Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[2]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
Co s bouraným autem?
Fórum: Pokec o autech
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku 1, 2  Další 
Zaslat odpověď

Strana 1 z 2
Aidiantes je teď offline  Aidiantes
1 háčko
PříspěvekZaslal: 9.11.2011 , 2:19   Citovat  

Ahoj všem,

Nejsem poslem dobrých zpráv a mám za sebou hodně smutnej večer, kdy jsem dost možná seděl naposled za volantem svojeho Aerodecku. Já jsem věděl, proč jsem to ABSko chtěl řešit. Jel jsem večír k T křižovatce z kopce a nedával jsem úplně tak pozor a když jsem musel prudčeji na brzy, bloklo se to a už jsem se klouzal (teda klouzalo to fakt parádně).

No výsledek je, že Honda je navalená na pravej přední bok, kluci z odtahovky mi řekli, že to nemá smysl vůbec opravovat (bagy vystřelily, sklo prasklo jak se trochu prohl sloupek, chladič, motor nenastartuje, je toho docela hodně ... přitom to nebyla vůbec nějaká velká rychlost).

Co myslíte, vyplatí se s tím autem něco dělat? Myslím tím to nějak prodávat na náhradní díly, anebo to dát zlikvidovat jak se sluší ekologicky. Za to mi ale předpokládám nic nedají. Nikdy jsem tohle neřešil tak absolutně nevím. A nevím jestli nebudu mít problém, když bych si to nechal doma a nerozprodal. Aby mi to pak na tu likvidaci vůbec vzali.

Jsem rád, že jsem z toho vylezl celej a nic mi není, hold super anglán je v háji, ale nedá se nic dělat. Jestli se mi podaří našetřit, určitě to bude nějaká Honda. Díky všem za rady a zkušenosti. Mějte se!
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
Newer je teď offline  Newer
Zlobivec [1]
PříspěvekZaslal: 9.11.2011 , 2:40   Citovat  

No to je mi te lito, zimace jsi asi nemel vid ? Hlavne ze jsi v poradku ty , myslim ze dobra zkusenost do zivota

jinak poradit co s autem udelat ... tezko radit kdyz nevim v jakem stavu je auto, co je tam za motor , jestli mas prostor na to to rozebirat na dily a skladovat nekde polorozebranej vrak .....

Musis zvazit vsechna pro a proti a poradne to promyslet....
Jeste je tu varianta ze si auto nechas na dily pro sebe a koupis si druheho anglana ...
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
Zlobivec [1]
PříspěvekZaslal: 9.11.2011 , 2:43   Citovat  

Jinak mam takovej pocit, ze lze napsat jakesi "cestne prohlaseni" ze auto jsi pouzil na .. nahradni dily ... oni ho skrtnou z evidence ... a zustane ti na dily, v opacnem pripade budes muset donest nejakej papir o ekoligcke likvidaci z vrakace.... a to te nejspis bude neco stat , s tim ze ti za vrak neco daj nepocitej
   Návrat  
monty je teď offline  monty
Moderátor
Členství: Žádné
PříspěvekZaslal: 9.11.2011 , 7:07   Citovat  

citace:
ze auto jsi pouzil na .. nahradni dily ... oni ho skrtnou z evidence
tohle určitě ne to by tam nemělo zaznít .ty nejsi oprávněn (pokud nejsi servis,vrakáč -s oprávněním na ekolikvidaci) cokoli rozebírat na náhradní díly. to co myslíte je prohlášení o použití např jako ...kurník,prolízačka,sklad,reklamní poutač atp včetně odstavení na soukromý pozemek atd většinou na uřadech ví o co jde a maj i formulaci připravenou a nedělaj potíže -až na vyjimky. Velmi šťastný
   Návrat  
Jonaasek je teď offline  Jonaasek
2 háčka
PříspěvekZaslal: 9.11.2011 , 7:34   Citovat  

stačí do formuláře k odstranění z evidence napsat větu : prohlašuji, že si vozidlo ponechávám pro jiné účely a nebude používáno na veřejných komunikacích... a zkusil bych rozprodat, třeba budíky, nějaké věci z interiéru, zadní lampy, nárazník, výfuk, prostě nejlíp to nafotit, napsat co je k použítí dát si časový úsek, jak dlouho ti to nekde může stát, prodat co nejvíc, a pak vytrhat interiér hodit to někam na sběrný dvůr za pár korun(někde je to za darmo) kastli pak rozřezat nebo v kuse odvézt na šroťák a dostaneš zas to peníze podle váhy...takže budeš mít peníze z dílů i něco málo z auta...aspoň neco na nové auto......
   Návrat  
Hellborn je teď offline  Hellborn
5 háček
PříspěvekZaslal: 9.11.2011 , 8:44   Citovat  

Škoda... Nahoď fotky, pak se bide moct někdo znalý vyjádřit k opravě kastle... Jinak motor nestartuje zřejmě kvůli nárazovému čidlu - odpojí přívod benzínu,aby po bouračce chcípnul motor. V C6g 3 a 4D byl spínač někde "za rádiem".
   Návrat  
crxmann je teď offline  crxmann
5 háček
PříspěvekZaslal: 9.11.2011 , 8:48   Citovat  

A nebo na nejbližší vrakáč Honda, kde ti dají jakl potvrzení o likvidaci, tak i nějakou kačku možná.
   Návrat  
Ajsik je teď offline  Ajsik
4 háčka
PříspěvekZaslal: 9.11.2011 , 14:58  Naposledy upravil Ajsik dne 9.11.2011 , 15:05, celkově upraveno 1 krát. Citovat  

Kdyby jsi to pak rozprodával na díly, tak by jsem si pár věcí na Aerodecka vzal ...
   Návrat  
Zlobivec [1]
PříspěvekZaslal: 9.11.2011 , 15:04   Citovat  

monty napsal:
citace:
tohle určitě ne to by tam nemělo zaznít .ty nejsi oprávněn (pokud nejsi servis,vrakáč -s oprávněním na ekolikvidaci) cokoli rozebírat na náhradní díly. to co myslíte je prohlášení o použití např jako ...kurník,prolízačka,sklad,reklamní poutač atp včetně odstavení na soukromý pozemek atd většinou na uřadech ví o co jde a maj i formulaci připravenou a nedělaj potíže -až na vyjimky. Velmi šťastný

jo presne to s tim kurnikem jsem myslel, jak uz jsi tu kdysi psal, jen jsem si to presne nepamatoval
   Návrat  
dimitar je teď offline  dimitar
Partner H-C
PříspěvekZaslal: 9.11.2011 , 15:05   Citovat  

mi auta bereme a zajstime doklad o ekolikvidace ZDARMA staci zavolat 776716663 nebo 776746663.
   Návrat  
Becky je teď offline  Becky
4 háčka
PříspěvekZaslal: 9.11.2011 , 15:17   Citovat  

monty napsal:
citace:

s timhle sem neuspel, tohle uz prej neexistuje, pouze protokol o ekolikvidaci papa
   Návrat  
Pepino_Honda je teď offline  Pepino_Honda
1 háčko
PříspěvekZaslal: 9.11.2011 , 15:21   Citovat  

tohle nefungovalo nikdy pořádně ani v LBC a v CL. Smutný
   Návrat  
Hondik je teď offline  Hondik
4 háčka
PříspěvekZaslal: 9.11.2011 , 15:50   Citovat  

chtelo by to videt aspon z fotek jak moc to je zborene a mozna se to opravit jeste da
ti z odtahovky jsou dycky se vsim rychli a chytri jak radio
ale pokud se ti to nechce opravovat a chces z toho nejakou korunu tak musis sehnat ten papir o ekolikvidaci a auto pak rozprodat na dily
stoji to od 1000-2500,- jak kde nejlepe pres nejakeho znameho pokud mas moznost
co v tom je vubec za motor?
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 9.11.2011 , 18:09   Citovat  

Ahoj kluci,

Dneska jsem volal do vrakáče Hondy tady u Brna v Lipůvce. Momentálně je to auto někde u Svitav kam mi ho odtáhla odtahovka asistenčky co mám pod povinným ručením. Řekli mi, že mi pro to přijedou, dají na ruku kolem 2 až 3 tisíc a odvezou si + mi dají doklad o eko likvidaci. Takže asi tak. Tohle mi připadne jako jistota že z toho budu aspoň něco mít. Nemám kde to auto nechat a postupně rozprodávat na NDčka. Co myslíte?

K tomu autu, hodím sem pár fotek, co jsem si stihl udělat když to nakládali na podval. Ještě tam pojedu až tam bude likvidátor ohledně toho druhýho auta a udělám lepší foto za dne. Je to nabořený zepředu vpravo, sice to nebyla fakt velká rychlost, já jsem vylezl úplně vpohodě, dokonce i noťas na pravým sedadle přežil úplně vpohodě. Ale nabořený je to dost, díval jsem se a chladič je pryč, nosníky toho nárazníku, vypadá to že i samotnej motor byl hlej. Navíc sloupek je zkřivenej, sklo prasklý, bagy venku. Však dávám sem foto, ale není toho moc vidět. Kapotu sem neotevřel. Smutný

Jinak chtěl jsem se zeptat, jestli tu někdo má zkušenost. Druhý auto, který bylo bouraný mnou, jak to chodí s plněním z té mojí pojistky? Tomu borcovi zaplatí třeba jenom 15 tisíc, pokud řeknou že to je totálka? Taky to byl nějakej Golf III z 97. roku. Díval jsem se a ta real cena tady v ČR podobnejch je kolem 40 tis.

Díky moc za info. Jsem z toho celej den nesvůj, byl jsem na pojišťovně a pořád se nemůžu smířit s tím, že Honda je v čoudu. Co se dá dělat.
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 9.11.2011 , 18:10  Naposledy upravil Aidiantes dne 9.11.2011 , 18:29, celkově upraveno 1 krát. Citovat  

Tady jsou ty fotky, moc tam toho vidět není. Je navalenej jen ta pravá přední část, zbytek od středu doleva by to mělo být vpohodě.

tudy odkaz
(dodáno více foto, aktualizace)
   Návrat  
Becky je teď offline  Becky
4 háčka
PříspěvekZaslal: 9.11.2011 , 18:14   Citovat  

zas tak pekelne to nevypada, nic co by neslo opravit, ale pokud nemas znamy nekde v servisu tak se ti to nevyplati Smutný
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 9.11.2011 , 18:33   Citovat  

Becky napsal:
zas tak pekelne to nevypada, nic co by neslo opravit, ale pokud nemas znamy nekde v servisu tak se ti to nevyplati Smutný

Ahoj, já vím že to není nějakej brutus. Však to taky nebylo ve velký rychlosti. Nevalil jsem to nikde 150, jen jsem nedával chvíli pozor před sebe a před křižovatkou začalo brzit auto a já na to trošku víc dupnul a hned se mi blokly kola a už jsem se doklouzal. Jak se blokly, vůbe jsem nezpomaloval ... prostě to klouzalo. Přitom zimáky mám, takže nevím vůbec co se stalo. ABSko mě nějak zradilo, nepodařilo se mi to ani stočit doleva, takže evidentně nefungovalo.

Právě že nikde takto známý nemám. Nejsem vůbec kovanej v autech. Mám snad jen kámoše na automobilce, ale to nevím, jestli má vůbec smysl. Kupoval jsem ho za 33 tisíc, pokud by se to třeba za 15 opravilo tak proč ne no. Ale pochybuju, protože nemám známost. Smutný
   Návrat  
Petura je teď offline  Petura
4 háčka
PříspěvekZaslal: 9.11.2011 , 18:56   Citovat  

smutné a ještě horší je, že to nemáš kde nechat a rozprodat na díly, protože to by ti hodilo víc než 2-3000 od těch vydřiduchů z odtahovky za EKO likvidaci ...

kdybys přeci jen se rozhodl auto dát na díly tak mám zájem o kolíčky zámků z předních dveří, venkovní okenní lištu levých zadních dveří případně i předních a mřížku z topení s co je v palubce na levé straně (u řidiče)
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 9.11.2011 , 19:04   Citovat  

To máš pravdu ... ale nemám to prostě kde nechat, navíc tomu vůbec nerozumím, takže se v tom moc neorientuju. Myslíte, že by to auto třeba někdo koupil takto vcelku bouraný? To asi těžko, viďte. Nějakej týden to bude na odtahovce, než tam přijede likvidátor a věci se pohnou. Takže to má nějakou dobu čas, že bych tam přijel to nafotit a někam to vystavil.
   Návrat  
optimas je teď offline  optimas
4 háčka
PříspěvekZaslal: 9.11.2011 , 19:04   Citovat  

Becky napsal:
s timhle sem neuspel, tohle uz prej neexistuje, pouze protokol o ekolikvidaci papa

No já byl letos na dopravce a normálně tam visí tyhle papíry jako vzor o zaniknutí účelu užití a že z toho bude to a to
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 9.11.2011 , 23:32   Citovat  

Hezký večír,

Přemýšlel jsem nad tím a ještě konzultoval a jsem rozhodlej, že pokud to jen trochu půjde, tak to auto opravit. Je to prostě strašná škoda pustit auto kvůli týto věci úplně ze světa.

Ještě jsem neměl otevřenou kapotu, ale pokusím se udělat si čas (fakt nevím kdy) a zajet se tam podívat, otevřít to a nafotit to. Plus domlouvám možnost to někam zavést do servisu, kde by to mohlo aspoň pár dní stát a kde by udělali diagnozu toho co je rozbitý nebo poškozený. A pak bych zkusil obvolat vrakáče, jestli tam ty díly nemají, samo se podívám i tady na klubovým bazaru.

Jsem tady z okolí Brna, nemáte tu někdo nějakou známost v nějakým servise, opravně, kde by se dal vyjednat nějakej vstřícnější přístup? Nikdy jsem nic podobnýho neřešil a tak budu rád za každej helf. Nemuselo by to bejt nutně úplně někde tady, tak do těch 50km od Svitav bych ten odtah asi zaplatil a risknul to. Se stydím

Jinak zeptám se, tohle určitě budete vědět Velmi šťastný Jsou díly z anglánů (pokud bych vzal rok 98 a 99) stejný u sedana a u kombíka anebo je to různý. Bavili bysme se o předn části (blaťas, nárazník, motorovna, kapota). Nejvíc na houby je, že vylítly airbagy, nemám páru kolik by to stálo. Navíc ta krytka spolujezdcova mi svině vystřelila do okna, takže čelní okno jsem našel kolem 5 tisíc.

Díky ještě jednou a mějte se!
   Návrat  
Prelude je teď offline  Prelude
4 háčka
PříspěvekZaslal: 10.11.2011 , 9:56   Citovat  

Jinak pokud by jsi to chtěl nechat doma a mít doklad o eko likvidaci tak neni problém.
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 11.11.2011 , 12:06   Citovat  

Kluci, nemáte někdo nějakou známost tady na jihu Moravy? Ptal jsem se, ptal, ale (možná) málo.
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 11.11.2011 , 13:42   Citovat  

Hellborn napsal:
Škoda... Nahoď fotky, pak se bide moct někdo znalý vyjádřit k opravě kastle... Jinak motor nestartuje zřejmě kvůli nárazovému čidlu - odpojí přívod benzínu,aby po bouračce chcípnul motor. V C6g 3 a 4D byl spínač někde "za rádiem".

Ahoj, v pondělí budu mít nové fotky za světla, otevřu kapotu a všecko to vyfotím. Budu vědět cca co je rozbitý a co ne, jsem na to hodně zvědavej. Jinak s tím motorem, díky za postřeh. Nevíš, jak se dá otestovat přes tady tohle čidlo, jestli je motor ok a vůbec nastartuje?
   Návrat  
Novy je teď offline  Novy
PříspěvekZaslal: 11.11.2011 , 14:05   Citovat  

Aidiantes napsal:
Nevíš, jak se dá otestovat přes tady tohle čidlo, jestli je motor ok a vůbec nastartuje?

Zjištíš to tak, že otevřeš přihrádku u spolujezdce, a jak už tady zaznělo, po levý straně tý přihrádky (jakoby směrem k radiu) najdeš to zmíněný nárazový čidlo, který bude pravděpodobně aktivovaný, což znamená, že Ty ho jen zamáčkneš zpátky do výchozí polohy a zkusíš, jestli půjde nastartovat.
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 14.11.2011 , 23:57   Citovat  

Pěkný večer,

Tak jsme byli dnes obhlédnout Hondu a zjistili jsme, že na 99% je nárazem pohlej nosník motoru a taky nápravnice. Takže jedině na rovnací stolici, což je poměrně hodně drahej špás, nemáte páru kolik by to mohlo cca stát? Absolutně se to nevyplatí někde opravovat. Počítal jsem a ten rozpočet na opravy by byl klidně i 40 tisíc, navíc to nikdy nebude jako dřív.

Takže zítra asi volám do vrakoviště v Lipůvce, ať si Hondu odvezou, dají mi za ni 2 nebo 3 tisíce, papír že to eko likvidují a dám jí poslední sbohem. Ještě že mám u Kooperativy v rámci povinnýho asistenci při nehodě, jinak zaplatím kolem 3500,- Kč za samotnej odtah.

Bohužel no, nikoho známýho se servisem, kde dělají i rozsáhlejší opravy, neznám.

Každopádně díky všem za různý tipy a tak. Rád bych to auto dal na díly, ale nemám to kde nechat a tahat to někam přes půl republiky asi nemá smysl. To by se prodražilo pekelně.

Ahoj.
   Návrat  
david.hammer je teď offline  david.hammer
3 háčka
PříspěvekZaslal: 15.11.2011 , 22:06   Citovat  

Mel jsem podobny problem, auto jsem mel mene bourane, ale taky hle a kdyz jsem si spocital naklady na stolici, dily, praci a lak, tak jsem se rozhodl prodat i pod cenou nakonec. Taky nemam moznost si udelat neco sam, popr. levnejsi servis a navic auto nemelo kde stat. Pokud se divam na tvoje, tak by oprava stale jeste vice nez u meho, prodej ji a budes mit klid...
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 16.11.2011 , 10:10   Citovat  

Ahoj Davide, jojo pokukoval jsem se po tom, co se Ti stalo a vím právě, že jsi z toho vyšel ještě o dost lépe, než já. Tímto jsi mě dost uklidnil. Vypadá to, že se toho vyloženě zkusím zbavit vcelku. Akorát se zeptám, jak to chodí s nějakým odhlášením, přepisem? To auto bude třeba likvidovat a pokud by si to někdo koupil a chtěl použít na díly, to se bude ještě jednou přepisovat, anebo se to dá nějak ošmelit?

Díky za rady.
   Návrat  
Hellborn je teď offline  Hellborn
5 háček
PříspěvekZaslal: 16.11.2011 , 10:17   Citovat  

Aidiantes napsal:
Ahoj Davide, jojo pokukoval jsem se po tom, co se Ti stalo a vím právě, že jsi z toho vyšel ještě o dost lépe, než já. Tímto jsi mě dost uklidnil. Vypadá to, že se toho vyloženě zkusím zbavit vcelku. Akorát se zeptám, jak to chodí s nějakým odhlášením, přepisem? To auto bude třeba likvidovat a pokud by si to někdo koupil a chtěl použít na díly, to se bude ještě jednou přepisovat, anebo se to dá nějak ošmelit?

Díky za rady.

Buď si sežeň papír o ekolikvidaci nebo to na případného kupce odhlaš. Jinak si zaděláváš na problém.
   Návrat  
vladak je teď offline  vladak
PříspěvekZaslal: 10.7.2012 , 22:23   Citovat  

Řeším teď stejný problém - mám bourané auto s tím že oprava se nevyplatí a nemám kde skladovat celý vrak, maximálně pár částí. Rád bych si ze zbytku nechal pár dílů (světla, možná dveře, sedačky). Neví někdo jak moc kompletní musí být auto aby šlo "ekologicky zlikvidovat" ? Existuje někde seznam firem, které provádějí ekologickou likvidaci ?
   Návrat  

Obsah fóra Honda-club.cz   
Co s bouraným autem?
Fórum: Pokec o autech
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku 1, 2  Další 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina