Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[1]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
Newbie si jde kupovat auto... :D
Fórum: Pokec o autech
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku 1, 2, 3, 4  Další 
Zaslat odpověď

Strana 1 z 4
n3uro je teď offline  n3uro
2 háčka
PříspěvekZaslal: 14.2.2011 , 9:55   Citovat  

Zdravím. Nedávno sem vylezl z autoškoly a chystám se pořídit si auto - ojetinu, nejsou peníze.
Rozmezí do 55000Kč, hatchback nebo sedan, nejstarší rv 99, žádnou krabici Velmi šťastný (aby to trochu vypadalo), slušnej tah, aby se dali sehnat náhradní díly a za rozumnou cenu a aby to byl držák.
Jsem z Budějc, takže buď Jižní Čechy nebo Praha Velmi šťastný

Mám tu pár tipů, tak bych ocenil jakoukoliv radu Mrk

tudy odkaz
tudy odkaz
tudy odkaz

Osobně se mi nejvíc líbí první civic ale lidi říkaj že je to starší a tyhle hatchbacky nemaj moc výkon (tak nevim).
Ještě koukám na Mazdu 323, ale to už jsem trochu jinde Úsměv

Díky předem
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
Hellborn je teď offline  Hellborn
5 háček
Členství: Žádné
PříspěvekZaslal: 14.2.2011 , 10:04   Citovat  

Těch 55tis je maximum,co můžeš dát nebo to jsou peníze jen na auto a na prevenci máš ještě nějakou rezervu?

Jinak kombinace 55tis a rok 1999 bude u Hondy celkem omezený výběr. Velmi šťastný
   Návrat  
Repi je teď offline  Repi
3 háčka
PříspěvekZaslal: 14.2.2011 , 10:06   Citovat  

pokud si právě vylezl z autoškoly tak si kup něco takovýho jak to první.. je to 1.4, výkon tam máš napsanej tak si uděláš představu jak to asi pojede.. stejně nikdo kdo vylezl z autoškoly řídit neumí a neuměl a na to vyblbnutí je ten výkon dostatečnej, aspoň se v tom někde nevykotíš.. já sem měl taky jako první auto civica s 1.3 a byl sem spokojenej Úsměv jinak 99rok a 55t moc dohromady nejde, moc toho na výběr nebude
   Návrat  
2 háčka
PříspěvekZaslal: 14.2.2011 , 10:08   Citovat  

Hellborn napsal:
Těch 55tis je maximum,co můžeš dát nebo to jsou peníze jen na auto a na prevenci máš ještě nějakou rezervu?

Jinak kombinace 55tis a rok 1999 bude u Hondy celkem omezený výběr. Velmi šťastný

Maximum je 65 000Kč, ale v tom už by měla být eko, převod, registrace, prohlídka v servisu a další náklady v tom spojený.
Těch 55 000Kč je čistě na auto, sem chudej Smutný Velmi šťastný

Myslim rok 99 a novější Velmi šťastný Sice k tomu nemám žádnej pořádnej důvod, proč né starší, ale zase tak čím starší tím... horší ne?
   Návrat  
MOTyLEK je teď offline  MOTyLEK
4 háčka
PříspěvekZaslal: 14.2.2011 , 10:16  Naposledy upravil MOTyLEK dne 14.2.2011 , 10:17, celkově upraveno 1 krát. Citovat  

myslíš, že 10tis Ti bude stačit jako záloha na eko + servis? vykašlal bych se na rok 99 a klidně bych šel do staršího a tím by se mi i rozšířila nabídka trhu OK
do každého auto co koupíš utopíš 10tis jak prd, co se týká spolehlivosti, záleží na tom, kdo to kočíroval před Tebou OK
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
5 háček
PříspěvekZaslal: 14.2.2011 , 10:17   Citovat  

n3uro napsal:
Maximum je 65 000Kč, ale v tom už by měla být eko, převod, registrace, prohlídka v servisu a další náklady v tom spojený.

Myslim rok 99 a novější Velmi šťastný Sice k tomu nemám žádnej pořádnej důvod, proč né starší, ale zase tak čím starší tím... horší ne?

Pokud jde o Civica,tak rok 99 má lepší antikoroz a výstuhy v nárazníku,to je fakt... Motor a podvozek je stejný...

Eko bude 3000,-, převod je 800,- evidenčka 300,-... A co povinný? Úsměv

Pokud jsi z Budějovic, tak bych se domluvil s uživatelem Skřítek, aby s tebou auto okoukl a aby se Ti na něj pak podíval u sebe na dílně.

Tady má Rom. na prodej coupe za 37tis. + asi 5tis české doklady. Stav auta neznám (proto neěkoho znalého sebou),ale pro začátek by Ti to mohlo bohatě stačit...
   Návrat  
myst je teď offline  myst
4 háčka
PříspěvekZaslal: 14.2.2011 , 10:17   Citovat  

n3uro napsal:
...

a to si myslis sam nebo ti to nekdo nacpal do hlavy jako logickou teorii? =D
   Návrat  
DanTe je teď offline  DanTe
5 háček
PříspěvekZaslal: 14.2.2011 , 10:21   Citovat  

n3uro napsal:

Tak tohle je přesně názor českýho člověka, že čím starší a víc najeto, tím je to auto horší a není to pravda, záleží na péči majitele, jsou tu kousky starý i 20 let a jsou v lepším stavu než rok starý auto. Takhle to nemůžeš brát prostě. Jinak co se týče roku 99 a výš, tak pokud něco takovýho koupíš za 55 tak spíš natrefíš na zhuntovaný auto, než na nějaký do kterýho by si nemusel po koupi vrážet nějaký závratný částky. Tak jako tak je lepší (spíš nutný) po koupi zainvestovat, hlavně rozvody, výměna oleje a vesměs všech těch provozních kapalin. Každopádně do začátku si rozhodně nekupuj nějakou nadupanou střelu nebo bude zase o jednoho mladýho míň přátele
   Návrat  
myst je teď offline  myst
4 háčka
PříspěvekZaslal: 14.2.2011 , 10:23   Citovat  

ten civic coupe co sem postnul hellborn by byl idealni... neni to 1.4 takze s tim i bezpecne predjedes, a zaroven to neni preboostovany vykonem =)
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 14.2.2011 , 10:24   Citovat  

mrgrudge napsal:
Každopádně do začátku si rozhodně nekupujuj nějakou nadupanou střelu nebo bude zase o jednoho mladýho míň přátele

Nechybí Ti tam něco? Velmi šťastný Obvykle to tu je: No jo, mladý ucho s čerstvým řidičákem si koupilo silnější auto... Chudák CRXo/VTíčko... HaHaaa
   Návrat  
3 háčka
PříspěvekZaslal: 14.2.2011 , 10:26   Citovat  

n3uro napsal:

to je hloupost, záleží kus od kusu.. já mám 21 let starý crx ve stavu lepším jak vyvoněný pár let starý škodovky na netu Úsměv
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 14.2.2011 , 10:27   Citovat  

Hellborn napsal:
Nechybí Ti tam něco? Velmi šťastný Obvykle to tu je: No jo, mladý ucho s čerstvým řidičákem si koupilo silnější auto... Chudák CRXo/VTíčko... HaHaaa

No to snad psát nemusim, to je na H-C jasný Velmi šťastný
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 14.2.2011 , 10:28   Citovat  

Repi napsal:
to je hloupost, záleží kus od kusu.. já mám 21 let starý crx ve stavu lepším jak vyvoněný pár let starý škodovky na netu Úsměv

JJ viz co jsem napsal nahoře je to dobrý

Amen Brother Je to tam. Honda
   Návrat  
DOHCVTEC je teď offline  DOHCVTEC
4 háčka
PříspěvekZaslal: 14.2.2011 , 10:30   Citovat  

na zacatek ti tihle bohate staci,my zacinaly na 120citkach a stejne se na tom dalo zabit Velmi šťastný

tahle taky neni spatna odkaz
   Návrat  
3 háčka
PříspěvekZaslal: 14.2.2011 , 10:33   Citovat  

mrgrudge napsal:
JJ viz co jsem napsal nahoře je to dobrý

Amen Brother Je to tam. Honda

jj, 50t na první auto je až až.. kdyby slevil o generaci tak 5g civica (92-95) má za 50t vońavku jak chceš nebo aji předface 6g hatch by byl pěknej za ty prachy ale do poface 6g civica za 50t nic moc
   Návrat  
2 háčka
PříspěvekZaslal: 14.2.2011 , 10:41  Naposledy upravil n3uro dne 14.2.2011 , 10:43, celkově upraveno 1 krát. Citovat  

Velmi šťastný tak je vidět že jsem ucho co se v tom nevyzná - takže díky každou dobrou radu Mrk

Asi teda rozšířím rozhledy i po starších autech a kdyžtak bych sem hodil pár tipů a vy mi zase můžete zkosit Velmi šťastný

Jinak, někdo tu psal že je lepší vyměnit rozvody a kapaliny, o jaký sumě se tak bavíme? Abych měl představu.

EDIT: Ten rok 99 sem právě bral v potaz kvůli milné představě, že auta starší roku 98 mají převod automaticky za 10 000Kč. Jinde mi vysvětlili že převod je za 800Kč a že sem si to spletl s eko daní. Njn, ještě že mam hubu a zeptam se Velmi šťastný
   Návrat  
Johny je teď offline  Johny
3 háčka
PříspěvekZaslal: 14.2.2011 , 10:42   Citovat  

Já kupoval 3 roky zpátky první auto - Nissan Primera 2.0 za nehorázných 85t. To auto bylo stočený, bouraný, prostě hrůza, ale bylo relativně nový. Teď mám acco r.v. 95, naprostá spokojenost a liju jenom benzín... Takže v letech to vážně není. Mrk
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 14.2.2011 , 10:45   Citovat  

n3uro napsal:
Velmi šťastný tak je vidět že jsem ucho co se v tom nevyzná - takže díky každou dobrou radu Mrk

Asi teda rozšířím rozhledy i po starších autech a kdyžtak bych sem hodil pár tipů a vy mi zase můžete zkosit Velmi šťastný

Jinak, někdo tu psal že je lepší vyměnit rozvody a kapaliny, o jaký sumě se tak bavíme? Abych měl představu.

Rozvody počítej tak 4-5tis... Ale taky podle toho,co vezmeš za auto (těch 5tis. bylo na mém VTi). Za kolik dělá rozvody Skřítek,nevím... Se stydím Zbylé kapaliny nejsou zas taková pálka... Je to prevence - dělal jsem to na většině aut (pouze u jednoho jsem měl účet za výměnu rozvodů pár km zpět)...
   Návrat  
Lukas28 je teď offline  Lukas28
4 háčka
Členství: Gold
PříspěvekZaslal: 14.2.2011 , 10:49   Citovat  

převod 800kč
evidenční kontrola 200kč (nutné k převodu vozidla)
ekodan:
10tis (CRX, Civic 4g rv 88-91)
5tis (targy, civic 5G. RV 91-94)
3tis (rok 95 víš)

ekodan se dá lehce vyřešit, at platíš jen přepis. Návod ti můžu poslat nebo se dá i tady vyhledat. Zjednodušeně potřebuješ držitele ZTP Úsměv

opravdu bych se nebál něčeho staršího, chce to jen dobře koupit. S tím ti tady vždycky někdo poradí H+
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 14.2.2011 , 10:51   Citovat  

n3uro napsal:

EDIT: Ten rok 99 sem právě bral v potaz kvůli milné představě, že auta starší roku 98 mají převod automaticky za 10 000Kč. Jinde mi vysvětlili že převod je za 800Kč a že sem si to spletl s eko daní. Njn, ještě že mam hubu a zeptam se Velmi šťastný

Jojo to jsi poplet, přepis na novýho majitele stojí 800,- a ekodaň se platí tušim od roku 2007 to mi hlava nebere Takže pokud už někdo po zavedení auto přepisoval, tak musel ekodaň zaplatit a tudíž tebe už mine, jelikož se platí pouze při prvním přepisu. A výše ekodaně záleží na tzv. euro normě, někde tu byl topic o tom, někdo zkušenější v hledání na foru ti sem určitě hodí link je to dobrý

P.S. Jinak pokud by ses rozhod pro to Coupé od Rom.a tak toho starýho lišáka donuť ho přihlásit na český papíry, je s tim strašnýho otravnýho běhání Velmi šťastný Se stydím
   Návrat  
DOHCVTEC je teď offline  DOHCVTEC
4 háčka
PříspěvekZaslal: 14.2.2011 , 11:02   Citovat  

Kdyz koupis nakou vonavku od nakyho pana a ne od bazaru a das si ho zkouknout v nakem dobrem servisu z nakyma 130tkm rozvody resit nemusis ale ten zbytek jo ,brzdovka ,olej+filtr ,palivovej filtr ,chladici kapalina ,tohle bych menil,pokud nema majitel ucet o nedavne vymene Úsměv ,co se tyce vyberu rocniku taky bych volil co nejnovejsi,co neznamena ze nemuzes natrefit na zachovalejsi starsi kus ,coz je ale malo pravdepodobne,to uz spis bude po celolaku nebo po nakych upravach a to bych asi nechtel ,pak nevis jak dlouho to vydrzi,proste puvodni stav je 100krat lepsi nez 100krat lakovany auto co vypada jak novy Úsměv
   Návrat  
3 háčka
PříspěvekZaslal: 14.2.2011 , 11:13   Citovat  

Hele i v bazarech by se občas najde krásnej kousek. Ale je to náhoda a velký štěstí... Mrgrudge může dosvědčit. Mr. Green
   Návrat  
2 háčka
PříspěvekZaslal: 14.2.2011 , 11:19   Citovat  

Jojo...
S tou eko daní, prej eko 1 = 10k, eko 2 = 5k, eko 3 = 3k, nebo tak nějak...

Bohužel tady v JČ toho moc na výběr není, alespoň co se týče Hond. Teď sem narazil a dobře vypadající kousek:
tudy odkaz
sice Praha, ale když bych nějak vyřešil co nejlepší kontrolu před koupí a nežralo to tolik (1.8 už je přece jen trochu víc než 1.4), tak bych si tam i zajel.
Jenže to je právě to, mám známýho co se v autech tak nějak vyzná (známej technik by byl lepší, nebo i tady ste mi doporučovali se domluvit s někým, ale to je vše právě na Budějce. Když bych jel pro to někam třeba do práglu, tak nevim jak bych to tam vyřešil...
Navíc, když bych měl zájem o konkrétní auto v bazaru, jak to tam je, když bych ho chtěl zkontrolovat v servisu tak jen na vlastní náhrady a jde to i před koupí?
Možná hloupé otázky, ale raději budu vypadat jako ucho než ten co si koupil šrot Velmi šťastný
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 14.2.2011 , 11:24   Citovat  

DOHCVTEC napsal:
Kdyz koupis nakou vonavku od nakyho pana a ne od bazaru a das si ho zkouknout v nakem dobrem servisu z nakyma 130tkm rozvody resit nemusis ale ten zbytek jo ,brzdovka ,olej+filtr ,palivovej filtr ,chladici kapalina ,tohle bych menil,pokud nema majitel ucet o nedavne vymene Úsměv ,co se tyce vyberu rocniku taky bych volil co nejnovejsi,co neznamena ze nemuzes natrefit na zachovalejsi starsi kus ,coz je ale malo pravdepodobne,to uz spis bude po celolaku nebo po nakych upravach a to bych asi nechtel ,pak nevis jak dlouho to vydrzi,proste puvodni stav je 100krat lepsi nez 100krat lakovany auto co vypada jak novy Úsměv

Auto za 50tis. těžko bude mít 130tis.km (pokud nebylo jako druhé v rodině)... Úsměv A spíš než na rok a km bych koukal na stav.

Jinak je nutno brát v úvahu,že Češi jsou šetřílkové a snaží se co nejlevnější díly, jejichž kvalita je pochybné... Se stydím Např. Nechal jsem dělat spojku (lamela a ložisko originál), přítlačák jsem si vybral Exedy, po montáži se řazení moc nezlepšilo,tak pan Kühnel začal bádat proč... Zjištění: Nový přítlačák Exedy stage 1 přimáčkl lamelu o 1mm méně než originál přítlačák,který tam byl minimálně 80tis.km (ty km beru od doby,kdy mi končí servisní historie vedená v Hondě - do 170tis.km nemám výměnu spojky uvedenou, takže možná se měnila mezi 170 a 220tis.km a byla rychle odrbaná (čemuž nevěřím,páč předchozího majitele znám a vím,že jezdit i starat se umí) nebo je tam pořád originál...)
   Návrat  
3 háčka
PříspěvekZaslal: 14.2.2011 , 11:29   Citovat  

n3uro jestli ti můžu dát dobrou radu, tak se bazaru Auto Steiner vyhni hoodně velkým obloukem. Ta moje první stočená a bouraná byla jejich TOP STAV. Pár lidí od nich chtělo auto a vždycky s ním něco bylo, takže od nich nebrat. Ušetříš peníze a nervy. je to dobrý
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 14.2.2011 , 11:33   Citovat  

n3uro napsal:
Jojo...
S tou eko daní, prej eko 1 = 10k, eko 2 = 5k, eko 3 = 3k, nebo tak nějak...

Bohužel tady v JČ toho moc na výběr není, alespoň co se týče Hond. Teď sem narazil a dobře vypadající kousek:
tudy odkaz
sice Praha, ale když bych nějak vyřešil co nejlepší kontrolu před koupí a nežralo to tolik (1.8 už je přece jen trochu víc než 1.4), tak bych si tam i zajel.
Jenže to je právě to, mám známýho co se v autech tak nějak vyzná (známej technik by byl lepší, nebo i tady ste mi doporučovali se domluvit s někým, ale to je vše právě na Budějce. Když bych jel pro to někam třeba do práglu, tak nevim jak bych to tam vyřešil...
Navíc, když bych měl zájem o konkrétní auto v bazaru, jak to tam je, když bych ho chtěl zkontrolovat v servisu tak jen na vlastní náhrady a jde to i před koupí?
Možná hloupé otázky, ale raději budu vypadat jako ucho než ten co si koupil šrot Velmi šťastný

Moje doporučení: Nekoukej po Accodu! Úsměv Vyber si nějakého Civica.

Důvody: 1) Civic má menší motor = povinné, 2) Civic je lehčí = i s 1.4 pojede jako těžší Accord s 1.8 a s lepší spotřebou (se Civicem se vejdeš do 7-8l, Accord bude na těch 7l spíš začínat), 3) Accord je luxusnější = díly budou o něco dražší (ne všechny), víc mě teď nenapadá...

Ad prohlídka: Snadné! Najdeš auto, napíšeš, někdo se na něj půjde předběžně podívat (většinou se najde ochotný člověk do týdne) a podle zprávy se rozhodneš, jestli pojedeš nebo ne... Jinak v Praze lze udělat prohlídku i v servisu (třeba u MotorArt) nebo na to půjde s Tebou mrknout za pár Kč (tady se ivestice vyplatí) nějaký odborník.
   Návrat  
capino je teď offline  capino
3 háčka
Členství: Gold
PříspěvekZaslal: 14.2.2011 , 11:34   Citovat  

je to o štěstí.. já tu svojí dvoutisícovku s 37k najetýma s vedenou serviskou u Hondy s tátou ukecal z 93 tisíc na 75 a to už jsme pána hooodně natáhli HaHaaa za kvalitu se prostě platí...
   Návrat  
2 háčka
PříspěvekZaslal: 14.2.2011 , 11:43   Citovat  

Dobře dobře, mě se ten accord stejně moc nelíbil Velmi šťastný

Teď sem našel tudy odkaz ale přijde mi po faceliftu a nemá ABSko Smutný
   Návrat  
3 háčka
PříspěvekZaslal: 14.2.2011 , 11:44   Citovat  

n3uro napsal:
Dobře dobře, mě se ten accord stejně moc nelíbil Velmi šťastný

Teď sem našel tudy odkaz ale přijde mi po faceliftu a nemá ABSko Smutný

je to předfacelift a to že nemá abs tak to snad nevadí ne, já ještě neměl auto s abs Velmi šťastný jinak to za ty peníze nevypadá špatně Úsměv
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 14.2.2011 , 11:47   Citovat  

n3uro Tak ty jsi kluk štěstěny, Saty opět prodává svojeho vyvoněnýho Civica kouř

tudy odkaz
   Návrat  

Obsah fóra Honda-club.cz   
Newbie si jde kupovat auto... :D
Fórum: Pokec o autech
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku 1, 2, 3, 4  Další 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina