Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[2]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
Repase zadních třmenů
Fórum: Řízení, podvozek a brzdy
2
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3 ... 6, 7, 8 ... 21, 22, 23  Další 
Zaslat odpověď

Strana 7 z 23
majkl_l je teď offline  majkl_l
3 háčka
Členství: Žádné
0
PříspěvekZaslal: 21.11.2010 , 17:31   Citovat  

tak ode dneška mám céro komplet pošpalkovaný respektivě vepředu podkozičkovaný Velmi šťastný
rozebral jsem jak starý třmeny co byly na autě, tak i ty co jsem sehnal, který jsem chtěl dávat a budu dávat místo nich, ale pístky mne nepotěšily ani na jednom z třmenů Smutný

každopádně chtěl jsem se poradit, co mám udělat, abych mohl bezpečně a hlavně správně zandat ty prachovky do tý drážky v třmenu.. mi to přijde jako nadlidskej úkon... a čím tu drážku očistit? malym pilníčkem? kartáčem se bojim, abych nepodrápal ten válec ve kterym běhá pístek... Smutný

IMG_0258.JPG

Zobrazení obrázku v plné velikosti.
IMG_0258.JPG, 2 MB

IMG_0260.JPG

IMG_0260.JPG, 1.67 MB

IMG_0261.JPG

IMG_0261.JPG, 2.26 MB

IMG_0262.JPG

IMG_0262.JPG, 2.17 MB

IMG_0264.JPG

IMG_0264.JPG, 2.08 MB

IMG_0263.JPG

IMG_0263.JPG, 2.07 MB
   Pomohl ti příspěvěk? Návrat  

Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
Mourl je teď offline  Mourl
2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 21.11.2010 , 18:28   Citovat  

Tu drážku jsem čistil myslím normálně malým šroubováčkem(jeholovým pilníkem) a opatrně právě abych nepoškodil ten válec.Jinak to zandavání je nejlepší si natrénovat ještě se starými gumičkami, ale je to celkem snadné.Chce to nasadit gumičku na pístek co nejníže pak jí srolovat, pak to tam postupně narvat Úsměv

Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
Brnďa je teď offline  Brnďa
5 háček
0
PříspěvekZaslal: 21.11.2010 , 18:29   Citovat  

oskrab to sroubovackem, nebo necim, pak to odrez a znova, nesmis poskrabat ten valec pod tim gufirkem, prachovka se nandava docela dobre, ale hodne rada klouze, proste si ji njasadis a prstem zevnitr strkas do te drazky, je to hned, ale pri nandavani pistku, se krasne vysvlika Úsměv)

3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 21.11.2010 , 18:36   Citovat  

když jsem ty třmeny co byly na autě sundával a rozebíral loni, tak jsem jednu prachovku v nervech roztrhal a druhou už mi dělal brácha... ale nandat to bylo peklo.. já vím, že všichni nakonec napíšou, nandat na písteka pak nasadit dovnitř, ale já mám pocit, že to prostě nenasaditelný... Smutný

já mám třmeny teď právě nachystaný na opískování v nějakym malym boxíku a budu to dělat ručně, tak jsem se chtěl ješt zeptat, jestli ta část co je dělaná pro ruční brzdu, tak jestli se má dát bacha taky na tu prachovku nebo jestli je v repas sadě.. já jsem se to zatím nedopídil a co sjem našel v kelly, tak tam nejsou obrázky nebo v tý sadě nejsou... Smutný

EDIT: v návodu je to označovaný jako CAM BOOT

Mourl je teď offline  Mourl
2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 21.11.2010 , 18:42   Citovat  

Co jsem objednával z UK přes E-bay tak tam bylo komplet(s těma gumičkama na ruční brzdu) i dovnitř ty gumičky (takové o-kroužky). Ty to budeš rozebírat celé?

3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 21.11.2010 , 18:46   Citovat  

no mám jedny fukční, z toho jsou ty pístky na fotkách napravo a pak ty pístky co jsou nalevo, tak jsou z těch třmenů co byly na autě.. na autě nefungovala ručka.. před rokem jsem to s bratrem rozebral, rozchodil, ale do dvou týdnl zas to samý - ručka neručkovala a když jsem za ní zabral, tak se pro změnu nechtěla vrátit, takže já bych obě sady třmenů vzal a opískoval, ty funkční asi budu muset vzít nový pístky určitě a rovnou je nabarvím a adám na auto a ty co byly na autě doteď bych rýád kompletně rozebral a zrepasoval, aby fungovaly jak maj.. proč to drhne netuším a rád bych tomu přišel na kloub.. nevím kdo by koupil neručkující třmeny a vyhazvat je mi je líto... ale prostě nevím co s tou částí CAM BOOT... navíc v manuálu je napsaná jako replace...

je v táhle sadě to se silnou stěnou tý gumy to co jsem nevěděl jestli to tam je? respektivě ten CAM BOOT?
kód:
http://www.autokelly.cz/#PATH=3761801;92;147255;200764;404208;404215;2859067;2859069|CT=5|PCT=4|CUR=0|PGS=20|PT=0|PDID=1945298|PDPID=65205|PVT=1|SHT=0|SD=0|ST=0|LNG=0|

jinak jestli se dopátrám k tomu, jak se to na tu ručko rozebírá, tak to určitě povyměňuju, ale rozebírat komplet i střeva, co je na nich ten pístek, tak na to nemám to udělátko co v návodu používaj a bojim se, že když bych to i rozdělal, tak že už to nedám dohromady...

Daver je teď offline  Daver
Administrátor
Členství: Gold
0
PříspěvekZaslal: 21.11.2010 , 18:56   Citovat  

Problém je v tom, že jí špatně instaluješ ... Když tam našroubuješ ten pístek, musí jít třmen nasadit na destičky a kotouč s co nejmenší vůlí, rozhoduje i 1/4 otáčky ... samostav v ruční brzdě si to umí doregulovat jen o 1/2 otáčky, takže když ten pístek zašroubuješ moc, jseš v kaši ...

Další věcí je očištění těch plechů viz HDnes, kde si psal, že to uděláš, takže level up je to dobrý

Jinak ty tvoje pístky bych vyházel všechny a zainvestoval 1700,- do nových ... tohle je dočasné řešení

3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 21.11.2010 , 19:07   Citovat  

pístky určo poletí, s tím jsem se už smířil a jedna sada u kelly prej za 450, takže za necelej litr vypadá že bude komplet repas, takže za dvojku obě sady zadních třmenů... (kdyžtak zkoukni mi pls i ty pístky co mám na předchozí straně z předních brzd dík Mrk )

pochopil jsem otáčky, jen jsem nepochopil, co špatně instaluju, tu prachovku myslíš?

jinak k tomu HDnes - má tam ještě na děch destičkách takový "plíšky" - našel jsem to i v manuálu, ale já na céru ani na jedný z destiček ty plíšky neměl.. může to bejt problém nebo je zrovna tohle úplně nepodstatný?

Brnďa je teď offline  Brnďa
5 háček
0
PříspěvekZaslal: 21.11.2010 , 19:10   Citovat  

majkl_l napsal:
pístky určo poletí, s tím jsem se už smířil a jedna sada u kelly prej za 450, takže za necelej litr vypadá že bude komplet repas, takže za dvojku obě sady zadních třmenů... (kdyžtak zkoukni mi pls i ty pístky co mám na předchozí straně z předních brzd dík Mrk )

pochopil jsem otáčky, jen jsem nepochopil, co špatně instaluju, tu prachovku myslíš?

jinak k tomu HDnes - má tam ještě na děch destičkách takový "plíšky" - našel jsem to i v manuálu, ale já na céru ani na jedný z destiček ty plíšky neměl.. může to bejt problém nebo je zrovna tohle úplně nepodstatný?
no kdys ty plisky tam nejsou tak deska muze prireznout k trmenu

posero je teď offline  posero
5 háček
0
PříspěvekZaslal: 21.11.2010 , 19:13   Citovat  

majkl_l napsal:

kelly ty pístky nemá Smutný teď se naskladnily a za dva dny byly všechny v pryč obj kód je FK 230901

když sem se koukal posledne byl poslední kus na CS

3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 21.11.2010 , 19:18  Naposledy upravil majkl_l dne 21.11.2010 , 19:21, celkově upraveno 2 krát. Citovat  

nedělej si ze mne srandu Smutný
230901 si chci jet zítra na CS koupit Smutný
potřebuju alespoň na jednu sadu třmenů, čili dva ty "kity" a alespoň jeden na předek...

Administrátor
0
PříspěvekZaslal: 21.11.2010 , 19:18   Citovat  

majkl_l napsal:

Ne, samotný pístek ... ten se šroubuje na mechanismus ruční brzdy a tam právě záleží na těch otáčkách ...

3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 21.11.2010 , 19:22   Citovat  

aha....
tak když si na to dám problém, tak by to mělo fungovat tak jak má...

Brnďa napsal:
no kdys ty plisky tam nejsou tak deska muze prireznout k trmenu
ale já měl za to, že destičky se opíraj jen o ty plíšky co to drží a pak o pístek.. já měl na mysli ten plech, co bejvá mezi destičkou a pístkem..

5 háček
0
PříspěvekZaslal: 21.11.2010 , 19:23   Citovat  

majkl_l napsal:
nedělej si ze mne srandu Smutný
230901 si chci jet zítra na CS koupit Smutný
potřebuju alespoň na jednu sadu třmenů, čili dva ty "kity" a alespoň jeden na předek...

ee, prostě nejsou a když se objeví tak jsou hned pryč.

Administrátor
0
PříspěvekZaslal: 21.11.2010 , 19:25   Citovat  

majkl_l napsal:
ale já měl za to, že destičky se opíraj jen o ty plíšky co to drží a pak o pístek.. já měl na mysli ten plech, co bejvá mezi destičkou a pístkem..

Jo tak ten je tam tuším kuliva rezonancím, není potřeba k životu ...

3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 21.11.2010 , 19:31   Citovat  

posero napsal:
ee, prostě nejsou a když se objeví tak jsou hned pryč.
to je super.. takže ELIT pístky nemá, ACI pro jistotu tenhle druh sortimentu vůbec nevede a v kelly je žerou HaHaaa

to jsem prostě v pytli... Smutný

jak se k tomu dá dopracovat než volat a volat a doufat a čekat?

5 háček
0
PříspěvekZaslal: 21.11.2010 , 19:33   Citovat  

majkl_l napsal:
to je super.. takže ELIT pístky nemá, ACI pro jistotu tenhle druh sortimentu vlbec nevede a v kelly je žerou HaHaaa

to jsem prostě v pytli... Smutný

jak se k tomu dá dopracovat než volat a volat a doufat a čekat?

můžu ti cinknout produktovi jak by to bylo s naskladněním, nebo si myslim že seženeš někde na netu... co intercars? ty maj všechno Mr. Green

PS na eshopu to ukazuje skladem ale to bude ta poslední sada...

3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 21.11.2010 , 19:39   Citovat  

tjn.. právě že to ukazuje že tam je ale poslední.. chjo Smutný
v autobenexu jsem to taky nenašel...

intercars povídáš?

mno jako já nevím no, samozřejmě kdybys mi mohl dát nějak echo kdy by případně mohly bejt, tak bych byl jedině rád Mrk

jako v zásadě na to nepospíchám, ale rád bych, aby mi auto zmizelo ze zahrady z místa kde právě je, aby tam nestrašilo dlouho no...
v zásadě je to pak už jen práce to složit a našroubovat, což je za relativně slušnýho počasí práce na hodinu na autě a složit třmen můžu i v teple doma...

M@jk je teď offline  M@jk
Moderátor
0
PříspěvekZaslal: 21.11.2010 , 19:48   Citovat  

majkl_l napsal:
tjn.. právě že to ukazuje že tam je ale poslední.. chjo Smutný
v autobenexu jsem to taky nenašel...

intercars povídáš?

mno jako já nevím no, samozřejmě kdybys mi mohl dát nějak echo kdy by případně mohly bejt, tak bych byl jedině rád Mrk

jako v zásadě na to nepospíchám, ale rád bych, aby mi auto zmizelo ze zahrady z místa kde právě je, aby tam nestrašilo dlouho no...
v zásadě je to pak už jen práce to složit a našroubovat, což je za relativně slušnýho počasí práce na hodinu na autě a složit třmen můžu i v teple doma...

Majkl_le: tak si zavolej k nám do Vestce či do Dolních Chaber, zdejší člen Kuba, je v Intercars - tudíž by mohl sehnat. Sleva 20% pro H-člena. Jinak písty zadní vycházely v Hondě origo asi na Kč 760,- i se samostavem, což není moc, za bezpečnost. Možná bych zvážil i toto. přátele

3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 21.11.2010 , 19:56   Citovat  

v IC jsem je v katalogu nenašel...

nebudu vyhazovat 2x tolik za něco, co jinde max za téměř polovic, tím spíš, když ten samostav podle mne bude jak psal daver jen problém u mne, že jsem to tam blbě nandal... rozeberu, pročistím a složím a zase bude fungovat...

mám dvoje třmeny na jedno auto a pak ještě jedno celý auto, tak když přes zimu bude jedno auto nepojízdný, tak se vůbec nic nestane Mrk

EDIT: teda že bude takovej problém sehnat pístky jsem fakt nečekal. já si snad zjistím z čeho jsou a zajdu si je vysosutřužit ke známýmu...

5 háček
0
PříspěvekZaslal: 21.11.2010 , 20:08   Citovat  

majkl_l napsal:
v IC jsem je v katalogu nenašel...

nebudu vyhazovat 2x tolik za něco, co jinde max za téměř polovic, tím spíš, když ten samostav podle mne bude jak psal daver jen problém u mne, že jsem to tam blbě nandal... rozeberu, pročistím a složím a zase bude fungovat...

mám dvoje třmeny na jedno auto a pak ještě jedno celý auto, tak když přes zimu bude jedno auto nepojízdný, tak se vůbec nic nestane Mrk

EDIT: teda že bude takovej problém sehnat pístky jsem fakt nečekal. já si snad zjistím z čeho jsou a zajdu si je vysosutřužit ke známýmu...

to sem na tebe zvědav.... zkus IC jestli nemaj, pak mi klidně napiš sms na 608262936 a já ti to zjsitim jestli by byli ....

3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 21.11.2010 , 20:18   Citovat  

na IC katalogu jsem nenašel, zkusím zítra cinknout na ten odkaz co je tady na foru v topicu u partnerů a kdyžtak se ozvu...

PS: prozvoněno Mrk

5 háček
0
PříspěvekZaslal: 21.11.2010 , 20:20   Citovat  

majkl_l napsal:
na IC katalogu jsem nenašel, zkusím zítra cinknout na ten odkaz co je tady na foru v topicu u partnerů a kdyžtak se ozvu...

PS: prozvoněno Mrk

a já si říkal kerej xxxxx pořádnej výtlem stačí když napíšeš

Doktor je teď offline  Doktor
2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 21.11.2010 , 20:21   Citovat  

M@jk napsal:
Majkl_le: tak si zavolej k nám do Vestce či do Dolních Chaber, zdejší člen Kuba, je v Intercars - tudíž by mohl sehnat. Sleva 20% pro H-člena. Jinak písty zadní vycházely v Hondě origo asi na Kč 760,- i se samostavem, což není moc, za bezpečnost. Možná bych zvážil i toto. přátele

k nam do chaber? mas na mysli fate/ferodo nebo neco jinyho? Úsměv

M@jk je teď offline  M@jk
Moderátor
0
PříspěvekZaslal: 21.11.2010 , 21:51   Citovat  

Doktor napsal:
k nam do chaber? mas na mysli fate/ferodo nebo neco jinyho? Úsměv

No myslím Dolní Chabry - Praha 8. tudy odkaz

Pobočka Praha 8 - Dolní Chabry:
Inter Cars Česká republika s.r.o.
Dopraváků 749/3
184 00 Praha 8 - Dolní Chabry

DrSlimm je teď offline  DrSlimm
3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 20.2.2011 , 15:08   Citovat  

Prosim vas, muzete mi nekdo protvrdit, jestli tahle sada na zadni napravu je spravna? Vim ze v tom je binec a treba u moji MB2 v 1.4iS tenhle repas kit vubec nenabizej, maj tam jen dily na bubnovy brzdy (mam brzdovej system Lucas/TRW). Bohuzel jsem pred jeden a pul rokem natrhnul jednu prachovku a ted se mi to vystilo, protoze to kolo zacina pribrzdovat, budu do toho muset hrabnout.

tudy odkaz |CT=5|PCT=4|CUR=0|PGS=20|PT=0|PDID=1945298|PDPID=3774205|PVT=1|SHT=0|SD=0|ST=0|LNG=0|

filipcivic je teď offline  filipcivic
0
PříspěvekZaslal: 20.2.2011 , 15:52   Citovat  

jo a mě na mim anglanovi ručka zas nejde šla asi tak 3 dny takže tomu nerozumim tak někdo teda poradtě Honda Bueee

3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 20.2.2011 , 18:34   Citovat  

No 30mm pistek by asi sedel, ale pri zoufalym pokusu s tim pribrzdovanim neco docasne udelat mi nefungovala rucka, tak sem to vratil pootocenim pistku do puvodni polohy a podarilo se mi ukroutit srouby drzici lanovod rucky ke trmenu wokurka

optimas je teď offline  optimas
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 20.2.2011 , 19:37   Citovat  

DrSlimm napsal:
No 30mm pistek by asi sedel, ale pri zoufalym pokusu s tim pribrzdovanim neco docasne udelat mi nefungovala rucka, tak sem to vratil pootocenim pistku do puvodni polohy a podarilo se mi ukroutit srouby drzici lanovod rucky ke trmenu wokurka

A opravdu máš ten pístek 30 mm ,protože já mám taky MB2 1,4 66kW r.v.00 a mám tam třmen z MC Aerodeck a průměr pístku mám 34 mm a opravná sada je v Intercars

3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 21.2.2011 , 9:20   Citovat  

optimas napsal:
A opravdu máš ten pístek 30 mm ,protože já mám taky MB2 1,4 66kW r.v.00 a mám tam třmen z MC Aerodeck a průměr pístku mám 34 mm a opravná sada je v Intercars

No tak nemeril jsem ho, ale asi to udelam. V Intercars sem nasel opravnou sadu jen na predek (54mm), nebo celej zadni trmen (tentokrat az u 1.6ky s kodem LUC BHP103E, ma prumer 30mm, ale je pouzitej i na MB2, jen u MB2 se k temhle komponentum proste nejak neproklikam).

Obsah fóra Honda-club.cz   
Repase zadních třmenů
Fórum: Řízení, podvozek a brzdy
2
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3 ... 6, 7, 8 ... 21, 22, 23  Další 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina