Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[1]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
LJay: Honda CRX 2G ED9 - R.I.P.
Fórum: Showroom
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3 ... 39, 40, 41 ... 95, 96, 97  Další 
Toto téma je zamknuto, nemůžete zde přidávat odpovědi ani upravovat své příspěvky!

Strana 40 z 97
Streetkid je teď offline  Streetkid
Partner H-C
Členství: Žádné
PříspěvekZaslal: 20.11.2011 , 15:38   Citovat  

LJay napsal:
Na řadu teď přislo olejový čerpadlo. Chtěl bych ho upravit (přeportovat) pro zlepšení průtoku oleje. Zatím ale nejsem rozhodnutej, jestli použiju starý čerpadlo, který zkontroluju a zrepasuju podle návodu pod textem, nebo jestli koupím nový a upravím to.
Nevíte náhodou, jestli se dá někde koupit sada na repasi čerpadla, nebo to gufero a O kroužek musím sehnat zvlášť?
Jaká je zhruba cena novýho origo čerpadla od Hondy?

na Ebay jsem viděl jen samotné ozubené soukolí, jinak je to tam plné různě laciných pump a bál bych se jich. Přeměřením vůli podle manuálů řekne hodně o opotřebení, ale furt to nic neříká o stavu zubových styčných ploch.
To zahlazení ostrých hran v čerpadle budu dělat taky, ale jestli dát 4000,- a víc za novou kvalitní pumpu nebo přeměřit...zatím nemám jasno Úsměv
Originál pumpa na CRX podle netu vychází na cca 6000,- tudy odkaz
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
Lukas28 je teď offline  Lukas28
4 háčka
Členství: Gold
PříspěvekZaslal: 20.11.2011 , 16:02   Citovat  

Streetkid napsal:
na Ebay jsem viděl jen samotné ozubené soukolí, jinak je to tam plné různě laciných pump a bál bych se jich. Přeměřením vůli podle manuálů řekne hodně o opotřebení, ale furt to nic neříká o stavu zubových styčných ploch.
To zahlazení ostrých hran v čerpadle budu dělat taky, ale jestli dát 4000,- a víc za novou kvalitní pumpu nebo přeměřit...zatím nemám jasno Úsměv
Originál pumpa na CRX podle netu vychází na cca 6000,- tudy odkaz

zkus zavolat Aldovi, na kolik by vyšla přez něj OK

za mě novou origo, když prdne nadělá to dost paseky Smutný
   Návrat  
oorrbb je teď offline  oorrbb
3 háčka
PříspěvekZaslal: 20.11.2011 , 17:13   Citovat  

Ja jsem kupoval nove cerpadlo od Ziteca za 4000 znacka CNS a to je myslim OK.
   Návrat  
LJay je teď offline  LJay
Partner H-C
PříspěvekZaslal: 21.11.2011 , 11:20   Citovat  

Pořádná olejová pumpa je základ a u turba to platí dvakrát tolik, takže buďto novou origo honda, nebo repas původní.
Nějaký neznačkový pumpy bych se docela bál, protože kdyby to náhodou přestalo mazat, tak jde všechno dost rychle do kytek.

Teď sem psal Zitecovi, jestli by mohl sehnat origo pumpu na DOHC noVTEC, tak uvidíme co napíše.

Rozměrově by se dala použít pumpa z SOHC (jako kupoval Fastcivic), ale má o něco menší průtok než DOHC, takže se to nedoporučuje.
   Návrat  
Partner H-C
PříspěvekZaslal: 21.11.2011 , 11:28   Citovat  

LJay napsal:
Pořádná olejová pumpa je základ a u turba to platí dvakrát tolik, takže buďto novou origo honda, nebo repas původní.
Nějaký neznačkový pumpy bych se docela bál, protože kdyby to náhodou přestalo mazat, tak jde všechno dost rychle do kytek.

Teď sem psal Zitecovi, jestli by mohl sehnat origo pumpu na DOHC noVTEC, tak uvidíme co napíše.

Rozměrově by se dala použít pumpa z SOHC (jako kupoval Fastcivic), ale má o něco menší průtok než DOHC, takže se to nedoporučuje.

CRX2 má 63 l/min při 6000ot, jednovačky C4G a C5G něco kolem 43 l/min, je to už velký rozdíl Úsměv CRXo to má prý kvůli ne moc štastně řešenému mazání hlavy.
Zase ale třeba dávat na civika velkou pumpu z CRX taky neni zrovna košer, pač se zvedne tlak v systému a ten tlakový olej "brzdí" rotující kliku a vznikají ztráty. Já právě uvažoval o použití cérové pumpy, ale ještě to chce studium, jestli třeba pro turbo a olejový chladič neni ten větší průtok vhodnější
   Návrat  
Partner H-C
PříspěvekZaslal: 21.11.2011 , 12:31   Citovat  

Streetkid napsal:
CRX2 má 63 l/min při 6000ot, jednovačky C4G a C5G něco kolem 43 l/min, je to už velký rozdíl Úsměv CRXo to má prý kvůli ne moc štastně řešenému mazání hlavy

Tak to je o dost. Já právě někde viděl porovnání s D16Z6 a tam to bylo o necelý galon, ale tohle je fakz už o hodně.
   Návrat  
Partner H-C
PříspěvekZaslal: 21.11.2011 , 13:16   Citovat  

Jinak tady sem našel čepadlo, který se tváří jako origo Honda za nějakých 145 USD. Jen ho dostat do čech za nějaký rozumný prachy.

tudy odkaz
   Návrat  
Partner H-C
PříspěvekZaslal: 21.11.2011 , 13:18   Citovat  

LJay napsal:
Tak to je o dost. Já právě někde viděl porovnání s D16Z6 a tam to bylo o necelý galon, ale tohle je fakz už o hodně.

a paradox je, že 6. generace (D16Y8, D16Y7, D16Y5, D15Z6) mají pumpu s ještě menším průtokem, a to 34 l/min. Mají sice víc zubů, takže rovnoměrnější chod, ale menší objemový průtok. Proč to tak má byt zatím netuším, ale v US nadávají na vysokou úmrtnost na klice u 6. generací.

O mazání a klice mrkni sem, hlavně na poznatky týpka jménem Legie: tudy odkaz
   Návrat  
Partner H-C
PříspěvekZaslal: 21.11.2011 , 13:51   Citovat  

Streetkid: díky za odkaz, až budu doma, tak to pročtu. Co sem tak koukal, tak z jednovaček by měly mít výkonnější čerpadla VTECový motory, asi kvuli ovládání VTECu, ale podle toho co píšeš to u 6.generace tak uplně neplatí. Důvod proč mají takhle málo výkonný čerpadlo mi taky nějak uniká. Maximálně mně napadlo, jestli nemají užší olejový kanály díky, kterým by při vyšším průtoku čerpadla vznikal v systému moc velký tlak.

Jinak když trochu uhnu od tématu mazání k duálnímu budíku Úsměv Tak upgradovaná verze už bude skoro hotová.
K předešlým funkcím přibyla, zvuková (vypínatelná) a optická (blikání) signalizace překročení mezních hodnot, který jsou u vody nastavený na 121°C a u oleje na 146°C.
Ozvučení stisku kláves a vypínatelný uvítací ton.
Dál pak přibyl 24 minutový datalog pro obě hodnoty s 30 vteřinovým rozlišením, který po zaznamenání zůstává uložený v budíku (i po vypnutí) až do dalšího zapnutí logování.
I když to možná vypadá jako pár blbovinek, tak v reálu to bylo něco přes 20 hodin práce Úsměv
   Návrat  
Partner H-C
PříspěvekZaslal: 21.11.2011 , 14:58   Citovat  

Už se těším jak na mě ten budík bude hulákat spolu s SRSkem při každém otočení klíčku Velmi šťastný Dobrá práce, jsem zvědavý i na to plazmové zapalování..když sem viděl co všechno to zapálí, tak o tom vážně uvažuju do budoucna je to dobrý je to dobrý

Jinak ještě k mazání: u SOHC nonvtec bloků je shora při sejmuté hlavě vložená redukční tryska omezující průtok oleje do nonvtec hlavy. U Vtec motoru ta tryska v bloku není a každý, kdo swapuje D15ku na Vtec palici, musí tu trysku vytáhnout, jinak svítí Ecu kontrolka od vtec ventilu, že v hlavě je nedostatečný tlak oleje. Takže je to ošéfované takto, co sem četl studii olej pump od šikovného týpka s nickem Rushi (D16Z6 atmo, čtyřklapka 175 koní na kolech), tak 4. i 5. generace má olejpumpy stejné bez rozdílu objemu
   Návrat  
Partner H-C
PříspěvekZaslal: 21.11.2011 , 16:02   Citovat  

Neboj, u budíku si budeš moc v konfiguraci to startovní hulákání vypnout, takže na tebe bude pořvávat jen SRS Úsměv

Ty pumpy a celý mazání si musím ještě pořádně načíst. Zatím sem tomu věnoval jen pár hodin, protože na to teď nemám moc čas.

Jinak teď trochu mimo. Zrovna sem so všimnul, že tohle téma má už přes 100 000 zobrazení, takže mám takový menší jubileum Úsměv
   Návrat  
94EJ★1 je teď offline  94EJ★1
3 háčka
PříspěvekZaslal: 21.11.2011 , 16:14   Citovat  

no neasi.. ja sem nahlizim furt je to dobrý
uz se nemuzu dockat na vysledek.. urcide bude stat za to.. diky peclivosti co tomu davas OK
   Návrat  
Partner H-C
PříspěvekZaslal: 21.11.2011 , 16:26   Citovat  

Na to že to je technické téma, si můžeš gratulovat..u kydů typu "fotky 18+" se kliky nahánějí rychlejc Velmi šťastný
   Návrat  
Libor12 je teď offline  Libor12
PříspěvekZaslal: 21.11.2011 , 20:40   Citovat  

olejovou pumpu bych použil Toga tudy odkaz cms jsou čínani.
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
Partner H-C
PříspěvekZaslal: 21.11.2011 , 21:31   Citovat  

Libor12 napsal:
olejovou pumpu bych použil Toga tudy odkaz cms jsou čínani.

ČAues, nad Togou jsem taky přemýšlel, jen sem na D-series.org četl, že jsou poměrně předražený na to co nabízí, tak sem to dál nehledal.
Podle toho odkazu co si mi sem dával, to ale není zas tak strašný. Jen tam není žádná přímo na můj motor, ale možná by šla použít ta na D16Z6, která se v americe dost často používá jako náhrada za mojí pumpu. Musím ještě zkusit pohledat jaký mají průtoky a trochu víc si o tom přečíst.
   Návrat  
FastCivic je teď offline  FastCivic
5 háček
PříspěvekZaslal: 21.11.2011 , 21:38   Citovat  

ja bych nechal origo. Nevidim duvod, proc by mela byt seriova pumpa opotrebovana, pokud ji neproletely nejake spony (jako treba u zadreneho motoru). Das nove tesneni, pro klid duse rozeberes, zkouknes, premeris, zjistis ze je to ok, hrabnes do toho nejakou bruskou jak te tak znam a das ji zpet Velmi šťastný
Pokud si teda nekoupis novou pro uplne klidne spani jako ja Úsměv
   Návrat  
Partner H-C
PříspěvekZaslal: 22.11.2011 , 18:20   Citovat  

Teď sem si psal ohledně olejový pumpy s Zitecem a prý někde četl, že čerpadla z DOHC motorů nejsou zrovna moc spolehlivý.

Já hledal po netu a zatím sem o poruchovosti DOHC pump našel snad jen jednu zmínku a nakonec z toho vyšlo, že ten člověk používal málo viskozní olej.

Měli jste někdo někdy s tímhle čerpadlem problémy?

Já koukal na porovnání SOHC a DOHC čerpadla a krom rozdílný velikosti ozubených kol v nich nevidím žádný podstatný rozdíl, tak nevím co by mohl způsobovat větší poruchovost DOHC pump. Maximálně tak větší zatížení díky skoro o třetinu vyššímu průtoku oproti SOHC čerpadlu. Nic jinýho mně nenapadá.
   Návrat  
VlastaFR je teď offline  VlastaFR
2 háčka
PříspěvekZaslal: 22.11.2011 , 18:39   Citovat  

- u me zatim bez problemu
   Návrat  
PříspěvekZaslal: 22.11.2011 , 23:48   Citovat  

Streetkid napsal:

Zase ale třeba dávat na civika velkou pumpu z CRX taky neni zrovna košer, pač se zvedne tlak v systému a ten tlakový olej "brzdí" rotující kliku a vznikají ztráty.
prosímtě zkus trochu upřesnit o kolik to brzdí kliku zvýšení tlaku třeba ze 4 na 10bar.
   Návrat  
oorrbb je teď offline  oorrbb
3 háčka
PříspěvekZaslal: 23.11.2011 , 7:50   Citovat  

ja jsem problem mel, bylo to myslim tim valeckem ze mel drazky a zasekaval se, pumpu jsme nepremerovali. Nezhasinal olej pri startovani a v zatackach (v prudkem kopci - oleje bylo honde tim to nebylo) se rozsvecovalo mazani. Merak na tlak oleje bohuel nemame takze jsme nemerili. Koupil jsem novou a bez problemu.
   Návrat  
Partner H-C
PříspěvekZaslal: 23.11.2011 , 8:38   Citovat  

oorrbb: kde si prosím tě kupoval novou pumpu? Já se ptal v Hondě v Liberci tam mi řekli, že nová by stála 5800,- ale že prý stejně už nejde objednat. Potom sem se bavil s Zitecem a ten mi psal, že pa pumpa z odkazu tudy odkaz co jsem sem dával by vyšla s dopravou skoro na 5000,- a to je stejně furt strašněj kotel peněz.
   Návrat  
Partner H-C
PříspěvekZaslal: 23.11.2011 , 14:57  Naposledy upravil Streetkid dne 23.11.2011 , 16:30, celkově upraveno 1 krát. Citovat  

Libor12 napsal:
prosímtě zkus trochu upřesnit o kolik to brzdí kliku zvýšení tlaku třeba ze 4 na 10bar.

čísla žádné nemám, ale spíš to myslím tak, že čerpadlo poháněné klikou musí překonávat při zbytečně velkém vyvíjeném tlaku větší odpor...viz třeba podkládání pružinek podložkama u obtokového ventilu olejpumpy pro zvýšení tlaku..tlak se zvýší, ale nezvýší se průtok
   Návrat  
Hondza je teď offline  Hondza
2 háčka
PříspěvekZaslal: 23.11.2011 , 15:51   Citovat  

Streetkid napsal:
Už se těším jak na mě ten budík bude hulákat spolu s SRSkem při každém otočení klíčku Velmi šťastný Dobrá práce, jsem zvědavý i na to plazmové zapalování..když sem viděl co všechno to zapálí, tak o tom vážně uvažuju do budoucna je to dobrý je to dobrý

Jinak ještě k mazání: u SOHC nonvtec bloků je shora při sejmuté hlavě vložená redukční tryska omezující průtok oleje do nonvtec hlavy. U Vtec motoru ta tryska v bloku není a každý, kdo swapuje D15ku na Vtec palici, musí tu trysku vytáhnout, jinak svítí Ecu kontrolka od vtec ventilu, že v hlavě je nedostatečný tlak oleje. Takže je to ošéfované takto, co sem četl studii olej pump od šikovného týpka s nickem Rushi (D16Z6 atmo, čtyřklapka 175 koní na kolech), tak 4. i 5. generace má olejpumpy stejné bez rozdílu objemu

Nedávno jsem skládal SOHC VTEC motor na původně neVTECový blok a vyndaval jsem taky tu redukci v bloku. Pak když jsem sundal vršek hlavy s vahadly, tak jsem zjistil že ta redukce je tam. Takže do vtecu jde plný tlak, ale na mazání ventilů je tam ta redukce taky i když jinde. To jenom můj poznatek trochu mimo...
Problém s pumpou na Z5 jsem taky řešil když jsem ho zadřel s čerpadlem z SOHC. Myslel jsem že to bylo tím, ale nakonec se ukázalo že problém byl jinde. Nicméně jsem sehnal starší pumpu z prý málo jetýho motoru, vyčistil zkontroloval a od tý doby už to odjelo pár závodů a ok Úsměv tudy odkaz
   Návrat  
PříspěvekZaslal: 23.11.2011 , 16:30   Citovat  

Streetkid napsal:
čísla žádné nemám, ale spíš to myslím tak, že čerpadlo poháněné klikou musí překonávat při zbytečně velkém vyvíjeném tlaku větší odpor...viz třeba podkládání pružinek podložkama u obtokového ventilu olejpumpy pro zvýšení tlaku..tlak se zvýší, ale nezvýší se průtok
shodou okolností jsem měřil výkon motoru s oem pumpou kdy výkon byl 132hp,oem pumpa dava 46 l/min 4bar no a pak jsem měřil znovu s pumpou od Toga 75 l/min 8bar ,ne kvuli ní Úsměv bylo to před další upravou sacího traktu a výkon při nezměněné konfiguraci jen s jinou pumpou byl 134hp Úsměv to bych přisoudil do tolerance měření,takže ubytek výkonu při jine pumpě a dvojnasobným hodnotam tlaku i prutoku žadný. Jo a čerpadlo mam taky na klice přímo.
   Návrat  
Partner H-C
PříspěvekZaslal: 23.11.2011 , 19:03   Citovat  

Libor12: teď sem hledal na netu názory na pumpy Toga a na třech různých fórech (mazda,toyota a honda forum) sem narazil na stejný výsledek a to že tyhle pumpy se parametry prakticky neliší od OEM pump.
Nejsou prý ani nijak portovaný a jedná se vlastně o aftermarket náhradu seriový pumpy. Jen na D-series.org psali, že mají vypodloženou pružinu ovladající přepouštěcí ventil, pro zvýšení maximálního tlaku, ale to se dá udělat i na seriový pumpě.

Tady je odkaz na jedno téma kde se o tom píše: tudy odkaz
   Návrat  
Partner H-C
PříspěvekZaslal: 23.11.2011 , 19:26   Citovat  

Hondza: a jak to céro kleklo, klika a úbytek tlaku?

Libor: okej, 2k ještě přidává Úsměv Ale z jiné stránky: je potřeba dávat na upravený motor větší olejpumpy, má to prostě smysl, důvod když série není z výroby poddimenzovaná? Motám se sice jen kolem hond a většinou i tuboprojekty mají OEM pumpy. A nač tlak v systému 10 bar..
   Návrat  
Partner H-C
PříspěvekZaslal: 23.11.2011 , 19:35   Citovat  

Teď sem byl naschvál ještě v dílně blejsknout jak jsou opotřebený ozubený kola v tý pumpě co sem sundal z motoru. Vůle těch kol vypadají v normě (musím to o víkendu ještě přeměřit), ale z boku jsou na nich jemný rýhy. Když si dám trochu víc záležet, tak jsou cítit po přejetí nehtem.
Někde sem četl, že jakmile se dají ty rýhy nahmatat nehtem, tak by se ta pumpa neměla používat, tak to vypadá že repas pumpy nakonec nebude a budu muset koupit novou.

olej čerpadlo 01.jpg

Zobrazení obrázku v plné velikosti.
olej čerpadlo 01.jpg, 139.37 kB
   Návrat  
Partner H-C
PříspěvekZaslal: 23.11.2011 , 19:41   Citovat  

Streetkid napsal:
Ale z jiné stránky: je potřeba dávat na upravený motor větší olejpumpy, má to prostě smysl, důvod když série není z výroby poddimenzovaná? Motám se sice jen kolem hond a většinou i tuboprojekty mají OEM pumpy. A nač tlak v systému 10 bar..

Osobně si myslím a někde sem i četl, že výkonější pumpa má smyls pokud máš do mazacího okruhu připojený nějaký objemnější periferie (velký olejový chladič, atd.). To by dávalo i smysl, protože čerpadlo je stavěný na udržení tlaku oleje v určitým prostoru a když ten prostor nějak výrazně rozšíříš, tak může klesnout i tlak.
   Návrat  
RASTA je teď offline  RASTA
4 háčka
PříspěvekZaslal: 23.11.2011 , 19:58   Citovat  

o fous větší rýhy sem měl na motoru, který se přidřel na vačce Ble
to už bylo vidět i na ozubení
   Návrat  
Partner H-C
PříspěvekZaslal: 23.11.2011 , 21:24   Citovat  

RASTA: motor přidřený nevypadal a člověk s ním ještě měsíc před tím jezdil a dával ho pryč jen kvuli tomu že swapoval na Béčko.
Ty záděrky na bocích bych přisuzoval nějakým nečistotám, který se zadřely do housingu pumpy a odíraly pak ozubený kola. Mám doma ještě jeden motor, kterej byl v o dost horším stavu, tak z něj naschvál o víkendu sundám čerpadlo a kouknu jak vypadá pro porovnání.
   Návrat  

Obsah fóra Honda-club.cz   
LJay: Honda CRX 2G ED9 - R.I.P.
Fórum: Showroom
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3 ... 39, 40, 41 ... 95, 96, 97  Další 
Toto téma je zamknuto, nemůžete zde přidávat odpovědi ani upravovat své příspěvky!

Časy uváděny v GMT + 1 hodina