Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[2]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
Repase zadních třmenů
Fórum: Řízení, podvozek a brzdy
2
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3 ... 10, 11, 12 ... 21, 22, 23  Další 
Zaslat odpověď

Strana 11 z 23
Mourl je teď offline  Mourl
2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 10.3.2011 , 1:51   Citovat  

optimas napsal:
citace:
Optimas: ano to jsou ty brzdiče od tebe, dal jsem je na auto a prostě na tomhle pravém brzdiči se zasekávala ruční brzda.Takže opět rozborka Úsměv

Tak tohle mě vážně mrzí Se stydím

To nemusí je to dobrý já s repasí počítal.Tím že jsem si nechával ty svoje, tak si s těmahle můžu v klidu hrát.Psal jsem do jedné UK firmy kde se zabývají repasemi, uvidíme co napíšou.Ložisko není snadné provrtat, jak jsem si naivka myslel, že by se koupilo jiné celé Se stydím Je to kalené železo,takže jedině vyjiskřit a to se zase zničí ta vnitřní klec.Jedině tam vymyslet něco ze samomazného bronzu.
   Pomohl ti příspěvěk? Návrat  

Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
Matyband je teď offline  Matyband
1 háčko
Členství: Žádné
0
PříspěvekZaslal: 10.3.2011 , 19:53   Citovat  

Mourl napsal:
To nemusí je to dobrý já s repasí počítal.Tím že jsem si nechával ty svoje, tak si s těmahle můžu v klidu hrát.Psal jsem do jedné UK firmy kde se zabývají repasemi, uvidíme co napíšou.Ložisko není snadné provrtat, jak jsem si naivka myslel, že by se koupilo jiné celé Se stydím Je to kalené železo,takže jedině vyjiskřit a to se zase zničí ta vnitřní klec.Jedině tam vymyslet něco ze samomazného bronzu.

tak sem napis kdyz to budou mit bral bych taky dvě Mrk dik

Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
Mourl je teď offline  Mourl
2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 11.3.2011 , 11:32   Citovat  

Takže z UK přišla velice rychle špatná zpráva:"tohle neseženete a neprodáváme me to" Bueee takže už mám pouzdro z bronzu.V ruce to funguje velice pěkně.Uvidíme pak na autě. Jinak čím to tedy namazat ten vnitřek?

Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
optimas je teď offline  optimas
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 11.3.2011 , 15:05   Citovat  

Tyhle kluzná ložiska se mažou normální vazelínou

DrSlimm je teď offline  DrSlimm
3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 12.3.2011 , 21:02   Citovat  

Poslusne hlasim, ze Frenkit sada na 30mm pistek na 1.6ku mi sednul i na 1.4 MB2.

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 13.3.2011 , 7:59   Citovat  

DrSlimm napsal:
Poslusne hlasim, ze Frenkit sada na 30mm pistek na 1.6ku mi sednul i na 1.4 MB2.

Tak to je zjímavé já mám taky MB2 1,4 a mám 34mm ,ale mám r.v. 2000 ty máš jaký rok?

Jo už jsem to našel 98. Oni snad ti angličani při montáži brali co jim padlo pod ruku jinak to není možné, protože mám třeba přední poloosy ze staré 1,6 MB1 z roku 95 takže jsem musel shánět i kyneťáky na to staré auto. Je to těžká skládačka to mi hlava nebere

M@jk je teď offline  M@jk
Moderátor
Členství: Gold
0
PříspěvekZaslal: 17.3.2011 , 0:37  Naposledy upravil M@jk dne 25.5.2011 , 23:47, celkově upraveno 1 krát. Citovat  

citace:
ahoj myslis ze by se s nima slo domluvit ze bych ji poslal zadni trmeny postou a oni by mi pretesnily i tu rucku a vycistili ? domacich podminkach to nezvladnu ani prd.... samosebou za poplatek Mrk

Ahoj,
možná ano. Napiš prosím SZ uživateli Hometuner.

Jinak já mám po částečnou repasi předních a zadních brzdičů. Šlo mi hlavně o funkci bzrd a minimálně o vzhled. V Autokelly jsem nakoupil sady od Frenkitu. Na zadní brzdy stála opravná sada včetně pístku Kč 363,- s DPH po HC 20% sleve kus, a na přední brzdy stála opravná sada včetně pístku Kč 274,-. Já mám Nissin/Akebono tudíž přední pístek u Civic 5G ESi bez ABS - 51mm, ESi s ABS či VTi 54mm. Vykoupil jsem poslední sadu v CZ u Autokelly a nyní mám další jedinou objednanou a bude za 14dní na moje jméno. Velmi šťastný

Pár foto z repase.

IMG_1084_resize.JPG

Zobrazení obrázku v plné velikosti.
IMG_1084_resize.JPG, 565.71 kB

IMG_1086_resize.JPG

IMG_1086_resize.JPG, 309.33 kB

IMG_1092_resize.JPG

IMG_1092_resize.JPG, 718.05 kB

IMG_1087_resize.JPG

IMG_1087_resize.JPG, 617.64 kB

IMG_1110_resize.JPG

IMG_1110_resize.JPG, 710.9 kB

IMG_1124_resize.JPG

IMG_1124_resize.JPG, 317.74 kB

IMG_1122_resize.JPG

IMG_1122_resize.JPG, 824.71 kB

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 28.3.2011 , 16:00   Citovat  

optimas napsal:
Loni v létě jsem dělal repas předních třmenů a jak jsem dopadl viz foto. 22.2. jsem měnil na zadních kolech horní ramínka a vše bylo v pořádku když jsem prohlížel zpodek auta. A dneska jsem nevěřil vlastním očím. Takže zas to můžu v létě dělat znova. Je to jen jedna strana levá a použil jsem opravnou sadu Autofren z Intercars. Tak teď pro změnu vyzkoušíme Frenkit z Kelly a uvažuju jestli by nebylo dobré rovnou vyměnit i pístek

Tak jsem měl auto opět nahoře a k mému překvapení to zase neteče. Může mi někdo vysvětlit proč to tenkrát teklo a teď to zas neteče???

dsc07147_152.jpg

dsc07147_152.jpg, 84.27 kB

Brnďa je teď offline  Brnďa
5 háček
0
PříspěvekZaslal: 28.3.2011 , 16:24   Citovat  

optimas napsal:
Tak jsem měl auto opět nahoře a k mému překvapení to zase neteče. Může mi někdo vysvětlit proč to tenkrát teklo a teď to zas neteče???
nedosla ti brzdovka? tezko rict proc to netece, treba se sjela vic deska, pistek se pohnul a srovnal gumicku ktera mohla byt skrivena pri montazi Úsměv

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 28.3.2011 , 17:36   Citovat  

Brnďa napsal:
nedosla ti brzdovka? tezko rict proc to netece, treba se sjela vic deska, pistek se pohnul a srovnal gumicku ktera mohla byt skrivena pri montazi Úsměv

Kdyby byla skřípla gumka tak by to teklo hned po nasazení ,ale 3/4 roku nic až toho 22.2.2011 to bylo mokré a teď je to zase suché. A brzdovkami nedošla kdyby jo tak bych si rozbil někde hubu Velmi šťastný

5 háček
0
PříspěvekZaslal: 28.3.2011 , 17:50   Citovat  

optimas napsal:
Kdyby byla skřípla gumka tak by to teklo hned po nasazení ,ale 3/4 roku nic až toho 22.2.2011 to bylo mokré a teď je to zase suché. A brzdovkami nedošla kdyby jo tak bych si rozbil někde hubu Velmi šťastný
tak pak netusim, ja menil strycovi trmeny na lagune zandi, taky mu tekl, a po vymene sem ten starej rozdelal a pistek jak novej a gumicka taky neposkozena, taky sem enchapal kudy to prolnulo

Podryx je teď offline  Podryx
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 21.5.2011 , 14:44   Citovat  

Potřeboval bych poradit zdali se dá nějak sundat kus železa označený zelenou šipkou? Potřebuju protáhnout lanovod ramenem a abych ho mohl celé vyndat. Lanovod mám sundaný v místě žluté šipky povolením matice. Modrá šipka směřuje na matku, kterou si myslím že by to mohlo jít ale bojím se abych to nějak neukroutil či něco podobnýho. Před matkou se nachází ještě jakási závlačka. Samozřejmě až to povolím rozdělám to v místě červené šipky. Nechce s emi totiž rozebírat vnitřek a povolovat lanovody u ruční brzdy. Potom sem také objevil 2 matky zespodu auta v místě kde vede výfuk pod ruční brzdou. Díky za rady je to dobrý

03032011084_137.jpg

03032011084_137.jpg, 76.89 kB

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 21.5.2011 , 14:56  Naposledy upravil optimas dne 21.5.2011 , 15:00, celkově upraveno 1 krát. Citovat  

Podryx napsal:
Potřeboval bych poradit zdali se dá nějak sundat kus železa označený zelenou šipkou? Potřebuju protáhnout lanovod ramenem a abych ho mohl celé vyndat. Lanovod mám sundaný v místě žluté šipky povolením matice. Modrá šipka směřuje na matku, kterou si myslím že by to mohlo jít ale bojím se abych to nějak neukroutil či něco podobnýho. Před matkou se nachází ještě jakási závlačka. Samozřejmě až to povolím rozdělám to v místě červené šipky. Nechce s emi totiž rozebírat vnitřek a povolovat lanovody u ruční brzdy. Potom sem také objevil 2 matky zespodu auta v místě kde vede výfuk pod ruční brzdou. Díky za rady je to dobrý

Tak nejdříve si v autě mezi sedačkama povol ty lanovody jinak to nejde a budeš se zbytečně drbat. Je tam matka a tu stačí jen 12 klíčem povolit toť vše. Nemusíš vůbec lanovody vytahovat z auta. Až to povolíš tak musíš ten kolík co je tam červená šipka vytáhnout ,ale pozor je to zarezlý takže to půjde velice blbě ,ale jde to. Potom tam kde je modrá šipka je taková velká jakoby segerovka a tu musíš sundat a lanovod vyklepnout ven ,ale nejlíp se ti to bude dělat když to namontuješ zpátky na auto. Takhle se ti to bude dělat špatně.

Aha teď jsem si všiml že ten lanovod máš už sundaný z té prožiny co tam byla na žluté šipce. Tak jenom sundat tu segerovku co na ni ukazuje modrá šipka teď není vidět ,ale je zespod a vyklepnout ten lanovod. Já vzal šroubovák jako majzlík a klepal do toho lanovodu až jsem ho vyrazil ven

RASTA je teď offline  RASTA
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 21.5.2011 , 14:57   Citovat  

sundat se dá..lanovod je jen protáhnutý a drží na tý závlačce..bývá to dost zarezlý,takže kartáč,wd nebo něco podobného,očistit prolít,poklepat kladívkem a půjde to "samo" Úsměv

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 21.5.2011 , 15:11   Citovat  

takže tu matku kam ukazuje modrá šipka a ta matka ted není vidět na tu sahat nemusim? vyklepnu závlačku a protáhnu. já totiž kroutil s tou matkou a kroutilo se to nějak celý i ta guma. Samo že vyndám i závlačku zespod jak je červená šipka.

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 21.5.2011 , 15:20   Citovat  

Podryx napsal:
takže tu matku kam ukazuje modrá šipka a ta matka ted není vidět na tu sahat nemusim? vyklepnu závlačku a protáhnu. já totiž kroutil s tou matkou a kroutilo se to nějak celý i ta guma. Samo že vyndám i závlačku zespod jak je červená šipka.

Právě že tam kde je ta modrá šipka je taková segerovka pérko nebo jak to nazvat ta se musí šroubovákem vypáčit nebo kombinačkama. Ona drží právě ten lanovod ke třmenu

foto.jpg

foto.jpg, 96.39 kB

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 21.5.2011 , 15:29   Citovat  

Ale pokud se dobře dívám tak ten plech kam směřuje zelená šipka máš opačně nebo jsi s ním už kroutil a je otočený na opak?
Musím končit ,protože jdu do kina. Jak jsem psal výše nejlíp je namontovat ten třmen zpět na auto a začít ho rozdělávat na autě jinak ti to půjde špatně

ndex je teď offline  ndex
0
PříspěvekZaslal: 21.5.2011 , 20:41   Citovat  

Ja mam takovy problem, ze jak se ty lanka rozdvojuji a jdou k leve a prave zadni brzde, tak u jedne brzdy je to lanko akorat ale u druhe je moc kratke i kdyz neni zatazena rucka tak je stahle jak kdyby brzdilo a kdyz zatahnu rucku tak se jeste zkrati nevite nekdo jak ho natahnout na spravnou delku???

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 21.5.2011 , 20:44   Citovat  

ndex napsal:
Ja mam takovy problem, ze jak se ty lanka rozdvojuji a jdou k leve a prave zadni brzde, tak u jedne brzdy je to lanko akorat ale u druhe je moc kratke i kdyz neni zatazena rucka tak je stahle jak kdyby brzdilo a kdyz zatahnu rucku tak se jeste zkrati nevite nekdo jak ho natahnout na spravnou delku???

A víš jistě že máš oba Lanovody stejné? Nemáš to jedno už vytahané? Jak jsou ty lanovody staré?

5 háček
0
PříspěvekZaslal: 21.5.2011 , 20:50   Citovat  

ndex napsal:
zkus se podivat primo k rucce k lanovodum, povolit natahnout a pak dotahnout aby byly rovne, mohlo se stat ze je zekriva ten plisek ktery drzi ty dve lanka u rucky

ndex je teď offline  ndex
0
PříspěvekZaslal: 21.5.2011 , 21:04   Citovat  

jj jak sou stary to nevim ale zrejme bylo sekly pravy zadni kolo protoze tam byl zrezlej kotouc a desticky vyjety az na zelezo. myslim si ze to bylo kvuli tomu ze se tam asi nejak skriplo to lanko a ta prava brzda se chovala jak kdyby byla zatazena rucka. Kazdopadne repas mam za sebou uz to nechcu nikdy delat Velmi šťastný a ted budu muset teda rozebrat stredovy panel a mrknout na to stelovani tech lanek

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 22.5.2011 , 12:43   Citovat  

Zapoměl sem dodat, že foto není přímo z mého auta Úsměv
Jedná se o Rover 216 coupe, ale tam to je takřka úplně stejné.
V místě modrých šipek jsou matky o kterých sem si myslel, že když se povolí tak to vytáhnu.
Zřejmě to jsou asi štelovací matky.
Odštípnu tu závlačku a vyndám to teda.
Nejdříve až příští pátek dřív nestíhám, takže pak poreferuju...
Zatím díky

foto_188.jpg

foto_188.jpg, 96.91 kB

DrSlimm je teď offline  DrSlimm
3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 22.5.2011 , 17:54   Citovat  

Jestli je to jako na englanovi (coz je velmi pravdepodobne), tak zavlacku nemusis stipat, jde svliknout klestema a zase nasadit. A ty dve hlavy v naznacenym miste jsou jenom od sroubu co drzej L profil na konci bovdenu, nic tam nenastelujes, jen tak muzes sundat lanovod z trmenu. Stelovani se dela na pistku tim ze ho sroubujes dovnitr/ven.

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 22.5.2011 , 19:47   Citovat  

samozřejmě sem nemyslel jí uštípnout Velmi šťastný

OsekSpider je teď offline  OsekSpider
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 24.5.2011 , 21:14   Citovat  

nevím honem kam to dát tak to hodim sem, pístek po očištění funguje, jsou to přední brzdy d15b, mám nechat tento nebo je raději vyměnit oba? díky za postřehy OK

IMG_20110524_202025.jpg

IMG_20110524_202025.jpg, 162.93 kB

Petr Vošický je teď offline  Petr Vošický
2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 24.5.2011 , 21:52   Citovat  

OsekSpider napsal:
nevím honem kam to dát tak to hodim sem, pístek po očištění funguje, jsou to přední brzdy d15b, mám nechat tento nebo je raději vyměnit oba? díky za postřehy OK

Zdravím,
určitě bych měnil rovnou oba. Pokud je ten druhej byť jen málo chycenej, tak do půl roku je po něm.
Moje zkušenost z Legenda... je to dobrý H+

vachicek je teď offline  vachicek
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 24.5.2011 , 21:55   Citovat  

OsekSpider napsal:
Jak jsem už psal vyměnil bych to už jen kvůli klidu do budoucna... já měl míň a měnil jsem

crxmann je teď offline  crxmann
5 háček
0
PříspěvekZaslal: 24.5.2011 , 21:57   Citovat  

určitě vyměnit a s tím komplet brzdovku! Brzdovka na sebe váže vlhkost a když tam prdneš nový a necháš starou brzdovku (respektive jen doleješ novou) tak tím urychlíš jejich opotřebení (reznutí, ale hlavně korodování Mrk )

OsekSpider je teď offline  OsekSpider
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 24.5.2011 , 22:00   Citovat  

právě že nevim jak je na tom ten druhej, chodil úplně nádherně oproti tomuhle kterej se zasek a hned mi chtěl pálito nový uložení, ok vyměnim oba i s gumičkama, ale jak nejlíp vyčistit ten vnitřek třmenu, je tam rez a bordel, má někdo nějakej fígl kromě kuchyňskýho nože a škrabání?

edit: brzdovku odleju při ovzdušňování, ale musim ji zítra v kelly koupit

5 háček
0
PříspěvekZaslal: 24.5.2011 , 22:08   Citovat  

OsekSpider napsal:
právě že nevim jak je na tom ten druhej, chodil úplně nádherně oproti tomuhle kterej se zasek a hned mi chtěl pálito nový uložení, ok vyměnim oba i s gumičkama, ale jak nejlíp vyčistit ten vnitřek třmenu, je tam rez a bordel, má někdo nějakej fígl kromě kuchyňskýho nože a škrabání?

edit: brzdovku odleju při ovzdušňování, ale musim ji zítra v kelly koupit
nio pokud mas vyrezli i trmeny zevnitr tak je to na vymenu, pripadne to nejak vyfrezovat ale to tam bude pistek litat volne..ja ted vyhazoval dva trmeny z legenda, protoze pistky byly KO a trmeny uvnitr zrezly..

Obsah fóra Honda-club.cz   
Repase zadních třmenů
Fórum: Řízení, podvozek a brzdy
2
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3 ... 10, 11, 12 ... 21, 22, 23  Další 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina