Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[2]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
honda Accord-žere jak tank
Fórum: Motor, ECU, spojka a převodovka
0
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3  Další 
Zaslat odpověď

Strana 2 z 3
Stepa je teď offline  Stepa
4 háčka
Členství: Žádné
0
PříspěvekZaslal: 10.12.2010 , 9:30   Citovat  

Cajz napsal:
No měřím ji následovně asi to neni 100% ne přesné ale co už. Vyjedu nadrž skoro do prázdna. Že ručička je skoro na min ale auto necuká tudiž muže tam byt 1-2 litry. Natankuju za určitou sumu na cele litry benzinu a pak jezdim do te doby než bude ručička přibližně ve stejné pozici než předtankováním.Vím je to neobjektivní, může proměřovat atd. Uvádim, že moje hodnoty jsou kombinované. 2 styly jizdy na každe měření. Auto nechám zahřát a bud jezdim normální jizdu coz je max do 3500ot a pak extremni což znamená do těch 6500ot.

Tohle je dost neobjektivní měření a lehce zpochybnitelné...co to je natankovat určité litry? Že třeba vezmeš 15 litrů a z toho měříš spotřebu? Tímhle stylem ale dost proměřuješ, máš podstatně větší chybu, než když to vezmeš stylem plná-plná. Úsměv
   Pomohl ti příspěvěk? Návrat  

Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
Střelec je teď offline  Střelec
3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 10.12.2010 , 11:46   Citovat  

Cajz napsal:
Jo jako je pravda že po dálnicích s tím nejezdim. A max do 100km. Jinak jizdu mam jak ve městě tak i na okreskách cca 15km trasu jezdim jednim směrem. Za den najedu pokud nekde necourám kolem 30ti km max 35km.Taky záleží na kolonách apod. Takže 100% určit spotřebu to prostě nejde!!!Ale jizdu čistě po měste bych měl mit kolem těch 10ti a možnhá lehce přes!!

Tak dá se brát dlouhodobý průměr, ten u mě vychází na 9.65l.

Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
handsome je teď offline  handsome
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 10.12.2010 , 15:09   Citovat  

No neviem, ja som sa cez 9L/100km ešte nedostal... spotrebu meriam spôsobom plná plná a vždy sa pohybujem medzi 7,6 až 8,4... a to sa nepovažujem za brzdu premávky... 55-100 a na diaľnici od 100-140... ps: je to automat

Brnďa je teď offline  Brnďa
5 háček
0
PříspěvekZaslal: 10.12.2010 , 15:54   Citovat  

jen sem hledal a nasel sem toto: "tank Maus při jízdě po silnici spolykal benzínový agregát prototypu 1400 litrů benzínu na 100 km." myslim si ze ta spotreba je ok, as se to bude blizit k te 1000l / 100km tak to bude tank Hihi

Cajz je teď offline  Cajz
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 10.12.2010 , 18:17   Citovat  

Brnďa napsal:
jen sem hledal a nasel sem toto: "tank Maus při jízdě po silnici spolykal benzínový agregát prototypu 1400 litrů benzínu na 100 km." myslim si ze ta spotreba je ok, as se to bude blizit k te 1000l / 100km tak to bude tank Hihi

Jj to mas recht taková T34 bere v terenu hodně litruuu. Jinak já neberu plný nádrže pač na to nejsou love. A taky kvuli jiným duvodum.

3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 11.12.2010 , 19:24   Citovat  

handsome napsal:
No neviem, ja som sa cez 9L/100km ešte nedostal... spotrebu meriam spôsobom plná plná a vždy sa pohybujem medzi 7,6 až 8,4... a to sa nepovažujem za brzdu premávky... 55-100 a na diaľnici od 100-140... ps: je to automat

7,5 bych chtěl vidět, to je s tímhle motorem absolutně nereálný. Pokud člověk jede připosraně na úrovni zážitku s 1.2 HTP, tak cca 8,1-8.5l. Ještě automat, kterej je známej tím, že si bere o 1-2l víc než manuál... nesouhlas

Stepa je teď offline  Stepa
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 11.12.2010 , 19:41   Citovat  

Já jsem si myslel, že automaty berou právě méně, než manuální převodovka. Nebo to se liší konkrétně typ od typu?

3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 11.12.2010 , 19:45   Citovat  

Stepa napsal:
Já jsem si myslel, že automaty berou právě méně, než manuální převodovka. Nebo to se liší konkrétně typ od typu?

Žerou víc a jedou míň. zrychlení z 0-100 horší třeba o sekundu i víc. Dobrý už jsou třeba ty nový dvouspojkový DSG převodovky, co už pár let dělá třeba VW, ty už řadí rychlejc než manuál.

handsome je teď offline  handsome
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 11.12.2010 , 21:59   Citovat  

Střelec napsal:
7,5 bych chtěl vidět, to je s tímhle motorem absolutně nereálný. Pokud člověk jede připosraně na úrovni zážitku s 1.2 HTP, tak cca 8,1-8.5l. Ještě automat, kterej je známej tím, že si bere o 1-2l víc než manuál... nesouhlas

žiadna "priposratá" jazda... ako som povedal, bere to toľko kolko to bere, rýchlosť +5 až + 10... je to merané plná-plná takže neviem, kde inde by sa tam ten benzín tak mohol brať... nezavádzam vás tu ani nič podobné...
btw: tieto staršie štvorstupňové automaty v accordoch mali 4 dlhšiu ako manuály 5... takže vo vyšších rýchlostiach je to výhoda...

zrýchlenie a pod. veci sú horšie ako pri manuáloch, keďže automat má skutočne veľmi dlhé prevody... hlavne teda štvorku, ktorá sa občas nehodí ani len do mesta (ak idete 50 a menej)... 1-65, 2-115, 3-155, 4-???

needs je teď offline  needs
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 12.12.2010 , 9:55   Citovat  

Nedávno mě přetěsnili komplet motor,menší GO.Hlavně pístní kroužky dělali bordel.Změna byla dost znát.Tvoje spotřeba je šílená.Jestli tam nemáš hele 3 litr Úsměv No snad se ti to podaří vyřešit,pak to sem kdyžtak písni

HonzaAccord je teď offline  HonzaAccord
0
PříspěvekZaslal: 14.12.2010 , 14:43   Citovat  

needs napsal:
Nedávno mě přetěsnili komplet motor,menší GO.Hlavně pístní kroužky dělali bordel.Změna byla dost znát.Tvoje spotřeba je šílená.Jestli tam nemáš hele 3 litr Úsměv No snad se ti to podaří vyřešit,pak to sem kdyžtak písni

Takže po návštevě dalšího servisu tedy přímo Hondy, kde jsme proměřili snad i hloubku dezénu Velmi šťastný jsme zjisitli že hodna je naprosto v pořádku, jak motorově tak všim příslušenstvím a elektronikou, bylo mi vzděleno že spotřeba se tak pohybuje, takže sem docela teď hondou zklamán, protože měsíčna za benzín, bych mohl splácet fungl novou káru Smutný takže tolik ke spotřebě 1.8i LS Bueee

Hellborn je teď offline  Hellborn
5 háček
0
PříspěvekZaslal: 14.12.2010 , 14:59   Citovat  

HonzaAccord napsal:
Takže po návštevě dalšího servisu tedy přímo Hondy, kde jsme proměřili snad i hloubku dezénu Velmi šťastný jsme zjisitli že hodna je naprosto v pořádku, jak motorově tak všim příslušenstvím a elektronikou, bylo mi vzděleno že spotřeba se tak pohybuje, takže sem docela teď hondou zklamán, protože měsíčna za benzín, bych mohl splácet fungl novou káru Smutný takže tolik ke spotřebě 1.8i LS Bueee

To je blbost! 12-13l na 100km průměrně jsem neměl ani s Accordem 2.4 kombi, když jsem ho hnal 120 po okresce a 180+ po dálnici (tahle nádrž mi vyšla cca na 10,5l). Poslední nádrž předpisovou jízdou (vzdálenosti od cca 30km a delší) byla za 8.7l... Netvrďte mi,že o cca 200kg těžší kombík bude žrát při lehké noze o 3-4l na 100km méně... Ano, má šestku,ale podle mě by ses minimálně měl vejít do stejné spotřeby (i podle sprintmonitoru).

Honda servisu bych nějak extra nevěřil - co jim neukáže počítač jako špatné je podle nich dobré... Vem to k nějakému osvědčenému mechanikovi.

Zombie je teď offline  Zombie
3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 14.12.2010 , 15:03   Citovat  

Já jezdím s kombíkem 2,0 za 11,5 l LPG nebo 10 l benzínu. Je to hlavně mesto a dálnice. 6ka mi chybí.

krtekm je teď offline  krtekm
3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 14.12.2010 , 16:18   Citovat  

Jezis to je blbost jako mraky. Ja jsem si taky rikal ze mi to zere ale 12-13 leda ve snu. Mam f18b2 a ted v zimne z mesta ven a zpatky navic jen 20min jedna cesta zere 10 max 11 litru a to musim mit naladu poslouchat vysoky tocky. Nabodni si tu lambdu nekde na osciloskop. Musi tam byt chyba protoze to neni jinak mozny. Na servis se vykasli. Uz jsem tolikrat slysel a dokonce videl na vlastni oci co ze servisu vylezlo... K tomu no comment.

Fish je teď offline  Fish
3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 14.12.2010 , 16:49   Citovat  

S 1,8 Accordem by ses měl dostat na 8l. Lambdy bych si přeměřil doma. Stačí si stáhnout servisní manuál a postupovat dle něho + musíš vlastnit alespoň digitální měřák. V hondě zaplatíš práci a stejně ti řeknou,že je to v pohodě..... Díval ses na svíčky? Jak vypadají? Bohatá směs,chudá,nebo ok, Pak mě ještě napadá změřit tlak na palivové liště...

krtekm je teď offline  krtekm
3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 14.12.2010 , 16:52   Citovat  

No ja se na 8micku dostal jen na dalnici. Mesto nehrozi.

3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 14.12.2010 , 17:06   Citovat  

krtekm napsal:
No ja se na 8micku dostal jen na dalnici. Mesto nehrozi.

Osobně 1,8 v Accordu neznam,porovnávám s 1,8 v Civiku. Civic jezdí od 6,9l,Accord je těžší,to je pravda...

0
PříspěvekZaslal: 15.12.2010 , 9:01   Citovat  

Fish napsal:
S 1,8 Accordem by ses měl dostat na 8l. Lambdy bych si přeměřil doma. Stačí si stáhnout servisní manuál a postupovat dle něho + musíš vlastnit alespoň digitální měřák. V hondě zaplatíš práci a stejně ti řeknou,že je to v pohodě..... Díval ses na svíčky? Jak vypadají? Bohatá směs,chudá,nebo ok, Pak mě ještě napadá změřit tlak na palivové liště...

manuál sem stáhnulale nějak nejde spustit, měřák jinak mám, tak zo zkusim stáhnout ještě jinde a mrknout na to, na svíčky sem taky ještě nekoukal, a co se týče paliva byl tam krapet pokles, tak jsme hned objednali palivový filtr

Hondak je teď offline  Hondak
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 15.12.2010 , 9:46   Citovat  

Spotreba je reletivna vec a kazdy ju mame na rovnakom aute inu,zalezi ake trasy jazdis,ked vacsinou po meste a kratke trasy,iba sem tam mimo mesta a teraz v zime,tak je spotreba tych 12L normalna v priemere,ale ak jazdis inak ako som napisal,tak je to vela kazdopadne.Ja jazdim 70% mimo mesta a 30% mesto a teraz som mal priemer 8,6L podla palubneho pocitaca,normalna jazda.V lete sa dostavam na 8L s priemerom.Skus brzdit motorom,to Ti znizi spotrebu minimalne o cca 20%,ja to pekne vidim na palubnom,vdety je spotreba 0,0L,tak ide priemer hned pekne dole.Napriklad ked idem teraz v zime do roboty,je to trasa cca 2km,tak pridem so spotrebou cca 16L na tie km,zalezi,kolko je teplota pod nulou a ci necham auto chvilu vrcat,ked trebars ohrabavam sneh,tak je to aj 20L na tie 2km,na sitic to auto vali strasne vela benzinu,kym sa zohreje,takze ked zazdis kratke trasi a auto sa stale zohrieva,tak je to normalne tych 12L.

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 15.12.2010 , 19:25   Citovat  

Hondak napsal:
Spotreba je reletivna vec a kazdy ju mame na rovnakom aute inu,zalezi ake trasy jazdis,ked vacsinou po meste a kratke trasy,iba sem tam mimo mesta a teraz v zime,tak je spotreba tych 12L normalna v priemere,ale ak jazdis inak ako som napisal,tak je to vela kazdopadne.Ja jazdim 70% mimo mesta a 30% mesto a teraz som mal priemer 8,6L podla palubneho pocitaca,normalna jazda.V lete sa dostavam na 8L s priemerom.Skus brzdit motorom,to Ti znizi spotrebu minimalne o cca 20%,ja to pekne vidim na palubnom,vdety je spotreba 0,0L,tak ide priemer hned pekne dole.Napriklad ked idem teraz v zime do roboty,je to trasa cca 2km,tak pridem so spotrebou cca 16L na tie km,zalezi,kolko je teplota pod nulou a ci necham auto chvilu vrcat,ked trebars ohrabavam sneh,tak je to aj 20L na tie 2km,na sitic to auto vali strasne vela benzinu,kym sa zohreje,takze ked zazdis kratke trasi a auto sa stale zohrieva,tak je to normalne tych 12L.

To je fakt, souhlasím. Brždění motoru šetří aj desky a uspoří to palivo. Akce a reakce, hold tu fyziku nikdo neoblbne. H+

0
PříspěvekZaslal: 16.12.2010 , 8:21   Citovat  

Hondak napsal:

TO já vše vím nejezdím prvním rokem a aut sem měl nespočet, motorem brzdim, na brzdy skoro nešlapu, plynu se dotýkám jentak zlehka, nenechvám auto nějak zbytečně po ránu vrčet a do práce to mám cca30km a m skoro po hlavnim tahu a po rovině, podle mě je prostě něco špatně, určitě to zase bude nějaká totální blbost že až na to přijdu tak se jen zasměju, no teď budou svátky atak bude čas, prolezu celou palivovou soustavu kdyby náhodou někde byla nějká hadice naštíplá nebo tak něco

3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 16.12.2010 , 12:34   Citovat  

HonzaAccord napsal:
TO já vše vím nejezdím prvním rokem a aut sem měl nespočet, motorem brzdim, na brzdy skoro nešlapu, plynu se dotýkám jentak zlehka, nenechvám auto nějak zbytečně po ránu vrčet a do práce to mám cca30km a m skoro po hlavnim tahu a po rovině, podle mě je prostě něco špatně, určitě to zase bude nějaká totální blbost že až na to přijdu tak se jen zasměju, no teď budou svátky atak bude čas, prolezu celou palivovou soustavu kdyby náhodou někde byla nějká hadice naštíplá nebo tak něco

Nezapomeň mrknout na ty svíčky....

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 16.12.2010 , 19:09   Citovat  

HonzaAccord napsal:

To je zvláštní, každopádně myslim si ,že bud to bude palivovkou a nebo někde v elektrice možná. Schválně na novej rok změřím s mojim accordem aktuální spotřebu. A pak mužem porovnat.

0
PříspěvekZaslal: 17.12.2010 , 8:26   Citovat  

Cajz napsal:
To je zvláštní, každopádně myslim si ,že bud to bude palivovkou a nebo někde v elektrice možná. Schválně na novej rok změřím s mojim accordem aktuální spotřebu. A pak mužem porovnat.

dobře fajn budu jeidně rád, dkyž budu mít s čim porovnat

0
PříspěvekZaslal: 17.12.2010 , 8:27   Citovat  

Fish napsal:
Nezapomeň mrknout na ty svíčky....

jasné, mrknu hned tenhle víkend a uvidíme co nám řeknou

Podryx je teď offline  Podryx
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 7.1.2011 , 0:44   Citovat  

PAKO napsal:
12-13 a de fakto motor podtáčíš...to by se lamdy měli dávno zbláznit.zkusili je na diagnostice odpojit jestli nejsou "obejity" a následně diagnistikovat

Co znamená motor podtáčet? Úsměv

Choze.S je teď offline  Choze.S
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 7.1.2011 , 9:13   Citovat  

Mám 1,8 Accorda 2,5 roku a spotřeba 8,5 - 9 litru podle stylu jízdy. Před tim jsem měl 4 roky 2,0 CC7 a spotřeba podobná. Jinak každej den najedu minimálně 75 km a měřim spotřebu od plné do plné nádrže. Respektive od rozsvícení hladovýho oka do rozsvícení hladovýho oka Velmi šťastný

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 7.1.2011 , 12:43   Citovat  

Choze.S napsal:
Mám 1,8 Accorda 2,5 roku a spotřeba 8,5 - 9 litru podle stylu jízdy. Před tim jsem měl 4 roky 2,0 CC7 a spotřeba podobná. Jinak každej den najedu minimálně 75 km a měřim spotřebu od plné do plné nádrže. Respektive od rozsvícení hladovýho oka do rozsvícení hladovýho oka Velmi šťastný
JJ toto je normální spotřeba. Reaálná!!! H+

driveX je teď offline  driveX
0
PříspěvekZaslal: 7.1.2011 , 21:58   Citovat  

Omlouvám se, že tu zatahuju i jinou značku, ale mám f. probe s motorem mazda 2.0l 16v a spotřebu mám taky nehoráznou. Diagnostika neříká nic, tak jsem zkusil vyčistit palec a víčko rozdělovače, koupil jsem nové kabely, filtr, tankoval u jiné pumpy a je to pořád hrůza. Podle emisí na dvou stanicích mi tvrdili, že lambda je OK, ale moc tomu nevěřím, takže to ještě proměřím, pak zkusím svíčky a prohlédnout palivovou soustavu, ale fakt nevím KO Přes léto mám tak 12 a teď v zimě jsem najel 120km od plné nádrže a ukazatel je tak v místě, kde mívám tak 200km v létě.. Pravda ale je, že jezdím vždy ráno do školy asi 5km, a to se ten motor ani neprohřeje. Zpátky je to 5-10km. Takže kdybys nějak pokročil, dej vědět.

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 8.1.2011 , 15:15   Citovat  

driveX napsal:
Omlouvám se, že tu zatahuju i jinou značku, ale mám f. probe s motorem mazda 2.0l 16v a spotřebu mám taky nehoráznou. Diagnostika neříká nic, tak jsem zkusil vyčistit palec a víčko rozdělovače, koupil jsem nové kabely, filtr, tankoval u jiné pumpy a je to pořád hrůza. Podle emisí na dvou stanicích mi tvrdili, že lambda je OK, ale moc tomu nevěřím, takže to ještě proměřím, pak zkusím svíčky a prohlédnout palivovou soustavu, ale fakt nevím KO Přes léto mám tak 12 a teď v zimě jsem najel 120km od plné nádrže a ukazatel je tak v místě, kde mívám tak 200km v létě.. Pravda ale je, že jezdím vždy ráno do školy asi 5km, a to se ten motor ani neprohřeje. Zpátky je to 5-10km. Takže kdybys nějak pokročil, dej vědět.

Zdarec, nevadi ze je to Ford. Nahodou pěkná mrkačka. Muj kamarád dělá v autorizovaném servisu ford, tak něco o těch autech vim, keré modely se tzv kazí a které ne. Možná si někdo hrál s lambdama, že je obešel. Ono jde ledacos. Servisni knižku to asi nemá, že?

Obsah fóra Honda-club.cz   
honda Accord-žere jak tank
Fórum: Motor, ECU, spojka a převodovka
0
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3  Další 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina