolik .možná to kolísání souvisí s pulsacemi spalin aspon i wb lambda má co dělat s jednoválcem aby zobrazila jakžtakž hodnotu .
tudy odkaz

No ja zas našel tohle: je to vystřihle z jednoho fóra:

Ano, při správném chodu celé regulační smyčky napětí na lambdě musí kmitat. Samotná lambda sonda dává na výstupu dvě úrovně napětí: 1. úroveň 0-0,2V (podle typu sondy) - směs je chudá; 2. úroveň 0,7-1V - směs je bohatá. Kmitání je způsobeno tím, že v okamžiku, kdy lambda připojená k řídící jednotce indikuje chudou směs, řídící jednotka směs obahacuje až do okamžiku, kdy lambda začne hlásit, že směs je bohatá a ř.j. zase směs ochuzuje a tento cyklus se opakuje do nekonečna. Tím vzniká ono kmitání. Při správné činnosti celé regulační smyčky je kmitání pravidelné a složení směsi se nepatrně mění (kmitá) kolem ideální hodnoty.

tudy odkaz

Zdá se mi to celkem logické ale informace budu hledat dál...Úsměv
   Návrat  
Moderátor
PříspěvekZaslal: 15.5.2012 , 10:39   Citovat  

lambdy jsou i na karbech a tam se tak rychlá reakce nedá čekat a přesto tam napětí kolísá -takže bych spíš čekal nějakou vlastnost použitých materálů .
   Návrat  
Moderátor
PříspěvekZaslal: 15.5.2012 , 12:05   Citovat  

vespula.mortifer napsal:
Mne se to taky puvodne zdálo hodně. Tak my vysvětlil : Řídící jednotka, svicky, palivovej filtr, kompletní nastaveni a seřízení tak aby to jelo jak na E85,tak na benal , v jakémkoli poměru a taky ho to rozpoznalo a podle toho to jelo. Samozrejme to pak umi právě presne to , co se od toho čeká, tedy jezdit pouze na E85 a setrit 800 na nádrží. On to sam má ve svym subaru a na nic jinyho téměř nejezdí, rikal my že je na**anej kdyz nahodou musi vzit nekde natural a za vic jak 300 ho stejne nikde nebere, ze tech pump uz je dost.
Navic se to při pripadnym prodeji auta da snadno vyndat a nabastlit do jinyho, dle nej je to jedna investice do vsech aut ktery v budoucnu koupis, prave protože se ta sada dá velice snadno premontovat. Driv montoval plyn, ale prave kvuli vselijakym problemum vcetne kontrol, atd přešel na tohle.

no mě se to zdá pořád hodně .
přestavbová ecu stojí kolem 3t ,viz předchozí strana tudy odkaz ,
svíčky nejsou potřeba pokud nejsou před koncem životnosti,
palivovej filtr se mění po cca 1000 km na ethanol, teď je to nesmysl až na to začneš jezdit teprv to zvedne nečistoty.
nastavení a seřízení no dejme tomu -myslím že na tom nic není, pročíst si tohle tema od začátku a máš základ pro správný nastavení , no ale tak uživit se musí - 3t na práci mu dám .
a´t to počítám horem dolem adekvátní cena včetně těch věcí co ti počítá zbytečně je kolem 8t.
mě vyšla přestavba na 5t jezdím na čistou e85 už víc jak rok i přes zimu.
tudy odkaz
osobně mi na tomhle vadí že to nemá přímý propojení na lambdu a teplotu motoru,ale pokud se ověří že to funguje ok (viz x krát zmiňovaná kapacita vstřiků na max výkonu a správná funkce lambddy )tak to není až takový problém.
edit: teď mě napadá že to vyznívá že mám tuhle krabičku , ne já mám upravenou ecu .
tohle je jen ukázka jak se to vlastně montuje a jak se to nastavuje.
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 15.5.2012 , 16:41   Citovat  

monty napsal:
lambdy jsou i na karbech a tam se tak rychlá reakce nedá čekat a přesto tam napětí kolísá -takže bych spíš čekal nějakou vlastnost použitých materálů .

Opravdu nevím jak funguje řízení v řízeném kraburátoru ale ještě sem trošku pátral a myslím že mám pravdu s tou čiností lambdy. tady sem ještě něco našel:

Princip činnosti lambda sondy s oxidem zirkoničitým

Element lambda sondy s oxidem zirkoničitým má tvar tyčky a je dutý. Vnitřní strana je v kontaktu s okolním vzduchem. Vnější strana leží v proudu výfukových plynů. Obě strany jsou potaženy tenkou, porézní vrstvou z platiny, ta funguje jako elektroda.

Když lambda sonda dosáhne provozní teplotu, protékají ionty kyslíku na základě různé koncentrace kyslíku. Z vnějšího vzduchu se pohybují ionty kyslíku ve směru ke spalinám, aby dosáhly vyrovnání koncentrace.

Napětí je proporcionální obsahu kyslíku

Díky vzniklému rozdílu potenciálu bude elektrické napětí (U) na platinových elektrodách. Je-li směs chudá, činí signál sondy cca 0,1 voltu. Je-li směs bohatá, činí signál sondy cca 0,9 voltu. Při lambda=1 dochází k charakteristickému skoku napětí 0,8 voltu.

(o kmitání napětí tu nic neni)

Informace jsou z tohoto odkazu : tudy odkaz

Tak doufám že tomu příjdem na kloub jak to vlastně je přátele je to dobrý
   Návrat  
PříspěvekZaslal: 17.5.2012 , 5:44   Citovat  

FastCivic napsal:

to co uvidim na multimetru kdyz napichnu lambdu (tys psal ze si nastavoval na 0,8V) to je to same jako ta lambda ve spodnim radku na grafu?? Cili si to serizoval na bohatou smes, jestli tomu dobre rozumim. Pokud by ti multak ukazal vic jak jeden volt = chuda smes?

Chudá směs je 0 . Ideální seřízení by bylo sledovat Fuel Trim ECU,aby nedělala korekce a zůstala na vstřikách na nule.Jinak mě dává 0-9V ,ale rozmezí končí na 1.25V při vyplém motoru.
Při běžném provozu si Ecu udělá korekce,ale hlavní je aby lambda nespadla k nule při plně sešléplém plynu.

Mě ještě jednotka nedorazila.... Auto hlásilo nulový dojezd,tak jsem nabral čisté éčko a zatím jezdím bez jednotky.Hlavně nedávat plný plyn...
Jinak u nás v Mostě ho zvedli na 27.90 Ble
   Návrat  
millhauz je teď offline  millhauz
2 háčka
PříspěvekZaslal: 17.5.2012 , 7:12   Citovat  

Xfantasy napsal:
Chudá směs je 0 . Ideální seřízení by bylo sledovat Fuel Trim ECU,aby nedělala korekce a zůstala na vstřikách na nule.Jinak mě dává 0-9V ,ale rozmezí končí na 1.25V při vyplém motoru.
Při běžném provozu si Ecu udělá korekce,ale hlavní je aby lambda nespadla k nule při plně sešléplém plynu.

Mě ještě jednotka nedorazila.... Auto hlásilo nulový dojezd,tak jsem nabral čisté éčko a zatím jezdím bez jednotky.Hlavně nedávat plný plyn...
Jinak u nás v Mostě ho zvedli na 27.90 Ble

opri 1:1 mi dava lambda na plny plyn nejakych 0,8V , korekce na tom short fuel trim mivam max do nejakych 14%. Az na tu spotrebu teda. Pul na pul se mi fakt jezdit nevyplati. Spotreba mi sla nahoru o nejakych 2,5 litru....
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 17.5.2012 , 11:25   Citovat  

FastCivic napsal:
pekny graf, diky za nej je to dobrý
jeste blby dotaz
to co uvidim na multimetru kdyz napichnu lambdu (tys psal ze si nastavoval na 0,8V) to je to same jako ta lambda ve spodnim radku na grafu?? Cili si to serizoval na bohatou smes, jestli tomu dobre rozumim. Pokud by ti multak ukazal vic jak jeden volt = chuda smes?

Nene lambda 1 neodpovídá napětí jeden volt na multimetru, mrkni se na graf co jsem dával na předchozí stranu tam tam je poměr napětí - lambda
Ale jinak je to tak zhruba 0,3V - 0,8V = lambda 1
Ale na tom grafu je to přesněji uvedené.
   Návrat  
jira851 je teď offline  jira851
1 háčko
PříspěvekZaslal: 17.5.2012 , 16:14   Citovat  

nic podstatného, stará věc, ale některé by to mohlo zajímat.
tudy odkaz
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 24.5.2012 , 12:48   Citovat  

chci se zeptat, když mám podezření na jednu pumpu, že řežou klasický Natural 95 s ethanolem a prodávájí to jako obyč natural za plnou cenu, jak se v tom nejlépe utvrdit, nebo nechat potrestat danou čerpačku? Dá se poslat ČOI nebo něco? Jsem si tím ředěním na 99% jistý.
   Návrat  
Meethos je teď offline  Meethos
2 háčka
PříspěvekZaslal: 24.5.2012 , 13:06   Citovat  

jira851 napsal:
chci se zeptat, když mám podezření na jednu pumpu, že řežou klasický Natural 95 s ethanolem a prodávájí to jako obyč natural za plnou cenu, jak se v tom nejlépe utvrdit, nebo nechat potrestat danou čerpačku? Dá se poslat ČOI nebo něco? Jsem si tím ředěním na 99% jistý.

Podívej se na stránky tudy odkaz Já už jsem dvakrát zařídil pokutu pro jednu benzínku v Litoměřicích.
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 24.5.2012 , 13:22   Citovat  

Díky, jedná se mi o to, že prodávat něco, co neodpovídá hodnotám naturalu 95 za stejnou cenu jako natural 95 je pro ně asi dobrej kšeft, ale nevidím důvod, proč by na sobě měli nechávat vydělat ostatní a ještě si ku*** auto
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 24.5.2012 , 17:57   Citovat  

da se nejak spocitat, jake je vysledne oktanove cislo? pri redeni 1:1 95oct + ethanol a 100oct + ethanol?
   Návrat  
vespula.mortifer je teď offline  vespula.mortifer
3 háčka
PříspěvekZaslal: 28.5.2012 , 9:38   Citovat  

Včera jsem se ptal na EuroOilu co je to ten jejich Optimal 95E , ze je o cca 40 haléřů vzdy dražší. Pani mi rekla ze je to lepší nak klasickej natural a ať kouknu do letáku. Tak jsem kouk a ejhle. Blablabla o všelijakých výhodách proč to tankovat a úplně na konci, že těchto vlastností je docileno diky pridani ETHANOLU . No. Dobrej marketingovej tah na neznalé. Takže když cvrknem do klasickeho benalu troch Ecka tak usetrime a navic jezdíme na něco co se vlastně prodává dráž jako superpalivo, je to tak ? Jinak obecně cerpacky EuroOil mám rád a tankuju tam hodně, cena je dobrá a kvalita úplně jinde než ONO.
   Návrat  
spyda je teď offline  spyda
3 háčka
PříspěvekZaslal: 28.5.2012 , 10:20   Citovat  

FastCivic : Cistej Ethanol by mel mit cca 109 ( prumer z stranek ), ale predpokladam ze E85(ethanol + n95) ma v prumeru kolem 104-105. Nenici se tim nic, pokud mas spravnej pomer A/F. Pokud neupravis mapy/mnozstvi/delku vstriku tak bude chuda smes ... a potom to je jedno, jestli mas chudou smes na benzin, e85 nebo na vodik, vysledek je furt stejnej HaHaaa
   Návrat  
Moderátor
PříspěvekZaslal: 29.5.2012 , 4:46   Citovat  

FastCivic napsal:
aha aha, chapu je to dobrý
ale ciste cistej ethanol se na zadne cerpacce koupit teda neda, ze? na ten by to jezdilo spatne?

čistej asi jen v tom lihovaře ,jezdilo by to normálně jen asi ještě huř startovalo.benzín se tam udajně taky dává pro doplnění aditiv a možná taky aby z toho státu aspoň něco přiteklo do kasy.
   Návrat  
PříspěvekZaslal: 29.5.2012 , 9:18   Citovat  

Tak jednotka odzkoušena.
První věc je zklamání z konektorů.Moje originál Honda konektory mají větší zobáček který brání otočení konektoru.Ty na jednotce jsou užší a nešlo mi to tedy na vstřik nasadit. Musel jsem použít "hrubou" sílu a na jejich konektorech udělat nožem větší drážku.
Bohužel mám velice špatný přístup ke vstřikům a tak dvouma prstama šlo špatně zasunout konektor.Nakonec se povedlo.Při prvních pokusech občas vynechalo zapalování,tak jsem ještě z konektoru odebral modrý doraz a znovu ho nasadil.Již asi týden bez vynechání.
Napoprvé jsem si jednotku rozešteloval.Špatně jsem pochopil návod na seřízení,ale nakonec se povedlo...
Seřídil jsem korekce aby Ecu dělala korekce ±5% na "automat" režim.

Automat je kapitola sama o sobě.Nejedná se o žádný automat režim,jak se může zdát.Jedná se pouze o to že jednotka udělá korekce pouze 15% a zbytek nechá na Ecu podle lambdy.Takže ať jedete na benzín nebo éčko,korekce Ecu by měli být v limitu.

Jinak už jen pozitiva... Auto jede líp než na benzín.Jednotka bere napětí z konektoru,takže odpadá hledání napájení.Stačí jen uzemnit.

IMAG0283.jpg

IMAG0283.jpg, 2.63 MB

IMAG0284.jpg

IMAG0284.jpg, 2.11 MB

IMAG0287.jpg

IMAG0287.jpg, 2.99 MB
   Návrat  
millhauz je teď offline  millhauz
2 háčka
PříspěvekZaslal: 29.5.2012 , 9:38   Citovat  

Xfantasy napsal:
Tak jednotka odzkoušena.
První věc je zklamání z konektorů.Moje originál Honda konektory mají větší zobáček který brání otočení konektoru.Ty na jednotce jsou užší a nešlo mi to tedy na vstřik nasadit. Musel jsem použít "hrubou" sílu a na jejich konektorech udělat nožem větší drážku.
Bohužel mám velice špatný přístup ke vstřikům a tak dvouma prstama šlo špatně zasunout konektor.Nakonec se povedlo.Při prvních pokusech občas vynechalo zapalování,tak jsem ještě z konektoru odebral modrý doraz a znovu ho nasadil.Již asi týden bez vynechání.
Napoprvé jsem si jednotku rozešteloval.Špatně jsem pochopil návod na seřízení,ale nakonec se povedlo...
Seřídil jsem korekce aby Ecu dělala korekce ±5% na "automat" režim.

Automat je kapitola sama o sobě.Nejedná se o žádný automat režim,jak se může zdát.Jedná se pouze o to že jednotka udělá korekce pouze 15% a zbytek nechá na Ecu podle lambdy.Takže ať jedete na benzín nebo éčko,korekce Ecu by měli být v limitu.

Jinak už jen pozitiva... Auto jede líp než na benzín.Jednotka bere napětí z konektoru,takže odpadá hledání napájení.Stačí jen uzemnit.

Takze kdyz nastavim automat rezim, tak na benzin to bude v podstate bez korekce a korekci bude provadet jen na ethanol? A tim ze si nastavil tech 5% korekci na auto rezim mas teda dohromady 20% z toho 15% dela jednotka a 5% nechavas delat ECU?

EDIT : uz to asi chapu. Tys misto tech 15% defaultnich na auto rezim nastavil jen 5% ?
   Návrat  
hopit je teď offline  hopit
4 háčka
PříspěvekZaslal: 29.5.2012 , 9:46   Citovat  

Xfantasy napsal:

Výsledek je tedy stejný jako při zvýšení tlaku paliva . Krabička jen natáhne délku vstřiku bez ohledu na režim v jakém motor pracuje a studený start pozná pouze podle čekání před otočením klíčku ? Nechápu proč ta krabička nerozlišuje benzín od E85 , při jízdě na benzín se tím výrazně omezí možnosti korekce ECU Tak to valím bulvy
   Návrat  

Obsah fóra Honda-club.cz   
Jezdíte někdo na Etanol E85?
Fórum: Volná diskuze
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3 ... 10, 11, 12 ... 31, 32, 33  Další 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina