Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[2]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
Aerodeck 1.4 nebo 1.5Eco
Fórum: Pokec o autech
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3 
Zaslat odpověď

Strana 3 z 3
PAKO je teď offline  PAKO
5 háček
PříspěvekZaslal: 22.11.2010 , 10:48   Citovat  

dobře beru Velmi šťastný aco je trošku o chlup dál než cíva ,myšlenkově jsem byl hlavně u něj...
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
Hellborn je teď offline  Hellborn
5 háček
Členství: Žádné
PříspěvekZaslal: 22.11.2010 , 11:03   Citovat  

PAKO napsal:
dobře beru Velmi šťastný aco je trošku o chlup dál než cíva ,myšlenkově jsem byl hlavně u něj...

No a Shuttle 1.6 je taky parádní kombík... Velmi šťastný A konec offtopic
   Návrat  
PAKO je teď offline  PAKO
5 háček
PříspěvekZaslal: 22.11.2010 , 11:54   Citovat  

Hellborn napsal:
No a Shuttle 1.6 je taky parádní kombík... Velmi šťastný A konec offtopic
opomenuli předohrab tak je to dobrá suv.

civic kombi jedině s třema dveřma pořádnej výtlem
do tohodle prdneš sebe a rodinku ,pár tašek a jedeš se sunout po dálnici.
Neříkám ,jsou i horší auta,octavia kombi 1,4 pořádnej výtlem apod.
Ale znám to ,chci jet svižně(spěch na oběd u tchýně Velmi šťastný ) autem bez akceleračního potenciálu a síly,tak to roztahuji na rovinkách z kopce,v zatáčkách jsem rychlejší(nemusím létat dveřmy).když už předjíždím tak rovnou víc aut na jednou když už to jede.Na značkách s omezením se raději tolik nezpomaluje a podobně na tom jsou přechody.
Člověk se s tím naučí tak jezdit ,předvídat a ani si to neuvědomí. Kdežto s silnějším v pohodě do zatáčky nastoupím pomaleji ,v obci to neroztahuji do protikopce .Předjíždím v klidu a na kratším úseku .
osobně kombi min cca 2L + a když by to byla nafta tak ošnekovaná.

ovšem je li pán dealer wc ten je lehký,tak proč ne
   Návrat  
hopit je teď offline  hopit
4 háčka
PříspěvekZaslal: 22.11.2010 , 12:39   Citovat  

Hellborn napsal:
Když motor zahřívám,tak řadím ve 2500ot.,když se ohřeje voda, tak ve 3000ot. a až po min. 10km točím víc... Proč by nemohl řadit ve 3500ot.? Když nespěchám a jedu normálně,tak nepotřebuju točit 8000ot...

Já auto za studena také zbytečně nevytáčím , ale čekat 10km než překročím 3000ot. to opravdu ne Úsměv , auto je spotřební věc, má sloužit mě a ne já jemu Hihi
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
silenec je teď offline  silenec
Partner H-C
PříspěvekZaslal: 22.11.2010 , 13:04   Citovat  

V mrazech muze byt i tech 10km malo.
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 22.11.2010 , 13:47   Citovat  

silenec napsal:
V mrazech muze byt i tech 10km malo.

málo na co? Měl někdo z vás problém s motorem po tom co ho vytočil během prvních 10km nad 3000ot.?
   Návrat  
silenec je teď offline  silenec
Partner H-C
PříspěvekZaslal: 22.11.2010 , 13:59   Citovat  

hopit napsal:
málo na co? Měl někdo z vás problém s motorem po tom co ho vytočil během prvních 10km nad 3000ot.?

Malo na ohrati oleje a dalsich veci na provozni teplotu. Problem nebudes met ani kdyz budes vyjizdet z garaze na omezovaci, ale zkracujes si tim zivotnost motoru. Jestli ale planujes auto za pul roku prodat ci vymenit za jine, pak ti to muze byt samozrejme jedno.
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 22.11.2010 , 14:17   Citovat  

silenec napsal:
Malo na ohrati oleje a dalsich veci na provozni teplotu. Problem nebudes met ani kdyz budes vyjizdet z garaze na omezovaci, ale zkracujes si tim zivotnost motoru. Jestli ale planujes auto za pul roku prodat ci vymenit za jine, pak ti to muze byt samozrejme jedno.

Pokud máš úplně nové auto tak to chápu , ale u ojetiny co má 100-200tis.najeto je to zcela bezvýznamné Úsměv
   Návrat  
Dopis je teď offline  Dopis
3 háčka
PříspěvekZaslal: 22.11.2010 , 15:23   Citovat  

Vokys napsal:
rom. to myslel tak ze kdyz si koupi clovek 200K benzin ze ten holt bude zrat cca 9+L/100km
ano da se s tim jezdit jako debil za 7L ale pak chudak motor/ tak nejak se snazi jezdit muj tatik - pravotociva zatacka cca 20km/h na 4. stupen - 50 kmh ve vesnici klasicky na 5. stupen, nez vyjede na silnici tak 5x chcipne auto protoze jde otevrit vrata/zavrit vrata - nepochopi ze kdyz to necha nastartovany tak to diky ohratymu motoru zere min.

proste a jednoduse auta s 150+ konma malokdy zerou benzinu jak 1,5 eko vtec

No debilita je sice medicinská diagnóza, ale zatim mi diagnostikována nebyla, tak snad to nebude tak zlé. Jak už tu psali jiní, na normální jízdu nepotřebuju točit 8.000 a přitom motor nemusí být chudák.

Jinak pokud to tak myslel, tak budiž, ale to nemá vůbec ale vůbec nic společného s tím, že dotyčný se ptal na zkušenosti a já mu sdělil svoje. Odměnou byla ona reakce zmatenej Nikdo tady netvrdil, že 150+k benzín bude žrát stjně jako 1,5, ale to že rozdíl při stejném stylu jízdy není třeba 5L/100 ale třeba jen 2L snad možné je. Jestli se nepletu, je tu diskuze a ta je snad o otázkách/odpovědích/názorech to mi hlava nebere

To Hellborn: přesně o tom to je, dle mých zkušeností 5,5L/100 mi zní trochu nadneseně...ale pokud tu napíšeš, že za tolik jsi tu trasu zvládl, tak rád uvěřím.
   Návrat  
gear je teď offline  gear
4 háčka
PříspěvekZaslal: 22.11.2010 , 15:37   Citovat  

Dopis napsal:
No debilita je sice medicinská diagnóza, ale zatim mi diagnostikována nebyla, tak snad to nebude tak zlé. Jak už tu psali jiní, na normální jízdu nepotřebuju točit 8.000 a přitom motor nemusí být chudák.

Jinak pokud to tak myslel, tak budiž, ale to nemá vůbec ale vůbec nic společného s tím, že dotyčný se ptal na zkušenosti a já mu sdělil svoje. Odměnou byla ona reakce zmatenej Nikdo tady netvrdil, že 150+k benzín bude žrát stjně jako 1,5, ale to že rozdíl při stejném stylu jízdy není třeba 5L/100 ale třeba jen 2L snad možné je. Jestli se nepletu, je tu diskuze a ta je snad o otázkách/odpovědích/názorech to mi hlava nebere

To Hellborn: přesně o tom to je, dle mých zkušeností 5,5L/100 mi zní trochu nadneseně...ale pokud tu napíšeš, že za tolik jsi tu trasu zvládl, tak rád uvěřím.

spotřeba u sedana 1.5 eco vtec tudy odkaz (haluze jako 4,7 nepočítejte, vždy po nich následuje vyšší hodnota. občas prostě pumpa nedá víc a jsou to krátký štreky Smutný )

jezdím normálně, předjíždím když je to potřeba, ale nad 120 se skoro nepodívám (dálnice nejezdím a na okreskách i 100 stačí) jsou v tom i sprinty v březně a různý blbnutí.. ze začátku než sem se vyřádil tak bral 7, teď už sem se krapet uklidnil.. Úsměv takže to jde, ale když kombi... tak accord, jiný svezení, větší auto, větší pohodlí a za těch 8 co VTi bude jezdit taky je to dobrý
   Návrat  
Vokys je teď offline  Vokys
2 háčka
PříspěvekZaslal: 22.11.2010 , 17:19   Citovat  

majggi napsal:
dufam ze ma diesel zmatenej ked nie tak mu radsej vypusti gumy to mi hlava nebere lutujem to auto Bueee

ma 1.3 filcku. ale uz je chudak zrasovana /spojka,radici kulisa ../

jinak u aerodecku chybi nejaky benzin kolem 100kw a byl by hned lepsi vyber.
uz abych dostal z toho posr. uradu SPZ a mohl jsem jezdit svym aerodeckem.
   Návrat  
FandaH je teď offline  FandaH
PříspěvekZaslal: 22.11.2010 , 20:46   Citovat  

Mam aerodeck 1,4 66kw a též sedana se stejným motorem a pak hatch 3d 1,5 V-TEC 84KW. Nejsvižnější je jednoznačně sedan, nejekonomičtější hatch. Kombi to je z nich nejlínější (větší odpor vzduchu + pár kilo navíc), ale předjíždět se s ním dá jen se nesmíš bát podřadit vždy o dva kvalty dolů a točit a točit. (ale o tom hondy sou ne?) Velmi šťastný Nejlepší by bylo k té 1,5 dát převodovku z 1,4, jenže pak už by asi žrala stejně jenže by byla mnohem svižnější než 1,4.
Takže pokud ti de o spotřebu vem raději 1,5.
Pokud o výkon tak radši 1,6 a pokud chceš dělo tak právě zde zminovanou 1,8 VTI a dej to na LPG a budeš mýt super káru co bude jezdit za míň než 1,4 nebo 1,5 na benzín. (po 1,8 VTI sem pokukoval, když sem auto kupoval jenže zrovna žádná za rozumný peníze nebyla k mání a já sem rychle chtěl auto. svatoušek su hold trouba)
V každym připadě aerodeck je dobré rodiné auto, hold kočárek se do něj dává dobře, ikdyž je prostor kufru o dost nižší než oktávka či stilo.

má spotřeba 1,4 aerodecku je 7,5-8,5 benzín, ale již 20 tis jezdím na LPG a spotřeba je 8-9,2 Jezdím 12 km do práce plus něco po městě. Na dlouhých trasách spotřeba klesá, ale já moc daleko nejezdím. chlápek co jí mněl předemnou tvrdil že k moři jezdil za 6,5 benzínu.
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 22.11.2010 , 23:42   Citovat  

FandaH napsal:
Mam aerodeck 1,4 66kw a též sedana se stejným motorem a pak hatch 3d 1,5 V-TEC 84KW. Nejsvižnější je jednoznačně sedan, nejekonomičtější hatch. Kombi to je z nich nejlínější (větší odpor vzduchu + pár kilo navíc), ale předjíždět se s ním dá jen se nesmíš bát podřadit vždy o dva kvalty dolů a točit a točit. (ale o tom hondy sou ne?) Velmi šťastný Nejlepší by bylo k té 1,5 dát převodovku z 1,4, jenže pak už by asi žrala stejně jenže by byla mnohem svižnější než 1,4.
Takže pokud ti de o spotřebu vem raději 1,5.
Pokud o výkon tak radši 1,6 a pokud chceš dělo tak právě zde zminovanou 1,8 VTI a dej to na LPG a budeš mýt super káru co bude jezdit za míň než 1,4 nebo 1,5 na benzín. (po 1,8 VTI sem pokukoval, když sem auto kupoval jenže zrovna žádná za rozumný peníze nebyla k mání a já sem rychle chtěl auto. svatoušek su hold trouba)
V každym připadě aerodeck je dobré rodiné auto, hold kočárek se do něj dává dobře, ikdyž je prostor kufru o dost nižší než oktávka či stilo.

má spotřeba 1,4 aerodecku je 7,5-8,5 benzín, ale již 20 tis jezdím na LPG a spotřeba je 8-9,2 Jezdím 12 km do práce plus něco po městě. Na dlouhých trasách spotřeba klesá, ale já moc daleko nejezdím. chlápek co jí mněl předemnou tvrdil že k moři jezdil za 6,5 benzínu.

Koukám další LPG Honda je to dobrý
   Návrat  
civa93 je teď offline  civa93
PříspěvekZaslal: 11.12.2010 , 16:37   Citovat  

Taky se přídám... Měl jsem eg8 s 1.5, která mi vydržela 2 roky, ale zatoužil jsem po vtecu a rozhodoval jsem se, co koupit, jestli eg9, čili ten samej sedan s vti, nebo anglána s 1.8, nakonec vyhrál aerodeck, jelikož jsem ho ve slušným stavu pořídil za hubičku.. Mám to auto od července t.r. a nemůžu si stěžovat. Ale hodně zo bude také o tom, že jezdím dlouhé trasy - Rychnov, Brno a z5. Samozřejmě i s D15B2 se dá jezdit za 10, když na tom jsou nějaký 17 salámy apod. Ale s aerem mam zkusenosti ze v 5 lidech + zavazadly bez vtecu a rychlost i 130 průměrná spotřeba 8.5. Ale ze bych se na to nějak extra koukal, to ne. Prostě kdyz se chci svezt, tak je mi jasny, ze si to tech 10, nebo 12 vezme, ale za tech 169 šemíků mi to prijde jako umerna dan. Zda se mi, ze se tu zbytecne rozebira jednoducha vec - pokud spotreba, tak 1.4, nebo 1.5, pokud se chce clovek svezt, tak koupi 1.8 a nebude cekat, ze bude jezdit za 6. Nerikam, ze s tou 1.8 se neda jezdit za 7, ale me se to zatim nepovedlo a ani o to usilovat nebudu.
   Návrat  
Rom. je teď offline  Rom.
Partner H-C
Členství: Gold
PříspěvekZaslal: 11.12.2010 , 16:50   Citovat  

civa93: jj, tak to je OK
   Návrat  
Petr 78 je teď offline  Petr 78
5 háček
PříspěvekZaslal: 11.12.2010 , 17:32   Citovat  

civa93: naprostý souhlas, nenapadá mě co bych k tomu dodal je to dobrý
   Návrat  
Cody je teď offline  Cody
3 háčka
PříspěvekZaslal: 11.12.2010 , 19:48   Citovat  

PAKO napsal:
opomenuli předohrab tak je to dobrá suv.

civic kombi jedině s třema dveřma pořádnej výtlem
do tohodle prdneš sebe a rodinku ,pár tašek a jedeš se sunout po dálnici.
Neříkám ,jsou i horší auta,octavia kombi 1,4 pořádnej výtlem apod.
Ale znám to ,chci jet svižně(spěch na oběd u tchýně Velmi šťastný ) autem bez akceleračního potenciálu a síly,tak to roztahuji na rovinkách z kopce,v zatáčkách jsem rychlejší(nemusím létat dveřmy).když už předjíždím tak rovnou víc aut na jednou když už to jede.Na značkách s omezením se raději tolik nezpomaluje a podobně na tom jsou přechody.
Člověk se s tím naučí tak jezdit ,předvídat a ani si to neuvědomí. Kdežto s silnějším v pohodě do zatáčky nastoupím pomaleji ,v obci to neroztahuji do protikopce .Předjíždím v klidu a na kratším úseku .
osobně kombi min cca 2L + a když by to byla nafta tak ošnekovaná.

ovšem je li pán dealer wc ten je lehký,tak proč ne

Svatá pravda OK
   Návrat  

Obsah fóra Honda-club.cz   
Aerodeck 1.4 nebo 1.5Eco
Fórum: Pokec o autech
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina