Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[1]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
Měření rychlosti PČR z radaru na trojnožce
Fórum: Volná diskuze
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Zaslat odpověď

Strana 1 z 1
cednicek je teď offline  cednicek
PříspěvekZaslal: 13.5.2011 , 10:42   Citovat  

Mám dotaz především asi na místní hondaře, jejichž zaměstnavatel jim půjčuje stříbrné octavie s modro-žlutým polepem..

Podařilo se mi projet ne zrovna 50 kolem radaru na trojnožce, u kterého bylo auto PČR a jeho osazenstvo. V tu konkrétní chvíli průjezdu do radaru zrovna nikdo nekoukal - měli někoho stopnutého a papírovali.
Otázka zní: Jak moc často mají tento radar zapnutý i bez obsluhy? tzn. tuším, že to umí fotit samo a pak se obesílá, jde mi o to, jak moc se tato funkce používá..

díky a doufám, že budu odpovědí uklidněn Úsměv
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
M@jk je teď offline  M@jk
Moderátor
Členství: Gold
PříspěvekZaslal: 13.5.2011 , 11:05   Citovat  

cednicek napsal:
Mám dotaz především asi na místní hondaře, jejichž zaměstnavatel jim půjčuje stříbrné octavie s modro-žlutým polepem..

Podařilo se mi projet ne zrovna 50 kolem radaru na trojnožce, u kterého bylo auto PČR a jeho osazenstvo. V tu konkrétní chvíli průjezdu do radaru zrovna nikdo nekoukal - měli někoho stopnutého a papírovali.
Otázka zní: Jak moc často mají tento radar zapnutý i bez obsluhy? tzn. tuším, že to umí fotit samo a pak se obesílá, jde mi o to, jak moc se tato funkce používá..

díky a doufám, že budu odpovědí uklidněn Úsměv

Fúha, tak to je zajímavý dotaz. No od se Prcek, Chucky či Mot ozvou.

je to dobrý přátele
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
Riccardo je teď offline  Riccardo
3 háčka
Členství: Žádné
PříspěvekZaslal: 13.5.2011 , 11:29   Citovat  

Copak, nervózní ? Velmi šťastný ... taky jsem byl když jsem si nevšiml na pražské spojce té padesátky a jel jsem tam 90. Naštěstí nic nepřišlo Úsměv
   Návrat  
gear je teď offline  gear
4 háčka
PříspěvekZaslal: 13.5.2011 , 11:29   Citovat  

M@jk napsal:

je to dobrý přátele

ještě "SkyDriver".. to je taky místní orgán je to dobrý
   Návrat  
DanTe je teď offline  DanTe
5 háček
PříspěvekZaslal: 13.5.2011 , 11:36   Citovat  

Myslim že tu je víc místních orgánů a někteří jsou pěkně velký pořádnej výtlem pořádnej výtlem
   Návrat  
Hellborn je teď offline  Hellborn
5 háček
PříspěvekZaslal: 13.5.2011 , 11:53   Citovat  

Mě naposled Prcek "uklidnil", že ta trojnožka se kukátkem umí fotit sama... Se stydím A bohužel v kraji,kde rovnou CD balí a posílají na úřad... Ale je to 10měsíců a zatím nic...
   Návrat  
cocks je teď offline  cocks
4 háčka
PříspěvekZaslal: 13.5.2011 , 11:54   Citovat  

já potkal tuhle trojnožku minulej víkend a měl jsem to za 1000Kč a 2body.... 65kmh v obci. Neřekl jsem ani slovo. V obci se prostě jezdí 50..
   Návrat  
Simarik je teď offline  Simarik
2 háčka
PříspěvekZaslal: 13.5.2011 , 12:00   Citovat  

protože jsem před 2ma lety řešil podobnej problém, když sem projel v měřené oblasti kde bylo myslim 80 a já jel 160 kolem 3nožky tak ti řeknu že se bát nemusíš ! fotěj pouze jako důkaz a hned si tě vemou, stávalo se údajně že nechali fotit pořád a pak dorazila fotka i lidem kteří byli zkasírováni na místě, proto když někoho stopnou tak focení vypínaj. U nás je problém že měřej stylem že nechaj fotit a jdou spát do auta... to mi hlava nebere snad ti to pomůže od nervů kouř teď jsem v pohodě, 170kW jsem vyměnil za 81kW tak to nenutí šlapat na plyn Je to tam.
   Návrat  
mot je teď offline  mot
Partner H-C
PříspěvekZaslal: 13.5.2011 , 18:05   Citovat  

M@jk napsal:

je to dobrý přátele

tak ja mu moc nepomuzu, mi trojnozku nemame, takze nemuzu rict jak s tim kdo pracuje...
   Návrat  
infinity je teď offline  infinity
Partner H-C
PříspěvekZaslal: 13.5.2011 , 18:43   Citovat  

cocks napsal:
já potkal tuhle trojnožku minulej víkend a měl jsem to za 1000Kč a 2body.... 65kmh v obci. Neřekl jsem ani slovo. V obci se prostě jezdí 50..

A co "materialni aspekt" ci jak se tomu nedava? pro me je naprosto nespravedlive a neoduvodnene, proc plne nalozena avia, musi jet stejnou rychlosti jako treba Porsche GT2 RS - pokud omezeni rychlosti je oduvodnene brzdnou drahu, tak je to samozrejme nesmysl...

V rakousku je bezne v nekterych obcich 70, pokud tomu situace dovoluje...a nikdy jsem nikoho nevidel kdo by tam jezdil pres limit
   Návrat  
Hellborn je teď offline  Hellborn
5 háček
PříspěvekZaslal: 13.5.2011 , 19:48   Citovat  

infinity napsal:
A co "materialni aspekt" ci jak se tomu nedava? pro me je naprosto nespravedlive a neoduvodnene, proc plne nalozena avia, musi jet stejnou rychlosti jako treba Porsche GT2 RS - pokud omezeni rychlosti je oduvodnene brzdnou drahu, tak je to samozrejme nesmysl...

V rakousku je bezne v nekterych obcich 70, pokud tomu situace dovoluje...a nikdy jsem nikoho nevidel kdo by tam jezdil pres limit

Musíš počítat i s reakční dobu řidiče...
   Návrat  
area07 je teď offline  area07
3 háčka
PříspěvekZaslal: 13.5.2011 , 19:51   Citovat  

Když už jsme u té PČR: nevíte čím fotí/nahrávají např. když člověk telefonuje ? V týdnu mě chytli s telefonem u ucha, už jsem si jenom všimnul že mě "zaměřují" nějakou černou krabicí a pak majáky a stop. Přesně mi řekli barvu a značku telefonu a byl jsem v pasti Smutný 3 body mínus Smutný
   Návrat  
KureKungPao je teď offline  KureKungPao
3 háčka
PříspěvekZaslal: 13.5.2011 , 20:08   Citovat  

area07 napsal:
Když už jsme u té PČR: nevíte čím fotí/nahrávají např. když člověk telefonuje ? V týdnu mě chytli s telefonem u ucha, už jsem si jenom všimnul že mě "zaměřují" nějakou černou krabicí a pak majáky a stop. Přesně mi řekli barvu a značku telefonu a byl jsem v pasti Smutný 3 body mínus Smutný
cože fakt barvu i značku telefonu ? Tak to koukám! tak to čumim
   Návrat  
area07 je teď offline  area07
3 háčka
PříspěvekZaslal: 13.5.2011 , 20:15   Citovat  

KureKungPao napsal:

já byl taky překvapenej cože cože ? docela mě ten přesnej popis mobilu rozhodil Úsměv musím rok (to je moře dní) sekat latinu aby mi zas nějaký body naběhli
   Návrat  
Bully je teď offline  Bully
Moderátor
PříspěvekZaslal: 13.5.2011 , 20:31   Citovat  

infinity napsal:

Takhle rozlisuje treba nemecka dalnicni policie, kdyz i na useku s neomezenou rychlosti dela problemy prelozenemu firemnimu Multivanu co se riti 200 km/h, ale nechaji v klidu ujet treba Audi S8 i kdyz to smazi o dost vyssi rychlosti, kdyz je prazdno. Jak by slo ale v praxi prosazovat to co zminujes nevim, nakladni dodavky treba maji silne motory i brzdy a neco na zpusob takove lepsi "Avie" muze mit klidne kratsi brzdnou drahu nez vetsina osobaku, kdyz jede bez nakladu. Takovy paragraf zakona by musel byt delsi nez Bible a jeho prosazovani v praxi nerealne. Dalsi vec je ze treba naraz do chodce i v 50km/h zpusobi daleko mensi zraneni nez v 60 km/h a je fuk jestli se nebohy pesak odrazi od Avie nebo ho podetne Porsche.
   Návrat  
HonDan je teď offline  HonDan
4 háčka
PříspěvekZaslal: 13.5.2011 , 22:33   Citovat  

KureKungPao napsal:

to strelili Velmi šťastný
   Návrat  
Brnďa je teď offline  Brnďa
5 háček
PříspěvekZaslal: 13.5.2011 , 22:51   Citovat  

area07 napsal:
já byl taky překvapenej cože cože ? docela mě ten přesnej popis mobilu rozhodil Úsměv musím rok (to je moře dní) sekat latinu aby mi zas nějaký body naběhli
to je blby jestli to tak zjisti, to uz se clovek nemuze vymlouvat ze specha do prace a rano se nestihl oholit tak se holi zaj izdy v aute :-/
   Návrat  
SonnyX je teď offline  SonnyX
3 háčka
PříspěvekZaslal: 13.5.2011 , 22:52   Citovat  

no me dva tydny zpet zmerili v ostrave...74 v 50ce (delam rozvoz pizzy) je fakt,ze se sluzebakem jezdim trochu svizneji-mel jsem stesti,ze "jenom" 74,pac jsem mel trojku a plny v yarisu...chlapci meli trojnozku za horizontem a okamzite vyskakoval..dal mi kazani jako bych jel 174 a ne 74,pry sem mel za ten den rekord... Velmi šťastný takze 3body a 2500 plus 12mesicu opatrnosti...fakt super pri moji praci... naštvanej
   Návrat  
Ajsik je teď offline  Ajsik
4 háčka
PříspěvekZaslal: 14.5.2011 , 0:09   Citovat  

může radar zaměřit rychlost i vzdalujícího auta-zezadu? Všimnul jsem si že tak asi měřili v Doksích, protože proti nic odjelo...ale 50 jsem nepřekročil.
   Návrat  
Prcek je teď offline  Prcek
2 háčka
PříspěvekZaslal: 14.5.2011 , 9:48   Citovat  

Radar na trojnožce (tzv. hřib) dokáže měřit až 4 jízdní pruhy najednou v jakémkoliv směru. Pokud ho nikdo nezapauzuje, fotí všechno i když u něj není obsluha a pak fotky s rychlostma ukládá. Prostě čekej jestli něco přijde nebo ne, každopádně pokud tě nezastavili na místě, pak osoba blízká je nejčastější argument
   Návrat  
MikeMaster je teď offline  MikeMaster
1 háčko
PříspěvekZaslal: 14.5.2011 , 10:29   Citovat  

Taky jsem projel kolem trojnožky rychleji než bylo povoleno. (Je to naprosto přehledný úsek na konci vsi, kde vždycky stojí 10m od značky konce vsi. Rychleji tam jezdí každej, pravda, že tam taky často stojí.) Se stydím Snad do dvou-tří dnů doporučený dopis s modrým pruhem na poště. Předvolání k PČR, ukázali mi fotku změřenou asi na 400m, naštěstí řidič nerozeznatelný a SPZ taky až po velkém luštění, ale Hondu poznali pěkně. Paní mi hned nabídla osobu blízkou, ale dávám si od té doby majzla. Velmi šťastný
   Návrat  
DthByMnkys je teď offline  DthByMnkys
PříspěvekZaslal: 14.5.2011 , 11:23   Citovat  

Ajsik napsal:
může radar zaměřit rychlost i vzdalujícího auta-zezadu? Všimnul jsem si že tak asi měřili v Doksích, protože proti nic odjelo...ale 50 jsem nepřekročil.

Ano, můžou Tě naměřit, když se budeš vzdalovat. Nedávno mě takto změřili, případ odložen na 1 rok. Bohužel to vidím tak, že tu novelu zákona zahrnující osobu blízkou schválej velmi brzy a já to ještě budu dodatečně doplácet.
   Návrat  
M@jk je teď offline  M@jk
Moderátor
PříspěvekZaslal: 14.5.2011 , 12:15   Citovat  

infinity napsal:

Dokonce i na Slovensku na přehledných úsecích a hlavních tazích, kde to situace dovoluje. přátele

SonnyX napsal:
no me dva tydny zpet zmerili v ostrave...74 v 5Oce (delam rozvoz pizzy) je fakt,ze se sluzebakem jezdim trochu svizneji-mel jsem stesti,ze "jenom" 74,pac jsem mel trojku a plny v yarisu...chlapci meli trojnozku za horizontem a okamzite vyskakoval..dal mi kazani jako bych jel 174 a ne 74,pry sem mel za ten den rekord... Velmi šťastný takze 3body a 2500 plus 12mesicu opatrnosti...fakt super pri moji praci... naštvanej

Ahoj,
no to potěš koště. To je ten průšvih: Při práci se Tě nikdo neptá, že jsou nějaká pravidla silničního provozu a pizza musí dojet teplá a přitom cesta legálně trvá 20minut, ale firma se chvástá, že dodá do 10minut (či jiný poměr času) a podnikatele a zákazníka nezajímá, že musíš jet předpisově, jinak Tě vyhodí. Tohle to jejich pokálení se ze zákazníka za každou cenu a za co nejlepší cenu mi opravdu začíná lézt krkem, samozřejmě studená pizza je o ničem, když si za tu službu platíš a pak babo raď, jak z kola ven. Dělám s lidmi celý život, od 19let, tzn. cca 14let a vždy uctivě a slušně. Ale tohle je fakt. Paráda.
to snad ne

Takže pokud ta služba/servis vyžaduje takováto konání - porušování předpisů, zohlednil bych to v ceně zákazníkovi - to by byla sranda: "Dobrý den, firma SonnyX Pizza Express. 1 x Ai Salami a 1 x Quattro Formagi. Kolik platím? Prosím pěkně: CZK 249,- a expresní příplatek CZK 2.500,- za dodání" "Co prosím??? Tak to koukám! " "Ano, slyšíte dobře. CZK 2.749,-, objednal jste si pizzu express do 10minut, cesta k Vám nemůže trvat méně jak 20minut, tudíž za porušení předpisů to mám já za 3body a vy za CZK 2.500,- navíc."

Už bych se těšíl na jejich výrazy ...

pořádnej výtlem
   Návrat  
lubo87 je teď offline  lubo87
1 háčko
PříspěvekZaslal: 14.5.2011 , 13:53   Citovat  

no ja mam co to hovorit o rychlosti.3 pokuty vpriebehu roka.2x100eur a raz 20eur.unas ked mas try hrube dopravne priestupky do roka tak musis ist na preskusanie.zaplatiti kolok,ist k psychologicke a k vseobecnej doktorke na vysestrenie ako ked ides robit vodicak.takze dalsich 100ecok tam padlo.

dnes ma akurat zamrazilo,palim si to tam kde som raz dostal pokutu asi 80km/h.bol som si vedomi ze tam pred 5minutamy policisti nebyli.a co to vidim stat pri krajnici auta a uz aj niekto prechadzal cez cestu v bielom triku a zelenych gatoch s niecim v ruke.nastastie to bol len detko s konarom Velmi šťastný nie policista s plackou
   Návrat  
Bully je teď offline  Bully
Moderátor
PříspěvekZaslal: 14.5.2011 , 14:38   Citovat  

lubo87 napsal:
...dnes ma akurat zamrazilo,palim si to tam kde som raz dostal pokutu asi 80km/h.bol som si vedomi ze tam pred 5minutamy policisti nebyli.a co to vidim stat pri krajnici auta a uz aj niekto prechadzal cez cestu v bielom triku a zelenych gatoch s niecim v ruke.nastastie to bol len detko s konarom Velmi šťastný nie policista s plackou

Tak jsi ho normalne zajel? svatoušek
   Návrat  
lubo87 je teď offline  lubo87
1 háčko
PříspěvekZaslal: 14.5.2011 , 15:37   Citovat  

mal som mu chut nalozit ze co tu strasii stou palicou Cool
   Návrat  
Neznamy205 je teď offline  Neznamy205
1 háčko
PříspěvekZaslal: 14.5.2011 , 15:46   Citovat  

DthByMnkys napsal:
Ano, můžou Tě naměřit, když se budeš vzdalovat. Nedávno mě takto změřili, případ odložen na 1 rok. Bohužel to vidím tak, že tu novelu zákona zahrnující osobu blízkou schválej velmi brzy a já to ještě budu dodatečně doplácet.

to doplácení je nesmysl. Pokud tě nechytí hned nebo nepozvou k vysvětlení dodatečně, tak to ber za vyřízenou věc. Nemůžou zpětně chtít doplatit něco co už je uzavřený nebo co ani nikdy neřešily.
   Návrat  

Obsah fóra Honda-club.cz   
Měření rychlosti PČR z radaru na trojnožce
Fórum: Volná diskuze
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina