Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[1]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
Jezdíte někdo na Etanol E85?
Fórum: Volná diskuze
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3 ... 9, 10, 11 ... 31, 32, 33  Další 
Zaslat odpověď

Strana 10 z 33
Xfantasy je teď offline  Xfantasy
PříspěvekZaslal: 11.4.2012 , 15:56   Citovat  

Ale samozřejmě máš pravdu, 14,7:1 oproti 9:1
Zatím nemám čistý E85 a proto jen tak malá korekce.To jestli zvládne "nová" ecu větši poměr nevím a jsem připravenej obětovat za krabičku.
Z mého screenu je i vidět aktuální vypočítaný poměr paliva a vzhledem k tomu že poměr neklesá a ecu nechá korekce pouze na vstřiku,je mi jasné že s Éčkem nepočítá.
Do určité míry je Ecu schopná si s korekcí poradit.Kritický to bude při plném výkonu,kdy nebere v potaz O2 čidlo a jede podle mapy. Zatím je vše dle lambdy v pořádku i na plno.
Fuel Trim čidlo se při plně sešláplém pedálu vyřadí z činosti a pravděpodobně se jede dle Long Fuel Trim výpočtu,proto je O2 v pořádku.
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
monty je teď offline  monty
Moderátor
Členství: Žádné
PříspěvekZaslal: 12.4.2012 , 5:24   Citovat  

Meethos napsal:
Tvá jednotka je nastavena na poměr 14,7:1 (vzduch:palivo) ale E85 má mít tento poměr 9,76:1. Myslíš tedy, že korekce v řádu 12ti procent pomohou, když je rozdíl 34% procent ?

Monty můžeš se prosím vyjádřit k těmto číslům ? Jsou to čísla, které jsem vyčetl z nějaké chytré brožury Volva.

ano je to tak,poměr na e85 je kolem 9:1 . tady jde o to že Xfantasy jede momentálně na směs cca 1:1 tzn má korekce pouze 12% = vše je ok .záleží jak by ecu zareagovala v případě nalití čistýho e85 -pak by ta korekce měla vyskočit na cca těch 34% (to je prostě těch cca 30% paliva navíc co tu furt omílám dokola)-pokud ne, tak na to ecu není připravena a bude chudá směs ... a musí se vyřešit jak tam dostat palivo jinak ,pokud tam dodá těch cca 30% jiným způsobem tak pak ta korekce sleze na hodnoty kolem 0.
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
dj-bobr je teď offline  dj-bobr
4 háčka
PříspěvekZaslal: 15.4.2012 , 2:07   Citovat  

Dneska jsem zapokusoval trošku, za dvě stovky čistý E85 do úplně prázdné nádrže (ke stojanu doskákáno s vydatným přispěním startéru Úsměv ). D15B2 C5g. výsledek: nestabilní volnoběh, občasné chcípání při volnoběhu a při dojíždění na neutrál na křižovatce, ztráta krouťáku pod 2500ot. (strahovský tunel jsem na pětku při 70km/h s lehkým plynem nevyjel, na N95 to šlo), dlooouhý lag při sešlápnutí plynu (rozjezdy byly o dost obtížnější, než na N95). Ale s trochou snahy a zvyku jakžtakž použitelné. Vyšší otáčky bez problémů, už nad 3000ot. v pohodě, 130km/h na pětku s lehkým plynem šlo docílit.
Naředil jsem to za stovku N95kou a teď na to jezdím, zatím pocitově o dost lepší, než na čistý E85, nepatrně horší chování v nízkých otáčkách, chcípání zmizelo. Chce to prostě ředit benzínem, nebo tam do toho motoru dostat toho paliva víc, to je nezpochybnitelný fakt.. extrémní varianta by byla ještě třeba zkusit pomocný vstřikovač D15B2 zapojit přes výkonové schottky diody jak k ECU, tak k prvnímu vstřiku paralelně, ikdyž to tam bude pak cákat dvojnásobek.. :/ ok, blbost, ale snaha byla Úsměv
   Návrat  
Aceman je teď offline  Aceman
1 háčko
PříspěvekZaslal: 15.4.2012 , 8:45   Citovat  

DJ Bobre, nechces nam tu tvrdit, ze si nalil E85 do chudaka staryho dedka civika92, aniz bys predtim motor jakkoli upravoval??, pokud ano, pak si dej facana a hodinu hlad auto po narazniku, abys ho odprosil, protoze takovou hovadinu co si mu provedl si nezaslouzi zadna kara.
Lidska blbost se za chvili bude moci vazit na vaze pro kamiony....
Nizky vek budiz vasi omluvou.
   Návrat  
millhauz je teď offline  millhauz
2 háčka
PříspěvekZaslal: 15.4.2012 , 9:15   Citovat  

CO sem se zacetl na internetu, tak diky pridavne jednotce je mozne tady na ten biobordel jakz takz jezdil u N/A motoru. Ale jak je to s motory s turbem? To sem se nikde nedocetl.Netrpi moc turbo? Skoda forum mlci, treba tady nekdo bude vedet
   Návrat  
PříspěvekZaslal: 15.4.2012 , 17:56   Citovat  

Pokud dodržíš podmínku dodávky více paliva mělo by to jít i s turbem...
   Návrat  
silenec je teď offline  silenec
Partner H-C
PříspěvekZaslal: 15.4.2012 , 18:30   Citovat  

No prave u turba je ethanol celkem oblibeny, protoze je mimo jine o dost levnejsi nez zavodni benzin Úsměv samozrejme s nim musi pocitat idealne uz jednotka auta... odkaz
   Návrat  
2 háčka
PříspěvekZaslal: 15.4.2012 , 18:48   Citovat  

Xfantasy napsal:
Pokud dodržíš podmínku dodávky více paliva mělo by to jít i s turbem...

takze staci "krabicka" pro E85? vstriky by to zvladat mely
   Návrat  
PříspěvekZaslal: 15.4.2012 , 20:34   Citovat  

Měla by . Prodlouží vstřik a tím dodá více paliva. Druhá možnost je reduktor paliva, ale to se tu už psalo.
Pak ideálně zkontrolovat parametry z Lambda sondy jak se chová směs....
   Návrat  
Moderátor
PříspěvekZaslal: 16.4.2012 , 6:23   Citovat  

millhauz napsal:
takze staci "krabicka" pro E85? vstriky by to zvladat mely
tu krabičku samozřejmě musíš dobře nastavit jinak to dopadne špatně , turbo snáší chudou směs ještě huř jak NA( nezapomeň že v přetlaku se i na benzínu používá směs cca 12:1 ne stechio) ,viz ty fotky katu +turbu to taky nepřidalo.Ale jinak je e85 na turbo lepší než benzín , nejen skrz vysoký OC ale i kvuli nižší odparnosti ,dochází k většímu ochlazování spalovacího prostoru proti benzínu (což u studenýho motoru je zas problém Velmi šťastný viz degradace oleje)
   Návrat  
2 háčka
PříspěvekZaslal: 16.4.2012 , 7:04   Citovat  

monty napsal:
tu krabičku samozřejmě musíš dobře nastavit jinak to dopadne špatně , turbo snáší chudou směs ještě huř jak NA( nezapomeň že v přetlaku se i na benzínu používá směs cca 12:1 ne stechio) ,viz ty fotky katu +turbu to taky nepřidalo.Ale jinak je e85 na turbo lepší než benzín , nejen skrz vysoký OC ale i kvuli nižší odparnosti ,dochází k většímu ochlazování spalovacího prostoru proti benzínu (což u studenýho motoru je zas problém Velmi šťastný viz degradace oleje)

ja si to ladit nebudu Velmi šťastný nechal bych si to udelat nekde, kdybych do toho sel. Jen sem potreboval vedet jestli turbo nebude trpet. Ocividne na tom bude jeste lip Úsměv
   Návrat  
PříspěvekZaslal: 16.4.2012 , 7:47   Citovat  

Ceny krabiček jsou rozdílné,ale vesměes jsou všechny stejné.Viděl jsem kolem 5000 a v Praze je dokonce montáž zdarma.Pak taky za necelé 3000 někde v ČB.

Hlavně se kouknout na diagnostiku i za jízdy,co to dělá při plném výkonu.Optimálně nastavit aby řj nědělala korekce na vstřikách.
   Návrat  
2 háčka
PříspěvekZaslal: 16.4.2012 , 8:01   Citovat  

mas zkusenosti s nejakou urcitou znackou?
   Návrat  
PříspěvekZaslal: 16.4.2012 , 9:49   Citovat  

Bohužel ještě ne.Dojíždím teprve nádrž s poměrem 1:1 a pak chci zkusit jak si poradí jednotka s čistým Éčkem.

Ale mám v merku dvě.Jen váhám jestli ušetřit 2500 a namontovat si to sám.Složité to není,jen mám špatný přístup ke vstřikům.
Diagnostiku taky mám,takže není problém sledovat hodnoty z lambdy a korekce Fuel Trim.Krabička se dá i nastavit aby dávala víc paliva.
   Návrat  
PříspěvekZaslal: 18.4.2012 , 22:27   Citovat  

Tak v nádrži zbylo jen pět litrů E50 a potřeboval jsem jet kousek za hranice, tak jsem přitankoval deset litrů E85....
No, jede to, ecu si při nějakém km udělala korekci až na 24%, ale při plně sešláplém plynu spadne lambda na nulu a ani po pěti vteřinách se nezvedne. Dýl jsem radši nezkoušel Tak to koukám!
Takže dojedu nádrž, hodím benzín, sjedu na servisku a pak tam dám krabičku na korekci...

2012-04-18_21-29-15.png

Zobrazení obrázku v plné velikosti.
2012-04-18_21-29-15.png, 81.18 kB
   Návrat  
2 háčka
PříspěvekZaslal: 18.4.2012 , 22:49   Citovat  

Xfantasy napsal:
Tak v nádrži zbylo jen pět litrů E50 a potřeboval jsem jet kousek za hranice, tak jsem přitankoval deset litrů E85....
No, jede to, ecu si při nějakém km udělala korekci až na 24%, ale při plně sešláplém plynu spadne lambda na nulu a ani po pěti vteřinách se nezvedne. Dýl jsem radši nezkoušel Tak to koukám!
Takže dojedu nádrž, hodím benzín, sjedu na servisku a pak tam dám krabičku na korekci...

tak pak dej vedet jakou, zacinam o tom silne uvazovat i na preludu
   Návrat  
PříspěvekZaslal: 19.4.2012 , 3:52   Citovat  

Ještě se zeptám Montyho, je má domněnka že je nutné upravit množství správná? Doufat že se lambda po pěti vteřinách zvedne jsem se bál.....

A za druhé, odpojením baterie se vymažou hodnoty ecu z provozu? Jako třeba Fuel Trim Long? Odpojil jsem pouze pojistku 14 což má být napájení ecu, ale hodnota FTL zůstala uložena...
   Návrat  
Moderátor
PříspěvekZaslal: 19.4.2012 , 5:11   Citovat  

Xfantasy napsal:
Ještě se zeptám Montyho, je má domněnka že je nutné upravit množství správná? Doufat že se lambda po pěti vteřinách zvedne jsem se bál.....

A za druhé, odpojením baterie se vymažou hodnoty ecu z provozu? Jako třeba Fuel Trim Long? Odpojil jsem pouze pojistku 14 což má být napájení ecu, ale hodnota FTL zůstala uložena...

jj evidentně to ffv tedy není , 5 s by mělo stačit na to aby to mělo aspoň snahu něco dorovnat.tu krabičku si ale domluv tak aby šla vrátit -nemám konkretní zkušenost,ale někde jsem pochytil že jsou problémy s emulací vstřiků -krabička nedokáže ecu auta oblbnout tak aby si "myslela" že má pořád na vstupech vstřiky a ta je pak hlásí jako vadný. Vzhledem k tomu že honda vstřiky kontroluje už od obd 0 bych z tohohle měl obavy a jezdit s rožlým checkem by mě znervozňovalo.+ samozřejmě nevím jestli máš rezervu na prutoku vstřiku -krabičku musíš pak zase prověřit.
k vymazání adaptaci - přepokládám že musíš odpojit baterku -i u starejch hond se pro reset tahala jiná pojistka než ta označená "ecu " myslím označená "hazard" (ale to nevím jistě,jsem sklerotik a dycky radši vytrhnu drát od baterky).
   Návrat  
Moderátor
PříspěvekZaslal: 19.4.2012 , 5:47   Citovat  

millhauz napsal:
tak pak dej vedet jakou, zacinam o tom silne uvazovat i na preludu

nejsem si jistej jesli ti na krabičku u 2,0 budou stačit vstřiky, spíš si myslím že ne .
   Návrat  
Rom. je teď offline  Rom.
Partner H-C
Členství: Gold
PříspěvekZaslal: 19.4.2012 , 6:12   Citovat  

kdyby se někomu hodil, tak mám doma jeden nový, nevyužitý regulátor benz. tlaku ...

regulátor benz. tlaku.jpg

Zobrazení obrázku v plné velikosti.
regulátor benz. tlaku.jpg, 336.42 kB
   Návrat  
2 háčka
PříspěvekZaslal: 19.4.2012 , 7:19   Citovat  

monty napsal:
nejsem si jistej jesli ti na krabičku u 2,0 budou stačit vstřiky, spíš si myslím že ne .

Nejdriv to chci na daily, pak budu laborovat s preludou Úsměv
   Návrat  
PříspěvekZaslal: 19.4.2012 , 7:57   Citovat  

Regulátor by byl super,škoda že u Jazze je umístěn v nádrži...

To Monty: krabku budu řešit až po servisce,mám na ní měsíc...24% korekci vstřiky zvládli,tak snad vydrží ještě kousek. Zkusím pak tedy odpojit baterii,nevím jak dlouho bych to musel nechat běžet na benzín aby ten dlouhodobý průměr slezl dolů. Taky si myslím že 5 vteřin je dlouhá doba a to aby se lambda projevila.Na 1:1 reagovala i při plnym plynu.
   Návrat  
Jonaasek je teď offline  Jonaasek
2 háčka
PříspěvekZaslal: 27.4.2012 , 21:32   Citovat  

mám dotaz konkrétně na montyho, mám F22Z2 - SOHC VTEC v accordu, a už tak půl roku jezdím na 1:1 E85 a natural, bez jediného problému, nic neklepe nic nechcípá, check nesvítí auto jede uplně vpoho, kyž jsem to nalil poprvé tak jsem změnu trochu poznal, teď ji vidím hlavně v peněžence Úsměv zkoušel jsem i 20l natural 40 E85 a tam byl volnoběh a nižší otáčky trochu skákavější, ale chceck nikdy nesvítil...tkaže jezdím na 1:1 a rád bych jezdil jak vy na čistý E85, kdybych od ROMa vzal ten regulátor, dokážete mi říct jak ho tam dát a jak ho nastavit?když vezmu tu stupnici 1-10 tak kolik dává auto normálně a kolik musí dávat aby to bylo ok?...nebo to záleží na konkrétním motoru a musel bych zkoušet?
   Návrat  
crxmann je teď offline  crxmann
5 háček
PříspěvekZaslal: 28.4.2012 , 8:50   Citovat  

včera jsem to nalil do daily caru v poměru 1.3 tak uvidím. Žádný úpravy sem nedělal.
   Návrat  
Moderátor
PříspěvekZaslal: 30.4.2012 , 6:36   Citovat  

Jonaasek napsal:
mám dotaz konkrétně na montyho, mám F22Z2 - SOHC VTEC v accordu, a už tak půl roku jezdím na 1:1 E85 a natural, bez jediného problému, nic neklepe nic nechcípá, check nesvítí auto jede uplně vpoho, kyž jsem to nalil poprvé tak jsem změnu trochu poznal, teď ji vidím hlavně v peněžence Úsměv zkoušel jsem i 20l natural 40 E85 a tam byl volnoběh a nižší otáčky trochu skákavější, ale chceck nikdy nesvítil...tkaže jezdím na 1:1 a rád bych jezdil jak vy na čistý E85, kdybych od ROMa vzal ten regulátor, dokážete mi říct jak ho tam dát a jak ho nastavit?když vezmu tu stupnici 1-10 tak kolik dává auto normálně a kolik musí dávat aby to bylo ok?...nebo to záleží na konkrétním motoru a musel bych zkoušet?

člověče dyt to tady je všecko už napsaný .regulátor zapojíš do vratnýho vedení z lišty do nádrže,tlak paliva zvedneš tak aby ti cyklovala lambda -bývá to kolem 4 -4,2 baru.další věc ,ale to se nedá říct dopředu tu musíš zkusit jsou starty studenýho motoru .
   Návrat  
FastCivic je teď offline  FastCivic
5 háček
PříspěvekZaslal: 30.4.2012 , 19:24   Citovat  

monty napsal:
člověče dyt to tady je všecko už napsaný .regulátor zapojíš do vratnýho vedení z lišty do nádrže,tlak paliva zvedneš tak aby ti cyklovala lambda -bývá to kolem 4 -4,2 baru.další věc ,ale to se nedá říct dopředu tu musíš zkusit jsou starty studenýho motoru .
na cem je nejlepsi podivat se jak osciluje ta lambda? nejakej levnej a ucinnej osciloskop se da nekde koupit?
muzu tak +- "naladit" i upravenej motor, ktery potrebuje kapku vic paliva? (jezdenej jen na benal)
   Návrat  
PříspěvekZaslal: 30.4.2012 , 22:23   Citovat  

Naladit částečně.... Při běžném provozu si ecu udělá korekce na vstřikách podle signálu lambdy. Takže typ přidáš, lambda zjistí bohatou směs a ecu zkrátí dobu vstřiku. Toto ovšem neplatí při plném výkonu, tam už tvá korekce bude, tam ecu jede podle mapy plus trvá korekce.
Teoreticky na kontrolu hodnot lambdy stačí diagnostika, či udělat indikátor z diod podle návodu zde na fóru.
   Návrat  
Moderátor
PříspěvekZaslal: 2.5.2012 , 5:53   Citovat  

FastCivic napsal:
na cem je nejlepsi podivat se jak osciluje ta lambda? nejakej levnej a ucinnej osciloskop se da nekde koupit?
muzu tak +- "naladit" i upravenej motor, ktery potrebuje kapku vic paliva? (jezdenej jen na benal)

oscilátor nevím , používám jen klasickej voltmetr.oscilátor by byl lepší ale na ověření zda se "hýbe" napětí je obyč voltmetr dostatečnej, na přesnější meření používám WB lambdu.
naladit myslíš jak? posunout celou mapu paliva abys mohl jezdit na čistej e85 určitě jde , ale ladit podle nb lambdy upravenej motor nehrozí.
   Návrat  
PříspěvekZaslal: 2.5.2012 , 19:53   Citovat  

Jak moc je složité upravit mapu? Myslel jsem že Honda snadno nejde...
Co je k tomu potřeba? Že bych vynechal krabičku....
   Návrat  
Moderátor
PříspěvekZaslal: 3.5.2012 , 5:33   Citovat  

Xfantasy napsal:
Jak moc je složité upravit mapu? Myslel jsem že Honda snadno nejde...
Co je k tomu potřeba? Že bych vynechal krabičku....

bavíme se o ecu odb0 odb1 který jsou relativně lehce upravitelný , u tebe to není tak jednoduché(levné a nevím jestli proveditelné).
   Návrat  

Obsah fóra Honda-club.cz   
Jezdíte někdo na Etanol E85?
Fórum: Volná diskuze
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3 ... 9, 10, 11 ... 31, 32, 33  Další 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina