Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[2]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
Jaký olej do motoru Honda Accord 2.4 Vtec r.v 2003
Fórum: Pokec o autech
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3 ... 5, 6, 7 ... 11, 12, 13  Další 
Zaslat odpověď

Strana 6 z 13
Rom. je teď offline  Rom.
Partner H-C
Členství: Gold
PříspěvekZaslal: 26.10.2010 , 22:06   Citovat  

jj, Mobil 1 a Mobil S je docela velký rozdíl OK
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
rotker je teď offline  rotker
4 háčka
Členství: Žádné
PříspěvekZaslal: 26.10.2010 , 22:10   Citovat  

Aha to jsem ani netušil, jako neznalý, jaký je v tom rozdíl? Se stydím
   Návrat  
Acxe je teď offline  Acxe
1 háčko
PříspěvekZaslal: 27.10.2010 , 17:44   Citovat  

silenec napsal:
Povida spravne, to v tom odkazu maji spatne znacene, neni to Mobil1 ale jen Mobil.. Mobil1 5W40 je asi jen tento.

No právě, a to je jen nějaký speciální olej, pro naftové mercedesy Ble Normalní pro benzín asi nevedou..
rotker napsal:
Aha to jsem ani netušil, jako neznalý, jaký je v tom rozdíl? Se stydím

Mobil1 je jejich premiová řada. Mobil bez jedničky je jejich levnější. Něco jako 15ti letá whisky za 1500,- proti levnější z teska za 500,- Velmi šťastný
Tím ale nechci shazovat Mobil, protože jsou to pořád lepší oleje než zbytek za stejnou cenu Úsměv
Mrk
Naliju tam teda ten Motul x-cess 5w40 a uvidímě
   Návrat  
Neznamy205 je teď offline  Neznamy205
1 háčko
PříspěvekZaslal: 24.11.2010 , 17:30   Citovat  

Rom. napsal:
silenec: hopit má pravdu, v německé Honda ví co dělají, proto mi od najetých 150t km doporučovali 10W-40 u všech i-Vtec i i-CTDi ...
u nás mám pocit, že chtějí hlavně prodat ten nejdražší olej to mi hlava nebere

Jakou značku 10W-40 mám koupit? Přecházím z 5W-40 na 10W-40 (do teď Castrol MAGNATEC).
   Návrat  
Hellborn je teď offline  Hellborn
5 háček
PříspěvekZaslal: 24.11.2010 , 17:33   Citovat  

tsmart napsal:
Jakou značku 10W-40 mám koupit? Přecházím z 5W-40 na 10W-40 (do teď Castrol MAGNATEC).

Já budu zkoušet Millers Oil - partner klubu.
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 20.12.2010 , 12:16   Citovat  

který olej byste doporučily? Někdo se zkušenostmi s některým z nich?

Millers oil tudy odkaz
Mobil 1 tudy odkaz
   Návrat  
Egy je teď offline  Egy
1 háčko
PříspěvekZaslal: 15.5.2011 , 15:30   Citovat  

Nějak jsem nenalezl jaký dáváte pylový fitr od klimatizace? Nějaký odkaz, jaký koupit? A dále jaký vzduchový filtr, možná i sportovní, děkuji za info... Mrk
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
cocks je teď offline  cocks
4 háčka
Členství: Gold
PříspěvekZaslal: 16.5.2011 , 9:37   Citovat  

Já leju Shell Helix 5W-40 a myslím ,že by to mělo plně stačit, není to nějakej extra motor aby potřeboval extra olej..
   Návrat  
JARYN je teď offline  JARYN
1 háčko
PříspěvekZaslal: 17.5.2011 , 9:24   Citovat  

tsmart napsal:

Pokud použiješ Agip, Elf, Esso, Liqui Moly, Millers oils, Mobil, Mogul, Motorex, Motul, Q8, Repsol, Shell, Sunoco, Texaco, Total, nebo Valvoline, tak je celkem jedno - který. Ale je pravda, že kvalitou "trošku" převyšují Agip SINT 2000, Motul 300V, Motul 4100 Turbolight a Motul 6100 Synergie+ OK A pro motory s hodně najetými kilometry jsou dobré oleje Valvoline MaxLife, Liqui Moly Super Leichtlauf HD a Sunoco Marathon.....
   Návrat  
crxmann je teď offline  crxmann
5 háček
PříspěvekZaslal: 17.5.2011 , 9:27   Citovat  

JARYN napsal:
Pokud použiješ Agip, Elf, Esso, Liqui Moly, Millers oils, Mobil, Mogul, Motorex, Motul, Q8, Repsol, Shell, Sunoco, Texaco, Total, nebo Valvoline, tak je celkem jedno - který. Ale je pravda, že kvalitou "trošku" převyšují Agip SINT 2000, Motul 300V, Motul 4100 Turbolight a Motul 6100 Synergie+ OK A pro motory s hodně najetými kilometry jsou dobré oleje Valvoline MaxLife, Liqui Moly Super Leichtlauf HD a Sunoco Marathon.....

No tak ono je skoro jedno jakou značku, důležité jsou třídy a nic jiného než danou třídu bych nedával.
V mém případě Acco 03 je to SJ/SC a to moc značek nesplňuje.
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 17.5.2011 , 9:37  Naposledy upravil JARYN dne 17.5.2011 , 9:39, celkově upraveno 1 krát. Citovat  

SJ rozumím, ale co je SC? Jinak máš samozřejmě pravdu, že předpis API (event. ACEA) je nejdůležitější!
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 17.5.2011 , 9:39   Citovat  

JARYN napsal:
SJ rozumím, ale co je SC?

to se mě moc ptáš...v servisní knížce mám SJ/SC . Odpoledne to vyfotím Mrk
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 17.5.2011 , 9:47   Citovat  

crxmann napsal:
to se mě moc ptáš...v servisní knížce mám SJ/SC . Odpoledne to vyfotím Mrk

Tyjo asi sem to poplet....myslímže tam je SL,SJ/CF...odpo se na to kouknu.
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 17.5.2011 , 10:05   Citovat  

Tak to potom jo - API SJ,SL/CF / a tyto normy plní v SAE 10w40 95% olejů (a z těch, co jsem uvedl výše, je mají všechny - a v Evropě mají i A3/B3).
   Návrat  
Egy je teď offline  Egy
1 háčko
PříspěvekZaslal: 18.5.2011 , 13:41   Citovat  

Hoši ví někdo jaký ten pylový filtr tedy??? to mi hlava nebere
   Návrat  
Bully je teď offline  Bully
Moderátor
PříspěvekZaslal: 18.5.2011 , 18:42   Citovat  

Egy napsal:

Zajdi do Honda servisu a oni ti prodaji ten spravny.
   Návrat  
Acxe je teď offline  Acxe
1 háčko
PříspěvekZaslal: 18.5.2011 , 21:51   Citovat  

Egy napsal:

Já tam dával filtr z kelly za cca 700.. v hondě stojí přes 1700,- HaHaaa
   Návrat  
Moderátor
PříspěvekZaslal: 18.5.2011 , 22:14  Naposledy upravil Bully dne 20.5.2011 , 19:37, celkově upraveno 1 krát. Citovat  

Acxe napsal:
Já tam dával filtr z kelly za cca 700.. v hondě stojí přes 1700,- HaHaaa

U nas v Honde jsem dal za pylovy filtr 15,94€ (+12% DPH) = +-440 Kc, v Honde CR 1447,-Kc (+22% DPH). Ale jako u vsech ostatnich soucastek existuji i neorigo alternativy taktez za ruznou cenu.

Edit: teda v CR asi 20% a na 22% DPH myslim Se stydím
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 19.5.2011 , 10:54   Citovat  

pylový filtr je ten před spolujezdcem, "za kastlikem" takový obdélníkový?
   Návrat  
Newtom je teď offline  Newtom
1 háčko
PříspěvekZaslal: 19.5.2011 , 11:30   Citovat  

tsmart napsal:
pylový filtr je ten před spolujezdcem, "za kastlikem" takový obdélníkový?

OK
   Návrat  
Egy je teď offline  Egy
1 háčko
PříspěvekZaslal: 20.5.2011 , 11:25   Citovat  

jj, nakonec jsem do té hondy zajel a dozvěděl se vše Velmi šťastný OK
   Návrat  
Majkys je teď offline  Majkys
PříspěvekZaslal: 26.6.2012 , 17:56   Citovat  

zdravím,

mám Honda A6g, 2.2 VTEC .. v garáži mi stojí olej 5w30 .. je to blbost to tam lít?
Udělalo by to něco s motorem? nebo by ten olej mizel před očima? Velmi šťastný

Co by jste mi doporučili? Pročetl jsem několik stran z5 a nenašel jsem odpověď.. díky je to dobrý

EDIT: motor má nalítáno 313 tisíc. - jezdí dobře Úsměv
   Návrat  
Hlavator je teď offline  Hlavator
Partner H-C
PříspěvekZaslal: 26.6.2012 , 20:13   Citovat  

Majkys napsal:
zdravím,

mám Honda A6g, 2.2 VTEC .. v garáži mi stojí olej 5w30 .. je to blbost to tam lít?

Co by jste mi doporučili? Pročetl jsem několik stran z5 a nenašel jsem odpověď.. díky je to dobrý

pri 313k bych tam uz davno lil 10w-40,ale nemyslim si,ze by melo cokoli potentovat-maximalne bude mozna vic mizet..jestli ma specifikaci co ma mit coz pochybuju,ze by nemel tak bych to neresil a klidne nalil ..dulezitej je hlavne interval vymeny-tedy za me max.10k
   Návrat  
Ivoss je teď offline  Ivoss
2 háčka
PříspěvekZaslal: 7.7.2012 , 13:18   Citovat  

Majkys napsal:
zdravím,

Nejdřív bych si o tom oleji něco zjistil na stránkách výrobce, třeba hodnotu viskozity při 100°C, která by neměla být nižší, než řekněme 10. Běžný olej xW-40 má od 13 do 15. Nicméně na těchto starších typech motorů, kor takhle ojetých, už poznáš i rozdíl mezi 15 a 12, s nižší bude motor hlučnější a poběží méně hladce. Dalším údajem je HTHS viskozita, oleje 5W-30 jsou ve dvou provedeních - s vysokou HTHS nad 3,5 a s nízkou HTHS, tuším pod 2,9. Ten s nízkou (typicky oleje s označením Long Life) do starších motorů rozhodně nepatří, hrozí nadměrné opotřebení. Osobně bych tuhle "vodičku" do starší Hondy nedával, i kdyby mazala dobře, teď v létě bude mizet a motor se bude zasírat karbonem ze spáleného oleje.
   Návrat  
Majkys je teď offline  Majkys
PříspěvekZaslal: 10.7.2012 , 10:18   Citovat  

Díky za odpovědi!, zbavil jsem se toho a dle rad jsem pořídil běžný 10W-40 je to dobrý a ještě menší otázka, kdyby to auto přežilo do příští výměny, myslíte, že má smysl tam nalít ještě něco "lepšího"? Myslím tím něco jako xW-60 nebo tak něco.. Úsměv jestli to tomu motoru udělá líp .. nebo na tom tolik nezáleží?
   Návrat  
Ivoss je teď offline  Ivoss
2 háčka
PříspěvekZaslal: 10.7.2012 , 22:43   Citovat  

Majkys napsal:
Díky za odpovědi!, zbavil jsem se toho a dle rad jsem pořídil běžný 10W-40 je to dobrý a ještě menší otázka, kdyby to auto přežilo do příští výměny, myslíte, že má smysl tam nalít ještě něco "lepšího"? Myslím tím něco jako xW-60 nebo tak něco.. Úsměv jestli to tomu motoru udělá líp .. nebo na tom tolik nezáleží?

Neudělá mu to líp, spíš naopak. Olej xW-60 je už pro závodní účely, bude za normálních teplot dosahovaných v normálně zatěžovaném motoru příliš hustý. Motoru vyloženě neublížíš, ale pokud zrovna nehodláš auto vytáhnout na okruh, jsou to podle mě vyhozené peníze. Na běžné ježdění bych šel maximálně do 5W-50.
Jestli chceš něco lepšího než 10W-40, použij 5W-40, byť kde kdo tvrdí, že do starších motorů jedině 10W, není důvod, při provozní teplotě bude 5W-40 stejně hustý a v zimě oceníš rychlejší nástup mazání.
   Návrat  
scream je teď offline  scream
1 háčko
PříspěvekZaslal: 12.11.2012 , 23:40   Citovat  

Moj accord 2.4 ma 304000km, pri kupe mi byvaly majitel strcil do ruky flasku Castrol EDGE 5W-40, ze presne taky, tam lial aj majitel predtym. Takze tak... koho to zaujima tak konkretne EDGE splna APi specifikacie s rezervou 1-2 tried.

5W-40 nie je lepsi olej ako 10W-40, len je pouzitelnejsi aj pri nizsich teplotach.

Ako bolo xkrat povedane, podstatne je dodrzat specifikaciu podla vyrobcu a NASLEDNE viskozitu (vacsinou je moznost vyberu roznej vyskozity)

Oleje 5w-50,60 by som na bezne jazdenie nelial, su urcene pre racing, kde prevadzkova teplota motora a lokalne teploty pohyblivych casti, tvoria velky teplotny rozdiel a tieto oleje su urcene na to aby aj pocas spicky zabezpecili dokonale mazanie v tychto castiach motora a neprepalovali sa. Pri beznych prevadzkovych teplotach je ale ich mazanie nedostatocne(resp. horsie ako u beznych olejov), pretoze optimalna prevadzkova teplota oleja je tazsie dosiahnutelna.
   Návrat  
Moderátor
PříspěvekZaslal: 13.11.2012 , 1:01   Citovat  

scream napsal:
...Oleje 5w-50,60 by som na bezne jazdenie nelial, su urcene pre racing, kde prevadzkova teplota motora a lokalne teploty pohyblivych casti, tvoria velky teplotny rozdiel a tieto oleje su urcene na to aby aj pocas spicky zabezpecili dokonale mazanie v tychto castiach motora a neprepalovali sa. Pri beznych prevadzkovych teplotach je ale ich mazanie nedostatocne(resp. horsie ako u beznych olejov), pretoze optimalna prevadzkova teplota oleja je tazsie dosiahnutelna.

Myslis ze olej co splnuje vsechny predepsane specifikace pro dany motor se SAE viskozitou napr. 10W 60 maze za stejnych a beznych teplot nedostatecne na rozdil od oleje (co opet splnuje vsechny ...bla bla) se SAE viskozitou 10W 40? Nelisi se (mj. a hodne zkracene a laicky receno) spis prave moznosti pouziti v ruzne vysokem rozpeti teplot, tedy ze ten prvni jmenovany "maze" i (ne jen) pri vyssich teplotach?
   Návrat  
scream je teď offline  scream
1 háčko
PříspěvekZaslal: 13.11.2012 , 21:38   Citovat  

Cele je to o tom, ze olej SAE40 bude mat pri danej prevadzkovej teplote a zatazi nizsiu viskozitu ako olej SAE60. Nizsia vyskozita je ziaduca pokial nedochadza k trhaniu olejoveho filmu. Vyssia vyskozita, je ziaduca pri vyssich teplotach a zatazi (vyssie otacky, rychlejsi pohyb valcov), prave preto aby k trhaniu olejoveho filmu nedochadzalo.
To ze SAE60 je stabilnejsi olej v sirsom spektre teplot beriem. V pripade kde je dostacujuci SAE40 je ale horsou alternativou, pretoze je pri rovnakej teplote vyskoznejsi a teda kladie aj vacsi odpor, cim ovplyvnuje negativne vykon a spotrebu.
Zas som sa zle vyjadril aj ja.. mazanie nebude urcite nedostatocne ale bude menej optimalne. Preto vravim, ze SAE60 na beznu prevadzku by som nepouzival (aj ked motor nim nezadriete) Úsměv
   Návrat  
Moderátor
PříspěvekZaslal: 14.11.2012 , 0:42   Citovat  

scream napsal:
Cele je to o tom, ze olej SAE40 bude mat pri danej prevadzkovej teplote a zatazi nizsiu viskozitu ako olej SAE60. Nizsia vyskozita je ziaduca pokial nedochadza k trhaniu olejoveho filmu. Vyssia vyskozita, je ziaduca pri vyssich teplotach a zatazi (vyssie otacky, rychlejsi pohyb valcov), prave preto aby k trhaniu olejoveho filmu nedochadzalo.
To ze SAE60 je stabilnejsi olej v sirsom spektre teplot beriem. V pripade kde je dostacujuci SAE40 je ale horsou alternativou, pretoze je pri rovnakej teplote vyskoznejsi a teda kladie aj vacsi odpor, cim ovplyvnuje negativne vykon a spotrebu.
Zas som sa zle vyjadril aj ja.. mazanie nebude urcite nedostatocne ale bude menej optimalne. Preto vravim, ze SAE60 na beznu prevadzku by som nepouzival (aj ked motor nim nezadriete) Úsměv

Nejsem odbornik na tribotechniku, ale takovy olej je tedy podle vsech vykonovych parametru (i tech doporucenych vyrobcem) dostatecny pro dany motor, ma dostatecnou rezervu pro extremnejsi pouzivani (pokud to majitel vyzaduje, ale obcas i pekne vytoceny motor par set km po nemecke dalnici muze byt dost extremni zatez, nemusi jit hned o zavodni pouziti). Potom nepatrne "hustejsi" olej pri klidne jizde zpusobi ztratu vykonu ve vysce tak maximalne chyby pri jeho mereni, nejake puldeci PH na 100 bych taky neresil. V realu jsou potom tyhle oleje vetsinou i kvalitnejsi a lip aditivovane, rozhodne bych je neodsuzoval, muzou mit naopak i prinos pro delsi zivotnost motoru a byt duvodem nizsi ztraty vykonu behem provozu auta. Maximalne bych premyslel o tom jak jsou drahe s ohledem na to jestli je vazne potrebuji nebo ne. Navic motorovy olej starne a mezi vymenami se mj. snizuje jeho viskozita, letni cislo SAE viskozity 60 tedy taky nevydrzi celou dobu a casem poklesne. Takovy olej se mj. i min doliva mezi intervalem jeho vymeny.
   Návrat  

Obsah fóra Honda-club.cz   
Jaký olej do motoru Honda Accord 2.4 Vtec r.v 2003
Fórum: Pokec o autech
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3 ... 5, 6, 7 ... 11, 12, 13  Další 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina