Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[1]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
Přídavné budíky-fungující značka?
Fórum: Motor, ECU, spojka a převodovka
0
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku 1, 2, 3  Další 
Zaslat odpověď

Strana 1 z 3
Streetkid je teď offline  Streetkid
Partner H-C
Členství: Žádné
0
PříspěvekZaslal: 28.10.2011 , 16:59   Citovat  

Bavme se zase o něčem motorářském.. Úsměv V starších příspěvcích jsem ohledně značek nic nenašel..

Potřebuju pořídit tlak+teplotu oleje a nemíním do toho cpát majlant. Jakou značku vzít? Jestli analog/digitál je jedno, průměr 52mm.

Vím že VDO funguje, ale vzhled je o ničem a pokud vím, v sadě se neprodává čidlo, které zvlášť stojí to samé jak budík.
Cenově dostupný a co sem slyšel, kvalita slušná jsou HP Raid. Zatím můj favorit.

Autometer mi přijde drahý, ale napište svoje zkušenosti a rád změním na věci názor Úsměv

Díky všem za názor
   Pomohl ti příspěvěk? Návrat  

Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
Dark_CZE je teď offline  Dark_CZE
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 28.10.2011 , 18:27   Citovat  

ja poridil tyhle tudy odkaz a jsem snima spokojenej, jsou pekne osvetleny a na noc jsem si udelal vypinac co jim snizi intenzitu podsvitu, takze ani neoslnuji vnoci.

marty89ul je teď offline  marty89ul
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 28.10.2011 , 19:00   Citovat  

ja budu kupovat asi tyhle
tudy odkaz

Brnďa je teď offline  Brnďa
5 háček
0
PříspěvekZaslal: 28.10.2011 , 19:55   Citovat  

marty89ul napsal:
ja budu kupovat asi tyhle
tudy odkaz
ty by meli davat zadarmo, to zpracovani je smesny :-/

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 28.10.2011 , 19:56   Citovat  

Brnďa napsal:
ty by meli davat zadarmo, to zpracovani je smesny :-/

a jake bys doporucil ty?nechci davat za 1 budik 2tisice Smutný

Koudy je teď offline  Koudy
0
PříspěvekZaslal: 28.10.2011 , 20:06   Citovat  

marty89ul napsal:

Tak potom ho budeš mít jen na okrasu. Málokterý analogový budík pod 2k funguje a digitální tak od 4k.

Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
Brnďa je teď offline  Brnďa
5 háček
0
PříspěvekZaslal: 28.10.2011 , 20:11   Citovat  

marty89ul napsal:
to ja se vtom tak neorientuju, ale mel sem ty co si dal link, a rucicka kdys je na nule je uplne mimo stupnici proste nekopiruje kruh stupnice, a moc realne hodnoty mi taky nedavali

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 28.10.2011 , 20:18   Citovat  

Koudy napsal:
Tak potom ho budeš mít jen na okrasu. Málokterý analogový budík pod 2k funguje a digitální tak od 4k.
jenze nemuzes se orientovat jen podle ceny tak nahod enjakeho vyrobce ktery je dobry pomerem cena/kvalita

Jirka Kozák je teď offline  Jirka Kozák
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 28.10.2011 , 20:22   Citovat  

Já mam budíky znacky JOM a jsem spokojenej.. pekny a laciny.. budik i s cidlem vyjde na cca 600 kč...

Koudy je teď offline  Koudy
0
PříspěvekZaslal: 28.10.2011 , 20:28   Citovat  

Neorientuju se podle ceny, ale vím, že praxe je taková, že žádný levný budík neměří správně, jen orientačně a k čemu ti takový budík je? Zrovna tohle je věc do které se vyplatí investovat, teda pokud to nemáš jen pro tu okrasu. Jejich funkčnost je špatná, nebo v lepším případě dočasná.

Tyto jsou podle mě kompromis.
tudy odkaz

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 28.10.2011 , 20:42   Citovat  

Koudy napsal:
Neorientuju se podle ceny, ale vím, že praxe je taková, že žádný levný budík neměří správně, jen orientačně a k čemu ti takový budík je? Zrovna tohle je věc do které se vyplatí investovat, teda pokud to nemáš jen pro tu okrasu. Jejich funkčnost je špatná, nebo v lepším případě dočasná.

Tyto jsou podle mě kompromis.
tudy odkaz
a ty mas nejak vyzkouseno ze zadny levny budik nemeri spravne?ono nevidim duvod proc by nemel fungovat spavne to mi hlava nebere

Becky je teď offline  Becky
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 28.10.2011 , 20:52   Citovat  

podle me neni potreba uplne extra presnych budiku, treba u teploty oleje si cca zapamatujes kde je ta optimalni teplota (jestli to ukazuje 70;80;90 je asi jedno). kdyz tomu budes davat za usi a rucicka poleze nekam kam nema tak ti to musi dojit ze je neco spatne Velmi šťastný to samy plati s tim nez se olej zahreje na spravnou teplotu
ja bych ty hodnoty u tech levnejsich budiku bral spise orientacne, komu zalezi na presnych hodnotach si musi proste priplatit je to dobrý

zyx je teď offline  zyx
3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 29.10.2011 , 8:13   Citovat  

Mam tyhle a zatim funguji Mrk . tudy odkaz

LJay je teď offline  LJay
Partner H-C
0
PříspěvekZaslal: 29.10.2011 , 8:17   Citovat  

Raid HP jsem si kupoval taky, protože z těch levných budíků jsou asi nejlepší poměrem cena kvalita. Zatím sem je neinstaloval, ale zpracování vypadá slušně.

Pokud na to nespěcháš, tak budu mít na prodej ještě nevybalený budík na teplotu oleje. Nakonec sem se totiž rozhodnul, že si vyrobím svůj duální digitální budík, protože nechci mít v autě hromadu přídavných budíků, když můžu mít jen pár budíků, který budou sdružovat víc funkcí a navíc budou mít i pár vychytávek, o kterých bych si u těch analogů mohl nechat zdát.

Tak do 14 dní bych ho chtěl začít testovat na autě a pokud bude fachat jak má, tak bych ti mohl prodat ten Raid HP prodat.

Jinak tady je malá ukázka toho budíku na kterým pracuju, když byl ještě rozhozený v nepájivým poli. Včera sem si vyzvednul první vyrobený tišťáky a vyfrézovaný čelní štítky, takže hned jak bude čas, tak je osadím a bude se testovat v reálu, pokud to bude běhat jak má, tak bych je chtěl začít prodávat podobně jako shiftlighty.

Odkaz

tomas311 je teď offline  tomas311
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 29.10.2011 , 8:58   Citovat  

suhlasim s Backym, nieje potrebne vediet presnu teplotu, ci tlak, ale to, ci sa nahodou nevychyluje od normalu. Neviem si predstavit, ze by som v preteku pri 150 kmh zacal odcitavat z budiku, ci ma 90, 92, alebo 95 st., staci, ked zbadam, ze je rucicka pri 150 st a viem, ze neni dobre Se stydím
ak chce niekto poznat skutocne hodnoty, treba pouzit povedzme
tudy odkaz
ci kalibrovany teplomer ...

Idaho je teď offline  Idaho
Partner H-C
0
PříspěvekZaslal: 29.10.2011 , 19:10   Citovat  

marty89ul napsal:
a ty mas nejak vyzkouseno ze zadny levny budik nemeri spravne?ono nevidim duvod proc by nemel fungovat spavne to mi hlava nebere

ono nejde o přesnou hodnotu, tu neukáže sebe dražší budík. duležitejší j eopakovatelnost merení a to u tech "levnejších" ( zámerne píšu v uvozovkách protože zálůeží kde nakupujete ) je velkej problém. vem si hrnek s vodou, ohřej ji, zmeř tím budíkem teplotu, vyndej čidlo ochlad ho třeba usušením a foukáním kompresorem a dej ho tam znovu ( ideálne když tam budeš mít i teplomer abys videl o kolik za ty 2-3 minuty chlazení poklesla teplota vody v hrnku.. je bežné že "levné" budíky ukážou při opakovaném meření i odchylku +- 20 stupnu.. Smutný

me osobne s eosvedčili STRi, DEFi ale jsou drahé takže používám Prosport..

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 29.10.2011 , 19:29   Citovat  

Idaho napsal:
ono nejde o přesnou hodnotu, tu neukáže sebe dražší budík. duležitejší j eopakovatelnost merení a to u tech "levnejších" ( zámerne píšu v uvozovkách protože zálůeží kde nakupujete ) je velkej problém. vem si hrnek s vodou, ohřej ji, zmeř tím budíkem teplotu, vyndej čidlo ochlad ho třeba usušením a foukáním kompresorem a dej ho tam znovu ( ideálne když tam budeš mít i teplomer abys videl o kolik za ty 2-3 minuty chlazení poklesla teplota vody v hrnku.. je bežné že "levné" budíky ukážou při opakovaném meření i odchylku +- 20 stupnu.. Smutný

me osobne s eosvedčili STRi, DEFi ale jsou drahé takže používám Prosport..
a kdyby se to koupilo prez tebe byla by i nejaka zajimavejsi cena?

Partner H-C
0
PříspěvekZaslal: 29.10.2011 , 22:07   Citovat  

utvrdili ste mě v tom, že ten budík by měl umět měřit furt stejně, takže nic nového Úsměv

Značky cenově do 2000,-/sada: HP Raid, Stack.

U Raidu mi vadí, že má kouřové sklo a ve dne bude kulové vidět, nedejbože když na něj přímo zasvítí slunko. Dám přednost funkci před efektem než hledět půl hodiny na budíček (jak píše Tomáš311). Proto se mi líbí o 400,- dražší Stack, co má velké číslice a je to klasický budík s čirým sklem.

LJayi, hoď mi odkaz, který typ to je a uvidíme. Obdivuju tě že si sám doma na koleně zboucháš kde co a solidně ti to funguje. Respekt brácho.

Partner H-C
0
PříspěvekZaslal: 30.10.2011 , 10:33   Citovat  

Je to tenhle budík. Dokonce jsem ho kupoval přímo z tohohle shopu, protože tady byl za nejlepší cenu co sem kde našel.
tudy odkaz

Libor používá budíky GlowShift což bude pravděpodobně naprosto shodnej výrobek jako Prosport co doporučoval Idaho a chválí si je, protože mají jednu docela velkou výhodu a tou je nastavitelná optická indikace překročení maximální úrovně. Kdy nemusíš sledovat za jízdy odečíta jakou máš teplotu, ale prostě když se ti rozsvítí kontrolka tak víš, že je něco špatně.

Já to na tom svým digitálním budíku mám řešený tak, že každá měřená hodnota má i optickou indikaci pro rychlý rozpoznání stavu. Kdy oranžová indikuje nízkou úroveň, zelená pracovní úroveň a červená překročení maximální povolený pracovní hodnoty. Zároveň budík zaznamanává maximální dosažený hodnoty v průběhu jízdy a asi tam ještě doprogramuju průměrný hodnoty.

Ta neopakovatelnost měření kterou tady uváděl Idaho je daná konstrukcí těch jednodušší budíků, který jsou vlastně prakticky shodný jako ty budíky co máš s přístrojovce na měření teploty. Jsou to vlastně jen dvě cívky, který změnou poměru magnetismu vychylujou ručičku. Tohle řešní pomocí pasivních součástek je pak náchylný na změny teplot atd.
Složitější budíky mají v sobě procesor s A/D převodníkem, který vzorkuje signál z čidla a na základě naměřených hodnot pak otáčí ručičku pomocí krokovýho motorku. Tyhle budíky se dají poznat podle toho, že většinou mají takovou tu inicializační sekvenci, kdy ti ručička přejede celou stupnici a pak se vrátí na nulu.

Libor12 je teď offline  Libor12
0
PříspěvekZaslal: 30.10.2011 , 11:51   Citovat  

mě ty glowshift vyhovují právě kvůli nastavení limit hodnot s optickou a akustickou signalizaci. Vůbec si jich nevšímám do doby než se ozvou. Úsměv a kontrolka hned ukáže která hodnota je překročena. Nicméně úplně nejraději bych takovéto řešení o kterém už dlouho uvažuji. pro Ljay určitě nic složitého k výrobě Velmi šťastný tudy odkaz

Partner H-C
0
PříspěvekZaslal: 30.10.2011 , 19:58   Citovat  

Libor12 napsal:
mě ty glowshift vyhovují právě kvůli nastavení limit hodnot s optickou a akustickou signalizaci. Vůbec si jich nevšímám do doby než se ozvou. Úsměv a kontrolka hned ukáže která hodnota je překročena. Nicméně úplně nejraději bych takovéto řešení o kterém už dlouho uvažuji. pro Ljay určitě nic složitého k výrobě Velmi šťastný tudy odkaz

tak toto by byla ideální volba, mít v budíku nastavenu mez při které se budík jednoduše ozve. Minimálně u tlaku oleje velice užitečná věc, dále pak u A/F ratia..
Prodává ty Prosporty/Glowshifty u nás někdo, nebo jen dovoz? V US cena kolem 100 babek za verzi s výstrahou

2Bera je teď offline  2Bera
3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 30.10.2011 , 20:15   Citovat  

autometer to ma pekne spravene,len troska paleta za ne Velmi šťastný

Odkaz

Partner H-C
0
PříspěvekZaslal: 30.10.2011 , 21:12   Citovat  

Libor12:ten odkaz mi nějak neběhá. co v něm bylo?

0
PříspěvekZaslal: 30.10.2011 , 21:16   Citovat  

wolfems.cart.net.au/details/3559344.html je to ten rgb shift light

Bully je teď offline  Bully
Moderátor
0
PříspěvekZaslal: 30.10.2011 , 21:39   Citovat  

Mam dotaz jako uplna lama: uvazuju o budiku- ukazateli teploty oleje. Muze mi nekdo rozumne vysvetlit k cemu si lidi vetsinou davaji do auta zaroven i tlak oleje, kdyz zmenu tlaku ukazuje normalne i kontrolka na pristrojich? Chtel bych to tam jenom kvuli tomu abych vedel kdy muzu trochu zatizit motor aby nebyl studeny, jezdim casto kratsi vzdalenosti.

0
PříspěvekZaslal: 30.10.2011 , 21:50   Citovat  

hlavním důvodem aplikace teploty a tlaku oleje je nejen to aby jsi věděl kdy motoru "naložit" ale taky proto aby jsi s naprostou jistotou určil,že olej už je na výměnu. Čím víc olej degraduje tím víc jeho teplota stoupá a tlak naopak klesá. Někdy měním už olej po 3000km někdy po 8000km v závislosti na tom jaké provozní hodnoty budík ukazuje. Nevím jak jsou na tom motory vtec,ale u toyoty díky nízkému tlaku oleje odchází vvt(obdoba vtec)kontrolka nesvítí,ale nízký tlak způsobí kmitaní vačky a ten ovládací vvt člen není nijak levná záležitost. Dokonce teď už jsou montovany čidla s kalibraci 1.2bar. Kontrolka se rozsvítí,majitel maže do servisu a tam mu jen vymění olej. Úsměv

Bully je teď offline  Bully
Moderátor
0
PříspěvekZaslal: 30.10.2011 , 22:25   Citovat  

Libor12 napsal:
hlavním důvodem aplikace teploty a tlaku oleje je nejen to aby jsi věděl kdy motoru "naložit" ale taky proto aby jsi s naprostou jistotou určil,že olej už je na výměnu. Čím víc olej degraduje tím víc jeho teplota stoupá a tlak naopak klesá. Někdy měním už olej po 3000km někdy po 8000km v závislosti na tom jaké provozní hodnoty budík ukazuje.

Pokud pouzivam spickovy olej na ktery lidi co pravidelne jezdi okruhy (i na silne upravenych vozech) a vydrzi jim s prehledem tech 10tkm, pak mi teda selskym rozumem snad pro moje ucely staci i ta teplota oleje, chapu to dobre?

0
PříspěvekZaslal: 30.10.2011 , 22:35   Citovat  

paradoxně olej ničí nízká teplota a jeho neohřáti na provozní teplotu. Olej vstřebává různé kyseliny a nečistoty ze spalování,těch se dostane do oleje nejvíc při studeném motoru(nejsou vymezeny vůle atd) a začnou se odparovat právě až při vysoké zátěži. Čím víc ten motor budeš provozovat za studena,tím dřív olej odejde.

monty je teď offline  monty
Moderátor
0
PříspěvekZaslal: 31.10.2011 , 6:59   Citovat  

teplota mi udává jestli "už můžu" a taky jestli "ještě můžu" jet na plný výkon.tlak mi pak signalizuje problém s motorem,případně třeba vidím pokles tlaku při odlití oleje v zatáčkách.

coudu je teď offline  coudu
3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 31.10.2011 , 8:07   Citovat  

Já mám Americký Stacky ale nemám je zatím odzkoušené.
Cena origo čedel je cca 800,- za kus.

Obsah fóra Honda-club.cz   
Přídavné budíky-fungující značka?
Fórum: Motor, ECU, spojka a převodovka
0
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku 1, 2, 3  Další 
Zaslat odpověď