Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[1]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
Honda a LPG
Fórum: Motor, ECU, spojka a převodovka
25
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3 ... 23, 24, 25 ... 156, 157, 158  Další 
Zaslat odpověď

Strana 24 z 158
tukkan je teď offline  tukkan
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 2.6.2011 , 14:58   Citovat  

trochu som googlil a nasiel www o LPG. po precitani mi aj tak vyjde, ze montazne stredisko by malo mat vstupnu kontrolu vozidla aby dokazalo predist chybam po montazi.
   Pomohl ti příspěvěk? Návrat  

Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
Neznamy205 je teď offline  Neznamy205
1 háčko
Členství: Žádné
0
PříspěvekZaslal: 2.6.2011 , 19:54   Citovat  

schweiger napsal:
Pánové,musím se s vámy podělit o rozhovor s jedním týpkem,kterého jsem potkal v pátek na pumpě...A nyní to hlavní,že na LPG má najeto 200 000km!!!!!!!!že to kupoval při 100 000km ,namontoval LPG a najel už 200tis.Tak to jsem spadl na zadek.Jinak že nepoužívá žádný Flashlube a dokonce nikdy neseřizoval ani ventily Velmi šťastný

to říkám pořád,že to flashlube je momentálně spíš trik. Potvrzují to i ti co to montují...Funkčnost toho systému je podle mě mizivá a zbytečně to cíleně tahá z lidí peníze za náplně. Obyčejný pravidelný přepínání na benzín alespoň na pár km je vyzkoušený a funkční.
Jinak neseřizovat ventily 100tkm mi přijde divný,

otto je teď offline  otto
0
PříspěvekZaslal: 2.6.2011 , 22:12   Citovat  

pánové, tak na mem LPG co jsem instaloval v lednu na civic 2002 zatim ujeto cca 20.000 a zatim vse ok. Jedine co se zmenilo je vyssi spotreba oleje. predtim jsem dolil tak necely litr za 20 tis. a ted po cca 20 tis. jsem dolil uz dva litry - coz je dost. Je mozne ze to je tim plynem? Je fakt ze jezdim denne cca 150 km po dalnici. Co vy na to? nejake napady?

Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
Rom. je teď offline  Rom.
Partner H-C
Členství: Gold
0
PříspěvekZaslal: 2.6.2011 , 22:14   Citovat  

tsmart napsal:
to říkám pořád,že to flashlube je momentálně spíš trik. Potvrzují to i ti co to montují...Funkčnost toho systému je podle mě mizivá a zbytečně to cíleně tahá z lidí peníze za náplně. Obyčejný pravidelný přepínání na benzín alespoň na pár km je vyzkoušený a funkční.
Jinak neseřizovat ventily 100tkm mi přijde divný,

Ono bude asi dost záležet co je to za auto, ne ? Velmi šťastný já jsem za 1,5 roku najel 100t km na LPG a ventily jsem taky neseřizoval HaHaaa ...

schweiger je teď offline  schweiger
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 3.6.2011 , 5:33   Citovat  

Rom. napsal:
Ono bude asi dost záležet co je to za auto, ne ? Velmi šťastný já jsem za 1,5 roku najel 100t km na LPG a ventily jsem taky neseřizoval HaHaaa ...

Přesně tak,záleží od kusu vyrobeného auta.Jeden mechanik mi říkal příklad ze např.ze 100 aut se najde jeden,co se nepovedl.Tak že třeba Ze 100 CRVček bude jezdit 99 v pohodě na LPG a jeden bude mít problémy.

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 3.6.2011 , 5:41   Citovat  

otto napsal:
pánové, tak na mem LPG co jsem instaloval v lednu na civic 2002 zatim ujeto cca 20.000 a zatim vse ok. Jedine co se zmenilo je vyssi spotreba oleje. predtim jsem dolil tak necely litr za 20 tis. a ted po cca 20 tis. jsem dolil uz dva litry - coz je dost. Je mozne ze to je tim plynem? Je fakt ze jezdim denne cca 150 km po dalnici. Co vy na to? nejake napady?

Já mám nalítáno přes skoro 40 tis. na LPG a bere mi to stejně olej,jak před montáží,to je litr na 8000km.Taky mám najeto 223 000km.Slyšel jsem,že LPG má čistící účinek na motor,možná to lpg ty gufera pročistilo a teď to méně těsní kolem ventilů.Většinou se strácí olej přes gufera na ventilech.Kolega v práci lil jeden litr na 1000km,po výměne gufer nedolívá vůbec a skoro vůbec mu olej neubívá.Ale jak jsem už napsal,já nepozoruji žádné změny od montáže LPG.

karnas je teď offline  karnas
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 3.6.2011 , 7:41   Citovat  

Mne se od doby co jezdim na LPG taky zvedla trochu uz tak velka spotreba oleje. Uvidim nakonec ted na radu ROMa prejdu na 10W40 valvoline max life. Kazdopadne zkusim asi nechat zmerit komprese ve valcich coz by mohlo neco odhalit.

Jinak co se tyce LPG mam najeto 4000 a mam jedinej problem. Motor na volnobeh ma lehce nepravidelnej chod, v nepravidelnej intervalech lehce pocukava. Byl jsem v HL propanu a tam mi tvrdej ze na plynu je vsechno v poradku,ze tohle bejva svickama. Svicky mam NGK iridium na kterejch mam najeto cca 10000, tak nevim. Kazdopadne pristi tejden budu menit olej, tak vymenim i svicky a uvidi se. Krom tohodle detailu jsem s plynem nemel jedinej problem, jedinkrat se nestalo, ze by pri tahu skubalo, nebo netahlo, proste nic - jak na benzin.

Partner H-C
0
PříspěvekZaslal: 3.6.2011 , 10:09   Citovat  

schweiger: vždy se ztrácí olej přes stěrací kroužky, gufera ventilů udělají max. 0.5l /10tkm

hopit je teď offline  hopit
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 3.6.2011 , 10:10   Citovat  

karnas napsal:
Mne se od doby co jezdim na LPG taky zvedla trochu uz tak velka spotreba oleje. Uvidim nakonec ted na radu ROMa prejdu na 10W40 valvoline max life. Kazdopadne zkusim asi nechat zmerit komprese ve valcich coz by mohlo neco odhalit.

Jinak co se tyce LPG mam najeto 4000 a mam jedinej problem. Motor na volnobeh ma lehce nepravidelnej chod, v nepravidelnej intervalech lehce pocukava. Byl jsem v HL propanu a tam mi tvrdej ze na plynu je vsechno v poradku,ze tohle bejva svickama. Svicky mam NGK iridium na kterejch mam najeto cca 10000, tak nevim. Kazdopadne pristi tejden budu menit olej, tak vymenim i svicky a uvidi se. Krom tohodle detailu jsem s plynem nemel jedinej problem, jedinkrat se nestalo, ze by pri tahu skubalo, nebo netahlo, proste nic - jak na benzin.

Nepravidelný chod na volnoběh může dělat malá vůle ventilů Nápad je tu!

Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 3.6.2011 , 10:31   Citovat  

karnas napsal:

k tomu oleji, já si psal s chlapem z Millers oils, žralo mi to 2litry na 10tkm a doporučil mi 5W-50, dnes to na 10tkm sežere tak 3-5dcl. Jen píšu svoji zkušenost. Vysvětloval mi to, říkal, že přechod na 10W-40 mi nepomůže. Zkus se poradit i s ním, už tady více lidem poradil. Mail nebo tel na něj je v sekci partneři klubu.

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 3.6.2011 , 11:03   Citovat  

No je to tezky na koho dat s chlapkem jsem si psal ohledne 5W50 no. Taky mi doporucil vycistit motor nakym pripravkem,coz mi spoustu lidi vyslovene nedoporucuje. ROM radi ten valvoline, kterej spousta lidi chvali.

Vule ventilu jsem delal pred 4000, takze pokud je udelali dobre tak by to melo byt ok, navic na benzin je volnobeh OK, coz jsem zapomnel napsat.

silenec je teď offline  silenec
Partner H-C
0
PříspěvekZaslal: 3.6.2011 , 11:10   Citovat  

5W50 by nic pokazit nemel, maximalne ti to bude zrat min oleje... ja bych to asi zkusil.

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 3.6.2011 , 11:56   Citovat  

já jen píšu jak jsem to udělal já a jsem spokojenej, protože to v podstatě zastavilo spotřebu oleje a o to tady jde.
Žádný přípravek do motoru jsem nedával, jen jsem rovnou přešel na ten olej.

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 4.6.2011 , 6:25   Citovat  

Rom. napsal:
schweiger: vždy se ztrácí olej přes stěrací kroužky, gufera ventilů udělají max. 0.5l /10tkm

Nemůžu souhlasit.Když jsem ho viděl každou chvilku dolívat olej,tak mi ho bylo líto.Osobně jsem ho vezl s autem do servisu a vyděl jsem i fakturu,co na něm bylo děláno.vyměněno 16ks gufer na ventilech.Podotýkám,že se ale jednalo o Opel Zafira.Fakt mu to bralo Litr na 1000km!!!!Měřil mu i kompresi a byla v pořádku.

Partner H-C
0
PříspěvekZaslal: 4.6.2011 , 8:02   Citovat  

schweiger napsal:
Nemůžu souhlasit.Když jsem ho viděl každou chvilku dolívat olej,tak mi ho bylo líto.Osobně jsem ho vezl s autem do servisu a vyděl jsem i fakturu,co na něm bylo děláno.vyměněno 16ks gufer na ventilech.Podotýkám,že se ale jednalo o Opel Zafira.Fakt mu to bralo Litr na 1000km!!!!Měřil mu i kompresi a byla v pořádku.

U motorů Honda je to tak jak píšu, a měřením komprese se nic nezjistí, protože odcházejí jen stěrací kroužky, tlakové vydrží klidně 400-500t km.

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 4.6.2011 , 8:05   Citovat  

Rom. napsal:
U motorů Honda je to tak jak píšu, a měřením komprese se nic nezjistí, protože odcházejí jen stěrací kroužky, tlakové vydrží klidně 400-500t km.

U Honda věřím,ale u opla taky,opla bych nikdy nebral,co je mají,tak skoro všichni nadávají.Zlatá Honda Velmi šťastný

Partner H-C
0
PříspěvekZaslal: 4.6.2011 , 8:07   Citovat  

schweiger napsal:
U Honda věřím,ale u opla taky,opla bych nikdy nebral,co je mají,tak skoro všichni nadávají.Zlatá Honda Velmi šťastný

známí s bleskem ve znaku mají stejné zkušenosti Velmi šťastný OK

optimas je teď offline  optimas
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 4.6.2011 , 19:14   Citovat  

Když mám nádrž Toroid a rezervu v kufru musí být nějak přidělaná??

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 4.6.2011 , 19:18   Citovat  

optimas napsal:
Když mám nádrž Toroid a rezervu v kufru musí být nějak přidělaná??

rezervu už nemusíš vozit,stačí sada na nouzové dojetí (takovej sprej s náplní,co zalepí dočasně díru)Jinak si myslím,že by měla být nějak zajištěna proti pohybu.

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 4.6.2011 , 20:17   Citovat  

schweiger napsal:
rezervu už nemusíš vozit,stačí sada na nouzové dojetí (takovej sprej s náplní,co zalepí dočasně díru)Jinak si myslím,že by měla být nějak zajištěna proti pohybu.

No právě že jsem byl v pneuservisu a ptal se kolik to stojí a bylo mi řečeno že to není tak jednoduché. Pokud máš nové auto tak je to jasné tam už ani rezerva není ,ale u starších aut prý musím na uřad a ten mi to musí schválit ,že nemusím mít rezervu a zapíše do TP (jedná se o auta co mají rezervu součástí deformační zony) tohle mi bylo zděleno. A že musí být rezerva zajištěna v kufru to je nějaká blbost ne? Když povezu nákup a budou tam kartoný s PETkama tak to snad někdo zajišťuje? Tohle mi připadá postavený na hlavu od toho tam ten kufr přece je

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 4.6.2011 , 20:48   Citovat  

optimas napsal:
No právě že jsem byl v pneuservisu a ptal se kolik to stojí a bylo mi řečeno že to není tak jednoduché. Pokud máš nové auto tak je to jasné tam už ani rezerva není ,ale u starších aut prý musím na uřad a ten mi to musí schválit ,že nemusím mít rezervu a zapíše do TP (jedná se o auta co mají rezervu součástí deformační zony) tohle mi bylo zděleno. A že musí být rezerva zajištěna v kufru to je nějaká blbost ne? Když povezu nákup a budou tam kartoný s PETkama tak to snad někdo zajišťuje? Tohle mi připadá postavený na hlavu od toho tam ten kufr přece je

Jaké máš auto?Auto,u kterého je rezerva jako součást def.zony je třeba škoda 120 a podobná auta s pneu ve předu.Takové už snad ani nejezdí.Jinak to,co píšeš se mi nezdá,pochybuji,že ti to napíšou i do malého techničáku a velký sebou nevozíš,tak policajt stejně houby pozná.Ale třeba je to pravda,to fakt nevím.Můj názor je,že pokud tě policajt zastaví a místo rezervy ukážeš ten sprej,tak neřekne nic.A s upevněním rezervy v kufru bych neřešil.Já jezdil ve felicii 2 roky s volně položenou rezervou a nikdo mi nic neřekl.Záleží už snad jen na tom,na jakého policajta narazíš.

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 4.6.2011 , 21:11   Citovat  

No právě kolega dostal pokutu právě za to že měl rezervu položenou v kufru a nebyla upevněna. Takhle mi to bylo řečeno v pneusevise s tou rezervou. Tay jsem hleděl jak puk co to mele za nesmysly

Partner H-C
0
PříspěvekZaslal: 4.6.2011 , 22:09   Citovat  

Auta, které továrna nedělala (homologovala) bez rezervy jí i dnes musí vozit sebou. Co já vím tak jí nemusí mít třeba A7g, ale A6g ještě ano.

Rezerva musí být v kufru na pevno připevněná.

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 4.6.2011 , 22:11   Citovat  

optimas napsal:
No právě kolega dostal pokutu právě za to že měl rezervu položenou v kufru a nebyla upevněna. Takhle mi to bylo řečeno v pneusevise s tou rezervou. Tay jsem hleděl jak puk co to mele za nesmysly

Tak to bych se vyjmečně s policajtem hádal.To se mi nezdá.

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 4.6.2011 , 22:13   Citovat  

Rom. napsal:
Auta, které továrna nedělala (homologovala) bez rezervy jí i dnes musí vozit sebou. Co já vím tak jí nemusí mít třeba A7g, ale A6g ještě ano.

hmm,tak asi jo,nevím.Já od té doby,co jsem přesedlal na CRVčko si vozím rezervu v zadu na dveřích Je to tam. Velmi šťastný

Partner H-C
0
PříspěvekZaslal: 4.6.2011 , 22:40   Citovat  

schweiger napsal:
hmm,tak asi jo,nevím.Já od té doby,co jsem přesedlal na CRVčko si vozím rezervu v zadu na dveřích Je to tam. Velmi šťastný

zrovna tyhle dvě věci jsem řešil v týdnu na STK s technikem, co je čerstvě po školení ...

Ben je teď offline  Ben
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 4.6.2011 , 23:58   Citovat  

Rom. napsal:

Tady je o tom článek Hondy od 93 můžou bez rezervy OK odkaz

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 5.6.2011 , 7:06   Citovat  

Ben napsal:
Tady je o tom článek Hondy od 93 můžou bez rezervy OK odkaz

OK super článek.

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 5.6.2011 , 8:16   Citovat  

Rom. napsal:

To by mě zajímalo jak ji tam mám upevnit to mi hlava nebere Někde jsem četl že prý se prodává nějaký držák ,ale zase jak to přidělat ke kastli, protože určitě si to nebudu moci doma jen tak přivařit k podlaze.

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 6.6.2011 , 10:49   Citovat  

Budu ted kupovat 5 l baleni na mazani ventilu, namontovanou mam sadu greenadd, chystam se koupit flashlube. Predpokladam ze by nemel byt problem se zamenou, princip je stejnej, ma nekdo zkusenost?

Obsah fóra Honda-club.cz   
Honda a LPG
Fórum: Motor, ECU, spojka a převodovka
25
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3 ... 23, 24, 25 ... 156, 157, 158  Další 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina