Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[2]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
co s tim ???...rady a tipy na oprawy
Fórum: Pokec o autech
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Další 
Zaslat odpověď

Strana 1 z 7
WrabCZak_ je teď offline  WrabCZak_
2 háčka
PříspěvekZaslal: 14.8.2011 , 1:14  Naposledy upravil WrabCZak_ dne 31.8.2011 , 18:14, celkově upraveno 4 krát. Citovat  

13.8. nás (mě a auto zamnou) sejmul de**l v passatu ... chlápek od nehod mi řek že je auto zralý na totálku ...
no v pondělí se tam mam stavit že tam bude likvidátor a nějak se dohodnem ...
jelikož sem si nezařídil povinný ručení tak mi benga vyhrožovali pokutou 50 000.- za pofko ...
náklady nehody platí pojištovna viníka a dostali sme náhradní auta ...
tak se chci zeptat jestli by někdo neporadil co mam dělat ?

auto sem koupil 6.8.2011 ... původní majitel to neměl převedený na sebe a povinný ručení měl jenom na měsíc (19.6. - 19.7. ale to sem se dozvěděl až tedka když sme koukli do zelený karty) ale řikal mi že pojištěný to je a že mi to nechá do 12.8. a pak ho zruší ... tak sem to dál neřešil ale povinný sem hledal ale neuzavřel Bueee

díky W_ Bueee
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
ExEricss je teď offline  ExEricss
4 háčka
Členství: Žádné
PříspěvekZaslal: 14.8.2011 , 1:28   Citovat  

No koukni na českou kancelář pojistitelů, jestli bylo auto v den nehody pojištěný.
Pak si dej pár facek a hned jak to bude možný mazej auto pojistit.
Auto musíš mít pojištěný, pokud není odhlášený, vyřazený z evidence, nebo nejsou značky v depozitu !
Vlízt do auta bez pojistky omg...
Teď se můžeš modlit, ať to nikdo moc neřeší - když nejsi viník, jinak tě čeká pěknej flastr.
   Návrat  
2 háčka
PříspěvekZaslal: 14.8.2011 , 10:37   Citovat  

njn ... auto pojištěný nebylo at sem tam dal jakýkoli datum ... což je trochu divný ...
spořko sem vybíral protože když ti nabídnou nejlevnejší spořko za 5900.-(který nemá nic) tak sem koukal ještě jinam ... našel sem tu akci tady na HC a ještě než sem odjel tak ten den nebo den před tím sem psal dotaz... ale to je prd platný
no a s pokutou právě vyhrožovali takže to co bych dostal od jeho pojištovny tak by možná stačilo na tu pokutu
   Návrat  
Brnďa je teď offline  Brnďa
5 háček
PříspěvekZaslal: 14.8.2011 , 10:45   Citovat  

nedivej se na nejlevnejsi, divej se na osvedcenou pojistovnu a tam to pojisti i kdybys mel platit o litr o dva vic...je to automatické když koupím auto, jdu ho pojistit pak as jezdim..vem si kdybys nekoho smetl a zpusobil mu zdravotni ujmu s trvalymi nasledky do konce zivota, se pak nedoplatis..
   Návrat  
Cody je teď offline  Cody
3 háčka
PříspěvekZaslal: 14.8.2011 , 10:57   Citovat  

Další věc je že nikdo moc neřeší polopřevody a všelijaké ty šméčky s vlastněním auta ale to taky není dobré to mi hlava nebere
   Návrat  
ExEricss je teď offline  ExEricss
4 háčka
PříspěvekZaslal: 14.8.2011 , 11:03   Citovat  

Polopřevody a spol. Pokud se budete dodržovat zákon, (na což většina hulí) bude mít dohlášený auto každej. Hihi
Vlastník, provozovatel a pojistník může být pokaždé jiná osoba, ale to s tím nemá co dělat.
V pondělí to mazej někam pojistit. PČR to může předat správnímu úřadu, tak ať tam jdeš s pojistkou, třeba budeš mít štěstí.
   Návrat  
Cody je teď offline  Cody
3 háčka
PříspěvekZaslal: 14.8.2011 , 11:22   Citovat  

Právě každej na to dlabe včetně policistů,myslím že je každej povinej do 10 dnů auto dohlásit na sebe,ale policisté to neřeší takže "o nic nejde"

Osobně bych si auto v polopřevodu nekoupil protože tam něco smrdí....
   Návrat  
2 háčka
PříspěvekZaslal: 14.8.2011 , 11:39   Citovat  

Cody napsal:

taky mi to smrdělo ale prostě mi to ten majitel řek až na místě ... tvrdil mi že má auto cca 3-4měsíce a to má pojištěný a ale nemá to ještě převedený na sebe ale na původní autobazar ... ale ve VTP byli jenom 2 původní majitelky ...
   Návrat  
Prelude je teď offline  Prelude
4 háčka
PříspěvekZaslal: 14.8.2011 , 11:54   Citovat  

No pokud jsi ve chvíli bouračky neměl auto pojištěné tak jsi tam neměl co dělat.Tím pádem dostaneš kiss me a pokutu k tomu.Jako bonus pak může majitel prasatu chtít úhradu škody na jeho autě.Toď můj laický názor.
   Návrat  
2 háčka
PříspěvekZaslal: 14.8.2011 , 11:58   Citovat  

ikdyž sem já poškozenej ? a co kdybych auto jenom převážel ?
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 14.8.2011 , 11:59   Citovat  

WrabCZak_ napsal:
jenom převážel...na to máš mít pojistku, jinak to nemá co dělat na silnici Úsměv i kdys auto jen táhnes tak by melo byt pojistene..
   Návrat  
Stepa je teď offline  Stepa
4 háčka
PříspěvekZaslal: 14.8.2011 , 12:10   Citovat  

No to je teda pěkný průs.. Lidi, na co myslíte?
WrabCZak_ napsal:

Sice jsi poškozený, ale neměl si pojistku, takže si tam neměl co dělat...odskáčeš to asi dost Smutný

Už i to, že si lítal bez zelený karty je průšvih.

Snad to dopadne pro Tebe nějak rozumně...
   Návrat  
Petura je teď offline  Petura
4 háčka
PříspěvekZaslal: 14.8.2011 , 12:29   Citovat  

na polopořevodu nic nesmrdí, za to ti nikdo nic nemůže (v případě že bys auto chtěl vyřadit z registru, změnu barvy, tažné zařízení apod..) tak musíš mít registraci na svoje jméno a s tím zaplatíš i eko výpalné ...
to že sis to nepojistil je věc druhá a šlapeš tak na hodně tenkém ledě ... Ble

každopádně jestli ten člověk měl auto pojištěné, tak i od data zrušení povinného ručení je auto stále pojištěné (takové krytí od pojišťovny), aspoň takové info mám z Generali, když jsem prodával auta ptal se na to, aby nový majitel neměl takový problém jako máš teď ty ...

aspoň máš ponaučení pro příště, že ihned po koupi auta se chodí na pojišťovnu (nejlépe ještě s původním majitelem a velkým TP)
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
2 háčka
PříspěvekZaslal: 14.8.2011 , 12:35   Citovat  

dík Úsměv aspon něco trochu pozitivního ...
   Návrat  
Spacir je teď offline  Spacir
2 háčka
PříspěvekZaslal: 14.8.2011 , 12:36   Citovat  

Pokud máš auto v polopřevodu, nic to nemění. Auto lze normálně pojistit, udělat technickou ... atd. atd. Pokud tě zastaví policie, jsou dvě možnosti, jak budou postupovat. Buď udělají bububu a řeknou ti, ať si ho přihlásíš (tj. ten lepší případ). V tom horším případě budeš muset na přestupkovou komisi, kde na tebe udělají bububu a opět ti řeknou, ať si vozidlo přihlásíš. Neexistuje totiž sankce předepsaná pro tenhle "přestupek" (nepřihlášení auta do 10 dnů). Proto z toho plyne jediné - spousta lidí má auta v polopřevodu, protože nechtějí platit EKOterror daň, která téměř převišuje cenu auta. Je to tam.
   Návrat  
2 háčka
PříspěvekZaslal: 14.8.2011 , 12:41   Citovat  

Spacir napsal:
Pokud máš auto v polopřevodu, nic to nemění. Auto lze normálně pojistit, udělat technickou ... atd. atd. Pokud tě zastaví policie, jsou dvě možnosti, jak budou postupovat. Buď udělají bububu a řeknou ti, ať si ho přihlásíš (tj. ten lepší případ). V tom horším případě budeš muset na přestupkovou komisi, kde na tebe udělají bububu a opět ti řeknou, ať si vozidlo přihlásíš. Neexistuje totiž sankce předepsaná pro tenhle "přestupek" (nepřihlášení auta do 10 dnů). Proto z toho plyne jediné - spousta lidí má auta v polopřevodu, protože nechtějí platit EKOterror daň, která téměř převišuje cenu auta. Je to tam.

tady nejde o přehlášení ale povinný ručení Smutný a to majitel údajně rušil 12.8.2011 ale mě dal s koupí auta zelenou kartu která byla platná do 19.7.2011 a já auto koupil 6.8.2011 s tim že je stále pojištěný ... a že mi dá tejden a pak ho zruší (ke 12.8.)
   Návrat  
Mejla je teď offline  Mejla
1 háčko
PříspěvekZaslal: 14.8.2011 , 12:45   Citovat  

WrabCZak_ napsal:
tady nejde o přehlášení ale povinný ručení Smutný a to majitel údajně rušil 12.8.2011 ale mě dal s koupí auta zelenou kartu která byla platná do 19.7.2011 a já auto koupil 6.8.2011 s tim že je stále pojištěný ... a že mi dá tejden a pak ho zruší (ke 12.8.)

Pokud ti jde o tohle,,tak aji kdyz to uz nebylo pojisteni v tu dobu co jsi boural bo co tak je myslim naka ochranna lhuta i po skoceni pojistneho obdobi newim jak dlouho presne ale 14dni ci mesic by to melo byt Úsměv
   Návrat  
2 háčka
PříspěvekZaslal: 14.8.2011 , 12:50   Citovat  

Mejla napsal:
Pokud ti jde o tohle,,tak aji kdyz to uz nebylo pojisteni v tu dobu co jsi boural bo co tak je myslim naka ochranna lhuta i po skoceni pojistneho obdobi newim jak dlouho presne ale 14dni ci mesic by to melo byt Úsměv

tak jestli to měl pojistěný opravdu jenom do toho 19.7. tak by mě ani 14dní nezachránilo ... Smutný ale aspon nějaká naděje ... Ď
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 14.8.2011 , 12:53   Citovat  

Myslím, že tohle hovoří za vše:
citace:
Podle § 15 odst. 5 Zákona o "povinném ručení" 168/1999 Sb. je povinen vlastník vozidla nejpozději do 14 dnů po zániku předchozího pojištění uzavřít novou pojistnou smlouvu. neznamená to však, že může v této lhůtě provozovat vozidlo. Pokud má být vozidlo provozováno, musí mít sjednáno povinné ručení vždy!

EDIT// citace z poradny, asi 2 roky stará...jestli se v tomhle legislativa změnila nevím.
   Návrat  
2 háčka
PříspěvekZaslal: 14.8.2011 , 12:56   Citovat  

Stepa napsal:
Myslím, že tohle hovoří za vše:
citace:
Podle § 15 odst. 5 Zákona o "povinném ručení" 168/1999 Sb. je povinen vlastník vozidla nejpozději do 14 dnů po zániku předchozího pojištění uzavřít novou pojistnou smlouvu. neznamená to však, že může v této lhůtě provozovat vozidlo. Pokud má být vozidlo provozováno, musí mít sjednáno povinné ručení vždy!

no takže je to prostě moje chyba ... že sem si neověřil povko a spolíhal sem na slovo původní majitele
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 14.8.2011 , 12:58  Naposledy upravil Stepa dne 14.8.2011 , 12:59, celkově upraveno 1 krát. Citovat  

Ještě je taky otázka, jestli je nějaká ochranná lhůta při sjednání povinného ručení na dobu určitou. Standardně se povinné sjednává na dobu neurčitou. Ale pochybuju, že by se v tomhle banánistánu někdo zabýval ruznými možnostmi...
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 14.8.2011 , 12:59   Citovat  

WrabCZak_ napsal:
no takže je to prostě moje chyba ... že sem si neověřil povko a spolíhal sem na slovo původní majitele
nikdy nikomu nevěř, věřít můžeš pouze sobě
   Návrat  
gizmi je teď offline  gizmi
4 háčka
PříspěvekZaslal: 14.8.2011 , 13:06   Citovat  

Cody napsal:
Právě každej na to dlabe včetně policistů,myslím že je každej povinej do 10 dnů auto dohlásit na sebe,ale policisté to neřeší takže "o nic nejde"

Nemas pravdu - v Plzni to resime a to DOST Mrk Takto jsem osobne delal uz 3 auta a vzdy pokuta do 50t - ve finale majitel za nedohlaseni dostal kolem 20t Mrk

Spacir: pletes se.. Mrk Je tam sankce do 50t ve spravnim a tento prestupek NELZE resit domluvou (ze se to dela je vec jina) - u nas sef OOP to chce jinak Mrk
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
2 háčka
PříspěvekZaslal: 14.8.2011 , 13:12   Citovat  

tudíž bych měl mýt čas do úterý auto dohlásit na sebe ... a to sebou musim mýt i SPZ že jo ?
takže zejtra pudu na ty nehody praha a pak rovnou na magistrát a přihlásit ... pak pojistit , třeba na měsíc než budu vědět co s tim
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 14.8.2011 , 13:15   Citovat  

WrabCZak_ napsal:
tudíž bych měl mýt čas do úterý auto dohlásit na sebe ... a to sebou musim mýt i SPZ že jo ?
takže zejtra pudu na ty nehody praha a pak rovnou na magistrát a přihlásit ... pak pojistit , třeba na měsíc než budu vědět co s tim
tak musis prvne evidencni kontrolu na stk provest a nevim zda ti to pusti kdys je to naboreny
   Návrat  
2 háčka
PříspěvekZaslal: 14.8.2011 , 13:19   Citovat  

aha ... mam evidenčku od původního majitele z kolína ze 27.6.2011
takže tedka bych si měl správně sehnat podval dotáhnout to na evidenčku ...pak to přihlásit a dát do depozitu protože stk nedostanu dokut to neopravim ?
   Návrat  
RASTA je teď offline  RASTA
4 háčka
PříspěvekZaslal: 14.8.2011 , 13:20   Citovat  

asi tak,když sem kdysi sestřelil auto,který mělo sjetý gumy jako hovado
při kontrole se zjistilo ještě pár věcí a měl nakonec větší flastr než já.. pořádnej výtlem
směju se mu,protože s takovym autem tam neměl co dělat...mohl někoho sundat a mít pěkný problémy,
takhle sem na něj upozornil HaHaaa
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 14.8.2011 , 13:21   Citovat  

WrabCZak_ napsal:
aha ... mam evidenčku od původního majitele z kolína ze 27.6.2011
takže tedka bych si měl správně sehnat podval dotáhnout to na evidenčku ...pak to přihlásit a dát do depozitu protože stk nedostanu dokut to neopravim ?
evidencka musi byt na tve jmeno a nevim jak dlouho muze byt stara..Jinak zeptej se na stk zda ti priodje evidenckou bourane auto..pokud ti rekno uze ne tak at tam nejedes zbytecne, nebo jim proste dat na kafe ze to potrebujes jen prihlasit..
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 14.8.2011 , 13:25   Citovat  

Evidenčka by měla být na 10 pracovních dní...do té doby si musíš dojít na dopravák to zaregistrovat.
   Návrat  
2 háčka
PříspěvekZaslal: 14.8.2011 , 13:26   Citovat  

a bylo by možný to auta tam dostat třeba na leně ? ... stk to má ...teda až na ty 17" kola co tam dal původní majitel . jediný co nemam je to povko
tak třeba sjednat povko odjet (třeba po vlastní ose) na stk k evidenčce a pak rovnou na magistrát ?
   Návrat  

Obsah fóra Honda-club.cz   
co s tim ???...rady a tipy na oprawy
Fórum: Pokec o autech
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Další 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina