Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[1]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
SpaceMan: Honda CR-X del Sol VTi - Project Red Dwarf 2.0
Fórum: Showroom
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku 1, 2, 3, 4, 5, 6  Další 
Zaslat odpověď

Strana 1 z 6
SpaceMan je teď offline  SpaceMan
4 háčka
Členství: Žádné
PříspěvekZaslal: 6.5.2011 , 20:21  Naposledy upravil SpaceMan dne 18.2.2015 , 12:16, celkově upraveno 13 krát. Citovat  

Ahoj,

chtěl bych v tomto topicu představit svůj projekt renovace mé Hondy CR-X del Sol.

Jak to vlastně celé začalo? Auto jsem koupil v červnu roku 2007 v Německu díky stránkám autoscout24.de. Auto bylo ve výborné kondici jak po motorické, tak po vzhledové stránce. Neváhal jsem a vyplatil jsem poměrně nemalou částku za koupi.

Po dlouhé době, kdy jsem jezdil spokojeně a bez problémů, jsem řešil jedinou věc - vyměnil jsem středový díl výfuku, který prorezl. Pak jsem po shlédnutí fotek na webovkách došel k názoru, že mi na autě chybí křídlo na kufrovém víku. Došlo na jeho montáž - nejdříve to bylo křídlo neoriginální vyrobené jako kopie originálu, posléze originální, které mám do dnes a přijde mi ze všech křídel nejhezčí. Chtěl jsem po roce a půl skvělého provozu auto prodat, ale z prodeje nakonec sešlo a došlo na jeho první větší úpravy, kdy se vyvařovaly lemy a prahy, ošetřil se zpodek vozu nějakým antikor prostředkem. Přišli na řadu kola AEZ Dion 16" a k tomu se nazuly do Toyo Tyres T-1R. Navíc díky vyvařování sem ztrhl polepy Caribic, které byly na vozu od výroby.

Po sezoně 2010, kdy jsme objel jen 2 srazy jsem se rozhodl, že bych si chtěl postavit auto dle svých představ. Nastalo dlouhé rozhodování, kterým směrem se dát. Nakonec vyhrála atmosférická cesta a tak vznikl projekt Red Dwarf.

Výchozí stav před renovací:
- karosérie bez koroze
- zatékání přes topení u spolujezdce (častý problém)
- "ne"fungující těsnění A-sloupku u spolujezdce (častý problém)
- sériový interiér s šedivým "dekorem"
- sportovní volant, pedály, hlavice řadící páky, sedačky a pásy
- přední komponentní repro Hifonics, zadní koaxiální repro Vibe, zesilovač Crunch, nově natažená repro kabeláž
- sériové sání a motor včetně výfuku (pouze zapůjčená sportovní koncovka výfuku)
- zadní bubnová náprava bez stabilizátoru
- sériové tlumiče a silenbloky
- 16" alu kola s 215/40

1) LISTOPAD - LEDEN
Honda byla k odborníkům předána v na konci listopadu. Po kompletním odstrojení bylo zjištěno, že karoserii nic není a že stačí jen udělat kosmetiku. Interiér jsem si odvezl k renovaci k sobě domu. Provedl jsem jeho kompletní očistu a přichystal si ho. Nový motor, který půjde do kastle na místo původního, je již poskládaný. Proběhla očista a dodali se nějaké nové díly. Čeká se akorát na novou olejovou vanu (původní byla zmáčklá) a na nový chladič (původní údajně tekl). Na motoru jsou svody z Intergry TypeR, což by mělo přidat pár koníků navrch. Zbytek výfukového potrubí prozatím zůstavá SRS G50 středový díl + zbytek).

2) ÚNOR:
Red Dwarf se vrátil z lakovny s novým kabátem.

Motor dostal termopásku na svody, která by měla zaručit menší teplo v motorovém prostoru. Aby to taky dobře vypadalo, přijde na svody ještě kryt.

3) BŘEZEN:
- nalepená gumová těsnění
- motor dostal nové víko ventilů, kryt svodů a nový chladič
- natažená "životně důležitá" elektrika
- kastle dostala nové čiré blinkry

4) DUBEN:
Podařilo se mi konečně dodělat interiér, který se nyní může pochlubit několika málo mnou vymyšlenými úpravami. Po telefonické domluvě jsem se dozvěděl, že lipy od MS designu jsou již spojené s kastlí a nárazníkami a také se připravuje optika na osazení. Vpředu budou čiré hlavní jednodílné, na boku budou blikat čiré boční a vzadu budou rovněž čirá koncová světla. Motor se usazoval do kastle a připojili důležité součásti (hadičky, sání, převodovka, poloosy, elektrika, apod.) Také se mi povedlo dneska kontaktovat mého kolegu a zadala se výroba druhé generace B-sloupkové rozpěry. Závěrem měsíce jsem si vzal 2 dny volno, abych odvezl klukům upravený interiér a taky si něco mohl udělat na autě sám. Takže práce pokročily do takové míry, že mám osazený celý zadek (chybí koncový díl výfuku).

5) KVĚTEN:
Výfuk bylo potřeba trochu upravit, protože ho nějaký umělec doma hrozně dorubal. Takže je teď komplet. Další problém se vyskytl se zadními třmeny. Udělala se tak repase a jsou zase jako ze škatulky. V následujícím týdnu by se měl zkompletovat interiér a další víkend bych si pro Red Dwarfa měl jet.

Cílem projektu je/bylo vytvořit vozidlo technicky ve výborném stavu, které se bude používat jako weekend car a bude garážované. S Red Dwarfem bych se chtěl pokusit zúčastnit i nějakých soutěží typu Tuning Cup - primárně mi nejde / nešlo o to vytvořit show car na soutěžní předvádění, pouze by mě zajímalo, co by na dané úpravy řekla odborná porota.
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
666potky je teď offline  666potky
3 háčka
PříspěvekZaslal: 6.5.2011 , 20:27   Citovat  

tu s tuningom moc ohlasov mat nebudes ale drzim palce
preco si vyrezaval sklo??
vidim ze prahy si nitoval
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 6.5.2011 , 20:33   Citovat  

666potky napsal:
tu s tuningom moc ohlasov mat nebudes ale drzim palce
preco si vyrezaval sklo??
vidim ze prahy si nitoval

Sklo je tam ponechane, pouze krycí gumy kvůli laku šli dolu. Tuning to rozhodně není, byla / je to renovace do 1A stavu...
   Návrat  
3 háčka
PříspěvekZaslal: 6.5.2011 , 20:35   Citovat  

a si si isty ze ich zalozis naspat???? lebo ja som tiez mal dole a teraz mi v rohoch odstavaju
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 6.5.2011 , 20:42   Citovat  

666potky napsal:
a si si isty ze ich zalozis naspat???? lebo ja som tiez mal dole a teraz mi v rohoch odstavaju

Jsou tam a sedí super! Byl to sice trochu boj, ale jinak naprosto OK. přátele
   Návrat  
3 háčka
PříspěvekZaslal: 6.5.2011 , 20:44   Citovat  

potom si mal viac stastia,ja by som ho aj vyrezal ale zse moze puknut okno a dat cez 50e za tu gumu sa mi zbytocne nechce (na opel tigru stoji cca 50e)
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 6.5.2011 , 21:11   Citovat  

666potky napsal:
potom si mal viac stastia,ja by som ho aj vyrezal ale zse moze puknut okno a dat cez 50e za tu gumu sa mi zbytocne nechce (na opel tigru stoji cca 50e)

Koukám, že žádná láce... Smutný Pomalinku jsem budu dávat postup, protože už je auto skoro v hromadě, tak se připravte na další nášupy informací... Mrk
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 7.5.2011 , 10:43   Citovat  

Malinko aktualizován první příspěvěk. Další aktualizace bude až po dokončení... přátele
   Návrat  
Minor je teď offline  Minor
5 háček
PříspěvekZaslal: 7.5.2011 , 12:37   Citovat  

Pěkná barva, co je to za odstín?
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 7.5.2011 , 13:15   Citovat  

Minor napsal:

Ahoj Minore,

jedná se o originálni Honda barvu - Burning red pearl. Na sluníčku je luxusní! :twisted:
   Návrat  
witty.cz je teď offline  witty.cz
2 háčka
PříspěvekZaslal: 7.5.2011 , 16:23   Citovat  

tyo, už tehdy cca před 2 roky jsi to měl v top stavu ... a teď ji ještě takhle pěkně vymazluješ, super zadek a luxusní barvička, jen tak dál je to dobrý
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 8.5.2011 , 8:33   Citovat  

witty.cz napsal:
tyo, už tehdy cca před 2 roky jsi to měl v top stavu ... a teď ji ještě takhle pěkně vymazluješ, super zadek a luxusní barvička, jen tak dál je to dobrý

Ahoj witty, musim Ti tady na jihu udělat nějakou konkurenci. Se stydím Jak jsem psal v prvnim prispevku. Chtěl jsem si auto postavit podle svého a hlavně ho dostat do 1A stavu.
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 8.5.2011 , 19:40   Citovat  

Tak ještě přemýšlím, co dám za barvu na kola. Pokud by se mi nepodařilo letos sehnat 15" kola, tak bych chtěl dát svá 16" AEZ do nějaké barvy. Můžete mi pomoct se rozhodnout? přátele
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 9.5.2011 , 16:19   Citovat  

To mi nikdo nechce poradit jakou barvu na kola? Bueee
   Návrat  
Buchtak je teď offline  Buchtak
3 háčka
PříspěvekZaslal: 9.5.2011 , 16:31   Citovat  

Mazec, sledovat takovy fandovstvi Úsměv Mohl bys trochu rozepsat, co je mysleno temi vychytavkami do interieru? Taky se s nim ted piplam Úsměv

Jinak kola bych dal do matne cerne Mrk
   Návrat  
Brnďa je teď offline  Brnďa
5 háček
PříspěvekZaslal: 9.5.2011 , 16:40   Citovat  

nedavej na ty svody kryci plech kdys je mas omotany, vypada to bez nej lepe
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 9.5.2011 , 18:15   Citovat  

Brnďa napsal:
nedavej na ty svody kryci plech kdys je mas omotany, vypada to bez nej lepe

Díky, ale mě se to bez něj moc nelíbí. Smutný Tak jsem krycí plech se dá sundat vždycky. Každopádně takhle mi to teď vyhovuje.
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 9.5.2011 , 18:16  Naposledy upravil SpaceMan dne 9.5.2011 , 18:20, celkově upraveno 1 krát. Citovat  

Buchtak napsal:
Mazec, sledovat takovy fandovstvi Úsměv Mohl bys trochu rozepsat, co je mysleno temi vychytavkami do interieru? Taky se s nim ted piplam Úsměv

Jinak kola bych dal do matne cerne Mrk

Díky, černá matná mě napadla. Ale vzhledem k tomu, že se to bude celé lesknout, tak bych asi raději volil opět nějakou "nematovku".

EDIT: Co se týče interiéru, tak je to v podstatě jednoduchý. Protože moje targa měla super šedivý dekor, který se mi ani za mák nelíbil, tak jsem vzal speciální vinyl sprej od Motipu a nalakoval jsem to celé do černa. Vypadá to fakt super! Navíc tam přibyl Start Engine, znak Honda na palubce upravený dle pojmenování projektu (Red Dwarf), reproduktory a nově natažená nová kabeláž pro repro, Raceland sedačky, 4-bodové pásy, a je toho opravdu hodně, ale chtěl bych to sem dát až budu mít fotky kompletu. Mrk
   Návrat  
skyline je teď offline  skyline
4 háčka
PříspěvekZaslal: 9.5.2011 , 18:17   Citovat  

SpaceMan: kola cerny (matna jak pise Buchtak zni dobre), nebo bila s cervenym prouzkem. Kazdopadne bych dal neco nemetalickyho, at vynikne barva na aute - tahle kara nepotrebuje vyrazny kola, aby vypadala dobre. Pokud bys presto chtel zarit na kilometry, tak poradnej gangsta-luk zaridi chrom.
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
4 háčka
PříspěvekZaslal: 9.5.2011 , 18:24   Citovat  

skyline napsal:
SpaceMan: kola cerny (matna jak pise Buchtak zni dobre), nebo bila s cervenym prouzkem. Kazdopadne bych dal neco nemetalickyho, at vynikne barva na aute - tahle kara nepotrebuje vyrazny kola, aby vypadala dobre. Pokud bys presto chtel zarit na kilometry, tak poradnej gangsta-luk zaridi chrom.

Jaj, no právě chromovka by se mi taky celkem zamlouvala... Klidně hlasujte... Budu rád. Ohledně kol je to trochu do budoucna, takže času na hlasování je určitě dost...
   Návrat  
Fatal je teď offline  Fatal
1 háčko
PříspěvekZaslal: 9.5.2011 , 20:29   Citovat  

Teda čumim Tak to koukám! ta barva auta je naprosto exkluzivní! je to dobrý
Máš to parádní - těšim se na celkovej výsledek i s kolama. Jestli chceš seriovku tak bych volil nějaký decentní kola s málo paprskama něco jako bílý Advany
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 9.5.2011 , 20:57   Citovat  

Fatal napsal:
Teda čumim Tak to koukám! ta barva auta je naprosto exkluzivní! je to dobrý
Máš to parádní - těšim se na celkovej výsledek i s kolama. Jestli chceš seriovku tak bych volil nějaký decentní kola s málo paprskama něco jako bílý Advany

Díky díky, to víš, nebylo to zadarmo, ale i tak to stojí za to. Já doufám, že tento týden je finální a já budu moc konečně sednout do Červenýho trpaslíka a sundat si střechu a nastartovat si a svést se.

Asi to pochopí jen opravdovej Hondafilik a člověk, co má rád svoje hračky - půl roku bez něčeho, co máš rád, co opečováváš = zmatenej zmatenej zmatenej
   Návrat  
jvkgrifone je teď offline  jvkgrifone
3 háčka
PříspěvekZaslal: 9.5.2011 , 22:24   Citovat  

Ahojda,

zaprvé, s tou barvou jsi mi vypálil rybníkÚsměv Mám v záloze něco podobného (z Alfy), na druhou stranu vidím, že je to super volba.-) Jsem příjemně překvapen a co se týče kol, volil bych takovej ten prapodivnej odstín, co měla třeba Octavia L&K ...

Poslední dobou tady na HC vidím, že konečně maj na podobný věci peníze i lidi s vkusem:)

Hodně zdaru!! .-)

big_62089354.jpg

Zobrazení obrázku v plné velikosti.
big_62089354.jpg, 46.97 kB
   Návrat  
Andras je teď offline  Andras
1 háčko
PříspěvekZaslal: 9.5.2011 , 22:28   Citovat  

SpaceMan napsal:
Jaj, no právě chromovka by se mi taky celkem zamlouvala... Klidně hlasujte... Budu rád. Ohledně kol je to trochu do budoucna, takže času na hlasování je určitě dost...
je to dobrý je to dobrý je to dobrý super Targuska... VTEC
   Návrat  
Buchtak je teď offline  Buchtak
3 háčka
PříspěvekZaslal: 10.5.2011 , 9:15   Citovat  

Tak presne to samy probiha u me, s tim lakovanim interieru - pekne to prosvetli. Jeste planuju pridat na nejaky plasty karbonovou 3D folii do 3M (kdyztak mrkni na netu, vypada fakt zajimave)

Jinak ty kola bych rozhodne do chromu nedaval, mas exkluzivni lak, kdyz das chromovy kola, kazdymz hned sklouzne pohled na ne Mrk Ale zalezi samozrejme co se nejvic libi tobe Úsměv
   Návrat  
Hellborn je teď offline  Hellborn
5 háček
PříspěvekZaslal: 10.5.2011 , 9:19   Citovat  

Kola gunmetal! Úsměv

Pěkná práce! A řešíš i nouzové otvírání kufru,jo? pořádnej výtlem
   Návrat  
Rada36 je teď offline  Rada36
3 háčka
PříspěvekZaslal: 10.5.2011 , 12:50   Citovat  

No koukám na to panečku a fakt se ti to povedlo je to dobrý super práce. JJ vím to jaký je to nejezdit. Seděl jsem v Tarze každej den, kort při počasí co je dneska. OK
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 11.5.2011 , 5:39   Citovat  

jvkgrifone napsal:
Ahojda,

zaprvé, s tou barvou jsi mi vypálil rybníkÚsměv Mám v záloze něco podobného (z Alfy), na druhou stranu vidím, že je to super volba.-) Jsem příjemně překvapen a co se týče kol, volil bych takovej ten prapodivnej odstín, co měla třeba Octavia L&K ...

Poslední dobou tady na HC vidím, že konečně maj na podobný věci peníze i lidi s vkusem:)

Hodně zdaru!! .-)

Nejsi asi první, kdo mi tohle píše, byť teda nevím jak vypadá barva z A-R, ale tahle je přímo ze vzorníku Hondy. S lakýrníkem jsem se shodli na tom, že když hezkou barvu, tak zase jedině Honda, protože to tak nějak k sobě pasuje co? Velmi šťastný Odstín, co měla Octavia, je předpokládám ten, co je tady dole na obrázku. Ta barva se mi ani trošku nelíbí. Je to takové divně tmavě šedé. Smutný Každopádně děkuju za připomínky, určitě mi to dává jakou si přestavu o tom, jakým směrem bych se měl dát.

Andras napsal:
je to dobrý je to dobrý je to dobrý super Targuska... VTEC

Díky, už teď se těším, až uvidím jezdit tu Tvou... OK

Buchtak napsal:
Tak presne to samy probiha u me, s tim lakovanim interieru - pekne to prosvetli. Jeste planuju pridat na nejaky plasty karbonovou 3D folii do 3M (kdyztak mrkni na netu, vypada fakt zajimave)

Jinak ty kola bych rozhodne do chromu nedaval, mas exkluzivni lak, kdyz das chromovy kola, kazdymz hned sklouzne pohled na ne Mrk Ale zalezi samozrejme co se nejvic libi tobe Úsměv

V začátcích jsem taky uvažoval, že bych použil 3M Di-Noc ale nakonec se mi jako trvanlivější řešení jevilo lakování. Vypadá to velice dobře. Jediné čeho se trochu obávám je odraz sluníčka do skla, ale vzhledem k tomu, že to bude vyloženě auto na víkendové ježdění, tak s tím určitě nebudu mít takový problém, aby mě to nutilo to nějak extra řešit.

Hellborn napsal:
Kola gunmetal! Úsměv

Pěkná práce! A řešíš i nouzové otvírání kufru,jo? pořádnej výtlem

Hellborne, čekal jsem kdy mi sem písneš gunmetal. O téhle barvě dlouho přemýšlím, přijde mi taková přirozená a nenucena, rozhodně by tím autu neublížíla. Musím si doma udělat nějak VT, až budu mít nové fotky. BTW: Odskuk na kufr jsem nechal namontovat hned po památném Honday HaHaaa

Rada36 napsal:
No koukám na to panečku a fakt se ti to povedlo je to dobrý super práce. JJ vím to jaký je to nejezdit. Seděl jsem v Tarze každej den, kort při počasí co je dneska. OK

Díky, jsem rád, že se auto více méně líbí a doufám, že by mohlo být inspirativní i pro další nadšence. Včera bylo opravdu fantasticky a doslova jsem se snil o tom, jak bych si sundal střechu a jel se jen tak na blind někam svézt. svatoušek No tak snad už tento víkend.
   Návrat  
capino je teď offline  capino
3 háčka
Členství: Gold
PříspěvekZaslal: 11.5.2011 , 8:05   Citovat  

Minor napsal:

R505P.. když je čistá tak je na sluníčku i pod lampou nádherná je to dobrý
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 11.5.2011 , 19:50   Citovat  

Ahoj, souhlasím s Tebou, že tahle barva je famózní na sluníčku i pod lampou, rozhodně ale není na škodu ani ve tmě při focení s bleskem... Se stydím
   Návrat  

Obsah fóra Honda-club.cz   
SpaceMan: Honda CR-X del Sol VTi - Project Red Dwarf 2.0
Fórum: Showroom
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku 1, 2, 3, 4, 5, 6  Další 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina