Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[1]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
Brzdové kotouče a destičky - zkušenosti
Fórum: Řízení, podvozek a brzdy
1
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5 ... 24, 25, 26  Další 
Zaslat odpověď

Strana 4 z 26
Bravo je teď offline  Bravo
0
PříspěvekZaslal: 12.8.2011 , 7:36   Citovat  

Pisal som do brakes4u.co.uk a pytal som sa aky je rozdiel medzi kotocami na Civic anglan VTI a Prelude VTI 4G.
odpisali mi:
"Hi there
The overall heights and thickness are different, they are not interchangeable!
Regards john"

Tak teraz neviem .... z obchodneho hladiska mi to musel napisat ...ale realne by to mohlo pasnut nie ?
   Pomohl ti příspěvěk? Návrat  

Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
Hondik je teď offline  Hondik
4 háčka
Členství: Žádné
0
PříspěvekZaslal: 12.8.2011 , 7:49   Citovat  

Bravo napsal:
Pisal som do brakes4u.co.uk a pytal som sa aky je rozdiel medzi kotocami na Civic anglan VTI a Prelude VTI 4G.
odpisali mi:
"Hi there
The overall heights and thickness are different, they are not interchangeable!
Regards john"

Tak teraz neviem .... z obchodneho hladiska mi to musel napisat ...ale realne by to mohlo pasnut nie ?

to sem tusil ze neco takoveho odepisou Velmi šťastný
co prumer naboje je stejny?
tloustka kotouce taky?
pokud vsechno pasuje tak nevidim problem

Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
0
PříspěvekZaslal: 12.8.2011 , 8:18   Citovat  

Hondik napsal:
to sem tusil ze neco takoveho odepisou Velmi šťastný
co prumer naboje je stejny?
tloustka kotouce taky?
pokud vsechno pasuje tak nevidim problem

jedna sa o kotuc s rozmerom 282mm rozdiel je 1mm v hrubke anglan 24mm a prelude 23mm taktiez vo vyske 1mm toho kotuca ,ale to suvisi prave s tou hrubkou ...

0
PříspěvekZaslal: 25.8.2011 , 13:21   Citovat  

Ahoj , chcem sa opýtať aky je rozdiel medzi EBC premium hladke a EBC turbo groove. Teraz nemyslim vzhladovo ale skor
skusenosti s nimi , výdrž..atd.
Som čítal že už jazdili na okruhu aj s EBC premium s nejakymi Ferodo platničkami. Že to vydrží aj okruh.
Za EBC TG nechcem tolko utratit tak rozmyslam ze pojdem do tych EBC premium ,
Ake dosky by ste odporučuli k diskom EBC premium ?

Danke

GrygarMartin2 je teď offline  GrygarMartin2
3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 25.8.2011 , 13:49   Citovat  

máte někdo br. desky od NIPPARTS , červené s přímesé keramiky?? Zajímaly by mě vaše zkušenosti s něma a jaký máte k nim kotouče? Koupil jsem je tady od uživatele: Jofrey CRX

TomiQ je teď offline  TomiQ
0
PříspěvekZaslal: 1.9.2011 , 16:17   Citovat  

Ahoj,

loni jsem daval nove predni brzdy. Volba padla na kotouce Brembo (nevim presne typ, ale hladke, neco kolem 1800 jeden) a desticky Ferodo DS2500.

Rok pote, 15000km pote jsou obe komponenty na vymenu. Na kotoucich neni videt kontrolni prohluben a odhadem chybi na kazde strane cca 1 - 1.5mm. Na destickach zbyva uz jen par mm smesi.

Brzdilo to krasne, nevadlo, zadny velky piskani, vse je hladke - rovnomerne opotrebeni. Jen jsou najednou pryc... nejsem zadnej zavodnik, jen trochu ostrejsi jizda, brzdim i motorem... nechapu...

ma nekdo podobne zkusenosti?

Becky je teď offline  Becky
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 1.9.2011 , 17:02   Citovat  

TomiQ napsal:
Ahoj,

loni jsem daval nove predni brzdy. Volba padla na kotouce Brembo (nevim presne typ, ale hladke, neco kolem 1800 jeden) a desticky Ferodo DS2500.

Rok pote, 15000km pote jsou obe komponenty na vymenu. Na kotoucich neni videt kontrolni prohluben a odhadem chybi na kazde strane cca 1 - 1.5mm. Na destickach zbyva uz jen par mm smesi.

Brzdilo to krasne, nevadlo, zadny velky piskani, vse je hladke - rovnomerne opotrebeni. Jen jsou najednou pryc... nejsem zadnej zavodnik, jen trochu ostrejsi jizda, brzdim i motorem... nechapu...

ma nekdo podobne zkusenosti?

mam nejaky obyc kotouce, a desky taky DS2500, najeto cca 40tis a masa tam je jeste dost, je to zvlastni. myslim ze tak 60tis by nebyl problem to mi hlava nebere

DOHCVTEC je teď offline  DOHCVTEC
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 4.9.2011 , 22:26  Naposledy upravil DOHCVTEC dne 4.9.2011 , 23:38, celkově upraveno 1 krát. Citovat  

Ja bohuzel koupil desticky TRW a asi koupim origo pac piskaj jako prase a uz fakt nevim jestli to prestane nebo ne nejdrive piskala jedna strana kdyz desticka nebrala celou plochu kotouce ,ted uz bere celou ale uz piskaj obe maj najeto cca 1000km a nevim jestli je vyhpodit nebo co ,druha vec co me zajima je koliok se vejde brzdovky do CTRka a co si myslite o kapaline APracing dot 5.1 je to moc ..poradte prosim ..

Petr 78 je teď offline  Petr 78
5 háček
0
PříspěvekZaslal: 4.9.2011 , 22:55   Citovat  

S tou brzdovkou DOT 5.1 neblázni. Co je napsaný na víčku nádržky na brzdovku? Přeci DOT 3 or 4 ne? Tak nekombinuj a dej tam co tam má být.
DOT 5.1 by ti akorát rozežrala těsnění.

M@jk je teď offline  M@jk
Moderátor
Členství: Gold
0
PříspěvekZaslal: 4.9.2011 , 22:59  Naposledy upravil M@jk dne 26.9.2011 , 19:56, celkově upraveno 1 krát. Citovat  

Becky napsal:
mam nejaky obyc kotouce, a desky taky DS2500, najeto cca 40tis a masa tam je jeste dost, je to zvlastni. myslim ze tak 60tis by nebyl problem to mi hlava nebere

Zdarec,

hele u mne nebyl problém 85.000km s Kashyiama destičkama. Nyní je valím na obou nápravách s TRW kotouči a brzdí to jako báseň. Sice chvíli je chod vláčný, ale stačí trochu přidat účinku a hned to brzdí ostře. je to dobrý

DOHCVTEC je teď offline  DOHCVTEC
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 4.9.2011 , 22:59   Citovat  

Petr 78 napsal:
S tou brzdovkou DOT 5.1 neblázni. Co je napsaný na víčku nádržky na brzdovku? Přeci DOT 3 or 4 ne? Tak nekombinuj a dej tam co tam má být.

ok dik ja jen je za dobrou cenu v rally bazaru Velmi šťastný

Dany je teď offline  Dany
Partner H-C
0
PříspěvekZaslal: 5.9.2011 , 6:39   Citovat  

Petr 78 napsal:

To si myslím, že asi těžko... Doporučuju si o té brzdovce něco přečíst, proto jsme ty články sem na HC dávali... tudy odkaz

Tuomas je teď offline  Tuomas
0
PříspěvekZaslal: 7.9.2011 , 12:37   Citovat  

Zdravím,
já jsem před časem na c6g dával brzdové kotouče od firmy Pilenga,mají natočeno cca 30 tis. km a musím
říct,že zatím paráda-opotřebení nepatrné, žádné pískání a na rozdíl od těch co jsem měl před tím( bohužel
si už nepamatuji výrobce) žádné náznaky" zvlnění" kotoučů a následné vibrace při intenzivním brždění ve volantu.
A cena těch od f. Pilenga 1400,-Kč/ks.Můžu jen doporučit.
Úsměv

Mourl je teď offline  Mourl
2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 26.9.2011 , 18:02   Citovat  

Tak při dnešní výměně třmenů,dával jsem lakovaný Úsměv jsem si všimnul že moje jedna deska od EBC redstuff se začala odlepovat od toho kovového základu.Takže budu muset objednat nové? chjo to mám rádost.Najeto asi tak cca 20t km.A ještě v běžném provozu občas VTEC

Petr 78 je teď offline  Petr 78
5 háček
0
PříspěvekZaslal: 26.9.2011 , 19:24   Citovat  

Dany napsal:
To si myslím, že asi těžko... Doporučuju si o té brzdovce něco přečíst, proto jsme ty články sem na HC dávali... tudy odkaz

Článek jsem si přečetl a přesto názor nezměním. Nebudu experimentovat, vsadím na jistotu a budu tam lejt to co doporučuje výrobce. Kdyby tam patřila kapalina DOT 5 tak to výrobce doporučí. Jenže on výrobce použití kapaliny DOT 5 důrazně nedoporučuje. Asi ví co dělá......
Kapaliny DOT 5 totiž většinou bývají na jiné bázi a NIKDO ti nezaručí, že ti nepoškodí těsnění.

Mourl: no jo, značka EBC nebude tak dobrá jak se říká. Spousta lidí ji tady považuje za super značku, ale jak postupně sleduju špatné zkušenosti uživatelů, tak nabírám dojem, že značka EBC se snaží tvářit lepší než ve skutečnosti je.
Je každého věc, co si na auto dá, ale já zůstanu věrný prověřeným kvalitním značkám, které fungují.
Jako nezlobte se na mě, ale aby se odlepila takhle málo opotřebovaná destička, to není známka špičkové kvality. To je spíš o průšvih.

Mourl je teď offline  Mourl
2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 26.9.2011 , 19:40  Naposledy upravil Mourl dne 26.9.2011 , 19:47, celkově upraveno 1 krát. Citovat  

No zase na obranu EBC se mi "skoro" nezkroutily narozdíl od Ferodo (komplet desky,kotouče) které jsem po 1200km musel vyměnit bo byli zkroucené jako prase a po brždění byli až fialové.Zajeté byli správně a mám zkušenosti už i ze dvou dalších aut okolo mě.
Takže co by jste mi doporučily za desky?
Hellborn:Brzdy mám z hromandného nákupu přes Padama přímo z UK

Hellborn je teď offline  Hellborn
5 háček
0
PříspěvekZaslal: 26.9.2011 , 19:43   Citovat  

Petr 78 napsal:

Mourl: no jo, značka EBC nebude tak dobrá jak se říká. Spousta lidí ji tady považuje za super značku, ale jak postupně sleduju špatné zkušenosti uživatelů, tak nabírám dojem, že značka EBC se snaží tvářit lepší než ve skutečnosti je.
Je každého věc, co si na auto dá, ale já zůstanu věrný prověřeným kvalitním značkám, které fungují.
Jako nezlobte se na mě, ale aby se odlepila takhle málo opotřebovaná destička, to není známka špičkové kvality. To je spíš o průšvih.

Já měl EBC asi 15tis.km a byl jsem s nimi spokjený a že občas dostaly za uši... Teď asi 2roky jezdí na dalším autě a v pohodě...
Něco jsem slyšel o napodobenině,která je samo shit...

Hanz.vfr je teď offline  Hanz.vfr
2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 26.9.2011 , 19:47   Citovat  

taky nemůžu říct na ebc nic špatnýho,měl jsem modrý desky v kombinaci se zmraženym hladkym kotoučem a brzdilo to jedna báseň,na okruhu nevadly,serie 262mm na crx III. vti Úsměv

Alias je teď offline  Alias
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 26.9.2011 , 20:31   Citovat  

Já mám na civicu kotouče Brembo MAX a modré destičky od nipparts, na ty 1,3 to brzdí docela slušně a destičky ani neprášej. Ale jsem naštvaný na kotouče, na třecí straně jednoho kotouče se objevila trhlina, najeto na kotoučích asi 5000km. zvažuju reklamaci, ale nevím jak dopadnu.

Kapky je teď offline  Kapky
2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 22.10.2011 , 19:12   Citovat  

ZdravímÚsměv dneska jsem dával zimáky a koukal jsem, že přední destičky už jsou skoro na odpis, tak jsem se chtěl zeptat, jestli byste mi nedoporučili nějaký nový. Mám Civica 1.6 Sport z r. 2004 a všechny věci na autě jsou vesměs originální/původní, co tam byly. Uvažoval jsem nad Ferodo DS 2500, ale nevím, jestli je to správná volba spolu s původními kotouči, tak kdyby někdo poradil, byl bych rád..Úsměv s autem se nikam na okruhy nejezdí, ale abych řekl pravdu, tak se taky moc nešetří, hlavně v létě.

Mockrát dík za odpověď

RASTA je teď offline  RASTA
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 22.10.2011 , 19:37   Citovat  

jj, redstuffy mi taky odfoukly Smutný
ale stalo se to jen u jedněch..
troje desky na ani ne 50 tis.km
jinak proti kotoučům nic nemám OK

Idaho je teď offline  Idaho
Partner H-C
0
PříspěvekZaslal: 23.10.2011 , 12:13   Citovat  

Mourl napsal:
Tak při dnešní výměně třmenů,dával jsem lakovaný Úsměv jsem si všimnul že moje jedna deska od EBC redstuff se začala odlepovat od toho kovového základu.Takže budu muset objednat nové? chjo to mám rádost.Najeto asi tak cca 20t km.A ještě v běžném provozu občas VTEC

podobný problém jsem řešil z aposlední rok 3x na deskách od Bremba ( 1x muj voyager ale na to s epřišlo ve chvíli kdy se žene utrhla ) a 2x toyota ( celica + avensis )
takže ja osobne s edeskám od bremba začínám vyhýbat Smutný

na druhou stranu mám jen kladné reference ( a zkusenosti ) s kotouči a deskami Black Diamond, ale na bežný provoz jsou trosku drahé Velmi šťastný

Lukas28 je teď offline  Lukas28
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 23.10.2011 , 21:09   Citovat  

DOHCVTEC napsal:
Ja bohuzel koupil desticky TRW a asi koupim origo pac piskaj jako prase a uz fakt nevim jestli to prestane nebo ne nejdrive piskala jedna strana kdyz desticka nebrala celou plochu kotouce ,ted uz bere celou ale uz piskaj obe maj najeto cca 1000km a nevim jestli je vyhpodit nebo co ,druha vec co me zajima je koliok se vejde brzdovky do CTRka a co si myslite o kapaline APracing dot 5.1 je to moc ..poradte prosim ..

mám je taky,na fáčko dobrý, ale na civica už nikdy Úsměv

capino je teď offline  capino
3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 12.11.2011 , 9:05   Citovat  

tááákže, včera jsem na OEM kotouče dal destičky Ferodo Premiere a hned je byl zajet aby si sedli.. a světe div se, brzdí to líp než s OEM destičkama :hehe:

upozorňuju, že nejezdím žádnou kudlu, s automatem to ani moc nejde, ale po městě je to brzda-plyn (víc pedálů nemám Hihi ) a největší spokojenost teď..

jinak na první pohled co do hrubosti směsi jsou shodný s OEM deskama

toť mé první zkušenosti, uvidíme co bude časem a hlavně v létě

M@jk je teď offline  M@jk
Moderátor
0
PříspěvekZaslal: 12.11.2011 , 11:34   Citovat  

Lukas28 napsal:
mám je taky,na fáčko dobrý, ale na civica už nikdy Úsměv

Pánové,

co vy s těma brzdama děláte. Já udělal komplet repas brzdičů, nahodil přední zadní kotouče TRW C5G ESi 240/240mm a Kashyiama destičky a už tam budou téměř 15.000km a že bych je šetřil nějak extrémně, no jezdím s citem, ale kdo mne zná, tak ví, že zátěž už dostaly, v horách v kopích i díky naložení na dovolených a nic.

Brzdí, nezkroucené.

Je to tam.

Stepa je teď offline  Stepa
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 12.11.2011 , 11:53   Citovat  

M@jku, pokud vidím dobře, píší o destičkách TRW...Ty ale o kotoučích Mrk

Já dávám ferodo premiere a nemám problém...najeto cca 30t km

Libor12 je teď offline  Libor12
0
PříspěvekZaslal: 12.11.2011 , 21:40   Citovat  

Hanz.vfr napsal:
zmraženym hladkym kotoučem a brzdilo to jedna báseň
black diamond kotouče jsou kryogenně zpracované již při samotné výrobě takže odpadají další náklady. Rozhodně doporučují jako náhradu oem včetně jejich desek predator. Součinitel tření se pohybuje od 0.57-0.62 při studených brzdach až do teploty 525'C ideální pro ty co nechtějí dat 30000 do nějakého bigbrake kitu,ale občas dají nějakou tu zatáčku či kopecek. Úsměv nevím jestli sem mohu dat odkaz ale majitel eshopu v UK je můj kamarád,v současnosti má 10%slevu. Na mém "domácím" fóru čas od času pořádám u něho společné nákupy a sleva je 15% tak kdyby měl někdo zájem může se přidat. Vy budete mít kvalitní brzdy za super cenu a já si udelam v rámci dobrého obchodu dovolenou v UK. Úsměv

jakubM je teď offline  jakubM
3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 12.11.2011 , 22:06   Citovat  

tak už to na mě taky přišlo, budu muset měnit brzdy na preludě (P5g 2.0)... nějaké doporučení? zatím hlavně zadní kotouče a desky... časem i přední.. hlavně jsem koukal, že ty zadní je problém sehnat, nevíte někdo o něčem? to mi hlava nebere

Hellborn je teď offline  Hellborn
5 háček
0
PříspěvekZaslal: 12.11.2011 , 22:10   Citovat  

jakubM napsal:
tak už to na mě taky přišlo, budu muset měnit brzdy na preludě (P5g 2.0)... nějaké doporučení? zatím hlavně zadní kotouče a desky... časem i přední.. hlavně jsem koukal, že ty zadní je problém sehnat, nevíte někdo o něčem? to mi hlava nebere

Zadní jsou celkem fuk... Zeptej se Aldy, ten Ti je sežene. Teď mi dělal zadní na Accordu - kotouče,origo.desky, zadní stabík, svíčky (iridia), brzdovka, promazání pístků všech brzd, palivák, kontrola před zimou vše za 11tis.

jakubM je teď offline  jakubM
3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 12.11.2011 , 22:18   Citovat  

Hellborn napsal:
Zadní jsou celkem fuk... Zeptej se Aldy, ten Ti je sežene. Teď mi dělal zadní na Accordu - kotouče,origo.desky, zadní stabík, svíčky (iridia), brzdovka, promazání pístků všech brzd, palivák, kontrola před zimou vše za 11tis.

jen zadní? to je potom celkem dost... dnes jsem mu volal, prý mi to zjistí a dá vědět.. ale chci mít víc variant

Obsah fóra Honda-club.cz   
Brzdové kotouče a destičky - zkušenosti
Fórum: Řízení, podvozek a brzdy
1
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5 ... 24, 25, 26  Další 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina