Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[1]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
Honda a LPG
Fórum: Motor, ECU, spojka a převodovka
25
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3 ... 26, 27, 28 ... 156, 157, 158  Další 
Zaslat odpověď

Strana 27 z 158
schweiger je teď offline  schweiger
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 12.6.2011 , 19:01   Citovat  

Flameboy85 napsal:
nazdar panove,

dnes se mi rozsvitila oranzova kontrolka "check engine" a je to v podstate necele 2 tydny po instalaci LPG do vozu. Nevite cim to muze byt? Hrablo z toho plynu ECU? Jinak vubec nemam pocit, zeby se auto chovalo jinak, teplota motoru dle pristrojovky taky stejna. domu jsem dnes dosel v pohode 300km. diky moc za odpoved

To je normální,máš to nové,trochu to trvá,než sednou membrány.Hlásí to většinou bohatá/chudá směs.Jak tady už psaly,je třeba to nastavit po cca 1500km.Pokud ti to nastaví pořádně,tak už se ti to nerozsvítí,pak si hlídej výměny svíček,LPG je citlivější na zapalovací soustavu,na benzín to jede i ze starýma svíčkama,na LPG poznáš,že ti to začne cukat při akceleraci,nebo se ti rožne ta kontrolka,pak je vetšinou třeba vyměnit svíčky.Počítám vetšinou po 15000km.Jinak takové řeči,co tu čtu,že NGK vydrží v pohodě 60 tis.km,tak s tím nepočítej.Mě vydržely 20 000km a pak to začalo dělat paseku.Jak jsem psal,LPG je citlivější a na svíčky agresivnější Úsměv Jo a nekupuj specialní na LPG,hodně se o tom píše,že to jsou horší svíčky,než origo na benzín.I když já mám Bosh na LPG,ale volil jsem je,že byly levnější,než NGK a kupodivu už mám na nich 12 tis. a v pohodě.Tak těžko soudit. Velmi šťastný
   Pomohl ti příspěvěk? Návrat  

Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
Flameboy85 je teď offline  Flameboy85
Členství: Žádné
0
PříspěvekZaslal: 12.6.2011 , 19:42   Citovat  

schweiger napsal:
To je normální,máš to nové,trochu to trvá,než sednou membrány.Hlásí to většinou bohatá/chudá směs.Jak tady už psaly,je třeba to nastavit po cca 1500km.Pokud ti to nastaví pořádně,tak už se ti to nerozsvítí,pak si hlídej výměny svíček,LPG je citlivější na zapalovací soustavu,na benzín to jede i ze starýma svíčkama,na LPG poznáš,že ti to začne cukat při akceleraci,nebo se ti rožne ta kontrolka,pak je vetšinou třeba vyměnit svíčky.Počítám vetšinou po 15000km.Jinak takové řeči,co tu čtu,že NGK vydrží v pohodě 60 tis.km,tak s tím nepočítej.Mě vydržely 20 000km a pak to začalo dělat paseku.Jak jsem psal,LPG je citlivější a na svíčky agresivnější Úsměv Jo a nekupuj specialní na LPG,hodně se o tom píše,že to jsou horší svíčky,než origo na benzín.I když já mám Bosh na LPG,ale volil jsem je,že byly levnější,než NGK a kupodivu už mám na nich 12 tis. a v pohodě.Tak těžko soudit. Velmi šťastný

Dik za radu, o svickach jsem uvazoval, protoze presne pri akceleraci to zacalo nejak cukat. Vymena je planovana ve ctvrtek, tech par dni se to snad nerozsype. Ta kontrolka mi uz jednou zasvitila ale po par hodinach sama zhasla, tak sem to nejak neresil. Ted uz ale sviti 3. den, tak premyslim co s tim. Dival jsem se na web, vidim tam nejake Bosch LPG za 3 kila kus, a taky Bosch Super Plus za mene nez stovku kus. Je tam ale poznamka, ze je nutne nastavovat vzdalenost elektrody... NGK za 160, Champion za 2+ kila, hmmm... tim "nejlevnejsim" Boschem asi nic neskazim, ze ne Cooo???

silenec je teď offline  silenec
Partner H-C
0
PříspěvekZaslal: 12.6.2011 , 19:53   Citovat  

Dal bych to co predepisuje vyrobce, coz bude nejspis ngk.. z ebay pod 100kc/kus.

0
PříspěvekZaslal: 12.6.2011 , 19:57   Citovat  

silenec napsal:
Dal bych to co predepisuje vyrobce, coz bude nejspis ngk.. z ebay pod 100kc/kus.

na eBay neni cas, servis mam ve ctvrtek (za predpokladu, ze se v case stavky dostanu z Prahy)... a za 14 dni dovolena (cca 5.000km jizda), a to uz auto musi slapat na 100 pro

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 12.6.2011 , 20:21   Citovat  

Flameboy85 napsal:
Dik za radu, o svickach jsem uvazoval, protoze presne pri akceleraci to zacalo nejak cukat. Vymena je planovana ve ctvrtek, tech par dni se to snad nerozsype. Ta kontrolka mi uz jednou zasvitila ale po par hodinach sama zhasla, tak sem to nejak neresil. Ted uz ale sviti 3. den, tak premyslim co s tim. Dival jsem se na web, vidim tam nejake Bosch LPG za 3 kila kus, a taky Bosch Super Plus za mene nez stovku kus. Je tam ale poznamka, ze je nutne nastavovat vzdalenost elektrody... NGK za 160, Champion za 2+ kila, hmmm... tim "nejlevnejsim" Boschem asi nic neskazim, ze ne Cooo???

Jo jo,Bosh Super plus ,tak ty mám,stály tuším 96 kaček a jsou v pohodě,výdrž (a teď asi rozvýřím hladiny tady zatánců NGK) Hihi srovnatelná jak NGK,ty mi vydržely 22000km a šli do wc .A to mi v prodejně říkaly min.60 tis výdrž HaHaaa
Jinak jsem také nastavoval vzdálenost elektrody,to snad zvládneš,ne?A listové měrky stojí pár kaček a doma se vždy šiknou.Nastavíš to jak máš předepsané origo vzdálenost na svém autě,já mám 1,1mm a mám nastavené 1,0-prý na LPG se doporučuje trochu menší.

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 12.6.2011 , 20:22   Citovat  

Ještě malá poznámka,nešel bych do Brisk,nevím,hodně na ně nadávají,i když mi je v prodejně prodavač chválil Ble

0
PříspěvekZaslal: 12.6.2011 , 20:28   Citovat  

schweiger napsal:
Ještě malá poznámka,nešel bych do Brisk,nevím,hodně na ně nadávají,i když mi je v prodejně prodavač chválil Ble

jo jasne, o tech jsem ani na sekundu neuvazoval HaHaaa

HTB je teď offline  HTB
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 14.6.2011 , 6:39   Citovat  

tsmart napsal:
včera jsem absolvoval druhé seřízení ventilů. Celkově cca 42000km na LPG bez přimazávání ventilů. Vše naprosto v pohodě, prej nemám na to seřizování jezdit po 20tkm jak to dělám, je to zbytečný, nic se tam nezměnilo. Čím dál víc se mi potvrzuje, že 2,4 je na LPG opravdu dobrý motor, a co víc, to "nutné" přimazávání je vyhazování peněz za náplně. Sorry za rýpnutí Velmi šťastný

Souhlasím s Tebou. Taky jsem ventily nepřimazával a i starý motor Preludy 3gen. to hravě zvládal.

Neznamy205 je teď offline  Neznamy205
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 14.6.2011 , 17:01   Citovat  

HTB napsal:
Souhlasím s Tebou. Taky jsem ventily nepřimazával a i starý motor Preludy 3gen. to hravě zvládal.

jsem rád, že má někdo stejnou zkušenost a názor přátele
někdo tvrdí, že od roku cca 01 se změnil materiál ventilů a až ty novější motory to nezvládaly. Mě se, ale nic takového nepotvrdilo ani na mém autě, ani když jsem se ptal servisů co dělají přestavby.

hopit je teď offline  hopit
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 14.6.2011 , 20:34   Citovat  

Originál Gas i-vtec Úsměv CNG Civic

Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 15.6.2011 , 5:10   Citovat  

hopit napsal:
Originál Gas i-vtec Úsměv CNG Civic

Pěkná,ale do CNG by nikdy nešel,máme v práci skoro všechny auta na CNG a těch nadávek od řidičů mi stačí,i já s nima jezdím.Hlavní nedostatek je malý dojezd,málo čerpacích stanic a to hlavní je snížená užitečná hmotnost.Třeba máme velkou dodávku a můžeme v ní vozit leda polystyrén.A taky se moc neušetří oproti LPG.

optimas je teď offline  optimas
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 18.6.2011 , 11:02   Citovat  

Tak jsem dneska zkoušel upravit plovák na multifunkčním ventilu aby mi tam vlezlo více LPG. Upozorňuju že jsem neměl v plánu a nikdy bych to tak neudělal aby mi do toroidu vlezlo LPG úplně do plna. Vím že to je nastaveno na 80% jenže po vyjetí celé nádrže natankuji jen 30 litrů a mělo by tam vlézt 35 litrů. Teď budete namítat 5 ltrů sem 5 tam ,ale na 5 litrů ještě najedu celkem dost km. Takže mám tenhle ventil odkaz a po sundání trubek elektriky jsem povolil 6 kusů imbusu co jsou po obvodě ventilu a drží ventil k toroidu. Nesundal jsem šrouby úplně aby náhodou ten ventil nevystřelil ven jelikož v nádrži bude ještě určitě tlak. Po povolení všech imbusů ,ale k mému překvapení žádný plyn nezačal syčet. Tak se ptám jak je ten ventil vlastně k toroidu připevněn. Vím že mezi toroidem a ventilem je gumové těsnění ,ale nějak se mi nechce věřit že to drží jen těch 6 imbusů se závitem M5. A napadlo mě jestli to není na bajonet nebo na závit nebo víte jak to je k nádrži přiděláno? Napadl mě ještě konus ,ale moc se mi nechtělo vrážet šroubovák mezi ventil a nádrž a páčit abych ten ventil nezničil tak jsem se na to vyprd. Poradíte někdo jakým způsobem to je k sobě přidělaný??

Jakub Erben je teď offline  Jakub Erben
2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 18.6.2011 , 11:08   Citovat  

optimas napsal:
Tak jsem dneska zkoušel upravit plovák na multifunkčním ventilu aby mi tam vlezlo více LPG. Upozorňuju že jsem neměl v plánu a nikdy bych to tak neudělal aby mi do toroidu vlezlo LPG úplně do plna. Vím že to je nastaveno na 80% jenže po vyjetí celé nádrže natankuji jen 30 litrů a mělo by tam vlézt 35 litrů. Teď budete namítat 5 ltrů sem 5 tam ,ale na 5 litrů ještě najedu celkem dost km. Takže mám tenhle ventil odkaz a po sundání trubek elektriky jsem povolil 6 kusů imbusu co jsou po obvodě ventilu a drží ventil k toroidu. Nesundal jsem šrouby úplně aby náhodou ten ventil nevystřelil ven jelikož v nádrži bude ještě určitě tlak. Po povolení všech imbusů ,ale k mému překvapení žádný plyn nezačal syčet. Tak se ptám jak je ten ventil vlastně k toroidu připevněn. Vím že mezi toroidem a ventilem je gumové těsnění ,ale nějak se mi nechce věřit že to drží jen těch 6 imbusů se závitem M5. A napadlo mě jestli to není na bajonet nebo na závit nebo víte jak to je k nádrži přiděláno? Napadl mě ještě konus ,ale moc se mi nechtělo vrážet šroubovák mezi ventil a nádrž a páčit abych ten ventil nezničil tak jsem se na to vyprd. Poradíte někdo jakým způsobem to je k sobě přidělaný??

povol je ještě víc trošku a ventilem zakloktej do stran a jakoby táhni k sobě.. těsnení je v drážce a bejvá přicucnutý.. pak povolí.. plynu by tym mělo bej minimum pokuď jsi to vyjel do poslední kapky..

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 18.6.2011 , 12:25   Citovat  

Jakub Erben napsal:
povol je ještě víc trošku a ventilem zakloktej do stran a jakoby táhni k sobě.. těsnení je v drážce a bejvá přicucnutý.. pak povolí.. plynu by tym mělo bej minimum pokuď jsi to vyjel do poslední kapky..

já je měl povolený všechny ,ale měl jsem strach to nějak páčit nebo s tím kroutit abych něco nepodělal. Takže když je povolím a pak šroubovákem opatrně zapáčím tak se to uvolní

2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 18.6.2011 , 15:13   Citovat  

optimas napsal:
já je měl povolený všechny ,ale měl jsem strach to nějak páčit nebo s tím kroutit abych něco nepodělal. Takže když je povolím a pak šroubovákem opatrně zapáčím tak se to uvolní

Ten šroubovák bych vynechal... prostě vem ten vetil do obou rukou a jako ho jen odtáhni rukama. Kdyžtak zase povol a zopakuj.. vem si ale rukavice unikající plyn dost slušně dělá omrzliny.. takle jsem sundal snad 100 mulťáků když lpg montuje strýc..

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 18.6.2011 , 15:29   Citovat  

Jakub Erben napsal:
Ten šroubovák bych vynechal... prostě vem ten vetil do obou rukou a jako ho jen odtáhni rukama. Kdyžtak zase povol a zopakuj.. vem si ale rukavice unikající plyn dost slušně dělá omrzliny.. takle jsem sundal snad 100 mulťáků když lpg montuje strýc..

Ok zkusím to až zase vyjedu tu nádrž co jsem natankoval. A jen pro info o kolik by se asi měl ten plovák přihnout nahoru ať to neohnu moc a pak tam naleju 40 litrů. Já tak tipuju víc jak 2 cm to asi nemůžu udělat

2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 18.6.2011 , 15:37   Citovat  

optimas napsal:
Ok zkusím to až zase vyjedu tu nádrž co jsem natankoval. A jen pro info o kolik by se asi měl ten plovák přihnout nahoru ať to neohnu moc a pak tam naleju 40 litrů. Já tak tipuju víc jak 2 cm to asi nemůžu udělat

tak ty 2 cm jsou v klídku.. víc zatím určo ne.kdyžtak můžeš to znova zopakovat já jsem trošku blázen a plovák mám na jednou autě mrtě let vyndanej uplně a tankuju z rozumem do plna tankuju vždy když jedu do Rakouska.. V sezimově ústí kde to maj nejlevnější to naperu uplně do max,co se vejde do tý mojí 73 litrů a dojedu Kam je třeba a zase zpět

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 18.6.2011 , 15:57   Citovat  

Tak příští měsíc se budu pohybovat kolem Sezimová Ústí a Tábora na dovolené Velmi šťastný. Jinak dík za rady

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 26.6.2011 , 19:29   Citovat  

Jakub Erben napsal:
tak ty 2 cm jsou v klídku.. víc zatím určo ne.kdyžtak můžeš to znova zopakovat já jsem trošku blázen a plovák mám na jednou autě mrtě let vyndanej uplně a tankuju z rozumem do plna tankuju vždy když jedu do Rakouska.. V sezimově ústí kde to maj nejlevnější to naperu uplně do max,co se vejde do tý mojí 73 litrů a dojedu Kam je třeba a zase zpět

Tak dneska jsem vyndal ten ventil a trošku přihnul nehoru ten plovák. Pak jsem jel tankovat a vlezlo tam 34,60 litrů takže se to vůbec nezvedlo. Tak mě napadá jestli má vůbec plovák něco společného s tou 80% ochranou. A nebo je druhá možnost že jsem to málo ohnul

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 1.7.2011 , 17:38   Citovat  

schweiger napsal:
Já jsem si ten plovák trošku upravil,vyjel jsem nádrž,odmontoval celý ten bazmekt s plovákem a trošku jsem ten plovák vyhnul.Znal jsem dokonce jednoho,co ho úplně odmontoval.Ti co nejsou technicky zruční,tak se do toho moc nepouštějte!!!!Jinak nezapomeň,že ti to montoval Fojtík! Velmi šťastný Já jsem po montáži natankoval do 55L jen 10L!!!!!!Nakonec jsem to vyřešil po svém.

Tak jsem dnes opět navštívil HL Propan ,protože se mi zvedla spotřeba. Mám na tom najeto 3000 km. Sundali mi vstřiky a dali je na seřízení a říkal, že mi tam Fojtík dal nějaké špatné trysky, že byly slabé. Tak je opravili seřídili mi to a zas to jezdí jak ďas. A zadarmo Je to tam.

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 25.7.2011 , 0:25   Citovat  

pořádnej výtlem

Odkaz

SonnyX je teď offline  SonnyX
3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 27.7.2011 , 7:37   Citovat  

mam mensi problem...kdyz mi dochazi plyn,tak auto prestane tahnout...prepnu na benzin a auto se zachova uplne stejne,problem se dostat pres 90kmh..musim zastavit,vypnout motor,znovu nastartovat a pak uz jede na benzin ok...vi nekdo?

2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 27.7.2011 , 9:07   Citovat  

SonnyX napsal:
mam mensi problem...kdyz mi dochazi plyn,tak auto prestane tahnout...prepnu na benzin a auto se zachova uplne stejne,problem se dostat pres 90kmh..musim zastavit,vypnout motor,znovu nastartovat a pak uz jede na benzin ok...vi nekdo?

Ahoj chtělo by to napsat co máš za systém.. ev značku,takle těžko víme o co se jedná přesně.. a když to přepneš do benzínu v průběhu kdy máš cca půl nádrže tak by to bylo OK? popřípadě když to netáhne po přepnutí na benzín,nezlepší se to cca po 15 sec? nebo když bys sundal nohu z plynu na 3 vteřiny a pak přišlápl tak se to taky nemění? Ale fakt bych potřeboval vědět co máš konkrétně za systém, jakou značku a jak dlouho. klidně může být problém v emulátoru benz. vstřikovačů pokud se jedná a podtlakový systém a ne sekvenci LPG.

SonnyX je teď offline  SonnyX
3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 27.7.2011 , 9:17   Citovat  

Jakub Erben napsal:
Ahoj chtělo by to napsat co máš za systém.. ev značku,takle těžko víme o co se jedná přesně.. a když to přepneš do benzínu v průběhu kdy máš cca půl nádrže tak by to bylo OK? popřípadě když to netáhne po přepnutí na benzín,nezlepší se to cca po 15 sec? nebo když bys sundal nohu z plynu na 3 vteřiny a pak přišlápl tak se to taky nemění? Ale fakt bych potřeboval vědět co máš konkrétně za systém, jakou značku a jak dlouho. klidně může být problém v emulátoru benz. vstřikovačů pokud se jedná a podtlakový systém a ne sekvenci LPG.

ahoj,jj,je to stary system podtlaku,znacka Lovtec...dela to pokazde,kdyz mi dojde plyn(posledni 3 tydny cca),prepnu na benzin a auto netahne...nastartuju a nic...par minut nato jsem natankoval plyn a na benzin to delalo stale,ale lpg jelo v proadku...kdyz jsem nechal auto odstat,tak pak uz jelo po prepnuti na benzin normalne...jinak to normalne nedela,kdyz mam dostatek plynu..

turkpet je teď offline  turkpet
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 3.8.2011 , 17:21   Citovat  

Zdravím,
mam čerstvo nainštalované LPG, stag 4-plus, Valtek T30, toroidní nádrž 50l, Accord 2.0 2003 114kw seda.
Přo nainstalovaní technik dostal do nádrže 42L.
Po vyjetí plné nádrže sem ujel 280km, po dotankování do plna vlezlo jenom 32L.
Zítra jdu na prve seřízení, telefonicka odpoveď technika:musíte natankovat na jiné sakžtanici mne překvapila.
- Jakto, že mám tak neuvěřitelnou spotřebu 42L/28OKm?
-Jak to, že do nádrže nevlezlo víc než 32L??
Poradtě abych vědel argumentovat.

Střelec je teď offline  Střelec
3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 3.8.2011 , 17:46   Citovat  

turkpet napsal:
Zdravím,
mam čerstvo nainštalované LPG, stag 4-plus, Valtek T30, toroidní nádrž 50l, Accord 2.0 2003 114kw seda.
Zítra jdu na prve seřízení, telefonicka odpoveď technika:musíte natankovat na jiné sakžtanici mne překvapila.

Ta spotřeba ti určitě spadne po prvním seřízení, to je u LPG normální. Musí se to odladit.

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 3.8.2011 , 17:53   Citovat  

turkpet napsal:
Zdravím,

Byla nádrž určitě prázdná? Spotřeba 15L/100km není ideální , ale ani není neuvěřitelná. Měřit spotřebu na jedné nádrži nelze. Mám nádrž 51L a rozdíl v tankování u různých čerpacích stanic dělá až 5L Chápeš!

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 3.8.2011 , 17:59   Citovat  

Nádrž podle nainstal.systému byla prázdna(automaticky to přeplo na benzin, po pokusu o manuální přepnutí na plyn to okamžitě házelo na benzínový režim)
Rozptyl 5 L bych bral, ale 10L je už podle mně hodně

vlaza je teď offline  vlaza
0
PříspěvekZaslal: 3.8.2011 , 23:12   Citovat  

Pic, tak jsem taky dal LPG, po různých negativních informací na Strakonice jsem to zadal p. Červenému do Lužan a zatím fše v cajku. S plnou nádrží mě to vyšlo na rovných 30 tis. Nádrž mám na 49 litrů plynu, tankuju pořád u jedné čerpačky a spotřebou se motám kolem 10ti litrů, na nádrž najíždím 470 km. Teď po 2 tis. km jsem byl revizi a doštelování, tak to možná ještě klesne.

P1030530.JPG

Zobrazení obrázku v plné velikosti.
P1030530.JPG, 1.09 MB

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 4.8.2011 , 9:12   Citovat  

vlaza napsal:
Pic, tak jsem taky dal LPG, po různých negativních informací na Strakonice jsem to zadal p. Červenému do Lužan a zatím fše v cajku. S plnou nádrží mě to vyšlo na rovných 30 tis. Nádrž mám na 49 litrů plynu, tankuju pořád u jedné čerpačky a spotřebou se motám kolem 10ti litrů, na nádrž najíždím 470 km. Teď po 2 tis. km jsem byl revizi a doštelování, tak to možná ještě klesne.

Zdravím,
jaký máš nainstalovaný systém?(STAG, BRC...) Při tvojí spotřebě a nájezdu ti do 49L nádrže vleze 47L plynu???

Obsah fóra Honda-club.cz   
Honda a LPG
Fórum: Motor, ECU, spojka a převodovka
25
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3 ... 26, 27, 28 ... 156, 157, 158  Další 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina