Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[2]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
turboflame po101(rozděleno z more boost, more fun... )
Fórum: Motor, ECU, spojka a převodovka
0
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku 1, 2, 3  Další 
Zaslat odpověď

Strana 1 z 3
ThorSteinar je teď offline  ThorSteinar
0
PříspěvekZaslal: 24.11.2010 , 12:41   Citovat  

vti [906team] napsal:
neviem aky odkaz co nejede mas na mysli, ale spat k veci:
1. d15b2 - treba najprv upgradnut na 4bod (cize kabelaz, rozdelovac, ecu, saci pavuk, vstrekovace)
2. ten turbokit co si posielal nema ani wastegate ani bov a uprimne pochybujem, ze zvody budu z 321SS matrosu...
3. urcite by si potreboval vacsie vstrekovace a idealne aj palivovu pumpu
4. to turbo je pre street upravu zbytocne velke (i ked ja som zastancom tohto stylu - turbo nikdy nie je dost velke)
5. naladenie aby to fungovalo nebude zrovna zanedbatelna polozka.

veci na 4bod mam uz nachystane to by nebyl problem..... to ze nema westgate a bov vim no ale tak priruby na west tam jsou... by se dokoupilo.. a o bovu ani nemluvim .. a svody aji kdyby z toho nebyly a byly jen z nejakeho mensi tridy si mylsim ze by zas az tak nevadilo ne ?? ....a co se tyka vstriku a palivove pumpy- jasne chapu.. to by nemel byt taky problem... spis me jde o to ladení... co si mam predstavit pod tim pojmem naladit to aby to fungovalo?.. co se do toho vse zahrnuje??.. je me jasne ze to neni jen o tom nahazat turbokit do auta nastartovat a jet... ale co vsechno je potreba ladit(upravovat) aby to fungovalo jak melo a pritom to neodesralo motor ? Je to tam.
   Pomohl ti příspěvěk? Návrat  

Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
Sakul je teď offline  Sakul
Zlobivec [1]
Členství: Žádné
0
PříspěvekZaslal: 24.11.2010 , 22:14   Citovat  

ThorSteinar napsal:
veci na 4bod mam uz nachystane to by nebyl problem..... to ze nema westgate a bov vim no ale tak priruby na west tam jsou... by se dokoupilo.. a o bovu ani nemluvim .. a svody aji kdyby z toho nebyly a byly jen z nejakeho mensi tridy si mylsim ze by zas az tak nevadilo ne ?? ....a co se tyka vstriku a palivove pumpy- jasne chapu.. to by nemel byt taky problem... spis me jde o to ladení... co si mam predstavit pod tim pojmem naladit to aby to fungovalo?.. co se do toho vse zahrnuje??.. je me jasne ze to neni jen o tom nahazat turbokit do auta nastartovat a jet... ale co vsechno je potreba ladit(upravovat) aby to fungovalo jak melo a pritom to neodesralo motor ? Je to tam.

rozhodne bych sel i do uprav strev Mrk teda pokud chces at to neco vydrzi Mrk

Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
Brnďa je teď offline  Brnďa
5 háček
0
PříspěvekZaslal: 25.11.2010 , 1:27   Citovat  

Sakul napsal:
rozhodne bych sel i do uprav strev Mrk teda pokud chces at to neco vydrzi Mrk
tak pokud to chce jen na nejaky street jezdeni a ne nejaky extremy?Úsměv jinak by mel davat bacha na jazyk kterym mluvi, aby si toho nevsimli moderatori

R3S je teď offline  R3S
Moderátor
0
PříspěvekZaslal: 25.11.2010 , 8:42   Citovat  

Já bych být tebou šel upně jinou cestou. pokud to chceš vyloženě na fun tak bych se na celý turbo vyprdnul. Já vím zvuk BOVu je krásná věc ALE:
Šel bych cestou swapu na 4 bod , a pak na VTECovou hlavu.mohl by ses dostat předpokládám na 115-120koní , nebo swapnout motor třeba z ESiny to by nebylo tak finančně náročný.

Destak je teď offline  Destak
3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 25.11.2010 , 10:45   Citovat  

salat napsal:
Já bych být tebou šel upně jinou cestou. pokud to chceš vyloženě na fun tak bych se na celý turbo vyprdnul. Já vím zvuk BOVu je krásná věc ALE:
Šel bych cestou swapu na 4 bod , a pak na VTECovou hlavu.mohl by ses dostat předpokládám na 115-120koní , nebo swapnout motor třeba z ESiny to by nebylo tak finančně náročný.

tak tomu říkám rezolutně NE, pokud nejsi fanda NA motoru, tak je lepší nizkej tlak nez atmo, sam jsem swapoval D15B2 na VTEC a suma sumarum jsem v tom byl za 25, na 1.5 se musí upravit program v ecu atd atd, turbo dáš za stejný peníze dohromady taky a pěkně a nebudeš na 120hp jako se swapem ale na 180 a pojede to i kdyz to nebude v 7 tisících

posero je teď offline  posero
5 háček
0
PříspěvekZaslal: 25.11.2010 , 10:50   Citovat  

Destak napsal:
tak tomu říkám rezolutně NE, pokud nejsi fanda NA motoru, tak je lepší nizkej tlak nez atmo, sam jsem swapoval D15B2 na VTEC a suma sumarum jsem v tom byl za 25, na 1.5 se musí upravit program v ecu atd atd, turbo dáš za stejný peníze dohromady taky a pěkně a nebudeš na 120hp jako se swapem ale na 180 a pojede to i kdyz to nebude v 7 tisících

pořádnej výtlem už mi někdo ukažte to fungující turbo za 25t

monty je teď offline  monty
Moderátor
0
PříspěvekZaslal: 25.11.2010 , 11:01   Citovat  

posero napsal:
pořádnej výtlem už mi někdo ukažte to fungující turbo za 25t

já nemůžu , mě to ani 25 nestálo Velmi šťastný Hihi

Dejf je teď offline  Dejf
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 25.11.2010 , 11:13   Citovat  

monty napsal:

monty, ale nazapomeň, že ty si odladíš jednotku sám, kolik lidí to tu udělá?

to je další kačka navíc

posero je teď offline  posero
5 háček
0
PříspěvekZaslal: 25.11.2010 , 11:16   Citovat  

monty napsal:

postavte kdokoliv turbo hondu do 25ti, a pochlubte se s ním jak funguje. čekám ... nebudu to tady dál wc offtopic

R3S je teď offline  R3S
Moderátor
0
PříspěvekZaslal: 25.11.2010 , 11:38   Citovat  

To za prve a za druhe 25 za swap na VTEC hlavu? to nemyslíš vážně..

ReNo je teď offline  ReNo
5 háček
0
PříspěvekZaslal: 25.11.2010 , 11:50   Citovat  

A jeste takova drobnost.
Prezije seriova spojka narust kroutaku u turba? Jak dlouho? Úsměv

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 25.11.2010 , 11:52   Citovat  

čili, pgm v ECU, swap na 4bod, spojka a jsme na těch 25tis. a to se ještě nekoupilo turbo, svody, IC atd.

to nemluvim o seriovejch brzdách

3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 25.11.2010 , 11:57   Citovat  

Dejf napsal:
to nemluvim o seriovejch brzdách

copak brzdy snad vedi jestli jedes atmo nebo ne ? kdyz das silny atmo musis sahnout na brzdy taky, to nejni argument ...

Moderátor
0
PříspěvekZaslal: 25.11.2010 , 12:07  Naposledy upravil monty dne 25.11.2010 , 12:13, celkově upraveno 2 krát. Citovat  

ReNo napsal:
A jeste takova drobnost.
Prezije seriova spojka narust kroutaku u turba? Jak dlouho? Úsměv

to přece bude záležet na tom jakej ten krou´ták bude a jakým způsobem bude to turbo nabíhat ,jaký způsobem s tím autem budu zacházet ,nikdo netvrdí že to musí být 400k bestie na 2 barech přetlaku .kolik že prodává bordel ten turbokit na esi ?
jsem to počítal , v materiálu jsme kolem 9t ,a dalo by se to i levnějc , mě stály vstřiky 3 t ,teď byly na mitsu foru za litr nebo 15 kil.je to o tom hledat a pomoct si.a kupovat když se něco výhodně naskytne.
ano dělat to na kšeft tak se na to každej vykašle a udělá to z toho co momentálně sežene jeho prachy to nejsou.

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 25.11.2010 , 12:08   Citovat  

Destak napsal:
copak brzdy snad vedi jestli jedes atmo nebo ne ? kdyz das silny atmo musis sahnout na brzdy taky, to nejni argument ...

proč vytahuješ jen co se ti hodí?

navíc je rozdíl, když chci krotit 120-130k v N/A, nebo 180k o kterejch si psal ty

3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 25.11.2010 , 12:11   Citovat  

Dejf napsal:
proč vytahuješ jen co se ti hodí?

navíc je rozdíl, když chci krotit 120-130k v N/A, nebo 180k o kterejch si psal ty

psal jsem ze za stejnej peniz bude jinej vykon Úsměv když vemeš D16Z6 co bude mit 180hp tak ji nepostaviš za 25 a silnější brzdy budou potřeba taky

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 25.11.2010 , 12:19   Citovat  

Destak napsal:
psal jsem ze za stejnej peniz bude jinej vykon Úsměv když vemeš D16Z6 co bude mit 180hp tak ji nepostaviš za 25 a silnější brzdy budou potřeba taky

ale to tu ani nikdo nepíše... salát o 180k z N/A taky nic nepsal

pokud chceš paskvil se 180k, tak se do těch 30tis. možná i vejdeš

pokud chceš slušně fungující auto se 180k, tak přihoď dalších min 40 a ok

5 háček
0
PříspěvekZaslal: 25.11.2010 , 12:25   Citovat  

monty napsal:
to přece bude záležet na tom jakej ten krou´ták bude a jakým způsobem bude to turbo nabíhat ,jaký způsobem s tím autem budu zacházet ,nikdo netvrdí že to musí být 400k bestie na 2 barech přetlaku .kolik že prodává bordel ten turbokit na esi ?
jsem to počítal , v materiálu jsme kolem 9t ,a dalo by se to i levnějc , mě stály vstřiky 3 t ,teď byly na mitsu foru za litr nebo 15 kil.je to o tom hledat a pomoct si.a kupovat když se něco výhodně naskytne.
ano dělat to na kšeft tak se na to každej vykašle a udělá to z toho co momentálně sežene jeho prachy to nejsou.

Ano, ale pri predpokladu stejneho jezdeni jako doted, tedy i zachovani stejnych procent jizdy na plny plyn (a ze s vyssim vykonem vozu bude rozhodne vice slapat na plnej knedl jako kazdy novy majitel silnejsiho vozu) ... se pravdepodobnost opotrebeni spojky nehorazne zvysi. A to nemluvim o 400ps bestii ale o tech 180ps. Nebot tam uz bude velikej narust kroutaku oproti serii. Nemluve o tom, jak mu auto bude auto hrabat ...
Kolik ja uz porazil rychlejsich vozu ..
za 1) nez jim fouklo turbo tak jsem byl kilometr daleko ..
2) kdyz jim fouklo tak to hrabalo na miste a pri kazdem prerazeni HaHaaa

Tim se ale nezastavam N/A ... silne turbo na predku mi ale prijde jako blbost .. ale tvrdit, ze nekdo prihodi turbo, foukne na 180ps a xxx Nm ... a seriova spojka nic nepociti .. to mi prijde take jako blbost OK

Moderátor
0
PříspěvekZaslal: 25.11.2010 , 12:48   Citovat  

[quote="ReNo"]
citace:
Ano, ale pri predpokladu stejneho jezdeni jako doted, tedy i zachovani stejnych procent jizdy na plny plyn (a ze s vyssim vykonem vozu bude rozhodne vice slapat na plnej knedl jako kazdy novy majitel silnejsiho vozu) ... se pravdepodobnost opotrebeni spojky nehorazne zvysi.
ale jo je to jasný ale to je to používání (holt nevydrží 80t ale jen 20 Velmi šťastný u spojky za 2 t Velmi šťastný )
citace:
1) nez jim fouklo turbo tak jsem byl kilometr daleko ..
plnej tlak mám od 3 t , myslím že není takovej problém se pohybovat v pásmu od 3 do 7 t navíc bmwčko není sprintový , nedělám si iluze že bys mě nespráskal jak psa
citace:
2) kdyz jim fouklo tak to hrabalo na miste a pri kazdem prerazeni HaHaaa
to jo i s 240 slikem se na výjezdu ze zatáček musí opatrně , nejde dát cihlu na plyn a čekat že si to nějak přebere.

citace:
Tim se ale nezastavam N/A ... silne turbo na predku mi ale prijde jako blbost .. ale tvrdit, ze nekdo prihodi turbo, foukne na 180ps a xxx Nm ... a seriova spojka nic nepociti .. to mi prijde take jako blbost OK
já netvrdím že nic nepocítí ,životnost jí klesne to určitě , ale urči kolik je v dusledku turba a kolik prasetem na místě řidiče -někomu vydrží seriová lamela 150t a druhej sotva najede půlku(obě auta stejný , serie a obyč provoz žádnej vozejk), osobně mě tayk překvapilo že seriová to na bmw snesla původní výkon toho motoru byl kolem 100k Velmi šťastný
jo ps kdo mluví o předním náhonu , pořádný auto má poháněnou tu správnou nápravu Velmi šťastný

5 háček
0
PříspěvekZaslal: 25.11.2010 , 13:22   Citovat  

monty napsal:
já netvrdím že nic nepocítí ,životnost jí klesne to určitě , ale urči kolik je v dusledku turba a kolik prasetem na místě řidiče -někomu vydrží seriová lamela 150t a druhej sotva najede půlku(obě auta stejný , serie a obyč provoz žádnej vozejk), osobně mě tayk překvapilo že seriová to na bmw snesla původní výkon toho motoru byl kolem 100k Velmi šťastný
jo ps kdo mluví o předním náhonu , pořádný auto má poháněnou tu správnou nápravu Velmi šťastný

Beru to ze sveho pohledu tunera.
Prihodil jsem komplet sani, svody, vyfuk. Narust vykony ze 185ps na 222ps,kroutak z 206 jen na 220Nm. A seriova spojka absolutne nestihala = naklady pri takovem narustu vykonu a hlavne kroutaku se projevi i jinde. Teda pokavad planuje obcas slapnout i na plyn HaHaaa
A vysokej kroutak na predku, ktery ziska prave turbem = na rovince pri pocatecni akceleraci nepouzitelne ... v zatackach na tom bude jeste hure Úsměv

Ja osobne bych sel do N/A upravy, staci par koni a cesta je hned zabavnejsi. Pokavad bych nervomoci chtel vice na predku, pak bych sel do kompresoru.
Ale kdybych mel zadokolu ci ctyrkolu .. tak uz mi turbo lezi v nakupnim kosiku kouř

Dark_CZE je teď offline  Dark_CZE
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 25.11.2010 , 16:40   Citovat  

Zdarec, takže asi tak, přemýšlel jsem jak z D16Z6 vymačknout trochu výkonu a zprvu sem se chtěl vydat cestou N/A ale když jsem si spočítal kolik by mě to vyšlo a to bych si dělal všechno sám doma, řekl jsem si že tudy cesta nepovede a začal jsem uvažovat o turbo kitu, nejřív o 300PS HaHaaa pak už jenom o low boost, to znamená nějakejch 180PS. Teď jsem toho názoru že turbo do předohrabů nepatří Se stydím
A víte jak jsem to nakonec vyřešil? Koupil jsem si druhý auto Subaru Imprezu GT Velmi šťastný je to 4x4 a má 220PS, podle mě nejlepší varianta zhlediska ať už financí, zábavy nebo problémů spojených se zástavbou turbo kitu, má jedinou nevýhodu není to HONDA Honda mít tak 4x4 Hondu, tak už foukám.

eXi_ je teď offline  eXi_
3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 25.11.2010 , 17:46   Citovat  

Dark_CZE napsal:
Zdarec, takže asi tak, přemýšlel jsem jak z D16Z6 vymačknout trochu výkonu a zprvu sem se chtěl vydat cestou N/A ale když jsem si spočítal kolik by mě to vyšlo a to bych si dělal všechno sám doma, řekl jsem si že tudy cesta nepovede a začal jsem uvažovat o turbo kitu, nejřív o 300PS HaHaaa pak už jenom o low boost, to znamená nějakejch 180PS. Teď jsem toho názoru že turbo do předohrabů nepatří Se stydím
A víte jak jsem to nakonec vyřešil? Koupil jsem si druhý auto Subaru Imprezu GT Velmi šťastný je to 4x4 a má 220PS, podle mě nejlepší varianta zhlediska ať už financí, zábavy nebo problémů spojených se zástavbou turbo kitu, má jedinou nevýhodu není to HONDA Honda mít tak 4x4 Hondu, tak už foukám.

ha.. konečně zase po dlouhý době někdo komu došlo, že z ***** bič neuplácá Mrk ber to i jako gratulaci k reze OK

Sakul je teď offline  Sakul
Zlobivec [1]
0
PříspěvekZaslal: 25.11.2010 , 17:49   Citovat  

Dark_CZE napsal:

tak sis mel poridit 4,5 nebo jdm 6 verzi real timu civy HaHaaa

sablos je teď offline  sablos
5 háček
0
PříspěvekZaslal: 25.11.2010 , 18:17   Citovat  

Sakul napsal:
tak sis mel poridit 4,5 nebo jdm 6 verzi real timu civy HaHaaa
no nejrealnější je ta 4generace, 5a6 to už je trošku složitější sehnat, jde sice řešit dovozem ale nebude to levný.

vti [906team] je teď offline  vti [906team]
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 29.11.2010 , 12:46   Citovat  

pozeram, ze sa to tu zvrhlo dost offtopic

Moderátor
0
PříspěvekZaslal: 29.11.2010 , 13:00   Citovat  

vti [906team] napsal:
pozeram, ze sa to tu zvrhlo dost offtopic
roztrhnu to na solo tema Úsměv

Wheelman je teď offline  Wheelman
Moderátor
0
PříspěvekZaslal: 29.11.2010 , 13:13   Citovat  

Koukám že tady je to samej odborník na turbo....

z mých zkušeností: první setup který jsem postavil byl na D15B2, která byla KO, prostě jenom motor s tim že ho oddělám - seriový motor, přestavba na 4bod, nic víc. Turbokit který jsem si na to postavil mě vyšel snad do 20ti, některé věci by jsem udělal dnes už jinak, ale fungovalo to , najel jsem na tom necelých 20 000 a kdyby jsem neměl připravený už postavený D16Z6 tak věřim že by to fungovalo ještě dnes. Je pravda že jsem neplatil práci a nalazení protože jsem si dělal všechno sám a práce s tim opravdu nebylo málo. Spojka byla seriová a držela uplně v pohodě i po těch 20 000 kdy auto dostávalo kouř každej den. Výkon byl někde pod 180 koňma, krouťák ani nevim, někde mám možná graf.. Myslim že auto jelo moc hezky, na to že byl motor KO a byl to hodně nízkorozpočtový projekt tak jsem se v klidu držel upraveného CTRa atd...

Další setup už byl finančně někde jinde ale i výkonově, ten tady ale popisovat nebudu, chtěl jsem pouze zmínit to že se to dá postavit za pár korun, dá se s tim normálně jezdit bez problémů i na seriovém motoru.

To jestli auto hrabe neho nehrabe je věc druhá, pokud ti jde pouze o nějakých 400 metrů, tak si budeš řikat že 100 metrů prohrabeš a je to na nic.. pokud to bereš jako fun-car, tak neni nic lepšího než přifouknutej civic Úsměv

To že Reno odděláš spojku neznamená že to je tim výkonem (krouťákem).. může být chyba i jinde Se stydím

5 háček
0
PříspěvekZaslal: 29.11.2010 , 13:27   Citovat  

Wheelman napsal:

To že Reno odděláš spojku neznamená že to je tim výkonem (krouťákem).. může být chyba i jinde Se stydím

Jen rikam, jak to bylo. Celou dobu jsem jezdil sprinty. Prihodil jsem svody s vyfukem a v ten okamzik prisel problem se seriovou spojkou. Jen co jsem vyjel. Nic jineho se na aute nemenilo. Teda jestli to byla original Honda spojka, proste spojka s kterou jsem auto koupil.
Rozhodne to ale nebylo o jinem zachazeni se spojkou kouř

Mimochodem, byl jsi u toho. Hned po montazi jsi me natacel na chodove HaHaaa
Tam uz jsem hlasil, ze ne vzdy pobere ... na sprintech nebrala uz vubec Velmi šťastný
Ala neresilo se to, pac se planovala velka uprava motoru vcetne nakupu nove spojky OK

vti [906team] je teď offline  vti [906team]
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 29.11.2010 , 17:26   Citovat  

wheelman OK
presiel si si podobnu cestu ako ja a plne suhlasim s tym co pises. je ale fakt, ze ak to chces spravit poriadne a aj z poriadnych komponentov, tak to uz nieco stoji aj ked sa bavime o jednovackovom civicu.
ako priklad mozem uviest upgrade mojho sedana, kde je teraz odmeranych prepinatelnych 266ps/317ps a cena materialu (bez auta) je niekde okolo 6000eur - samozrejme, ze tam nie su len veci tykajuce sa oturbenia, su v tom aj ine brzdy, samosvor, podvozok a podobne). a to je stale este bez prace, ktoru som si robil sam (hlavne ladenie). je tam zapocitana praca na veci, ktore som sam nevedel spravit ako je vybrus, finalizacia antikoroveho vyfuku a podobne specialitky. iste sa to dalo spravit aj lacnejsie, ale ceny za veci, ktore funguju uz nie su uplne low a kedze tam je funglovka dual ballbearing garrett gt2871r turbo, RC750cc vstreky, AEM boostkontroler, AEM sirokospektralna lambda, 3inch vyfuk, competition clutch stage 5 spojka a podobne veci, tak ta cena uz je niekde inde.

btw: co sa tyka spojky, tak z osobnych skusenosti - moja stara N/A 1.8ka s TODA +MoTeC komponentami urcite nemala ani 200Nm a napriek tomu original honda ITR spojku (nabehanych cca 2000km) roztrhlo pocas prveho sprintu. rozdiel bol hlavne v tom, ze ostre preradenie pri realnych 9500rpm a na slickoch dava poriadne zabrat. preto aj renovi nemusi spojka vydrzat tolko, ako by sa dalo cakat. pritom na turbovej 1.5ke s 276Nm som jazdil seriovu spojku bohvie ako staru (ked som to rozoberal, tak stale vyzerala vcelku ok) a problemy mala pocas leta len pri plnom plyne na 5ke niekde od 5500rpm.

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 29.11.2010 , 17:42   Citovat  

ale to je přesně to co jsem psal...

pokud se spokojíš s paskvilem, hlavně že bude mít cca 180k + , tak se k těm cca 30tis dostaneš

ale pokud chceš auto který bude fungovat jako celek, tak už to prostě nějakou kačku stojí

Obsah fóra Honda-club.cz   
turboflame po101(rozděleno z more boost, more fun... )
Fórum: Motor, ECU, spojka a převodovka
0
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku 1, 2, 3  Další 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina