Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[1]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
Honda a LPG
Fórum: Motor, ECU, spojka a převodovka
25
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3 ... 25, 26, 27 ... 156, 157, 158  Další 
Zaslat odpověď

Strana 26 z 158
otto je teď offline  otto
0
PříspěvekZaslal: 7.6.2011 , 21:59   Citovat  

Jo a jeste co se tyce te rezervy tak ja mam original dojezdovku a kdyz mi to predelavali na plyn tak mi tam přišroubili do podlahy drzak s okem na zavit takze mam rezervu polozenou a přišroubovanou k podlaze. Kdyz potrebuju tak povolim šroub a vyhodim nebo šupnu na stranu.
   Pomohl ti příspěvěk? Návrat  

Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
Flameboy85 je teď offline  Flameboy85
Členství: Žádné
0
PříspěvekZaslal: 7.6.2011 , 22:26   Citovat  

optimas napsal:
Ale to nemáš toroid, že? Já mám 45 L toroid a vleze mi tam jen 30 L a první tankování do prázdné bylo 34 L

posledne jsem tankoval hned jak zacala blikat posledni dioda (rezerva) a veslo se 32 litru. zkusim to vyjezdit do sucha, a kdyz to samo prepne na benzin tak uvidim kolik se tam toho vleze. muj casovy odhad je, ze to bude tak do po vikendu. kazdopadne me ceka za 3 tydny dovolena, asi to bude chtit dukladne naplanovat trasu, jestli nechci jit 50% LPG a 50% benzin... Tak to valím bulvy

Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
schweiger je teď offline  schweiger
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 8.6.2011 , 5:04   Citovat  

Já mám válcovou nádrž 55L a natankuji cca47L,když si řeknu,tak mi to načepuje do plna (55L)i přes rachot pojišťováku,to volím,když jedu na dalekou cestu,jinak čepuji normálně na 80 procent.Na některých čerpačkách ale nechcou čepovat do plna,na těch menších zase naopak si o zastavení musím říct.Možná teď někdo namítne,že se mi může těch 20 procent navíc vyfouknout pojišťovákem,ale ještě ani jednou na žádném autě se mi to nestalo,možná,kdybych takhle načepoval a nechal to stát ve vedrech na parkovišti,ale já to právě volím,jen když vím,že to třeba do hodinky vyjedu,nebo čepuji večer a hned ráno vyrazím na cestu.Jinak spotřena na CRVčku cca 10-11L LPG.

karnas je teď offline  karnas
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 8.6.2011 , 8:26   Citovat  

Ja mam teda toroida tusim ze 55l, tankuju kolem 45l a pod podlahu kufru se mi vejde uplne v pohode.

Schluke je teď offline  Schluke
0
PříspěvekZaslal: 8.6.2011 , 9:51  Naposledy upravil Schluke dne 4.8.2011 , 20:30, celkově upraveno 1 krát. Citovat  

Já mám nádrž 56l a nejvíc jsem tam dostal asi 55.. Mám to odblokované, údajně je to bezpečné. V případě, že by docházelo k nějakému přetlaku, si nádrž "ufoukne" pod auto. Ale stejně jsem na to víc jak 350km nenajel muhehe

Neznamy205 je teď offline  Neznamy205
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 8.6.2011 , 10:04   Citovat  

karnas napsal:
Ja mam teda toroida tusim ze 55l, tankuju kolem 45l a pod podlahu kufru se mi vejde uplne v pohode.

to je podle mě blbost, do Accorda se nám vejde toroid tuším do 45-48l. Nevím, doma mrknu do papírů,ale nezdá se mi to, to místo na rezervu je celkem malý.

pinduss je teď offline  pinduss
0
PříspěvekZaslal: 8.6.2011 , 10:07   Citovat  

karnas napsal:

Enom estli nemas prostor na rezervu malinko vetsi?

karnas je teď offline  karnas
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 8.6.2011 , 10:13   Citovat  

No nevim jestli má tourer prostor vetsi asi je to mozny. Kazdopadne se mi tam vesla rezerva 17x225 a slo to v klidu zavrit.

HTB je teď offline  HTB
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 8.6.2011 , 11:08   Citovat  

Jakub Erben napsal:
Co vy na to? Jak se k tomu stavíte? Nehodlám to tam asi dávat,jen mě zajímají názory.... Výdrž motorů.... Dík

Já měl předělanou Hondu Prelude B20A3 (dual carb.) na LPG už v roce 2003. Jezdila bez problémů a na plyn točila i 8000. U karbeců nebyl omezovač, tak jsem si s tím dělal co jsem chtěl. Motor to bezproblémů zvládal a jezdil jsem za 8,4 l/100 km plynu když jsem nedivočil. To byly výlety skoro zadarmo při ceně 10,50Kč za litr.

optimas je teď offline  optimas
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 8.6.2011 , 14:16   Citovat  

hopit napsal:
Já mám 51L toroid a natankováno nejvíc 46L Úsměv Záleží jak je auto nakloněno při tankování a jak je nastaven plovák v nádrži.

Tak to potom musím mít nějak blbě nastavený plovák ,protože to není možné aby vlezlo mě do toroidu jen 30 litrů. Mám v autě 14" rezervu takže nádrž tam je 45 litrů to je o 15 míň to je nějaké divné to mi hlava nebere

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 8.6.2011 , 14:27   Citovat  

optimas napsal:
Tak to potom musím mít nějak blbě nastavený plovák ,protože to není možné aby vlezlo mě do toroidu jen 30 litrů. Mám v autě 14" rezervu takže nádrž tam je 45 litrů to je o 15 míň to je nějaké divné to mi hlava nebere

Já jsem si ten plovák trošku upravil,vyjel jsem nádrž,odmontoval celý ten bazmekt s plovákem a trošku jsem ten plovák vyhnul.Znal jsem dokonce jednoho,co ho úplně odmontoval.Ti co nejsou technicky zruční,tak se do toho moc nepouštějte!!!!Jinak nezapomeň,že ti to montoval Fojtík! Velmi šťastný Já jsem po montáži natankoval do 55L jen 10L!!!!!!Nakonec jsem to vyřešil po svém.

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 8.6.2011 , 15:11   Citovat  

schweiger napsal:
Já jsem si ten plovák trošku upravil,vyjel jsem nádrž,odmontoval celý ten bazmekt s plovákem a trošku jsem ten plovák vyhnul.Znal jsem dokonce jednoho,co ho úplně odmontoval.Ti co nejsou technicky zruční,tak se do toho moc nepouštějte!!!!Jinak nezapomeň,že ti to montoval Fojtík! Velmi šťastný Já jsem po montáži natankoval do 55L jen 10L!!!!!!Nakonec jsem to vyřešil po svém.

No právě se divím že tam toho vleze tak málo a jiným o hodně více. Tak technicky zdatný by nebyl problém když si dělám na autě vše sám tak tohle by neměl být taky problém. Takže na tom toroidu uprostřed je takový mosazný ventil a přes něj se vlastně tankuje uzavírá se celá nádoba atd. takže ten odmontovat a dostanu se teda ne ten plovák . Je tak?

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 8.6.2011 , 16:03   Citovat  

optimas napsal:
No právě se divím že tam toho vleze tak málo a jiným o hodně více. Tak technicky zdatný by nebyl problém když si dělám na autě vše sám tak tohle by neměl být taky problém. Takže na tom toroidu uprostřed je takový mosazný ventil a přes něj se vlastně tankuje uzavírá se celá nádoba atd. takže ten odmontovat a dostanu se teda ne ten plovák . Je tak?

No já mám válcovou nádrž,ale myslím,že i toriod je na stejném principu.Musíš vyjet celou nádrž.Pak,alespoň já mám do okola šrouby,které drží celej celek tech pojišťováků a trubek na nádrži.Pomalu do okola začneš uvolňovat šrouby.Začne to syčet,nebo i po vyjetí je tam LPG ještě v plynném stavu.To hlavní je dělat to na volném prostranství a daleko od zdrojů ohně a jisker,nestát na kanálu(LPG je těšší než vzduch-drží se při zemi).Jak to přestane syčet,tak pak můžeš uvolnit a odšroubovat všechny šrouby a opatrně vytáhneš celou tu přírubu i s plovákem(vypadá to jako v nádrži s benzínem).U toriodu ale budeš asi muset sundat i trubky co vedou LPG.Pak stačí jen to trochu vyhnout.Na jaký směr?No já jsem si to přidržel v poloze,jak to je na nádrži a logicky jsem to přihnul v mém případě nahoru.Pak opačný postup při montáži.
Ale!!!!!!!!!
Je to jednou plyn,já pracuji s plyny,tak pro mně to bylo jednodušší.Je v tom velké riziko výbuchu,pokud si nedáš na něco pozor!!!!!!!Určitě jsi šikovný s opravama na autě,ale jak jsem psal,pokud si nedáš na něco pozor,tak v nejlepším případě si neco pokazíš na plováku a v nejhorším nechci ani domyslet.
Tak to neber jako návod,ale jako popis mé úpravy.Já v tvém případě bych si vždy řekl při tankování,že to chceš do plna,většinou není problém se na pumpě domluvit.Nebo se domluv v HL propanu,myslím,že ti to udělají na počkání a když budeš mít štěstí a něco dáš tomu,co tam bude do kapsy,tak tě to nebude ani moc stát.Můj názor je,že ani ofi cena nebude velká tak kolem stovečky.Mají to ti kluci,co to denně dělají za pár minut.

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 8.6.2011 , 17:09   Citovat  

schweiger napsal:
No já mám válcovou nádrž,ale myslím,že i toriod je na stejném principu.Musíš vyjet celou nádrž.Pak,alespoň já mám do okola šrouby,které drží celej celek tech pojišťováků a trubek na nádrži.Pomalu do okola začneš uvolňovat šrouby.Začne to syčet,nebo i po vyjetí je tam LPG ještě v plynném stavu.To hlavní je dělat to na volném prostranství a daleko od zdrojů ohně a jisker,nestát na kanálu(LPG je těšší než vzduch-drží se při zemi).Jak to přestane syčet,tak pak můžeš uvolnit a odšroubovat všechny šrouby a opatrně vytáhneš celou tu přírubu i s plovákem(vypadá to jako v nádrži s benzínem).U toriodu ale budeš asi muset sundat i trubky co vedou LPG.Pak stačí jen to trochu vyhnout.Na jaký směr?No já jsem si to přidržel v poloze,jak to je na nádrži a logicky jsem to přihnul v mém případě nahoru.Pak opačný postup při montáži.
Ale!!!!!!!!!
Je to jednou plyn,já pracuji s plyny,tak pro mně to bylo jednodušší.Je v tom velké riziko výbuchu,pokud si nedáš na něco pozor!!!!!!!Určitě jsi šikovný s opravama na autě,ale jak jsem psal,pokud si nedáš na něco pozor,tak v nejlepším případě si neco pokazíš na plováku a v nejhorším nechci ani domyslet.
Tak to neber jako návod,ale jako popis mé úpravy.Já v tvém případě bych si vždy řekl při tankování,že to chceš do plna,většinou není problém se na pumpě domluvit.Nebo se domluv v HL propanu,myslím,že ti to udělají na počkání a když budeš mít štěstí a něco dáš tomu,co tam bude do kapsy,tak tě to nebude ani moc stát.Můj názor je,že ani ofi cena nebude velká tak kolem stovečky.Mají to ti kluci,co to denně dělají za pár minut.

Určitě nejdřív zajedu do HL Propanu ,protože když jsem tam byl naposled co mi seřizoval Magica po tom čuněti Fojtíkovi tak jsme v autě dali řeč a nabídl mi celkem zajimavou službu ohledně montáže LPG jenže kdybych to věděl že mi to udělá za takovou cenu tak k Fojtíkovi ani nejdu. Takže půjdu za tím borcem a zeptám se ho na to a domluvím co a jak. Tak jasně s plynem není žadná sranda hlavně s propanem. Nejlepší by asi bylo kdybych to dělal sám tak si vzít z práce flašku dusíku a přes hadici ho pouštět do nádrže jak to u nás dělají chlapi když dělají plynové přípojky a pálí staré plynové potrubí

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 9.6.2011 , 9:04   Citovat  

Tak jsem byl sondovat v HL Propanu s tím plovákem a říkal že je to málo a jak budu mít prázdno tak mám přijet a oni se na to podívají pokud mi nerupne v bedně a nezkusím to sám :twisted:

Neznamy205 je teď offline  Neznamy205
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 9.6.2011 , 10:30   Citovat  

včera jsem absolvoval druhé seřízení ventilů. Celkově cca 42000km na LPG bez přimazávání ventilů. Vše naprosto v pohodě, prej nemám na to seřizování jezdit po 20tkm jak to dělám, je to zbytečný, nic se tam nezměnilo. Čím dál víc se mi potvrzuje, že 2,4 je na LPG opravdu dobrý motor, a co víc, to "nutné" přimazávání je vyhazování peněz za náplně. Sorry za rýpnutí Velmi šťastný

silenec je teď offline  silenec
Partner H-C
0
PříspěvekZaslal: 9.6.2011 , 11:33   Citovat  

Kdovi, ono mozna spis zalezi na tom, jak je auto namahane... tipuju ze kdyz nekdo taha tezky naklad do dlouhych kopcu, tak ze i ventily se budou jinak opotrebovavat nez u druheho auta, ktere jezdi s nizsi zatezi... a pak asi dost i na tom, jak je plyn serizeny - kdyz neni smes zrovna idealni - chudsi/bohatsi nez by mela byt, asi to ventilum taky neprospeje.

Zajimavy je problem s predstihem - na lpg by mel pry byt v nizsich otackach predstih vyssi a ve vyssich otackach naopak predstih nizsi nez na benzin... co si o tom myslite? viz odkaz

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 9.6.2011 , 13:03   Citovat  

Já když byl seřizovat tak mi to napíchnul na notebook a ukázal mi tu palivovou křivku N95 a říkal ,že ta LPG křivka by měla být schovaná za ní (já ji měl úplně jinde) aby si ECU myslelo, že to jede na N95 jinak to vyhazuje chybu engine což bylo u mne. Seřídil mi to za jízdy a jezdí to super

Partner H-C
0
PříspěvekZaslal: 9.6.2011 , 13:37   Citovat  

Taky jsem mel pri kontrole krivky dost rozhozene, kupodivu auto jezdilo uplne normalne, jen spotreba byla skoro 8l... po novem nastaveni to uz vypada o dost lip, ted mam jeste v planu vzit notas a doladit to za jizdy co nejlip, tak jsem zvedavy jaka bude spotreba ted.

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 9.6.2011 , 14:33   Citovat  

silenec napsal:
Kdovi, ono mozna spis zalezi na tom, jak je auto namahane... tipuju ze kdyz nekdo taha tezky naklad do dlouhych kopcu, tak ze i ventily se budou jinak opotrebovavat nez u druheho auta, ktere jezdi s nizsi zatezi... a pak asi dost i na tom, jak je plyn serizeny - kdyz neni smes zrovna idealni - chudsi/bohatsi nez by mela byt, asi to ventilum taky neprospeje.

Zajimavy je problem s predstihem - na lpg by mel pry byt v nizsich otackach predstih vyssi a ve vyssich otackach naopak predstih nizsi nez na benzin... co si o tom myslite? viz odkaz

K ventilům:jak jsi psal,hodně záleží na dobrém nastavení směsi
A teď možná napíšu hovadinu k tomu předstihu,když,tak mě opravte:Někde jsem četl,nebo jsem se doslechl,už nevím,že auto když odpojím baterii,tak se vše vyresetuje k továrnímu nastavení.Pak při jízdách se řj sama upraví hodnoty podle opotřebení motoru a upraví si i ten předstih.Tak teoreticky,pokud z 99 procentech jezdím na LPG,tak si to nastaví hodnoty na LPG,třeba u mně jak nastartuji na benzín,tak mi trošku po sešlápnutí plynu se zhoupnou otáčky dolů.Jak se to přepne na LPG,tak se to nestává.Při tom,jak vyresetuji řj odpojením baterie,tak pár set km mi to na ten benzín nedělá.Není to nic,co by mě trápilo,je to jen takový poznatek,ktrý by si běžný člověk ani moc nevšiml. Úsměv

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 11.6.2011 , 18:43   Citovat  

schweiger napsal:
Ale!!!!!!!!!

Tak jsem dneska zkoumal ten ventil na toroidu a jsou tam 2 měděné trubky jedna plnící druhá co jde do reduktoru. Pak je tak ventil jak na propan flašce ,měřák, 8 imbus šroubů a těmi je připevněn ten ventil k toroidu. A co mě zajímá co je mezi tím ventilem a toroidem jestli jen nějaké těsnění (o-kroužek, gumové těsnění) nebo je to přilepené na nějakém silikonu. A pak tak jsou drátky a na ty si budu muset dát obzvláště velký pozor aby nedošlo k jiskření a pak k výbuchu. Takže je raději musím předem zaizolovat aby se nestal nějaký problém a pak povolit ty imbusy a vypustit zbytek LPG. Když ,ale sundám ty trubky tak je tam ten manuální ventil ,který zavře tu nadobu a po odpojení trubek by mělo jít vypustit zbytek LPG přes ten manuální ventil. A potom jen stačí povolit ty imbusy. Toť můj názor

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 11.6.2011 , 19:25   Citovat  

optimas napsal:
Tak jsem dneska zkoumal ten ventil na toroidu a jsou tam 2 měděné trubky jedna plnící druhá co jde do reduktoru. Pak je tak ventil jak na propan flašce ,měřák, 8 imbus šroubů a těmi je připevněn ten ventil k toroidu. A co mě zajímá co je mezi tím ventilem a toroidem jestli jen nějaké těsnění (o-kroužek, gumové těsnění) nebo je to přilepené na nějakém silikonu. A pak tak jsou drátky a na ty si budu muset dát obzvláště velký pozor aby nedošlo k jiskření a pak k výbuchu. Takže je raději musím předem zaizolovat aby se nestal nějaký problém a pak povolit ty imbusy a vypustit zbytek LPG. Když ,ale sundám ty trubky tak je tam ten manuální ventil ,který zavře tu nadobu a po odpojení trubek by mělo jít vypustit zbytek LPG přes ten manuální ventil. A potom jen stačí povolit ty imbusy. Toť můj názor

Já jsem tam měl po odšroubování imbusů těsnění,není to lepené,myslím že jsem tam měl O-kroužek.Já jsem ten zbytek vypustil po uvolnění těch imbusů.Kde je ale riziko poškození,nebo úniku po zapojení jsou ty dvě trubky.Jak to budeš kompletovat zpátky,tak když ty trubky nasadíš a budeš utahovat ty převlečné matky,tak když to utáhneš málo-únik,když hodně,tak strhneš závit-už se mi to na jiném autě stalo.Nech to raději na HLpropan,já jsem vystřídal asi přes 10 aut s LPG,tak už nějaké zkušenosti mám,i ty špatné,kdy jsem něco zničil.Já vím,že nejvíce radosti je,když si to uděláš sám,jsem sám takovej Úsměv ,ale u toho bych moc nerýpal.

0
PříspěvekZaslal: 12.6.2011 , 13:24   Citovat  

nazdar panove,

dnes se mi rozsvitila oranzova kontrolka "check engine" a je to v podstate necele 2 tydny po instalaci LPG do vozu. Nevite cim to muze byt? Hrablo z toho plynu ECU? Jinak vubec nemam pocit, zeby se auto chovalo jinak, teplota motoru dle pristrojovky taky stejna. domu jsem dnes dosel v pohode 300km. diky moc za odpoved

Partner H-C
0
PříspěvekZaslal: 12.6.2011 , 13:36   Citovat  

Chtelo by to doladit...

0
PříspěvekZaslal: 12.6.2011 , 13:43   Citovat  

silenec napsal:
Chtelo by to doladit...

myslis, ze mi to "doladi" kdokoliv s diagnostikou, nebo musim zajet do servisu pro LPG?

Partner H-C
0
PříspěvekZaslal: 12.6.2011 , 13:48   Citovat  

Dobre by bylo zajet tam kde ti to namontovali. Vetsinou se pocita s tim ze je potreba parametry doladit a prvni prohlidka po cca 1000-1500km byva zdarma, pripadne bych to reklamoval... check engine by svitit nemel.

0
PříspěvekZaslal: 12.6.2011 , 13:58   Citovat  

No jo, akorat se mi nechtelo do Litvinova kvuli doladeni. Ve ctvrtek mam jit na pravidelni servis k p.Kuhnelovi, tak zjistim, jestli si s tim vi rady on. Kdyz ne, tak to z C.Lipy asi strihnu rovnou do Litvinova v ramci "servisniho dne"... ach jo Bueee

Jakub Erben je teď offline  Jakub Erben
2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 12.6.2011 , 15:08   Citovat  

Flameboy85 napsal:
No jo, akorat se mi nechtelo do Litvinova kvuli doladeni. Ve ctvrtek mam jit na pravidelni servis k p.Kuhnelovi, tak zjistim, jestli si s tim vi rady on. Kdyz ne, tak to z C.Lipy asi strihnu rovnou do Litvinova v ramci "servisniho dne"... ach jo Bueee

Co máš za značku LPG? Možná bych ti dokázal poradit a doporučit někoho v okolí Lípy

0
PříspěvekZaslal: 12.6.2011 , 15:17   Citovat  

Jakub Erben napsal:
Co máš za značku LPG? Možná bych ti dokázal poradit a doporučit někoho v okolí Lípy

Mam BRC, kazdopadne predem diky za snahu

Jakub Erben je teď offline  Jakub Erben
2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 12.6.2011 , 15:23   Citovat  

Flameboy85 napsal:
Mam BRC, kazdopadne predem diky za snahu

Tak to vím jen o jednom kdo dělá BRC v okolí a koho bych ti doporučil ..je to až ve Cvikově,takže asi nevím jestli se ti chce. jinak čísli je 603 701 234 a je to pan Zahrádka. Kdyžtak se odkaž mojím jménem.

Obsah fóra Honda-club.cz   
Honda a LPG
Fórum: Motor, ECU, spojka a převodovka
25
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3 ... 25, 26, 27 ... 156, 157, 158  Další 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina