Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[1]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
Civic 6G Anglán - nový přírustek - dotazy
Fórum: Pokec o autech
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku 1, 2  Další 
Zaslat odpověď

Strana 1 z 2
cocks je teď offline  cocks
4 háčka
Členství: Gold
PříspěvekZaslal: 8.9.2011 , 12:48   Citovat  

Zdravím Honďáky, jako civil car jsem teď pořídil Civica 1.5 VTEC LS 1997 ..potřeboval bych pár rad, abych netopicoval v Honda Dnes..
1. auto má vystřelený airbagy - mám na ně nabídku (oba pytle + jednotku) ale po konzultaci bych potřeboval zjistit, co ještě s nárazovými čidly - prý je nemá na nosnících ale přímo v jednotce airbagů nebo tak něco..je tomu skutečně tak ? Nebyl by teda problém koupit jiné, dát jinou jednotku, udělat nějaký reset a fungovalo by to ok ? Budu v tom jezdit s rodinku takže potřebuji jistotu.
2. je třeba vyměnit vnější (u kola) homokinetické klouby - v dílech mi ale řekli že je tam véce druhů...než se to bude rozebírat věděl by někdo kolik je na něm drážek (zubů) ?
3. Je to sice prkotina ale řeším i kola aby to vypadalo, má opravdu rozteč 4x100 když je to anglán ?
4. označení motoru je VTEC, žádnej i-vtec nebo eco vtec atd..přesto sepnutí vtecu neregistruju a navíc má na palubce tu úsměvnou konrtrolku ECONO takže co je to teda vlastně za motor ? (jinak jede opravdu velmi hezky, z těch 84kW jich tam ještě asi i pár zbylo Úsměv
5. kolik to tak žere ? Si myslím, že je to schopný jezdit i za 6 litrů nebo ne ? Úsměv

Budu rád i za případné zkušenosti a rady k tomuto vozu, nějak jsem tento model vůbec neregistroval.
Menší info - zajímavá barva Baikal green (takovej chameleon zeleno modrej) 1. majitel, 214 000 najeto, horší spojka brzdy, kineťáky k.o. klima funguje super a jede jako střelenej Úsměv
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
Becky je teď offline  Becky
4 háčka
Členství: Žádné
PříspěvekZaslal: 8.9.2011 , 12:51   Citovat  

jestli se sejdeme ohledne tech kol tak ti velice rad o tomhle motoru povypravim
je to trochu jinej vtec nez jak si zvyklej, je tady uz nekoliktrat pekne sepsanej
   Návrat  
spyda je teď offline  spyda
3 háčka
PříspěvekZaslal: 8.9.2011 , 13:00   Citovat  

Ad. 3 . Urcite ma 4x100 jako japonec, anglan VTI mel jedinej ( civic ) 4x114,3 s tim ze mel i vetsi brzdice atd.
Ad. 5 . Gear ma prumer asi 5,3 nebo kolik, ale jezdi dlouhy trasy. Ve meste si myslim, ze do 7mi by ses mel vejit, kazdopadne stejnej motor tu par lidi ma a budou urcite chytrejsi
   Návrat  
Ajsik je teď offline  Ajsik
4 háčka
PříspěvekZaslal: 8.9.2011 , 14:06   Citovat  

tady si něco počti o tom motoru : odkaz
Jinak já mám celkouvou spotřebu cca 6-6,5
   Návrat  
mimozo je teď offline  mimozo
1 háčko
PříspěvekZaslal: 8.9.2011 , 14:55   Citovat  

Zdar!
2. Kloub by mněl mít 26 na venkovní a 28 na vnitřní straně, tedy alespoň já to tak mněl. Ptej se po kloubech s ABS kroužkem. Prodávaj i bez na starší model.
3. Má opravdu 4x100.
4. Asi do 3000ot. ti tá kontrolka ECONO na 3,4,5 převodovým stupni bude svítit, pak sepne VTEC, taky to ale záleži i od sešlápnuti plynu.
5.Nevim jestli to tam máš taky, ale já mám v techničáku město 7,5l , jízda 90km/h - 4,8l , 120km/h - 6,7l.
Jezdil jsem tak za 6-6,5l ale na dálnici pijánko i pod 6.
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
optimas je teď offline  optimas
4 háčka
PříspěvekZaslal: 8.9.2011 , 15:44   Citovat  

mimozo napsal:
Zdar!
2. Kloub by mněl mít 26 na venkovní a 28 na vnitřní straně, tedy alespoň já to tak mněl. Ptej se po kloubech s ABS kroužkem. Prodávaj i bez na starší model.

S těma kloubama to zas tak pravda není. Já má, 1,4 anglána r.v.00 a měl bych tam mít klouby se zuby 26 a 28 ,ale po rozdělání jsem tam našel 26 a 32 samozřejmě že s ABS. Což kelly v téhle motorizaci nenabízí tak jsem hledal v jiných motorizacícch a pasoval by tam z 1,8 VTI za 5500 kč Tak to koukám! I v Hondě z toho byli vedle a prý jedině z toho VTI Nakonec jsem měl doma starého předface anglána 1,6 83 kW r.v.95 a ten kloub z něj pasuje a nový v Kelly stojí necelou dvojku. Takže bacha na to
   Návrat  
mimozo je teď offline  mimozo
1 háčko
PříspěvekZaslal: 8.9.2011 , 18:14   Citovat  

optimas napsal:
S těma kloubama to zas tak pravda není. Já má, 1,4 anglána r.v.00 a měl bych tam mít klouby se zuby 26 a 28 ,ale po rozdělání jsem tam našel 26 a 32 samozřejmě že s ABS. Což kelly v téhle motorizaci nenabízí tak jsem hledal v jiných motorizacícch a pasoval by tam z 1,8 VTI za 5500 kč Tak to koukám! I v Hondě z toho byli vedle a prý jedině z toho VTI Nakonec jsem měl doma starého předface anglána 1,6 83 kW r.v.95 a ten kloub z něj pasuje a nový v Kelly stojí necelou dvojku. Takže bacha na to

No ja mu psal na tenhle konkrétni typ. Mněnil jsem je jednou. Ale rok výroby nebyl 97 ale 98 pofacelift 1,5vtec, 84kw,114k. Ale měnil jsem např. zadní ložisko a to co tam mnělo být tak nepasovalo. Hold mněli v Anglii bordel a dávali tam co jim přišlo pod ruku Se stydím .
   Návrat  
optimas je teď offline  optimas
4 háčka
PříspěvekZaslal: 8.9.2011 , 20:03   Citovat  

mimozo napsal:
dávali tam co jim přišlo pod ruku Se stydím .

Asi tak nějak
   Návrat  
Hellborn je teď offline  Hellborn
5 háček
PříspěvekZaslal: 9.9.2011 , 7:56   Citovat  

Sepnutí Vtecu cítti fakt nebudeš. Úsměv áleží na zatížení motoru, klidně to pojede "ve Vtecu" od 2000ot.... Velmi šťastný Když jedeš klidně,tak motor jede na 12V (jeden sací se skoro neotvírá) a svítí eco kontrolka,když na to šlápneš,tak se pomocí čepu propojí vahadla a motor jede na 16V (všechny pěkně stejný zdvih). I-Vtec to fakt není, ten byl až od C7g. Tenhle je označovýn jako Vtec-e,ale tenhle nápis na víku měl jen Civic 5g s D15Z1 a angličák s motorem D15Z3 (66kW), Ty máš D15Z8.

Kola: Ano, opravdu je tam 4x100! Jediný Civic po roce 1987 s jinou roztečí a 4X je anglán VTi.
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 9.9.2011 , 9:09   Citovat  

Hoši moc děkuju, včera se to rozdělalo a má to 26/32...a s ABS..
Díky za popis toho motoru, ono koukám je VTEC a VTEC že Úsměv
Jinak ano, v angláne ch je nesmyslenj nepořádek, dokud se to nerozdělá tak člověk nemá jistotu..

Jinak pro "pobavení" ...opět jsem dojel na svou lehkomyslnost..jdu si auto vyzvednout na bazar a řikám (dělá tam můj kamarád) "Hele mám kouknout na aolej než do toho sednu" ? "Neee nemusíš včera se to přivezlo tak se olej kontroloval" ..tak jsem to neřešil a včera mi mechanik volá... "hele, všechno ok auto vypadá dobře i zespoda a zevnitř ale vypustil jsem jen 0,3 litru oleje !!!!! ...takže počítám, že motor do 100 km zaklepe.. tak to teď jedu řešit na bazar.. Je to škoda, jde opravdu krásně, tiše, hezky táhne..

Jinak níže první nákup Úsměv

IMAG0128.jpg

Zobrazení obrázku v plné velikosti.
IMAG0128.jpg, 1.19 MB
   Návrat  
sablos je teď offline  sablos
5 háček
PříspěvekZaslal: 9.9.2011 , 9:51   Citovat  

3 deci oleje????? to je snad jen nápln do filtru ani to ne, mě když žrala d15b2 olej a dojel jsem k idahovi tak jsme vypustili 1l oleje ale to mi svitila kontrolka když jsem jel do zatáčky, takže nevypustil mechanik něco jiného??? nebo nedělal to někdo před nim??
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 9.9.2011 , 9:59   Citovat  

sablos napsal:
3 deci oleje????? to je snad jen nápln do filtru ani to ne, mě když žrala d15b2 olej a dojel jsem k idahovi tak jsme vypustili 1l oleje ale to mi svitila kontrolka když jsem jel do zatáčky, takže nevypustil mechanik něco jiného??? nebo nedělal to někdo před nim??

To právě ne člověče...a hlavně kontrolka se při startu vždy rozsvítila a po nastartování zhasla...opět důkaz že to je úplně k ničemu u takhle starýho auta, funkčnost nulová.. A olejovej filtr je prej snad ještě původní, je v něm prej nějaká vazelína a rozsypanej čaj na něm je a made in japan...takže motor bude asi pěknej hnůj asi udělám výplach ale nevím teď hlavně co a jak protože musí bejt logicky přidřenej.. Uvidíme no, každopádně jsem čuměl jako..tohle by nový auto nedalo ani pár km a tenhle cíva kdovíjak dlouho jezdil bez oleje.. Hlavně se mi nechce do nějaký GO atd zase peněz jak oželez... uvidím jak na bazaru pořídím, je to auto z komise, tak doufám ,že se bude opakovat příběh s Prelude a panem Pechem z Plzně, a že budu opět označen jako člověk "keterej se chce na někom zahojit a určitě tomu dával kouř" KO
   Návrat  
sablos je teď offline  sablos
5 háček
PříspěvekZaslal: 9.9.2011 , 10:09   Citovat  

to je hodně divný, bud si z tebe někdo udělal kiss me nebo Honda vyrobila skoro nesmrtelnej motor.
   Návrat  
Petr 78 je teď offline  Petr 78
5 háček
PříspěvekZaslal: 9.9.2011 , 10:43   Citovat  

0,3 L oleje z motoru? Tak to koukám!
To by ani kontrolka nezhasla. Když už se čidlo tlaku podělá tak spíš nezhasíná nebo se ani nerozsvítí po otočení klíčku. To si před koupí ani nekouknul na měrku oleje?
Pokud by v motoru bylo tak málo oleje, tak by rozhodně nešel tak tiše a bez problémů jak píšeš.
Tohle se mi prostě nechce věřit a někdo musí udávat nepravdivé údaje.
To že jsou na filtru japonské znaky neznamená že je původní. Takové znaky najdeš i na obyčejném druhovýrobním filtru od Nipparts.
Doporučuju schodit víko ventilů a zjistit situaci pod ním. Klidně sem hoď i fotky.
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 9.9.2011 , 13:03   Citovat  

Petr - no, jak jsem psal, vzhledem k tomu, že na bazaru dělá kamarád, jež mi řekl, že je to zkontrolovaný že by to jinak ani nebrali do komise tak jsem se bohužel já vůl nepřesvědčil.. Uvidíme, zatím dolů nepůjde, udělá se výměna a jakmile začne cvakat tak to začnu řešit...teď jedu na bazar to oznámit atd..
   Návrat  
Brnďa je teď offline  Brnďa
5 háček
PříspěvekZaslal: 9.9.2011 , 19:56   Citovat  

3deci hmm, ale podle me by si zaklepal po par metrech to ani nenasaje takovy maly mnozstvi ne?Úsměv
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 10.9.2011 , 10:11   Citovat  

Brnďa napsal:
3deci hmm, ale podle me by si zaklepal po par metrech to ani nenasaje takovy maly mnozstvi ne?Úsměv

No ja to taky nechapu..nicmene motor se proste tocil a zatim dal toci..
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 10.9.2011 , 10:50   Citovat  

cocks napsal:
No ja to taky nechapu..nicmene motor se proste tocil a zatim dal toci..
a ber to tak ze mechanik ti volal, jestli jsi u toho nebyl tak nevis, nekteri radi prehani Úsměv
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 2.1.2012 , 17:35   Citovat  

Mám tu menší problém...přestala mi fungovat kontrolka (myslím že tam je taková ta doutnavka) nádrže (hladový oko) a když je auto nastartovaný tak to v oblasti nádrže divně bublá, stav paliva cca 1/4 nádrže..dále když je tam méně beznzínu tak auto špatně startuje, většinou ho musím postavit čumákem do kopce. Největším problém ale je, že když natankuju plnou tak již po ujetí cca 200km je nádrž poloprázdná (dle budíku) ale i pak to rychle padá a zdá se, že to hodně žere. Přitom když tam tankuju po pětistovkách tak se nájezd za 500kč pohybuje okolo 200 km což je dobré...může být nádrž prasklá ?? Nebo nění něco s čerpadlem ? Díky..
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 2.1.2012 , 18:12   Citovat  

tak trubky muzou byt prozrany, nadrz, nebo lambda a pak to ubyva rychle Úsměv jinak kdysj e malo benzinu tak startuje plno starsich aut spatne Úsměv) jinak doutnavka kde? ja tam na kontrolce rezervy mam normos zarovku, ktera se rozsvecuje nebo pohasina plynule Úsměv
   Návrat  
Newer je teď offline  Newer
Zlobivec [1]
PříspěvekZaslal: 2.1.2012 , 18:42   Citovat  

cocks napsal:
Mám tu menší problém...přestala mi fungovat kontrolka (myslím že tam je taková ta doutnavka) nádrže (hladový oko) a když je auto nastartovaný tak to v oblasti nádrže divně bublá, stav paliva cca 1/4 nádrže..dále když je tam méně beznzínu tak auto špatně startuje, většinou ho musím postavit čumákem do kopce. Největším problém ale je, že když natankuju plnou tak již po ujetí cca 200km je nádrž poloprázdná (dle budíku) ale i pak to rychle padá a zdá se, že to hodně žere. Přitom když tam tankuju po pětistovkách tak se nájezd za 500kč pohybuje okolo 200 km což je dobré...může být nádrž prasklá ?? Nebo nění něco s čerpadlem ? Díky..

ti nekdo chodi na benzin
   Návrat  
tomas311 je teď offline  tomas311
1 háčko
PříspěvekZaslal: 2.1.2012 , 20:27   Citovat  

nastartuj a zisti odkial presne ide ten zvuk a skontroluj, ci niekde benzin neunika. to by nemal byt problem, dost by to smrdelo muhehe
Na Renceku 19 som mal kedysi (kym nezhorel za jazdy) netesne hrdlo nadrze a tych par kvapiek, co obcas vystreklo smrdelo jak wc
potom by som skontroloval spotrebu. spolahlivy sposob je natankovat plnu, potom 200-300 km a znova dotankovat plnu. tym sa vyluci problem so spotrebou.
potom najskor plavak (napis, mam ...), alebo ten zlodej Velmi šťastný
   Návrat  
vojt4s je teď offline  vojt4s
4 háčka
PříspěvekZaslal: 2.1.2012 , 21:18   Citovat  

přihřejuji si polívčičku, taky mi odešlo hlavové oko. Ta věc, co to v nádrži rozsvěcí se rozpadla. žárovka je dobrá. Němá někdo nějaké řešení jak to opravit? nebo vyměnit? Nevím co mám hledat..
   Návrat  
tomas311 je teď offline  tomas311
1 háčko
PříspěvekZaslal: 2.1.2012 , 21:30   Citovat  

mne hladove oko na anglane nesvieti tiez a som vlastne rad. na crx s US budikmi som si odvykol od oranzovej kontrolky.
inak jak som pisal, mam na predaj plavak z dalsieho vraku, tak kto ma zaujem dajte ss ...
   Návrat  
Madro je teď offline  Madro
1 háčko
PříspěvekZaslal: 31.1.2012 , 7:40   Citovat  

Nevíte jaké sou vepředu ve světlech žárovky? Mě se v takové kose nechce ani otevírat kapotu, natož se v tom hrabat a zrovna mi jedna zhasla...
   Návrat  
Scooter je teď offline  Scooter
PříspěvekZaslal: 31.1.2012 , 8:18   Citovat  

přidám se k tomuto tematu. Mě to zase celkem blbě topí, teplý vzduch začne jít ve srovnání s jinými auty o dost později. Čím by to mohlo být, nebo je to normální? Pylový filtr jsem měnil nedávno, ale možná to ani nesouvisí.
Díky za nápady.
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 31.1.2012 , 9:43   Citovat  

Madro napsal:
Nevíte jaké sou vepředu ve světlech žárovky? Mě se v takové kose nechce ani otevírat kapotu, natož se v tom hrabat a zrovna mi jedna zhasla...
h4
   Návrat  
Petura je teď offline  Petura
4 háčka
PříspěvekZaslal: 31.1.2012 , 11:32   Citovat  

Scooter napsal:
přidám se k tomuto tematu. Mě to zase celkem blbě topí, teplý vzduch začne jít ve srovnání s jinými auty o dost později. Čím by to mohlo být, nebo je to normální? Pylový filtr jsem měnil nedávno, ale možná to ani nesouvisí.
Díky za nápady.

jo je to normální (bohužel) Ble , v těchto mrazech co jsou teď mrznu 10km než začne dýchat aspoň trošičku teplý vzduch ...
nevěřil bych tomu, že to někdy řeknu, ale zlatej francouz <>, se kterým jezdí manželka, ten topí ihned po vyjetí ze vrat a po pár set metrech jde horký vzduch, kterého se v civicu nikdy nedočkám (ale zase jízdní vlastnosti jsou nesrovnatelné, takže mrznutí překousnu a raději se lépe svezu)
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 31.1.2012 , 15:26   Citovat  

Scooter napsal:
Díky za nápady.

mě netopí skor ovůbec, byl na předek a od tý doby je ta masi zaseklá ta náporová klapka do kastle takže mi jde furt ledovej a d toho to topí takže děs....to zlatý céro, to topí že pomalu ruku neudržíš...v létě bude servis a velkej, pomalu se množí závady..
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 31.1.2012 , 15:27   Citovat  

další věc - světlo v interiéru reaguje jen na dveře spolujezdce/řidiče..na zadní ne...to má i tátův cíva 5g sedan a reaguje to na všechny..to je jako normální že pětka ok ale 6ka ne ???
   Návrat  

Obsah fóra Honda-club.cz   
Civic 6G Anglán - nový přírustek - dotazy
Fórum: Pokec o autech
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku 1, 2  Další 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina