Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[1]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
Pozor policie má novou hračku
Fórum: Volná diskuze
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku 1, 2, 3, 4, 5  Další 
Toto téma je zamknuto, nemůžete zde přidávat odpovědi ani upravovat své příspěvky!

Strana 1 z 5
optimas je teď offline  optimas
4 háčka
PříspěvekZaslal: 25.8.2011 , 16:45   Citovat  

Dnes ukázali ve zprávách ,že Polští policisté dali našim policajtům měřák na propustnost světla přes sklo. Takže co mají folie na oknech to budou mít teď těžký. Prý pokuta až 10.000 kč a budou se hlavně zaměřovat na Tunnigáře a přední skla. První měřáky mají v moravskoslezském kraji. Takže to budem mít kruté to mi hlava nebere
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
KureKungPao je teď offline  KureKungPao
3 háčka
PříspěvekZaslal: 25.8.2011 , 16:48   Citovat  

kdo ví co tam má a má to homologovaný tak se nemusí bát Hihi
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
4 háčka
PříspěvekZaslal: 25.8.2011 , 16:50   Citovat  

KureKungPao napsal:

pokud budeš mít na předních sklech víc jak 70% tak si myslím že ti atest nepomůže Hihi
   Návrat  
posero je teď offline  posero
5 háček
PříspěvekZaslal: 25.8.2011 , 17:18   Citovat  

optimas napsal:
pokud budeš mít na předních sklech víc jak 70% tak si myslím že ti atest nepomůže Hihi

každej kdo má takhle zatmavený přední skla by zasloužil pokutu protože v tom nic nevidí ....
   Návrat  
sablos je teď offline  sablos
5 háček
Členství: Žádné
PříspěvekZaslal: 25.8.2011 , 17:20   Citovat  

posero napsal:
každej kdo má takhle zatmavený přední skla by zasloužil pokutu protože v tom nic nevidí ....
je to dobrý v tom souhlasim, když jsem koupil auto tak bylo celý zatmavený v noci když jsem se vracel byl běs a hrůza zaparkovat, prvni co jsem druhej den udělal že jsem to sundal a mam pokoj. jen at klucí testujou a kdo si to zaslouží at platí.
   Návrat  
Dany je teď offline  Dany
Partner H-C
PříspěvekZaslal: 25.8.2011 , 17:22   Citovat  

KureKungPao napsal:

Pokud máš z výroby zatmavená skla, je to asi 95% možného zatmavení dle předpisu, takže i když dáš potom homologovanou folii tak se Ti to ztmavení vlastně "sečte" a celková propustnost již předpisům neodpovídá, měřili jsme to teď na technický s klukama a je pokud někdo bude mít měřák na propustnost, jsi i s homologovanejma foliema na předních bočních sklech v háji Smutný
   Návrat  
Bully je teď offline  Bully
Moderátor
PříspěvekZaslal: 25.8.2011 , 17:45   Citovat  

Dany napsal:
Pokud máš z výroby zatmavená skla, je to asi 95% možného zatmavení dle předpisu, takže i když dáš potom homologovanou folii tak se Ti to ztmavení vlastně "sečte" a celková propustnost již předpisům neodpovídá, měřili jsme to teď na technický s klukama a je pokud někdo bude mít měřák na propustnost, jsi i s homologovanejma foliema na předních bočních sklech v háji Smutný

OK Stara znama pravda. Nekdy je z vyroby opravdu uz temer 100%. Tusim ze uz i v ceskych luzich a hajich zacina prituhovat co se technickeho stavu aut tyka, jeste by se melo myslet i na druhou stranu mince a to na system podle ktereho bude moznost legalizovat ruzne upravy na autech. Jako to funguje vsude jinde. Vyjde to mnohem draz, zase je to ale aspon legalni postup a hlavne se zarukou bezpecnosti, ze nejde o zivelne garazove bastleni.
   Návrat  
Spacir je teď offline  Spacir
2 háčka
PříspěvekZaslal: 25.8.2011 , 17:58   Citovat  

Co jsem koukal na ceny Dekry, tak homologace od nich vyjde víc, než ty tuningové díly. papa HaHaaa
   Návrat  
capino je teď offline  capino
3 háčka
Členství: Gold
PříspěvekZaslal: 25.8.2011 , 18:04   Citovat  

tuší někdo kolik má C6G z výroby? to mi hlava nebere
   Návrat  
M@jk je teď offline  M@jk
Moderátor
Členství: Gold
PříspěvekZaslal: 25.8.2011 , 18:06   Citovat  

Spacir napsal:
Co jsem koukal na ceny Dekry, tak homologace od nich vyjde víc, než ty tuningové díly. papa HaHaaa

Zdarec,
a to je právě to právo volby:
1) chceš to? Ano, zaplatíš.
2) chceš to? Nemáš na to, smůla.
3) chceš to? Nemáš na to, dáš si to tam? Postih

Velmi prosté.
   Návrat  
maxxi je teď offline  maxxi
3 háčka
PříspěvekZaslal: 25.8.2011 , 18:19   Citovat  

Tak to je super dnes jsem nechal nalepit folie a jsou černé jak noc bez měsíce Smutný no nic budu smlouvat Lucy
   Návrat  
Moderátor
PříspěvekZaslal: 25.8.2011 , 18:20   Citovat  

Spacir napsal:

Jenomze v EU ceny nedela Dekra (nebo jina zkusebna) ale STK. Jde o to ze musis mit certifikat TUV (ktery zaruci ze konkretni dil je vyzkouseny na konkretni vuz) a potom za urcity poplatek na STK nechas dil homologovat a zapsat do dokladu. Rozdil je tedy v tom ze (viz zmineny odkaz) Dekra zkousky na konkretni vuz provadi (ale netusim co je potreba dal pro zapis do TP), zatimco pri postupu s TUV certifikaty zkousky odpadaji, kdyz uz jsou jednou statni zkusebnou provedene.
Bezne to potom vychazi treba 50€ za kola s jinym ET, 100€ za kola s jinym ET i prumerem v palcich, 200€ za sadu pruzin atd. atd. . Kdyz si dil objednate a nechate namontovat v autoservisu a dolozite to fakturou, byva potom na STK sleva cca 50% (aspon tady v Lucembursku). Jina vec je zpravidla vyssi nakupni cena v obchode nez nekde v E-shopu a hlavne nekrestanska cena za montaz, casto se to ani nevyplati .
   Návrat  
2 háčka
PříspěvekZaslal: 25.8.2011 , 18:22  Naposledy upravil Spacir dne 25.8.2011 , 18:25, celkově upraveno 1 krát. Citovat  

M@jk napsal:
Zdarec,
a to je právě to právo volby:
1) chceš to? Ano, zaplatíš.
2) chceš to? Nemáš na to, smůla.
3) chceš to? Nemáš na to, dáš si to tam? Postih

Velmi prosté.

To právě byla reakce na Bullyho. Plně s tím souhlasím. Sám bych si věci na autě rád legalizoval, ale rozumně a v mezích. Jestli to půjde takhle dál pouze jedním směrem, tak se bojím, že auto bude jezdit pouze na paleťáku. pořádnej výtlem

Bully napsal:
Jenomze v EU ceny nedela Dekra (nebo jina zkusebna) ale STK. Jde o to ze musis mit certifikat TUV (ktery zaruci ze konkretni dil je vyzkouseny na konkretni vuz) a potom za urcity poplatek na STK nechas dil homologovat a zapsat do dokladu. Rozdil je tedy v tom ze (viz zmineny odkaz) Dekra zkousky na konkretni vuz provadi (ale netusim co je potreba dal pro zapis do TP), zatimco pri postupu s TUV certifikaty zkousky odpadaji, kdyz uz jsou jednou statni zkusebnou provedene.
Bezne to potom vychazi treba 50€ za kola s jinym ET, 100€ za kola s jinym ET i prumerem v palcich, 200€ za sadu pruzin atd. atd. . Kdyz si dil objednate a nechate namontovat v autoservisu a dolozite to fakturou, byva potom na STK sleva cca 50% (aspon tady v Lucembursku). Jina vec je zpravidla vyssi nakupni cena v obchode nez nekde v E-shopu a hlavne nekrestanska cena za montaz, casto se to ani nevyplati .

No pořád lepší varianta, než se nechat osolit ve správním řízení. Velmi šťastný
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 25.8.2011 , 18:24   Citovat  

posero napsal:

Otázkou je na kolik % si to necháš zatmavit. Když jseš mravenec a dáš si 5 % folie tak je jasný ,že nic neuvidíš. Já mám přeba 30% a když jedu tak oproti přednímu sklu není skoro žádný rozdíl. Tedy zevnitř z venku to už poznat jde
   Návrat  
GrygarMartin2 je teď offline  GrygarMartin2
3 háčka
PříspěvekZaslal: 25.8.2011 , 18:28   Citovat  

clona na předním skle může mít jakou velikost? Myslím že středem ji splnuji, ale boky mám mnohem širší, aby to vypadalo že je rovná... tohle je taky problém?
   Návrat  
2 háčka
PříspěvekZaslal: 25.8.2011 , 18:30   Citovat  

GrygarMartin2 napsal:
clona na předním skle může mít jakou velikost? Myslím že středem ji splnuji, ale boky mám mnohem širší, aby to vypadalo že je rovná... tohle je taky problém?

Já jí mám po sklopení stínítka přesně překrytou a už to se hodně nelíbí a nejspíš to tak nesmí být. pořádnej výtlem
   Návrat  
3 háčka
PříspěvekZaslal: 25.8.2011 , 18:32   Citovat  

Spacir napsal:
Já jí mám po sklopení stínítka přesně překrytou a už to se hodně nelíbí a nejspíš to tak nesmí být. pořádnej výtlem

já když dám clonítka dolů, tak půlka je před clonou a druhá půlka za clonou, se mi to akorád lomí v půlce stínítka.
   Návrat  
2 háčka
PříspěvekZaslal: 25.8.2011 , 18:35   Citovat  

GrygarMartin2 napsal:
já když dám clonítka dolů, tak půlka je před clonou a druhá půlka za clonou, se mi to akorád lomí v půlce stínítka.

Mně řekli, že to má jít dolů, že to brání ve výhledu z vozidla. to mi hlava nebere Už jsem se s tou myšlenkou smířil a pomalu se blíží den, kdy to půjde dolů. Bueee
   Návrat  
Moderátor
PříspěvekZaslal: 25.8.2011 , 18:36   Citovat  

GrygarMartin2 napsal:

Pokud to neni originalni pruh co je na skle uz z vyroby tak na predni sklo nesmi. Na predni sklo nesmi absolutne nic, krome vyjimek jako jsou napr. dalnicni znamky.
   Návrat  
3 háčka
PříspěvekZaslal: 25.8.2011 , 18:36   Citovat  

položím pravítko a nožem seříznu 2-3cm nebo nejlíp vědět kolik je povolenou, qt to seříznu na povolenou hranici.

edit: cože??? tam nesmí být ani malinký clonítko?

A co když si tu clonu nechám udělat z folii kterýma se dělají okna, tak bude průhledná a z venku bude černá..? tohle taky není povolený?
   Návrat  
Hrošík je teď offline  Hrošík
1 háčko
PříspěvekZaslal: 25.8.2011 , 18:43   Citovat  

Jinak ještě doplním, že pokud máš už z výroby nějak zatmavené přední okna, tak na ně už žádnou jinou folii dávat nemůžeš.

Jsem si říkal, OK, ta moje plechovka nic takového mít nebude a koukal jsem na to a mám tam napsáno tepreted, tudíž jsem v háji a přitom to není vůbec poznat. Smutný
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 25.8.2011 , 18:52   Citovat  

GrygarMartin2 napsal:
položím pravítko a nožem seříznu 2-3cm nebo nejlíp vědět kolik je povolenou, qt to seříznu na povolenou hranici.

edit: cože??? tam nesmí být ani malinký clonítko?

A co když si tu clonu nechám udělat z folii kterýma se dělají okna, tak bude průhledná a z venku bude černá..? tohle taky není povolený?

Pochop to na předním skle nesmí být vůbec nic jak říká Bully. Takže neřezat ,ale strhnout. Já taky jdu příští rok na STK a musím strhnout folie na předních sklech a brácha měl dokonce folie na předních sklech zapsané v malém TP a musely dolů
   Návrat  
rotker je teď offline  rotker
4 háčka
PříspěvekZaslal: 25.8.2011 , 19:06   Citovat  

GrygarMartin2 napsal:

Já jí mám na čelním skle taky a nikdo mi nikdy nic neřekl, ani na STK ani v zahraničí a to jsou rakušáci pěkný paka kuky kuk ale je fakt, že vypadá jak origo Úsměv
   Návrat  
ReNo je teď offline  ReNo
5 háček
PříspěvekZaslal: 25.8.2011 , 19:24   Citovat  

Uz jsem tu mnohokrat cetl, ze se bude platit za tuningova svetla, za xenony v cockach, za hlasite vyfuky ... za diru mezi zuby ..
A doted jsem platil pouze za absenci predni SPZ.
Videl bych to tak, ze blbec zaplati i za rozlite piti v kufru .. zatimco clovek s beznou komunikacni schopnosti zaplati jen v pripade, ze potka zrovna toho blbce HaHaaa

Mimochodem, porad ctu, jak neni nic videt pres zatmavena skla. Celni sklo mam v serii, bocni mam 96% a vidim zcela v pohode. Az zase budete hanit foliare .. tak si zprvu sednete do auta s moderni znackovou folii a pak piste VTEC
   Návrat  
posero je teď offline  posero
5 háček
PříspěvekZaslal: 25.8.2011 , 19:37   Citovat  

optimas napsal:
Otázkou je na kolik % si to necháš zatmavit. Když jseš mravenec a dáš si 5 % folie tak je jasný ,že nic neuvidíš. Já mám přeba 30% a když jedu tak oproti přednímu sklu není skoro žádný rozdíl. Tedy zevnitř z venku to už poznat jde
jo ale i tak v noci v zrcátku nic nevidíš ... a za to bych vraždil
   Návrat  
Partner H-C
PříspěvekZaslal: 25.8.2011 , 19:40  Naposledy upravil Dany dne 25.8.2011 , 19:47, celkově upraveno 1 krát. Citovat  

Bully napsal:
Pokud to neni originalni pruh co je na skle uz z vyroby tak na predni sklo nesmi. Na predni sklo nesmi absolutne nic, krome vyjimek jako jsou napr. dalnicni znamky.

Tak toto pravda uplne neni. Na kazdem skle, pokud se na nej podivas peclive, je na bocni strane specialni ryska, ktera ukazuje, jak maximálne velke muze byt zakryti predniho skla pri zachovani urcite pruhlednosti v tom pruhu (tady si tu hodnotu jiz presne nepamatuji)... Na Hondach to je cca 10-13cm od horni hrany...
Pokud to stinitko nalepite zevnitr skla a bude z polopruhledne folie, tak to pravdepodobne projde (muzete se domnivat, ze to tam bylo z vyroby stejne jako policie a STK, nikdo si neni jisty tak to vylozene neresi), pokud to je nepruhledna folie nebo to je nalepene zvenku, tak neprojde ani toto...

FOTO: CR-V 1G, CR-V 3G, CTR 7G

IMAG0247.jpg

Zobrazení obrázku v plné velikosti.
IMAG0247.jpg, 317.6 kB

IMAG0248.jpg

IMAG0248.jpg, 276.19 kB

IMAG0249.jpg

IMAG0249.jpg, 414.9 kB

IMAG0250.jpg

IMAG0250.jpg, 248.49 kB

IMAG0251.jpg

IMAG0251.jpg, 756.62 kB

IMAG0253.jpg

IMAG0253.jpg, 445.81 kB
   Návrat  
Moderátor
PříspěvekZaslal: 25.8.2011 , 19:42   Citovat  

ReNo napsal:
Uz jsem tu mnohokrat cetl, ze se bude platit za tuningova svetla, za xenony v cockach, za hlasite vyfuky ... za diru mezi zuby ..
Videl bych to tak, ze blbec zaplati i za rozlite piti v kufru .. zatimco clovek s beznou komunikacni schopnosti zaplati jen v pripade, ze potka zrovna toho blbce HaHaaa

Mimochodem, porad ctu, jak neni nic videt pres zatmavena skla. Celni sklo mam v serii, bocni mam 96% a vidim zcela v pohode. Az zase budete hanit foliare .. tak si zprvu sednete do auta s moderni znackovou folii a pak piste VTEC

Nejde o to ze potkas blbce jak si myslis, ale nekoho kdo dela svou praci. Ona je spousta tech nepovolenych uprav i nebezpecna, pokud se montuje takhle zivelne.
U folie potom nejde zdaleka jenom o tvuj pocit ze zrovna ty vidis, pri snizene viditelnosti totiz i ty vidis s takovou folii hur (nepolemizuj ze ne, o kolik % se snizi propustnost svetla, o to hur to bude). Konkretni auto taky malokdy ridi pouze jediny ridic a nekdo muze videt hur. Dal jde o pruhled i cizim autem pro ciziho ridice a o to aby jiny videl tebe ve tvem voze jak reagujes (tj. nejde jenom o to videt ale i byt viden). To neni z me hlavy, tohle jsou jenom dalsi duvody proc je na celnim skle i prednich bocnich urcity limit zatmaveni.
Po X-te, jisteze prudic zaplati na pokutach teoreticky vic nez normalne se chovajici clovek, slusnym chovanim se ale ani v civilizovanem svete nevykecas z toho ze mas treba v aute uplne jiny a 2x tak vykonny motor nez tam ma byt apod. .
   Návrat  
Partner H-C
PříspěvekZaslal: 25.8.2011 , 19:45   Citovat  

ReNo napsal:

Mel jsem to na EVU9 (tmave bocni, na celni sklo bych nikdy folii nedal osobne), je pravda, ze ve dne naprosto v pohode, dokonce to je prijemne, pokud pali slunce, ale v noci bych vrazdil... Nakonec jsem na prednich bocnich sklech tu folii strhnul a dal svetlejsi, nejtmavsi s moznou homologaci, nicmene prave diky origo zatmavenym sklum uz absolutni propustnost nesplnuji, ale pokud je atest, tak se to nastesti moc neresi... Ale to plati hlavne u nas, v Rakousku jsem s tim treba problem mel a dokonce na jinem aute jednou cestou na ring i v Nemecku...
   Návrat  
Moderátor
PříspěvekZaslal: 25.8.2011 , 19:51   Citovat  

Dany napsal:
Tak toto pravda uplne neni. Na kazdem skle, pokud se na nej podivas peclive, je na bocni strane specialni ryska, ktera ukazuje, jak maximálne velke muze byt zakryti predniho skla pri zachovani urcite pruhlednosti v tom pruhu (tady si tu hodnotu jiz presne nepamatuji)... Na Hondach to je cca 10-13cm od horni hrany...
Pokud to stinitko nalepite zevnitr skla a bude z polopruhledne folie, tak to pravdepodobne projde (muzete se domnivat, ze to tam bylo z vyroby stejne jako policie a STK, nikdo si neni jisty tak to vylozene neresi), pokud to je nepruhledna folie nebo to je nalepene zvenku, tak neprojde ani toto...

Rysek tam muze byt klidne nekolik, kazdopadne nejenom v CR plati to co jsem napsal pred tebou a je to uvedeno v zakone, tak i ve vykladech zakona, stanoviscich MD apod. . Jednoznacne plati ze na celni sklo krome vyjimek jako ta dalnicni znamka nesmi dodatecne prijit zadny protislunecni pruh, reklamni nalepka, zadna ani cira folie apod. . A zase uz ponekolikate- ze diky benevolenci policie nebo techniku na STK (korupci, znamostem, ...) neco projde neznamena ze to neni zakonem vyslovene zakazane.
   Návrat  
ReNo je teď offline  ReNo
5 háček
PříspěvekZaslal: 25.8.2011 , 19:56  Naposledy upravil ReNo dne 25.8.2011 , 19:57, celkově upraveno 1 krát. Citovat  

Bully napsal:
Nejde o to ze potkas blbce jak si myslis, ale nekoho kdo dela svou praci. Ona je spousta tech nepovolenych uprav i nebezpecna, pokud se montuje takhle zivelne.
U folie potom nejde zdaleka jenom o tvuj pocit ze zrovna ty vidis, pri snizene viditelnosti totiz i ty vidis s takovou folii hur (nepolemizuj ze ne, o kolik % se snizi propustnost svetla, o to hur to bude). Konkretni auto taky malokdy ridi pouze jediny ridic a nekdo muze videt hur. Dal jde o pruhled i cizim autem pro ciziho ridice a o to aby jiny videl tebe ve tvem voze jak reagujes (tj. nejde jenom o to videt ale i byt viden). To neni z me hlavy, tohle jsou jenom dalsi duvody proc je na celnim skle i prednich bocnich urcity limit zatmaveni.
Po X-te, jisteze prudic zaplati na pokutach teoreticky vic nez normalne se chovajici clovek, slusnym chovanim se ale ani v civilizovanem svete nevykecas z toho ze mas treba v aute uplne jiny a 2x tak vykonny motor nez tam ma byt apod. .

Tak abych to zjednodusil a nevytvarel dlouhou diskuzi.
Psalo se tu o pokutach a o tom, kterak z daneho vozu neni videt. A ja tvrdim, ze tomu tak zdaleka neni. Sam jsem videl nekolik folii a co folie to jinej pohled ven. Pri stejnem zatmaveni .. ja osobne mam 85% procent folie Suntec + 45% pokoveni + neco jeste seriove zatmaveni. Problem mam jen ve sve podzemni garazi, to radeji sundavam skla ... abych lepe videl pri zajizdeni do kobky Úsměv
Ale abych tu cetl, kterak jsem pirat jen proto, ze mam zatmaveno a tudiz vidim prd .. to je na moji naturu trochu moc Úsměv
V necem ma Dany pravdu, pri prudkem svetle je naopak zatmaveni nejen prijemnejsi, ale take podstatne bezpecnejsi nez nezatmavene sklo .. nejsem tolik unaven z prazeni z boku .. a pri pohledu pres bocni okenko vidim okamzite ostre = bezpecne.
Jinak jsem asi buh, nebot jsem v me prelude, ktera mela ze serie pouze celni sklo a kliku v motoru, nezaplatil nikdy pokutu za stav vozidla (krom te absence predni SPZ - tam jsem musel dvakrat na urad a potreti se mi uz na stejnej nechtelo Se stydím )
Nejsem nazoru, ze tuner je prase co musi platit. . jsem nazoru, ze platit maji lide, co jezdi skoro rozpadlym vozem, jejichz stav ohrozuje vsechny a hlavne je same KO

Mimochodem, atest na tech bocnich mam a ani nebyl moc drahej OK
   Návrat  

Obsah fóra Honda-club.cz   
Pozor policie má novou hračku
Fórum: Volná diskuze
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku 1, 2, 3, 4, 5  Další 
Toto téma je zamknuto, nemůžete zde přidávat odpovědi ani upravovat své příspěvky!

Časy uváděny v GMT + 1 hodina