Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[1]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
LJay: Honda CRX 2G ED9 - R.I.P.
Fórum: Showroom
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3 ... 40, 41, 42 ... 95, 96, 97  Další 
Toto téma je zamknuto, nemůžete zde přidávat odpovědi ani upravovat své příspěvky!

Strana 41 z 97
RASTA je teď offline  RASTA
4 háčka
Členství: Žádné
PříspěvekZaslal: 23.11.2011 , 21:48   Citovat  

tím, co sem měl já proběhl písek (špatně propláchnutý sání po pískování)
moje práce to naštěstí nebyla kouř

sem zvědav, jak bude vypadat to druhý
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
Hondza je teď offline  Hondza
2 háčka
PříspěvekZaslal: 23.11.2011 , 22:50   Citovat  

Streetkid napsal:
Hondza: a jak to céro kleklo, klika a úbytek tlaku?

Mojí chybou, od tý doby už jsem poučenej že neni dobrý skládat motor když je člověk unavenej a ještě si tam nechat pohybovat kámoše. Prohlížel si přesku na ojnici a dvě mě přehodil a já si toho nevšiml.
   Návrat  
Libor12 je teď offline  Libor12
PříspěvekZaslal: 24.11.2011 , 0:05   Citovat  

Ljay: nevím jak jiné,ale moje čerpadlo od toga má větší počet zubů a je o 6mm širší. Streetkid: ty 2hp opravdu nejsou pumpou Úsměv 10bar byl příklad. S množstvím i tlakem jsem šel nahoru kvůli doporučení jednoho úpravce motoru. Kvůli zvýšené kompresi z 10.2 na 11.8 a otáčkam z 8200 na 10500. Sériové mazání nestačilo a motor zaklepal z důvodu nedostatku oleje. Celý systém jsem předělal od výměny čerpadla,chladiče a doplnil accusump o objemu 1l vlastní výroby.
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
LJay je teď offline  LJay
Partner H-C
PříspěvekZaslal: 24.11.2011 , 8:19   Citovat  

Libor12 napsal:
Ljay: nevím jak jiné,ale moje čerpadlo od toga má větší počet zubů a je o 6mm širší.

Tak to pak jo, ale třeba čerpadlo na MX5 je prej na just stejný jako serie. Dokonce má na sobě z boku nálitek Ford tudy odkaz Úsměv
Ty už máš ten accusump hotový, tak to mi pak pošli prosím fotky toho jak to vypadá, jestli budeš mít čas. Jak si nakonec vyřešil to hlídání hladiny oleje?
   Návrat  
Streetkid je teď offline  Streetkid
Partner H-C
PříspěvekZaslal: 24.11.2011 , 19:21   Citovat  

Libor12 napsal:
Ljay: nevím jak jiné,ale moje čerpadlo od toga má větší počet zubů a je o 6mm širší. Streetkid: ty 2hp opravdu nejsou pumpou Úsměv 10bar byl příklad. S množstvím i tlakem jsem šel nahoru kvůli doporučení jednoho úpravce motoru. Kvůli zvýšené kompresi z 10.2 na 11.8 a otáčkam z 8200 na 10500. Sériové mazání nestačilo a motor zaklepal z důvodu nedostatku oleje. Celý systém jsem předělal od výměny čerpadla,chladiče a doplnil accusump o objemu 1l vlastní výroby.

o accusump čtu prvně, ale jak googluju tak šikovná věc. Co to je za motor, toyoťácká 1.6 čtyřklapka? Je mi jasné, že sériového toho moc nezůstalo
   Návrat  
FastCivic je teď offline  FastCivic
5 háček
PříspěvekZaslal: 24.11.2011 , 19:29   Citovat  

Streetkid napsal:
o accusump čtu prvně, ale jak googluju tak šikovná věc. Co to je za motor, toyoťácká 1.6 čtyřklapka? Je mi jasné, že sériového toho moc nezůstalo
o cem je rec, jen tak zbezne?
   Návrat  
Partner H-C
PříspěvekZaslal: 24.11.2011 , 19:39   Citovat  

FastCivic napsal:
o cem je rec, jen tak zbezne?

Accusump - zásobník na tlak oleje. Udržuje v sobě natlakovaný olej, který při studeném startu pustíš do motoru a ten je mazaný hned první obrátkou startéru, tj. hlavně hlava nečeká, až se tam dotlačí ztuhlý olej. Víc ale ví Libor
   Návrat  
PříspěvekZaslal: 24.11.2011 , 21:23   Citovat  

Streetkid napsal:
Accusump - zásobník na tlak oleje. Udržuje v sobě natlakovaný olej, který při studeném startu pustíš do motoru a ten je mazaný hned první obrátkou startéru, tj. hlavně hlava nečeká, až se tam dotlačí ztuhlý olej. Víc ale ví Libor
je to přesně tak. V motoru už je tlak před prvním otočením kh takže se sníží opotřebení ložisek a další je to jako pojistka kdyby si čerpadlo nasalo vzduch což není tak nemožné, můj motor předtím skončil přesně na to že ve vysokých otáčkách i při zvětšeném množství oleje prostě došlo k tomu že tam byl okamžik 0 tlak. No a tenhle zásobník o objemu 1l je za běhu motoru pod tlakem a kdyby tam náhodou ta bublina byla olej doplní. V praxi to mám zapojené tak že než motor chcípnu,elmg ventilem na vypínač zavřu olej v zásobníku a než chci startovat ho zapnu a počkám až na budíku vidím tlak. Nic těžkého. Američani to prodávají za těžké prachy,já to dal za 2500. Což není v položce 100k do motoru nic závratného. Navíc se chystám si to z důvodů životnosti motoru dat i na další auta.
   Návrat  
Partner H-C
PříspěvekZaslal: 25.11.2011 , 7:47   Citovat  

Libor12: teď sem se konečně trochu víc podíval na ten Accusump a mechanicky je to fakt dost jednoduchý, takže taky moc nechápu co na tom stojí takovej majlant. Až bude čas tak si to taky zbastlím Úsměv Do mazacího systému to máš připojený přes podložku pro olejový chladič, nebo si to napojoval jinde?
   Návrat  
Partner H-C
PříspěvekZaslal: 25.11.2011 , 12:03   Citovat  

LJay napsal:
Libor12: teď sem se konečně trochu víc podíval na ten Accusump a mechanicky je to fakt dost jednoduchý, takže taky moc nechápu co na tom stojí takovej majlant. Až bude čas tak si to taky zbastlím Úsměv Do mazacího systému to máš připojený přes podložku pro olejový chladič, nebo si to napojoval jinde?

ten accusump je něco jako čtyřklapka či jiné jednoduché věci.. Úsměv 4klapu z motorky taky zboucháš do 8000 i s naladěním, když jsou šikovní lidi, a přitom toto je často jen cena performance sportovního sacího manifoldu.

Jen to chce vědět JAK Velmi šťastný
   Návrat  
PříspěvekZaslal: 25.11.2011 , 14:51   Citovat  

vždycky je to o tom vědět jak. Úsměv jj použil jsem podložku s 4x AN 10 vyvodem. 2 jsou na chladič 1x na turbo(v budoucnu) a 1 na accusump. Čerpadlo už je na cestě. Mrk
   Návrat  
Partner H-C
PříspěvekZaslal: 27.11.2011 , 12:24   Citovat  

Streetkid: souhlas, hromada věcí se dá vyrobit doma s uplně minimálníma nákladama, oproti předraženým performance dílům. Třeba zrovna 4klapka je toho dobrej příklad. Člověk jen musí mít chuť se to naučit a mít alespoň částečný technický zázemí.

Libor12: ještě jednou díky za objednání je to dobrý
   Návrat  
Partner H-C
PříspěvekZaslal: 27.11.2011 , 12:36   Citovat  

Jinak co se týká olejovýho čerpadla, tak to sem nakonec objednal nový origo Honda přes Libora. Ze shopu na který sem tu dával odkaz. Mazání totiž nechci podceňovat, protože by to mohlo mít fatální následky pro celý motor.

Dneska sem taky dopsal novou verzi firmwaru pro duální budík. Přibyla tam konfigurace, zvuková (vypínatelná) a optická (blikání) indikace dosažení kritických hodnot, nabídka menu a Datalog u kterýho je možné nastavit rozlišení snímání ve dvou krocích. Buďto snímání po 30 vteřinách s celkovou délkou logu 24 minut, nebo snímání po minutě s celkovou délkou 48 minut. Poslední záznam datalogu si budík uchovává v sobě dokud není spuštěný nový datalog. Teď už mi zbývá jen přeroutovat desku, protože sem na ní musel udělat pár změn, abych tam dostal pískač a pak může jít budík do prodeje.

Tady je ukázka nových funkcí budíku:

Odkaz
   Návrat  
Partner H-C
PříspěvekZaslal: 1.12.2011 , 7:42   Citovat  

Tak olejový čerpadlo už je od soboty v Čechách, ale cena po proclení už není tak uplně příjemná. Ve finále stálo zhruba 4 a půl tisíce, takže skoro stějně tolik co mě stál celý motor Úsměv Zase budu mít alespoň jistotu, že to bude pořádně mazat.
   Návrat  
Partner H-C
PříspěvekZaslal: 3.12.2011 , 23:05   Citovat  

Dneska sem namontoval a otestoval vylepšenou verzi budíku pro měření teplot. Všechno šlape jak má, takže spokojenost.

Jen je docela zarážející, jak děsně nepřesný je origo měřidlo teploty, protože ručička je v rozsahu nějakých 30-100°C pořád na stejným místě, takže by se dalo říct, že je v přístrojovce spíš pro srandu než aby plnilo nějakou funkci.
   Návrat  
RASTA je teď offline  RASTA
4 háčka
PříspěvekZaslal: 3.12.2011 , 23:36   Citovat  

LJay napsal:
Dneska sem namontoval a otestoval vylepšenou verzi budíku pro měření teplot. Všechno šlape jak má, takže spokojenost.

Jen je docela zarážející, jak děsně nepřesný je origo měřidlo teploty, protože ručička je v rozsahu nějakých 30-100°C pořád na stejným místě, takže by se dalo říct, že je v přístrojovce spíš pro srandu než aby plnilo nějakou funkci.

moje slova Velmi šťastný
on ten rozsah dle manuálu by měl být 85°-100°C (v místě kam vyleze rafička a je tam stabilně)
   Návrat  
Partner H-C
PříspěvekZaslal: 4.12.2011 , 13:40   Citovat  

Jinak co se týká pokroku při pracech na motoru, tak zatím se žádný vělký věci nedějí. Blok, hlava a klika jsou pořád u p. Kasla. Takže se teď asi pustím do výroby toho olejovýho akumulátoru.
   Návrat  
sablos je teď offline  sablos
5 háček
PříspěvekZaslal: 5.12.2011 , 10:52   Citovat  

LJay napsal:
Jinak co se týká pokroku při pracech na motoru, tak zatím se žádný vělký věci nedějí. Blok, hlava a klika jsou pořád u p. Kasla. Takže se teď asi pustím do výroby toho olejovýho akumulátoru.
na co to bude???
   Návrat  
Stepa je teď offline  Stepa
4 háčka
PříspěvekZaslal: 5.12.2011 , 11:12   Citovat  

Máš to o pár příspěvků výš...accusump
   Návrat  
Partner H-C
PříspěvekZaslal: 5.12.2011 , 11:22   Citovat  

hodím to sem ještě jednou i s obrázky Úsměv

Olejový akumulátor slouží k předmazání motoru před startem a překrytí případnýho výpadku mazání, ke kterýmu může dojít v důsledku odlití oleje mimo sací koš (při prudkým zatáčení, atd ). Tím se značně snižuje opotřebení motoru a riziko přidření díky nedostatečnýmu mazání.

Tady je ukázka toho jak to funguje

Normální stav (nabíjení)

Nízký tlak v systému (vybíjení)
   Návrat  
sablos je teď offline  sablos
5 háček
PříspěvekZaslal: 5.12.2011 , 11:24   Citovat  

už tomu rozumim díky za názorné vysvětlení.
   Návrat  
MattiK je teď offline  MattiK
4 háčka
PříspěvekZaslal: 5.12.2011 , 13:04   Citovat  

to je takova vojebana verze systemu suche klikove skrine...
   Návrat  
Partner H-C
PříspěvekZaslal: 5.12.2011 , 14:29   Citovat  

MattiK: suchá vana funguje trochu jinak, ale i tak ti tohle řešení může zachránít motor.
   Návrat  
ballbutick je teď offline  ballbutick
1 háčko
PříspěvekZaslal: 5.12.2011 , 17:01   Citovat  

no nevim jesli to je neco platny.. myslím že daleko lepši bude navařit do vany par přepažek.. a kdby to nekdo nahodou delal tak jako zasobnik by byla idelani tlumici koule z citrona Úsměv
   Návrat  
Partner H-C
PříspěvekZaslal: 5.12.2011 , 19:25   Citovat  

LJay, Libor: jak dlouho dokáže accusump mazat motor, aniž by potřeboval doplnit tlak/objem od olejové pumpy? Myslím teď standartní nádobku, ne cisternu Úsměv
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 5.12.2011 , 19:33   Citovat  

Streetkid napsal:
LJay, Libor: jak dlouho dokáže accusump mazat motor, aniž by potřeboval doplnit tlak/objem od olejové pumpy? Myslím teď standartní nádobku, ne cisternu Úsměv

No když bude mit obsah litr.. tak motor potřebuje tak 30 litru oleje na minutu.. tipuju tak max 10s s tim že ti bude rapidne klesat tlak..
   Návrat  
PříspěvekZaslal: 5.12.2011 , 22:10   Citovat  

v podstatě je to podobný systém jako expanze u topení.. Víc ani není potřeba než 10s. To je moře času na to aby Ljayuv budík pustil alarm a člověk vypnul motor. Z mé vlastni zkušenosti po přečtení záznamu logu vím,že motor mi zaklepal v 8000 při plné zátěži a výpadku tlaku na necelou sekundu. Mít tenkrát tohle,nic z toho by se nestalo. Nikdo netvrdí že se to musí stát,ale pokud někam nasypu ať už finanční či pracovní časovou investici,snažím se ji ochránit všemi dostupnými způsoby.
   Návrat  
Lubosh je teď offline  Lubosh
Moderátor
PříspěvekZaslal: 6.12.2011 , 0:48   Citovat  

Když na to tak koukám tak by se mi něco takovýho asi hodilo do mazdy. Pro jistotu, lepší než skládat novej motor.
   Návrat  
Partner H-C
PříspěvekZaslal: 6.12.2011 , 7:51   Citovat  

Libor12: souhlas, pořádný mazání je základ a u zatěžovaných motorů to platí x krát tolik, protože přijít o ivestici v řádech desítek hodin práce a desítek tisíc korun jen kvuli tomu, že to okamžik nemazalo by byla docela škoda.

ballbutick: s tou tlakovou koulí je to super nápad, taky sem nad něčím podobným přemýšlel. Jen si nejsem jistý co udělá horký olej s gumovou membránou v tý kouli. Podle mně by to za nějakou dobu zpuchřelo a popraskalo.

Osobně si myslím, že doba překrytí se bude pohybovat v jednotkách sekund, ale i to by mělo být dostačující, když si vezmeš jak dlouhá a jak ostrá by musela být zatáčka, aby si jí projížděl třeba 10 sekund a olej ve vaně se mezitím alespoň částečně neustálil. Každopádně tenhle systém ještě doplním příčkama do vany, pro větší jistotu.
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 6.12.2011 , 19:05   Citovat  

LJay napsal:
Libor12: souhlas, pořádný mazání je základ a u zatěžovaných motorů to platí x krát tolik, protože přijít o ivestici v řádech desítek hodin práce a desítek tisíc korun jen kvuli tomu, že to okamžik nemazalo by byla docela škoda.

ballbutick: s tou tlakovou koulí je to super nápad, taky sem nad něčím podobným přemýšlel. Jen si nejsem jistý co udělá horký olej s gumovou membránou v tý kouli. Podle mně by to za nějakou dobu zpuchřelo a popraskalo.

Osobně si myslím, že doba překrytí se bude pohybovat v jednotkách sekund, ale i to by mělo být dostačující, když si vezmeš jak dlouhá a jak ostrá by musela být zatáčka, aby si jí projížděl třeba 10 sekund a olej ve vaně se mezitím alespoň částečně neustálil. Každopádně tenhle systém ještě doplním příčkama do vany, pro větší jistotu.

No tak u citraka je tam taky olej. a horkej nebude pže to je slepa vetev tak se neohřeje.. a ta membrana je ocelova Úsměv
   Návrat  

Obsah fóra Honda-club.cz   
LJay: Honda CRX 2G ED9 - R.I.P.
Fórum: Showroom
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3 ... 40, 41, 42 ... 95, 96, 97  Další 
Toto téma je zamknuto, nemůžete zde přidávat odpovědi ani upravovat své příspěvky!

Časy uváděny v GMT + 1 hodina