Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[2]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
xenon vs bixenon
Fórum: Elektroinstalace
0
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4  Další 
Zaslat odpověď

Strana 3 z 4
spoon je teď offline  spoon
Moderátor
0
PříspěvekZaslal: 10.3.2008 , 16:31   Citovat  

pepulis napsal:
Děkuju za odpověď. Přesto se ještě zeptam. Jak je to s životností těchto xenon světel. Ona ta cena předce není nejmenší. Asi to záleží na najetých km apod., ale dá se to nějak říct obecně? Popř. jak dlouhou záruku mají tyto světla? Při koupi auta mi nabízeli xenon světla za 8500 kc, dokazu se vlastni cestou dostat na nižší cenu?

Mít možnost,tak asi vrazim 8500 do továrních a mám jistotu,že je všechno 100%.U přestavbových kitů se určitě dostaneš na půlku,záruka bude jako na vše ostatní..Km na životnost vliv nemaj,ta se u nich udává v hodinách,u mých bylo myslim psáno 3000hodin a asi taky bude záležet jak často rozsvěcíš.Časem začne klesat intenzita světla.Mám je rok,denně,si tipnu,je rozsvítim tak 10x,jednou týdně svítěj cca 15h v kuse a zatim v klidu.Náhradní výbojky pak stojej kolem litru,což není tak zlý,ale cenu samotnýho startéru(kdyby náhodou odešel)jsem zatim neobjevil Mrk
   Pomohl ti příspěvěk? Návrat  

Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
Joystick je teď offline  Joystick
2 háčka
Členství: Žádné
0
PříspěvekZaslal: 11.3.2008 , 0:46   Citovat  

Tak pánové. Tady jsou ty přestavbový kity kouř

Moderátor
0
PříspěvekZaslal: 11.3.2008 , 0:59   Citovat  

Joystick napsal:
Tak pánové. Tady jsou ty přestavbový kity kouř

Tak to tě asi zklamu,jsou to klasický HID kity(xenonový),jen jsou pojmenovaný V-LEDS,protože je to jejich "vlastní řada produktů" :malaa:

Joystick je teď offline  Joystick
2 háčka
Členství: Žádné
0
PříspěvekZaslal: 11.3.2008 , 1:58   Citovat  

spoon napsal:
Tak to tě asi zklamu,jsou to klasický HID kity(xenonový),jen jsou pojmenovaný V-LEDS,protože je to jejich "vlastní řada produktů" :malaa:

A co je tohle???

SMT LED Bulbs
What an unbelievable difference these will make! SMT is the latest in LED design. High Output combined with even spread of light makes these bulbs perfect for any upgrade.

This amazing light is the brightest, and most versatile we've ever seen! Complete your exterior lighting with a High End, Luxury appearance.

Clean N' Clear
Replace your ugly filament bulbs! LEDs and Housing are clear when lights areoff.

Vivid Color
Replace your dull filament bulbs! Color comes alive with V-LEDS!

HID Look
Replace your ugly filament bulbs! V-LEDS give your ride that exotic look

Bučan je teď offline  Bučan
0
PříspěvekZaslal: 11.3.2008 , 8:40   Citovat  

Velmi šťastný SMT LED cibulky
Jaký neuvìøitelný rozdíl tyto udìlají! SMT je poslední v Ledu design. Vysoký výstupní výkon v kombinaci s rovným šíøením svìtla dìlá tyto cibulky zdokonalí pro nìjakou aktualizaci.

Toto úžasné svìtlo je nejjasnìjší, a nejvíce všestranný my vùbec kdy jsme vidìli! Dokonèete vaše osvìtlení venkovní s vysokou úrovní, Luxusní zjev.

Èistý N' jasný
Vymìòte vaše ošklivé žhavicí cibulky! LED a bydlení jsou jasné kdy svìtla AREOFF.

Živá barva
Vymìòte vaše tupé žhavicí cibulky! Barva jde na živu s V- LED!

UKRYL pohled
Vymìòte vaše ošklivé žhavicí cibulky! V LED dá vaší jízdì která exotický pohled

Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
Moderátor
0
PříspěvekZaslal: 11.3.2008 , 15:02   Citovat  

Joystick napsal:
A co je tohle???

Jo,tohle jo..Já myslel přímo ten odkaz bez otvírání ostatních přátele
Ale stejně si nemysim,že to bude použitelný víc jak na denní svícení Tak to valím bulvy

0
PříspěvekZaslal: 11.3.2008 , 23:35   Citovat  

Ty vogo! Tak to je pecka!!!!

Brnďa je teď offline  Brnďa
5 háček
0
PříspěvekZaslal: 18.3.2008 , 23:50   Citovat  

jeste dotázek , jaké xenonové výbojky sou lepsi? kdys jsou v plastovém obalu? a nebo staci kdys je obyc vybojka samotna bez obalu? je v tom nejaky rozdil? napriklad ve vydrzi ? Kdys je vlhko venku tak jestli nepraskne ta bez obalu Velmi šťastný

Moderátor
0
PříspěvekZaslal: 19.3.2008 , 1:24   Citovat  

Ten plastovej obal se sundavá,ne? HaHaaa Teda pokud zas nevyráběj něco jinačího...Máš fotku?

Harry je teď offline  Harry
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 19.3.2008 , 2:08   Citovat  

spoon napsal:
Ten plastovej obal se sundavá,ne? HaHaaa Teda pokud zas nevyráběj něco jinačího...Máš fotku?

A jsem si vzdycky najivne myslel, ze ten plastovy obal je pouzit pouze proto, ze jsou nova a aby byly v obalu chranena pred pripadnym poskozenim HaHaaa pořádnej výtlem

Brnďa je teď offline  Brnďa
5 háček
0
PříspěvekZaslal: 19.3.2008 , 8:08   Citovat  

no foto nemuz najit, takze to se sundava jo? Je to tam.

0
PříspěvekZaslal: 20.3.2008 , 8:58   Citovat  

Už jsem z toho nešťastnej...Koupil jsem HID přestavbový set podle žárovky H1 a nesedí to v těch světlech jak by mnělo... jde to seřizovat i na výšku ale nedrží ta výbojka jak by mněla...To pérko co zajišťovalo patici se žárovkou v e světlometu není schopné udržet ve stabilní poloze výbojku v pruchovce. Je to jiné/menší a tenší osazení. Pro nezasvěcené Civic 5D 2004, čočky, žárovka původní H1 v takové patici, viz foto..... Prosím o radu jaká přestavbová sada by tam na tuti seděla? ( HB3?, H7? nebo co? Nemám rád řešení samodomo.

Aparat 006.jpg

Zobrazení obrázku v plné velikosti.
Aparat 006.jpg, 62.86 kB

Aparat 007.jpg

Aparat 007.jpg, 221.18 kB

M@jk je teď offline  M@jk
Moderátor
Členství: Gold
0
PříspěvekZaslal: 26.3.2008 , 12:10  Naposledy upravil M@jk dne 27.3.2008 , 22:31, celkově upraveno 4 krát. Citovat  

Mno, tak ty ceny jsou fakt zajímavý

ODKAZ I.

ODKAZ II.

Počkám a na podzim jdou do auta ... a new lampy k tomu

TopGun je teď offline  TopGun
0
PříspěvekZaslal: 26.3.2008 , 16:13   Citovat  

Bixenony H4 mam, som s nimi spokojny, stali okolo 160 USD (aj s dovozom). Myslim, ze cena uz velmi rychlo dole nepojde, pretoze vybojky zatial nemozu byt lacnejsie nez najvykonnejsie halogenky a tie trafka a kabliky sa tiez musia zaplatit. H4 su drahsie kvoli prepinaniu dialkove/tlmene. Pri H4 niekedy treba davat pozor, vraj nie vsetci vyrobcovia podporuju vsetky normy, ktore sa pouzivaju v konektoroch H4.

zelda46 je teď offline  zelda46
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 28.3.2008 , 2:01   Citovat  

Kdo chce xenony tak piste...
cena je ruzna obyc xenon 3000tis a Bi xenon 3700 +- nevim ted presne.

I led diody jsem schopen sehnat za nejlepsi cenu (aspon myslim)

1 (2).jpg

1 (2).jpg, 224 kB

Foto mobil000.jpg

Foto mobil000.jpg, 411.63 kB

M@jk je teď offline  M@jk
Moderátor
Členství: Gold
0
PříspěvekZaslal: 28.3.2008 , 3:59   Citovat  

To TopGun: Aké máš normy na mysli? Kupríkladu, že napokon neubude pasovať patica, alebo niečo iné?

To zelda46: Aha, tak ještě lepší cena, to je fakt mazec, za ty peníze. Předpokládám, že máš možnost sehnat klasické bíle světlo 6000K bixenon? Máš možno sehnat s elektromagnetickým posuvem výbojky či posuvem clonítka - které prý není moc šťastným řešením. A jak je to se zárukou a cenou náhradní výbojky? Aby se dala i sehnat i za 2 roky. Díky za info. Úsměv

TopGun je teď offline  TopGun
0
PříspěvekZaslal: 28.3.2008 , 10:48   Citovat  

M@jk napsal:
To TopGun: Aké máš normy na mysli? Kupríkladu, že napokon neubude pasovať patica, alebo niečo iné?

Patica H4 ma 3 kontakty - dva kontakty na dve vlakna ziarovky (Hi-Lo), jeden je akoze kostra. No niektore patice maju kostrovy pin v strede, niektore na kraji. Niekde je kostra 0V, niekde 12V. Existuju aj H4 HID sady, ktore sice funguju na H4, ale nepodporuju prepinanie Hi/Lo (nie su to bixenony).

M@jk napsal:
Máš možno sehnat s elektromagnetickým posuvem výbojky či posuvem clonítka - které prý není moc šťastným řešením

Ja mam elektromagned vo vybojke, posuva sa mi to cele. Funguje OK.

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 28.3.2008 , 12:54   Citovat  

M@jk napsal:

To zelda46: Aha, tak ještě lepší cena, to je fakt mazec, za ty peníze. Předpokládám, že máš možnost sehnat klasické bíle světlo 6000K bixenon? Máš možno sehnat s elektromagnetickým posuvem výbojky či posuvem clonítka - které prý není moc šťastným řešením. A jak je to se zárukou a cenou náhradní výbojky? Aby se dala i sehnat i za 2 roky. Díky za info. Úsměv

Vesmes mam moznost sehnat i 10 000K ty mam treba ja a jsem snimi nad miru spokojen.
Bi xenon funguje tak ze posouva ohnisko svitivosti dopredu a zpet.Nebo obrazene ted nevim.
Pokud je moznost dat bixenon urcite doporucuji!
Svitivost od 4300K - 10000K
Vybojky neni problem pak sehnat.
Pokud chces zaruku a doklad cena se o neco zvedne!
Mam je na aute pul roku a zarim zadny problem.
Kdyztak SZ

Vinc je teď offline  Vinc
0
PříspěvekZaslal: 28.3.2008 , 14:25   Citovat  

zelda46: to tam máš vážně 10000k ?? no jako proti gustu žádný.. jakou máš barvu světla?

Vinc je teď offline  Vinc
0
PříspěvekZaslal: 28.3.2008 , 14:33   Citovat  

to foto viz. kousek víše to je tvé? hmm to už dle mě nemá nic společného s klasickým xenonem a obecně je známo čím vyšší teplota světla tím je zabarvení světla více do modra až fialova a tím je i už snížena celková kvalita světla... já osobně jsem taky HID-kař ale nikdy jsem nešel více jak do 6000k,světlo je jak příjemné,krásně bílé s modrým nádechem a je i perfektně vidět.. vyšší teplotu už bych nedoporučoval.. ale neber to zle vůči tobě Úsměv

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 28.3.2008 , 22:46   Citovat  

Vinc napsal:
to foto viz. kousek víše to je tvé? hmm to už dle mě nemá nic společného s klasickým xenonem a obecně je známo čím vyšší teplota světla tím je zabarvení světla více do modra až fialova a tím je i už snížena celková kvalita světla... já osobně jsem taky HID-kař ale nikdy jsem nešel více jak do 6000k,světlo je jak příjemné,krásně bílé s modrým nádechem a je i perfektně vidět.. vyšší teplotu už bych nedoporučoval.. ale neber to zle vůči tobě Úsměv

Jojo to je moje.
To bys musel videt a vedel bys ze 6000K je proste nuda... zzzzzzz zzzzzzz

Kazdy ma jiny styl.Nic jineho nez 10 000K uz nechci.

Jinak co pises je naprosta pravda.Ale ver tomu ze to nepoznas ve vysledku!

hometuner je teď offline  hometuner
3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 29.3.2008 , 16:22   Citovat  

no taky se o tom zajimam a pri normalni viditelnosti dejme tomu ze nebude rozdil ale jakmile bude hustej dest, mlha nebo snih tak modry az fialovy sevetlo bude hodne spatne videt, skoro vubec naorzdil od klasický teploty (4300k vybojky-denni svetlo)

fialovy svetlo sice frajerina, ale bezpecnost nic moc

taky rikam max. 6000k

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 29.3.2008 , 20:51   Citovat  

hometuner napsal:
no taky se o tom zajimam a pri normalni viditelnosti dejme tomu ze nebude rozdil ale jakmile bude hustej dest, mlha nebo snih tak modry az fialovy sevetlo bude hodne spatne videt, skoro vubec naorzdil od klasický teploty (4300k vybojky-denni svetlo)

fialovy svetlo sice frajerina, ale bezpecnost nic moc

taky rikam max. 6000k

Prijed do ZL a svezu te.
Jezdil jsem i ve snehu a mlze...Uplana pohoda.
To je jak kdyz ti reknu ze ti na auto dam 2KW vykonu navic...Budou tam ale nepoznas to...
To same ta svitivost-Rozdil mezi 6000 a 10000K
ALe nebudeme to rozvadet radsi pojd me ven dovadet Je to tam.

3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 29.3.2008 , 21:30   Citovat  

ok tak kdyz to mas vyzkouseny Cool , ja jen ze sem to cetl nekde...

pepulis je teď offline  pepulis
0
PříspěvekZaslal: 23.6.2008 , 10:56   Citovat  

Tak jsem si taky konečne poridil xenony 6000k. Puvodne jsem do auta daval vicesvitive zarovky osram = cool blue, nightbreaker. Rozdil oproti tem co tam byly puvodne = origo z vyroby jsou ty osramky lepsi, ale po namontovani xenonu uz tam snad nikdy nic jineho nedam. Rozdil to je a to ze hodne velky. Takze vsem co vahaji zda vicesvitive zarovky a nebo xenony/bixenony, tak urcite volit xenony/bixenony. Radej posetrit prave na ne Úsměv)) Ale mam tu pro Vas jeste dotaz. Oplati se davat xenovy do dalkovych (mam oddelene dalkove od potkavacek= H1 a H7). A jak tady nekdo pise, ze zajimave je to i v mlhovkach, dela to tady nekdo z vas taky? Děkuju.

0
PříspěvekZaslal: 23.6.2008 , 11:01   Citovat  

spoon napsal:
1)gratuluju k civikovi je to dobrý
2)zvládneš to sám,nic na tom není(jen něco zacvakneš,přišroubuješ,žádná elektrikařina)..Sadu si vyber podle kapsy,doporučení,ale hlavně podle stávající patice(H1,H4...),ve který máš žárovku.Svítivost je taky jen na tobě,obrázek s různým K je tady o něco výš kouř

Mel jsi pravdu. Montaz bez problemu, jen diky malemu manipulacnimu prostoru v aute kolem svetel to trosku dyl trvalo, ale nakonec jsem vse zvladnul a jiz svitim na 6000 k Úsměv)

Moderátor
0
PříspěvekZaslal: 23.6.2008 , 13:34   Citovat  

A teď se přiznej,že první noc si jen jezdil a koukal,co všechno najednou vidíš pořádnej výtlem S místem je to na štíru,já je před měsícem vyndaval a nandaval kvůli technický,málem jsem vytek..Ven šly,ale dostat je zpátky bylo nad moje nervy.Hlavně jsem je pak omylem otočil o 180°,to najednou bylo blikání od protijedoucích Se stydím

0
PříspěvekZaslal: 23.6.2008 , 14:33   Citovat  

spoon napsal:
A teď se přiznej,že první noc si jen jezdil a koukal,co všechno najednou vidíš pořádnej výtlem S místem je to na štíru,já je před měsícem vyndaval a nandaval kvůli technický,málem jsem vytek..Ven šly,ale dostat je zpátky bylo nad moje nervy.Hlavně jsem je pak omylem otočil o 180°,to najednou bylo blikání od protijedoucích Se stydím

Presne. Prvni dve noci byly jenom o tom, ze jsem jezdil a koukal, rozdil je veliky. Stalo se mi ze na me taky uz parkrat blikly, ale ta zarovka tam jde nacpat jen jednim smerem, diky zarezum na te objimce co jsou kolem ni, takze by snad melo byt vse ok. Jo jo, ven to jde v pohode, ale tam to jde nehorazne spatne. Co nadelam, snad s tim nebudu muset manipulovat casto Úsměv)) Ted jeste zda dat xenony i do dalkovych, asi lucus ja vim, ale kurnik ta nadhera Velmi šťastný

JARIK je teď offline  JARIK
0
PříspěvekZaslal: 2.7.2008 , 23:05   Citovat  

Jak řešite přepinání z dálkových na podkavaci, xenon by mel furt svitit aby se pri každym přepnuti z dalkových nemusel startovat
zatim skušenosti nemam ale chci si xenony poridit a nevym jak to vřešit

3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 3.7.2008 , 19:39   Citovat  

JARIK napsal:
Jak řešite přepinání z dálkových na podkavaci, xenon by mel furt svitit aby se pri každym přepnuti z dalkových nemusel startovat
zatim skušenosti nemam ale chci si xenony poridit a nevym jak to vřešit

je to jednoduchy , jsou dva typy, jeden bixenon ma 2 vlákna a kdyz prepnes na dlakovy tak tlumeny vlakno se vypne a zapne se dalkovy, to je na hov*o protoze zivotnost zarovek kdyz se porad zapoinaj a vypinaj nic moc. Druha varianta bixenonu a ta nejlepsi je ze pri zapnuti dalek se pomoci elektromagnetu jen posune clonitko ktery posune ohnisko toku svetla ci jak to je presne a tim padem vybojka sviti porad ale jen se posouva ta clona, uz se to tu taky resilo, nova sada uz dneska vyde na 3000,- se zarukou, H4 6000k

Obsah fóra Honda-club.cz   
xenon vs bixenon
Fórum: Elektroinstalace
0
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4  Další 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina