Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[1]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
Jezdíte někdo na Etanol E85?
Fórum: Volná diskuze
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3 ... 5, 6, 7 ... 31, 32, 33  Další 
Zaslat odpověď

Strana 6 z 33
Henges je teď offline  Henges
5 háček
PříspěvekZaslal: 19.1.2011 , 19:15   Citovat  

silenec napsal:
http://www.etanol-85.cz/cs/vybrane-benzinove-pumpy-e85
Ta mapa je dost neaktuální...
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
silenec je teď offline  silenec
Partner H-C
Členství: Žádné
PříspěvekZaslal: 19.1.2011 , 19:16   Citovat  

Ono zalezi asi podle auta, ale treba tady pisou ze "Mid-level blends of ethanol E20 (20% ethanol, 80% gasoline) and E30 (30% ethanol, 70% gasoline) offered the best fuel economy in these tests." Dokonce pry s E30 (30% ethanol, 70% benzin) dosahli lepsi spotreby nez na samotny benzin. Zalezi jestli se vyplati tankovat vetsi pomer nez E30, protoze pak asi zacina stoupat spotreba.

Henges: vim, ale lepsi nez nic...
   Návrat  
Maximus je teď offline  Maximus
3 háčka
PříspěvekZaslal: 19.1.2011 , 19:17   Citovat  

Becky napsal:
z moji zkusenosti nema cenu 1:1 brat, pak to dela uz divy, ale je to fakt auto od auta, kazdy si to prebere jinak

co jsem cet tak nejlepe si snim poradi auta s 16V, karburatory nebo jedny z prvnich strikacek se nechytaj bez predelani, jen ze nestoji uz jako pred nedavnem 15Kacek to by bylo zuzo ale i tak je to dobry, jizdni vlastnosti skvele tak i proto to budu brat Velmi šťastný
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 19.1.2011 , 19:19   Citovat  

gear napsal:
nemít obavy z toho rozežranýho těsnění od lihu tak to tam liju taky Ble
Co jsem četl tak to hrozí jen u hodně starých aut, ale u novějších to prý nehrozí.
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 19.1.2011 , 19:21   Citovat  

silenec napsal:
Ono zalezi asi podle auta, ale treba tady pisou ze "Mid-level blends of ethanol E20 (20% ethanol, 80% gasoline) and E30 (30% ethanol, 70% gasoline) offered the best fuel economy in these tests." Dokonce pry s E30 (30% ethanol, 70% benzin) dosahli lepsi spotreby nez na samotny benzin. Zalezi jestli se vyplati tankovat vetsi pomer nez E30, protoze pak asi zacina stoupat spotreba.

Henges: vim, ale lepsi nez nic...
To jo já se právě divil že kolem Brna a k Vyškovu vubec nic, ale jinde jsem už pozjištoval že po Brne i v okolí už čepujou pifko Úsměv
   Návrat  
Partner H-C
PříspěvekZaslal: 19.1.2011 , 19:27   Citovat  

Tak kdyztak pozjistujte ceny a kde cepujou a hazejte to na tudy odkaz at mame prehled Mrk
   Návrat  
gear je teď offline  gear
4 háčka
PříspěvekZaslal: 19.1.2011 , 20:40   Citovat  

sablos, maximus, henges: taky jsem čet že by to nemělo dělat brikule u "novějších" aut.. ale stejně, abych neušetřil 100,- na nádrži a pak nemusel kupovat nový palivový vedení Velmi šťastný no uvidim... jako student na takovou cenu za litr slyším, ale zatím odolávám Velmi šťastný
   Návrat  
Partner H-C
PříspěvekZaslal: 19.1.2011 , 20:56   Citovat  

Tak udajne vsechny auta po roce 1980 maji byt uzpusobene minimalne na E10 a pochybuju ze by to nejaky vyrobce navrhnul tak aby to zvladlo E10 a kdyz tam toho das o kapku vic tak to vybouchne...
   Návrat  
3 háčka
PříspěvekZaslal: 19.1.2011 , 21:16   Citovat  

gear napsal:
sablos, maximus, henges: taky jsem čet že by to nemělo dělat brikule u "novějších" aut.. ale stejně, abych neušetřil 100,- na nádrži a pak nemusel kupovat nový palivový vedení Velmi šťastný no uvidim... jako student na takovou cenu za litr slyším, ale zatím odolávám Velmi šťastný

kdyby si chtel auto predelat na E85 s tim ze by si jciste jezdil na nej,tak nikde nic se o vymene palivoveho potrubi nepise, ani o zadnych vymenach tesneni ci gumicek, hadicek. jednoduse ti k ridici jednotce pripichnou krabicku , ktera ti bude ridit spalovani nic vic, ta krabicka stoji kolem 6000kc je to dobrý takze jedine co eventualne muze nastat snad jen to ze si zaneses palivovy filtr, protoze lih ti rozpusti veskery uszeniny, taky proto jsou motory cisty po rozebrani jako novy. Jeste se doporucuje dat produsnejsi vzduchovy filtr aby slo vic vzduchu.

problemy ktere maji nespokojeni uzivatele vyplivaji vetsinou z spatneho pomeru, nebo taky technickym stavem vozidla tzn. spatne svicky ,kabely atd. proto jim to kravi je to dobrý
   Návrat  
sablos je teď offline  sablos
5 háček
PříspěvekZaslal: 19.1.2011 , 21:21   Citovat  

gear napsal:
dyt guma je od palivocýho filtru k palivový liště zbytek sou trubky, možna ještě něco v nádrži ale myslim že to bude oukej.nebud pose.a třeba bud jezdit ještě za min
   Návrat  
Becky je teď offline  Becky
4 háčka
PříspěvekZaslal: 19.1.2011 , 21:29   Citovat  

ale jeste si pockejte, ted ma zase zacit mrznout, ja sem mel problemy se startama, kdyz je kolem nuly tak je to pohoda je to dobrý
   Návrat  
3 háčka
PříspěvekZaslal: 19.1.2011 , 21:32   Citovat  

Maximus napsal:
kdyby si chtel auto predelat na E85 s tim ze by si jciste jezdil na nej,tak nikde nic se o vymene palivoveho potrubi nepise, ani o zadnych vymenach tesneni ci gumicek, hadicek. jednoduse ti k ridici jednotce pripichnou krabicku , ktera ti bude ridit spalovani nic vic, ta krabicka stoji kolem 6000kc je to dobrý takze jedine co eventualne muze nastat snad jen to ze si zaneses palivovy filtr, protoze lih ti rozpusti veskery uszeniny, taky proto jsou motory cisty po rozebrani jako novy. Jeste se doporucuje dat produsnejsi vzduchovy filtr aby slo vic vzduchu.

problemy ktere maji nespokojeni uzivatele vyplivaji vetsinou z spatneho pomeru, nebo taky technickym stavem vozidla tzn. spatne svicky ,kabely atd. proto jim to kravi je to dobrý

jenom jeste podotknu ze se doporucuje zhruba po 1000km palivak vymenit (par stovek),pak uz mas nadrz cistou jak detskou prdelku a uz pak jen jezdit pořádnej výtlem
   Návrat  
Antony je teď offline  Antony
PříspěvekZaslal: 20.1.2011 , 8:14   Citovat  

Jak jsem psal dříve, tak po přestavbě jezdím na čistý E85, ale posledně u pumpy ho neměli. Musel jsem vzít plnou N95 a jaksi mi nějaká část mých milých koníků někam utekla Bueee . No jo, na lepší se vždycky rychle zvykne, zpět to jde hůře.
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 20.1.2011 , 8:59   Citovat  

gear napsal:
Nj ale pořád to je jen tlachání na netu a nikde jsem neviděl důkaz že by to někomu opravdu rozežralo hadičky Mrk
   Návrat  
gear je teď offline  gear
4 háčka
PříspěvekZaslal: 20.1.2011 , 13:11   Citovat  

je to fakt no. i ty sady jsou jen na úpravu vstřikování a nic jinýho neřeší. asi to prubnu jakmile bude možnost Velmi šťastný
   Návrat  
Bitkar je teď offline  Bitkar
4 háčka
PříspěvekZaslal: 20.1.2011 , 14:05   Citovat  

Henges napsal:
Nj ale pořád to je jen tlachání na netu a nikde jsem neviděl důkaz že by to někomu opravdu rozežralo hadičky ;)

ono to je taky tim, ze to existuje pomerne kratce. Tezko ti to rozezere neco za tyden. Casem se ukaze co to dela. Ale to mluvim o letech a desetitisicich km.
   Návrat  
Partner H-C
PříspěvekZaslal: 20.1.2011 , 14:17  Naposledy upravil silenec dne 20.1.2011 , 14:20, celkově upraveno 1 krát. Citovat  

Bitkar napsal:
ono to je taky tim, ze to existuje pomerne kratce. Tezko ti to rozezere neco za tyden. Casem se ukaze co to dela. Ale to mluvim o letech a desetitisicich km.

Kratce mozna u nas, ale v USA je to dostupne tusim od roku 1990 a treba v Brazilii: "Since 1976 the government made it mandatory to blend anhydrous ethanol with gasoline, fluctuating between 10% to 22% and requiring just a minor adjustment on regular gasoline motors. In 1993 the mandatory blend was fixed by law at 22% anhydrous ethanol (E22) by volume in the entire country. Since July 1, 2007 the mandatory blend is 25% of anhydrous ethanol and 75% gasoline or E25 blend."

Kdyz proctes fora, tak na to hondy s turbem zacaly jezdit (nebo se o tom aspon zacalo dost psat) kolem roku 2002/2003, takze neco uz na tom najete a vyzkousene bude... auta jsou +- stejne na celem svete, takze je jedno jestli je to u nas kratce, jinde to kratce neni.
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 20.1.2011 , 14:19   Citovat  

Silenec mě předběhl Úsměv
   Návrat  
3 háčka
PříspěvekZaslal: 20.1.2011 , 17:16   Citovat  

takze panove, jak uz tu dnes psal Antony, stalo se mi to same, vyjezdil jsem nadrz do sucha, a protoze jsem nemel moznost natankovat E85, nalil jsem klasiku natural95, co se delo?? vlastne nic, mel jsem pocit jako bych sednul do jineho auta se 100 kobylama Smutný nebudete mi verit, ale az tak je to citit.Ihned co jsem dorazil do prahy ihned jsem frcel na benzinu doplnit doping pifko pořádnej výtlem. Vazne obluda dostala zavislost na alkohol, a obavam se ze uz ji to zustane zmatenej , s tim lihem to fakt lita jako prase Velmi šťastný, reakce jsou okamzite a je jedno kolik otacek tocite,nebo aspon u me, hrozne me bavi si s plynem pohravat.

Bitkar: je uz spousta lidi co najelo nekolik desitek tisic kilometru, a jen sama chvala nedocet jsem se nikde ze by nekomu kleknul motor, jen doufam ze nebude muj ten prvni pořádnej výtlem pořádnej výtlem

spotrebu uz si troufam podtvrdit, bumba mi stejne jako pred tim, diky tomu ze ji ted testuju, neboli furt plnej pořádnej výtlem pořádnej výtlem tak se spotreba logicky zvysila, ale to by nastalo i s naturalem, takze rozdil si myslim neni zadny, jestli tak minimalni je to dobrý

perlicka na zaver, na pumpe u stojanu s E85 pri tankovani me odchyd nejakej televizni stab, poprosili me abych jim do kamery udelal rozhovor neboli, zodpovedel nekolik otazek,tak jsem tak ucinil, az se na internetu najdu dam to sem, v televizi to nebude, pry to vyvesej nekde na netu, stranku vam nepovim Hihi
   Návrat  
ExEricss je teď offline  ExEricss
4 háčka
PříspěvekZaslal: 20.1.2011 , 17:24   Citovat  

No na mě včera mrkla kontrolka rezervy (u Accorda by to mělo být cca. 8.5 litru), tak sem s tím najel ještě asi 20 km a dneska sem tam na zkoušku frknul 7.7 litru E85. Najel sem na to teprve 100km, ale řekl bych, že auto lépe reaguje na plyn, resp. plynový pedál je citlivější. A aspoň to vyčistí nádrž a trubky Velmi šťastný
   Návrat  
3 háčka
PříspěvekZaslal: 20.1.2011 , 17:27   Citovat  

ExEricss napsal:
No na mě včera mrkla kontrolka rezervy (u Accorda by to mělo být cca. 8.5 litru), tak sem s tím najel ještě asi 20 km a dneska sem tam na zkoušku frknul 7.7 litru E85. Najel sem na to teprve 100km, ale řekl bych, že auto lépe reaguje na plyn, resp. plynový pedál je citlivější. A aspoň to vyčistí nádrž a trubky Velmi šťastný

taaak a mame tu dalsiho zavislaka, ted uz na nic jinyho jezdit chtit nebudes, pac uvidis sam, az tam das cistej natural, jak ti to nepojede (samozrejme v uvozovkach) pořádnej výtlem pořádnej výtlem pořádnej výtlem to pomazes okamzite jako ja dnes pro doping pořádnej výtlem pořádnej výtlem
   Návrat  
ExEricss je teď offline  ExEricss
4 háčka
PříspěvekZaslal: 20.1.2011 , 17:33   Citovat  

Chtělo by to nějakou samolepku na auto....
Jsem alkoholik... E85
   Návrat  
Leke je teď offline  Leke
3 háčka
PříspěvekZaslal: 20.1.2011 , 19:32   Citovat  

No panove,nestacim se divit Úsměv
Jakmile bude teplej,tak to taky testnu zhruba 2dily N a 1dil E Velmi šťastný
Zkusil bych pak pomer priostrit.
Myslite,ze bych postupne mohl prejit az na cisty E85? Co z toho plyne? (Ted nemam na mysli usporu 10kc na nadrzi Velmi šťastný ).
Lambdu a knock mam.Bezrozdelovacove zapalovani taky.
Urcite je pak vhodne smazat resetem adaptace,po ujeti tak 100km,ze?
   Návrat  
GrygarMartin2 je teď offline  GrygarMartin2
3 háčka
PříspěvekZaslal: 21.1.2011 , 0:22   Citovat  

po natankování E85 mám resetovat ECU?
   Návrat  
3 háčka
PříspěvekZaslal: 21.1.2011 , 11:32   Citovat  

GrygarMartin2 napsal:
po natankování E85 mám resetovat ECU?

ja jsem nic neresetoval, jen natankoval a jedim, urcite tim nic nezkazis je to dobrý
   Návrat  
Meethos je teď offline  Meethos
2 háčka
PříspěvekZaslal: 21.1.2011 , 12:04   Citovat  

Tak to by mi mohl někdo vysvětlit, proč se u aut přestavovaných na E85 přidávají měděné dorazy ventilů ? Bojím se že teď to všem krásně funguje, ale brzo to udělá papa vlivem netěsností způsobených poškozenými ventily a jejich dorazů a sedel.

Negativa ? Údajně vyšší teplota spalování a vyšší výbušnost, obě vlastnosti jsou pozitivum pro výkon, ale negativum pro nepřipravený motor. Mohl by někdo, kdo motory staví vysvětlit, jaký má toto palivo skutečný vliv na motor. Informace typu "leju to a jede" mi přijdou lehce na hlavu.

Zajímám se o to s čistě teoretického hlediska, do své Citynky nenaliji nic co nemá přízvisko V-power. kouř
   Návrat  
3 háčka
PříspěvekZaslal: 21.1.2011 , 12:15   Citovat  

Meethos napsal:
Tak to by mi mohl někdo vysvětlit, proč se u aut přestavovaných na E85 přidávají měděné dorazy ventilů ? Bojím se že teď to všem krásně funguje, ale brzo to udělá papa vlivem netěsností způsobených poškozenými ventily a jejich dorazů a sedel.

Negativa ? Údajně vyšší teplota spalování a vyšší výbušnost, obě vlastnosti jsou pozitivum pro výkon, ale negativum pro nepřipravený motor. Mohl by někdo, kdo motory staví vysvětlit, jaký má toto palivo skutečný vliv na motor. Informace typu "leju to a jede" mi přijdou lehce na hlavu.

Zajímám se o to s čistě teoretického hlediska, do své Citynky nenaliji nic co nemá přízvisko V-power. kouř

to nikdo co pises nepopira ovsem, musim rict ze tuhle informaci ohledne ventilu jsem se nikde nedocet, hod jsem odkaz, at si o tom take precteme, jak uz bylo psano,motor se na liti E85 pripravuje maximalne pridelani krabicky na ridici jednotku o nicem jinym jsem necet, a uz vubec ne o motoru ktery by diky michani E85 klekl, tim netvrdim ze to mozne neni Velmi šťastný
   Návrat  
Jonaasek je teď offline  Jonaasek
2 háčka
PříspěvekZaslal: 21.1.2011 , 12:44   Citovat  

Tak tohle téma je tady už nějaký ten pátek, a nikdy jsem se na něj nemrkl...včera mi cosi řekl soused, tak jsem na to mrkl, a v půlce února budu mít na autě tu jednotku na E85 a budu informovat...pak už jen nějak zařídit aby se to dostalo i na benzinku na Břeclavsku... je to dobrý
   Návrat  
ka8ooi je teď offline  ka8ooi
2 háčka
PříspěvekZaslal: 21.1.2011 , 13:13   Citovat  

Takže jsem tu se svými prvním 25 lihovými kilometry. Úsměv
Chtěl jsem to změřit pomocí GPS před a po, ale bohužel po cestě pro palivo jsme ten program nerozchodili, takže jsem to měřil jen po natankování a příště až naberu jenom naturál, to vyzkouším.
Jinak dojmy asi podobné jako většina - na plyn je auto citlivější, lepší se to roztahuje z nižších otáček, ale možná to jsou jen pocity. Težko říct. Rozhondě mít to na KLadně, tak tankuju, takhle pro to jezdit 25 kilometrů do Kralup se mě nechce.
Kdyby někdo věděl o nějaký benzínce s Ethanolem třeba na Ruzyni, nebo na zličíně, tak dejte vědět prosím.
   Návrat  
Meethos je teď offline  Meethos
2 háčka
PříspěvekZaslal: 21.1.2011 , 13:27   Citovat  

Nové modely Volva na ethanol

Tady je pouze článek o nových modelech Volva, co jsou schopny tohle "svinstvo" spálit. Všimněte si prosím posledního odstavce, věnujícího se modifikaci pro E85 oproti N9x. Více jsem nenašel, až se zadaří, tak to sem postnu.

Jinak dle informací, které jsem si zapamatoval z první prezentace Volva s E85 v ČR, se hlavně modifikují dosedy ventilů (místo kam dosedá ventil při zavření - někdo to určitě dokáže správně technicky pojmenovat) a vyztužují se měděnými kroužky, aby předešli poškození a netěsnosti díky vyšší výbušnosti lihu. Ti co máte ujeto tolik kilometrů s lihem písto paliva, zkuste změřit tlaky na všech válcích a pokud máte tu možnost, porovnejte to s výsledky před nalitím toho svinstva.

Navíc i Volvo ve zprávě vydává, že se musela upravit palivová soustava a to včetně přípravy směsi, aby se potlačil korozivní účinek Ethanolu (takže věřím víc zprávě od Volva, nežli místním pisatelům o korozivních účincích E85).

Doufám že to nebude tak žhavé ohledně poškození motoru, ale pokud se někomu stane, že mu motor ztratí těsnost vlivem nalití tohoto bazmeku do nádrže, tak určitě nemůže počítat se soucitem a porozuměním, protože ho tu všichni co něco vědí varovali a bude u mne wokurka co si má pořídit VW, když chce šetřit na živé vodě.
   Návrat  

Obsah fóra Honda-club.cz   
Jezdíte někdo na Etanol E85?
Fórum: Volná diskuze
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3 ... 5, 6, 7 ... 31, 32, 33  Další 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina