Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[2]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
I: znáte někdo tohoto legenda?
Fórum: Pokec o autech
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Zaslat odpověď

Strana 1 z 1
ge.or.ge je teď offline  ge.or.ge
2 háčka
Členství: Gold
PříspěvekZaslal: 31.1.2011 , 13:57   Citovat  

Ahoj,

kamarád kouká po legendovi a tenhle mu padl do oka, tak se chci jen zeptat jestli ho někdo neznáte trochu blíž, popř. na co si dát při koupi pozor, na co se zaměřit, názor na automat, LPG (jaká je životnost, jak je to s revizema) a kolik by tak stála oprava čidla ABS na zadním kole...

Legend V6 3,5 automat LPG

díky
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
crxmann je teď offline  crxmann
5 háček
Členství: Žádné
PříspěvekZaslal: 31.1.2011 , 16:30   Citovat  

zkus napsat Brnďovi, to je takovej místní znalec na legendy Mr. Green
   Návrat  
Rom. je teď offline  Rom.
Partner H-C
PříspěvekZaslal: 31.1.2011 , 16:52   Citovat  

tohoto konkrétně neznám, a až na ty černé zadní lampy vypadá dobře (snad ho nenapadl tuner HaHaaa )
počítej že všechny ND budou 2-3x dražší než na Civica, z druhovýroby téměř nic
já bych si dal největší pozor na automat
čidla ABS na "normální" Hondy stávají okolo 6t Kč
náhradní díly na Legendy a i zkušenosti s nimi, mívá člen s nickem MH, zkus ho kontaktovat
   Návrat  
2 háčka
PříspěvekZaslal: 31.1.2011 , 17:01   Citovat  

Díky kluci, Brnďa mě napadl, MH neznám, ale taky to zkusím...
   Návrat  
Petr Vošický je teď offline  Petr Vošický
2 háčka
PříspěvekZaslal: 31.1.2011 , 17:57   Citovat  

ge.or.ge napsal:
Ahoj,

kamarád kouká po legendovi a tenhle mu padl do oka, tak se chci jen zeptat jestli ho někdo neznáte trochu blíž, popř. na co si dát při koupi pozor, na co se zaměřit, názor na automat, LPG (jaká je životnost, jak je to s revizema) a kolik by tak stála oprava čidla ABS na zadním kole...

Legend V6 3,5 automat LPG

díky
Se stydím
Zdravím,
tohohle neznám, ale mám už 3 roky stejného - ikdyž najeto jen 100 001 km, automat je super, když řadí při klidné jízdě tak to ani nepoznám, při "sportovní jízdě " jen tak lehce zatáhne. Když se málo jezdí tak se časem přidírají písty v zadních brzdičích. Nepomáhá ani pravidelné čištění při servisu.Už jsem je měnil - jeden stojí cca 2000kč-origo.Na servisu říkaj, že to je jen při malém nájezdu km - já jezdím cca 8000km/rok - asi maj pravdu. Jinak žádný problémy nemám. Při koupi bych tedy doporučoval prověřit: velmi lehký chod řazení automatu při klidné jízdě, osahat zadní disky po delším brždění, zkontrolovat veškeré vnitřní osvícení včetně dveří(spínače el.oken) - protože ty žárovičky jsou mršky strašně drahý - cca 200kč/kus a překontrolovat úplně všechno, co je elektricky ovládané. Víc mě teď nenapadá - jestli máš nějaké dotazy, tak se klidně ozvi. je to dobrý Honda

tudy odkaz
   Návrat  
2 háčka
PříspěvekZaslal: 1.2.2011 , 14:08   Citovat  

Díky...

někdo další??? Úsměv
   Návrat  
trxxxx je teď offline  trxxxx
PříspěvekZaslal: 1.2.2011 , 14:39   Citovat  

Zdar,
mám stejného legenda taky na LPG. Co se LPG týká, tak životnost nádrže je 10 let, pak se musí vyměnit, jinak neprojdeš STK. Na revizi musíš jezdit každý rok, ta stojí cca 250,-. Nádrž stojí 6 - 8 tis. Pokud je na LPG najeto 110 tis km, tak dřív nebo později odejdou vstřikovače - cca 450,-/ks, atd, ale to záleží na značce systému LPG. Jinak jízda by měla být výkonově stejná, jako bys jel na benzín.
Spotřeba 2,-/km je reálná, ale na dlouhých trasách. Já ji měl třeba na trase Ostrava - Brno s tempomantem na 140km/h. Ale jinak, hlavně teď v zimě, je spotřeba cca 2,5 - 3,-/km. Záleží na zimě, stylu jízdy, atd.
Zkontrolovat by se mělo všechno, ale hlavní věc je motor a automat. Pak všechno elektrické a pak se jen modlit:-). Jak psal Rom., tak v druhovýrobě seženeš jen některé věci, ty nejběžnější, jako desky, kotouče, čepy, ložiska kol. Doporučuju mrknout na autokelly, všechno co nenajdeš tam jsem nenašel nikde. Čili výfuk,tlumiče, pružiny ( krom sportovních ), atd. jsou nesehnatelné, krom Hondy.
Pokud mohu napsat svůj názor, tak cena se mi zdá vysoká, byť je to na LPG. Oprava tě vyjde draho. Neorigo čidlo vyjde na cca 10tis plus práce a bůhví,jestli je špatný jenom tohle.
Čili, pokud má o něj kamarád zájem, tak si musí vše pořádně zkontrolovat a hledat i maličkosti, jelikož u tohoto modelu se z maličkosti stane cenově vysoká oprava. A pokud bude váhat a nebude si jist, tak to nebrat.
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
crxmann je teď offline  crxmann
5 háček
PříspěvekZaslal: 1.2.2011 , 16:03   Citovat  

trxxxx napsal:
Zdar,
mám stejného legenda taky na LPG. Co se LPG týká, tak životnost nádrže je 10 let, pak se musí vyměnit, jinak neprojdeš STK. Na revizi musíš jezdit každý rok, ta stojí cca 250,-. Nádrž stojí 6 - 8 tis. Pokud je na LPG najeto 110 tis km, tak dřív nebo později odejdou vstřikovače - cca 450,-/ks, atd, ale to záleží na značce systému LPG. Jinak jízda by měla být výkonově stejná, jako bys jel na benzín.
Spotřeba 2,-/km je reálná, ale na dlouhých trasách. Já ji měl třeba na trase Ostrava - Brno s tempomantem na 140km/h. Ale jinak, hlavně teď v zimě, je spotřeba cca 2,5 - 3,-/km. Záleží na zimě, stylu jízdy, atd.
Zkontrolovat by se mělo všechno, ale hlavní věc je motor a automat. Pak všechno elektrické a pak se jen modlit:-). Jak psal Rom., tak v druhovýrobě seženeš jen některé věci, ty nejběžnější, jako desky, kotouče, čepy, ložiska kol. Doporučuju mrknout na autokelly, všechno co nenajdeš tam jsem nenašel nikde. Čili výfuk,tlumiče, pružiny ( krom sportovních ), atd. jsou nesehnatelné, krom Hondy.
Pokud mohu napsat svůj názor, tak cena se mi zdá vysoká, byť je to na LPG. Oprava tě vyjde draho. Neorigo čidlo vyjde na cca 10tis plus práce a bůhví,jestli je špatný jenom tohle.
Čili, pokud má o něj kamarád zájem, tak si musí vše pořádně zkontrolovat a hledat i maličkosti, jelikož u tohoto modelu se z maličkosti stane cenově vysoká oprava. A pokud bude váhat a nebude si jist, tak to nebrat.

OK
   Návrat  
2 háčka
PříspěvekZaslal: 3.2.2011 , 21:18   Citovat  

up
   Návrat  
Brnďa je teď offline  Brnďa
5 háček
PříspěvekZaslal: 4.2.2011 , 11:53   Citovat  

To uz neni ten poctivy legend jako druha generace, ackoliv je to pekna lod, ale ja bych ji nekoupil. Lpg je fajn ze to ma na ten objem a dnesni ceny benzinu, mozna jen proto bych to bral. Jinak urcite od majitele zjistit kdy naposledy menil olej v prevodovce protoze na to lidi prdí a pak ty automaty tak vali, zkontrolovat blikani ecu zda to nema moc chyb, aby ses pak nedoplatil, pak tu nadrz na lpg jak je stara. No a pak projet, aby automat radil pekne plynule necukal a nebo neradil moc vysoko v male rychlosti. Dal bych chtel aby byl motor studeny kdys bych prijel abych si ho poslechl za studena, i kdys tam budou cvakat hydrostely chvili, ale nemelo by to byt klapani, taky nejsou zrovna levne a podivat se jaky kour jde z vyfuku, aby nesel modrej nebo podobnej Úsměv Jinak ty lampy treba nejsou zacerneny, ale jak mu to chlasta olje tak to ma zaprskany, nikdy nevis Úsměv)) dal proste prolest komplet, zda fungje vsechna elektronika, tcs, okna, sedacky, klima atak dale Úsměv ale ja osobne bych ti doporucil toho stribrnaka co prodava MH 2generace je proste nej, i spotreba je mnohem nizsi
   Návrat  
2 háčka
PříspěvekZaslal: 4.2.2011 , 12:07   Citovat  

Děkuju přátele , info pošlu dál a uvidíme...
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 4.2.2011 , 15:44   Citovat  

ge.or.ge napsal:
Děkuju přátele , info pošlu dál a uvidíme...
kdys to vidim, tak ja bych se velkyym obloukem vyhnul tomu svetlymu interieru, je tam fakt vsechno videt a volant od spocenejch ruk rychle zhnedne
   Návrat  
MH je teď offline  MH
3 háčka
PříspěvekZaslal: 4.2.2011 , 21:37   Citovat  

Brnďa napsal:
To uz neni ten poctivy legend jako druha generace, ackoliv je to pekna lod, ale ja bych ji nekoupil. Lpg je fajn ze to ma na ten objem a dnesni ceny benzinu, mozna jen proto bych to bral. Jinak urcite od majitele zjistit kdy naposledy menil olej v prevodovce protoze na to lidi prdí a pak ty automaty tak vali, zkontrolovat blikani ecu zda to nema moc chyb, aby ses pak nedoplatil, pak tu nadrz na lpg jak je stara. No a pak projet, aby automat radil pekne plynule necukal a nebo neradil moc vysoko v male rychlosti. Dal bych chtel aby byl motor studeny kdys bych prijel abych si ho poslechl za studena, i kdys tam budou cvakat hydrostely chvili, ale nemelo by to byt klapani, taky nejsou zrovna levne a podivat se jaky kour jde z vyfuku, aby nesel modrej nebo podobnej Úsměv Jinak ty lampy treba nejsou zacerneny, ale jak mu to chlasta olje tak to ma zaprskany, nikdy nevis Úsměv)) dal proste prolest komplet, zda fungje vsechna elektronika, tcs, okna, sedacky, klima atak dale Úsměv ale ja osobne bych ti doporucil toho stribrnaka co prodava MH 2generace je proste nej, i spotreba je mnohem nizsi

Už jsem taky napsal pár info Ge.or.gemu přes SZ...Jinak já už Legenda z prodeje ztahuju, už ho inzeruje jenom bazar. Musím jim to ještě zavolat...nejspíš si ho nechám. Sehnal jsem originál zadní křídlo a sedačky z kupé (musím předělat kolejnice, což jsem nečekal... naštvanej ) OK Už jsou u čalouníka, spoiler v lakovně...
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 4.2.2011 , 21:45   Citovat  

MH napsal:
Už jsem taky napsal pár info Ge.or.gemu přes SZ...Jinak já už Legenda z prodeje ztahuju, už ho inzeruje jenom bazar. Musím jim to ještě zavolat...nejspíš si ho nechám. Sehnal jsem originál zadní křídlo a sedačky z kupé (musím předělat kolejnice, což jsem nečekal... naštvanej ) OK Už jsou u čalouníka, spoiler v lakovně...
tak to je ok, takovyho peknyho legenda bych neprodal snad Úsměv
   Návrat  
MH je teď offline  MH
3 háčka
PříspěvekZaslal: 4.2.2011 , 22:06   Citovat  

Brnďa napsal:
tak to je ok, takovyho peknyho legenda bych neprodal snad Úsměv

Udělám to jako Pěťa V. 120 tis. kč. Jinak si ho nechám...
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 4.2.2011 , 22:18   Citovat  

MH napsal:
Udělám to jako Pěťa V. 120 tis. kč. Jinak si ho nechám...
jojo, ale spis nechat, bude jich cim dal min a jeste v manualu hm hm
   Návrat  

Obsah fóra Honda-club.cz   
I: znáte někdo tohoto legenda?
Fórum: Pokec o autech
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina