Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[2]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
Skur....servis
Fórum: Volná diskuze
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku 1, 2  Další 
Zaslat odpověď

Strana 1 z 2
zemca je teď offline  zemca
PříspěvekZaslal: 18.3.2008 , 19:36   Citovat  

Cau chlapy.Potrebuju trosku pravni pomoc.Poslal jsem notebook do servisu acer a oni mi napsaly ze ma zavada se neprojelyla opet to uz me ani neprekvapuje ale ze mam praskly lcd display a ze mi ho spravy za 6000kc.Notebook pred zaslanim byl samozdrejme v poradku zavadu jsem si zeprej udelal sam a nechtely se se mnou o tom vubec bavit.Uz jsem kontaktoval ceskou obchodni inspekci tak jsem zvedavej co mi poslou.diky za kazdou pomoc
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
MalTake je teď offline  MalTake
4 háčka
Členství: Žádné
PříspěvekZaslal: 18.3.2008 , 19:52   Citovat  

jedna rada je : nikdy si nekupujte acer HaHaaa
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
kamol je teď offline  kamol
5 háček
PříspěvekZaslal: 18.3.2008 , 19:52   Citovat  

zemca napsal:
Cau chlapy.Potrebuju trosku pravni pomoc.Poslal jsem notebook do servisu acer a oni mi napsaly ze ma zavada se neprojelyla opet to uz me ani neprekvapuje ale ze mam praskly lcd display a ze mi ho spravy za 6000kc.Notebook pred zaslanim byl samozdrejme v poradku zavadu jsem si zeprej udelal sam a nechtely se se mnou o tom vubec bavit.Uz jsem kontaktoval ceskou obchodni inspekci tak jsem zvedavej co mi poslou.diky za kazdou pomoc

no a mel si to dobre zabalene?treba s tim nekdo nekde trisknul.tak meli sepsat protokol s prepravcem Úsměv
   Návrat  
Dave1984 je teď offline  Dave1984
3 háčka
PříspěvekZaslal: 18.3.2008 , 20:07   Citovat  

bylo tuším v televizi, že Acer tam borce ojebával na reklamacích! černé ovce, nebo občanské judo to bylo...takže asi nejsi první, ani poslední KO
   Návrat  
PříspěvekZaslal: 18.3.2008 , 20:47   Citovat  

Samozdrejme vse zabalene v origo krabici.Zepry nevi co jsem s tim doma delal.Rozbyl jsem si to sak zni jejich stanovisko
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 18.3.2008 , 20:49   Citovat  

koukam ze acer ma kvalitni servis.
ale jak sem jeste komunikoval s acerem a posilal veci na reklamaci nemel sem problem.
   Návrat  
ninja je teď offline  ninja
4 háčka
Členství: Web
PříspěvekZaslal: 18.3.2008 , 21:01   Citovat  

kamol napsal:
koukam ze acer ma kvalitni servis.
ale jak sem jeste komunikoval s acerem a posilal veci na reklamaci nemel sem problem.

ono uz nejak komunikovat se servisem svedci o problemu s jejich vyrobky.
   Návrat  
gizmi je teď offline  gizmi
4 háčka
PříspěvekZaslal: 18.3.2008 , 21:05   Citovat  

Tyjo..kazdej na tuhle znacku nadava a pritom ja mam laptop od ACERu uz desne dlouho, musim zaklepat ze vse funguje tak jak ma..

1. staram se o nej
2. bezi nonstop (za tech x let druha baterka, coz i tak je super)
3. akorat jsem dokoupil vetsi disk a ramky.. :twisted:

Jinak casove je to uz 7 let co slape.. coz na laptop hoooodne slusny..
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 18.3.2008 , 21:07   Citovat  

ninja napsal:
ono uz nejak komunikovat se servisem svedci o problemu s jejich vyrobky.

hehe jo no ale vetsinou si to tam muzou lidi poslat sami je to autorizovany servis:)
   Návrat  
david.hammer je teď offline  david.hammer
3 háčka
PříspěvekZaslal: 18.3.2008 , 21:18   Citovat  

ja jsem s acerem taky nemel problem, posilal jsem notebook ale na centralu do nemecka, a vse mne vymenili za nove soucastky i veci, ktery se nemusely menit Úsměv
   Návrat  
spoon je teď offline  spoon
Moderátor
PříspěvekZaslal: 18.3.2008 , 21:28   Citovat  

Já jsem jim jeden noťas na reklamaci posílal a oni ho ztratili Tak to valím bulvy Ale uznali,že je to jejich pešek a poslali mi novej,za stejný peňouze,za který jsem tenkrát kupoval původní,takže lepší je to dobrý
   Návrat  
Bány je teď offline  Bány
1 háčko
PříspěvekZaslal: 18.3.2008 , 21:33  Naposledy upravil Bány dne 18.3.2008 , 21:37, celkově upraveno 1 krát. Citovat  

podobnej problém sem měl s tiskárnou, v servise mi jí nejdřív poslali zpět jako tobě, podruhý obratem poslaný se na to za měsíc ani nekoukli, dokonce to napsali do zprávy, po třetí reklamaci(a řádného seřvání vedoucího střediska) přišla zpět po dvou měsících popraskaná, vyteklé náplně, urvaný kryty a tvrdili, že se na to záruka nevztahuje a že jim to takhle přišlo(žádnej protokol s dopravcem neměli), tak sem si sehnal mobil na generálního ředitele, kterej byl chudák někdo na dovče Velmi šťastný a druhej den už mi volali, že v rámci dobrého jména firmy mi to opraví grátis Velmi šťastný
nesmíš se bát jim vyhrožovat(policií,čoikou atd) a uplaťňovat heslo vyšší funkce, víc nasranej, že ho otravuješ pořádnej výtlem

P.S. včera mi přišla a funguje a je bez mech. poškození(takže 4,5 měsíce na reklamaci)
   Návrat  
M@jk je teď offline  M@jk
Moderátor
Členství: Gold
PříspěvekZaslal: 18.3.2008 , 21:34   Citovat  

Dělal jsem v PC Bazaru rok prodejce a k tomu mimojiné též reklamačního technika tak trochu

Takže pokud mohu poradit:

1. Pokud sis to opravdu nerozbil, braň se jejich tvrzení ... písemně, žádné telefony.
2. My jsme s Brnem TAM Europe nikdy neměli problémy, ale pokud byla krabice poškozená, neměl si ji vůbec přebírat a pokud ano, tak hned sepsat škodní zápis a vrátit odesílateli.
3. Pokud ses obrátil mohu Ti říci narovinu, z pohledu Firmy - možná Ti to trochu pomůže, ale jinak Ti to je k :mravenec:, toto není případ pro ČOIku, ale pro Občasnký zákoník=Občansko právní spor = SOUD - to je ta správná instituce.
4. Můžeš je tedy zažalovat ...
   Návrat  
PříspěvekZaslal: 18.3.2008 , 21:41   Citovat  

Mno ja to jeste nemam doma dneska mi poslaly cenovou nabytku.ja jim odepsal ze s tim nesohlasim ze jsem si skodu nezpusobyl tudis si v zadnem oripade notas neprevezmu.po telefonu me fakovaly
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 18.3.2008 , 21:45   Citovat  

je fakuj taky, jestli je v záruce, maj měsíc na opravu, pak buď vrátit peníze nebo jiný zboží, pokud tvrdí, že to bylo poškozený, chtěj fotky a papír od přepravce, že hlásili škodu při přepravě, pokud to nemaj, je to jejich smolík
   Návrat  
PříspěvekZaslal: 18.3.2008 , 21:52   Citovat  

Mno za ppl ruci oni oni to plati tvrdi ze krabice neni pozkozena takze ppl je s toho venku.Musi mit nejaky predavaci protokol ze to ppl prepravilo k nim v poradku nebo v neporadku?
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 18.3.2008 , 21:56   Citovat  

v nepořádku, jiank se drž toho cos původně reklamoval, že oni to rozbili, je jen jejich problém
   Návrat  
PříspěvekZaslal: 18.3.2008 , 22:01   Citovat  

bany:super diky moc hodne si mi pomohl hned mam zas trosku lepsi naladu a nadej na uspech.
   Návrat  
Onyx - Vtec je teď offline  Onyx - Vtec
PříspěvekZaslal: 18.3.2008 , 22:06   Citovat  

Jenom takovej dotazek.je to praskly i z venku nebo jenom zevnitr? Cooo???
   Návrat  
PříspěvekZaslal: 18.3.2008 , 22:12   Citovat  

je to praskly uplne brutalne ze vnitr prez cely lcd 4 prasklyny plus rozteceny lcd v jedne ctvrtine.Nejsou schopni mi totis opravit po 3 reklamaci jednu zavadu(prehrivani not.)a furt jim to vracim tak bych se nedivil kdyby to rozbily oni a chtely se me tak zbavit.jinak jsem to kupoval na firmu takze se na me vztahuje obchodni zakonik tudis podle nich nemam pravo na odstoupeni od smlouvy
   Návrat  
Moderátor
PříspěvekZaslal: 18.3.2008 , 22:54   Citovat  

zemca napsal:
je to praskly uplne brutalne ze vnitr prez cely lcd 4 prasklyny plus rozteceny lcd v jedne ctvrtine.Nejsou schopni mi totis opravit po 3 reklamaci jednu zavadu(prehrivani not.)a furt jim to vracim tak bych se nedivil kdyby to rozbily oni a chtely se me tak zbavit.jinak jsem to kupoval na firmu takze se na me vztahuje obchodni zakonik tudis podle nich nemam pravo na odstoupeni od smlouvy

Hele, pokud chceš víc rad, kontaktuj mne na ICQ, mám s touto firmou docela zkušenosti, takže Ti poradit více, chceš-li. Jinak si přečti Občasnký zákoník, paragraf 620 atd. o reklamacích, tvých právech a povinnostech. je to tam jasně napsané.

Něco vymyslíme, pokusím se Ti maximálně pomoci. Mé ICQ najdeš v profilu.
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 18.3.2008 , 23:50   Citovat  

menší citace:

Při reklamování zboží buďte tvrdí. Zákon je na vaší straně

Když prodejce nehodlá přijmout reklamaci vadného zboží, nechte si zpracovat znalecký posudek.

Vyjde sice na pár set korun, ale když znalec zjistí, že reklamace je oprávněná, musí prodejce cenu posudku zaplatit.

Paní Horáková si koupila v prodejně Datart kávovar. Po čtyřech měsících používání jí prasklo spodní sklo. Obrátila se na prodejce, zda je možné skleněnou nádobu vyměnit nebo si musí koupit novou. Prodavač jí odbyl tvrzením, že tato značka se dováží z Francie, že na firmu, která je uvedena jako výrobce, nemají žádný kontakt a navíc, že se reklamace na podobné vady stejně nevztahuje.

"Je to jeden z oblíbených triků prodejců, jak se vyhnout reklamaci. Když se na výrobku objeví vada, jedná se o rozpor s kupní smlouvou (§ 616 odstavec 3 občanského zákoníku). Kupující má v tomto případě právo na to, aby prodávající bezplatně a bez zbytečného odkladu uvedl výrobek do stavu, který odpovídá kupní smlouvě, to znamená, aby byl bez vad. Je na spotřebiteli, zda bude žádat výměnu vadného výrobku za výrobek bez vady či opravu. Pokud výrobek nelze opravit, nebo pokud není možná výměna, má právo odstoupit od kupní smlouvy, tedy chtít zpět peníze, " radí Ida Rozová, šéfredaktorka časopisu Test.

Na co máte právo

* Podle občanského zákoníku máte právo na úhradu nutných nákladů, které vám vznikly v souvislosti s reklamací - cestovní výlohy, telefonní poplatky a případně i náklady na přepravu reklamovaného zboží k poskytovateli služby,
* Pokud byla vada uznána, může být výrobek opraven nebo vyměněn. Prodejce vám také může nabídnout vrácení peněz. U neodstranitelné vady, která nebrání používání, může být poskytnuta sleva. Objeví-li se na výrobku třikrát stejná vada nebo tři různé vady najednou, máte nárok na vrácení peněz,
* Záruka se vztahuje i na zlevněné zboží,
* Prodávající nemá právo odmítnout reklamaci jen proto, že již nemáte původní obal od zboží, nebo proto, že jste ztratili účtenku a schovali si jen záruční list (či naopak)
* Jestliže vám prodejce nevrátí peníze ve stanovené lhůtě pro vyřízení reklamace, zašlete mu doporučený dopis s termínem, dokdy peníze očekáváte. Připojte, že po této lhůtě budete svá práva vymáhat soudní cestou.

Pravděpodobnější je varianta, že prodejce bude tvrdit, že jste výrobek poškodili sami neopatrným zacházením a nemáte tak právo požadovat po prodejci nápravu. Jste-li přesvědčeni o opaku, kontaktujte soudního znalce, který vám vyhotoví posudek, v němž rozhodne, zda se jedná o vadu materiálu či nikoliv. Posudek musíte nejprve uhradit. Ovšem když znalec uzná, že jste v právu, máte podle občanského zákoníku ((§§ 509, 598) nárok na proplacení výdajů z posudek od prodejce. Ceny za posudek se pohybují v řádu stokorun. Seznam znalců najdete na adrese: tudy odkaz

Se znaleckým posudkem máte velkou šanci na úspěch. Naopak prodávající riskuje, že místo pouhé částky za zboží bude muset zaplatit nejen cenu znaleckého posudku, ale i vedlejší náklady třeba na právního zástupce. "Je lepší, když prodejci předem písemně sdělíte, že si chcete nechat posudek vyhotovit a upozorníte ho, že v případě kladného stanoviska znalce, bude prodejce muset posudek zaplatit. Nicméně i bez tohoto písemného upozornění máte na úhradu posudku nárok," vysvětluje advokát Tomáš Pelikán, z České advokátní komory, který se zabývá mimo jiné i ochranou spotřebitele.

Případné reklamaci se lze vyhnout pečlivým výběrem zboží. Při nákupu si výrobek prohlédněte. Z informací na zboží byste se měli dovědět nejen název výrobku, ale i kdo je výrobcem, dovozcem nebo dodavatelem. Veškerou obuv zkoušejte v odpoledních hodinách a ve správných ponožkách. Nepospíchejte - zůstaňte v botách asi patnáct minut, abyste zjistili, jestli vás někde netlačí.

Spotřební zboží si nechte předvést. Pokud to není možné, alespoň se přesvědčete, zda je výrobek kompletní a nemá zjevné vady. Samozřejmostí by měl být český návod, ze kterého se dozvíte potřebné informace o výrobku, jeho ošetřování, údržbě a případných rizicích spojených s jeho nesprávným užíváním a údržbou.

Před nákupem se pokuste získat co nejvíce informací o zboží, jeho záručních podmínkách a garanci pozáručního servisu. Výrobky se nemusí lišit jen cenou, ta by ostatně neměla být u věcí dlouhodobé spotřeby jediným kritériem výběru.
I když jste dodrželi uvedená pravidla nákupu, může se stát, že se výrobek v průběhu záruční doby rozbije nebo objevíte skryté vady. V takovém případě je třeba vědět následující skutečnosti.

* Délku záruční doby, ve které můžete zboží reklamovat, upravuje paragraf 620 občanského zákoníku. U spotřebního zboží je to 24 měsíců, na zboží koupené v bazaru je záruční doba jeden rok,
* U potravin je délka záruční doby dána datem jejich spotřeby nebo minimální trvanlivosti,
* Záruční lhůta je poskytována na vadu výrobku a nemusí odpovídat jeho životnosti. Například na propisovací tužku je záruční lhůta dva roky. Když nebude psát po zakoupení, jde o vadu. Ale přestane-li psát po několika měsících, jde o běžné opotřebení a v tomto případě nemáte na reklamaci nárok,
* U vadného výrobku, který reklamujete, si nechte vystavit reklamační protokol, který by měl obsahovat popis výrobku včetně výrobního čísla a závadu,
* Do protokolu nezapomeňte uvést datum reklamace, potvrzení prodejce a váš podpis, kterým potvrzujete správnost popisu reklamace. Pokud se s prodejcem nedohodnete, můžete rovnou z prodejny zavolat na placenou poradenskou linku 900 080 808 Sdružení obrany spotřebitelů, kde vám poradí, jak postupovat,
* Pokud prodejce vaši reklamaci na místě zamítne, nechte si i v tomto případě vystavit reklamační protokol s písemným zdůvodněním, proč byla zamítnuta. Bez tohoto dokladu nemůžete podniknout žádné další kroky, například vyžádat si posudek soudního znalce.

"Reklamaci musíte uplatnit nejpozději poslední den záruční doby, kdykoli v provozní době prodávajícího. Prodávající je povinen podle zákona na ochranu spotřebitele zajistit, aby v jeho provozovně byl po celou provozní dobu přítomen pracovník pověřený vyřizováním reklamací. Častá praxe některých obchodníků, kteří odmítají přijímat reklamace s tím, že příslušný pracovník, který může reklamaci přijmout, bude v provozovně přítomen pouze v určitou hodinu, je tedy protiprávní, " upozorňuje Pelikán.

Pracovník pověřený vyřízením reklamace je povinen rozhodnout o oprávněnosti reklamace ihned, ve složitějších případech do tří pracovních dnů. Vyřízena musí být nejpozději do 30 dnů ode dne uplatnění, tzn. převzetí reklamace.

Autor: Táňa Chadrabová
Uvedeno ve spolupráci se serverem Peníze.cz
   Návrat  
Moderátor
PříspěvekZaslal: 19.3.2008 , 0:11   Citovat  

MNo tak jsem dělal na obdobném příspěvku. Ušetřil si mi tím práci.

Jeden takovýto mluví za vše.

Plyne z toho to: že se člověk nesmí dát odbýt a být v tomto neoblomný, i když to bude za cenu obětování času a financí.

Držím palce!!!
   Návrat  
monty je teď offline  monty
Moderátor
PříspěvekZaslal: 19.3.2008 , 6:52   Citovat  

no hlavně by mě zajímalo jak chcete prokázat, že ten noťas odešel s displejem v pořádku? soudní znalec vám konstatuje poškození , ale jak zjistí kdy se stalo ? servis může tvrdit, žes displej praskl ty a chceš ho po nich tahle zdarma vyměnit ?
   Návrat  
PAKO je teď offline  PAKO
5 háček
PříspěvekZaslal: 19.3.2008 , 7:08   Citovat  

monty napsal:
no hlavně by mě zajímalo jak chcete prokázat, že ten noťas odešel s displejem v pořádku? soudní znalec vám konstatuje poškození , ale jak zjistí kdy se stalo ? servis může tvrdit, žes displej praskl ty a chceš ho po nich tahle zdarma vyměnit ?
co takhle čestné prohlášení a svědek...a ejhle do servisu se to dostalo takhle já to poslal takhle a kdo to přepravoval??? splnilo li to co přepravce žádá...krabici atd...a byla li zásilka poškozena a příjemce ji rozbalil před pracovníkem pošty ,pošta je pojištěná...neudělal li to je to věc příjemce,né odesílatele...jestliže bylo na balíku označeno křehké tak i bez zjevného poškození balíku se dá reklamovat(tupí pád je u firem jako pošta běžný).Takže bych se i servisu pídil hlavně kdo zásilku přebral(podepsal).a zda má právo takovou poštu přebírat.
   Návrat  
PříspěvekZaslal: 19.3.2008 , 7:17   Citovat  

no prave.Jedine na co muzu hrat tak at mi ukazou predavaci protokol s ppl ze notas byl pri preprave pozkozenej
   Návrat  
snk. je teď offline  snk.
2 háčka
PříspěvekZaslal: 19.3.2008 , 10:18   Citovat  

ACER nebrat!!! Ale kdyz uz...tak by melo bejt napsany,nebo aspon u nas se to dela,v jakym stavu to predavas,sepisoval si neco takovyhoM?
   Návrat  
PříspěvekZaslal: 19.3.2008 , 10:29   Citovat  

Ne protoze se to posilalo ppl a to jen dojede vyzvedne si zasilku a jede
   Návrat  
Moderátor
PříspěvekZaslal: 19.3.2008 , 10:31   Citovat  

zemca napsal:
Ne protoze se to posilalo ppl a to jen dojede vyzvedne si zasilku a jede

Promiň naše firma posílal firmami PPL - na pičku - mraky rozbitých zásilek, GLS - šlo to a DPD a v pořádku. Opravdu se chovají k zásilkách jako prasata, i když tam bylo křehké, ale fakt je nutné vědět, že tam musí být na balíku křehké, oni jsou pak schopni se k tomu chovat, jako ke kusu :mravenec:.
   Návrat  
PříspěvekZaslal: 19.3.2008 , 10:38   Citovat  

jj krehke tam bylo bouzel nepomohlo Smutný
   Návrat  

Obsah fóra Honda-club.cz   
Skur....servis
Fórum: Volná diskuze
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: