Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[1]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
spotřeba a výkon C5G 1,3
Fórum: Motor, ECU, spojka a převodovka
0
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3  Další 
Zaslat odpověď

Strana 2 z 3
sopta je teď offline  sopta
4 háčka
Členství: Žádné
0
PříspěvekZaslal: 5.12.2007 , 9:51   Citovat  

Rom. napsal:
Spíš jsem myslel "klasicky" vylágrovanej motor na klice, event. dotažený až do konce, tzn. ojnice jde blokem ven. To je docela častý jev u D16 , jen o něco méně častý jev u D15 , ale velká vyjímka u D13.

Jestli vono to nebude tím, že D13Bx maj spíš (až na vyjímky, že Mrk ) klidnější řidiči, takže motor nedostává tak zabrat jako u řidičů s většíma řidičskejma ambicema OK Naopak já zas vm, že motory z řady D jsou často využívány hlavně v amaterkých závodních vozech z důvodu jejich naprotý spolehlivosti. Není problém z nich vycucat doost slušnej výkon, jsou spolehlivý a přitom když už se něco stane, je není problém je sehnat (narozdíl od DOHC VTEC)
   Pomohl ti příspěvěk? Návrat  

Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
pajo je teď offline  pajo
2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 5.12.2007 , 10:12   Citovat  

Rom. napsal:
...vylágrovanej motor na klice, event. dotažený až do konce, tzn. ojnice jde blokem ven.
To je docela častý jev u D16 , jen o něco méně častý jev u D15

mas nejake konkretne priklady a pripady? toto pocujem prvy krat, netvrdim ze je to blbost, ale fakt som este nepocul o nikom, komu by letela na D16/15 ojnica blokem... casty jav je odidena cievka, zapalovaci modul alebo rele, casty jav su prasknute zvody na D15Zx ale vyletena ojnica? Ble

Minor je teď offline  Minor
5 háček
0
PříspěvekZaslal: 5.12.2007 , 13:52   Citovat  

U DOHC řady D16 je to opravdu poměrně častý.

2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 5.12.2007 , 14:07   Citovat  

pockaj, DOHC D16? som myslel ze dohc su len B a u tych som o tom tiez nepocul

tygr je teď offline  tygr
Moderátor
0
PříspěvekZaslal: 5.12.2007 , 21:10   Citovat  

pajo napsal:
pockaj, DOHC D16? som myslel ze dohc su len B a u tych som o tom tiez nepocul

DOHC jsou D motory,např. CRX,CONCERTO, třeba D16A5,A9,Z5...

PAKO je teď offline  PAKO
5 háček
0
PříspěvekZaslal: 6.12.2007 , 2:44   Citovat  

jj hlavně ty zohybaný ojnice nakopaný kliky...ojnice je slabá jak na motorce,žádný maso špejle jak od cukrové vaty

2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 6.12.2007 , 8:55   Citovat  

a jasne, nemam az taky prehlad, poznam len civicove motory 5G a 6G, ostatne som nemal nikdy dovod studovat Úsměv
takze u SOHC D16 a D15 sa netreba nicoho obavat ze ano? Mrk

Rom. je teď offline  Rom.
Partner H-C
Členství: Gold
0
PříspěvekZaslal: 16.12.2007 , 13:13   Citovat  

pajo napsal:
a jasne, nemam az taky prehlad, poznam len civicove motory 5G a 6G, ostatne som nemal nikdy dovod studovat Úsměv
takze u SOHC D16 a D15 sa netreba nicoho obavat ze ano? Mrk

Chtěl bych mít tvůj optimismus ... Velmi šťastný

Đnb je teď offline  Đnb
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 15.11.2010 , 11:52   Citovat  

čau kluci....mám taky d13B2 a mám uplně ten samej problém s tim zrychlením...(spotřeba docela de ) když jedu za 1 nebo 2 tak je to cejtit nejvíc do těch 4tis. je mrtvo a najednou auto odpálí a de krásně do ot. nechá se vytočit na příjemných 8500ot/min. jen by mě teda zajímalo jak řešit ten problém s tim "odpalem" laďák mám taky ale kat sem prozatim nechal kdyby někdo věděl jak to pořešit byl bych moc vděčnej....(myslel sem že je to normální) ....ještě jenom dodám: když jedu např do kopce nebo vezu lidi navíc tak to "zrychlení" není pocejtit vubec někdy se stane že to neodpálí vubec de to líně do otáček ... to mi hlava nebere

Snap je teď offline  Snap
0
PříspěvekZaslal: 15.11.2010 , 12:38   Citovat  

řekl bych,že při těch 4tis ti sepne druhej stupeň karburátoru a proto jede najednou lip.

Đnb je teď offline  Đnb
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 15.11.2010 , 12:40   Citovat  

já si to taky myslel ale teď mě to znejistilo jak sem to tu četl....dá se s tim něco udělat aby to seplo hned?Velmi šťastný nebo něják malinko poštelovat aby byl malinko lepší výkon?Velmi šťastný vim že je to plečka ten motor (výkonově) ale musí se z toho dát něco vycucat!Velmi šťastný a ještě jedna otázka... slyšel sem že se tam dá přidat druhej carb. je to pravda nebo kec?? a kolik úsilí by to obnášelo má s tim někdo zkušenost??

Vokys je teď offline  Vokys
2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 15.11.2010 , 12:44   Citovat  

tak ten "kopanec" nad urcity otacky mam u D13B2 ja taky /mam c4g EC8/ . nevim jestli to tak ma byt. neberu to jako chybu ale beru to jako vlastnost. Neni problem s timdle autem trapit ostatni 1.6 jako prd.
kdyz jedu s vice lidma tak i kdyz na to slapnu tak uz to neni ono, ale ono co od toho ma clovek cekat zrychleni jako kdyz s tim jedu sam ?

Đnb je teď offline  Đnb
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 15.11.2010 , 12:48   Citovat  

Vokys napsal:
tak ten "kopanec" nad urcity otacky mam u D13B2 ja taky /mam c4g EC8/ . nevim jestli to tak ma byt. neberu to jako chybu ale beru to jako vlastnost. Neni problem s timdle autem trapit ostatni 1.6 jako prd.
kdyz jedu s vice lidma tak i kdyz na to slapnu tak uz to neni ono, ale ono co od toho ma clovek cekat zrychleni jako kdyz s tim jedu sam ?

když jedu sám tak je to paráda:) docela se dá i někoho potrápit Úsměv dá se něco ještě dělat s výkonem??

Hellborn je teď offline  Hellborn
5 háček
0
PříspěvekZaslal: 15.11.2010 , 13:06   Citovat  

Vokys napsal:

Civic 1.3 4g je lehčí než zbytek C4g, C5g už tak lehký není... Ale kdybys měl c4g 1.4 (motor D14A1 s dualcarbem),tak ten frčí ještě líp... Mrk

2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 15.11.2010 , 14:18   Citovat  

Hellborn napsal:
Civic 1.3 4g je lehčí než zbytek C4g, C5g už tak lehký není... Ale kdybys měl c4g 1.4 (motor D14A1 s dualcarbem),tak ten frčí ještě líp... Mrk

to mas recht 800 kg mi zavidi si kazdy sprinter Velmi šťastný

Đnb je teď offline  Đnb
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 15.11.2010 , 15:37   Citovat  

zajímalo by mě jestli se něják dá poštelovat karbec (kromě obohacení směsi) třeba jak tu někdo psal že to má 2 klapky a ta druhá spíná při vyšších otáčkách (zmiňovanej odpal) nedalo by se to udělat aby se otvírala dřív?? Úsměv

Snap je teď offline  Snap
0
PříspěvekZaslal: 15.11.2010 , 15:55   Citovat  

dá myslím,že ucpáním hadičky č.3,ale podle mě je to jen škoda benzínu....kdyžtak si prostuduj odkaz

Đnb je teď offline  Đnb
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 19.11.2010 , 13:37   Citovat  

Snap napsal:
dá myslím,že ucpáním hadičky č.3,ale podle mě je to jen škoda benzínu....kdyžtak si prostuduj odkaz

dík za odkaz ale německou hantýrkou neumim Se stydím jen se zeptám co m poůže když zaslepim hadici??Velmi šťastný

marfiala je teď offline  marfiala
0
PříspěvekZaslal: 28.3.2011 , 0:51   Citovat  

Vy mě tady s tou spotřebou děsíte! Úsměv Mě D13B2 v C5G žere 5,5-6 litrů a to jezdim svižně. A ted tu čtu 8-9 normal. Ted se bojim na ten motor sáhnout aby nezačal taky žrát Úsměv

pinduss je teď offline  pinduss
0
PříspěvekZaslal: 28.3.2011 , 9:13   Citovat  

Václav napsal:
Taky sem měl D13B2 a spotřeba se mi pohybovala někde mezi 6,5-7,5 nejčastěji jasně že to šlo i vejš když v tom bylo blbnutí na letišti šla přes 10. co se týká výkonu tak když sem porovnal s některámi novými motory s 55kW tak ty hondácký kw byli o něčem jinym podle mě

Tohle auto jsem měl taky - spotřeba jak píše Václav - 6-7l.. Takze někde bude chyba..

2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 28.3.2011 , 10:51   Citovat  

asi budu muset neco udelat se svyma nohama. ja se s ni nedostal pres 500 km na plnou nadrz. a to je cca 8l/

Lukas28 je teď offline  Lukas28
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 28.3.2011 , 11:21   Citovat  

Vokys napsal:
asi budu muset neco udelat se svyma nohama. ja se s ni nedostal pres 500 km na plnou nadrz. a to je cca 8l/

bude chyba mezi volantem a sedačkou. Moje je 7,5l/100km (nejsem šnek)

2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 28.3.2011 , 11:31   Citovat  

u me bude problem v tom ze jezdim prevazne mesto a kratsi trasy.

panNedra je teď offline  panNedra
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 28.3.2011 , 11:37   Citovat  

sopta napsal:
Jestli vono to nebude tím, že D13Bx maj spíš (až na vyjímky, že Mrk ) klidnější řidiči, takže motor nedostává tak zabrat jako u řidičů s většíma řidičskejma ambicema

Dovolim si nesouhlasit...většinou jsou největší závodníci majitelé vozů pod 1600 ccm (HTP, Favorit, Felicia, a někteří z H-C, kteří si myslí že jim ten VTEC jede líp jak Ferrari) je to dobrý Honda

Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
Lukas28 je teď offline  Lukas28
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 28.3.2011 , 11:58   Citovat  

panNedra napsal:
Dovolim si nesouhlasit...většinou jsou největší závodníci majitelé vozů pod 1600 ccm (HTP, Favorit, Felicia, a někteří z H-C, kteří si myslí že jim ten VTEC jede líp jak Ferrari) je to dobrý Honda

a krátká převodovka z D13ctky nutí k vytáčení motoru a ceny D13ctek,D15ctek jsou jinde než VTEC motoru

sablos je teď offline  sablos
5 háček
0
PříspěvekZaslal: 28.3.2011 , 12:05   Citovat  

panNedra napsal:
já si taky dovolim nesouhlasit, nechal bych ferrari udělat !!!!!!4válcový!!!!! atmosferický motor o obsahu 1600 ccm a pak by se vidělo jak jim to jede, to že tam naskládaj 8až 12 válců to umí kdekdo ale udělat záživnou točivou 1.5 či 1.6 to je kumšt. a včil mudruj.

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 28.3.2011 , 15:52   Citovat  

sablos napsal:
já si taky dovolim nesouhlasit, nechal bych ferrari udělat !!!!!!4válcový!!!!! atmosferický motor o obsahu 1600 ccm a pak by se vidělo jak jim to jede, to že tam naskládaj 8až 12 válců to umí kdekdo ale udělat záživnou točivou 1.5 či 1.6 to je kumšt. a včil mudruj.

motory řad D a B (později K) jsou podle mě malej konstruktérskej zázrak a je jedno jestli je to D13 nebo D16 DOHC...proti nim neřeknu půl slova protože když si vemu jak jede třeba Volkswagenská 1.6 známá z Feldy, a jak jede moje D15B2... fakt je že Ferrko a Honda jsou dvě naprosto odlišný auta takže se to porovnávat ani nedá..smyslem mého nesouhlasu bylo to, že kdosi psal, že D13 je pro lidi který s tim zjednodušeně řečeno "nezávoděj", což je podle mě divný. U nás na Benešovsku jezdí mraky "natuzenejch" Felicií, Favoritů, Fabíí, Golfů, Ibiz a bůhví čeho z roku bůhví kolik do 1500 ccm (o HTP ani nemluvim) a zaplacenou technickou, který si myslej bůhví jak jim to nejede když se mi v obci kde jedu 50 nalepí ve 120ti na zadek a chtěj mě předjet...jak zkončí vesnice, koukaj pak jen na moje zadní světla v Canada stylu. O závodnících v TDi ani nemluvim. Já šoupnu dvojku a než stačí zareagovat, tak já si v klidu jedu v další obci svejch 50 a oni se na mě zas lepí. Auta který maj trošku objem a sílu, nevidíš zas tak často, že by si museli dokazovat jak jim to "jede". Nejsem žádnej závodník a nepotřebuju si něco dokazovat, ale potřebuju těmhle lidem dokázat, že na to s tim Favoritem nemaj. Jet ve vsi 120 umí každá "hundrtka" Toť postřeh Hondaře. Lidi tady na fóru mi občas připadaj jako kdyby byli z řad VW Group. M@jk může potvrdit jakej jsem. Občas máme spolu rozhovory když mu dělám elektriku. Nechci kamaráde mudrovat, protože ani nemám jak. Beru to z pohledu kterej vidim denně na silnici. Nejsem zádnej konstruktér ani super-mechanik od "Rock media motors". Ovšem to, co občas umí "machr s libovou Hondou" mě zaráží. Na druhou stranu, H-C je fajn, většina lidí je tu podle mě normální a umí si pomoct. Najdou se ovšem i vyjímky...ale to je všude...nebo ne? Honda OK

cocks je teď offline  cocks
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 28.3.2011 , 15:55   Citovat  

kup si minimálně 1.5 66kW - spotřeba super a alespoň trochu to jede... 1.3 ledastak manželce do práce Úsměv

sablos je teď offline  sablos
5 háček
0
PříspěvekZaslal: 28.3.2011 , 16:13   Citovat  

panNedra napsal:
motory řad D a B (později K) jsou podle mě malej konstruktérskej zázrak a je jedno jestli je to D13 nebo D16 DOHC...proti nim neřeknu půl slova protože když si vemu jak jede třeba Volkswagenská 1.6 známá z Feldy, a jak jede moje D15B2... fakt je že Ferrko a Honda jsou dvě naprosto odlišný auta takže se to porovnávat ani nedá..smyslem mého nesouhlasu bylo to, že kdosi psal, že D13 je pro lidi který s tim zjednodušeně řečeno "nezávoděj", což je podle mě divný. U nás na Benešovsku jezdí mraky "natuzenejch" Felicií, Favoritů, Fabíí, Golfů, Ibiz a bůhví čeho z roku bůhví kolik do 1500 ccm (o HTP ani nemluvim) a zaplacenou technickou, který si myslej bůhví jak jim to nejede když se mi v obci kde jedu 50 nalepí ve 120ti na zadek a chtěj mě předjet...jak zkončí vesnice, koukaj pak jen na moje zadní světla v Canada stylu. O závodnících v TDi ani nemluvim. Já šoupnu dvojku a než stačí zareagovat, tak já si v klidu jedu v další obci svejch 50 a oni se na mě zas lepí. Auta který maj trošku objem a sílu, nevidíš zas tak často, že by si museli dokazovat jak jim to "jede". Nejsem žádnej závodník a nepotřebuju si něco dokazovat, ale potřebuju těmhle lidem dokázat, že na to s tim Favoritem nemaj. Jet ve vsi 120 umí každá "hundrtka" Toť postřeh Hondaře. Lidi tady na fóru mi občas připadaj jako kdyby byli z řad VW Group. M@jk může potvrdit jakej jsem. Občas máme spolu rozhovory když mu dělám elektriku. Nechci kamaráde mudrovat, protože ani nemám jak. Beru to z pohledu kterej vidim denně na silnici. Nejsem zádnej konstruktér ani super-mechanik od "Rock media motors". Ovšem to, co občas umí "machr s libovou Hondou" mě zaráží. Na druhou stranu, H-C je fajn, většina lidí je tu podle mě normální a umí si pomoct. Najdou se ovšem i vyjímky...ale to je všude...nebo ne? Honda OK
ve škoda apod stylu souhlasim, tyhle motory mají svůj potencial, závodit se s tim mocnedá ale potrápit to dokáže taky pěkně, když už srovnávaš D15B2 a 1.6 felicii(VW motor) tak švára jí má a závodili jsme spolu a ani náááááhodou se felcka nechytala 1-2-3 a byl sem v tahu kdežto on rozdejchával je to dobrý holt dnes už je doba tuzerů apod co si musí nahánět ego samolepkama z benzínky no škoda je tuzemská značka tak se tu vyskytuje nejčastěji tak se neni čemu divit znám jedno pořekadlo "objem ničím nenahradíš"

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 28.3.2011 , 18:19   Citovat  

sablos napsal:
ve škoda apod stylu souhlasim, tyhle motory mají svůj potencial, závodit se s tim mocnedá ale potrápit to dokáže taky pěkně, když už srovnávaš D15B2 a 1.6 felicii(VW motor) tak švára jí má a závodili jsme spolu a ani náááááhodou se felcka nechytala 1-2-3 a byl sem v tahu kdežto on rozdejchával je to dobrý holt dnes už je doba tuzerů apod co si musí nahánět ego samolepkama z benzínky no škoda je tuzemská značka tak se tu vyskytuje nejčastěji tak se neni čemu divit znám jedno pořekadlo "objem ničím nenahradíš"

ty seš můj člověk to se mi potvrdilo to co furt řikám. Ať ti spolehlivě a dlouho jezdí Honda Honda OK

Obsah fóra Honda-club.cz   
spotřeba a výkon C5G 1,3
Fórum: Motor, ECU, spojka a převodovka
0
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3  Další 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina