Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[1]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
Brzdy 6g anglán 1.6 ESi - vylepšení/repas
Fórum: Řízení, podvozek a brzdy
0
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Zaslat odpověď

Strana 1 z 1
MiBa je teď offline  MiBa
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 16.1.2011 , 22:44  Naposledy upravil MiBa dne 31.1.2011 , 14:33, celkově upraveno 1 krát. Citovat  

Zdravím prosím Vás co by jste mi doporučili udělat s brzdami na mého anglána 1.6 92 kW, "prý verze ESi", rok 1999, karoserie MB47, motor D16W4. Kotouče 262mm předek chlazené 21mm, 262mm zadek plné 10mm.

Před 2 lety+, co jsem auto koupil byly brzdy jedovaté destičky a kotouče měli cca 5000km výrobce TRW. Dnes po 2 letech+ a 50.000km jsou brzdy fádní a připadá mi, že je prošlápnu při náhlem brždění na krev. Přijde mi to jak když šlapu do h.... a nic moc to nedělá Úsměv.

Před cca 7000km jsem vyměnil komplet brzdy EBC Premium + EBC Red Stuff. Mini zlepšení nastalo.
13.1.2011 jsem vyměnil odvzdušňovací šrouby, brzdovku DOT4 a odvzdušnil. Známí mi řikal, že by to mohl být válec-prasklá jakási pružina.

Mám jet na technickou tak to musím akutně řešit. Mám tak nějak limit 5.000Kč na opravy(válec, opravné sady brzdičů), případně pokud by někdo doporučil nějaké brzdiče 4-píst bo tak něco tak bych šel i na 20.000Kč. Průměr takových kotoučů nevím, kola na zimu 14"(mohu jít na 15"), léto 15-16". 4-píst nebo lepší brzdiče než tam jsou bych uvítal Úsměv.
Pancéřové hadičky, jsou dle mě fáma...měl jsem možnost vyzkoušet na leonu cupra s/bez a nic to nezměnilo Úsměv.

Můžete poradit co s tím, zda oprava-origo díly či nějaké XYZ HaHaaa (za 20 asi těžko Úsměv ). Díky...
   Pomohl ti příspěvěk? Návrat  

Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
ExEricss je teď offline  ExEricss
4 háčka
Členství: Žádné
0
PříspěvekZaslal: 16.1.2011 , 22:47  Naposledy upravil ExEricss dne 10.4.2011 , 11:16, celkově upraveno 1 krát. Citovat  

...

hondamens je teď offline  hondamens
2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 16.1.2011 , 22:59   Citovat  

ExEricss napsal:
A co swap brzd z VTi B18C4, 282mm? Ale to je pak i na změnu kol... 4x114.3 Smutný
tudy odkaz

Kdyby jsi o tom uvažoval, tak bych měl komplet na swap Mrk

Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 16.1.2011 , 23:06   Citovat  

4x114, mm to néé. Už mám nová kola 16", teď objednaný plechy zima 15" - 4x100. A myslím si, že je to hodně o brzdičích, což koukám, že má Vti stejné, tedy mimo průměru.

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 16.1.2011 , 23:26   Citovat  

Koukám teď na web na XYZ, D2 Racing, Willwood apod... možná se praštim přes kapsu na předek... tedy jestli neuteču ke značce s hvězdičkami Se stydím

sablos je teď offline  sablos
5 háček
0
PříspěvekZaslal: 17.1.2011 , 7:26   Citovat  

MiBa napsal:
Koukám teď na web na XYZ, D2 Racing, Willwood apod... možná se praštim přes kapsu na předek... tedy jestli neuteču ke značce s hvězdičkami Se stydím
nevim jestli je dobrý jen na předek abys to pak neměl přebržděný to auto a nešlo do smyku(aby tě nepředbíhal zadek při prudkém brždění)

Hellborn je teď offline  Hellborn
5 háček
0
PříspěvekZaslal: 17.1.2011 , 7:50   Citovat  

MiBa napsal:
4x114, mm to néé. Už mám nová kola 16", teď objednaný plechy zima 15" - 4x100. A myslím si, že je to hodně o brzdičích, což koukám, že má Vti stejné, tedy mimo průměru.

Chce to kola s dvojí roztečí. Úsměv

Není to jen o brzdičích... Já jsem ty brzdy z 1.8 dal na svoje VTi (původně 262mm předek a 242mm zadek) a brzdí o hodně lépe,takže ty 2mm jsou znát...

Ale nevím, proč si všichni myslí,že "když to nebrzdí,tak je to kotouči, deskami nebo brzdiči"... to mi hlava nebere Ani ty brzdy z 1.8 nejsou tak ostré jako brzdy,co jsem měl na Civicu 4g (Robik může potvrdit). A tam byly obyč. kotouče a desky Nipparts... Ale byl tam NOVÝ (žádný repas) hlavní brzdový válec... Takže neplácej se přes kapsu za drahé brzdové kity,ale napřed si nech minimálně zrepasovat ten brzdový válec, pak uvidíš,jestli to pomohlo. Moje další "úprava" brzd bude právě nový válec z 1.8.

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 17.1.2011 , 8:21   Citovat  

Včera jsem psal Danymu, ale jak jsem o tim do 2hod v noci přemýšlel, tak to bude hloupost ty D2 racing, aj. na ježdění město 60%, okresky 30%, dálnice 10%. Byl jsem před těmi 2 lety spokojen.

Tak tedy zkusím zrepasovat komplet všechny 4 brzdiče(což na zadek bude asi problém s 260mm kotouč a nějaký extra bzdič Úsměv- tedy né klasický z MB4, ale možná že to bude vti, protože na mě vždy v autokelly koukají na jaké auto to chci, páč D16W4 a MB47 mají problém najít a stejně to pak přejde na MB4 a 85kW verzi, to samé na emisích HaHaaa, kde se známí vztekaji a pak to najdou v OBD II).
Brzdový válec tedy taky zrepasuji a případně vyměním za nový asi lépe origo, že? Nebo takhle, pasoval by tam z vti pokud už tam není?

Díky moc

Brnďa je teď offline  Brnďa
5 háček
0
PříspěvekZaslal: 17.1.2011 , 12:39   Citovat  

nechces predni brzdice z legenda jednopistovy sice, le sou na 282mm kotouc, zdni mam taky, ale v jedne je zarezlej pistek, tak bys musel repasovat

optimas je teď offline  optimas
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 17.1.2011 , 16:15   Citovat  

Já měl taky problém z brzdama na 10 let starém anglánu. Taky to bylo takové jalové. Tak jsem to repasoval jak přední tak zadní a u těch byl problém jelikož poface MB2 měla v zadu třmeny s průměrem pístku 34mm Tak to koukám! když ostatní mají 30mm to byl jediný problém vyměnil jsem brzdovku pořádně ovzdušnil což byl taky problém ,ale nakonec se to povedlo a pak jsem si málem vybil zuby o volant Velmi šťastný

Mourl je teď offline  Mourl
2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 17.1.2011 , 16:51   Citovat  

Já bych viděl problém s tím hlavním brzdovým válcem.....A hlavně teda pořádně odvzdušnit,ty zadky jdou špatně Bueee Chvilku teče kapalina bez bublin, a po pár dnech ježdění opět vylezou bublinky.

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 17.1.2011 , 17:10   Citovat  

Mourl napsal:
Já bych viděl problém s tím hlavním brzdovým válcem.....A hlavně teda pořádně odvzdušnit,ty zadky jdou špatně Bueee Chvilku teče kapalina bez bublin, a po pár dnech ježdění opět vylezou bublinky.

jj má pravdu předseda ty zadky jsou děsný. Pořád jsem myslel, že mám někde skříplou gumku a přisává mi to vzduch. Dělal jsem to asi tyden odvzdušnil a jezdil a další den zase a zase šly bubliny a to jsem ten systém neměl prázdný

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 17.1.2011 , 20:45   Citovat  

opravné sady třmenů i válce objednány sakumprdum... o víkendu udělám. pokud to nepomůže jdu shánět novýýýý válec. pokud to nepomůže tak hadičky... pokud ani to ne... tak jdu ke značce s hvězdičkama Velmi šťastný

ExEricss je teď offline  ExEricss
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 17.1.2011 , 20:52  Naposledy upravil ExEricss dne 10.4.2011 , 11:17, celkově upraveno 1 krát. Citovat  

...

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 17.1.2011 , 21:42   Citovat  

ExEricss: neměl by si tam zlatý Je to tam. a ještě v kombíku 4x4 Velmi šťastný

5 háček
0
PříspěvekZaslal: 20.1.2011 , 19:59   Citovat  

Mourl napsal:
jde to naprd, osobni zkusenost kdys to ale odvzdusnujes hnedka do krize, kdys prvne natlakujes zadny a pockas as potece cista tak je to v pohode a pak uz jen do krize a za pul hodky ti brzdi auto uplne suprove, ted sme to podle rady montyho aplikovali na doxovo anglana a fakt behem pul hodinky uz se jezdilo Úsměv

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 20.1.2011 , 20:56   Citovat  

Brnďa napsal:
jde to naprd, osobni zkusenost kdys to ale odvzdusnujes hnedka do krize, kdys prvne natlakujes zadny a pockas as potece cista tak je to v pohode a pak uz jen do krize a za pul hodky ti brzdi auto uplne suprove, ted sme to podle rady montyho aplikovali na doxovo anglana a fakt behem pul hodinky uz se jezdilo Úsměv

Já sundal jen zadní třmeny bez vypuštění systému a zkoušel všelijak križom nekrižom a nic prostě až po týdnu ježdění a odvzdušňování kdy jsem systémem prolil asi 2 litry to konečně začlo brzdit pořádně

5 háček
0
PříspěvekZaslal: 20.1.2011 , 22:18   Citovat  

optimas napsal:
Já sundal jen zadní třmeny bez vypuštění systému a zkoušel všelijak križom nekrižom a nic prostě až po týdnu ježdění a odvzdušňování kdy jsem systémem prolil asi 2 litry to konečně začlo brzdit pořádně
a udelal si to jak sem psal? musel by to popsat monty, ale kdys uz mas kapalinu vpredu tak tam urcitej tlak uz je a spatne se dostane dozadu, proto nejlepe vypusitt a dat novou, a zacit tim zadkem prvne proslapat as potece cista kapalina, as jo tak dokrize a je to hned

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 31.1.2011 , 14:38   Citovat  

tak jsem celej včerejšek sundaval třmeny atd... nakonec z toho bude repas náprav, manžet atd... dobrý když jsem se rozhodl pro jinej kočár Úsměv...nakonec samozřejmě Honda

no, ale co milého na mě čekalo po sundání...viz foto...

pěkně vše dostalo kartáč, odrezovač a jde se matlat, pak opravné sady...opět viz foto... bohužel opravka na válec 23 není skladem autokelly a origo honda tvrdí, že lze pouze s novým válcem Smutný. Udělám prvně tojtotok a pak válec...

30012011159.jpg

Zobrazení obrázku v plné velikosti.
30012011159.jpg, 743.98 kB

30012011160.jpg

30012011160.jpg, 951.99 kB

30012011149.jpg

30012011149.jpg, 653.14 kB

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 31.1.2011 , 16:15   Citovat  

MiBa napsal:
tak jsem celej včerejšek sundaval třmeny atd... nakonec z toho bude repas náprav, manžet atd... dobrý když jsem se rozhodl pro jinej kočár Úsměv...nakonec samozřejmě Honda

no, ale co milého na mě čekalo po sundání...viz foto...

pěkně vše dostalo kartáč, odrezovač a jde se matlat, pak opravné sady...opět viz foto... bohužel opravka na válec 23 není skladem autokelly a origo honda tvrdí, že lze pouze s novým válcem Smutný. Udělám prvně tojtotok a pak válec...

No ja myslím ,že bys měl shánět ještě nový pístky, protože tyhle budou uřčitě vyrezlý. A hlavně si změř jejich průměr jestli máš 30 mm nebo 34 mm
Zkus se ještě zeptat Idaha jestli nemá opravnou sadu na ten válec. Ják prosím tě poznáš jakou potřebuješ opravnou sadu na ten brzdový válec?

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 1.2.2011 , 13:01   Citovat  

pístky alespoň přední jsou v pohodě, dal jsem jim kartáč-smirek a odrezovač a jsou jak nové, večer mohu zaslat foto. Zadek ještě nemám sundaný nechce mi povolit "tyčka/nýtek" od ruční brzdy/lanka.

Jinak průměr válce když juknu na válec tak je tam vyražené číslo 23, ale jelikož jsou na prodej průměry 22,6 a 23,8 tak si nejsem plně jist, tak volám do Hondy aby to dle VINka zjistili, nebo mi řekli označení origo...

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 1.2.2011 , 13:21   Citovat  

MiBa napsal:
pístky alespoň přední jsou v pohodě, dal jsem jim kartáč-smirek a odrezovač a jsou jak nové, večer mohu zaslat foto. Zadek ještě nemám sundaný nechce mi povolit "tyčka/nýtek" od ruční brzdy/lanka.

Jinak průměr válce když juknu na válec tak je tam vyražené číslo 23, ale jelikož jsou na prodej průměry 22,6 a 23,8 tak si nejsem plně jist, tak volám do Hondy aby to dle VINka zjistili, nebo mi řekli označení origo...

já ten kolík taky nemohl povolit tak jsem to stříkal uvolňovačem zarezlých šroubů a pak kombinačky nebo siky a za hlavu a kroutil až povolil

Lukas28 je teď offline  Lukas28
4 háčka
Členství: Gold
0
PříspěvekZaslal: 1.2.2011 , 16:37   Citovat  

hlavní brzdový válec mi nedoporučovali přestěnovat, kdyžtak už vyměnit za komplet nový. Ty brzdy jsou hrozná věc Smutný

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 1.2.2011 , 17:17   Citovat  

Lukas28 napsal:
hlavní brzdový válec mi nedoporučovali přestěnovat, kdyžtak už vyměnit za komplet nový. Ty brzdy jsou hrozná věc Smutný

Tady je plno lidí co to přetěsňují a jsou s tím spokojeni. Ve většině případech udělali repas třmenů a po montáži jim začal téct hlavní válec tak znovu přetěsnit válec a pak to bylo dobrý

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 2.2.2011 , 19:04   Citovat  

zatím brzdový válec neřeším, stále ten kolíček nemohu totiž vytáhnout. navíc nemůžu povolit jednu hadičku Smutný páč na trubičce jsem trochu omlel tu "matičku" Smutný...

Mourl je teď offline  Mourl
2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 2.2.2011 , 20:28   Citovat  

taky mám na válci vyraženo "23" ale na EPC a i tudy odkaz píšou 23,8mm takže je to asi jasné.Jinak na ty holendry mi byl doporučen zlepšovák.Nejdříve pořádně očistit, vzít si klíč odpovídající velikosti na holendr, nasadit, a z co nejvíce úhlů trohu do klíče pobouchat paličkou.Tzn. pobouchat, přesadit klíč, pobouchat.Pak povolit.

5 háček
0
PříspěvekZaslal: 4.2.2011 , 11:12   Citovat  

MiBa napsal:

tys brousil pistky?

Madro je teď offline  Madro
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 29.7.2012 , 11:30   Citovat  

Zdarec,

koupil sem toho anglána od Michala. Levé zadní kolo pořád přibržďuje. Rozebral jsem to a měřil jsem váleček, ale naměřil jsem 33mm.. jak je to možné? Měřil jsem to teda na tom kousku co čouhá z třmenu, tak možná je to uvnitř potom širší...

Teď mi jde ale o to, že potřebuju vyměnit těsnění a možná i ten pístek. Jaký tam mám koupit?

Třeba tento? tudy odkaz

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 29.7.2012 , 15:35   Citovat  

Jaké máš vzadu velký kotouče. Jestli 260mm tak by tam měly jít ty 34mm pístky. Jestli máš kotouč 240mm tak tam je 30mm. Já mám taky anglána a mám vzadu 260mm kotouč a průměr pístku 34mm

Madro je teď offline  Madro
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 30.7.2012 , 7:25   Citovat  

OK díky. tak já to zkusím. Těsnění bude taky sedět jo?

Obsah fóra Honda-club.cz   
Brzdy 6g anglán 1.6 ESi - vylepšení/repas
Fórum: Řízení, podvozek a brzdy
0
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina