Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[1]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
dotaz na kit a gumoasfalt
Fórum: Volná diskuze
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku Předchozí  1, 2 
Zaslat odpověď

Strana 2 z 2
Presty je teď offline  Presty
PříspěvekZaslal: 12.5.2011 , 21:32   Citovat  

Já se ted chystám na zbroušení ramen od povrchoví rzi a tak mě napadlo to nastříkat zinkem,nebo na to jsou lepší jiný věcičky?Budu to dělat poprví a chci to udělat aspon trochu kvalitně.Takže to zbrousim na kov,odmastim,nastříkám zinkem, -zbrousim pod vodou do hladka,nebo ne? nechám to uschnout- nebo by se to mohlo dát do trouby zapéct? Jak myslíte že tam ten zinek dlouho zůstane?Mám stříbrnou metlu a chtěl bych zkusit na ramena barvu zinku a když to je rovnou i užitečný tak proč to nezkusit že jo? Úsměv Nebo je jinej lepší způsob jak to udělat kvalitně?Beru všechny rady,dík!
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
kefa je teď offline  kefa
3 háčka
Členství: Žádné
PříspěvekZaslal: 12.5.2011 , 21:44   Citovat  

Presty napsal:
Já se ted chystám na zbroušení ramen od povrchoví rzi a tak mě napadlo to nastříkat zinkem,nebo na to jsou lepší jiný věcičky?Budu to dělat poprví a chci to udělat aspon trochu kvalitně.Takže to zbrousim na kov,odmastim,nastříkám zinkem, -zbrousim pod vodou do hladka,nebo ne? nechám to uschnout- nebo by se to mohlo dát do trouby zapéct? Jak myslíte že tam ten zinek dlouho zůstane?Mám stříbrnou metlu a chtěl bych zkusit na ramena barvu zinku a když to je rovnou i užitečný tak proč to nezkusit že jo? Úsměv Nebo je jinej lepší způsob jak to udělat kvalitně?Beru všechny rady,dík!

Pokud to uděláš tak jak píšeš, tak počítej, že ti to během chvilky začně reznout.

Za mě doporučuju, budˇ to opískovat a nechat stříknout komaxitem. ten ale nevím v jakých je barvách.

A nebo teda obrousit, odmastit, odrezovač na potlačení rzi, plnič nebo základovku a pak nějakou barvu.
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
3 háčka
PříspěvekZaslal: 12.5.2011 , 21:51   Citovat  

osobně pujdu cestou komaxitu. snad ještě toto leto
   Návrat  
PříspěvekZaslal: 12.5.2011 , 22:10   Citovat  

Ta druhá varianta když bych to vzal teda i tou základovkou vydrží?Popřípadě dá se to tim komaxitem udělat v garaži nebo to musí odborníkům?Komaxit mi něco řiká,neni to takovej černej hrubej postřik kterym se stříkaj i dutiny? Dá se komaxit přebarvit lakem?
   Návrat  
PříspěvekZaslal: 12.5.2011 , 22:13   Citovat  

Chci se do toho pustit a udělat to aby to bylo pořádně tak se omlouvám za otázky začátečníka je to dobrý
   Návrat  
3 háčka
PříspěvekZaslal: 12.5.2011 , 22:42   Citovat  

Presty napsal:
Ta druhá varianta když bych to vzal teda i tou základovkou vydrží?Popřípadě dá se to tim komaxitem udělat v garaži nebo to musí odborníkům?Komaxit mi něco řiká,neni to takovej černej hrubej postřik kterym se stříkaj i dutiny? Dá se komaxit přebarvit lakem?

vydrží: Tady v topicu tudy odkaz na prvních dvou stranách je vidět, jak postupoval karosář,dkyž mi opravoval moje auto. Na autě není kapet rzi.

Co se týče komaxitu. V tom tak zdatnej nejsu, zde musí poradit jiní
   Návrat  
Podryx je teď offline  Podryx
1 háčko
PříspěvekZaslal: 12.5.2011 , 23:34   Citovat  

Po opískování by to šlo pozinkovat v zinkovně ne? Nebude to zas tak nákladný. Potom se barvit nic nemusí...
Dle mě to vyjde stejně jako kupovat barvu, ale ověřené to nemám...
   Návrat  
M@jk je teď offline  M@jk
Moderátor
PříspěvekZaslal: 13.5.2011 , 0:16   Citovat  

Presty napsal:
Chci se do toho pustit a udělat to aby to bylo pořádně tak se omlouvám za otázky začátečníka je to dobrý

Ahoj,
je dobře, že se ptáš, mnoho lidí, mnoho názorů, dost se dozvíš.

Já jsem z Prahy 4 a tady máme firmu Metalko, nemá webovky, i bez nich se obejde. Pískují, zinkují žárem.

Já osobně jsem nechal u nich pískovata žárem zinkovat (což už by se nemuselo stříkat či natírat, já tak stejně učinil) různé držáky do motorového prostoru na hadice, elektro atd., dále stabilizátory. Jestli budeš brousit, tak se připrav na to, že tu korozi zaleštíš do materiálu a je to zbytečná práce. To raději doporučím oplachový odrezovač a pěkně to v něm "louhovat" a rez odstraní, tak to vzít kartáčem ve vrtačce, ale nesnažit se leštit, odčistit a bud natřít nějakou 2 či 3 složkovou barvou: Základ, antikor a vrchní krycí nátěr.

Tak uvidíš. Mohu Ti dát fotky jak vypadají mé počiny.

A další a dajší!!!
   Návrat  

Obsah fóra Honda-club.cz   
dotaz na kit a gumoasfalt
Fórum: Volná diskuze
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku Předchozí  1, 2 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina