Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[2]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
Značky pneu a jejich výrobci
Fórum: Řízení, podvozek a brzdy
2
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Další 
Zaslat odpověď

Strana 2 z 7
zmysel09 je teď offline  zmysel09
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 23.3.2011 , 15:15   Citovat  

a jak je to stym vystuzenym okrajem? kupujete len gumy snim?
ja mam dunlop sp sport ale v r14 185 60 a dost to inak plave, drza slusne su strasne mnake lahko sa zjizdaju, hlucnost, no.. neni to nic extra je to taky sum.. len mna sklamaly, lebo v temto rozmere co sem mnel zimaky, neplavali.. a tyto dunlopy su strasne mnake, asi aj slaby okraj, a plavu jak prasa..
co povite, dotlacit na vic jak 2.5? nebyli an idrahe len okolo 45 50e
   Pomohl ti příspěvěk? Návrat  

Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
Ajsik je teď offline  Ajsik
4 háčka
Členství: Žádné
0
PříspěvekZaslal: 31.3.2011 , 0:34   Citovat  

Našel jsem nějaký info o firmách vyrábějících pneu:

BARUM : Společnost (tehdy ne ještě Barum) vznikla v roce 1931, byla založená p. Baťou. O rok později byla vynalezena první pneu s názvem Baťa. V roce 1945 byla společnost Barum pojmenována po třech největších výrobcích pneu u nás: Baťa Zlín, Rubena a Matador na BARUM.Pneumatiky Barum jsou celosvětově známé díky své kvalitě a výbornému chování na silnici a terénu.
BFGoodrich - Světová referenční značka rally. V dnešní době je společnost BFGoodrich oficiálním partnerem Ford WRC Teamu. Společnost BFGoodrich byla založena roku 1870 Dr. Benjaminem Franklinem Goodrichem v Severní Americe. V roce 1903 byla vyrobena první pneu BFGoodrich. Pneumatiky BFGoodrich jsou známé po celém světě díky své kvalitě a chování na vozovce.
CONTINENTAL : V roce 1871 byla založena společnost Continental v německém městě Hannover. První pneu Continental byla vyrobena v roce 1900. Pneumatiky Continental jsou známé po celé Evropě díky své kvalitě, skvělé ovladatelnosti a výbornému chování na vozovce.
DUNLOP : Společnost založil v roce 1888 John Body Dunlop, který postavil o dva roky později svoji první továrnu na výrobu pneu v Dublinu, kde se začaly pneumatiky Dunlop poprvé vyrábět. Pneumatiky Dunlop jsou známé po celém světě díky své výborné kvalitě a chování na vozovce a proto si pneumatiky Dunlop získaly důvěru výrobců, jako je AUDI, BMW, MERCEDES-BENZ, NISSAN, PORSCHE, ŠKODA a VOLKSWAGEN, kteří používají pneu Dunlop v první výbavě svých automobilů.
FIRESTONE : Společnost Firestone byla založena v roce 1868 p. S. Firestonem nedaleko Columbie. První pneu Firestone byla vyrobena v roce 1903.
KLEBER : Společnost Kleber vznikla roku 1910 ve Francii. O rok později byla vyrobena první pneu Kleber. Pneumatiky Kleber jsou známé svou výbornou kvalitou a svým skvělým chováním na jakémkoli povrchu.
GOOD YEAR : Společnost Goodyear založil v roce 1898 Frank Seiberlin. Společnost Goodyear byla pojmenována po odvážném průkopníkovi Charlesu Goodyearovi, který navrhl obchodní známku, okřídlenou botu. Společnost Goodyear se řadí k největším evropským výrobcům pneu.
FULDA : Společnost Fulda byla založena roku 1900 pány Gustem Beckerem a Moritzem Hasenclverem ve stejnojmeném Německém městě Fulda. První výroba pneu Fulda byla zahájena v roce 1906. Fulda vyrábí pneu vysoké kvality, které nabízejí vynikající jízdní vlastnosti na silnici i v terénu.
MICHELIN : Společnost Michelin vznikla v roce 1889 ve Francouzském městě Clermont-Ferrand. Byla založena bratry Edouardem a Andrém Michelin. Pneumatiky Michelin jsou světově známé díky výbornému chování na vozovce a skvělé kvalitě. Společnost Michelin si získala důvěru výrobců, mezi které patří CHRYSLER, BMW, PORSCHE, MERCEDES-BENZ, FERRARI, LAND ROVER, kteří používají pneu Michelin v první výbavě svých automobilů.
NOKIAN : Společnost s názvem Nokian vznikla roku 1898 ve Finském městě Helsinky. V roce 1932-1936 byla společností Nokian představena první pneu Nokian s názvem Hakkapeliitta. Pneumatiky od společnosti Nokian jsou pneumatiky vysoké kvality a výborných jízdních vlastností, zvláště v zimě.
PIRELLI : Společnost Pirelli byla založena roku 1872 v Italském městě Miláno. V roce 1901 společnost Pirelli představila svoji první automobilovou pneu s názvem “Ercole“, která byla použita pro jeden z prvních automobilů na silnici. Společnost Pirelli vyrábí pneumatiky přes 100 let a je na základě svého obratu pátým největším světovým producentem pneu na trhu.
SEMPERIT : Společnost Semperit byla založena v roce 1850 v Německém městě Wimpassing. Společnost Semperit byla první gumárenská fabrika v Evropě. S výrobou pneu se začalo v roce 1900. Jméno Semperit vzniklo z latinského slova “semper it“. Pneumatiky Semperit jsou známé díky svému výbornému chování na vozovce a skvělé kvalitě.

ramiza je teď offline  ramiza
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 31.3.2011 , 10:36   Citovat  

ramiza napsal:
Díky, to jsem chtěla slyšet! Úsměv Úsměv Úsměv

Mě je totiž přivezla kámoška z Rakous a vypadaly krásne, dobrej vzorek a výborná cena, tak jsem nad značkou nepřemejšlela a vzala si je.. Pak mě ale začlo drochu hlodat svědomí Velmi šťastný

... a hlodalo oprávněně - druhej den sem se koukla pořadně a byli místo kulatý, hranatý. Oskákaný. Tak jsem je vrátila. Ted volba padla na toyo..

Henges je teď offline  Henges
5 háček
0
PříspěvekZaslal: 31.3.2011 , 11:21   Citovat  

Bully napsal:
Ramiza:
tech par cm ctverecnich plochy plaste je to jedine co te s autem drzi na silnici. Kdo si koupi cinskou lisovanou tmu tak ziska jedinou vyhodu ze zdanlive usetri (zvlast v citovanych 235/35x19" nebo kolik), ale bude mu to stacit jenom tak na klidne popojizdeni (na duchodcovskou vyjizdku do supermarketu proc ne) , jinak jsou takove gumy nanic. Projdi si jakykoli test kde je nejakou nahodou zaradili a zjistis ze vetsinou propadly na cele care.
Ještě že jezdím na gumách z Thaiwanu a ne z Chiny Velmi šťastný

vendik je teď offline  vendik
2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 31.3.2011 , 12:07   Citovat  

Hellborn napsal:
On to někdo fakt kupuje? Tak to koukám!
Velmi šťastný Velmi šťastný asi jo Velmi šťastný Velmi šťastný Velmi šťastný j bych to nedal ani na facko Velmi šťastný Velmi šťastný

RASTA je teď offline  RASTA
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 18.6.2011 , 14:10   Citovat  

kdo vyrábí AVONy..??
chci je teďka kupovat na předek,tak ať vim jaký brát Úsměv
pojedu na dovolenou a za ty moje skoro slicky by mě kolegové z rakouska asi nepochválili HaHaaa

EDIT:že by původně britové a teďka do toho kecali amíci to mi hlava nebere

našel sem toto:
Roku 1997 ji odkoupila americká společnost Cooper Tire & Rubber Company (po Goodyearu druhý největší
výrobce pneumatik v USA).
takže AVON - usa

civicpower je teď offline  civicpower
3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 22.6.2011 , 10:17   Citovat  

ma tu nekdo zkusenosti s gumama? potreboval bych letni pneu, ktere hodne drzi a nejsou hlucne a aby byl akvaplaning vyborny.

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 22.6.2011 , 17:03   Citovat  

TOYO po vjetí do díry Smutný (měsíc stará)

tudy odkaz

Newer je teď offline  Newer
Zlobivec [1]
0
PříspěvekZaslal: 22.6.2011 , 17:13   Citovat  

ramiza napsal:
TOYO po vjetí do díry Smutný (měsíc stará)

tudy odkaz

neni sezona kdy by se mi nestalo neco podobneho , letosni sem rozlamal 2 kola vcetne pneu ..
a minulou jednu vcetne pneu Velmi šťastný

taktez toyo .. ale proxes T1R ...

Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 22.6.2011 , 17:27   Citovat  

Newer napsal:
neni sezona kdy by se mi nestalo neco podobneho , letosni sem rozlamal 2 kola vcetne pneu ..
a minulou jednu vcetne pneu Velmi šťastný

taktez toyo .. ale proxes T1R ...

ouu to jsou radosti.. Tohle jsou taky proxes t1r

RASTA je teď offline  RASTA
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 29.6.2011 , 13:44   Citovat  

dokáže mi někdo nastínit jak je to s pneu světově známých výrobců, ale přesto made in china?? to mi hlava nebere

kachnacrx je teď offline  kachnacrx
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 29.6.2011 , 14:02   Citovat  

RASTA napsal:
dokáže mi někdo nastínit jak je to s pneu světově známých výrobců, ale přesto made in china?? to mi hlava nebere

Dost kvalitních gum se tam vyrábí a to jen dík levné pracovní síle.....

FunToDrive je teď offline  FunToDrive
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 5.3.2012 , 12:34  Naposledy upravil FunToDrive dne 7.3.2012 , 14:08, celkově upraveno 2 krát. Citovat  

Poradíte jaké pneu na Accord?

Zatím kandidáti jsou:
1) Goodyear EAGLE F1 ASYMMETRIC 2 225/45 R17 91Y (vyřešeno)
2) Pirelli P7 Cinturato 225/45 R17 91W

Preference jsou spíše na straně komfortu a bezpečí na mokré vozovce (zvláště odolnost aquaplanningu).
P7 Cinturato jsou výherci ADAC testu.
F1 ASYMMETRIC (verze 1) jsem měl před tím a celkem spokojenost. Verze 2 by měla byt ještě lepší, taky komfortnější a tišší.

Dutch je teď offline  Dutch
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 5.3.2012 , 14:08   Citovat  

Taky potřebuju poradit na Acco 7.g tourer 2.4

budu dávat 18" a koukal jsem po pneu a vybral si mezi těmito

1) Firestone FSZ90 XL
2) Toyo T1-R RF
3) Goodyear Eagle F1 GSD-3 XL

požadavky:

- malý valivý odpor
- nízká hlučnost
- dobré jak na vodě (aquaplanning) tak na suchu - zde chápu že nebude vše 100% u obou přátele

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 5.3.2012 , 14:14   Citovat  

Jestli to chápu správně tak GSD je starší guma.
Vývoj se nedá zastavit.

images.jpg

Zobrazení obrázku v plné velikosti.
images.jpg, 8.03 kB

area07 je teď offline  area07
3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 5.3.2012 , 14:22   Citovat  

Dutch napsal:

1) Firestone FSZ90 XL
2) Toyo T1-R RF

požadavky:

- malý valivý odpor
- nízká hlučnost
- dobré jak na vodě (aquaplanning) tak na suchu - zde chápu že nebude vše 100% u obou přátele

Toyo + Eagle F1 jsou hlučnější - šípovitej vzorek, ale jestli chceš závodit s kombíkem tak proč ne Mrk Firestone bych se taky nebál, ty jsou pod Bridge....jednou jsem nějaký ty Firehawky nebo jak se to jmenovalo měl a nebyli špatný - ve smyslu příjemný překvapení.

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 5.3.2012 , 14:34   Citovat  

Area: No právě co jsem ptal tak každý říká šípovitej vzorek - hlučnější. Mam na aute Avon ZZ3 17" a i když mají tento typ vzorku tak jsou v pohodě.

Radek_KA7 je teď offline  Radek_KA7
3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 5.3.2012 , 14:35   Citovat  

area07 napsal:
Toyo + Eagle F1 jsou hlučnější - šípovitej vzorek, ale jestli chceš závodit s kombíkem tak proč ne Mrk Firestone bych se taky nebál, ty jsou pod Bridge....jednou jsem nějaký ty Firehawky nebo jak se to jmenovalo měl a nebyli špatný - ve smyslu příjemný překvapení.

závodit s kombíkem? né jednou jsem byl bez šance Úsměv třeba taková 530D je neutahatelnje soupeř možná né na zrychlení ale na pružný zrychlení už je to drtič Úsměv

3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 5.3.2012 , 15:23   Citovat  

Dutch napsal:
Area: No právě co jsem ptal tak každý říká šípovitej vzorek - hlučnější. Mam na aute Avon ZZ3 17" a i když mají tento typ vzorku tak jsou v pohodě.

Tak je zkus Mrk zvaž jenom jestli Eagle nebo Toyo - Eagle by měl vydržet větší nájezd kilometrů.

Majlou je teď offline  Majlou
3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 5.3.2012 , 15:24   Citovat  

Ja teda uplne z jineho soudku beznych pneu jo ale potrebuju na leto nejake semislicky s E homologaci. Mel jsem jete Toyo R888 a spokojenost ale ptam se at vim co je jeste jineho provereneho. Berte me tak jako ze mi na hluku nezalezi a na okruh se dostanu tak max 2x do roka jde mi spis o prilnavost ve velke rychlosti a nechci zase nejak extra plavat kdyz uz potkam chcavec. VTEC Na placani po praze mam Dunlop SP sport maxx pripadne se asi dostanu k nejakym Nexenum a rec je o 205-225/45/17" diky je to dobrý

rotker je teď offline  rotker
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 5.3.2012 , 15:27   Citovat  

pokud vím, tak Eagle F1 GSD se už nevyrábí...takže tak max. doprodej skladovek, u kterých pochybuju, že budou mladší 0,5 roku

Bully je teď offline  Bully
Moderátor
0
PříspěvekZaslal: 5.3.2012 , 18:20   Citovat  

Dutch napsal:

1) Firestone FSZ90 XL
2) Toyo T1-R RF

požadavky:

- malý valivý odpor
- nízká hlučnost

Opravdu potrebujes na kombi stredni tridy vylozene UHP pneu? V rozmeru 225/40x18" ti budou docela rychle ubyvat, zvlast jestli auto nakladas, vyuzivas jako kombi.
Sam jsem v tomhle rozmeru na Tourera obul Good Year Efficient Grip, vubec nemaji spatne testy a nemam s nimi problemy nikde. Nove potom Semperit Speed Life, jsou hodnoceny stejne a na mokru dopadly jeste lip.
Oba tyhle plaste podrzi (na CTR bych si je nedal, ale jinde na jejich limit narazis tezko), maji nizky valivy odpor, jsou tiche, i v tomhle rozmeru neuveritelne tlumi nerovnosti, opotrebovavaji se zcela rovnomerne a vydrzi poradnou porci kilometru (oproti UHP urcite vic nez dvojnasobek, tipuju ze snad i 80 tkm- ve 225/40x18 a na Tourerovi!).

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 7.3.2012 , 13:42   Citovat  

furt koukám po pneu, narazil jsem na této stránce na značky o kterých jsem nikdy neslyšel. Nevíte jak je to s kvalitou? Jsou to číny? Zarazila mě ta nízká cena u prvních třech pneu to mi hlava nebere

Hellborn je teď offline  Hellborn
5 háček
0
PříspěvekZaslal: 7.3.2012 , 13:48   Citovat  

Dutch napsal:
furt koukám po pneu, narazil jsem na této stránce na značky o kterých jsem nikdy neslyšel. Nevíte jak je to s kvalitou? Jsou to číny? Zarazila mě ta nízká cena u prvních třech pneu to mi hlava nebere

No něco je v seznamu na první stránce, kvůli kterému toto téma existuje... Se stydím Něco jsou novinky...

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 7.3.2012 , 14:06   Citovat  

to jo ale tyhle tam nejsou Velmi šťastný

millhauz je teď offline  millhauz
2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 7.3.2012 , 15:27   Citovat  

Dutch napsal:

ja mam 225/40 R18 Goodride jednu za 1300 kc a umim to mozna i levnej, pac vedle me bydli vyhradni dovozce techto pneu Se stydím a sem s nima spokojenej. Nejsou hlucny ( subjektivni, mozna sem hluchej ), na suchu drzi vyborne, na mokru taky Úsměv

myslim ze to jsou tyhle : tudy odkaz ale ne primo z tohoto shopu

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 7.3.2012 , 16:10   Citovat  

MILLHAUZ: No na ty jsem koukal, ale bojím se té značky že to jsou číny, ale zase jsem na netu četl, že pravě nejsou špatný takže zase nevím.

Co jsem dával ty toya a tak jsem špičkový pneu ale zase si říkám jestli to na rodiný auto není zbytečný. Už zase nevím co mám dělat Velmi šťastný

1 háčko
-1
PříspěvekZaslal: 7.3.2012 , 16:35   Citovat  

Tomu nerozumím. cože cože ? Na co jsou dobre 18" kola obute v nejake shit gumy? zmatenej

3 háčka
1
PříspěvekZaslal: 7.3.2012 , 17:09   Citovat  

FunToDrive napsal:
Tomu nerozumím. cože cože ? Na co jsou dobre 18" kola obute v nejake shit gumy? zmatenej

Na wc Velmi šťastný

Bully je teď offline  Bully
Moderátor
1
PříspěvekZaslal: 7.3.2012 , 17:59   Citovat  

Dutch napsal:
MILLHAUZ: No na ty jsem koukal, ale bojím se té značky že to jsou číny, ale zase jsem na netu četl, že pravě nejsou špatný takže zase nevím.

Co jsem dával ty toya a tak jsem špičkový pneu ale zase si říkám jestli to na rodiný auto není zbytečný. Už zase nevím co mám dělat Velmi šťastný

Napred chces drahe UHP co je hned sjedes, ja ti radim o neco levnejsi co taky podrzi, jsou znackove, kvalitni a vydrzi ti extra dlouho a pak se tu ptas na lisovanou tmu. Mas napsat rovnou at se podivame co nejlevnejsiho jde sehnat v 18" Velmi šťastný

Obsah fóra Honda-club.cz   
Značky pneu a jejich výrobci
Fórum: Řízení, podvozek a brzdy
2
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Další 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina