Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[1]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
Vše o Civic 6G Anglánech
Fórum: Pokec o autech
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3, ... 90, 91, 92  Další 
Zaslat odpověď

Strana 2 z 92
vojt4s je teď offline  vojt4s
4 háčka
Členství: Žádné
PříspěvekZaslal: 12.3.2011 , 8:57   Citovat  

kliku myslím vnitřní.

zatraceně, ještě to mohlo být víc komplikované fakt...
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
Nosound89 je teď offline  Nosound89
1 háčko
PříspěvekZaslal: 12.3.2011 , 9:47   Citovat  

já mám anglana D16B2 1,6 85kW... do 1,4 66kW nebo 1,5 84kW bych šel jen u 3dv HB Mrk anglán už je na to dle mě těžký
   Návrat  
alien44 je teď offline  alien44
3 háčka
PříspěvekZaslal: 12.3.2011 , 10:00   Citovat  

Nosound89 napsal:
já mám anglana D16B2 1,6 85kW... do 1,4 66kW nebo 1,5 84kW bych šel jen u 3dv HB Mrk anglán už je na to dle mě těžký

dost záleží na tom, jak člověk jezdí nebo co vozí. Taky mi už přijde 1.8 slabá, kdyby bylo 2.2 nezlobil bych se.
   Návrat  
optimas je teď offline  optimas
4 háčka
PříspěvekZaslal: 12.3.2011 , 10:09   Citovat  

Nosound89 napsal:

Tak somozřejmě pokud chceš jezdit kudlu tak 1,4 a 1,5 je na tohle slabá ,ale na takové normální ježdění to stačí bohatě, ale i stakovým motorem sa dá vyblbnout Velmi šťastný
   Návrat  
Tomik je teď offline  Tomik
1 háčko
PříspěvekZaslal: 12.3.2011 , 14:00   Citovat  

Tak kudlu bych si třeba i rád zajezdil občas Velmi šťastný Ale jak jsem psal, jde mi hlavně o ekonomickou jízdu 50:50 město/okresky a to i v plném obsazení auta do práce cca 35km tam 35km zpět. Takže si myslím, že by byla nejvhodnější asi ta 1.5 84kw. Do teď jsem neměl jiné auto než Galanta (3) Velmi šťastný ale ten, na to každodenní ježdění byl zbytečně hladovej...
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 12.3.2011 , 15:48   Citovat  

Tomik napsal:
Tak kudlu bych si třeba i rád zajezdil občas Velmi šťastný Ale jak jsem psal, jde mi hlavně o ekonomickou jízdu 50:50 město/okresky a to i v plném obsazení auta do práce cca 35km tam 35km zpět. Takže si myslím, že by byla nejvhodnější asi ta 1.5 84kw. Do teď jsem neměl jiné auto než Galanta (3) Velmi šťastný ale ten, na to každodenní ježdění byl zbytečně hladovej...

A co tenhle sice kombajn ,ale 124kW odkaz
Nebo tenhle odkaz
Podívej se do sekce prodám auto a tam si možná vybereš
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 12.3.2011 , 16:42   Citovat  

Já hledám spíš něco v cenové kategorii kolem 50 tis. Jinak ten černej je fakt pecka VTEC
Jo a rozhodně preferuju originální stav vozu, tuningu, ať už je jakejkoliv, se obloukem vyhýbám..
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 13.3.2011 , 12:22   Citovat  

Byl jsem projet tuhle hondici předface tudy odkaz spíš jen ze zvědavosti, zdála se mi celkem drahá. Oba zadní lemy zrezlý na výměnu, ale v kufru měl nový zadní lemy, předek trochu rozuteklej, ventilace šla jen na 3 a 4 stupeň prostě nic zachovalého, ale motorově výborný, táhlo to opravdu pěkně a hned jsem se v ni usadil.
   Návrat  
DrSlimm je teď offline  DrSlimm
3 háčka
PříspěvekZaslal: 13.3.2011 , 19:40   Citovat  

Ventilace na nizsi stupne je znama zavada, lze spravit za levno novym odporovym dratem..
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 13.3.2011 , 21:40   Citovat  

Moderátor Ninja to opravuje vyměným způsobem pošleš mu starý a on ti za 250 kč pošle nový
   Návrat  
JackeOb je teď offline  JackeOb
1 háčko
PříspěvekZaslal: 13.3.2011 , 21:51   Citovat  

Ahoj,
mám anglána D15Z8 - 84kw a musím říct, že s tím asi vedle nešlápneš.

Moje subjektivní poznatky:
- Venkovní kliky dveří jsou dělaný pro inteligentní lidi. Jestli ti za to někdo zatáhne silou při zamknutých dveřích, tak je nejspíš vyrve.
- Výkon motoru i zpřevodování je na můj vkus vcelku ideální (5ka by mohla být pro jízdu na dálnici o něco dál) pro běžnou rodinnou jízdu s chvilkovými záchvaty sportovní jízdy. Když jedeš pohodičku a chceš předjet, tak podřadíš o 2 stupně a dupneš na to.
- Pohodlnej podvozek, dělanej na komfortní jízdu. Nerovnosti nevnímáš, ale je pravda že při sportovnějším projetí zatáčky se dost naklání (ale mám asi komplet původní spodek).
- V zimě jsem s tím zkoušel blbnout a tam kde Fabia a Seat (nejakej mensi, uz nevim co presne) litali do zaveji a byli bud pretacivy do hodin, nebo nedotacivy, tak tohle auto proste jelo bokem a drzelo jak pribity (nokian gumy) - takže s tím mně taky velmi příjemně překvapilo.
- Relativně často mi odchází čepy předních kol (proti autům v mém okolí) - měním tak 2x ročně.
- Se svody (jak tu někdo psal) zatím problém nemám.
- Možná malinko větší volant na mně (ale japonci maj snad větší - vím z doslechu) - při zatáčení mi ruka neprojde mezi stehnem a volantem a musim ručkovat.
- Někdo tu psal že má malej raid, ale já nemám problém, vždy jsem se vytočil bez problému a bez couvání (až na extrémy, samozřejmě)
- Spotřeba u mně cca 6-6,5 l/100km + 0,5-1 litr oleje /10000km (motor má najeto téměř 200000)

Myslím, že pokud chceš rodinný vozítko (5dv. a sklápěcí sedačky) a přitom s trošku sportovním duchem, tak je to super volba.
   Návrat  
Tworfik je teď offline  Tworfik
1 háčko
PříspěvekZaslal: 14.3.2011 , 9:07   Citovat  

Trošku se vám do toho vložím,
máme doma 1.5 66kw ekonoma.... má ho babka a nemůže si ho vynachválit... je to hezký bezporuchový auto s malou spotřebou ale radost s tím jezdit opravdu nemám... já na anglána přesedlal z civicu 1.5 66kw do anglána 1.6 SOHC 92kw s tím že starej civouš byl úžasnej a na 1.5 lítal jak pominutej. upřímně po přesedlání nastalo zklamání. Výkon 92 kw jsem čekal jinde a žádnej zázrak to není. Postupem času jsem se s ním srovnal a už mám taky lepší pocity. Nevím jak jiný motorizace ale na to svoje byl ohromnej problém sehnat kloub na poloosu i když je všude prodávaj tak žádnej nepasoval.. jinak výrazně jiný závady nic moc nebylo....ač na něj nadávám v jednom kuse pak s ním vyjedu na okresku a vážně se bavímÚsměv je to super auto:-)
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 14.3.2011 , 16:11   Citovat  

citace:
při zatáčení mi ruka neprojde mezi stehnem a volantem a musim ručkovat.

Počkej tohle je nějaký divný já tam mám místa že by se tam moje baba protáhla, ale pak je ještě možnost že máš sedačku zvedlou úplně nahoře a volant daný úplně dole to bych věřil. Já mám skoro 100 kg a mám místa ještě pro jednoho to mi hlava nebere
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 14.3.2011 , 20:07   Citovat  

Sedačku mam cca v pulce (výšku), ale asi ji mam poměrně vpředu, protože mám radši pokrčený nohy než natáhnutý. Když ji dám dál, tak mám sice víc místa mezi volantem a nohama, ale zase se mi zda daleko volant a nepracuje se mi dobře s pedálama. Volant mám úplně nahoře - (a stejně skoro nevidím kontrolky blinkrů a vůbec vrchní část palubovky.

Ale třeba mám prostě divný haxny Úsměv
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 14.3.2011 , 21:45   Citovat  

Jak je složité předělat motor 1.4 55kw na původních 66kw?
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 16.3.2011 , 18:28   Citovat  

Tak jsem to našel: tudy odkaz vypadá to poměrně jednoduše je to dobrý
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 26.3.2011 , 19:28   Citovat  

Docela mě láká tento kousek: tudy odkaz Co si o něm myslíte? VTEC
   Návrat  
mimozo je teď offline  mimozo
1 háčko
PříspěvekZaslal: 28.3.2011 , 17:28   Citovat  

Tomik napsal:
Umplně stejnou jsem mněl já než jsem ji nepokakal svou blbosti. Vypadá nadherně. Akorát by možná metalíza byla lepší, ale nevim. Jinak je to dobrej motor ale do kopečku se mu moc nechtelo.
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
VlastaFR je teď offline  VlastaFR
2 háčka
PříspěvekZaslal: 28.3.2011 , 19:44   Citovat  

vypada pekne, ale od motoru necekej zazraky. vykon sice ujde, ale je to ekonom, coz ma za nasledek dlouhou prevodovku, takze tech 84kw nez rozhybes.. zalezi co je ve tvem gustu. Dobry motor je 1.6, nebo pak VTi Honda
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 29.3.2011 , 0:55   Citovat  

Tomik napsal:

Mam doma to samé (viz výše - tudy odkaz ) a spokojenost.
Motor pravda není z F1, ale stačí. Chce si to projet a sám si určit jestli je dostačující, nebo shánět něco silnějšího.
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 30.3.2011 , 20:12   Citovat  

JackeOb napsal:
Mam doma to samé (viz výše - tudy odkaz ) a spokojenost.
Motor pravda není z F1, ale stačí. Chce si to projet a sám si určit jestli je dostačující, nebo shánět něco silnějšího.

Projížděl jsem 1.4 66kw a výkon tohoto Civicu mi přišel dostačující, takže si myslím, že ta 1.5 bude akorát pro mé potřeby...
   Návrat  
Tuča je teď offline  Tuča
1 háčko
PříspěvekZaslal: 3.4.2012 , 16:20   Citovat  

Zdravím,

koupil jsem si Anglána 1.8 VTI a mám pár dotazů.
První je, že se mi nějak nezdá spínání Vtecu. Na jedničku a dvojku ho neslyším a na trojku jen slabě.
I výkon mi přijde nějaký malý. O proti Integře co jsem měl, to vůbec nejede. Tah se mi zdá taky
pořád stejný, není tam ten kopanec při sepnutí Vtecu (teda jestli vůbec spíná).
Dá se nějak ten ventil jednoduše vyzkoušet? A může třeba spínat nějak napůl? Nebo buď funguje nebo ne?

A druhý dotaz, kde se dá nejlevnějc sehnat díly na komplet repasi podvozku.
Potřebuju vyměnit skoro všechny silenty, uložení stabilizátorů, čepy a tyčky řízení a tlumiče.
A máte někdo vyzkoušený nějaký snížený pružiny na sériových tlumičích?

Za každé rady a zkušenosti budu rád. Úsměv
   Návrat  
Madro je teď offline  Madro
1 háčko
PříspěvekZaslal: 3.4.2012 , 18:52   Citovat  

Jestli budeš snižovat tak doporučil bych maximalně 20mm dolu.. já dal -35 a nenajel sem ani do garáže Úsměv retardéry sice zvládám v pohodě, ale je to hodně omezujcí hlavně při různých šikmých nájezdech... Ale to jen tak moje zkušenost jestli pomůže Úsměv)

Jinak já dal na doporučení Petr78 a dal jsem pružiny Inter alloy. Drží pěkně, ale nemám možnost porovnat.
   Návrat  
Petr 78 je teď offline  Petr 78
5 háček
PříspěvekZaslal: 3.4.2012 , 20:44   Citovat  

Tuča: 1,8 VTI není zdaleka tak ostřenaladěný jako 1,6 VTI a ITR.
Určitě se tady nedočkáš žádného kopance při sepnutí VTECu. VTEC spíná při asi 4700 ot. a opravdu to není cítit. Více je poznat sepnutí IAB (proměnná délka saího potrubí) v 6000 ot. To se změní zvuk motoru a motor jde rychleji do otáček.
Já sepnutí VTECu slyšel pouze po montáži sportovních nerezových svodů.
To že tento motor táhne v celém spektru otáček a není cítit žádný kopanec, je právě v pořádku.
Opravdu od toho nečekej chování závoďáku. Je to prostě silný a poměrně živý motor. Žádná bestie Velmi šťastný
Pružiny InterAlloy (AutoStyle) skutečně fungují bezvadně se seriovými tlumiči i při reálném snížení 40/30 mm.
Ani na seriových kolech není problém s malou světlou výškou a podvozek podle mně funguje lépe než na seriových pružinách.
Zní to divně až nelogicky, ale já mám takový pocit Úsměv
   Návrat  
Badunclesam je teď offline  Badunclesam
2 háčka
PříspěvekZaslal: 3.4.2012 , 21:42   Citovat  

Krapet se Vám do toho vložím Úsměv ... Mám pár týdnů Angličáka s 1.6 92kW ESi (D16W4).Před tím jsem měl Sporta (D16V1-110 koní).I když anglán má o něco větší výkon + normální vtec a jde krásně do otáček,tak mě přijde línější než Sport. Připisuju to asi delší převodovce, která se mě tak aspoň jeví.
Přemýšlím,že bych nahodil jinou převodovku,ale jakou ?
   Návrat  
Tuča je teď offline  Tuča
1 háčko
PříspěvekZaslal: 4.4.2012 , 5:57   Citovat  

Díky za postřehy kluci.

Petr 78: podle toho co píšeš to mám asi v pořádku. A já myslel že si zase budu vychutnávat
zvuk Vtecu Smutný Tak nic no. Nepomůže tomu ani sportovnní sání?
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 4.4.2012 , 6:33   Citovat  

Badunclesam: Taky mám tento kousek a dost jsem o něm už načetl. Převodovka je údajně totožná jako na 1.4 modelech zato spojka je z 1.8 acco... takže dost těžká. Taky mi to vrtá hlavou, tak když se do toho pustíš, napiš jak to dopadlo Úsměv

ps: jsou to teda nepodložené informace co jsem přečetl tady na foru, ale nemam důvod tomu nevěřit.
   Návrat  
spyda je teď offline  spyda
3 háčka
PříspěvekZaslal: 4.4.2012 , 11:32   Citovat  

Tuča : Sportovni sani tomu pomuze a pak to rozhodne poznas, ono staci par uprav a jede to o dost lip. Kdyz sem auto koupil, tak prvni vec byla P72 ECU ( od Fishe nahrana mapa ) + Fujita Cai. Rozdil vtec/non vtec je pak takovej mensi nastup ale ve chvili kdy sepne IAB ( 6000ot. ) tak je to citit i slyset. Jinak oproti Integre je to linejsi, je tam neaka vaha navic, ale o to vic je to "pohodlny".

Snizeni, zalezi jak moc to auto chces vyuzit, ja sem puvodne poridil KYB AGX tlumice samotny, tim se mi naklaneni o dost snizilo, pak sem po doporuceni misto samotnejch pruzin zvolil celej podvozek BC BR series, sic si to sedlo cca -80/-60, ale rozhodne by to slo i niz, na normalni jezdeni bezproblemu a na HonDay sem taky vjel aniz bych si skrtl HaHaaa

edit : Silenty,odkaz , mam pocit ze je to polozeny na zakladech C5G, kdyztak si to tam procti, hodne informaci mi pomohlo OK
   Návrat  
Badunclesam je teď offline  Badunclesam
2 háčka
PříspěvekZaslal: 4.4.2012 , 19:58   Citovat  

Madro: Krapet jsem se po tom pídil,no a s těma převodovkama u anglána to není až tak "jednoduché" Úsměv

Podle seznamu modelů anglána shopíku:

S1LA- 4°automat
S9B - 1.8VTI
9A - D14,D15,D16,TD
1M - D14,D15,D16
S20 - D14,D15,D16

Teď jenom zjistit jak se od sebe liší s "převodováním" špajsky 9A,1M a S20.
Pokud si dobře pamatuju,měl bych mít v autě špajsku 9A tudíž mám na výběr S20 nebo 1M.

Když máš nazjišťováno,tak se tě zeptám....koukal jsi po nějakém nerez výfuku + nějaký svody na tu "naši" D16W4 ?

Nedalo mě to a rovnou jsem se podíval co se vše dávalo za motory do anglánů :

D14 - A2;A6;A7;A8;Z3;Z4
D15 - Z3;Z8
D16 - Y2;Y3;W3;W4;B2
B18 - C4
20T2N - nafta
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 5.4.2012 , 9:47   Citovat  

Už nějakou dobu to tu hledám a k těm převodovkám jsem nic nenašel. Ještě to chce projet tady HC. Někdo určitě bude vědět co by to oživilo. Taky mě to zajímá. Já jsem rovnou přemýšlel o nové spojce a odlehčeném setrvačníku. Ptž jestli je to fakt z 1.8 acco, tak by tohle mělo pomoct aby šel motor lip do otaček. - Moje domněnky.

Výfuk jsem se díval, ale spíš jen proto, že u tohoto motoru velmi rády praskají svody, moje jsou ale v pořádku. Sedí na to klasické D-series svody. A co jsem to tak procházel, tak kvalitou a cenou asi nejlíp vyjde nechat si ten vyfuk celý udělat. Já teda mám seriové a nechci to zatím měnit. Věřím výrobci, že to naladil dobře Úsměv

Za kolik tak jezdíváš, jestli se můžu zeptat?? Úsměv Já s tou spotřebou dlouho bojoval a prostě se mi to nezdálo, ale ukázalo se že to opravdu nejspíš bylo stylem jízdy...
   Návrat  

Obsah fóra Honda-club.cz   
Vše o Civic 6G Anglánech
Fórum: Pokec o autech
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3, ... 90, 91, 92  Další 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina