Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[1]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
Jak oddělat převodovku a poté ji vyměnit
Fórum: Pokec o autech
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Zaslat odpověď

Strana 1 z 1
TommyVTEC je teď offline  TommyVTEC
1 háčko
PříspěvekZaslal: 20.8.2007 , 11:38   Citovat  

Ve čtvrtek 16. 8. 2007 cestou z letiště, kde jsme s ReNem byli trénovat a zkoušet slicky, mi párkrát zalupalo v převodovce, tak jsem zastavil a zkoumal, co se děje. Člověk ale v takové situaci na nic nepřijde, takže jsem pokračoval pomalu a nejistě dál a při dalším "loupnutí" už nešla vyřadit pětka. Zastavil jsem tedy a zvedl si auto na heveru. Na nic jsem ale nepřišel, všechna táhla, uchycení motoru a vlastně všechno bylo na první pohled ok, takže to určitě bylo v převodovce. Na tu pětku jsem se pomalu rozjel a při dalším loupnutí už šlo opět lehce řadit a vše bylo ok. Ovšem pouze do dalšího loupnutí, tomu už se možná loupnutí říct nedalo, byla to spíše rána jak prase a hustý oblak dýmu za mnou naznačoval, že asi nebude něco v pořádku... kuky kuk Zastavil jsem a zjistil, že mi vytekl převodový olej a to všechen, takže jsem zavolal Viky a ta pro mě přijela.
Dotáhli jsme Cívu do Mostu k Jurovi a druhý den začli shánět náhradní převodovku. Sehnali jsme ji u Minora v Praze(jak jinak, že?! OK ) a ještě ten večer jsme pro ni jeli. Na víkend jsem měl "půjčenou" dílnu, vlastně celý autoservis, takže jsme se v sobotu brzy ráno (9:00) dali do práce.
Sehnaná převodovka

se musela nejdříve pořádně očistit, aby to nebylo jak pěst na oko...

cíva se zvedl

a mohly se sundat kola... Jenže se mi povedlo zlomit nástavec na bezpečnostní šrouby, co na cívovi mám a problém byl na světě... Nebylo by na tom nic tak strašnýho, kdybych tenkrát (tři roky zpátky) neinvestoval peníze do těch nejlepších bezp. šroubů na trhu a nepotřeboval jsem kola nutně sundat, abych stihl Mimoň...

Celkem devět hodin jsme se snažili sundat jeden bezpečnostní šroub, přitom jsme poškodili kola, zlomily pár klíčů, zničili pár ořechů 10mm, ztupili dva "majzlíky" a vypili každý tři kafe:

S klidným svědomím můžu říct, že tak tvrdý a neskutečně pevný materiál jsem ještě nikdy neviděl. Nakonec nám nezbylo nic jiného, než navařit něco jako matku na bezp. šroub a zkusit ho povolit. Po pár neúspěšných pokusech se to povedlo a mohli jsme slavit.

Viky se ráno rozhodla, že vyčistí převodovku (vyjmutí staré mělo trvat pár minut), takže po devíti hodinách čištění byla opravdu ale opravdu čistá, jako nová muhehe

Po sundání kol se konečně mohlo začít rozebírat...
Plasty si vzala na starosti Viky

A zbytek já s kamarádem

Po sundání staré převodovky jsme objevili "vykouslou" díru do bloku převodovky

Ten den jsme to celí zmakaní a unavení zabalili a nechali to na další den, neděli.

Ráno to už šlo jako po másle a to poznáte z fotek. "Nová" převodovka se ještě trochu přeleštila, přehodilo se moje původní ložisko (riskovat to, že by bylo špatné a sundavat kvůli tomu znovu celou převodovku se mi fakt nechtělo) a "šoupla" se do auta...

Pak jsem si ještě musel opravit drnčící výfuk...

Přehodil jsem si zpět své těhlice s kotouči ze civica VT a kvůli jinému tvaru těhlic u CRX DOHC a Civic VTEC byla rozhozená i geometrie kol... Tu jsme nahrubo seřídili a objednal jsem se na geometrii do servisu.

A mohlo se jet...

Poděkování patří hlavně mé přítelkyni Viky, nejen, že tam byla se mnou, ale zajišťovala psychickou a technickou podporu v podobě jídla, kafe a focení. Pak Michalovi, bez kterého bych to vzdal už před sundáním šroubů na kolech a taky Minorovi za prodej převodovky a vůbec ochoty pomoci....

Opět jsem se utvrdil v tom, že jsem obklopený samými dobrými lidmi a bez nich bych nebyl nic...

Díky kamarádi OK

:g4: Tommy :g4:
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
665+1 je teď offline  665+1
Administrátor
Členství: Žádné
PříspěvekZaslal: 20.8.2007 , 12:49   Citovat  

no slušnej příběh ! Tak to koukám!
   Návrat  
Wayne je teď offline  Wayne
Moderátor
PříspěvekZaslal: 20.8.2007 , 15:47   Citovat  

Pokud se nepletu,tak ty matice byly McG(u?)ard,ne?Jo,to jsou mrchy nezdolny,zvlast ty chromovany svatoušek .
Ja mam nastesti ty,co maji "pseudotorx" asi 2x tlustsi, jakoby soucast telesa redukce a ne vystupek.Ale zase nejsou chromovany a maji mit jeste krytky,co v baleni social,resp. classic edition nebyly.
Muzes si gratulovat,ze to nedopadlo hur,jet zrovna na sprintu nebo po dalnici,to by se zapraskani ozvalo behem 5s a po efektu mlhovina bys zustal stat mozna v tu chvili nadobro.Kazdopadne dobre,ze to dopadlo aspon tak,jak dopadlo.
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
PreludeZ je teď offline  PreludeZ
Administrátor
PříspěvekZaslal: 20.8.2007 , 15:59   Citovat  

hm pěkný Smutný
co budeš dělat s tou starou převodovkou? už jsi jí rozebral?
   Návrat  
drone je teď offline  drone
4 háčka
PříspěvekZaslal: 20.8.2007 , 16:02   Citovat  

Peknej fotopribeh Úsměv
   Návrat  
Pepíno je teď offline  Pepíno
2 háčka
PříspěvekZaslal: 20.8.2007 , 16:08   Citovat  

jako drone Úsměv Taky čumím že ty McGuardy si takhle ohlodal, považoval jsem za jedny z nej co se dá u nás koupit Ble
   Návrat  
Wayne je teď offline  Wayne
Moderátor
PříspěvekZaslal: 20.8.2007 , 16:14   Citovat  

Pepíno napsal:
jako drone Úsměv Taky čumím že ty McGuardy si takhle ohlodal, považoval jsem za jedny z nej co se dá u nás koupit Ble

Ty jsou na normalni provoz,ne porad jenom sundavat a vracet kola kvuli opravam,upravam,lakovani,slickovani... pořádnej výtlem
   Návrat  
2 háčka
PříspěvekZaslal: 20.8.2007 , 16:21   Citovat  

Wayne: to je taky pravda, ale přesto bych za ty prachy od nich čekal víc Mr. Green
   Návrat  
ninja je teď offline  ninja
4 háčka
Členství: Web
PříspěvekZaslal: 20.8.2007 , 17:29   Citovat  

Pepíno napsal:
Wayne: to je taky pravda, ale přesto bych za ty prachy od nich čekal víc Mr. Green

za ty prachy mas vic - kdyz je koupis, mas u nich kod orechu ktery se da za 500,- doobjednat kdyz ho stratis nebo znicis. Ale na to urcite tommy nemel cas. Jsou jedny z nejlepsich na trhu pac do nich jiny orech nepasuje. Kup si AEZ a rekni kamaradovi co ma stejne aby ti pujcil orech a nakonec zjistis, jak by mohl potvrdit treba hondamens, ze cele sidliste vcetne hnedocechu ma na takove "bezpecnostni" matice orech. A to se vyplati. :g4:
   Návrat  
2 háčka
PříspěvekZaslal: 20.8.2007 , 18:20   Citovat  

ninja: tohle všechno vím, já si jen myslel,že ten matroš víc vydrží, ale asi to není stavěný na věčný přehazování kol jako to dělá Tommy :mrk: Mr. Green
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 20.8.2007 , 18:27   Citovat  

Pepíno napsal:
ninja: tohle všechno vím, já si jen myslel,že ten matroš víc vydrží, ale asi to není stavěný na věčný přehazování kol jako to dělá Tommy :mrk: Mr. Green

si myslim ze to vydrzi dost, ale prece jen vyrobce to dimenzuje tak aby jsi s tim po celou zivotnost auta 2x do roka povolil 4 kola a pripadne parkrat vymenil za rezervu, tzn. tak 10x pouzit za rok? no a Tommy???? Co kolikrat sundavas kola? tak 20x do mesice? Tak to koukám! a s tim ze to ma 3 roky, to udela solidni cislo. Ale mohlo se to treba stat kdyz to nekdo vzal pneumatickou pistoli, to tyhle orechy nemaji radi...
   Návrat  
CAD je teď offline  CAD
1 háčko
PříspěvekZaslal: 20.8.2007 , 19:17   Citovat  

Hele a musi se vyndavat prevodovka pri vyndanym a nebo "svesenym" motoru jak sem slysel? Na fotkach to neni videt. Tak jak to teda je? Cooo???
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 20.8.2007 , 19:49   Citovat  

CAD napsal:
Hele a musi se vyndavat prevodovka pri vyndanym a nebo "svesenym" motoru jak sem slysel? Na fotkach to neni videt. Tak jak to teda je? Cooo???
U mě stačilo motor prověsit - zůstal viset jen na jednom silentbloku a převodovka šla ven krásně....
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 20.8.2007 , 19:57   Citovat  

ninja napsal:
Pepíno napsal:

si myslim ze to vydrzi dost, ale prece jen vyrobce to dimenzuje tak aby jsi s tim po celou zivotnost auta 2x do roka povolil 4 kola a pripadne parkrat vymenil za rezervu, tzn. tak 10x pouzit za rok? no a Tommy???? Co kolikrat sundavas kola? tak 20x do mesice? Tak to koukám! a s tim ze to ma 3 roky, to udela solidni cislo. Ale mohlo se to treba stat kdyz to nekdo vzal pneumatickou pistoli, to tyhle orechy nemaji radi...
Matky jsou to opravdu McGard - nejlepší na českým trhu (a taky nejdražší, kua)
Přesně, jak píšete, chlapi. Už dávno jsem je měl z auta sundat a prodat někomu, kdo kola sundavá opravdu jen dvakrát do roka a ne jako já 4x týdně Mr. Green
Je to opravdu kvalita, nikdy jsem s nima neměl problém a vydrží opravdu hodně, ale jak jsme byli s ReNem na letišti, tak začlo pršet a spěchali jsme pryč, tak jsem si vůbec neuvědomil, že utahuju bezpečák a utáhl ho jako ostatní šrouby - na krev. A při povolování to prostě ořech nevydržel a rupnul. Ale co všechno potom ta matka vydržela, to jsem nevěřil. Opravdu si myslim, že by zloději kol neměli šanci a o tom taky bezpečnostní šrouby jsou...
A co z toho všeho plyne?! NIKDY BEZPEČÁKY NEUTAHUJTE NA KREV, ALE JEN NA ŽENSKOU SÍLU!!!

Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 20.8.2007 , 20:00   Citovat  

PreludeZ napsal:
hm pěkný Smutný
co budeš dělat s tou starou převodovkou? už jsi jí rozebral?

Nevím, ale nejspíš se rozebere a buď si vnitřnosti nechám na díly, nebo ji prodám...
Bohužel pomalu ale jistě zjišťuju závady na "nové" převodovce a možná ani Mimoň nepojedu :fnuk: už je taky v dost špatném stavu a nerad bych jí zničil úplně... Smutný Tak se mi možná bude stará převodovka ještě hodit...
   Návrat  
drone je teď offline  drone
4 háčka
PříspěvekZaslal: 20.8.2007 , 20:04   Citovat  

Kolik stoji tahle souprava?
   Návrat  
CAD je teď offline  CAD
1 háčko
PříspěvekZaslal: 20.8.2007 , 20:09   Citovat  

TommyVTEC napsal:
CAD napsal:
U mě stačilo motor prověsit - zůstal viset jen na jednom silentbloku a převodovka šla ven krásně....

Diky za info, myslel jsem si to ze to tak bude, ale na fotkach jsem to nevidel a clovek nikdy nevi jestli na to nekdo nema nakej zlepsovak . I kdyz tady to moc nehrozi papa
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 20.8.2007 , 20:29   Citovat  

drone napsal:
Já ji sehnal za litr asi, ale to je tři roky zpátky...
www.e-pneu.cz
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 20.8.2007 , 20:31   Citovat  

TommyVTEC napsal:

A co z toho všeho plyne?! NIKDY BEZPEČÁKY NEUTAHUJTE NA KREV, ALE JEN NA ŽENSKOU SÍLU!!!

A nebo momentakem na 110Nm jak se maji utahovat matice na ALU kolech, pripadne 70Nm kola plechove.
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 20.8.2007 , 20:32   Citovat  

TommyVTEC napsal:
drone napsal:
www.e-pneu.cz

cena se stale pohybuje okolo 1t Kč, kupoval jsem je na autokseftu letos na jare.
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 20.8.2007 , 22:05   Citovat  

ninja napsal:
TommyVTEC napsal:
drone napsal:
www.e-pneu.cz

cena se stale pohybuje okolo 1t Kč, kupoval jsem je na autokseftu letos na jare.
jj, ale kvalita za tu cenu, no... bohužel se mi nevyplatila...
   Návrat  
crxmann je teď offline  crxmann
5 háček
PříspěvekZaslal: 21.8.2007 , 12:15   Citovat  

TommyVTEC napsal:
ninja napsal:
TommyVTEC napsal:
drone napsal:
www.e-pneu.cz

jj, ale kvalita za tu cenu, no... bohužel se mi nevyplatila...

taky se mi to stalo.....taky sem navařoval...ale hned u prvního kola :fnuk:
   Návrat  
Komanche je teď offline  Komanche
PříspěvekZaslal: 2.10.2007 , 18:49   Citovat  

me odesla prevodovka podobne, vytekl prevodovy olej nasledkem ztraceneho vytokoveho vicka na prevodovce... jaxe to stalo nikdo nevi... nicmene jsem jel po dalnici, zacly se ozyvat podivny zvuky na 5, tak jsem dal 4, nebylo to lepsi, tak 3, relativne pomalu dojet k pumpe, zastavit, vypnout, obejit, nic sem nenasel, nastartoval a uz neslo zaradit nic... kluci pro me prijeli, odtahlo se to, vymenila se prevodovka, menil to tusim ze PAKO nebo Ninja nebo nekdo z jejich okoli (ja byl cerstvej vlastnik auta, zarizoval to cely Pacos). Kazdopadne rikali ze cela prevodovka byla do sebe zapecena Úsměv a pry "tys nic neslysel?" - no krom toho ze sem mel v aute dve baby tak jsem jel vytrvalym cestovnim tempem cca 150kmh a docela rvala muzika... je narocny prehlusit supr stav povrchu D1. Mrk
   Návrat  

Obsah fóra Honda-club.cz   
Jak oddělat převodovku a poté ji vyměnit
Fórum: Pokec o autech
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina