Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[1]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
Osoba blízká
Fórum: Volná diskuze
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku 1, 2, 3, 4, 5  Další 
Toto téma je zamknuto, nemůžete zde přidávat odpovědi ani upravovat své příspěvky!

Strana 1 z 5
DthByMnkys je teď offline  DthByMnkys
PříspěvekZaslal: 14.4.2011 , 10:27   Citovat  

Zdravím Vás,

nedávno mi poštou přišlo předvolání od státní policie k podání vysvětlení o spáchání přestupku. Co jsem se dozvěděl, je to samozřejmě za rychlost (ve městě 64km/h) a řidič vozidla není z fotografie rozpoznatelný. Přestupek byl naměřen 17. března okolo půl 11 večer. Upřímně, nemám nejmenší ponětí, zda-li jsem auto řídil já nebo jsem ho někomu půjčil (ano, moje blbost, asi bych to měl vědět), ale až tak daleko moje paměť nesahá. Co jsem se díval na google mapy, jsem si téměř 100% jist, že jsem se v té dané čtvrti snad v životě nepohyboval, ale což o to, vozidlo nafoceno bylo.

Tudíž bych se Vás rád zeptal, jak se teď mám zachovat, jestli někteří z Vás mají s tímto zkušenosti či tu jsou nějací odborníci skrz zákon. Samozřejmě, platit se mi 1000kč nechce, ale zároveň se nechci dostat do problémů, jakým může být například správní řízení.

Ještě odkaz na článek týkající se tohoto problému: tudy odkaz

Předem děkuji za tipy a rady. OK
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
Minor je teď offline  Minor
5 háček
Členství: Žádné
PříspěvekZaslal: 14.4.2011 , 10:32   Citovat  

Zajdi tam, popři, že to jsi ty, na základě rozmazané fotky to nejspíš odloží.
   Návrat  
PříspěvekZaslal: 14.4.2011 , 10:35   Citovat  

"Nejspíš". A když ne? Čili takováto odpověď by mně měla stačit?

„Totožnost řidiče je mi známa, avšak odmítám podat vysvětlení k dané věci, protože bych jím sobě nebo osobě blízké mohl způsobit nebezpečí postihu za přestupek.“

Zákonům nerozumím a nerad bych, aby si mě tam, jakožo mladého kluka, nějaký vzdělaný policajt rozebral do nepodoby na základě neznalosti zákona.
   Návrat  
species je teď offline  species
2 háčka
PříspěvekZaslal: 14.4.2011 , 10:50   Citovat  

presne tahle veta minuly rok jeste fungovala, tezko rict jestli se neco zmenilo
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
DanTe je teď offline  DanTe
5 háček
PříspěvekZaslal: 14.4.2011 , 10:51   Citovat  

Měl jsem to samý, auto jsem samozdřejmě řídil já a dokonce jsem se na fotce poznal a bylo to letos v lednu), na policajtech sem paní řek že jsem se nepoznal, měli to rozmazaný, ale moje Honda čepice na fotce sakra svítila Velmi šťastný Ona napsala protokol kde uvedla že předvolaný se na fotce nepoznal, zeptala se mě jestli mám na někoho podezření, řek jsem že možná někdo z rodiny, že fakt nevim, že to auto je erární, paní to napsala a odcházel jsem bez pokuty a s úsměvem na tváři Velmi šťastný
   Návrat  
PříspěvekZaslal: 14.4.2011 , 10:52   Citovat  

Kdy se Ti to stalo? Ale ta otázka je nejspíš zbytečná, předpokládám, že se novela zákona ohledně tohoto nezměnila.
   Návrat  
martas je teď offline  martas
3 háčka
PříspěvekZaslal: 14.4.2011 , 10:53   Citovat  

species napsal:
presne tahle veta minuly rok jeste fungovala, tezko rict jestli se neco zmenilo

funguje porad OK
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 14.4.2011 , 10:54   Citovat  

DthByMnkys napsal:
Kdy se Ti to stalo? Ale ta otázka je nejspíš zbytečná, předpokládám, že se novela zákona ohledně tohoto nezměnila.

Letos v lednu, nebo v únoru, ale novela se na toto nezměnila, funguje to furt stejně Úsměv
   Návrat  
vencakapa je teď offline  vencakapa
1 háčko
PříspěvekZaslal: 14.4.2011 , 10:56   Citovat  

Jestli jsi si jist ze je foto rozmazane a nejsi na nem ty poznat, tak bud nekoho splnomocni at jde podat vysvetleni za tebe, nebo tam rekni ze vozidlo jsi ty neridil, mela ho pujcena osoba blizka o ktere vis ze ma platne ridicske opravneni. Dal se k tomu nevyjadruj. Jeste aby to bylo ciste bez reci, nechej se predtim poucit - a z toho to vyplyne samo OK Neboj se toho, proc platit za neco za co nemusis.
   Návrat  
Hellborn je teď offline  Hellborn
5 háček
PříspěvekZaslal: 14.4.2011 , 11:00  Naposledy upravil Hellborn dne 14.4.2011 , 11:06, celkově upraveno 1 krát. Citovat  

1) Buď odmítneš vypovídat, pak si policajti sami zhodnotí důkazy a můžeš být uznán vinným,pokud Tě na fotce policajt "pozná",

2) Rekneš, že to nejsi Ty, víšk,kdo to je,ale odmítáš proti této osobě vypovídat (psk můžou policajti otravovat Tvé příbuzné,aby si to ověřili dál - pravděpodobně to dělat nebudou,ale jak kde, někde mají méně práce),

3) Pokud nevíš, kdo řídil, tak to v žádném případě nesmíš přiznat, protože jsi povinen vědět,kdo řídí Tvoje auto.

Jinak osobu blízkou nezruší, max. zavedou pokutu pro majitele (ale to zas nebudou moct dávat body) jako odpovědnost za auto.
   Návrat  
PříspěvekZaslal: 14.4.2011 , 11:06   Citovat  

Děkuju za tipy. Mrk
Mimochodem, ještě jeden dotaz. Město, ve kterém jsem spáchal přestupek, není mým trvalým bydlištěm, to je 220km daleko, čili zde může být háček v tom odkazování se na "osobu blízkou". Nezačnou se v tom pak šťourat víc?
   Návrat  
Majlou je teď offline  Majlou
3 háčka
PříspěvekZaslal: 14.4.2011 , 11:07   Citovat  

Vam za mesic reknu jestli to plati jo svatoušek
   Návrat  
Newer je teď offline  Newer
Zlobivec [1]
PříspěvekZaslal: 14.4.2011 , 11:07   Citovat  

Hellborn napsal:
1) Buď odmítneš vypovídat, pak si policajti sami zhodnotí důkazy a můžeš být uznán vinným,pokud Tě na fotce policajt "pozná",

2) Rekneš, že to nejsi Ty, víšk,kdo to je,ale odmítáš proti této osobě vypovídat (psk můžou policajti otravovat Tvé příbuzné,aby si to ověřili dál - pravděpodobně to dělat nebudou,ale jak kde, někde mají méně práce),

3) Pokud nevíš, kdo řídil, tak to v žádném případě nesmíš přiznat, protože jsi povinen vědět,kdo řídí Tvoje auto.

policajt pozna? to snad ne, k tomuhle se volaji soudni znalci , doslo by to k spravnimu rizeni , kde by byly prave takove posudky potreba .... pokud tam opravdu bude moznost ze to neni on tak se pod to zadny znalec nepodepise protoze v pripade ze by se dokazalo ze to on nebyl .... by mel onen soudni znalec problem...

proste jakmile prijdes k podani vysvetleni tak te musi poucit o tom ze muzes vyuzit prava nevypovidat podle zakona .. toho a toho ... nebo to tam musi mit alespon viditelne vylepena a upozornit te na to,
pokud tak neucni muzes pozadat o to aby policista zaznamenal do protokolu ze tak neucinil i kdyz tak ucinit mel .
dale reknes ze tedy vyuzivas prava nevypovidat, ze vis kdo to byl , ae ze by si pocitil ujmu te osoby jak osobe vlastni .... pak reknes papa a tim to hasne
popravde ani tam nemusis chodit staci poslat dopis s timhle , pak te asi jen tezko poznaj ....
( p.s. posli ho doporucene a listecek si nech at mas dukaz ze si tak ucinil )

pro rejpali mluvim z vlastni zkusenosti tkerou jsem si uz nekolirkat overil na vlastni kuzi.
a jde to i v pripade ze dostanete boticku za parkovani a tak podobne Mrk
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 14.4.2011 , 11:10   Citovat  

DthByMnkys napsal:
Děkuju za tipy. Mrk
Mimochodem, ještě jeden dotaz. Město, ve kterém jsem spáchal přestupek, není mým trvalým bydlištěm, to je 220km daleko, čili zde může být háček v tom odkazování se na "osobu blízkou". Nezačnou se v tom pak šťourat víc?

Pokud to neodloží,tak to spíš postoupí do Tvého bydliště z důvodu ulehčení projednání přestupku (§55 odst.3 zákona o přestupcích - 200/1990Sb.).
   Návrat  
Zlobivec [1]
PříspěvekZaslal: 14.4.2011 , 11:12   Citovat  

Se stydím staci stahnout stinitko , pak je videt jen brada a kus pusy.. a podle toho te tezko nekdo opzna Mr. Green
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 14.4.2011 , 11:12   Citovat  

Newer napsal:
policajt pozna? to snad ne, k tomuhle se volaji soudni znalci , doslo by to k spravnimu rizeni , kde by byly prave takove posudky potreba ....

A mám to tady vypisovat, že by se muselo provést dokazování ve správním řízení? Proto používám uvozovky. Úsměv Neslovíčkař! Velmi šťastný
   Návrat  
spoon je teď offline  spoon
Moderátor
PříspěvekZaslal: 14.4.2011 , 11:18   Citovat  

Někteří to vyřešili fikaně..Svoje auto napíšou na polovičku,polovičky auto na sebe..Pak nikdy nelžou,když vypovídaj,že osoba blízká.. Velmi šťastný
   Návrat  
PříspěvekZaslal: 14.4.2011 , 11:19   Citovat  

Newer napsal:
Se stydím staci stahnout stinitko , pak je videt jen brada a kus pusy.. a podle toho te tezko nekdo opzna Mr. Green

Stínítka mám dole permamentně. Jsem na tu fotku zvědavej. Ještě jednou dík za rady, až mi přijde předvolání do přechodného bydliště, napíšu sem výsledek celé operace. pifko
   Návrat  
Zlobivec [1]
PříspěvekZaslal: 14.4.2011 , 11:41   Citovat  

Hellborn napsal:
A mám to tady vypisovat, že by se muselo provést dokazování ve správním řízení? Proto používám uvozovky. Úsměv Neslovíčkař! Velmi šťastný
pardon =oP
   Návrat  
3 háčka
PříspěvekZaslal: 14.4.2011 , 11:49   Citovat  

spoon napsal:
Někteří to vyřešili fikaně..Svoje auto napíšou na polovičku,polovičky auto na sebe..Pak nikdy nelžou,když vypovídaj,že osoba blízká.. Velmi šťastný
mam to podobne OK a za pet let,zadnej problem kouř
   Návrat  
Siska je teď offline  Siska
PříspěvekZaslal: 14.4.2011 , 12:11   Citovat  

Jen bych doplnil, že je úplně jedno, jestli jsi na fotce poznat nebo ne, jelikož se v tomto případě fotka nepovažuje za důkazní materiál. Byl jsem změřen a vyfocen na jižní spojce úsekovým radarem ze smíchova, shodou okolností jsem k vyřešení přestupku přišel ve stejné mikině a na fotce jsem byl detailně rozpoznatelný. Odmítl jsem vypovídat, abych nepoškodil osobu blízkou, následovalo tvrzení policisty, že si je jistý, že jsem řidičem já, že mě poznal. Poděkoval jsem mu za názor a řekl, že není důležité co si myslí, ale že jsem auto neřídil a fotku nelze považovat za důkaz. Začal mekotat něco o správním řízení, tak jsem ho vyzval, ať to tam samozřejmě pošle, že s tím problém nemám. Velmi naštvaně to pan policista sepsal a dle mě zahodil do šuplíku, protože ví, že s tím nic neudělá.. Je to akorát rok a nic se nestalo, tudíž přestupek promlčen. Takže i takto lze jednat v mezích zákona Mr. Green
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 14.4.2011 , 12:22   Citovat  

Siska napsal:
Jen bych doplnil, že je úplně jedno, jestli jsi na fotce poznat nebo ne, jelikož se v tomto případě fotka nepovažuje za důkazní materiál. Byl jsem změřen a vyfocen na jižní spojce úsekovým radarem ze smíchova, shodou okolností jsem k vyřešení přestupku přišel ve stejné mikině a na fotce jsem byl detailně rozpoznatelný. Odmítl jsem vypovídat, abych nepoškodil osobu blízkou, následovalo tvrzení policisty, že si je jistý, že jsem řidičem já, že mě poznal. Poděkoval jsem mu za názor a řekl, že není důležité co si myslí, ale že jsem auto neřídil a fotku nelze považovat za důkaz. Začal mekotat něco o správním řízení, tak jsem ho vyzval, ať to tam samozřejmě pošle, že s tím problém nemám. Velmi naštvaně to pan policista sepsal a dle mě zahodil do šuplíku, protože ví, že s tím nic neudělá.. Je to akorát rok a nic se nestalo, tudíž přestupek promlčen. Takže i takto lze jednat v mezích zákona Mr. Green

Já bejt policistou, tak by mi asi selhala pistole Velmi šťastný OK
   Návrat  
marty89ul je teď offline  marty89ul
4 háčka
PříspěvekZaslal: 14.4.2011 , 13:40   Citovat  

ahoj me vyfotili a taky mi prisel dopis normalne sem tam prisel a rekl ze na fotce se nepoznavam a ze auto ridila osoba me blizka a ze vic se k tomu nebudu vyjadrovat a pozadal ji at to takhle zapise a sel jsem domu anic neplatil Úsměv
   Návrat  
gizmi je teď offline  gizmi
4 háčka
PříspěvekZaslal: 14.4.2011 , 13:41   Citovat  

Kdyz uz mi nekdo smazal co jsem napsal (vim za co pořádnej výtlem ), tak bych smazal cely tento topic. Je to nabadani k protipravnimu jednani a to preci OS Honda-club nebude podporovat, ne? papa
   Návrat  
3 háčka
PříspěvekZaslal: 14.4.2011 , 13:43   Citovat  

smazte gizmiho,zase chytrej az to boli pořádnej výtlem pořádnej výtlem
   Návrat  
Zlobivec [1]
PříspěvekZaslal: 14.4.2011 , 13:44   Citovat  

gizmi napsal:
Kdyz uz mi nekdo smazal co jsem napsal (vim za co pořádnej výtlem ), tak bych smazal cely tento topic. Je to nabadani k protipravnimu jednani a to preci OS Honda-club nebude podporovat, ne? papa

proc nabadani k protipravnimu jednani, vzdyt je to nabadani k jednani podle zakona Mrk v tom pripade teda vsichni pravnici nabadaj svy klienty k protipravnimu jednani? to nemyslis vazne ?
   Návrat  
Zlobivec [1]
PříspěvekZaslal: 14.4.2011 , 13:45   Citovat  

martas napsal:
smazte gizmiho,zase chytrej az to boli pořádnej výtlem pořádnej výtlem

on se zas blbe vyspal no stress
   Návrat  
GrygarMartin2 je teď offline  GrygarMartin2
3 háčka
PříspěvekZaslal: 14.4.2011 , 15:23   Citovat  

spadá do osoby blízké i bratranec, teta strýc Cooo???
   Návrat  
WendyCRX je teď offline  WendyCRX
1 háčko
PříspěvekZaslal: 14.4.2011 , 15:26   Citovat  

Bejt to za překročení rychlosti na státovce tak beru že mu tady radíte jak se vyhnout pokutě,ale v obci?!!Je úplně jedno jestli řídil on nebo jeho mladá,nebo třeba děda.Je to jeho auto,je tak bych se s ním vůbec nebavil!Snad se ten zákon změní a na tyhle keci o osobě blízké se nebude brát ohled!A překročit rychlost o 14km/h je už dost!!Pak člověk jen čte jak mladík převálcovat nějaké děcko,nebo rodinku... hnus!
Netvrdim že jsem nikdy nepřekročil rychlost v obci,to asi každej z nás,ale určitě bych se tady neptal co mám dělat abych se vyhnul placení!Prostě jsem chybu udělal a já nesu zodpovědnost!
   Návrat  
Majlou je teď offline  Majlou
3 háčka
PříspěvekZaslal: 14.4.2011 , 15:31   Citovat  

WendyCRX napsal:
Bejt to za překročení rychlosti na státovce tak beru že mu tady radíte jak se vyhnout pokutě,ale v obci?!!Je úplně jedno jestli řídil on nebo jeho mladá,nebo třeba děda.Je to jeho auto,je tak bych se s ním vůbec nebavil!Snad se ten zákon změní a na tyhle keci o osobě blízké se nebude brát ohled!A překročit rychlost o 14km/h je už dost!!Pak člověk jen čte jak mladík převálcovat nějaké děcko,nebo rodinku... hnus!
Netvrdim že jsem nikdy nepřekročil rychlost v obci,to asi každej z nás,ale určitě bych se tady neptal co mám dělat abych se vyhnul placení!Prostě jsem chybu udělal a já nesu zodpovědnost!

Ono slovo obec je pro treba Prahu docela velkej pojem kdyz v merenem useku na uzavrene silnici kde se clovek nedostane a takovehle mam fakt rad co podporujou zruseni tohohle zakona to pak nas budou popotahovat uplne za vsechno at to bude pravem nebo ne a nebude z toho jak ven a furt budeme za neco calovat nemuzem se nechat furt šuk od statu za vsechno kouř
   Návrat  

Obsah fóra Honda-club.cz   
Osoba blízká
Fórum: Volná diskuze
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku 1, 2, 3, 4, 5  Další 
Toto téma je zamknuto, nemůžete zde přidávat odpovědi ani upravovat své příspěvky!

Časy uváděny v GMT + 1 hodina