Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[1]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
Mobil: Samsung Star nebo neco jineho?
Fórum: Volná diskuze
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5  Další 
Zaslat odpověď

Strana 3 z 5
PreludeZ je teď offline  PreludeZ
Administrátor
Členství: Žádné
PříspěvekZaslal: 19.1.2012 , 14:20   Citovat  

Hellborn napsal:
Tak teď začínám řešit nový mobil já... Se Star I. jsem spokojen, ale začíná mě zlobit U800... Pétě jsme teď koupili nový Star II. a jsem z něj dos rozpačitý - oproti jedničce se ovládání na první pohled dost zkomplikovalo a jednoduchost a intuitivnost je podle mě pryč... Smutný

Ale co jiného dotykového bez operačního systému?

proc nechces operacni system? ja myslel ze s OS je to lepsi...
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
Hellborn je teď offline  Hellborn
5 háček
PříspěvekZaslal: 19.1.2012 , 14:22   Citovat  

PreludeZ napsal:
proc nechces operacni system? ja myslel ze s OS je to lepsi...

Měl jsem na N73 a nic moc...

Ale hlavně to nevyužiju - mobil používám na volání a SMS, internet nemám a nepotřebuju a nechci se starat o aktualizace apod...
   Návrat  
Newer je teď offline  Newer
Zlobivec [1]
PříspěvekZaslal: 19.1.2012 , 14:29   Citovat  

kup si neco s androidem, zalezi kolik chces investovat..
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
5 háček
PříspěvekZaslal: 19.1.2012 , 14:33   Citovat  

Newer napsal:
kup si neco s androidem, zalezi kolik chces investovat..

Pokud jde o jakýkoli OS, tak u mě vyvstává pár otázek:
1. Musí aktualizovat?
2. Musím kvůli tomu na net přes mobil?
3. Jak často a na jak dlouho (průměrně)?
   Návrat  
DthByMnkys je teď offline  DthByMnkys
PříspěvekZaslal: 19.1.2012 , 14:45   Citovat  

Hellborn napsal:
Pokud jde o jakýkoli OS, tak u mě vyvstává pár otázek:
1. Musí aktualizovat?
2. Musím kvůli tomu na net přes mobil?
3. Jak často a na jak dlouho (průměrně)?

1. Aktualizovat se nemusí, záležýí na Tobě, v jaký míře chceš využívat aplikace.
2. Mužeš mít smartphone, ale na net nutně nemusíš, potom si ale polož otázku, k čemu Ti takovej telefon je.
3. Než se stáhnout aktualizace na aplikace a jiný srandy, je to otázka několika vteřin, čili si ani nemusíš platit internet v telefonu na měsíc, ale můžeš využít připojení internetu v telefonu na den za jednorázovej poplatek.
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 19.1.2012 , 14:49   Citovat  

DthByMnkys napsal:
1. Aktualizovat se nemusí, záležýí na Tobě, v jaký míře chceš využívat aplikace.
2. Mužeš mít smartphone, ale na net nutně nemusíš, potom si ale polož otázku, k čemu Ti takovej telefon je. 3. Než se stáhnout aktualizace na aplikace a jiný srandy, je to otázka několika vteřin, čili si ani nemusíš platit internet v telefonu na měsíc, ale můžeš využít připojení internetu v telefonu na den za jednorázovej poplatek.

To vím přesně - na volání a SMS... HaHaaa "Problém" právě je, že není dotykáč,který by nebyl smart... Ble
   Návrat  
PříspěvekZaslal: 19.1.2012 , 14:52   Citovat  

Ne tak zcela. Slyšel jsem pozitivní ohlasy na Nokia Asha 300. Na půl dotykáč s klasickou alfanumerickou klávesnicí a bez OS za relativně dobrou cenu.
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 19.1.2012 , 14:54   Citovat  

Nokii ne... Se stydím No asi si budu muset koupit ještě jeden Star I., dokud je v nabídce e-shopů...

Asi tenhle: HaHaaa

Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 19.1.2012 , 14:58   Citovat  

Ještě k těm aktualizacím - když bude mít wi-fi,tak to jde jako aktualizace notebooku? Se stydím
   Návrat  
dj-bobr je teď offline  dj-bobr
4 háčka
PříspěvekZaslal: 19.1.2012 , 14:59   Citovat  

Blbne mi moje rok stará Nokia C5-00, fakt je, že s ní nezacházím zrovna v bavlnce - prostě ji aktivně používám a občas holt třeba spadne na zem .. a stejně jako předchozí můj Sony Ericsson K750i, toto zvládá celkem v pohodě, jen mě na ní štvou softwarové chyby, fixfokus na foťáku a starší revize Bluetooth. Ne, že bych chtěl pořizovat nový telefon, ale musím konstatovat, že pokud bych chtěl něco ze současné nabídky, tak by mi sedla akorát E52 a to je všechno..

Taky jsou mezi námi tací, kteří fakt nemají rádi dotykové telefony, co bootujou přes minutu, pořád lezou bez povolení uživatele na internet, .. a nedá se na ně prostě pořád zvyknout?
   Návrat  
PříspěvekZaslal: 19.1.2012 , 15:08   Citovat  

dj-bobr napsal:
Blbne mi moje rok stará Nokia C5-00, fakt je, že s ní nezacházím zrovna v bavlnce - prostě ji aktivně používám a občas holt třeba spadne na zem .. a stejně jako předchozí můj Sony Ericsson K750i, toto zvládá celkem v pohodě, jen mě na ní štvou softwarové chyby, fixfokus na foťáku a starší revize Bluetooth. Ne, že bych chtěl pořizovat nový telefon, ale musím konstatovat, že pokud bych chtěl něco ze současné nabídky, tak by mi sedla akorát E52 a to je všechno..

Taky jsou mezi námi tací, kteří fakt nemají rádi dotykové telefony, co bootujou přes minutu, pořád lezou bez povolení uživatele na internet, .. a nedá se na ně prostě pořád zvyknout?

Vem si to takhle, za chvíli telefony s klasickou klávesnicí úplně zmizej z trhu a všechno bude celodotykový. Jde o zvyk, ale dle mého názoru Ti smartphone dost ulehčí každodenní život. 600MB FUP Ti vydrží na ten měsíc i s tím používáním navigace, internetu a jinejch ptákovin, jízdní řády máš hned nalezený, ostatně jako všechno jiného. Když nechceš zbytečně trestat FUP limit, Wifi je už téměř na každém druhém rohu, takže není problém si postahovat věci přes wifi a "zadarmo". Aplikace hako What's Up nebo Skype Ti ušetřej peníze za volání/smsky, čili nemusíš mít nikterak přehnanej tarif, stačí Ti si zaplatit internet v mobilu.

Největší nevýhodu smartphonů považuju tu strašně slabou baterii. Kde sou ty časy, co sem 3310 nabíjel jednou za 4 dny a to tam Space Impact jel tel skoro pořád. Mám Samsung Galaxy W a nabíjim to každej večer a nebo u sebe stále nosím USB kabel.

Suma sumárum spartphony jsou otázka budoucnosti a nevidim jedinej pádnej důvod se jich stranit, případně se s nima nenaučit nebo si na ně nezvyknout.
   Návrat  
species je teď offline  species
2 háčka
PříspěvekZaslal: 19.1.2012 , 15:09   Citovat  

hellbi a co tohle ? odkaz

jinak ja mam net za 150 mesicne, na update aplikaci a celkove moje potreby (cist zpravy, obcas nejakou tu hru po netu) to krasne staci Úsměv

co se tyce SW updatu tak to stahuju klasika pres wifi, takze jo jako notas v podstate Úsměv
   Návrat  
PříspěvekZaslal: 19.1.2012 , 15:11  Naposledy upravil DthByMnkys dne 19.1.2012 , 16:28, celkově upraveno 1 krát. Citovat  

Hellborn napsal:
Ještě k těm aktualizacím - když bude mít wi-fi,tak to jde jako aktualizace notebooku? Se stydím

Zdarma a bez ubývání FUP. Takže stejně, jako u ntb. Přípojíš a stahuješ.
   Návrat  
Sakul je teď offline  Sakul
Zlobivec [1]
PříspěvekZaslal: 19.1.2012 , 15:20   Citovat  

nevidel jsem horsi telefony nez ty levne sr*cky od htc Tak to valím bulvy
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 19.1.2012 , 15:26   Citovat  

dj-bobr napsal:

Jo, K750i to byl Mobil!
   Návrat  
Stepa je teď offline  Stepa
4 háčka
PříspěvekZaslal: 19.1.2012 , 15:49   Citovat  

Hellborn napsal:

Datové připojení nepotřebuješ. Je to přesně jak píšeš...datové pakety necháš zakázané a aktualizace(nebo nový sw, programy), když budeš chtít, tak stáhneš přes wifi Mrk

Já jsem přecházel ze Samsung Star s5230 na Galaxy Ace(bral jsem si ho k nové smlouvě) a nemůžu si to vynachválit Úsměv. ale je pravda, že spartphone bez internetového připojení je poloviční.
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 19.1.2012 , 15:58   Citovat  

DthByMnkys: To je přesně to, co říkáš - že klasika vymizí a zbydou celodotyky, které mi nevyhovují.

Počítá se C5-00 jako smartphone? Má symbian, rozšířím si ho celkem bezvopruzově (jednorázová instalace ROMpatcheru+) o jakoukoliv aplikaci, která mi přijde pod ruku, měsíčně spotřebuju i s používáním torrentů a každodenním používáním jako modem k počítači cca 2GB a rozhodně se cíleně neomezuju (mám FUP 10GB). Plnohodnotná navigace funguje, mobil pro použití jako MP3 přehrávač je slušný, menší displej mi nevadí, wifi nepotřebuju (a kdyžtak by ho měla E52, kterou bych si koupil jako náhradu), Skype mi běží na mobilu trvale a šetřím za mezinárodní hovory - vnitrostátní neřeším, mám v CZ unlimited.

Skoro všechno tohle uměla už K750i, jen to sneslo externí GPS bluetooth modul LD-3W za pár stovek. Měl jedinou zásadní nevýhodu, neměl 3.5mm jack na sluchátka a redukce vydržela tak 2 měsíce denního používání. vlastně ty nevýhody měl dvě - neuměl 3G sítě, to dnes už vyžaduju.

Zkoušeli jste někdo psát na dotykáči ve velmi tuhé zimě se zmrzlými prsty? Bez šance..

Zkoušeli jste někdo na dotykáči napsat SMS poslepu pod lavicí ve škole (pro školou povinné), nebo za jízdy pod volantem či v kapse? Bez šance ani po měsíčním pokusu o zvyknutí si..
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 19.1.2012 , 18:53   Citovat  

Jasně, C5-00 se počítá jako smartphone. Definice smartphonu je, že má pokročilé funkce(přehrávač médií, internet, nějaký OS, atp...).

dj-bobr napsal:
Zkoušeli jste někdo psát na dotykáči ve velmi tuhé zimě se zmrzlými prsty? Bez šance..

Souhlas
dj-bobr napsal:
Zkoušeli jste někdo na dotykáči napsat SMS poslepu pod lavicí ve škole (pro školou povinné), nebo za jízdy pod volantem či v kapse? Bez šance ani po měsíčním pokusu o zvyknutí si..

Nikdy jsem neměl potřebu tohle provádět, ta SMS může vždy počkat a když ne, tak ji napíšu hned a normálně Úsměv. Takže dovedu pochopit, že jisté Tvoje "specifické" nároky dotykáč neuspokojí Velmi šťastný
   Návrat  
Kmóďa je teď offline  Kmóďa
4 háčka
PříspěvekZaslal: 19.1.2012 , 19:18   Citovat  

dj-bobr napsal:

Nevim jaký je rozdíl mačkat v zimě se zmrzlými prsty na klávesnici nebo na display?
Zkoušel si někdy na smartphonu smsku nadiktovat a odeslat tlačítkem enter? Velmi šťastný
Zkoušel si někdy telefon s kvalitním kapacitním displeyem místo rezistivního u nejlevnějších dotykových mobilů?
Přešel jsem ze Samsungu Star na HTC Desire a je to sakra rozdíl. Neměnil bych...
   Návrat  
Kmóďa je teď offline  Kmóďa
4 háčka
PříspěvekZaslal: 19.1.2012 , 19:24   Citovat  

Ještě něco,do Nokie se Symbianem bych nešel ani náhodou Velmi šťastný strašně nepřehledné a složité telefony...
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 19.1.2012 , 19:32   Citovat  

Kmóďa napsal:
Nevim jaký je rozdíl mačkat v zimě se zmrzlými prsty na klávesnici nebo na display?

Je to ze strašně jednoduchého a prostého důvodu, stejně jako to, že na tom nejde psát v rukavicích. Teď už tam jsou povětšinou displeje kapacitní a suchý zmrzlý prsty vytvoří mizernou kapacitu vůči displeji. Občas si musím prsty i trochu naslinit, mám dost suché ruce Úsměv.

Toto se neprojevuje u displejů odporových(rezistivních), kde jsou 2 vodivé odporové vrstvy, když tam položíš prst, spojíš je a na základě výpočtu odporu telefon ví, kde je prst. Takže je ve finále jedno, čím je spojíš(tužka, klíč, rukavice, atp.). Proč se dříve používaly více, byla cena. A odporové neumí multitouch, pokud vím. A mají také menší přesnost.
   Návrat  
species je teď offline  species
2 háčka
PříspěvekZaslal: 19.1.2012 , 19:45   Citovat  

no panove kopejte jak chcete.. dotykace jsou proste budoucnost. Prijde mi to stejne jako kdyz lidi rvali ze barevny displeye jsou na nic a nikdy se to neuchyti Velmi šťastný
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 19.1.2012 , 20:12   Citovat  

No - proč myslíš, že je dodnes ceněná Nokia 6310i? Protože to byl asi poslední perfektně funkční a použitelný nebarevný telefon.. a troufnu si říct, že vydržel na silnou 1800mAh Li-Pol baterku o řád víc, než jakýkoliv dnešní mobil. Dva týdny nebyl problém.. (stačilo přes WinTeslu trošku stáhnout vysílací výkon, do města stačilo 23dBm)

btw, Šťépo, uměl bys mi na 6310i překuličkovat Hagar? Úsměv
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 19.1.2012 , 20:15   Citovat  

dj-bobr napsal:
No - proč myslíš, že je dodnes ceněná Nokia 6310i? Protože to byl asi poslední perfektně funkční a použitelný nebarevný telefon.. a troufnu si říct, že vydržel na silnou 1800mAh Li-Pol baterku o řád víc, než jakýkoliv dnešní mobil. Dva týdny nebyl problém.. (stačilo přes WinTeslu trošku stáhnout vysílací výkon, do města stačilo 23dBm)

btw, Šťépo, uměl bys mi na 6310i překuličkovat Hagar? Úsměv

Jo, 6310i ještě někde mám,ale padá jí po cca minutě hovoru signál... Se stydím
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 19.1.2012 , 20:17   Citovat  

Hellborn: to je přesně ten důvod, proč se ptám Šťépy na to překuličkování Velmi šťastný dělá to od nějakého pádu? Příčiny tohoto byly dvě hlavní - prasklina keramické destičky koncového zesilovače (to bych ti opravit uměl), nebo vada jednoho z kuličkových spojů vysokofrekvenčního BGA obvodu (to bych opravit neuměl a samotnému by se mi to hodilo..)

jo, vlastně to uměl ještě dělat anténní switch. padá ten signál i s Vodafonem v Praze, nebo jsi tuto variantu nezkoušel?
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 19.1.2012 , 20:19   Citovat  

dj-bobr napsal:
Hellborn: to je přesně ten důvod, proč se ptám Šťépy na to překuličkování Velmi šťastný dělá to od nějakého pádu? Příčiny tohoto byly dvě hlavní - prasklina keramické destičky koncového zesilovače (to bych ti opravit uměl), nebo vada jednoho z kuličkových spojů vysokofrekvenčního BGA obvodu (to bych opravit neuměl a samotnému by se mi to hodilo..)

To nevím, prostě to začala dělat... Já jí bral z bazaru poté co jsem byl "trošku" nasr... no rozčílenej a "upadla" mi na zeď 6210... Se stydím
   Návrat  
spoon je teď offline  spoon
Moderátor
PříspěvekZaslal: 19.1.2012 , 21:15   Citovat  

Hellborn napsal:
To nevím, prostě to začala dělat... Já jí bral z bazaru poté co jsem byl "trošku" nasr... no rozčílenej a "upadla" mi na zeď 6210... Se stydím

Není divný,že nám ty telefony padaj horizontálně? Velmi šťastný
   Návrat  
MOTyLEK je teď offline  MOTyLEK
4 háčka
PříspěvekZaslal: 19.1.2012 , 21:34   Citovat  

Mam postarsi dotykac htc g1, s vysuvnou klavesnici.internet bloknuty, doma jedu pres wifi a sw se aktualizuje sam pri pripojeni. U aplikaci musim dat povoleni. Obcas mi dotykac zablbne, ale ta klavesnice je super. Jsem zmlsanej, a v dnesni dobe netusim co za telefon,bral bych N70 co mi lezi v supliku a nejak uz nepremava jak by mel. S androidem jsem spokojeny, neni to spatny.
   Návrat  
.:Generic:. je teď offline  .:Generic:.
3 háčka
PříspěvekZaslal: 19.1.2012 , 21:46   Citovat  

Je pravda že dnešní hi-end telefony se bez internetu neobejdou. Mám Galaxy S2 a nemít internet, tak je ten telefon funkční skoro napůl. Líbí se mi ale provázanost s Google účtem, synchronizace kontaktů, událostí je to dobrý

Zatím ale nejlepší telefony co sem držel v ruce jsou 6310i a E50..poctivý kus telefonu OK
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 19.1.2012 , 21:49   Citovat  

MOTyLEK napsal:
Mam postarsi dotykac htc g1, s vysuvnou klavesnici.internet bloknuty, doma jedu pres wifi a sw se aktualizuje sam pri pripojeni. U aplikaci musim dat povoleni. Obcas mi dotykac zablbne, ale ta klavesnice je super. Jsem zmlsanej, a v dnesni dobe netusim co za telefon,bral bych N70 co mi lezi v supliku a nejak uz nepremava jak by mel. S androidem jsem spokojeny, neni to spatny.

s čímkoli pohyblivým ať výsuvným, vyklápěcím nebo otočným jsou časem problémy... to mám taky vyzkoušeno... Není nad pevný kvádr... Úsměv
   Návrat  

Obsah fóra Honda-club.cz   
Mobil: Samsung Star nebo neco jineho?
Fórum: Volná diskuze
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5  Další 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina