Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[1]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
Jak ochránit proti korozi???
Fórum: Volná diskuze
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9  Další 
Zaslat odpověď

Strana 1 z 9
lazzzik je teď offline  lazzzik
1 háčko
PříspěvekZaslal: 10.9.2011 , 19:48   Citovat  

zdravím vás,zajímalo by mě,jak ošetřujete proti korozi,co používáte za nátěry?jaké máte postupy?
Napíši svůj postup,jak si myslím že by to mělo být:
1)odstraním rez nejlépe až na holý kov
2)pořádně odmastím
3)nanesu odrezovač
4)základní nátěr 2-3 vrstvy
5)nanesu barvu(jakou by jste mi doporučily?)
Až si pořídím novou Honda tak bych jí chtěl opravdu co nejvíc ochránit proti korozi,tak budu moc rád když mi napíšete a poradíte co používate vy za materiál a případně jaký máte vy sami postup.Děkuji přátele
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
Brnďa je teď offline  Brnďa
5 háček
PříspěvekZaslal: 10.9.2011 , 19:50   Citovat  

ja ti popíšu postup co dělali mechoši v servise ford, ale ten tvuj postup je lepší myslím,,, jinak na podvozku bublinky se rzi se odskrabli a natreli gumoasfaltem a drzelo to chvilku Úsměv Jinak koukni do temat od uživatele Ginda ten dělal takové repase a je tam pěkně vše nafoceno Úsměv
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 10.9.2011 , 19:54   Citovat  

děkuji za odpověd:-)co se týče podvozku,tak nevím jestli mám sundat origo nátěr a jít až na plech nebo jestli by bylo dobré zachovat origo nátěr....co myslíte?
   Návrat  
Streetkid je teď offline  Streetkid
Partner H-C
Členství: Žádné
PříspěvekZaslal: 10.9.2011 , 19:58   Citovat  

používám nátěr Chelade od firmy Chemsearch. Je to inhibitor (pohlcovač) rzi na bázi titanu a podle výrobce to přeměňuje rez na povrchový nátěr..je to bílá sranda, která zreaguje se rzí domodra až dočerna.
Mně to už rok funguje a i ostatní jsou spokojení. Cena cca 400,-/litr Úsměv
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 10.9.2011 , 20:06   Citovat  

Streetkid napsal:
používám nátěr Chelade od firmy Chemsearch. Je to inhibitor (pohlcovač) rzi na bázi titanu a podle výrobce to přeměňuje rez na povrchový nátěr..je to bílá sranda, která zreaguje se rzí domodra až dočerna.
Mně to už rok funguje a i ostatní jsou spokojení. Cena cca 400,-/litr Úsměv

takže jestli tomu rozumím tak to je náký lepčí odrezovač?
   Návrat  
Partner H-C
PříspěvekZaslal: 10.9.2011 , 20:11   Citovat  

tak nějak, rez reaguje s titanovými sloučeninami - je to jeden z nejlepších inhibitorů..a pač titan a US výrobek, proto asi ta cena Úsměv ..prodává se to pouze v 5l kanystrech, je to na mostní konstrukce, do provozů atd.
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 10.9.2011 , 20:14   Citovat  

a na to může ještě přijít nátěr ne?Úsměvpřípadně,dalo by se to u tebe do budoucna obědnat?
   Návrat  
Partner H-C
PříspěvekZaslal: 10.9.2011 , 20:16   Citovat  

jo, na to je doporučená finální barva, tato vrstvička zreagovaneho titanu funguje jako základovka..
Já ten kanystr rozprodával před rokem, mám už jen litr na svoje potřeby. Nabízejí to často na aukru, jen teď to tam zrovna neni
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 10.9.2011 , 20:22   Citovat  

Streetkid napsal:
jo, na to je doporučená finální barva, tato vrstvička zreagovaneho titanu funguje jako základovka..
Já ten kanystr rozprodával před rokem, mám už jen litr na svoje potřeby. Nabízejí to často na aukru, jen teď to tam zrovna neni

ok díky,zkusím se nikde kouknout.. Úsměv
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 10.9.2011 , 20:29   Citovat  

lazzzik napsal:
ok díky,zkusím se nikde kouknout.. Úsměv
ja mam taky litr chelade od streeta...je to zajimava vecicka, udela to docela silnou vrstvu a je fakt, ze lemy se nezdaj uz nejakej ten patek ze by ackoliv sou shnily nejak pokracovali v reznuti Velmi šťastný asi neco co fakt funguje...zkousel sem to ze srandy a drzi..
   Návrat  
Petr 78 je teď offline  Petr 78
5 háček
PříspěvekZaslal: 10.9.2011 , 20:33   Citovat  

Já zrovna teď řeším korozi na nápravách. Volnou rez obrousím drátěným kartáčem (není třeba úplně na čistý kov), odmastím a kydnu na to dvě silné vrstvy Hammeritu nebo Alkytonu. Toť vše. Mám to vyzkoušeno na více autech a když se to udělá přesně jak píšu tak se už rez neobjeví ani pod dvou zimách.
Pokud tím originálním nátěrem na spodku myslíš PVC plastizol, tak ten bych určitě nesundaval. Ani není třeba ho dodatečně přetírat pokud není poškozený.
Jo a nejvíc důležité je ošetřit veškeré dutiny(hlavně dveře, práhy, zadní blatníky) voskem na to určeným. Já mám v oblibě český Rezistin ML.
   Návrat  
Hondik je teď offline  Hondik
4 háčka
PříspěvekZaslal: 10.9.2011 , 20:39   Citovat  

Petr 78 napsal:
Já zrovna teď řeším korozi na nápravách. Volnou rez obrousím drátěným kartáčem (není třeba úplně na čistý kov), odmastím a kydnu na to dvě silné vrstvy Hammeritu nebo Alkytonu. Toť vše. Mám to vyzkoušeno na více autech a když se to udělá přesně jak píšu tak se už rez neobjeví ani pod dvou zimách.
Pokud tím originálním nátěrem na spodku myslíš PVC plastizol, tak ten bych určitě nesundaval. Ani není třeba ho dodatečně přetírat pokud není poškozený.
Jo a nejvíc důležité je ošetřit veškeré dutiny(hlavně dveře, práhy, zadní blatníky) voskem na to určeným. Já mám v oblibě český Rezistin ML.

ANO ŠÉFE
presne tak natrit alkyton predtim bud opiskovat nebo obrousit aby tam nebyly kousky rzi odmastit a natrit pripadne jeste zalakovat pruhlednym lakem a pohoda
taky me to jeste ceka na VTi hlavne stabilizatory ty jsou jak liska bystrouska Velmi šťastný
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 10.9.2011 , 20:49   Citovat  

Petr 78 napsal:

Před pár dny jsem se bavil s jedním pánem z barvy laky a ten mi říkal že Hammerit stojí za pěknou bačkoru,že to je jen mediální reklama,prostě mi ho vůbec nedoporučoval,tak nevím co je na tom pravdy Úsměv Na ten alkyton jsem se dočetl hezké recenze..
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 10.9.2011 , 21:15   Citovat  

ja mam od Alkytonu cely podvozek ramena tahla stabiky trmeny motorovy prostor podbehy
predni trmeny navic zalakovane pruhlednym lakem a drzi to zidovska vira ci jak se to rika pořádnej výtlem
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 10.9.2011 , 21:20   Citovat  

Hondik napsal:
ja mam od Alkytonu cely podvozek ramena tahla stabiky trmeny motorovy prostor podbehy
predni trmeny navic zalakovane pruhlednym lakem a drzi to zidovska vira ci jak se to rika pořádnej výtlem

když už tak už Velmi šťastný Velmi šťastný čili tady platí,čím více vrstev toho alkytonu dám,tak tím jen lépe?žeÚsměv
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 10.9.2011 , 21:22   Citovat  

lazzzik napsal:
když už tak už Velmi šťastný Velmi šťastný čili tady platí,čím více vrstev toho alkytonu dám,tak tím jen lépe?žeÚsměv

zalezi jak na co a jak je to dobre ocisteno ja sem vsechno nechaval piskovat a pak sem tomu dal 2-3 vrstvy Úsměv
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 10.9.2011 , 21:28   Citovat  

Hondik napsal:
zalezi jak na co a jak je to dobre ocisteno ja sem vsechno nechaval piskovat a pak sem tomu dal 2-3 vrstvy Úsměv

mám v plánu tak trochu něco podobného jak ginda,takové veci jako zadní čelo,podvozek,přední čelo,podběhy atd..takové věci budu dělat drátákem na vrtačce.Takže dám tomu 3 vrstvy.
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 10.9.2011 , 21:41   Citovat  

lazzzik napsal:
mám v plánu tak trochu něco podobného jak ginda,takové veci jako zadní čelo,podvozek,přední čelo,podběhy atd..takové věci budu dělat drátákem na vrtačce.Takže dám tomu 3 vrstvy.

tak az tak moc sem do toho nesel pokud tam byla jeste ta puvodni vrstva tak tu sem tam nechal na tech podbehah a jenom to ocistil kde to bylo rezave pak odmastil a natrel nejdriv cernou matnou ta se moc spinila a vypadalo to hnusne tak sem to pretrel bilou asi tak 3x bo ta cerna pustila tak sem to musel nekolikrat pretrit aby to bylo opravdu bile Velmi šťastný Velmi šťastný
   Návrat  
Petr 78 je teď offline  Petr 78
5 háček
PříspěvekZaslal: 10.9.2011 , 22:02   Citovat  

lazzzik napsal:
Před pár dny jsem se bavil s jedním pánem z barvy laky a ten mi říkal že Hammerit stojí za pěknou bačkoru,že to je jen mediální reklama,prostě mi ho vůbec nedoporučoval,tak nevím co je na tom pravdy Úsměv Na ten alkyton jsem se dočetl hezké recenze..

Jo, je fakt, že jsem přešel z Hammeritu na Alkyton a je tam vidět znatelný rozdíl. Alkyton mnohem lépe kryje, líp se s ním pracuje, ale pomaleji schne.
Ale ani Hammerite není špatnej. Co jsem s ním kdy natíral (i brzdiče a brzdové bubna) tak to drží a nerezne.
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 10.9.2011 , 22:16   Citovat  

Hondik napsal:
tak az tak moc sem do toho nesel pokud tam byla jeste ta puvodni vrstva tak tu sem tam nechal na tech podbehah a jenom to ocistil kde to bylo rezave pak odmastil a natrel nejdriv cernou matnou ta se moc spinila a vypadalo to hnusne tak sem to pretrel bilou asi tak 3x bo ta cerna pustila tak sem to musel nekolikrat pretrit aby to bylo opravdu bile Velmi šťastný Velmi šťastný

já nejspíš asi u budoucího autadám starou vrstvu pryč,pač buchvi co bude pod tím..
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 10.9.2011 , 22:20   Citovat  

má ještě nikdo zkušenost s nákou barvou proti korozi? Úsměv
   Návrat  
Lukas28 je teď offline  Lukas28
4 háčka
Členství: Gold
PříspěvekZaslal: 11.9.2011 , 9:00   Citovat  

lazzzik napsal:
má ještě nikdo zkušenost s nákou barvou proti korozi? Úsměv

malé věci jako jsou ramena atd si nechávám dávat do komaxitu. Nevyjde to draho a je to bez práce Se stydím

nejdůležitějsí je se zbavit rezu OK
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 11.9.2011 , 9:03   Citovat  

Lukas28 napsal:
malé věci jako jsou ramena atd si nechávám dávat do komaxitu. Nevyjde to draho a je to bez práce Se stydím

nejdůležitějsí je se zbavit rezu OK

díky za odpověd,taky jsem přemýšlel že bych ramena atd nechal opískovat a komaxit ale zase na druhou stránku proč dávat peníze za tohle,když si to mohu udělat ocelákem na vrtačce sám a nabarvit. Úsměv
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 11.9.2011 , 9:12   Citovat  

lazzzik napsal:
díky za odpověd,taky jsem přemýšlel že bych ramena atd nechal opískovat a komaxit ale zase na druhou stránku proč dávat peníze za tohle,když si to mohu udělat ocelákem na vrtačce sám a nabarvit. Úsměv
to je presne to ocelakem na vrtacce a nabarvit Velmi šťastný ja uz jsem taky zlenivel a nerad mam pak plnej nos a pusu a vlasy od ulomku rzi, tak to dam do komaxu kdys to jde a ten fakt vydrzi vsechno Úsměv
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 11.9.2011 , 9:20   Citovat  

Brnďa napsal:
to je presne to ocelakem na vrtacce a nabarvit Velmi šťastný ja uz jsem taky zlenivel a nerad mam pak plnej nos a pusu a vlasy od ulomku rzi, tak to dam do komaxu kdys to jde a ten fakt vydrzi vsechno Úsměv

tady u nás máme pískovnu,tak až budu mít čas,tak se tam dojdu zeptat kolik by za to chtěli,když by to nebyla náká závratná částka,tak bych toho asi využil ale jinak si to radči udělám sám Mrk pořád koukám po těch antikorozních barvách,mám asi jednu podmínku a to aby barva byla bílá.Má tedy jeětě nikdo zkušenost s nákou?:o)
   Návrat  
Partner H-C
PříspěvekZaslal: 11.9.2011 , 9:25   Citovat  

Petr 78 napsal:
Jo, je fakt, že jsem přešel z Hammeritu na Alkyton a je tam vidět znatelný rozdíl. Alkyton mnohem lépe kryje, líp se s ním pracuje, ale pomaleji schne.
Ale ani Hammerite není špatnej. Co jsem s ním kdy natíral (i brzdiče a brzdové bubna) tak to drží a nerezne.

používal sem Alkyton i Hammer a právě ten hammer v černé lesklé je neco šíleného, chce to při natírání štětkou aspoň dvě vrstvy, pač i když je to husté jak med tak to vůbec nekryje! Pixla ubývá před očima a dáš jednu vrstvu jako základ a za týden máš ve šmouhách kuličky koroze
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 11.9.2011 , 9:44   Citovat  

Streetkid napsal:
používal sem Alkyton i Hammer a právě ten hammer v černé lesklé je neco šíleného, chce to při natírání štětkou aspoň dvě vrstvy, pač i když je to husté jak med tak to vůbec nekryje! Pixla ubývá před očima a dáš jednu vrstvu jako základ a za týden máš ve šmouhách kuličky koroze

hammer už sem zamítnul,jak jsem již psal,na alkyton jsem slyšel chválu.Ale zajímalo by mě,jestli nikdo používa ještě něco?alkyton je jednosložkový,tuším nebyla by spíš lepčí náká dvousložková barva?
   Návrat  
alien44 je teď offline  alien44
3 háčka
PříspěvekZaslal: 11.9.2011 , 10:03   Citovat  

lazzzik napsal:
hammer už sem zamítnul,jak jsem již psal,na alkyton jsem slyšel chválu.Ale zajímalo by mě,jestli nikdo používa ještě něco?alkyton je jednosložkový,tuším nebyla by spíš lepčí náká dvousložková barva?

Nebyla kvůli způsobu použití. Obecně se 2k barvy používají buď kvůli tvrdosti, chem. odolnosti nebo kvalitě (voda/teplota/prostředí) a hlavně v průmyslové oblasti. Nedokážu si představit, jak si musím pořád hrát s tužením atd, když jde o 2-3 kg barvy. Jsou i barvy, které mají delší zpracovatelnost ale to už záleží, kde se co prodává a pokud to s tebou bude někdo řešit kvůli tak malé zakázce. Pokud to chceš použít přímo na rez, tak ti žádná 2k barva nepomůže. Neznám žádnou, co by dělali přímo na rez. Můžu ti doporučit 2k epoxid základ a na to 2k polyuretan ale jak bylo psáno nahoře. Očistit, odmastit, odrezovač, nechat působit, zase odmastit a pak můžeš vesele natírat. Dokonale připravený povrch je 1/2 úspěchu.
K Hammerittu... není to nejhorší ale ve srovnání s Alkytonem dopadl v solné komoře daleko hůře. Navíc se alkyton prodává levněji a alkyton má taky výborný základ a penetrátor na rez. Lépe myslím dopadl voďák Antirezin ale nevím, jestli to někdo ještě prodává. Nedávno jsem ho scháněl asi za 350,- 0,75l. Osobně chci teď vyzkoušet Hostagrund blokátor rzi akorát ta chuť do toho teď není Úsměv.
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 11.9.2011 , 10:04   Citovat  

Streetkid napsal:

takže když použiju chelade tak už pak nemusím dávat základní nátěr?udělá tam dostatečnou vrstvu?
   Návrat  
kefa je teď offline  kefa
3 háčka
PříspěvekZaslal: 11.9.2011 , 10:07   Citovat  

ahoj, tady je postup a fotky jak jsme postupovali na mém autě tudy odkaz

obroušeno na kov, odmaštěno,použít inhibitor na navázání rzi ( wurth to umí v litrovce- dokážu zajistit) pak nanešen podklad ve spreji, a stříknuto polyuretanovým stříkatelným tmelem a je dokanelo ochráněno.

edit: vyvoskování veškerých dutin voskem je samozřejmostí

(použita chemie od wuerthu od A po Z a spokojenost)
   Návrat  

Obsah fóra Honda-club.cz   
Jak ochránit proti korozi???
Fórum: Volná diskuze
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9  Další 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina