Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[1]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
Toyota GT 86
Fórum: Toyota
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5  Další 
Zaslat odpověď

Strana 2 z 5
DOHCVTEC je teď offline  DOHCVTEC
4 háčka
PříspěvekZaslal: 27.11.2011 , 21:44   Citovat  

WotanMitUns napsal:
Když už jsme u té Toyoty, sice jiná cenová kategorie, ale...

no 230tis liber je urco jina cenova kategorie Velmi šťastný ale za mne momentalne nej sexy auto roku 2011 je to dobrý
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
Libor12 je teď offline  Libor12
PříspěvekZaslal: 27.11.2011 , 22:01   Citovat  

náčiním za dobrou cenu jsem myslel jen NSX. Obyčejná rozhodně není -můj názor a i po těch letech má co ukázat. oslovuje mne osobně daleko víc než třeba S2k.
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
Podryx je teď offline  Podryx
1 háčko
PříspěvekZaslal: 27.11.2011 , 22:57   Citovat  

civic FD2, S2000 type S se snad vyráběla až do roku 2009-10
DC5 do roku 06
jsou tu "obyč" NSX pro evropu do roku 2005 tudy odkaz

NSX-R je pro mě osobně nej auto na světě i když není zdaleka nejrychlejší... např. už jen to, že nemá třeba posilovač řízení...
   Návrat  
infinity je teď offline  infinity
Partner H-C
Členství: Gold
PříspěvekZaslal: 28.11.2011 , 1:20   Citovat  

Podryx napsal:
civic FD2, S2000 type S se snad vyráběla až do roku 2009-10
DC5 do roku 06
jsou tu "obyč" NSX pro evropu do roku 2005 tudy odkaz

NSX-R je pro mě osobně nej auto na světě i když není zdaleka nejrychlejší... např. už jen to, že nemá třeba posilovač řízení...

bavime se snad o novych autech, ne o autech ktere se vyrabeji 10 ci 15 let...
1999 S2000
1991(?) NSX
FD2 Type-R je sice hodne fajn, ale u nas se neprodava a myslim, ze to nejde koupit primo v honde ani v anglii. Jedine pres dovoz. DC5 Type-R vicemene obdobny problem. To same tvoje vysnene NSX-R, ktere je cenove uplne nekde jinde...

Libor12 napsal:
oslovuje mne osobně daleko víc než třeba S2k.

Az bude NSX stat 220-240 tisic (coz nikdy nebude) tak to muzes srovnavat...toto je prirovnani jak Boxster k 911 Gt2. Je treba trochu stat realne nohama na zemi, pokud teda z fleku nevysypes 25-30tisic euro za auto rocnik 91.
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 28.11.2011 , 13:25   Citovat  

To, že se vyrábí auta 10-15 let neznamená přece, že nejsou nová a hlavně v něčem jiná a lepší.
Největším zklamáním je, že JDM verze nejsou pro Evropu...
   Návrat  
skyline je teď offline  skyline
4 háčka
PříspěvekZaslal: 28.11.2011 , 14:44   Citovat  

Podryx: to chce mokrej obklad, ale rad si poslechnu, ktere auto co se vyrabi 10-15 je lepsi, nez auta soucasna. NSX je mrtve a LF-A ukazuje, kde je dnes spicka. V Tochigi bohuzel ne (minimalne ne do doby, kdy Honda prestane resit nesmyslne hybridy a zacne delat neco poradneho).

all: pro me je GT trochu zklamani po strance designu (hlavne zadni cast), ale zase po strance techniky je to parada. Bohuzel si myslim, ze jestli to tady bude stat 900k, dopadne jako CR-Z. Osobne doufam, ze se zaklad dostane nekam k 700k, za 900 bych kaslal na 2.0 a jezdil Genesisem V6 (nebo ozelel standardni LSD a koupil levnejsi MX-5, ktera sice nema 200 koni, ale taky nema strechu).
Bez ohledu na cenu se ale hodne tesim na test drive, verim, ze na jare/v lete se k tomu clovek dostane. Uz rok jsem se tak netesil na zadnou Hondu a asi to jeste chvili zabere, 9G se sice svezu, ale mira teseni se je ve srovnani s GT uplne jinde a pak nas ceka CR-V, another thrill.
   Návrat  
Partner H-C
PříspěvekZaslal: 28.11.2011 , 15:05   Citovat  

skyline napsal:
Podryx: to chce mokrej obklad, ale rad si poslechnu, ktere auto co se vyrabi 10-15 je lepsi, nez auta soucasna. NSX je mrtve a LF-A ukazuje, kde je dnes spicka. V Tochigi bohuzel ne (minimalne ne do doby, kdy Honda prestane resit nesmyslne hybridy a zacne delat neco poradneho).

all: pro me je GT trochu zklamani po strance designu (hlavne zadni cast), ale zase po strance techniky je to parada. Bohuzel si myslim, ze jestli to tady bude stat 900k, dopadne jako CR-Z. Osobne doufam, ze se zaklad dostane nekam k 700k, za 900 bych kaslal na 2.0 a jezdil Genesisem V6 (nebo ozelel standardni LSD a koupil levnejsi MX-5, ktera sice nema 200 koni, ale taky nema strechu).
Bez ohledu na cenu se ale hodne tesim na test drive, verim, ze na jare/v lete se k tomu clovek dostane. Uz rok jsem se tak netesil na zadnou Hondu a asi to jeste chvili zabere, 9G se sice svezu, ale mira teseni se je ve srovnani s GT uplne jinde a pak nas ceka CR-V, another thrill.

Zakladni cena ma byt 25tis usd, coz je lehce pod 500tis, otazkou kolik bude stat v evrope, jestli to bude 600-700 tis, tak si to asi par lidi koupi Úsměv No a pokud by to bylo za base verzi i v evrope, tak je to bomba...ale tomu neverim.
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 28.11.2011 , 15:33   Citovat  

infinity: bohuzel jsem cetl neco o 33k GBP, coz odpovida tem 900k jak psal nekdo na prvni strance, ze to ma primo od Toyoty. Cena jako v USA pochopitelne nehrozi, tam se to navic bude prodavat jako Scion FR-S. Nicmene 25k USD vs. 33k GBP je hodne velky rozdil, takze tajne doufam, ze to u nas bude do tech 800k za zaklad.
   Návrat  
Hellborn je teď offline  Hellborn
5 háček
Členství: Žádné
PříspěvekZaslal: 28.11.2011 , 15:37   Citovat  

Z desingu (hlavně zadku) jsem trochu rozpačitý, ale parametry vypadají hodně zajímavě.
   Návrat  
Partner H-C
PříspěvekZaslal: 28.11.2011 , 16:00   Citovat  

skyline napsal:
infinity: bohuzel jsem cetl neco o 33k GBP, coz odpovida tem 900k jak psal nekdo na prvni strance, ze to ma primo od Toyoty. Cena jako v USA pochopitelne nehrozi, tam se to navic bude prodavat jako Scion FR-S. Nicmene 25k USD vs. 33k GBP je hodne velky rozdil, takze tajne doufam, ze to u nas bude do tech 800k za zaklad.

ouuu...to je dost Smutný

Na druhou stranu, zminil ses o genesis V6, to je podle me trochu jine auto...vzdyt je tezsi o cca 400kg! A tim budou mimojine spojene drazsi provozni naklady (vetsi kola, gumy, brzdy, spotreba atd).

Kdezto u toyoty ocekavam, ze to nebude vikendovka, ale normalni auto se kterym bych jezdil klidne i do prace.
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 28.11.2011 , 16:36   Citovat  

infinity: tak beru to jako pomer cena/vykon. Genesis sice bude provozne nejspis narocnejsi, ale taky ma o 100 koni vic a zabava je s nim vyborna. Jsem zvedav, jak se to bude chovat po faceliftu, vypada ted vyborne a navic vykon poskocil z 303 na 350 koni, to uz je o 30 vic, nez zetko. Kdybych chtel setrit, tak turbo poskocilo jeste vic, z 211 na 275. Pri rozhodovani 2.0 atmo vs. V6 vs. 2.0T bych ale bral V6. Nebo tu miatu, je levnejsi, lehka a po faceliftu ma super zvuk (motor ma i peknou spicku, byt to neni zadny tajpar).
   Návrat  
Partner H-C
PříspěvekZaslal: 28.11.2011 , 17:04   Citovat  

Ja nevim, v genesisu jsemn ejel tak nemuzu posoudit jestli ta vaha jde moc citit, ale rekl bych ze jo...fyzika. Kazdopadne zvenku to auto pusobi hodne mohutne a ne prilis obratne.
Kdybych si mel mezi 500ps/2t a 250ps/1t tak to bude vzdy to lehci auto Úsměv
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 28.11.2011 , 18:05   Citovat  

Podryx: to chce mokrej obklad, ale rad si poslechnu, ktere auto co se vyrabi 10-15 je lepsi, nez auta soucasna. NSX je mrtve a LF-A ukazuje, kde je dnes spicka.

Neřekl jsem, že jsou lepší, ale říkám, že Honda má pořád co nabídnout ač škoda, že někdy jen JDM verze.

Vlastně když tak o tom přemýšlím tak staré Hondy jsou lepší (rychlejší) než většina aut dnes.
LFA je supersport za ranec a i tak je někdy pomalejší jak mnohem starší auta Úsměv
   Návrat  
Libor12 je teď offline  Libor12
PříspěvekZaslal: 28.11.2011 , 18:07   Citovat  

Na ft86 foru píší,že oba dva vozy by se měly dodávat s standalone ecu na platformě handheldu Apexi,což mne osobně přijde velice zajímavé. Tím výrobce přímo vyzývá k tuningu motoru. Když se na to podívám z hlediska historie,tak gt86 je první zábavné sportovní auto od dob ae86. Pokud někdo bude argumentovat suprou mk3 a mk4 tak říkam rovnou že to jsou auta tak na dálnici,ono taky co je zabavy na pomalu dvou tunách váhy Úsměv díky skvělým jízdním vlastnostem je pořad ještě kupa lidi co budou udržovat ae86 dál při životě. Sám mám celicu ra61 a jiné fungl nové auta a i když je tomu autu 27let pořad je pro mne osobně daleko zabavnější než auto ktere mne odveze sterilně z bodu a do bodu b
   Návrat  
Partner H-C
PříspěvekZaslal: 28.11.2011 , 18:14   Citovat  

Podryx napsal:

Vlastně když tak o tom přemýšlím tak staré Hondy jsou lepší (rychlejší) než většina aut dnes.

To uz zavani fanatismem, nevim o jedinem aute od hondy. Muzes konkretne jmenovat?

Dnes bohuzel rodinny sedan v dieslu je rychleji v primce, na brzdach i v zatackcach nez kdejake crx/civic a to klidne i s b16 motorem. Nemluve o nejake bezpecnosti...
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 28.11.2011 , 20:16   Citovat  

ano, jsem nadšenec do Hond, ale ne slepej blázen co neuznává jiný názory a skutečnosti... Velmi šťastný
integra, prelude, CTR, S2000,ATR, atd.
   Návrat  
Robik je teď offline  Robik
4 háčka
PříspěvekZaslal: 29.11.2011 , 7:57   Citovat  

Podryx napsal:
ano, jsem nadšenec do Hond, ale ne slepej blázen co neuznává jiný názory a skutečnosti... Velmi šťastný

No hlavně ta Prelude je rychlejší než většina aut dneška HaHaaa
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 29.11.2011 , 10:20   Citovat  

Libor12: supra mk4 a 2 tuny? Vazi 1550 kg, Gallardo 1520 a Italia 1450. Ze by ani to nebyly sportovni auta, ale tezke kravy na dalnici? HaHaaa

Podryx: co konkretne ma Honda coby JDM verzi, ktera "ma co nabidnout"? Pises, ze jsi fanousek Hondy, ale prijde mi, ze zijes v 90. letech a co dnes vyrabi vubec nevis. Usnadnim ti to - tady je seznam JDM modelu, tak jsem zvedav, co je tvuj favorit:
tudy odkaz

Ad jmenovana auta - rychlejsi nez co?

Infinity: Genesis ma 1600 kg a to samozrejme citit je, nicmene to neni naladenim okruhovka, ale driftovaci GT. Jinak bych to nestavel tak extremne, protoze 1000 kg/250 hp je jasna volba, ale kdo to dnes dela? Nejbliz je tusim Exige S 950 kg/220 hp, ale jinak...
   Návrat  
DanTe je teď offline  DanTe
5 háček
PříspěvekZaslal: 29.11.2011 , 10:26   Citovat  

Robik napsal:
No hlavně ta Prelude je rychlejší než většina aut dneška HaHaaa

Tjn líná mrcha, čekal jsem od toho víc Smutný
   Návrat  
Partner H-C
PříspěvekZaslal: 29.11.2011 , 11:25   Citovat  

Podryx napsal:

Ty musis mit slusnej matros Úsměv
Integra - v dnesni dobe tezko srovnatelne se sportovni predokolkou, vim o cem mluvim. Naseka tomu opavdu velke spoustu aut. A vzhled ke stari auta tomu ujede i v zatacce kdejaky rodinny sportovni sedan.
Prelude - to bych snad ani nezminoval...
CTR - a ktery? to co ma 200ps nebo to co ma 201ps? Bohuzel CTR neni dneska ani nahodou v TOP5 HotHatchu...A neni treba mit Focus RS, naseka tomu i clio v 2.0 atmosfere.
ATR - ackoli to bylo dobre auto, tak v kategorii sedanu tomu dnes naseka kazde druhe auto s dieslem a kozenymi sedackami
S2000 - Auto dobry, rozhodne neni nejrychlejsi ve tride FR RWD Roadsteru...tm uz ty auta maji trochu jiny vykon.

Tolik o rychlosti aut honda. Kdyz vemu v potaz, ze se ze vsech techto "nejrychlejsich aut vsech dob" vyrabi pouze CTR8, tak myslim ze to nepotrebuje nejaky dalsi komentar...
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 29.11.2011 , 11:57   Citovat  

infinity napsal:
Integra - v dnesni dobe tezko srovnatelne se sportovni predokolkou, vim o cem mluvim. Naseka tomu opavdu velke spoustu aut. A vzhled ke stari auta tomu ujede i v zatacce kdejaky rodinny sportovni sedan.
CTR - a ktery? to co ma 200ps nebo to co ma 201ps? Bohuzel CTR neni dneska ani nahodou v TOP5 HotHatchu...A neni treba mit Focus RS, naseka tomu i clio v 2.0 atmosfere.
ATR - ackoli to bylo dobre auto, tak v kategorii sedanu tomu dnes naseka kazde druhe auto s dieslem a kozenymi sedackami
S2000 - Auto dobry, rozhodne neni nejrychlejsi ve tride FR RWD Roadsteru...tm uz ty auta maji trochu jiny vykon.

Tolik o rychlosti aut honda. Kdyz vemu v potaz, ze se ze vsech techto "nejrychlejsich aut vsech dob" vyrabi pouze CTR8, tak myslim ze to nepotrebuje nejaky dalsi komentar...

Amen, některý lidi tady prostě budou furt zaslepený a budou si myslet že Honda je nej, hlavně mě fascinujou hlášky typu, že v zatáčkách každý auto dojedou, bodeď by ne, když auto maji položený až na zemi na tvrdym podvozku, kdyby každej majitel novějšího auta postavil auto na tvrdej sníženej podvozek, tak si tyhle frajeři ve starejch rakvích ani neškrtnou Velmi šťastný Ale tak je to jejich názor, co by to bylo za svět, kdyby se každej shodnul HaHaaa
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 29.11.2011 , 12:02   Citovat  

DanTe napsal:
Amen, některý lidi tady prostě budou furt zaslepený a budou si myslet že Honda je nej, hlavně mě fascinujou hlášky typu, že v zatáčkách každý auto dojedou, bodeď by ne, když auto maji položený až na zemi na tvrdym podvozku, kdyby každej majitel novějšího auta postavil auto na tvrdej sníženej podvozek, tak si tyhle frajeři ve starejch rakvích ani neškrtnou Velmi šťastný Ale tak je to jejich názor, co by to bylo za svět, kdyby se každej shodnul HaHaaa

Položením auta na tvrdý podvozek se jízdní vlastnosti automaticky nezlepší... To jsem si vyzkoušel... Naopak jsem se na sníženém bál víc,protože byl oproti serii méně komunikativní (a že u starších Hond (1988+) je už na seriovém je komunikativnost poměrně slabá...
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 29.11.2011 , 12:06   Citovat  

Hellborn napsal:
Položením auta na tvrdý podvozek se jízdní vlastnosti automaticky nezlepší... To jsem si vyzkoušel... Naopak jsem se na sníženém bál víc,protože byl oproti serii méně komunikativní (a že u starších Hond (1988+) je už na seriovém je komunikativnost poměrně slabá...

Nemusí bejt nutně tvrdej jako kámen, ale snížením lepších vlastností docílíš už jen tím, že do zatáček se auto mnohem míň naklání a můžeš si tím pádem dovolit víc, já osobně po přechodu na sportovní podvozek jsem moh jezdit zatáčky až o 40km/h víc, protože to sedělo jak přibitý Hihi Samozdřejmě nezávisí jen na tom podvozku, ale taky zbytku jako jsou čepy, silenty atd. Úsměv

Ale to už zase offtopic Pro mě prostě řek infi naprostou pravdu a tím končím s debatou Velmi šťastný
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 29.11.2011 , 12:26   Citovat  

DanTe napsal:
Nemusí bejt nutně tvrdej jako kámen, ale snížením lepších vlastností docílíš už jen tím, že do zatáček se auto mnohem míň naklání a můžeš si tím pádem dovolit víc, já osobně po přechodu na sportovní podvozek jsem moh jezdit zatáčky až o 40km/h víc, protože to sedělo jak přibitý Hihi Samozdřejmě nezávisí jen na tom podvozku, ale taky zbytku jako jsou čepy, silenty atd. Úsměv

Ale to už zase offtopic Pro mě prostě řek infi naprostou pravdu a tím končím s debatou Velmi šťastný

Otázka je,jestli to opravdu sedělo nebo se Ti to zdálo,protože Tě auto neinformovalo,co se s podvozkem děje. Úsměv Omezení náklonu přece neznamená,že všechna kola líp drží na silnici,ne? Při náklonu jen víc působí pud sebezáchovy. Ale vymlouvat Ti to nebudu.
   Návrat  
Partner H-C
PříspěvekZaslal: 29.11.2011 , 12:40   Citovat  

Hellborn napsal:
Otázka je,jestli to opravdu sedělo nebo se Ti to zdálo,protože Tě auto neinformovalo,co se s podvozkem děje. Úsměv Omezení náklonu přece neznamená,že všechna kola líp drží na silnici,ne? Při náklonu jen víc působí pud sebezáchovy. Ale vymlouvat Ti to nebudu.

Prenos vahy je hrozna svine... Velmi šťastný
   Návrat  
Robik je teď offline  Robik
4 háčka
PříspěvekZaslal: 29.11.2011 , 12:44   Citovat  

infinity napsal:

Hezky napsáno...OK
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 29.11.2011 , 12:54   Citovat  

Neřekl jsem, že jsou lepší, ale říkám, že Honda má pořád co nabídnout ač škoda, že někdy jen JDM verze.

FD2, DC5, NSX-R,
Integra, CTR atd. co jsem zminoval i B16 také pořád mají dnes co nabídnout z pohledu zábavnosti, rychlejšího svezení, provozních nákladů, cenové dostupnosti oproti většině aut. Samozřejmě když vezmeme auta s vyšším objemem, turbem atd tak ztrácejí to je přece logické, ale není to pravidlem...
Jak jsi dobře uvedl tak jsou potom těžko srovnatelné s dnešními předokolkami, roadstery atd.

Když říkám, že má co nabídnout neznamená to přece, že to auto musí být vyrobeno 2011 a většina aut dnes také nebylo myšleno výroba rokem 2011.

i clio s 2.0 atmosférou to je jako něco mín než ctr? Přitom časy na okruhu se nebduou možná lišit ani o sekundu?
K těm dieselům to by musel mít každý druhý 150ps jinak se mi to moc nezdá teda...
Taky by mě zajímalo proč sis pořídil integru když jsis mohl přídit rodinného sedana či diesela...

Také si nevzpomínám, na tvrzení nejrychlejší auta všech dob
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 29.11.2011 , 12:59   Citovat  

infinity napsal:
Prenos vahy je hrozna svine... Velmi šťastný

To jo,ale taky to musí trochu fungovat, jinak by stačilo navařit místo tlumičů trubky a auto by sedělo dokonale... Velmi šťastný Prostě nesouhlasím s tím, že tvrdší podvozek se automaticky = můžu jezdit rychleji. To si myslelo dost stromových omotánků...
   Návrat  
Partner H-C
PříspěvekZaslal: 29.11.2011 , 13:04   Citovat  

Hellborn napsal:
To jo,ale taky to musí trochu fungovat, jinak by stačilo navařit místo tlumičů trubky a auto by sedělo dokonale... Velmi šťastný Prostě nesouhlasím s tím, že tvrdší podvozek se automaticky = můžu jezdit rychleji.

zalezi co je u tebe tvrdsi...Trubky prece netlumi, kdezto tvrdsi podvozek ano...proste musi se zvolit kompromis. Proto treba nemam auto na zemi a nemam okruhovy podvozek. Ale oproti serii je to stejne nekde jinde. Mam tu dve integry a 3 podvozky (origo, tlumice+pruziny a cely set), tak prijed, ukazu v praxi Úsměv
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 29.11.2011 , 13:27   Citovat  

infinity: v podstate souhlas, krome CTR a CRS. Clio ma sice lepsi brzdy, ale podvozek vyjde nastejno (rychlostne) a CTR ma vyrazne lepsi motor i prevodovku. Vyhodu motoru tlumi vyssi vaha, nicmene kdyz si vezmu, ze obe auta projedou okreskou zhruba stejne rychle, vzal bych rozhodne CTR. Razeni a 8000 otacek tomu zvysuje zabavnost o tridu. Navic musim rict, ze ja bych bral CTR radsi i nez FRS, o MPS nemluve, to neni sportovni auto v podstate nicim. Co je lepsi je MRS, jenze to je frantik a tak by to bylo hodne velke dilema. Precejen, Honda se nesype zdaleka tolik, jako renaulty a to jeste pokud se nepletu uz MRS neni z Dieppe, ale z normalni fabriky. Takze tady je u novych aut rozhodovani velmi tezke, u ojetych je to podle me vic na strane Civiku.

podryx: aha, takze "ma co nabidnout" znamena "v ojetinach"? Rikal jsem hned, at si das obklad...
   Návrat  

Obsah fóra Honda-club.cz   
Toyota GT 86
Fórum: Toyota
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5  Další 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina